|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Więc jak łatwo wywnioskować nie chodzi tutaj o liczbę miejsc na trybunach. Gdyby się dało zostać (nawet tylko na E) to byśmy zostali. Może chodzi o całe zaplecze, którego nie będzie, może o bezpieczeństwo (m.in. kibiców), a może wykonawca potrzebuje do wykonania prac odpowiedniej przestrzeni. Pamiętajmy, że już w tej rundzie chcieli nas przenosić, ale jakoś się udało zostać. Niestety myślę, że nie ma szans na pozostanie na R22:(
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 30.04.2009 o godz. 14:45.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A jak przepraszam szanownych kolegów mamy grać na R22 kiedy będą wymieniać murawę? obniżać ją itd
Dajcie spokój. Po prostu trzeba się wynieść na rok i już. I nie panikujcie że jak nie będziemy grali na Reymonta to będziemy się bronić przed spadkiem. to niepoważne.
Ostatnio edytowane przez stawski : 30.04.2009 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dlaczego według Ciebie to było głupie pytanie?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie bo ja też nie rozumiem.
Jakbym ja był prezesem takiego klubu jak Wisła, i znalazłbym się w takiej samej sytuacji, to bym zrobił wszystko żeby kibicom zapewniać dojazd na mecz do Sosnowca (czy nie daj Boże Lubina). Fanatycy pojadą pociągiem - to oczywiste. Ale ile rodzin pojedzie samochodem? I ilu kibiców będzie na meczach (zwłaszcza tych mniej ciekawych) - 50? 100? Dlatego pytam. Ale w necie każdy cwany i cassius31krakow się popisał tym cwaniactwem internetowym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A co dla kibica klub zrobił do tej pory
NIe mam wątpliwości, że nie pomoże w organizacji wyjazdów. Jak zwykle te sprawy zostaną w gestii SKWK. I tyle. Sorki Mistel jeśli poczułeś się urażony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobaczymy jak się sprawa rozwiąże. Ciężko będzie grać naszym piłkarzom przy garstce kibiców... Spoko |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1 zł od biletu dostaje SKWK a nie UW. Ale ten temat nie o tym
![]() Mnie jedynie zastanawia po co ta dziura ![]() Dylatacja ?
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 01.05.2009 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie zgrało się chłopakom...10 cm w te i w drugą strone i taka dziura powstała...A tak na poważnie, to musi miec jakis powód, bo tak tego zostawic nie można...może jakby się jeszcze beton rozszerzał albo coś, żeby nie popękał.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To jest dylatacja. Tak duże powierzchnie wylewa się sekcjami stąd ta przerwa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mógłbyś wytłumaczyć z łaski swojej jakie to ma zastosowanie? Tu chodzi o "osiadanie" betonu czy jakiś dopływ powietrza czy wody, czy ki czort jeszcze? Nie znam się na budowlance, ale ciekawi mnie po co się coś takiego stosuje.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka dylatacja (przerwa pomiędzy sekcjami) może mieć kilka zastosowań:
-możliwość zamontowania oraz zdemontowania oszalowania dla odpowiednich sekcji -zachowanie miejsca dla "pracy" płyty dennej -odpowiednie rozłożenie nacisku płyty na powierzchnie -zapewnienia miejsca dla kurczenia i rozszerzania betonu Generalnie jak wiadomo żadna budowla nie stoi sztywno, zwłaszcza trybuna, na której skacze 12tys osób. Do tego dochodzą inne czynniki jak wiatr czy osiadanie budowli. Takie przemieszczenia mogą powodować zmianę pierwotnego kształtu budowli. Gdyby taka budowla była sztywna, to podczas takich zmian by popękała i straciła swoją wytrzymałość. Do tego należy pamiętać, że stadion powstaje na dość podmokłym terenie, który może powodować nierównomierne osiadanie trybun. Takie dylatacje stosuje się też przy budowach wszelkich obiektów mostowych w przerwach pomiędzy przęsłami. U nas jako przęsła można potraktować kolejne sekcje płyty dennej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
dziala wam ta kamerka:
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Działa ale jest noc
Nie mam mnie w Krakowie... Może nie wiem o czymś?![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kiedy ruszają z budową w górę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz przerwa będzie trwała przynajmniej 2 tygodnie, ponieważ tyle czasu zajmie betonowi uzyskanie 70% swojej wytrzymałości
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak się będzie miała budowa stadionu, do juwenaliów? Koncert min Myslovitz ma odbyć się na stadionie Wisełki.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No na stadionie ale bocznym tzn w tym wypadku boisku.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
w informacjach juwenaliowych masz Stadion „T.S. Wisła” i to jest boisko mineralne ))inaczej nie mogli podpisać, żeby nie robić zamętu u ludzi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Około 28 dni (w zależności od warunków i mieszanki), to czas potrzebny by beton nabrał optymalnych właściwości. Natomiast w tym czasie można prowadzić szereg innych prac jak montaż żurawia czy prace w narożnikach, a nawet prace na samej płycie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytałem na jakiejś stronie, chyba stadionwisly.info że teraz przez dwa tygodnie nie będzie się działo nic na budowie - no chyba, że im po prostu chodziło o budowe kolejnych elementów trybuny a nie o takie rzeczy jak ty mówisz czyli żuraw, narożniki. Dzięki wielkie ze mnie z błędu wyprowadziłeś
![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
U mnie kamerka już działa
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak było to sorki:
http://www.stadionwisly.info/aktualn...ykona_parkingi Ps: U mnie kamerka też działa. Czy mi sie zdaje czy demontują płot ? Ps: Co sądzicie http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20890
Ostatnio edytowane przez Donki : 05.05.2009 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Pierwsze miejsce jestem w stanie zaakceptować, ale pod warunkiem że gwiazda na I piętrze między 19 a 06 została by usunięta. Biała Gwiazda jest JEDNA, i jedna jest już na naszym stadionie. Drugi projekt wydaje mi się trochę za banalny a trzeci to jakiś kosmos. Logo "KRAKÓW GO!" to dla mnie obłęd, po 2012 roku straciło by sens, no i te TRZY gwiazdy... ![]()
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mi tez podoba sie projekt 1.ale nie usuwal bym tej gwiazdy.
PS. Kamerka mi działa. ![]()
Ślask Lechia Unia
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|