|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja Nowaka bym odradzał bo jest strasznie kontuzjogenny! Więcej siedzi u lekarza niż jest na boisku!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowak to zbyt duże ryzyko za 800 tyś Euro.Jakby kończył mu sie kontrakt i byłby za free to jak najbardziej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie ma czegos takiego jak zawodnik kontuzjogenny tylko podatny na kontuzje
Wyjasnienie tego błędu językowego (prof. dr hab. Mirosław Skarżyński): Zacznę od tego, że segment genny nie jest sufiksem, ale drugim członem wyrazów złożonych, wnoszącym znaczenie 'pochodzenia' lub 'przyczyny'. Tak więc np. czynnik inflacjogenny to 'taki [czynnik], który powoduje inflację, jest przyczyna inflacji, jest inflacjotwórczy', rakogenny to 'taki, który powoduje raka - rakotwórczy', kryzysogenny - 'powodujący kryzys - kryzysotwórczy'. Analogicznie kontuzjogenny to 'taki, który powoduje kontuzje'. Wynika z tego, ze nie mozna odnosić owego przymiotnika do zawodników, chcąc wyrazić znaczenie 'podatny na kontuzję', można natomiast powiedzieć, że np. boks jest dyscypliną kontuzjogenną, czyli taką, ktorej uprawianie może powodować (powoduje) powstawanie kontuzji. Natomiast powiedzieć, że zawodnik X jest kontuzjogenny znaczyłoby, że ów sportowiec powoduje kontuzje u innych stykających się z nim zawodników (a może i u siebie nawet), czyli jest po prostu niebezpieczny dla otoczenia (ewentualnie także dla siebie). Nie sądzę jednak, by koniecznie trzeba było tak właśnie mówić - można to wyrazić znacznie prościej, nie uciekając się do "uczonych" słów. Poza naszym tu zainteresowaniem pozostaje oczywiście kłopot, co zrobić z takim osobnikiem. Co do transferu Nowaka to mimi wszystko warto zaryzykowac. Wisla ma dosyc szeroka kadre zwlaszcza wsrod napastnikow, wiec z odpowiednia rotacja mozna zminimalizowac ryzyko wystapienia kontuzji u Dawida. Rafał Ulatowski powiedzial ostatnio w Canal+, że Nowak trenuje lżej niż reszta zespołu i teraz zaczyna przynosic to efekty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Trzeba pogodzić się z faktem, że opuszcza nas Niedzielan.
Szkoda, miał super potencjał, do póki nie doznał kontuzji świetnie uzupełniał się z Brożkiem W szczycie formy z Gargułą, Sobolem, Boguskim i Brożkiem pewnie terroryzowaliby ligę.A, że nie gra teraz, to też pewnie wina wysokiego kontraktu-motywacyjnego. Po co przecież płacić mu wejściówki? Premie? Skoro nie grał nawet podczas kontuzji Brożka to nie zagra już do końca rundy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowak to bardzo dobry zawodnik, szybki, świetnie wyszkolony technicznie i przedewszystkim myślący na boisku. Szkoda tylko że karierę hamują mu kontuzje, bo to talent na miarę Brożka czy Lewandowskiego. Ja na miejscu Cupiała mimo wszystko dałbym te 800 tyś. euro, ale oczywiście wcześniej porządnie go przebadał.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Dajcie spokoj z jakimis wynalzkami za 3.5 mln zlotych. Przeciez to kpina zeby napastnik ktory w 1 lidze strzelil 12 bramek kosztowal taka kase. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Co by nie powiedzieć o naszych zagranicznych wzmocnieniach z ostatnich lat, to wydaje mi się że naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Marcelo, Cleber i Diaz to są piłkarze sporego kalibru jak na polskie warunki. Do tego Dolha, Singlar, Jirsak ... te transfery też były niezłe (Jirsak jeszcze nieźle rokuje). Myślę, że oczywiście jest kilka nazwisk w naszym kraju, polskich graczy, z których Wisła mogłaby skorzystać (Nowak, Pawłowski ...) ale głównie powinniśmy szukać ciekawych graczy w Ameryce Płd i na Bałkanach. Raz, że taniej a dwa, że lepszej jakości. O Beto nie wspomnę bo go nawet w Brazylii nikt nie chciał więc warto było się zastanowić nad zakontraktowaniem tego piłkarza. A że może "wystrzelić" na jesień ? DAJ BÓG !!
![]()
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bla bla bla, jak zwykle, jestem w 100% pewny, że zdementują to, albo powiedzą, że chętnie go przyjma w swoje szeregi, jeśli nie będzie nic kosztował, a i jeszcze kontrakt motywacyjny.
Później Bednarz powie, że za wysokie wymagania miał. Powróci zapewne temat Hendersona, pojedzie z nami na testy, złapie kontuzje, albo powiedzą, że gra poniżej oczekiwań. I tak to wygląda. Za dużo jarałem się przez ostatnie 3 lata transferami, i zawsze kicha... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ludzie odszedł Kosa, odchodzi Zieniu z Baszczem z Sobolem nawet nie zaczeli rozmawiać, a wy wierzycie ze nagle damy 800 tys euro
no nie jaja sobie robicie .Skończy sie jak zawsze Nowak będzie grał w Lechu a Sobol odejdzie.Bednarz obudzi sie pod koniec sierpnia palcem w du.... i zobaczymy darmowego super grajka z krainy kawy![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
czym wy się ekscytujecie. w lecie nowym napastnikiem będzie młody Argentyńczyk Oteb, który będzie miał dobry wyskok
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odchodzi Zieniu, Baszczu, Dawidek i Cantoro wnet
a pieniędzy nie ma nawet na przedłużenie kontraktu dla Sobola |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ewentualne transfery do i z klubu beda robione na podstawie miejsca ktore wywalczymy na koniec sezonu. Mysle ze Cupial i RN zrozumialy swoje bledy z poprzednich lat. Tymbardziej ze w tym roku bedzie o wiele latwiej awansowac do LM. Msle ze Skorza i Bednarz przekonali Cupiala do swoich racji i wizji klubu bo jak by tak nie bylo to raczej by juz nie pracowali w Wisle po kilku niepowodzeniach znajac temperamet Cupiala. Ja czekam na koniec sezonu bo teraz te wszystkie newsy o transferach to sob ie mozna o dupe rozbi, a to co pisza nasi pismaki to jest nic innego jak szukanie sensacji zeby lepiej naklady zeszedl ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty wiesz najlepiej na co klub ma pieniadze. Skad wiesz ile Sobol chce za podpisanie kontraktu? a jak sobie zaspiewna 500.000 e to tez mamy tyle wylozyc? Sobol ma kilka dobrych ofert z zagranicy i jak myslisz znawco pilki noznej ktora wybierze? Wisly z sentymentu czy kto da wiecej zeby na koniec kariery dorobic?
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 29.04.2009 o godz. 12:26.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
przynajmniej do sezonu 2010/2011 nalezaloby ten temat przemianowac na "Kogo uda sie zatrzymac?".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
saklak1906 strasznie nadpobudliwy jesteś
może idz sie gdzieś przewietrzczy ja gdzies napisałem że jestem znawcą piłki nożnej na prosty chłopski rozum jeśli odchodzi czterech gości zarabiających dobra kase ( zapomniałem dodac Clebera jeszcze to będzie pięciu ), a nie ma pieniędzy na przedłużenie jednego kontraktu to jaki z tego morał![]() ps: i nie chodzi tylko o Sobola czy ma propozycje zagraniczne czy nie po prostu tak wyglada nasza polityka transferowa, a raczej jej brak.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A skad Ty wiesz na jakim etapie sa rozmowy z Sobolewskim? z gazet? no to zycze powodzenia Zabardzo nie wiem o co Ci chodzi w tym poscie? odchodzi czterech z duzymi kontraktami do tego wiekowych ktorzy nic wiecej do gry nie wniosa wiec na chlopski rozum Bednarz robi miejsce pod nowych kopaczy. Jeszcze sie sezon nie skonczyl okienko transferowe nie zostalo otwarte a ty placzesz jak by to byl ostatni dzien transferow. A moze Bednarz dla twojego dobrego samopoczucia ma gonic po gazetach i teleizjach i wszem i wobec informowac kogo zamierza pozyskac lub kim sie interesuje- wtedy na pewno nam to zycie ulatwi. Jak nie masz pojecia o tym o czym piszesz to nie pisz wogole ![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ja tam nie wierze w jakis kosmiczny wspanily kontrakt dla Sobola, Chyba ze dadza mu nowy kontrakt i puszcza go za pół roku gdzies dalej w swiat...
Zienia mi nie szkoda na skrzydle może grać Diaz, Piotr Brożek, w środku będzie miejsce dla garguły ewentualnie dalej trzecim środkowym bedzie Jirsak, szczegolnie, że on mial dobry jeden sezon, a właściwie rundę w Wiśle. Natomiast Baszcza nie odżałuje, wiosnę ma genialna dawno tak nie grał a po za tym do niego jak wielu z was mam wielki sentyment jako do człowieka. Beto pewnie odejdzie i słusznie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wiekszosc czolowych polskich napastnikow ostatnich lat, zaczynalo cos grac wlasnie dopiero w wieku 24-25 lat.
Zurawski, Frankowski, Brozek... Zurawski z Frankowskim jeszcze w wieku odpowiednio 22 i 24 lat, grali w trzeciej lidze (polskiej/francuskiej) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wiem że sie powtarzam ale większość pamięta o naszych ostatnich słabych okienkach.
Przez te okienka nie mieliśmy sponsora koszulkowego który wykłada też kase na transfery. A teraz mamy i po tym okienku możemy potwierdzic czy Cupiał nie inwestuje. i wiecej optymizmu. ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
U nas jedynie Błaszczu miał szanse i gdyby nie te cholerne kontuzje to pewnie dziś byłby jednym z najlepszych skrzydłowych w Europie i Lewandowski ma taką szansę. A Nowak? - dla mnie już za późno, co oczywiście nie przekreśla go jako solidnego napastnika w naszej lidze, który pewnie by nam się przydał Tyle że to typowa gadka o niczym w kontekście naszego klubu bo wiemy jaka jest sytuacja finansowa i wiemy że nie dojdziemy do porozumienia z Bełchatowem w tej sprawie. Ot, kolejna zapchajdziura dziennikarska, coś jak Żuraw w Wiśle, czy Boguski w Lechu. ps. oczywiście może się to zmienić w przypadku sprzedaży Brożka - wtedy będą pieniądze na 1 bądź 2 transfery liczone w setkach tyś euro , tyle że i tak mało prawdopodobne by zdecydowali się akurat na Nowaka - aczkolwiek realne. ps2 gdzie ja myślę że klub będzie się starał zrobić wszystko by wytransferować Pawła już w nadchodzącym okienku - 26 lat to jeszcze jakoś wygląda ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.04.2009 o godz. 14:02.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tylko nie Nowak...po nauczce z Dawidowskim,Niedzielanem,widac wlodarze Wisly dalej wola topic gruba kase w inwalidów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że informacje o Nowaku to tylko projekcje naszych rodzimych pismaków...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktos wie kiedy darmozjadowi Dawidowskiemu konczy sie konratk?
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy uda sie dojsc z Belchatowem do porozumienia, tego nie wiem. Kiedys bylo nas stac na wylozenie podobnych pieniedzy za rezerwowego rozgrywajacego, jakis czas potem Wilczek uzgodnil z Bulgarami warunki wykupienia Neia, wiec kto wie czy na nowego napastnika ostatecznie nie znajda sie jakies pieniadze. Wszak nasza sytuacja finansowa wowczas wcale nie byla lepsza. Na niezakwalifikowaniu sie do pucharow stracilismy wiele milionow zlotych, przez dlugi czas nie mielismy tez zadnego sponsora "koszulkowego"... W koncu pewnie w klubie musza sobie zdawac sprawe z tego, ile dla Wisly znaczy Brozek i ze jego kolejna kontuzja w przyszlym sezonie (o ile zostanie), moglaby wszystkich kosztowac znacznie wiecej niz ta niedawna. AS82 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.04.2009 o godz. 15:11.
|
||
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Za dwa miesiące.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Chyba w czerwcu. Juz odliczam godziny kiedy sie go pozbędziemy. Co do Nowaka to sam nie wiem.Jakos mnie nie przekonuje ,niby ma to "cos" co pozwala mu te bramki strzelac ,ale jakos nie mam do niego kompletnie zaufania ze u nas bedzie strzelał. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tam bardzo bym widział Mile w Wisle
mimo wszystko, swietny grajek. Jirsak sie chowa a Guła ? who knows. podobni sa.![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja patrząc na Niedzielana mam wrażenie, że gość ma jakiś uraz psychiczny po tym kolanie. Ewidentnie boi się walki cofa nogi przy akcji. To że mu sie przytyło to też prawda ale myśle ze on po prostu sie boi walczyc na boisku. Kolano to piekielnie bolesna kontuzja i rechabilitacja potrafi wpedzac w niezla depresje a mysl o powtorce na pewno nie wotywuje...
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|