The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2009, 11:05
Wg mnie nie ma żadnych niewiadomych w składzie. Skorża boi się dokonywać drastycznych zmian więc wyjdziemy: Pawełek- Piotr Brożek, Marcelo, Głowa, Singlar- Zieńczuk, Diaz, Sobol, Mały- Boguski, Brożek. Po przerwie wejdą Ćwielong, Łobo, Jirsak/Cantoro (w zależności od wyniku)
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.05.2009, 11:39
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Mistrzostwo jest z palcem w dupie w zasiegu Wisly. Jersli tylko kopacze nasi beda grac od poczatku tak jak potrafia,a nie od 2 polowy(do czego nas juz przyzwyczail) to jestem spokojny.Szkoda ze z lekka olewaja walke o to mistrzostwo.
Dokładnie. Tak popier*** sezonu nie pamiętam. Z jednej strony gdyby Lech grał normalnie już miałby mistrza. Z drugiej strony gdyby Wisła grała normalnie to miałaby 10 pkt przewagi nad partaczami z Poznania. Liga jest tak słaba, że faktycznie jeszcze Bełchatów może pogodzić wszystkich.

Przed łatwym dopisywaniem Wiśle 3. punktów nad L dwie uwagi...
- w trzech meczach w tym sezonie na głównymi rywalami czyli Legią i Lechem zdobyliśmy 1 punkt...
- Bilans Wisły za Skorży z Legią chyba jest deczko średni... Można tu mówić o małym kompleksie... Z pamięci wychodzi mi że 1 zwycięstwo 1 remis i 4 porażki... (mam tu na myśli wszystkie fronty) Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 04.05.2009, 14:30
Wygrac z Legią to mus. Potem możemy raz zremisować przy wpadce Legii we Wrocławiu. Ale najlepiej wygrac mistrza bez liczenia na innych.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.05.2009, 14:44
cola napisał(a):Wyświetl post
Wygrac z Legią to mus..
Tyle że nie zawsze chcieć to móc.
Po piątkowym remisie jesteśmy pod ścianą.Przegrana to koniec jakichkolwiek marzeń o mistrzostwie bo nie czarujmy się że mimo dużej nieprzewidywalności tegorocznej ligi, Legia straci w następnych 3 meczach 6 punktów.

Remis tez jest na rękę Warszawiakom więc można przypuszczać że zagrają z kontry a nam pozostanie atak pozycyjny(przynajmniej do pierwszego gola).
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak.xxlecia
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.05.2009, 15:24
moze nie o meczu ale o ŁKSie,

http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html

ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Stary 04.05.2009, 15:54
stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.05.2009, 16:04
cola napisał(a):Wyświetl post
stało sie to czego sie bałem. Koncentrowałem sie na Lechu a Legia bedzie grozniejsza w walce o tytuł.
moim zdaniem było to jak najbardziej do przewidzenia.Ile juz razy Legia miała fatlane poczatki sezonu?rundy?niemal wszyscy ich skreslali
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.05.2009, 16:21
wislak.xxlecia napisał(a):Wyświetl post
moze nie o meczu ale o ŁKSie,

http://www.90minut.pl/news/91/news91...alkowerem.html

ten wyjazd do Łodzi może byc łatwiejszy niż nam się zdaje
I tak pewnie tuż przed meczem dojdą do porozumienia. A brak treningów tylko im wyjdzie na plus, na świeżaku pewnie rozjadą Górnika.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.05.2009, 17:30
Nie ulega wątpliwości, że to najważniejsze spotkanie w tym sezonie, które na dobrą sprawę może rozstrzygnąć o mistrzostwie polski - może się tak stać że Lech przegra we Wrocławiu co przy naszej wygranej oznacza c będzie że jedną ręką obejmujemy paterę za mistrzostwo a co ważniejsze z tytułu praw telewizyjnych i bonusów będziemy bogatsi o ponad 10 mln zł...

Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś!
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.05.2009, 17:39
Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2009, 17:43
Mam nadzieje, ze nasi pilkarze wystarczajaco sie juz wyspali w pierwszej polowie meczu z Piastem jak i w kilku poprzednich meczach i teraz w koncu zagraja dwie rowne polowy z pelnym zaangazowaniem.

Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Stary 04.05.2009, 17:43
licoo napisał(a):Wyświetl post
Zapewne będzie więcej takich "niedzielnych" kibiców, którzy to kupili bilet tylko ze względu na rywala, a niestety braknie biletów dla tych, którzy zawsze chodzą na mecze Wisły a nie mają karnetu i mega głośno dopingują. Wydaje mi się, że z tego powodu doping będzie słabszy niż na Górniku:(
Mam dokładnie to samo zdanie...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.05.2009, 17:44
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Jest jedno Ale- my w tym sezonie nie wygraliśmy żadnego ważnego spotkania o coś!
Więc przypomnij sobie mecz rewanżowy z Beitarem

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.05.2009, 17:46
prober napisał(a):Wyświetl post
Więc przypomnij sobie mecz rewanżowy z Beitarem
A co ta wygrana nam dała wymiernego - z Legią wygrana przybliży nas do mistrzostwa o rzut beretem...

Na puchary mamy za słabą kadrę- brak klasowych zawodników, rozmawiajmy o lidze- Europa to temat zamknięty przynajmniej na kilka lat!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 04.05.2009 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Stary 04.05.2009, 17:48
licoo napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Ci co dopingują na każdym spotkaniu będą rozsiani po a,b i e, reszta w ogóle nie dostała biletu. Ciekawe też ile biletów zostanie w kieszeniach u koni,bo jak zarobią swoje to taniej pewnie po złości nie sprzedadzą jak im zostaną. Dobrze że przynajmniej mam na e .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.05.2009, 17:54
Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!!
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Stary 04.05.2009, 18:02
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie rozumiem tego placzu. Mecze z Legia to NAJWAZNIEJSZE mecze dla kibica Wisły,. I co roku nie ma na nie biletow, i co roku po forum przetacza sie lament i płacz oraz wylewanie zali na konikow. A wystarczylo sobie karnet kupic. I prosze juz o nietlumaczenie , ze nie bylo Was stac.
Mecz ma olbrzymie znaczenie i uważam, ze bedzie KLUCZOWY dla losow mistrzostwa. Nie oszczedzajcie tylko gardeł.Jedziemy na pełnej ****ie!!!!!
Wszystko to prawda.Tylko zrozum że gdyby właśnie ten mecz nie był kluczowy jak napisałeś to bilety by były. Zostały 4 kolejki mamy 2 pozycję w tabeli i w 6 godzin nie ma biletów , a na Górniku ile było wolnych krzesełek? Nie mówię już o innych meczach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.05.2009, 18:03
Eustachy napisał(a):Wyświetl post

Odnosnie Legii, warto przytoczyc slowa zwolnionego niedawno z Polonii Jacka Zielinskiego. Na pytanie co bylo glowna przyczyna tego, ze w tym sezonie dwukrotnie z Legia nie przegral samemu bedac blizszym zwyciestw, odparl ze powod jest banalny. Udalo im sie dwa razy wylaczyc z gry Chinyame i Legia po prostu stracila swoj najwiekszy atut. Nic tylko skopiowac te zalozenia i oczywiscie koniecznie cos strzelic.

Zgadzam sie.Wszystcy jak katarynki bębnią ze Wisla bez Brozka kuleje.

Wiec jak bardzo musi kulec Legia ,i co by zrobila gdyby nie bylo u nich Chinjamy.?
Zwyczjnie nie mial by kto strzelac ,i slusznie oni szukali napastnika przed runda ale nie znalezli.
Wiedza gdzie ich slaby punkt.

P.S Wczoraj byl w 1 na 1 ,i nawet sympatyczny koles
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.05.2009, 18:04
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Mecze z Legią są najważniejsze, ale w większości dla kibiców okazjonalnych, "fetujących Kake", bądź zakompleksionych, dla których mecz jest miejscem, gdzie mogą dać opust swoim złym emocjom.
Dla wielu z nas. mecz z pasiastymi damami jest najważniejszym meczem w rundzie, tak że każdy ma swoje podejście do sprawy.Nie pisz tu za wszystkich.

Mam nadzieje, że nie będzie wiochy na trybunach i wielu zakompleksionych krzykaczy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.05.2009 o godz. 18:08.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2009, 18:05
Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.

Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał ) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko.
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Stary 04.05.2009, 18:08
killzone napisał(a):Wyświetl post
Eustachy, no i tu jest w tym co powiedzial Zielinski, pies pogrzebany jesli chodzi o Legie, pokryc Chiniego i ewentualnie jakiegos pomocnika, najlepiej Iwanskiego(który i tak jest w beznadziejnej formie, ale zawsze jakims podaniem blysnac może) i zaczna sie wrzutki z obrony do ataku, które doprowadza nasz do klęski.

Brakuje ewidentnie drugiego napastnika na poziomie(Nie mowie tu o Paluchowskim, ktorego 2000 widzów zakrzyczalo i sie zaciał ) chocby takiego Saganowskiego(wierze bardzo ze od przyszlego sezonu bedzie u nas grał) ktory mogl choc troche odciagnac uwage obronców. Urban chcial nauczyc Legie grac po hiszpanku, ale ta gra teraz prezentuje jest blizej niestety 3 ligi niż chociazby Ekstraklasy. Licze na dzien konia Muchy i na remis choc bedzie bardzo cieżko.
Dzień konia to Mucha już miał nie jeden w tym sezonie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2009, 18:18
Ja juz tak gdzies od pol roku czekalem na to, az Mucha w koncu zawali Legii jakis mecz, bo to ze koles niemal zawsze byl najlepszy na placu w barwach wojskowych, stalo sie nie do zniesienia, szczegolnie w obliczu popisow Pawelka albo takiego Kotora

Niestety ktos chyba to wszystko zle obliczyl i Mucha wycial numer nie tam gdzie trzeba - na Ruchu. Teraz ciezko uwierzyc, aby bramkarz tej klasy, w krotkim odstepie czasu znowu nawalil, tym razem w meczu ligowym, a szkoda
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2009, 18:18
No wiec na to licze, ze znów blysnie geniuszem, a ze akurat ponownie z Wami

Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika, wiec bedzie mial sie okazje pokazać. Mysle ze dla niego to bedzie mecz o być albo nie być w Legii. Jak da dupy to pewnie skonczy jak Tito albo Arru(który ostatnio strzelil bramke.... samobojczą )
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 04.05.2009, 18:24
Ciekawy jestem, czy po raz kolejny " man of the match"... będzie bramkarz Legii...
Do tej pory nie potrafie uwierzyć w to co on wyprawiał w Warszawie...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.05.2009, 18:51
Cytat:
Ciekawy jestem, czy po raz kolejny " man of the match"... będzie bramkarz Legii...
Do tej pory nie potrafie uwierzyć w to co on wyprawiał w Warszawie...
Nie przesadzajmy jeśli nasi zawodnicy, nie będą w niego kopać to nie będzie bohaterem. W ostatnim meczu w Wawie, Niedzielan z Brożkiem kopali w niego i został bohaterem. Zgodzę się z tym że bronił naprawdę dobrze ale to, że został bohaterem to zasługa złych strzałów.
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2009, 18:54
Casillasa jednak chwalili po meczu z Barcą, jakby nie on mogło być naewt 2:12.

Życze Musze tego samego
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 04.05.2009, 18:59
han_solo napisał(a):Wyświetl post
Casillasa jednak chwalili po meczu z Barcą, jakby nie on mogło być naewt 2:12.

Życze Musze tego samego
2:12 w Krakowie?
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.05.2009, 19:02
Ten mecz będzie w dużej części zależeć od dyspozycji zawodników. Jeśli w Wiśle i w Legii każdy zawodnik zmobilizuje się na to spotkanie, to możemy się spodziewać meczu na wysokim poziomie! Co do Descargii to ma szansę się pokazać w ważnym meczu, choć myślę, że to my będziemy w lepszych nastrojach niż pan Inaki

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.05.2009, 19:38
killzone napisał(a):Wyświetl post
Swoja droga jestem ciekaw jak sie zaprezentuje sie Descarga. Zawsze go uwazalem za lepszego(choćby z tego powodu ze paredziesiat meczy zagral w La Liga) niż Rzeznika,
Pewnie orientujesz lepiej, ale ja uwazam Rzeźniczaka za bardzo solidnego zawodnika na swojej pozycji, przynajmniej tak to wygląda w C+, i mozecie tylko załować że nie zagra. To wielki walczak przede wszystkim, strata porównywalna z naszą w postaci Baszcza, o ile nie wieksza.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.05.2009, 19:42
LAB napisał(a):Wyświetl post
2:12 w Krakowie?
Jeśli istnieje elementarna sprawiedliwość dziejowa to będzie 0:22. Dla Wisły oczywiście ;-)

Ostatnio edytowane przez Krissu : 04.05.2009 o godz. 20:16.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów