The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2009, 02:25
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zaczynają się kolejki cudów. Jagielonia przgrywa z Odrą i cudowna reanimacja Arki. Z 3:1 robią remis 3:3 a to co zrobił Fojut to dla mnie czyste s****ysyństwo! Najpierw podał do Nicińskiego a później strzelił sobie gola sam w 93 min. Już nie uwierzę w takie coś, dla mnie ten koleś sprzedał mecz, na bezszczelnego, na chama...
Mam identyczne odczucia. O ile takie głupie podania do rywala czasem się zdarzają, to jednak w zestawieniu z tym samobójem za dużo byłoby zbiegów okoliczności. Tym bardziej, że żeby strzelić w ten sposób samobója trzeba być albo niewiarygodnie kiepskim piłkarzem, albo trzeba tego chcieć. Pytanie tylko, czy to jeden Fojut przehandlował, czy cała ekipa, bo Śląsk już o nic nie gra. Jeżeli ta pierwsza opcja to Fojuta w składzie już nie zobaczymy, jeżeli ta druga, to Fojut będzie grał, a na urwanie punktów Legii i Lechowi nie ma co liczyć.

Jak dla mnie drugi przekręcony mecz to spotkanie GKS-u. Nadal nie wiem na jakiej podstawie sędzia podyktował karnego. Uwierzyłbym w przypadek gdyby nie zachowanie Ulatowskiego po meczu. Na pytanie o karnego strasznie się wpienił, coś tam burknął niezrozumiale, że mu się drużyna sypie, a redaktor go o karnego pyta i uciekł. Stare przysłowie- na złodzieju czapka gore.

Co do bramki Legii to wierzę, że jednak uczciwa. Jak dla mnie ełkaesiak nie miał pojęcia co zrobić z lecącą piłką, sama perspektywa zagrania głową go przerażała. Spanikował, nie zrobil nic, piłka spadła mu na głowę i odbiła się do bramki. Niestety takich wiruozów futbolu mamy w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.05.2009, 02:31
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zaczynają się kolejki cudów. Jagielonia przgrywa z Odrą i cudowna reanimacja Arki. Z 3:1 robią remis 3:3 a to co zrobił Fojut to dla mnie czyste s****ysyństwo! Najpierw podał do Nicińskiego a później strzelił sobie gola sam w 93 min. Już nie uwierzę w takie coś, dla mnie ten koleś sprzedał mecz, na bezszczelnego, na chama...
Drugą bramkę Fojut ewidentnie zawalił. W przypadku trzeciej próbował rozpaczliwie ratować beznadziejną sytuację (piłkę do siatki mogło skierować bez problemu trzech graczy Arki!) i niestety wyszło jak wyszło. Moim zdaniem nie miał szans uratować drużyny przed utratą bramki w tej konkretnej sytuacji. Podsumowując radziłbym opanować emocje.

Co do karnego dla Bełchatowa to był to koszmarny błąd sędziego, ale podtekstów korupcyjnych bym się w tym nie dopatrywał. Takie sytuacje po prostu się zdarzają. Absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek ryzykowałby teraz ustawianie meczów.
Ostatnio edytowane przez Arked : 03.05.2009 o godz. 02:33.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2009, 07:34
Tak tak, Śląsk sprzedał mecz. Czy naprawdę uważacie że jakby Śląsk sprzedał mecz to zagraliby na remis i zrobiliby to tak bezczelnie? Nie łatwiej byłoby stracić bramkę koło 60 minuty, przegrać 1-0 i po sprawie? Jak pare lat temu kręcili mecz to robiono to tak sprytnie że nikt tego nie podejrzewał a sprawa wychodziła po paru latach. Fojut też miał dwie niefartowne interwencje ale podejrzenie że opchnął mecz w pojedynke to mnie pusty śmiech ogarnia. Takich akcji to jeszcze nie widziałem że kupić mecz tylko u jednego zawodnika. A co by było jakby akurat Fojut nie zagrał w tym meczu albo zszedł w przerwie. To dopiero byłby psikus.

Wygraną Legii to nawet szkoda komentować. Boli ale i tak musielbyśmy z nimi wygrać przy Reymonta więc to trochę łagodzi ból. Teraz trzeba liczyć że efekt nowej miotły zadziała dzisiaj w Ruchu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.05.2009, 08:49
Pytacie za co karny dla GKS - odpowiem: za bełchatowskie pieniądze...
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.05.2009, 11:54
Co do Legii to boli mnie jeszcze jedna sytuacja, w 80 którejś minucie kontra ŁKS-u, chłop wychodzi można powiedziec sam na sam, i tak strzela, że piłka kilka metrów obok bramki... A tłumaczenie że był zmęczony i nie dał rady dobrze kopnąc, to jak dla mnie żenada. Wybrał taki zawód to powinien miec taką kondycję żeby pod koniec zerwac się jeszcze kilka razy do ataku...
I mam nadzieję, że Ruch uskrzydlony ostatnim zwycięstwie w PP z Legią, dziobnie tym razem Lecha.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.05.2009, 12:08
Legia już się szykuje na mecz z Wisłą, chociaż mają jeszcze rewanż Pucharu Polski na Śląsku. Legioniści już kalkulują, jaki wynik im będzie potrzebny . Lech dzisiaj gra z Ruchem Chorzów. Ruch jest podbudowany po zwycięstwie z Legią w PP oraz potrzebuje punktów, które dla nich są jak złoto, więc zapowiada się ciekawie. Liczę na remis lub wygraną Ruchu.
Powód: Żeby Kolega Legionista nie mówił, że złorzeczę...:)
Ostatnio edytowane przez Stavanger : 03.05.2009 o godz. 13:34.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.05.2009, 12:10
Arked napisał(a):Wyświetl post
Drugą bramkę Fojut ewidentnie zawalił. W przypadku trzeciej próbował rozpaczliwie ratować beznadziejną sytuację (piłkę do siatki mogło skierować bez problemu trzech graczy Arki!) i niestety wyszło jak wyszło. Moim zdaniem nie miał szans uratować drużyny przed utratą bramki w tej konkretnej sytuacji. Podsumowując radziłbym opanować emocje.

Co do karnego dla Bełchatowa to był to koszmarny błąd sędziego, ale podtekstów korupcyjnych bym się w tym nie dopatrywał. Takie sytuacje po prostu się zdarzają. Absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek ryzykowałby teraz ustawianie meczów.
Wiesz co tak sobie to tłumaczyłem do tej pory, że mecze przecież nie są sprzedane, że co oni mogli zrobić że nie wyszło, że sędzie się pomylił. Ale tak naprawdę w Polsce wychodzi że wytłumaczenie jest dużo prostsze niestety.

A to że tak się ułożył mecz że dlaczego od początku nie odpuścili... Hmm może walizka przyjechała w przerwie albo nawet w 70 minucie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 12:22
Nie wyciągał bym tak pochopnych wniosków. Tak naprawdę Arce ten remis niewiele daje i nie wierzę w to że zostało to w jakikolwiek sposób ustawione. Jeśli ktoś ponosi winę za ten remis to Tarasiewicz który widząc że jego drużynie brakuje sił nie robi żadnej zmiany.
Ogólnie cały ten sezon jest strasznie dziwny i mimo iż ciekawie jest zarówno w czołówce jak i na dole tabeli to niestety ogólne wrażenie jest takie że liga jest strasznie słaba. Wystarczy trochę więcej pobiegać aby sprawić problem faworytowi.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.05.2009, 12:26
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Legia już się szykuje na mecz z Wisłą, chociaż mają jeszcze rewanż Pucharu Polski na Śląsku. Legioniści już kalkulują, jaki wynik im będzie potrzebny .
A co w tym dziwnego?
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 03.05.2009, 12:29
Nic w tym dziwnego, ja tylko daję informację. Lepiej liczmy na potknięcie Lecha wtedy będzie troszkę luźniej u góry tabeli.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.05.2009, 13:07
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Legia już się szykuje na mecz z Wisłą, chociaż mają jeszcze rewanż Pucharu Polski na Śląsku. Legioniści już kalkulują, jaki wynik im będzie potrzebny . Ogólnie liczę na jakieś kontuzje podczas PP w obozie Legii.
Lech dzisiaj gra z Ruchem Chorzów. Ruch jest podbudowany po zwycięstwie z Legią w PP oraz potrzebuje punktów, które dla nich są jak złoto, więc zapowiada się ciekawie. Liczę na remis lub wygraną Ruchu.
Ja ogolnie licze ze tez zlapiesz kontuzje ktora nauczy Cie tego i owego. Wstyd.

Co do meczu. Wygralismy szczesliwie malym nakladem sil i umiejetnosci Kalkulowania nie bedzie, bedzie gra o 3 punkty i wierze ze uda sie wygrac albo chociaz zremisowac. Lech nie powinien miec problemu. Graja ostatnio slabo, ale wiedza o co graja i ten ich pech musi sie kiedy skonczyc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.05.2009, 13:51
W Warszawie liczymy jak najbardziej na potknięcie Lecha

Swoją drogą to będzie kuriozum jak z taką słabą grą zdobędziemy MP, bo co by nie mówić to pod względem jakości gry wyglądamy dużo słabiej zarówno od Lecha, jak i od Wisły. Fakt, że Legia prowadzi w tabeli jest raczej spowodowany tym, że Lech uwierzył w swój syndrom sukcesu i gra obecnie tylko w drugiej połowie, a resztę meczu przesypia. Z kolei Wisła, która prezentuje się obecnie najlepiej traci frajersko punkty, bo niektórym jej zawodnikom brakuje jaj oraz skupienia pod bramką rywala, a chcą za wszelką cenę wjechać z piłką do bramki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.05.2009, 13:58
Naszym remisem nie przejmował bym się zbytnio. Ot wypadek przy pracy i tyle. A czemu się nie przejmuje?Bo gramy naprawde niezły futbol, tylko,że brakuje skuteczności i szczęścia czasami. Sytucaje sobie stwarzamy z duzą lekkością,to jest ważne. Dlatego w kontekscie naszego najbliższego rywala nie widzę innego rozwiązania jak 3 punkty. Legia gra padlinę, a na wyjazdach to już w ogóle. Niby to Legiunia i zawsze potrafi zaskoczyć, ale wg mnie są dalecy od wpadek in plus. Nie widze w ich składzie zawodnika, który mógłby zagrać mecz życia. Wszyscy kopią średnią ligową przy gigantycznym szczęściu.

Najsłabiej prezentuje się Amica. Niby mogą wygrać najbliższy mecz z Ruchem, ale tak naprawdę wyglądają na ekipę rozbitą wewnętrznie, no i mają na ławie Smude a to gwarancja dla Nas i dla Legii,że Amica nie zagrozi nam w walce o MP.

Co do reszty. Handel był, i będzie. Chyba tylko głupcy sądzili,że zniknął. Ale nie zmienia to faktu,że czasami pierdołowatość kopaczy z naszej ligi tłumaczy się w najprostszy z mozliwych sposobów, że coś przehandlowali. A może oni zwyczajnie tak koać potrafią. A swoją drogą,nieźle zarobić mozna u buka. Co kolejka to ciekawe mecze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2009, 14:01
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Takich akcji to jeszcze nie widziałem że kupić mecz tylko u jednego zawodnika. u.
A Peskovic w Świcie Nowy Dwór to co odstawiał? Albo przykład bardziej aktualny: Sarnat w KSZO, widziałeś może na YouTube co wyprawiał w meczu z Koroną Kielce?

edit: Marszałek, tak Fojut bramkarzem nie jest ale gra na takiej pozycji, że jego "błąd" może spowodować strate bramki
Ostatnio edytowane przez Robert_wislak : 03.05.2009 o godz. 14:08.

Wisła
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 14:05
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
A Peskovic w Świcie Nowy Dwór to co odstawiał? Albo przykład bardziej aktualny: Sarnat w KSZO, widziałeś może na YouTube co wyprawiał w meczu z Koroną Kielce?
Ale piszesz o bramkarzach, tutaj wystraczy jeden przelew. A Fojut hcyba bramkarzem nie jest. Choć jak dla mnie meczu on nie puscićł. Piedoła i tyle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2009, 14:10
Czy ja wiem, czy pierdoła. Pierwsza sytuacja to ewidentnie wyglądało jakby mu nikt nie krzyknął że "plecy ma". W drugiej miał dookoła siebie 3 Akowców, jakby nie dotknął piłki pewnie i tak by wpadła. Tak przynajmniej próbował ratować sytuację.

Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2009, 14:11
icki chyba kupiły sobie nowe nagłośnienie bo ten ich napinacz co prowadzi doping przekrzykuje komentatorów co siedzą nad nimi na rusztowaniu. Włączcie i posłuchajcie sobie dobra beka jest

edit: hahahahaha

Wisła
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 14:12
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem, czy pierdoła. Pierwsza sytuacja to ewidentnie wyglądało jakby mu nikt nie krzyknął że "plecy ma". W drugiej miał dookoła siebie 3 Akowców, jakby nie dotknął piłki pewnie i tak by wpadła. Tak przynajmniej próbował ratować sytuację.
Otóż to. Tak czy siak trudno go obarczać za to,że mecz puścił.

To tak jakby Vidica podejrzewać,że coś przyjął w zamian za znameniete podanie w meczu z Porto. Zejdzmy na ziemie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.05.2009, 14:13
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...ony_przez.html

Kosy kosami ale piłkarze i trenerzy powinni być NIETYKALNI.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 14:17
Słuchamy... narazie najlepiej wyszło im ,,Wisła to stara...."

A wracając do meczu z Piastem to warto zwrócić uwage, ze nasze ogniwo czyli Paweł Brożek był bardzo mocno i dobrze kryty, wogóle go widać nie było, a jak widać Pepe jescze nie umie dobrze wykorzystywać sytuacji, z czasem pewnie m to minie bo chłopak ma potencjał na seryjne zdobywanie bramek. Po raz kolejny podkreślamy, ze musimy patrzec nie na wynik Legii(bo ją wystarczy u siebie 1:0 ograć) ale na Lecha, bo tak o znowu trzeba będziee sie na nich ogladać niz zając sie sobą. A czeka nas jeszcze cieżki wyjazd na ŁKS.Wiem, że Legia i Lech też mają trudne mecze, ale jak już wspomniałem należy tylko patrzeć na siebie. Losy misztrzostwa tak szybko się nie rozstrzygną, no chyba, że Legioniści wygrają z nami.... ale o tym nawet nie chce myśleć
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.05.2009, 15:09
Tak grajaca Polonia W. to napewno nie odbierze punktów Lechowi. Oni nie istnieja caly mecz , zwolnili Kaczmarka imaja pozamaiatane
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.05.2009, 15:09
Z ciekawości weszłam na stronkę z wynikami na żywo,a tu proszę...
Cracovia prowadzi z Polonią Warszawa
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.05.2009, 15:14
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Słuchamy... narazie najlepiej wyszło im ,,Wisła to stara...."

No co ty ,wzbogacają jeszzce swoj reperturał o "Legia to .."

Sami sie juz gubia kto jest to starą...

P.S Na razie wygrywają,ale Polonia gra jakby za karę wiec moze im sie uda 3 pkt uciułac.
Bo tak to juz by bylo po nich.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 03.05.2009, 15:17
Cracovia prowadzi po golu Ślusarskiego z 56. minuty z Polonią Warszawa 1:0. Widać pasy wzięły się na poważnie za wyjście ze strefy spadkowej.

Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 03.05.2009, 15:22
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tak grajaca Polonia W. to napewno nie odbierze punktów Lechowi. Oni nie istnieja caly mecz , zwolnili Kaczmarka imaja pozamaiatane
Według mnie to Polonia zlekceważyła Cracovię i teraz to się mści w postaci przegrywania. Z Lechem nie oddadzą tak łatwo pola.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.05.2009, 15:26
Czy ostatnio zlekceważyli Odrę, a wcześniej Lechię? Są w naprawdę w słabej formie, ale mogą się spiąć na Lecha, tak jak ostatnio na PP z nimi.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2009, 15:39
Polonia zakończyła już walkę w tym roku i teraz, jak przystało na damę o wątpliwej reputacji, odda się każdemu kto ma na to ochotę.... Łudzenie się, że odmówi Pyrom to nic więcej jak właśnie złudzenie.

Nadzieję, to można jeszcze pokładać w Ruchu, który jest na musiku....
Powód: "R"
Ostatnio edytowane przez spartan : 03.05.2009 o godz. 15:52.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.05.2009, 15:46
kolejka cudów
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.05.2009, 15:48
Niewazne czy zagrali az tak slabo, czy odpuscili mecz, w kazdym razie Polonia w lidze juz o nic nie walczy.
Intuicja podpowiada, ze Leszek nie natrafi na wiekszy opor przy Konwiktorskiej, natomiast finalista Pucharu Polski okaze sie druzyna z Warszawy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2009, 15:49
Groclin robił wszystko aby w meczu z parchami nie stworzyć sobie groźnej sytuacji podczas, której ktoś niechcąco strzeliłby gola. Trzymali piłkę zdaleka od pola karnego parchów, żeby któryś z nich nie dzióbnął w stylu Sieranta czy Fojuta. Ewidentnie widać, że mecz ułozony. Groclin zapewne dogadany puści mecz Amice w lidze w zamian za finał Pucharu Polski. Tak czy tak parchy lecą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów