|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czy czasem coś Ci się nie pomyliło? Na nas jest niski kurs, więc duże prawdopodobieństwo że wygramy
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
ale wg niego kurs 1.7 nie jest zbyt niski....
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ja bym powiedzial ze ten kurs jest dosyc..ciekawy dla obstawiającego. Zdecydowany faworyt do kurs 1.2
![]() ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Piast mogł zremisowac z Lechem ale spojrzcie sobie na wyniki Lecha w ostatnich kilku kolejkach. Ida na dno i tyle. Mieli dobre poł sezonu a teraz graja jak sezon dwa sezony temu. No moze troche przesadziłem
ale juz nie graja tego co jesienia. Jak wygrywaja to na farcie Mi sie zdaje ze wygramy ae niewielka liczba bramek, raczej tak wyjdizemy na tym jak Legia. Strzelimy gola i juz nie bedizemy ofensywnie grac, tak jak z Arką. Udąło sie a pozniej raczej bronienie wyniku. Piast u siebie gra dobrze i trzeba uwazac ale nie ma ch.. wygrywamy i jedizemy po Mistrza!!! PS mnie ciekawi wynik Legia - ŁKS. ŁKS gra dobrze na wyjazdach PS2 Co do kursu na Wisłe to dosyc wysoki, My jakbysmy ustalali kursy to oczywiscie bysmy dawlai mniej ale umowmy sie kto z nas obiektywnie szanse ocenia ? ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.04.2009 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Witam Kolegów
Mieszkam w Gliwicach ,Pochodze z Olkusza od zawsze kibicuje Wisle Kraków, jestem z naszym kochanym klubem na dobre i na złe . Szkoda że Piast nie organizuje wejsciówek dla Gosci, ale wynika to z przebudowy stadionu "KURNIK ARENA" (tak zwia ten stadion w Gliwicach kibice Górnika których w Gliwicach jest 70 % .Piast jest druzyna nie lubiana w wielu dzielnicach Gliwic (tylko centrum kibicuje Piastowi) . JA JESTEM CHYBA JEDYNYM WISLAKIEM W GLIWICACH i sie tego nie wstydze . Wszyscy moi znajomi kibicujacy Górnikowi,Ruchowi, i Piastowi o tym wiedza i nie mam z tym problemu .Jutro bede na stadionie Piasta kibicował(chyba jedyny) naszej kochanej Wiśle bo mam juz bilecik. Młyna nie zrobie sam ale szalik Wisly bede miał przy sobie. Mistrzostwo bedzie nasze. POZDRAWIAM |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahaha dobra
![]() To jezeli chodzi o piasta to nadrabiali beda walką,na pewno zapowiada sie bardzo ciezki mecz.. Ale trzeba wygrac i innej opcji nie ma Mam nadzieje,ze szybk strzelimy gola i trochu sie to uspokoi.Jak dla mnie 3-1 dla nas![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Najważniejsze strzelić szybko gola. Jeśli do połowy nie strzelimy to będą nerwy i różnie może być.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
będzie transmitowane w Internecie?
![]() Jesteśmy Słowianami, NIE Komunizmu Sezon 2008-2009 WBC Spartak Moscow 2 Rosyjska Superleague B |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś czy dziś będzie otwarte "U Wiślaków"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Może zajmiecie się czym innym, a nie jazdą po koledze. ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jazda nie jazda, ale jak będą nasi na tarasie to trudno zrozumieć pchanie się z barwami na trybunę Piasta
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Będzie, zobacz na www.kuszotv.pl, jeśli jeszcze nie ma linków to jakąś godzinke przed meczem na pewno się pojawią.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Strzelić szybko bramkę, potem drugą i sprawa załatwiona. Trzeba ruszyć od początku meczu, nie ma co czekać. Może Piast utrudnił życie Legii i Lechowi, ale my jesteśmy Wisła i pokażemy to dziś
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
NA REYMONTA WYCHOWANI BIAŁĄ GWIAZDĄ OPĘTANI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Witam wszystkich,
Na początek może parę słów wstępu: tak więc pochodzę z Gliwic, kibicuję Piastowi (choć z góry muszę się w tym miejscu przyznać, że tak jak w sercu zawsze mu kibicowałem, tak naprawdę bardziej zacząłem się nim interesować dopiero po sukcesach jakie odnosił w drugiej (teraz już pierwszej) lidze i awansie do ekstraklasy) ale od zawsze byłem także wielkim fanem Białej Gwiazdy. Już od jakiegoś czasu przeglądam sobie to forum, lecz zarejestrować się zdecydowałem dopiero teraz, gdy ujrzałem wypowiedź jednego z kolegów, a którą chciałbym mimo wszystko sprostować, żeby nie siała niepotrzebnego fermentu. Tak więc kolego rrafalek. Bzura jaką tu napisałeś o tym, że Górnikowi w Gliwicach kibicuje aż 70% ludzi jest nieprawdziwa i wręcz niesmaczna. Nie wiem gdzie znalazłeś takie informacje (szczerze - takie głupoty to widuję zwykle w komentarzach na portalach typu onet, interia etc.). Poniżej przeprowadzę prosty dowód, na dosyć dużą pomyłkę naszego kolegi: Oczywiście wiemy, że nie wszyscy ludzie interesują się piłką, ale na koniec i tak wyjdzie na to samo więc w założeniach przyjmuję, że całość mieszkańców to kibice. Miasto Gliwice ma w przybliżeniu 197.400 mieszańców. Górnikowi Zabrze (o czym wie praktycznie każdy rodowity gliwiczanin) w zdecydowanej większości kibicują trzy duże dzielnice - Sośnica, os. Kopernika i Łabędy. Każde z nich ma kolejno 24 tys., 20 tys. i 28.600 mieszkańców. Sumując daje nam to 72.600. Zsumowaną liczbę dzieląc przez liczbę mieszkańców miasta i mnożąc razy 100%, daje nam to około 37%. Zakładając, że są jeszcze dzielnice z nieznacznie większą ilością kibiców Górnika niż w centrum oraz dzielnicach wiernych Piastowi, zwiększam tą liczbę do 40%. Jak widzimy różnica między 40%, a 70% jest troszkę znaczna, prawda? Tak więc prosiłbym o pisanie poważniejszych postów, na tak poważnym forum. Nie jesteśmy na onecie!Na koniec dodam jeszcze, że mimo że jestem kibicem Piasta, w tym meczu liczę jednak na zwycięstwo Wisełki. Piast tak czy siak w następnych meczach zagwarantuje sobie utrzymanie w lidze, a jakby na to nie patrzeć Wisła nie może sobie pozwolić na stratę żadnych punktów żeby zdobyć mistrza. Tak więc, liczę na ciekawy mecz z odrobiną przewagi Wisły i końcowy wynik - jednobramkowe zwycięstwo Białej Gwiazdy. Serdecznie pozdrawiam. PS. wybaczcie za tak wielkiego off-topa, ale po prostu krew mnie zalewa jak widzę tak nieprawdziwe teksty na temat mojego ukochanego miasta, gdyby był to już wspomniany przezemnie onet czy inna interia, olałbym to, ale że jest to forum Wisły, nie mogłem przejść obok tego obojętnie
Ostatnio edytowane przez stachomacho : 01.05.2009 o godz. 16:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wiem ze nie na temat ale dobrze ze pojawil sie ktos kto sprostował dane kolegi powyzej.(rrafałka) Czytajac sam nie wierzylem ze KSG w Gliwicach jest 70%.Bajki jakies,choc sytuacjii nie znam.Wic dobrze ze ktos to wyjasnił. CO do meczu -u nas mobilizacja,dobrze ze Skorza w wywiadach jasno mówi ze mecz z Piastem jst o wielka stawke,jesli nie wygramy mecz z Legia moze nie byc tak istotny. Musimy wiec zagrac agresywnie i wrecz isc na bijatyke ,bo Piast napewno tak zagra. jesli sie przcistawimy + fakt ze jestemy lepsi w kazdej formacjii---musimy wygrac. Wierzymy ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
co by nie było off : Wisła dzis powinna zagrac ostro i zdecydowanie. Bez kalkulkacji. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagrajmy tak, jak w pierwszej połowie z Górnikiem, to wygramy ten mecz kilkoma bramkami. U nich nie gra 3 czy 4 podstawowych zawodników u nas wszyscy zdrowi więc czego się bac?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wisła = bmw X6
Piast = Polonez Tyle że takie mecze są najtrudniejsze... Najważniejsze aby nasze gwiazdki nie były myślami przy fecie na Rynku Głównym a będzie dobrze.. Standardowo = byle jak, byle 3 pkt! WIELKA WISŁA ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Małe sprostowanie bo widze ze jestem krytykowany za procenty -to oczywiscie 70% to byla przenosnia ale musze sprostowac ze nie tylko 3 dzielnice kibicują Gornikowi ale i praktycznie cały powiet Gliwicki,dzielnica Brzezinka,Stare Gliwice i jeszcze wszystkiego do konca nie wiem bo mieszkam od 2 lat w Gliwicach, ale widze ze na kazdym kroku na murach jest napisane KSG Górnik , ale co mnie jakis Górnik obchodzi zaraz jade zobczyc moja ukochana Wisłe i wiem ze bedziemy Mistrzem .Pozdrawiam wszystkich Wislaków i przepraszam jezeli kogos uraziłem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie chcę, żebyśmy wygrali to spotkanie jakimś jednym farfoclem. Trzeba udowodnić Legii i Lechowi, że na tak ciężkim terenie da się wygrać więcej niż jedną bramką, zagrać tak, jakby to był mecz o życie i nie pokazać bylejakości tylko to, że jest się najlepszą ekipą w kraju. Nasze "Gwiazdki" na pewno nie są przy fecie, bo wcale nie mają mistrzostwa i żeby je wywalczyć, muszą zdobyć około 13 pkt w 5 meczach... To nie jest sytuacja sprzed roku, kiedy majstra mieliśmy już na 12 kolejek przed końcem... A porównanie... hmm.. szczyt zlekceważenia. Piast nie jest wcale żadnym polonezem, ani Wisła tym bardziej najnowszą beemką.. odpuść sobie tego typu dywagacje, bo już niejeden "polonez" pokazał niejednemu "mercowi" , że jak chce to może go roz.......ić w 3 minuty... STANDARDOWO = Bez napinki.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy w 4 literach mam co Legia i Amika sobie pomyśli.
Ja nie zamierzam niczego im udowadniać, i mam nadzieje że nasi piłkarze tak samo podchodzą do sprawy. Wygrywamy dla siebie, nie dla nich. Kalkulować i patrzeć na styl można na początku sezonu, a nie gdy do końca zostało 5 kolejek. Nie tylko nasi to wiedzą, ale i pozostałe kluby z czołówki. Zresztą nikt o stylu i o tym że ktoś strzelił nie 1 a 5 bramek za miesiąc pamiętać nie będzie. Pamiętać będzie jedynie o zdobytym MP. Zdobywasz MP = jesteś najlepszą ekipą w kraju. Nie ma w tym żadnego fartu. Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 01.05.2009 o godz. 17:55.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"W składzie Wisły jedna zmiana w porównaniu z ostatnim meczem. Spotkanie na ławce rezerwowych zacznie Patryk Małecki, którego w wyjściowej jedenastce zastąpi Wojciech Łobodziński"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo dobrze. Małceckiemu coś zaczęło się w główce przestawiać..chyba sodóweczka do głowy odbijała, bo zachowuje się jak gwiazdor a proste piłki partoli. Jeszcze czasem potajemnie z łokcia walnął, więc ta ława to powinna być takim zimnym prysznicem na rozgrzaną główkę Patryka.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Malecki nie gra bo ma 3 kartki i znajac zycie to zlapalby czwarte i nie moglby zagrac z legia a bedzie nam potrzebna jego szybkosc..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ilie Cebanu, Tomáš Jirsák, Mauro Cantoro, Patryk Małecki, Piotr Ćwielong, Beto, Andrzej Niedzielan
mowie to z pelnym obiektywizmem: Takiej lawki rezerwowych to moze nam pozazrdoscic kazdy klub w Polsce... i mysle ze własnie dlatego Wisła bedzie mistrzem.. bo ma kim zaptapic graczy kontuzjowanych itp ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
na ławie Wisły nie ma żadnego obrońcy
ps.a w Bełchatowie Nowak pokazuje właśnie że jest naprawdę dobry |