|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Obejrzałem bramkę Legii i dwie ostatnie z meczu Ara-Śląsk.
Osobiście samobój Sieranta wydaje mi się całkowicie przypadkowy. Piła odbiła się jeszcze od czapy Chinyamy i dopiero trafiła w glacę Sieranta. Natomiast nieporadność Fojuta ... . Piękny szczupak na 3:3, na co ten gość liczył? Wydaje się że chcąc ratować drużynę powinien starać się wybić piłę nogą. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
chlopie idz sie jebni w kaloryfer ty juz nie jedna teorie wymysliles? Takie farmazony sadzisz ze szkoda gadac! ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A dzisiejszy mecz na Kałuży ? Groclin nawet nie próbował atakować, żeby przypadkiem ktoś po rykoszecie albo samobóju nie strzelił. Widać że telefony biznesowe przed tym meczem na linii Comarch - JC Construction rozgrzały się do czerwoności .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zbliża się najważniejszy ligowy mecz wiosny , amika oklapła więc oczywiste jest że Wisełka zawalczy z Legią o Mistrza. I to między nami kwestia tytułu się rozstrzygnie. Tak (subiektywnie) twierdzę.
Na haniebnym meczu w 1993 r. byłem i bardzo dobrze go pamiętam. Bytła to najwyklejsza korupcja- prostytucja , cyniczne aktorstwo i bezczelne oszustwo. Więc kilzone lepiej ochłoń , starych Wiślaków nie wkurzaj i nie kompromituj się. Jaki z ówczesnego człowieka sukcesu Janusza W. trener i propagator sportu powiedzą Ci w paru prokuraturach w Polsce. Amen. Ps.Amika przegrywa majstra na własne życzenie . Liga się wyrównuje ale niestety w dół i to mocno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Najlepszy sezon od 2004 gdy Wisła szalała w Parmie, Gelsenkirchen, Rzymie... Ale ja już sił nie mam się kłócić, to taki narodowy sport - narzekanie. Irman pisał juz posty, po kolejkach w których Wisła/Legia/Lech miały łatwe zwycięstwa, teraz pisze gdy liderzy tracą - zawsze diagnoza jest taka sama - kryzys polskiej piłki. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
zajebiscie ,ale ogladnij sobie powtorke i sam sie jebnij w kaloryfer , zobacz sobie co Kotorowski zrobil na koncu swojej parady schowal rece.Nie wiem czy ten bramkarz jest chory czy myslal ze wylecial poza swiatlo bramki ,ale tak interweniował
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
ogladalem bramke tylko raz ale tez mialem takie wrażenie
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No wlasnie,o tym pisze ,ze jakby nei chowal to moglby obronic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ale nie obronił i gitara ;]. Chyba my kibice WISŁY nie będziemy płakać ;P. Szkoda , że Janoszka nie strzelił tego sam na sam bo Amica nie zdobyła by nawet 1 punkciku...
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe, nawet mu piane moge postawić na rynku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
.Ręki nie cofnął, tylko zrobił lekkie podbicie do góry, robi się tak, żeby odbić piłkę i przede wszystkim po to, żeby Ci po palcach nie przeleciała, ale przeważnie wtedy, gdy się wie, że się ją odbije - dlatego to dziwnie wygląda. Pamiętaj też o tym, że bramkarze są szkoleni w takich "skocznych" interwencjach i czasami w locie wykonują odruch bezwarunkowy, który zapewni im stabilne lądowanie. Jeśli tego się nie zrobi, to się ląduje najczęściej na żebrach, co do najbezpieczniejszych rzeczy nie należy. PS. Smuda już zapowiada, że w bramie stanie Turina . PS 2. Tego poniżej też nie można wykluczyć.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 03.05.2009 o godz. 21:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wg mnie schowal rece zeby sie nie zderzyc ze slupkiem a nie zeby bramke puscic :|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
- grająca bez stylu przez cały sezon Legia, gdzie w dobrej formie są chyba tylko obrońcy i Czijama, - Amica która w chwili gdy powinna sobie zapewnić mistrza remisuje sześć z ostatnich siedmiu meczów, a w kluczowym momencie sezonu chyba nikt tam nie jest w formie - Wisła grająca o klasę gorzej niż w zeszłym roku, wygrywająca raz na pół roku na wyjeździe, gdzie w pomocy nie ma żadnego sensownego ofensywnego piłkarza W zakończonej właśnie kolejce każda z tych trzech drużyn grała mecze w których mogła być krok bliżej mistrzostwa. Zaczęła Wisła. Miała wygrać z Piastem, a wymęczyła remis, olała pierwszą połowę, stworzyła może z trzy klarowne okazje do zdobycia gola przez cały mecz. Dzień później Legia grała w chodzonego z ŁKS, stworzyła może dwie sytuacje do strzelenia gola, wreszcie uratował ich jakiś patałach z ŁKS w doliczonym czasie. Amica miała znowu wszystko w swoich rękach, zagrała niezłą pierwszą połowę, a w drugiej po stracie gola, zamiast atakować oddała inicjatywę Ruchowi i skompromitowała się ponownie. Każda kolejka wygląda tak, że trzeba się zastanawiać kto zagrał mniej beznadziejnie, a nie kto błysnął formą. Fakt, że dwa lata temu gdy o mistrza walczyły Bełchatów i Lubin było podobnie. Jednak w pozostałych przypadkach, gdy ktoś szedł na mistrza, bardzo rzadko gubił punkty i zwykle naprawdę był najlepszą drużyną. Podobnie jest w najlepszych ligach europejskich. Barca, Manchester, Inter i Wolfsburg pewnie idą po mistrza i rzadko gubią punkty. Wyjątkiem jest jedynie liga francuska, gdzie kryzys przechodzi Lyon.
Ostatnio edytowane przez irman : 03.05.2009 o godz. 21:20.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie do konca bo mamy jeszcze mecze z Lechią, Lks i jak z nimi nie wygramy to po co nam wygrana z Legią?
jeżeli taka bedzie (w co wierze) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przeciez ja nie psize ze chcial puscic bramke,tylko ze dziwnie interweniowal nie widzial pilki,albo zle oblcizyl lot ,ale gdyby samoczynnie te rece pzoostawil to pilka by w nie trafila a tak ta parada to jakis wielbłąd jak mawial spocony Janek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wszytko zostało po staremu,tylko meczów mniej. Szaleństwo jakieś mnie ogarnia,bo bardziej obawiam się spotkania z ŁKS-em niż z Legią.
Szkoda,że ten łamaga z ruchu nie strzelił na jeden zero w pierwszej połowie. I kto to są Ci eksperci? to Ci,którzy pisali,że Amica gra rewelecyjna pikę i że MP ma w kieszeni? to Ci,którzy pochowali już Wisłę i Legię.? Tak więc prosze nie piszcie o ekspertach,bo w Polskiej piłce takich nie ma,tylko są mierne pismaki,którzy piszą co im do łba przyjdzie,a że mało im przychodzi... ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ale po pierwsze no one ,to nie jest jakaś teoria, tylko prawidłowość, a ten sezon może być jedynie odstępstwem od reguły , a po drugie czy nie za wcześnie by oznajmiać jej 'totalną porażkę'?
Teoretycznie Legia może zremisować z nami(tak na zimno to najbardziej prawdopodobny wynik) a i tak zdobyć mistrza - właśnie poprzez najbardziej przyzwoitą grą ze średniakami. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zaprawdę powiem Wam..
..jaja jak berety to będą jak mistrzem zostanie Bełchatów. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rozumie cie, ale nie do końca
bo kto im zabronił zrobić sobie wieksza kadre skoro maja takiego bogatego sponsora? na pewno działacze którzy CHCĄ wszystkiego małym kosztem czyli jak U NAS PU,PP,MP wszystko zdobyc tylko jak to zrobic 11 piłkarzy ? niestety sie nie da tylko komu to powiedzieć? F.Smuda już to wie ale to nie nasz problem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale kogóż obchodzi w jakim stylu tytuł zdobędzie Mistrz Polski AD 2009. To jest wewnętrzna rywalizacja polskich klubów i to, że różnica pomiędzy punkami zdobytymi przez końcowego lidera a kolejnymi drużynami będzie niewielka, jest bez znaczenia. Świadczy to tylko o wyrównanym poziomie drużyn Ekstraklasy.
Dopiero postawa polskich klubów w pucharach powie na jakim poziomie jest liga i jej mistrz. Poziom ten moim zdaniem zwyżkuje już od pewnego czasu czego efektem jest najlepszy wynik polskich drużyn w ostatniej edycji europucharów. Kolejna edycja powinna ten trend potwierdzić bo mamy w czołówce kilka drużyn, które stać na dobrą postawę w starciach z klubami z zagranicy. Dodatkowo powiększona do 3 liczba klubów, które mogą grać w w Pucharze UEFA zwiększa prawdopodobieństwo, że przynajmniej 1-2 zajdą wystarczająco daleko, żeby uzbierać parę punktów do rankingu UEFA. Takie szczęście (wylosowanie słabych zespołów) miał w tym sezonie Lech - nie miała go Wisła niestety... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Fakt Raphael. Zeszło/tegoroczne puchary były bardzo przyzwoite jak na nasze polskie niewielkie możliwości.
Ciała trochę dała tylko Legia, my zagraliśmy na miarę naszych możliwości,Amica nad wyraz dobrze ale żadnej dużej wpadki z takimi przeciwnikami jak Beitar,Tottenham,Austria,CSKA,Deportivo,Feyenoord, Udinese - czyli takie europejskie średniaki ale wszystkie ze zdecydowanie wyższym budżetem, jednak o czymś świadczy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ja pewny nie jestem już niczego. I nie będę się bawił w wyliczanki, kogo to Legia pokona, z kim zremisuje lub przegra- bo i tak można to o kant dupy rozbić. To samo jest w przypadku Wisły i Lecha. Po każdej kolejce jest to samo. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Taka Wisła sprzed kilku lat z Żurawiem i Frankiem to by dziś te lige zdemolowała i miała ze 12 punktów przewagi nad drugim zespołem.Jakoś większych szans nie daje mistrzowi Polski 2009 w walce o lige mistrzów nawet z toretycznie słabszymi zespołami w eliminacjach.Uważam że poziom czołowych zespołów znacznie sie obniżył.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2009 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Byl zle ustawiony i to zdecydowalo, nawet bez podniesienia tych rak do gory w ostatniej fazie bramka by padla. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Piszesz, że Wisła z Frankiem i Żurawiem by rządziła - pewnie. A to dlatego, że dwóch zdecydowanie najlepszych napastników grało w jednym klubie. Dzisiaj Brożek gra w Wiśle, Lewandowski w Lechu, Chinyama w Legii. Gdyby któryś klub stać było, na stworzenie duetu z tych piłkarzy, też zdominował by ligę... Oczywiście podobnie jest z każda inną pozycją. Kilka lat temu Wisła miała zdecydowanie najlepszą linie pomocy. Dzisiaj Wisła ma bardzo mocnych defensywnych pomocników (Sobolewski, Diaz), Lech znowu mocne skrzydła... Mnie cieszy fakt, że trzy kluby mają piłkarzy o podobnych umiejętnościach... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Konrad. ,masz rację, tym bardziej wydaje mi się ze Wisla stanęła w miejscu,żle,moze innaczej, to reszta (wykorzystała czas ) poziomem,a było to jak najbardziej do przewidzenia.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 03.05.2009 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
nie musi Ci zależeć. Ale chyba lubisz wygrywać kasę, a masz ku temu okazję. W końcu jesteś pewny. Ale tak jak przypuszczałem, tylko w necie
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak qwoli przypomnienia. Zgodnie z tradycją, zespół, który w pojedynku Legia Wisła wygrywał w Warszawie, mistrzostwa nie zdobywał. Na jesieni wygrała ... Legi
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Juz przestancie z tym obstawianiem
![]() Gdybym ja mial obstawiac to bym postawil...z ciezkim sercem ale jednak na... Belchatow Uklad meczy maja prosty jak na ich dzisiejsza forme i umiejetnosci, zbieraja punkty a jak wiemy o to chodzi ![]() Legia,Wisla,Lech.... Miedzy soba jako tako walcza a potem daja (_!_) z teoretycznie slabszymi przeciwnikiem i caly misterny plan idzie sie @%$* Pismaki beda musialy sobie glowy popiolem posypac, zawodnicy poczekac do konca rundy i uciekac do 4 ligi Burkina Faso by zarobic 2 razy wiecej, trenerzy jak zwykle nie dostana tego czego oczekuja od tych na gorze, Smuda zajedzie kolejna druzyne, to samo co u nas ta menda od przygotowania Przyjdzie nowy sezon i znowu bedziemy pasjonowac sie ta szopka i liczyc ze to wlasnie MY a nie Wy lub Wy a nie My zdobedziecie/zdobedziemy tytul mistrza mega slabej ligi ![]() Na poczatku beda slabo grac bo to poczatek, potem wejda w rytm i trafia z forma ale to bedzie juz ostatnia kolejka Tak jest co roku...![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|