The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2009, 20:35
Obejrzałem bramkę Legii i dwie ostatnie z meczu Ara-Śląsk.

Osobiście samobój Sieranta wydaje mi się całkowicie przypadkowy. Piła odbiła się jeszcze od czapy Chinyamy i dopiero trafiła w glacę Sieranta.

Natomiast nieporadność Fojuta ... . Piękny szczupak na 3:3, na co ten gość liczył? Wydaje się że chcąc ratować drużynę powinien starać się wybić piłę nogą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2009, 20:36
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Fojut ewidentnie specjalnie wbil tego samoboja.
I zaliczył asystę przy bramce na 3:2 dla Arki! Dawno nie widziałem by ktoś tak 'bez mydła' krzywdził swój zespół! Makabra co się teraz wyprawia...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.05.2009, 20:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Widzialem w powtorce interwencje Kotorowskiego,cofnal rece w ostatniej fazie lotu pilki ,jakby tego nei zrobil to moze by obronil

chlopie idz sie jebni w kaloryfer ty juz nie jedna teorie wymysliles?

Takie farmazony sadzisz ze szkoda gadac!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2009, 20:39
A dzisiejszy mecz na Kałuży ? Groclin nawet nie próbował atakować, żeby przypadkiem ktoś po rykoszecie albo samobóju nie strzelił. Widać że telefony biznesowe przed tym meczem na linii Comarch - JC Construction rozgrzały się do czerwoności .
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.05.2009, 20:40
Zbliża się najważniejszy ligowy mecz wiosny , amika oklapła więc oczywiste jest że Wisełka zawalczy z Legią o Mistrza. I to między nami kwestia tytułu się rozstrzygnie. Tak (subiektywnie) twierdzę.

Na haniebnym meczu w 1993 r. byłem i bardzo dobrze go pamiętam. Bytła to najwyklejsza korupcja- prostytucja , cyniczne aktorstwo i bezczelne oszustwo.
Więc kilzone lepiej ochłoń , starych Wiślaków nie wkurzaj i nie kompromituj się. Jaki z ówczesnego człowieka sukcesu Janusza W. trener i propagator sportu powiedzą Ci w paru prokuraturach w Polsce. Amen.

Ps.Amika przegrywa majstra na własne życzenie . Liga się wyrównuje ale niestety w dół i to mocno.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.05.2009, 20:49
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.
Lech rewelacyjnie, Wisła bardzo dobrze, Legia przeciętnie.

Najlepszy sezon od 2004 gdy Wisła szalała w Parmie, Gelsenkirchen, Rzymie...

Ale ja już sił nie mam się kłócić, to taki narodowy sport - narzekanie.

Irman pisał juz posty, po kolejkach w których Wisła/Legia/Lech miały łatwe zwycięstwa, teraz pisze gdy liderzy tracą - zawsze diagnoza jest taka sama - kryzys polskiej piłki.
Ddf
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.05.2009, 20:54
sergio napisał(a):Wyświetl post
chlopie idz sie jebni w kaloryfer ty juz nie jedna teorie wymysliles?

Takie farmazony sadzisz ze szkoda gadac!
zajebiscie ,ale ogladnij sobie powtorke i sam sie jebnij w kaloryfer , zobacz sobie co Kotorowski zrobil na koncu swojej parady schowal rece.Nie wiem czy ten bramkarz jest chory czy myslal ze wylecial poza swiatlo bramki ,ale tak interweniował
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2009, 20:59
ogladalem bramke tylko raz ale tez mialem takie wrażenie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.05.2009, 21:05
element napisał(a):Wyświetl post
Schował bo był pewien że piłka wpadnie w boczną siatkę.
To normalne. Oglądając ten gol inaczej się to widzi, bramkarz inaczej, dużo gorzej.
Co nie zmienia faktu że mógł się lepiej zachować, ale z tego powodu rozpaczać nie będę.
No wlasnie,o tym pisze ,ze jakby nei chowal to moglby obronic
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.05.2009, 21:07
Ale nie obronił i gitara ;]. Chyba my kibice WISŁY nie będziemy płakać ;P. Szkoda , że Janoszka nie strzelił tego sam na sam bo Amica nie zdobyła by nawet 1 punkciku...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:10
hehe, nawet mu piane moge postawić na rynku
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 21:11
zajebiscie ,ale ogladnij sobie powtorke i sam sie jebnij w kaloryfer , zobacz sobie co Kotorowski zrobil na koncu swojej parady schowal rece.Nie wiem czy ten bramkarz jest chory czy myslal ze wylecial poza swiatlo bramki ,ale tak interweniował
Niestety spiskowa teoria. Kotorowski źle się ustawił, a później gonił za piłką, nawet z wyprostowaną łapą raczej nie było szans. Tam zresztą widać, że skoczył na pałę, albo piłka w niego trafi, albo nie - no i nie trafiła .
Ręki nie cofnął, tylko zrobił lekkie podbicie do góry, robi się tak, żeby odbić piłkę i przede wszystkim po to, żeby Ci po palcach nie przeleciała, ale przeważnie wtedy, gdy się wie, że się ją odbije - dlatego to dziwnie wygląda. Pamiętaj też o tym, że bramkarze są szkoleni w takich "skocznych" interwencjach i czasami w locie wykonują odruch bezwarunkowy, który zapewni im stabilne lądowanie. Jeśli tego się nie zrobi, to się ląduje najczęściej na żebrach, co do najbezpieczniejszych rzeczy nie należy.

PS. Smuda już zapowiada, że w bramie stanie Turina .

PS 2. Tego poniżej też nie można wykluczyć.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 03.05.2009 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 03.05.2009, 21:11
wg mnie schowal rece zeby sie nie zderzyc ze slupkiem a nie zeby bramke puscic :|
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.05.2009, 21:18
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Irman pisał juz posty, po kolejkach w których Wisła/Legia/Lech miały łatwe zwycięstwa, teraz pisze gdy liderzy tracą - zawsze diagnoza jest taka sama - kryzys polskiej piłki.
Nie wypowiadam się czy ta śmieszna walka o tytuł, to dowód na kryzys polskiej piłki. Wiem natomiast, że trzy kluby walczące o mistrzostwo są bardzo słabe. Mistrza może zdobyć:

- grająca bez stylu przez cały sezon Legia, gdzie w dobrej formie są chyba tylko obrońcy i Czijama,

- Amica która w chwili gdy powinna sobie zapewnić mistrza remisuje sześć z ostatnich siedmiu meczów, a w kluczowym momencie sezonu chyba nikt tam nie jest w formie

- Wisła grająca o klasę gorzej niż w zeszłym roku, wygrywająca raz na pół roku na wyjeździe, gdzie w pomocy nie ma żadnego sensownego ofensywnego piłkarza

W zakończonej właśnie kolejce każda z tych trzech drużyn grała mecze w których mogła być krok bliżej mistrzostwa. Zaczęła Wisła. Miała wygrać z Piastem, a wymęczyła remis, olała pierwszą połowę, stworzyła może z trzy klarowne okazje do zdobycia gola przez cały mecz. Dzień później Legia grała w chodzonego z ŁKS, stworzyła może dwie sytuacje do strzelenia gola, wreszcie uratował ich jakiś patałach z ŁKS w doliczonym czasie. Amica miała znowu wszystko w swoich rękach, zagrała niezłą pierwszą połowę, a w drugiej po stracie gola, zamiast atakować oddała inicjatywę Ruchowi i skompromitowała się ponownie. Każda kolejka wygląda tak, że trzeba się zastanawiać kto zagrał mniej beznadziejnie, a nie kto błysnął formą.

Fakt, że dwa lata temu gdy o mistrza walczyły Bełchatów i Lubin było podobnie. Jednak w pozostałych przypadkach, gdy ktoś szedł na mistrza, bardzo rzadko gubił punkty i zwykle naprawdę był najlepszą drużyną. Podobnie jest w najlepszych ligach europejskich. Barca, Manchester, Inter i Wolfsburg pewnie idą po mistrza i rzadko gubią punkty. Wyjątkiem jest jedynie liga francuska, gdzie kryzys przechodzi Lyon.
Ostatnio edytowane przez irman : 03.05.2009 o godz. 21:20.
:/
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:34
Nie do konca bo mamy jeszcze mecze z Lechią, Lks i jak z nimi nie wygramy to po co nam wygrana z Legią?
jeżeli taka bedzie (w co wierze)
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.05.2009, 21:40
Przeciez ja nie psize ze chcial puscic bramke,tylko ze dziwnie interweniowal nie widzial pilki,albo zle oblcizyl lot ,ale gdyby samoczynnie te rece pzoostawil to pilka by w nie trafila a tak ta parada to jakis wielbłąd jak mawial spocony Janek
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.05.2009, 21:45
Wszytko zostało po staremu,tylko meczów mniej. Szaleństwo jakieś mnie ogarnia,bo bardziej obawiam się spotkania z ŁKS-em niż z Legią.
Szkoda,że ten łamaga z ruchu nie strzelił na jeden zero w pierwszej połowie.

