The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2009, 08:20
J.w.

No i gra gitara.
Tylko to zdanie Bednarza "zaproponujemy mu pozostanie w Wiśle. Oczywiście, jeśli sam Marcin będzie takim rozwiązaniem zainteresowany" budzi we mnie niepokój (nie wiem czemu).
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.05.2009, 08:34
spirit napisał(a):Wyświetl post
J.w.

No i gra gitara.
Tylko to zdanie Bednarza "zaproponujemy mu pozostanie w Wiśle. Oczywiście, jeśli sam Marcin będzie takim rozwiązaniem zainteresowany" budzi we mnie niepokój (nie wiem czemu).
Ale co co z następcą dla Marcina ? Już dawno powinniśmy go mieć a teraz jest to wręcz wskazane, bo na tej prawej obronie nie ma kto grać. Co będzie jeśli Baszczu straci to co ma najlepsze ? To nie jest piłkarz bazujący na technice. Bazuje bardziej na ograniu, agresji i szybkość, a to przez taką kontuzję i w tym wieku to wszystko łatwo stracić. To kolona może już nie chodzić tak sprawnie jak miało to miejsce w przeszłości...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.05.2009 o godz. 08:36.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.05.2009, 08:36
a ja wiem, czemu to może budzić niepokój - bo kontrakt może zostać zaproponowany taki, że będzie nie do przyjęcia, ale miejmy nadzieję, że tak nie będzie.

Sprawa z Marcinem jest ważna też z tego powodu, że będzie sygnałem dla innych piłkarzy jak klub w takiej sytuacji się zachowa.

A od tego może zależeć min w meczu z Legią zaangażowanie Zienia i Pawła Brożka.
Oni też są ludźmi i choć zastrzegają się, że dadzą z siebie wszystko to gdzieś tam głęboko w mózgu pali się diodka strachu, co może spowodować, że zagra w sposób bardziej ryzykowny dla swojego zdrowia, ale lepiej bądź ostrożniej a gorzej.
Było widać jak Paweł po tej sytuacji, z Baszczem zgasł.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 05.05.2009, 09:04
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ale co co z następcą dla Marcina ? Już dawno powinniśmy go mieć a teraz jest to wręcz wskazane, bo na tej prawej obronie nie ma kto grać. Co będzie jeśli Baszczu straci to co ma najlepsze ? To nie jest piłkarz bazujący na technice. Bazuje bardziej na ograniu, agresji i szybkość, a to przez taką kontuzję i w tym wieku to wszystko łatwo stracić. To kolona może już nie chodzić tak sprawnie jak miało to miejsce w przeszłości...
No nie wiem, nie wiem, w ostatnich meczach Baszczu nam się technicznie rozbrykał Żeby wspomnieć tylko bramkową piętkę z Jaga
A tak bardziej poważnie - naturalnym następcą Marcina będzie Singlar, który prezentuje podobny poziom (osobiście uważam go za niewiele gorszego - ale jednak). Naturalnie nie zwalnia to Bednarza z poszukiwań prawego obrońcy, bo szczerze mówiąc nie widzę nikogo, kto mógłby być zmiennikiem Singlara na prawej obronie w tym momencie. Nawet awaryjnym.

Marcin nie jest przeciętnym piłkarzem jakich wielu. Przez te 9 lat w każdym meczu zostawiał dla nas kawał serca i zdrowia. Chciałbym, żeby Bednarz-Rada Nadzorcza-Cupiał postąpili w tym przypadku w jedyny słuszny sposób - po ludzku. Przedłużając z nim kontrakt choćby na pół roku.
Chcemy wymagać normalności od innych? Więc postępujmy tak sami.
Ostatnio edytowane przez spirit : 05.05.2009 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 05.05.2009, 10:15
Niektórzy mówią podpisać drudzy nie. Ja jestem za tym żeby z Baszczem podpisać kontrakt, taki zawodnik jest potrzebny w Wiśle nawet jesli miałby siedzieć na ławce, on potrafi krzyknąć kiedy nie idzie gra zmoblizować podobnie jak Sobol, tacy ludzie też są potrzebni w zespole kiedyś takim człowiekiem był Kaziu Węgrzyn. Pomyślcie co by było gdyby Wisła w kadrze miała 18 Rafałów Boguskich ? oczywiście umiejętności ma, nie ma sie co oszukiwać ale inna mentalność. A więc TAK dla Baszczyńskiego i Sobolewskiego w Wiśle
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 10:17
To Bednarz ma alibii na przyszly sezon w sprawie transferów .Prawym obronca bedzie Singlar ,a rezerwowym dchodzacym do formy Baszczynski
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2009, 10:23
Jerzeli faktycznie po tej kontuzji Grecy zrezygnuja z Baszcza a Wisla zaproponuje mu kontrakt na godziwych warunkach to mozemy miec nie tylko pozytek z Baszcza ktory dobra gra chcialby sie odwdzieczycz za pomocna dlon Wisly.
Ale tez wielu zawodnikow zobaczylo by ze Wisle zalezy na swoich najlepszych zawodnikach i nie zostawia ich na pastwe losu, co moglo by pomagac w transferowani zawodnikow chodzby z naszej ligi.

Generalnie Bednarz jak i Prezes nie sa w konfortowej syutacji bo, jak nie zaproponuja nowego kontraktu dla Baszcza to pismaki beda miec pozywke jaka to Wisla jest ...... bo zostawila zawodnika, a pozostawienie wiaze sie z zmiana planow transferowych- jezeli takowe byly rozwazane.

Tak zle i tak nie dobrze.
,
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.05.2009, 10:45
Widzę ,że Cupiał coś tam pewnie dla Marcina szykuje ,ale Cupiał to Cupiał ... kibice to kibice.
Tak czytam te komentarze i myślę sobie ,że :

1) Marcin Baszczyński może zostać postawiony pod ścianą. Klub na pewno bez pomocy go nie zostawi , będzie pomagał w leczeniu i rekonwalescencji do końca zobowiązań kontraktowych , jednak nie sądzę ,żeby sentymenty wzięły górę nad ekonomią. Pewnie klub pro forma zaproponuje Baszczowi jakiś śmiesznie mały kontrakt na pół roku i tyle. Gdyby dali mu podwyżkę albo utrzymali zarobki na dotychczasowym poziomie może i by postąpili po ludzku (jak tu ktoś napisał) ale działali by na szkodę swojej firmy (Cupiał ma gest więc ten argument może być bez znaczenia). Poza tym nie wiadomo jak praktycznie będą po wyleczeniu kontuzji wyglądały predyspozycję Marcina do dalszej gry w piłkę. Dochodzenie do dyspozycji satysfakcjonującej trenera realnie przekładającej się na wydajność zespołu (tak jak w tej chwili) może być wielką niewiadomą.

2) Marcin Baszczyński to zawodnik co tu dużo ukrywać stary. Obecną rundę ma bardzo ciekawą ale nie oszukujmy się , widmo poszukiwań nowego pracodawcy, stanowiło fundament warunkujący jego grę , co z drugiej strony może dać nam pewne wyobrażenie o tym ,że pewnie połowa tej drużyny grałaby o wiele , wiele lepiej przy odpowiednim czynniku motywującym. Pytanie co będzie z Marcinem jak jego stan zdrowotny i zawodowy się ustabilizuje. Czy poczucie stagnacji , zawiedzione nadzieje na wyjazd do innej ligi znowu nie odżyją i nie powróci "stary" Baszczyński z ostatnich kilku sezonów ,którego połowa tego forum chciała się pozbyć po słabych meczach w których robił głupie błędy , bo za kimś nie zdążył , gdzieś się uchylił, źle podał , czy wyglądał kiepsko kondycyjnie. Warto też pamiętać ,że jeżeli dla Baszcza znajdzie się miejsce w pociągu zwanym WISŁA KRAKÓW 2009/2010 to dla kogoś tego miejsca zabraknie pewnie pożegnają Singlara.

3) Ostatni ciekawy argument do którego muszę się odnieść to ten ,że musi być ktoś na ławce kto w sytuacji kryzysu krzyknie na chłopaków. Dobrze by było ,żeby taki wrzeszczący motywator jeszcze coś prezentował na boisku.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.05.2009 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2009, 10:46
Ciekawe co będzie jak nam wypadnie któryś ze środkowych obrońców.. kto tam zagra? Diaz?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.05.2009, 10:50
Pewnie tak, już kiedyś chyba tam grywał, prawda?
Poza tym z tego co pamiętam również Singlar był na obozach przygotowawczych ogrywany na środku, jednak wtedy mamy z kolei brak na prawej stronie..
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2009, 11:05
Obecnie Baszczyński zarabia ok. 140 tys E rocznie. Można zaproponować mu 2 - letni kontrakt motywacyjny - 80 tys podstawy + 80 tys. E za wyjściówki. Jeżeli powróci do zdrowia i formy będzie mógł zarobić więcej niż do tej pory. Natomiast jeśli będzie prezentował się słabo to 8 - tys E miesięcznie w wieku przedemerytalnym to też niezła kasa. Nie można ryzykować kilkuset tysięcy euro podpisując wysoki kontrakt tylko i wyłączne dlatego, że piłkarz jest zasłużony, bo po prostu Wisły na to nie stać.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.05.2009, 11:21
Oczywistym jest że Marcin nie ma prawa zostać pozostawionym bez kontraktu czyt.kasy.Szczególnie że dyr sportowym jest były piłkarz który pewnie wie że kariera piłkarza na "pstrym koniu" jezdzi. No ale niektórzy tutaj puszczają wodze fantazji z kontraktami na porównywalnym poziomie jak dotychczas czy nawet większymi.To jest biznes a my wszyscy chcemy mieć silny skałd z dobrymi grajkami. No chyba że dobrowolnie zgadzamy sie wszyscy na płacenie tak ze 150 zł za bilecik np. na Odrę W. to może i Baszczu dostanie 200 tys E no i Szetela z Żurawiem przyjdą
Powinien dostać kontrakt motywacyjny o 30-40% nizszy niz dotychczas ( o ile miał wogóle motywacyjny) i powienien byc wilk syty tj.Wisła mając doświdczonego zmiennika , sercem oddanego klubowi no i owca tj.Baszczynski który zarobi jak na polskie warunki nie male pieniądze i będzie miał pewnie perspektywę " zachaczyć" się w klubie po zakończeniu kariery- pewnie za 3-4 lata.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.05.2009, 11:23
Jestem zdumiony tym co piszecie... Baszczu to jeden z niewielu piłkarzy, którzy zawsze podkreślali, że Wisła to jego klub. To jeden z niewielu grajków, którzy poważnie traktowali swój zawód i nas kibiców... Potrafił w trakcie rundy przyznać, że może odejść z Wisły, bo klub nie zaproponował mu satysfakcjonującego kontaktu, ale zaraz potem powiedział, że do końca nie odstawi nogi i będzie walczył z Wisłą o mistrzostwo.... I nigdy nie odstawił...
Nie pamiętam meczu, w którym Baszczu odpuścił, za to pamiętam wiele, kiedy mobilizował i pokrzykiwał na kolegów.. Zawsze był dobrym duchem drużyny i oprócz Sobola, jej liderem na boisku...
Marcin nie jest za stary... Cleber miał 35 lat i dostał dwuletni kontrakt... Baszczowi się nie należał? Mimo, że jest trzy lata młodszy? Słusznie ktoś zauważył, że Mynar podpisał z Polonią trzyletni kontrakt, mimo, że jest starszy...
Marcinowi należy się kontrakt, choćby nie był w stanie zagrać już żadnego meczu... Za to wszystko co zrobił dla Wisły... A pieniędzy, które zarobi łw czasie pobytu w klubie mu nie wypominajcie... Słusznie sobie na nie zapracował swoją postawą i grą... I pamiętajcie przy okazji, że jego kontakt wcale do najwyższych nie należał...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 11:39
Ja bym poszedł dalej ,podpisałbym z nim umowę na 5 lat ,dał podwyżkę i przemiamował klub na CK Wisła (Caritas Kraków). A co, nie należy się Baszczowi za zasługi ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
baszczu.trzymajsie
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.05.2009, 11:41
badnarz zachował sie przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 05.05.2009, 11:42
kristos napisał(a):Wyświetl post
Ja bym poszedł dalej ,podpisałbym z nim umowę na 5 lat ,dał podwyżkę i przemiamował klub na CK Wisła (Caritas Kraków). A co, nie należy się Baszczowi za zasługi ?
Puknij się w łeb. Bo najwidoczniej wzorem znamienitych polskich dziennikarzy dorabiasz sobie rzeczywistość do swojej teorii.
Ostatnio edytowane przez spirit : 05.05.2009 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2009, 12:44
w 100% sie zgadzam z kristosem.
wszyscy narzekają na Dawidowskiego, a chcą zeby Baszczu brał kase za nic, nie ujmując mu tego co zrobił dla WIsły, ale nie robił tego za darmo ! ludzie to jest bogaty człowiek !
Czy nie wystarczy, ze Wisła da mu mozliwosc potrenowania z nią, czy nawet opłaci koszty leczenia ? mało ? może mu jeszcze dozywotnia emeryture ma dac ?

sprit - sam sie puknij w łeb, najlepiej Ci radze
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.05.2009, 12:47
baszczu.trzymajsie napisał(a):Wyświetl post
badnarz .
Kto to taki?
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 05.05.2009, 13:03
Nie wiem kto to jest "sprit" ale podejrzewam że chodzi o mnie.

Widzę, że niektórym zdolności percepcyjne nie pozwalają na głębszą analizę tekstu pisanego, więc postaram się napisać to "łopatologicznie":
1) nowy kontrakt dla Marcina? - TAK
2) kontrakt 1mln euro rocznie na 5 lat? - NIE
3) kontrakt półroczny, odpowiednio obniżony, gwarantujący Marcinowi opiekę oraz pokazujący, że klub nie zostawia zasłużonego zawodnika samemu sobie oraz pozwalający Marcinowi na dojście do formy po kontuzji? - TAK

Jeśli względy etyczno-moralne nie mają dla Was większego znaczenia spójrzcie na to innej strony: zawodnik przychodząc do Wisły wie, że sumiennie wypełniając swoje obowiązki może liczyć w kryzysowej dla niego sytuacji na klub, dlatego (być może) odwzajemni się tym samym?
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.05.2009, 13:15
Jeśli chodzi o Marcina to trzeba z nim przedłużyć kontrakt do grudnia. Wyleczy kontuzje to zobaczymy w jakiej będzie dyspozycji. Jeśli będzie grał na poziomie to można z nim dalej podpisać kontrakt. Jeśli nie potrafiłby wrócić do normalnej dyspozycji to można mu zaoferować pracę na stanowiasku: trenera czy scout'a. Drugim zawodnikiem któremu kończy się niebawem kontrakt jest Radosław Sobolewski- waleczne serce Wisły. Z Radkiem MUSIMY podpisać nowy kontrakt np. 2 lata + 1 rok
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2009, 14:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tak de facto, to już to nastąpiło, z dniem w którym klub zdecydował się nie przedłużać z Baszczem kontraktu więc dalsza część Twojego postu trochę mija się z sytuacją w jakiej jest i Baszczu i klub.

Zgadzam się ale tak by można napisać gdyby Wisła i Baszczu doszli do porozumienia w sprawie przedłużenia kontraktu, a sama finalizacja miała by być lada dzień.Wtedy zostawienie Baszcza 'samemu sobie' to by była nawet nie tylko nieuczciwość ale i zwykłe świństwo.

Zobaczymy jak to się potoczy, jeśli podpisał już Grekami to sprawa jest jasna.Jeśli nie to należy mu się od Wisły opieka do końca czerwca(łącznie z operacją) a potem mam nadzieje obie strony dojdą do takiego porozumienia, które pozwoli Baszczowi tak , wyleczyć się u nas do końca, jak i pomóc mu w powrocie do gry o punkty.

Tyle że tak jak pisałem w poprzednim poście - ciężko wymagać ,żeby klub który nie chciał przedłużać kontraktu ze zdrowym zawodnikiem, żeby robił to na takich samych warunkach,gdy dostał on ciężkiej kontuzji.
Może znasz takie przypadki - ja nie znam.
1. Pozwól że nie zgodze się z Twoją pierwszą tezą. Trudno mówić o "odejściu murzyna" w przypadku gdy pozwala się odejść za darmo piłkarzowi doświadczonemu, utytułowanemu i będącemu w dobrej formie i zdrowiu do solidnego klubu gdzie oprócz wyższego kontraktu i (prawdopodobnie) extra kasy za podpisanie umowy z nowym klubem bedzie sobie mieszkał w fajnym klimacie i wśród fajnych ludzi. Chciałbym być sam takim "murzynem". Klub uznaje po prostu że biorąc pod uwagę perspektywy piłkarza i jego oczekiwania finansowe lepiej dla klubu będzie gdy rozstaną się dobrowolnie.
W sytuacji w jakiej obecnie znajduje się Baszczu (kontuzja, operacja, półroczne przerwa, niepewność co do dojścia do formy) ewentualny brak propozycji nowego kontraktu stawia go w sytuacji starego, zurzytego "murzyna" którego wywala się na bruk. I to nie jest fair biorąc pod uwagę ile dla Wisły zrobił i w jakich okolicznościach (twarda gra pomimo kończącego się kontraktu) doznał kontuzji. Mam nadzieję że zrozumiesz tę subtelną różnicę.

2. Nie zgadzam się również z Twoją drugą tezą. Uważam że nawet gdyby Giggs/Scholes doznali poważnej kontuzji na dwa miesiące przed końcem swojego kontraktu z MU (a nowy pracodawca nie chciał w związku z kontuzją respektować umowy) kibice na całym świecie uznali by za niezwykle małoduszną decyzję klubu którya zostawia ich na lodzie. Myślę że mogłoby to odbić się niezwykle negatywnie na dochodach klubu (np: spadek sprzedaży pamiątek itp) i klub w żadnym razie nie mógł by sobie na to pozwolić.
Poza tym zwróć uwagę że gdyby kontrakt został przedłużony to Wisła nie robiłaby Baszczowi żadnej łachy tylko musiała by ponieść wszystkie koszty (łącznie z kontraktem) z mocy prawa

3. I na koniec powtórzę jeszcze raz to co napisałem wcześniej: uczciwa postawa względem Baszcza na dłuższą metę się po prostu opłaca. Zapłacimy trochę kasy za leczenie i (ewentualnie) półroczny kontrakt Baszcza (na tych warunkach jakie proponowano mu już wcześniej) ale zyskamy: lepszą atmosferę wśród piłkarzy, większe zaangazowanie piłkarzy którym kończą się kontrakty (przecież już od czerwca w sytuacji podobnej do Baszcza będzie Sobol), większe szanse na rynku transferowym (piłkarze wolą grać w klubie który jest fair wobec nich).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.05.2009 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.05.2009, 15:08
A skoro my płacimy za leczenie Garguły rzekomo, to czy jeśli Baszczu podpisał umowę z Grekami, to ów Atromitos nie powinien płacić za leczenie Baszcza?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.05.2009, 15:17
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
w 100% sie zgadzam z kristosem.
wszyscy narzekają na Dawidowskiego, a chcą zeby Baszczu brał kase za nic, nie ujmując mu tego co zrobił dla WIsły, ale nie robił tego za darmo ! ludzie to jest bogaty człowiek !
Czy nie wystarczy, ze Wisła da mu mozliwosc potrenowania z nią, czy nawet opłaci koszty leczenia ? mało ? może mu jeszcze dozywotnia emeryture ma dac ?
Proszę Cię nie porównuj Baszcza do Dawidowskiego bo jest to bluźnierstwo.A tak w ogóle to modne jest u nas na forum doprowadzić sprawę do absurdu , podając jakieś skrajne przykłady z dupy wzięte.

wislak68 - przyjmuje Twój szlachetny punkt widzenia, masz pewnie racje że w MU tak by postąpili, tyle że my MU nie jesteśmy i nie jestem przekonany co do tego że włodarzy naszego klubu stać(nie chodzi mi tu o kwestie finansowe) aż na takie gesty.

Natomiast mam nadzieje że Baszczu z Lysym dojdą do porozumienia które usatysfakcjonuje obie strony - oczywiście jeśli Baszczu nie podpisał z Grekami, bo jeśli tak to w zasadzie cała dyskusja staje się bezcelowa.
Ja tez jestem zdania że z graczami, którzy przez lata brali kasę za uczciwą pracę i którzy są wzorem do naśladowania dla innych(a taki przecież jest/był Baszczu - mimo kilku wybryków)powinno się troche inaczej traktować niż resztę.
Co oczywiście nie oznacza że Wisła ma się przemianować na Caritas jak kristos sugeruje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2009, 15:32
Może i tak, ale przypadek jest identyczny ! Nie chodzi mi o długość kontuzji, przywiązanie do klubu etc. tylko o to, że większość chce żeby Baszczu miał płacone za nic robienie tak samo jak Dawid , on nie pracował tutaj charytatywnie ! Otrzymywał i tak duże jak na polskie warunki pieniądze !
Absurdem jest właśnie takie gadanie jak większości, bo baszczu to Wiślak, to niech mu płacą. łatwo się pieniędzmi innych ludzi szasta. Oddaj może całą swoją pensje dla niego, boisz się, że nie ma co jeść ?!

Jeśli Wisła nie wiąze przyszlosci z Marcinem to leczenie powinna wziąsć na siebie, aby mogl w przyszlosci trenowac z 1 druzyną, dojsc do formy i zmienić klub, ale bez wynagrodzenia !

wy chyba na głowe opadliście.. już wole żeby te pół miliona np. przekazać dla biednych dzieci, czy dom dziecka, im się te pieniądze przydadzą, a Baszczu sobie spokojnie poradzi
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.05.2009, 15:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
wislak68 - przyjmuje Twój szlachetny punkt widzenia, masz pewnie racje że w MU tak by postąpili, tyle że my MU nie jesteśmy i nie jestem przekonany co do tego że włodarzy naszego klubu stać(nie chodzi mi tu o kwestie finansowe) aż na takie gesty.
Dziękuję Ci że przyjmujesz mój punkt widzenia. Odnosze wrażenie że jednak go nie do końca rozumiesz. Powtórzę zatem jeszcze raz: Wisła powinna zachować się fair wobec Baszcza nie dlatego że jest to szlachetne (chociaż to oczywiście też) ale przede wszystkim dlatego że to się opłaca. A kluby stają sie wielkimi (również finansowo) własnie dlatego że to rozumieją. Just business...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.05.2009, 15:54
sevenheaven - ależ ja wcale nie jestem by płacić Baszczowi grube pieniądze, szczególnie że prawdopodobnie Wisła nie chciała z nim przedłużac kotraktu, gdy był zdrowy.
Baszczowi zdecydowanie bardziej niż na kasie, powinno teraz zależeć by mieć dobrą rehabilitacje, możliwość treningu tip, co pozwoli mu jak najszybciej wrócić na boisko - i w tym w pierwszej kolejności powinna mu pomóc Wisła - gdzie nadal kompletnie nie kumam porównania z Dawidowskim.

Pierwszy wykonywał dobrze i uczciwie swoją pracę przez 10! lat - drugi brał kase za nic przez 5 - sory ale nawet jeśli Wisła by się okazała sw mikołajem(w co nie wierze) i płaciła mu w trakcie rekonwalescencji tyle co zarabiał dotychczas , to pół roku na garnuszku klubu po 10 latach uczciwej pracy a 5 lat na 5 - tak ciężko zauważyć różnice?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 16:00
Generalnie rozumiem punkt sevenheaven'a. I prawie ze sie zgadzam.
Ale pewne postawy powinny byc wynagradzane. A do 9 czy 10-letniej postawy Baszczynskiego w Wisle przyczepic sie nie mozna.
Klub mu zdecydowanie powinein pomoc. Nawet podpisujac nowy kontrakt.

Kolega ma racje piszac ze sytuacja jest taka sama jak z Dawidem. Taka sama, ale jednak odrobinke inna. : )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2009, 16:35
Może i tak, ale przypadek jest identyczny ! Nie chodzi mi o długość kontuzji, przywiązanie do klubu etc. tylko o to, że większość chce żeby Baszczu miał płacone za nic robienie tak samo jak Dawid , on nie pracował tutaj charytatywnie ! Otrzymywał i tak duże jak na polskie warunki pieniądze !
Absurdem jest właśnie takie gadanie jak większości, bo baszczu to Wiślak, to niech mu płacą. łatwo się pieniędzmi innych ludzi szasta. Oddaj może całą swoją pensje dla niego, boisz się, że nie ma co jeść ?!

Jeśli Wisła nie wiąze przyszlosci z Marcinem to leczenie powinna wziąsć na siebie, aby mogl w przyszlosci trenowac z 1 druzyną, dojsc do formy i zmienić klub, ale bez wynagrodzenia !

wy chyba na głowe opadliście.. już wole żeby te pół miliona np. przekazać dla biednych dzieci, czy dom dziecka, im się te pieniądze przydadzą, a Baszczu sobie spokojnie poradzi

Nie rozumiem jak mozna porownywac Baszczynskiego z Dawidowskim. Przeciez to zwykle ******

Postawa niektorych osob jest dla mnie niezrozumiala. Najwiekszy krzyk podnosza, kiedy w ferworze walki kontuzji dozna ktos tak wazny dla zespolu jak Baszczu (ktory byc moze jeszcze okaze sie dla klubu rownie przydatny w przyszlosci), a caly szereg darmozjadowych pomylek transferowych tego czy poprzedniego dyr.sportowego, pozostaje jakby w ogole nie dostrzezony. Zaloze sie, ze sam kontrakt Kaczorowskiego + odprawe jaka mu trzeba bylo odpalic na odchodne, to nie wiecej niz Lysy zaproponuje Baszczowi do czasu wyleczenia kontuzji, bo na razie to Baszczu ma jeszcze kontrakt wazny bodaj do konca czerwca i "nie ograbil" Wisly chocby na zlamanego grosza.

Tak bardzo zal ci cupialowej kasy, ze az wywoluje to w tobie histerie ? To moze lepiej warto zaczac od oplakiwania pieniedzy wpakowanych w Niedzielana, Beto i paru innych, bo tu akurat porownanie do Dawidowskiego, byloby bardziej adekwatne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2009, 17:08
Boguski był testowany przez Legie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.05.2009, 17:17

Ale tu nie chodzi o to czy sobie poradzi czy nie bo wiadomo jak bedzie.
Zawodnikowi ktory poswiecil tyle lat swojego zycia grajac z Biala Gwiazda na sercu
nalezy sie szacunek!

Moze akurat Baszczu chcialby zakonczyc swoja kariere pilkarska w Wisle?
a przeciez w jego umiejetnosci pilkarskie mimo swojego wieku nikt nie zaprzeczy
i mysle ze przez kilka jeszcze sezonow moglby grac na bardzo wysokim poziomie!

Baszczu na kazdym kroku powtarzal ze chcialby grac w Wisle jak najdluzej.
Moim zdaniem klub powinien pokryc koszty leczenia i rehabilitacji a takze zagwarantowac mu kontrakt
na pol roku z opcja przedluzenia na dwa lata.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów