|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
W zeszłym roku była Lalka i poezja...
Za poezje się nigdy nie brałem, więc pozostała mi lalka. Z lalki wiedziałem z grubsza tyle, że Staszek był głupi, a Iza nazywa się prawie jak śliwowica;> Korzystałem praktycznie tyko z tekstu podanego na maturze, nie pisałem nic konkretnego żeby nie zrobić błędu rzeczowego... i dostałem 78% Może was ta piękna historia trochę uspokoi |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja już dzisiaj od przebudzenia wyraźny stresik czuję
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
z moich prywatnych obliczen (najwięcej razy zostalem poinformowany) o:
1.Dżuma 2.Pan Tadeusz (+ słyszałem również o bajkach Krasickiego) ![]()
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
nie pamiętałem fabuły w ogóle...ale trzymałem się tekstu i było spoko, 79% miałem ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ja cos czuje ze beda dziady..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Raczej nie. W ostatnich latach pojawiły się już dwa razy.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
to na co stawiasz? wesele/chlopi/pan tadeusz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moje marzenie to tematyka wojenna (Borowski) lub rewolucyjna (Przedwiośnie). Nie pogardzę sensownym tematem z Chłopów, i nowelami.
Byle temat był związany z życiem, z rzeczywistością. A nie motyw seksu analnego w Nie-Boskiej komedii. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja obstawiam ludzi bezdomnych, wspomnicie jutro o 9 moje słowa
![]() ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najsłabiej czuję się w Ludziach Bezdomnych, Panu Tadeuszu, Nie-Boskiej komedii i Nad Niemnem. Oby nie było niczego z tych.
![]() |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja licze na przecieki :F
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i niby gdzie chcesz ich szukać?
![]()
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
na probna conieco znalazlem, biorac pod uwage jaja z testem gimnazjalnym moga sie ukazac
na googlach trzeba szukac, na forach, ale mysle ze dopiero po 24 jak juz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak zamieszaczasz w internecie jakiś wpis/stronę/cokolwiek to odrazu to na google się nie pojawia więc google odpadają, pozostają fora jest ich miliony
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
70 lecie 1939-2009 przejrzycie literature wojenna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie o tym już wspomniałem. To są moje ciche marzenia, naprawdę, nie byłoby lepszego i łatwiejszego tematu...
Pytanie: w spisie literatury maturalnej są oczywiście wiersze. Przy każdym z autorów w nawiasie doczytujemy się "Wybór wierszy". Czy jest znowu jakaś lista tych wierszy?
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 03.05.2009 o godz. 15:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
)Tak sobie myślę,że skoro Błaszczykowski wybrał dziwny temat z Granicy, a czasu miał na pewno mniej na czytanie niż my, to chyba też damy radę, nie? ![]() ed: pirat, nie, Kuba pisał dwa lata temu. Ale wiesz zawsze za podanie jakiejś epoki czy umiejscowienia fragmentu są punkty.Nie wiem może to dlatego, że ja generalnie Granicy nie cierpię,dlatego każdy temat z nią związany będzie wydawał mi się dziwny ![]()
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 03.05.2009 o godz. 15:24.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kiedy była ta matura? Rok temu? Jak tak to muszę iść z pretensjami do rodziców że za dluuuuugo zwlekali ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pirat, ciesz się, że jesteś rocznik '90, bo już rok później miałbyś na głowie majce...;| ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Inna sprawa że maturę z matematyki zdawałbym chyba 5 lat... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie
Wesele/Pan Tadeusz/Nie boska komedia Powodzenia wszystkim jutro ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Byle nie Potop, Lalka, Chłopi, Nad Niemnem. Znając moje szczęście coś z tych się trafi...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Napisałem matce listę lektur z podziałem: bardzo źle, źle, średnio, raczej dobrze, dobrze.
Jak wypadnie coś z z trzech pierwszych jako pierwsza będzie szukać mi jakiejś roboty Tak serio, to będzie dobrze. Zero nerwów, a połowy lektur nie umiem. Zawsze można z wierszy pisać. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dokładnie masz racje zero nerwów ja nie wiem czy umię nawet połowe lektur
![]() Im bardziej się człowiek stresuje tym bardziej wszystko mu się myli. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Ja miałem 75 bodaj, nie czytając żadnej lektury, ba jedynie dwa streszczenia... A jutro poprawiam, bo próbuje zdać rozszerzoną (po dwóch lat całkowitego opiedalania się), i dosłownie nie mam pojęcia jak napisze, celuje miedzy 10%, a 90%... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A jakieś plany po maturze?
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dłuuuuuugi odpoczynek
A potem Turystyka lub Iberystyka (jak sie dostane oczywiście )![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Złamałem rękę, nie piszę :(
![]() |