I kto to są Ci eksperci? to Ci,którzy pisali,że Amica gra rewelecyjna pikę i że MP ma w kieszeni? to Ci,którzy pochowali już Wisłę i Legię.? Tak więc prosze nie piszcie o ekspertach,bo w Polskiej piłce takich nie ma,tylko są mierne pismaki,którzy piszą co im do łba przyjdzie,a że mało im przychodzi...
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2009, 21:58
ale po pierwsze no one ,to nie jest jakaś teoria, tylko prawidłowość, a ten sezon może być jedynie odstępstwem od reguły , a po drugie czy nie za wcześnie by oznajmiać jej 'totalną porażkę'?

Teoretycznie Legia może zremisować z nami(tak na zimno to najbardziej prawdopodobny wynik) a i tak zdobyć mistrza - właśnie poprzez najbardziej przyzwoitą grą ze średniakami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.05.2009, 22:00
Zaprawdę powiem Wam..

..jaja jak berety to będą jak mistrzem zostanie Bełchatów.

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 22:03
rozumie cie, ale nie do końca
bo kto im zabronił zrobić sobie wieksza kadre skoro maja takiego bogatego sponsora?
na pewno działacze którzy CHCĄ wszystkiego małym kosztem czyli jak U NAS
PU,PP,MP wszystko zdobyc tylko jak to zrobic 11 piłkarzy ?
niestety sie nie da
tylko komu to powiedzieć?
F.Smuda już to wie
ale to nie nasz problem
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 03.05.2009, 22:04
irman napisał(a):Wyświetl post
....
Ale kogóż obchodzi w jakim stylu tytuł zdobędzie Mistrz Polski AD 2009. To jest wewnętrzna rywalizacja polskich klubów i to, że różnica pomiędzy punkami zdobytymi przez końcowego lidera a kolejnymi drużynami będzie niewielka, jest bez znaczenia. Świadczy to tylko o wyrównanym poziomie drużyn Ekstraklasy.

Dopiero postawa polskich klubów w pucharach powie na jakim poziomie jest liga i jej mistrz. Poziom ten moim zdaniem zwyżkuje już od pewnego czasu czego efektem jest najlepszy wynik polskich drużyn w ostatniej edycji europucharów. Kolejna edycja powinna ten trend potwierdzić bo mamy w czołówce kilka drużyn, które stać na dobrą postawę w starciach z klubami z zagranicy. Dodatkowo powiększona do 3 liczba klubów, które mogą grać w w Pucharze UEFA zwiększa prawdopodobieństwo, że przynajmniej 1-2 zajdą wystarczająco daleko, żeby uzbierać parę punktów do rankingu UEFA. Takie szczęście (wylosowanie słabych zespołów) miał w tym sezonie Lech - nie miała go Wisła niestety...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2009, 22:13
Fakt Raphael. Zeszło/tegoroczne puchary były bardzo przyzwoite jak na nasze polskie niewielkie możliwości.
Ciała trochę dała tylko Legia, my zagraliśmy na miarę naszych możliwości,Amica nad wyraz dobrze ale żadnej dużej wpadki z takimi przeciwnikami jak Beitar,Tottenham,Austria,CSKA,Deportivo,Feyenoord, Udinese - czyli takie europejskie średniaki ale wszystkie ze zdecydowanie wyższym budżetem, jednak o czymś świadczy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.05.2009, 22:18
no one napisał(a):Wyświetl post
Jedna kmimo wszystko jestem pewny z tych ostatnich meczów tylko zwycięstwa z Legią
jesteś pewny, ale tylko w necie. Idz postaw 1000 zł , wtedy uwierzę w Twoją pewność.

Ja pewny nie jestem już niczego. I nie będę się bawił w wyliczanki, kogo to Legia pokona, z kim zremisuje lub przegra- bo i tak można to o kant dupy rozbić. To samo jest w przypadku Wisły i Lecha. Po każdej kolejce jest to samo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2009, 22:20
Taka Wisła sprzed kilku lat z Żurawiem i Frankiem to by dziś te lige zdemolowała i miała ze 12 punktów przewagi nad drugim zespołem.Jakoś większych szans nie daje mistrzowi Polski 2009 w walce o lige mistrzów nawet z toretycznie słabszymi zespołami w eliminacjach.Uważam że poziom czołowych zespołów znacznie sie obniżył.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2009 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2009, 22:27
Przeciez ja nie psize ze chcial puscic bramke,tylko ze dziwnie interweniowal nie widzial pilki,albo zle oblcizyl lot ,ale gdyby samoczynnie te rece pzoostawil to pilka by w nie trafila a tak ta parada to jakis wielbłąd jak mawial spocony Janek
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html
Byl zle ustawiony i to zdecydowalo, nawet bez podniesienia tych rak do gory w ostatniej fazie bramka by padla.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.05.2009, 22:33
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Taka Wisła sprzed kilku lat z Żurawiem i Frankiem to by dziś miała 12 punktów przewagi nad drugim zespołem.
A dlaczego? Bo Wisła miała na każdej pozycji najlepszego piłkarza... Pozostałe kluby, kupowały za grosze, a gdy trafiły na jakąś perełkę, to albo podkupowała im go Wisła, albo szedł na zachód...

Piszesz, że Wisła z Frankiem i Żurawiem by rządziła - pewnie. A to dlatego, że dwóch zdecydowanie najlepszych napastników grało w jednym klubie. Dzisiaj Brożek gra w Wiśle, Lewandowski w Lechu, Chinyama w Legii. Gdyby któryś klub stać było, na stworzenie duetu z tych piłkarzy, też zdominował by ligę...

Oczywiście podobnie jest z każda inną pozycją. Kilka lat temu Wisła miała zdecydowanie najlepszą linie pomocy. Dzisiaj Wisła ma bardzo mocnych defensywnych pomocników (Sobolewski, Diaz), Lech znowu mocne skrzydła...

Mnie cieszy fakt, że trzy kluby mają piłkarzy o podobnych umiejętnościach...
Ddf
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.05.2009, 22:37
Konrad. ,masz rację, tym bardziej wydaje mi się ze Wisla stanęła w miejscu,żle,moze innaczej, to reszta (wykorzystała czas ) poziomem,a było to jak najbardziej do przewidzenia.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 03.05.2009 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.05.2009, 22:38
no one napisał(a):Wyświetl post
nie zalezy mi ani trochę zebyś mi wierzył. ani troszunię.
nie musi Ci zależeć. Ale chyba lubisz wygrywać kasę, a masz ku temu okazję. W końcu jesteś pewny. Ale tak jak przypuszczałem, tylko w necie
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 03.05.2009, 22:46
Tak qwoli przypomnienia. Zgodnie z tradycją, zespół, który w pojedynku Legia Wisła wygrywał w Warszawie, mistrzostwa nie zdobywał. Na jesieni wygrała ... Legi
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.05.2009, 22:50
Juz przestancie z tym obstawianiem
Gdybym ja mial obstawiac to bym postawil...z ciezkim sercem ale jednak na... Belchatow
Uklad meczy maja prosty jak na ich dzisiejsza forme i umiejetnosci, zbieraja punkty a jak wiemy o to chodzi
Legia,Wisla,Lech.... Miedzy soba jako tako walcza a potem daja (_!_) z teoretycznie slabszymi przeciwnikiem i caly misterny plan idzie sie @%$*

Pismaki beda musialy sobie glowy popiolem posypac, zawodnicy poczekac do konca rundy i uciekac do 4 ligi Burkina Faso by zarobic 2 razy wiecej, trenerzy jak zwykle nie dostana tego czego oczekuja od tych na gorze, Smuda zajedzie kolejna druzyne, to samo co u nas ta menda od przygotowania

Przyjdzie nowy sezon i znowu bedziemy pasjonowac sie ta szopka i liczyc ze to wlasnie MY a nie Wy lub Wy a nie My zdobedziecie/zdobedziemy tytul mistrza mega slabej ligi
Na poczatku beda slabo grac bo to poczatek, potem wejda w rytm i trafia z forma ale to bedzie juz ostatnia kolejka Tak jest co roku...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów