The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2009, 19:43
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
A co ta wygrana nam dała wymiernego - z Legią wygrana przybliży nas do mistrzostwa o rzut beretem...
Wygrana z Beitarem dała Wiśle bardzo bardzo dużo. Były dwumecze z FCB i z Tottenhamem, przychody z transmisji telewizyjnych, reklama w mediach, podbudowywanie marki klubu, prestiż.

Na puchary mamy za słabą kadrę- brak klasowych zawodników, rozmawiajmy o lidze- Europa to temat zamknięty przynajmniej na kilka lat!
Bzdura. I to taka bzdura, że nawet nie trzeba argumentować dlaczego.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.05.2009, 19:48
Rzeźniczak? Dobry? Wielka strata?
To raczej jest dla nich plus, ten zawodnik jest słaby fizycznie, niepewny w obronie, oglądam ekstraklasę, jak była 'garstka' kibiców w Gliwicach to podawał tak do bramkarza Legii, że sprokurował ze dwie sytuacje praktycznie sam na sam. Śmiem twierdzić, że na naszym stadionie by się zgubił.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2009, 20:00
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Pewnie orientujesz lepiej, ale ja uwazam Rzeźniczaka za bardzo solidnego zawodnika na swojej pozycji, przynajmniej tak to wygląda w C+, i mozecie tylko załować że nie zagra. To wielki walczak przede wszystkim, strata porównywalna z naszą w postaci Baszcza, o ile nie wieksza.
Zgadzam sie ze jest walczakiem i ostatnimi czasy nie popelnia jakis tam razacych błedów(nie licze meczu w Gliwicach gdyz nie gral na swojej pozycji do której chyba jest na stale przypisany). Bałbym sie tego ze Rzezniczak moglby sie juz, widzac sam stadion Wisly, obsrac do tego stopnia ze raczej bylby pacholkiem stojacym na boisku niz zawodnikiem broniacym bramki.

A od Descargi raczej wypadaloby tego wymagac (patrzac na liczbe spotkan w La Liga), zeby trzymal nerwy na wodzy. Jednak jest troche bardziej doswiadczony niz Rzeznik i nie wierze w to ze ma mniejsze umiejetnosci niż Kuba. Dlatego mimo wszytsko spokojniejszy jestem Descargi(mimo ze przez dlugi czas nie grał - i tutaj jest jeden minus.) w tym meczu niż Rzezniczaka. Zreszta tak czy tak Urban nie ma innego wyjscia.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.05.2009, 20:59
dziś gdzieś widziałem w TV historie spotkań Wisły z Legią na Reymonta ostatni raz Legia wygrała z Wisłą na wyjezdzie w sezonie 1996/97 jak to powiedzieli komentatorzy jeszcze przed erą Cupiała natomiast na ostatnie 6 meczy wisła wygrała 5 jedno remisując 0-0 w sezonie 05/06 tracac we wszystkich szesciu meczach tylko dwie bramki..
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 04.05.2009 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2009, 21:08
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
dziś gdzieś widziałem w TV historie spotkań Wisły z Legią na Reymonta ostatni raz Legia wygrała z Wisłą na wyjezdzie w sezonie 1996/97 jak to powiedzieli komentatorzy jeszcze przed erą Cupiała natomiast na ostatnie 6 meczy wisła wygrała 5 jedno remisując 0-0 w sezonie 05/06 tracac we wszystkich szesciu meczach tylko dwie bramki..
Niewatpliwie jest to jakis atut. Nasz pan trener i jego zaloga, nie tak dawno zaprzepascili juz jedno calkiem fajne osiagniecie, polegajace na nieprzegraniu u siebie z Lechem od bodaj siedemnastu lat, wiec chyba nie osmiela sie zniweczyc rownie fajnej serii z Legia w tym samym sezonie ?
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.05.2009, 21:20
A co ta wygrana nam dała wymiernego
A nic oprócz tego, że:
- nie zaczęliśmy sezonu od katastrofy sportowej jaką byłoby odpadnięcie na tym etapie rozgrywek europejskich co pewnie pociągnęłoby za sobą spore konsekwencje i byłoby powodem do niezłych zawirowań w klubie
- jakieśtam punkciki dzięki temu moglismy uciułać w rundach późniejszych do rankingu
- oraz pośrednio dalo nam mozliwość zlania FC Barcelona do zera , co w tym sezonie udało się tylko dwóm klubom na świecie. Wiadomo, że fuksem, ale poprosze jakikolwiek inny polski klub w najbliższym czasie może nawet nie o wygraną, a o remis. Chętni? Nie widzę, nawet jakby grali ci co zwykle strzelają w doliczonym czasie gry

Żeby nie było OT. Ten mecz trzeba wygrać - to jasne. Kluczem, moim zdaniem, będzie opanowanie środka pola, wysoki pressing i dobra gra skrzydeł. W jakiejkolwiek formie znajdują się Giza, Iwański i Roger, to jednak każdy z nich ma wystarczające umiejetności, żeby jednym podaniem zgubić całą naszą obronę i uruchomić Chinyame, który jak wiadomo raz na jakiś czas trafia.
Musimy być jak Tommy Lee Jones w ściganym...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.05.2009, 22:20
sandbender napisał(a):Wyświetl post

Żeby nie było OT. Ten mecz trzeba wygrać - to jasne. Kluczem, moim zdaniem, będzie opanowanie środka pola, wysoki pressing i dobra gra skrzydeł. W jakiejkolwiek formie znajdują się Giza, Iwański i Roger, to jednak każdy z nich ma wystarczające umiejetności, żeby jednym podaniem zgubić całą naszą obronę i uruchomić Chinyame, który jak wiadomo raz na jakiś czas trafia.
Musimy być jak Tommy Lee Jones w ściganym..
.

Czyli jak wściekły byk,i bulterier

Wg mnie kluczem bedzie odciecie i wyłaczenie z gry Chinyamy a wtedy Iwanski ,Roger czy ktokolwiek inny bedzie mogł sobi zagrywac prostopadle piły co najwyżej w powietrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.05.2009, 22:23
Tak przeglądam sobie forum Legii to widze , że oni tam srają na samą myśl o meczu z nami...;]
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2009, 22:42
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=17f7f

Byla wczoraj dyskusja tutaj na temat Kotorowskiego i jego "celowego" puszczenia gola z Ruchem...jak widac inni tez to zauwazyli i sytuacja sie zaogniła ....
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.05.2009, 06:41
Ciekawy komentarz:

Paweł Zarzeczny: Krótko i na temat
http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...emat,id,t.html
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2009, 08:36
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy komentarz:

Autor chyba był na haju jak to pisał, bo budzi w nim to takie emocje, że aż to trochę dziwne
Odpowiedz cytując
Informator sportowy
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 05.05.2009, 09:09
No to się z deka oszukał ...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.05.2009, 09:14
Oby tylko z deka
Ale biorąc pod uwagę ogólne podejście dziennikarzy do Wisełki dla Zarzecznego szacun.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.05.2009, 09:33
Ciekawy komentarz:

Do dzisiaj bardzo lubiłem Zarzecznego i jego komentarze.
Jednak od dziś jest on moim ulubionym dziennikarzem .
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 05.05.2009, 09:35
Ciekawy komentarz:

Jestem lekko zaszokowana,bo raz, że pisze o Wiśle pozytywnie a dwa, że...pisze zbyt pozytywnie[!]
Zastanawiam się jaki był ukryty cel napisania takiego artykułu. Tak, tak we wszystkim szukam drugiego dna, ale tutaj ewidentnie coś mi nie pasuje.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.05.2009, 09:51
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Do dzisiaj bardzo lubiłem Zarzecznego i jego komentarze.
Jednak od dziś jest on moim ulubionym dziennikarzem .

Pierwszy obiektywny dziennikarz jakiego czytałem od bardzo dawna.
Żeby wszyscy tak pisali o Legii i Lechu - "Kuchenkorz"
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Franek666
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2009, 09:53
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,w...l?ticaid=17f7f

Byla wczoraj dyskusja tutaj na temat Kotorowskiego i jego "celowego" puszczenia gola z Ruchem...jak widac inni tez to zauwazyli i sytuacja sie zaogniła ....
Akurat mam to blisko siebie jako ze siedze w poznaniu i widzialem jak kumple jechali nie tylko na Kotora ale na cala druzyne. polecialy hasla "frajerzy wiosny" , "dla kogo wy gracie jak ambicji nie macie". monolit kuchenek sie wali
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.05.2009, 10:40. Fascynująca końcówka
Mój arkusz excela "fascynujaca końcówka" stworzony 2 kolejki temu się zdezaktualizował ...
Wypadła z wyścigu Polonia W. ... za to pojawił się GKS ...
Padło też w 2 poprzednich kolejkach parę zaskakujących wyników.
Tabelka jest więc aktualniejsz. Uzupełniem ją też o przeliczanie stosunku bramek strzelonych do straconych chociaż z moich symulacjach nie wyszlo by stosunek ten decydował o miejscu pierwszym .. ale w jednej z symulacji zadecydował o pozycji 2.
Pozdrawiam.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg liga2009_koncówka2_1.jpg (23,1 KB, 63 wyświetleń)
Załączone pliki
Typ pliku: zip liga2009_koncówka2.zip (5,3 KB, 27 wyświetleń)
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 05.05.2009, 10:51
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy obiektywny dziennikarz jakiego czytałem od bardzo dawna.
Żeby wszyscy tak pisali o Legii i Lechu - "Kuchenkorz"
Obiektywny, bo sprzyjający Wiśle?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 05.05.2009, 11:01
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Mój arkusz excela "fascynujaca końcówka" stworzony 2 kolejki temu się zdezaktualizował ...
Wypadła z wyścigu Polonia W. ... za to pojawił się GKS ...
Padło też w 2 poprzednich kolejkach parę zaskakujących wyników.
Tabelka jest więc aktualniejsz. Uzupełniem ją też o przeliczanie stosunku bramek strzelonych do straconych chociaż z moich symulacjach nie wyszlo by stosunek ten decydował o miejscu pierwszym .. ale w jednej z symulacji zadecydował o pozycji 2.
Pozdrawiam.

Od tych tabelek arkuszy kalkulacyjnych mam cos lepszego .

Bylem w sobote na imprezie u znajomych gdzie byli ich znajomi i byla jedna kobieta i tak od slowa do slowa pochwalila sie ze wrozy z kart no to sie zaczelo zwlaszcza w gronie kobiet.

A ze juz bylem podpity z zartem na ustach mowie czy mi powrozy a mowie ze chodzi o pilke nozna, ale ze jestem sceptyczny i za bardzo w to nie wierze postanowilem zrobic test na co sie zgodzila.

Najpierw podpytalem o pilke nozna ale jak kobieta nie potrafila wymienic ani jednego klubu ww ekdtraklasie to na pewno meczow nie sledzi tym bradzie oglada

Wiec pytam czy Wisla wygrala ostatni mecz na wyjezdzie po minucie szlysze NIE
Czy Wisla wygrala ostatni mecz u siebie odpowiedz TAK
CZy Pawel Brozek strzelil bramke TAK
Czy Lech wygra w niedziele NIE
CZy Wisla bedzie mistrzem w tym sezonie slysze TAK, poprosilem o powtorke wrozby i wyszlo ponownie TAK.

Przed ta kolejka ide do Niej po typy oczywiscie dla zabawy bo nie traktuje tego powaznie zeby byla jasnosc.

A co do meczu to bedzie to typowy mecz walki, nie liczylbym na piekne widowisko. Najgorszym wynikiem bedzie remis bo i Belchatow i Lech na tym skozysta, wygranie tego meczu daje praktycznie wygranie tej ligi.Choc popatrzywszy na ostatnia kolejke nie mozna byc pewnym niczego.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 05.05.2009 o godz. 11:17.
,
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 11:14
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Obiektywny, bo sprzyjający Wiśle?
W czym wg ciebie się przejawia to sprzyjanie Wiśle ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 05.05.2009, 13:19
A ja mam 2 pytania....
1. Bedzie jakas oprawa
2.Słyszalem ze beda rozdawac 6000 czerwonych koszulek to prawda
Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.05.2009, 13:24
1. Dowiesz sie na meczu.
2. Prawda
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 05.05.2009, 13:24
kristos napisał(a):Wyświetl post
W czym wg ciebie się przejawia to sprzyjanie Wiśle ?
Zamień w tym tekście nazwę Lech na Wisła i odwrotnie i załóż, że to co wyjdzie jest prawdą.. czy wtedy też będziesz uważał, że gość jest obiektywny, czy powiesz, że gość wchodzi w pupę Lechowi
Ostatnio edytowane przez ciacho : 05.05.2009 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.05.2009, 14:36
Co do spotkania, to koniecznie trzeba wyłączyć z gry ( poprzez obrońców) Chinyamę i Rogera. Wtedy dwa główne ogniwa Legii będą odcięte od dobrych podań reszty zespołu. W Wiśle natomiast Paweł Brożek musi zagrać dynamiczniej, żeby sprawiać kłopot obrońcom Legii, bo jak będzie tylko czekał na piłkę to nic za bardzo nie ugra.

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.05.2009, 14:44
Nie ma co gdybac bo w Legi jak i w Wisle kazdy moze strzelic bramke i nie mozna skupic sie tylko na Chinyamie i Rogerze bo akurat wedlug mnie Roger jest kompletnie bez formy a Chinyama przy naszych obroncach sobie w ogole nie pogra czego jestem pewny.. Jedyne co w ich zespole jest grozne to stale fragmenty gry.. Iwanski dobrze dosrodkowuje i trzeba bedzie uwazac przy wolnych i rogach.. obstawiam 3:1
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.05.2009, 14:49
co do Zarzecznego. Ok, ma rację w tym, że Wisła w tej chwili gra najlepiej.
Ale co miał na myśli pisząc:

Cytat:
Ja natomiast uważam ją za fantastycznie prowadzony klub
?

Bo chyba nie to, że pensje są płacone regularnie, w klubie jest ciepła woda, prąd itp. Bo to ma połowę polskich klubów w ekstraklasie.

Jak czytam od czasu do czasu tematy 'gdybym był Bednarzem', ''polityka transferowa Wisły' czy też 'nibylandia' , to mam trochę inne zdanie na ten temat. Więc gdzie tu ten obiektywizm? Artykuł obiektywny, bo autor dobrze napisał o Wiśle?
Gdzie Wisła ma marketing? Skauting?
Abstrachując od tego, że Legia też nie ma pomysłu na politykę transferową i rozwój marketingu, żeby nie było.

diablo885 tyle, że Zarzeczny pisze o przeszłości i teraźniejszości. U nas też się mówi, że ITI zmontuje silny zespół, jak wybudują stadion. Ale jak będzie, to się okaże.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.05.2009 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.05.2009, 14:52
ToTylkoJa- Masz racje, na razie to nie wyglada za dobrze ale Bogus moze jeszcze wszystkich zaskoczyc jak Wiselka wroci na nowy stadion
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.05.2009, 14:52
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Co do spotkania, to koniecznie trzeba wyłączyć z gry ( poprzez obrońców) Chinyamę i Rogera. Wtedy dwa główne ogniwa Legii będą odcięte od dobrych podań reszty zespołu. W Wiśle natomiast Paweł Brożek musi zagrać dynamiczniej, żeby sprawiać kłopot obrońcom Legii, bo jak będzie tylko czekał na piłkę to nic za bardzo nie ugra.
Zgadzam się z tym w 100% ale nie tylko Brożek, cały zespół ma zagrać dynamicznie i nie tak jak w pierwszej połowie meczu z Piastem, gdzie stali...meczu nie wygra się na stojąco!

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2009, 15:02
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
co do Zarzecznego. Ok, ma rację w tym, że Wisła w tej chwili gra najlepiej.
Ale co miał na myśli pisząc:

?

Bo chyba nie to, że pensje są płacone regularnie, w klubie jest ciepła woda, prąd itp. Bo to ma połowę polskich klubów w ekstraklasie.

Jak czytam od czasu do czasu tematy 'gdybym był Bednarzem', ''polityka transferowa Wisły' czy też 'nibylandia' , to mam trochę inne zdanie na ten temat. Więc gdzie tu ten obiektywizm? Artykuł obiektywny, bo autor dobrze napisał o Wiśle?
Gdzie Wisła ma marketing? Skauting?
Abstrachując od tego, że Legia też nie ma pomysłu na politykę transferową i rozwój marketingu, żeby nie było.
No tak ,ale ten "żle" prowadzony klub pozbawiony marketingu i skautingu w ciągu dekady zdobył 6 razy Mistrza Polski. Osiągnie Legia ,czy Lech coś takiego - będziemy gadać. Na razie coś tam próbujecie.
A to ,że kibice piszą na forum inaczej ,no cóż .....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów