The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2009, 14:41
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Okuka tak, ale z Engelem przesadziłeś. Petrescu wcale nie był od niego lepszy, a jakoś nikt po nim nie jeździ...
Drogi kolego,
W Wisle nie bylo, i nie bedzie, wiekszej kreatury niz Jerzy Wladyslaw Engel. Mitoman, oszust, malwersant i karierowicz.
jedyne z czym przesadzilem to stawianie Okuki - badz co badz uznanego trenera w jednym rzedzie z tym wasatym Dyzma polskiego futbolu.

Kapka to przy nim MALY ****.
Boia chi molla !
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.04.2009, 15:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Drogi kolego,
W Wisle nie bylo, i nie bedzie, wiekszej kreatury niz Jerzy Wladyslaw Engel. Mitoman, oszust, malwersant i karierowicz.
jedyne z czym przesadzilem to stawianie Okuki - badz co badz uznanego trenera w jednym rzedzie z tym wasatym Dyzma polskiego futbolu.

Kapka to przy nim MALY ****.
Tak, Okuka, uznany trener, pamiętaj, że Engel jako pierwszy po 20 latach wprowadził Polske na MŚ, z Wisłą było bardzo blisko LM, odchodząc zostawiał Białą Gwiazdę na 2 miejscu w tabeli(po odejsciu Uche i Franka).
Okuka wyleciał z Wisły po kilku meczach...

Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, ale w erze telefoniki było wielu gorszych trenerów od Engela, co wcale nieznaczy, że Engel był najlepszy.

Jeśli myśląć oszust masz na myśli to, że choćby obiecywał awans do LM, to trudno mu się dzwić, bo co może miał powiedzieć, że odpadniemy, jesteśmy bez szans?

Do Skorży napewno się nie umywa, ale będąc szczerym niewielu mamy w Polsce lepszych trenerów od "mitomana" Engela.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 28.04.2009 o godz. 15:32.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.04.2009, 16:03
Nie, mnie Engel nie oszukal z niczym.
Ale widzac jak jest postrzegany - oszukal wielu. : )
Boia chi molla !
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.04.2009, 16:08
Podobno zamówił na koszt Wisły tonę swoich książek "Futbol na tak"
..
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.04.2009, 16:15
tofik napisał(a):Wyświetl post
Podobno zamówił na koszt Wisły tonę swoich książek "Futbol na tak"
Rozdawał je na spotkaniu "u Wiślaków" przed sezonem 05/06. A czy "podobno" zamówił na koszt Wisły to nie wiem.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2009, 18:08
dla mnie to jest próba zdekoncentrowania, rozbicia "więzi" w szatni.
Jak zdobędziemy MP, to po jakiego kija Skorża miałby iść do średniaka, którym Lech będzie zapewne w przyszłym sezonie.
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.04.2009, 18:10
SKORŻA jest najlepszy !
WojtekP*TS*
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 28.04.2009, 18:57
Maciej Skorża to osoba, która dąży do doskonałości... mimo bardzo ograniczonych możliwości, chce i próbuje osiągnąć sukces z takim składem jaki ma:] i mi się to podoba
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.04.2009, 18:57
Według mnie Skorża jest jednym z lepszych trenerów polskiego pochodzenia, nawet lepszy od Beenhakkera tylko ze z gorszą reputacją, potrafi się przyznać do błędu, wziąść na siebie złe wyniki nie obciążając zawodników Podoba mi sie ten system rotacji w składzie jaki on stosuje bo daje więcej możliwości wykazania się rezerwowym. Według mnie to najlepszy taktyk w Polsce, a Smuda to teraz spada w dół ...
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.04.2009, 22:00
To nie wiecie Lech kupuje Boguskiego a Cupiał zachwycony wspaniałymi wynikami Smudy już podpisał z Lechem umowem o zamianie Skorży na Smude. Jest też wielce prawdopodbne że tam znajdą się Zieńczuk i Baszczyński którym kończą się w Wiśle kontrakty.

Ach a drugim trenerem ma być Majewski. Nie wiecie nie żartujcie na pewno jutro o tym w Fakcie przecztacie.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.04.2009 o godz. 22:14.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.04.2009, 23:30. Skoro gazety chcą sensacji...
Panowie, nie wprowadzajcie celowo w błąd "poszukiwaczy sensacji" z gatunku Faktu et caetera. Przecież te bidule będą się potem gęsto tłumaczyć, że to niedobrzy Wiślacy ich perfidnie oszukali Brukowce też "muszą" z czegoś żyć.

1) Boguski nie pójdzie to Lecha, tylko do Parmy, której skauci obserwowali Rafała i jego hattricka już w grudniu podczas meczu Wisełki z Odrą
2) Według portalu tuttomercatoweb stracimy nie tylko Brożka (do West Hamu) ale także Juniora Diaza (zainteresowanie Celticu).
3) "Wielki" Lech na pewno zatrzyma wszystkich swoich graczy, zwłaszcza Rengifo, Arboledę, Stilicia i Lewandowskiego, a następnie we wspaniałym stylu awansują do Ligi Mistrzów, gdzie wyjdą z grupy

A na poważnie. Słyszałem kiedyś takie dosadne przysłowie. W d... był i g... widział. I tak pewno jest z tymi "rewelacjami". Niejeden dziennikarz chce zarobić na wierszówkę - dowolnym kosztem - i to może być powód całego zamieszania.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.05.2009, 21:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Dziekuje Maciejowi Skorży że wystawił swojego ulubienca Łobdzińskie tylko dlatego ze wydali na niego 400 tys euro a wrzutka na slepo z Gornikiem byla do tego prektestem. Gdyby byl Malecki inaczje by to wygladalo... przegraliksmy byc moze przez Skorze.
Jestem ciekawy czy tez bys tak napisal jak by mu ta bramka weszla?
,
westersyl
Guest

Stary 01.05.2009, 21:01
Dziekuje Maciejowi Skorzy, ze wystawil swojego ulebienca Lobodziskiego tylko dlatego ze kosztowal 400 tys euro a wrzutka na slepo z Gornkiem byla do tego prektekstem. Przegralismy byc moze przez Skorze bo bawi sie w eksperymenty z gosciem ktory nie nadaje sie do pilki noznej, gralismy bez skrzydlowego.
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2009, 21:04
Dziekuje Maciejowi Skorży że wystawił swojego ulubienca Łobdzińskie tylko dlatego ze wydali na niego 400 tys euro a wrzutka na slepo z Gornikiem byla do tego prektestem. Gdyby byl Malecki inaczje by to wygladalo... przegraliksmy byc moze przez Skorze.

Jasne, przegraliśmy przez Skorżę, bo to on nie wykorzystał 10 setek, on przespał 3/4 meczu i obudził się dopiero w końcówce. Myślisz, że gdyby Mały wszedł w pierwszej połowie to strzelilibyśmy wtedy na 10:1 i druga była by formalnością? Szukasz winnych, ale chyba nie tu...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.05.2009, 21:07
Ja Skorżę nawet rozumiem. Łobodziński jest powiedzmy naturalnym następcą Małeckiego, jako prawoskrzydłowy. Trener chciał oszczędzić Małego ( groziła mu żółć eliminująca go z gry z Legią ) więc dał szansę Wojtkowi. Efekt znamy.
Ave
Wisła
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2009, 21:07
Czemu nikt nie przyczepi się do Zieńczuka, który grał padło?
Dlatego, że rok temu wszystko mu wychodziło? I co? I teraz ma taki kredyt, że może wszystko partolić, a i tak jest nietykalny? Łobodziński w pierwszej połowie nie grał źle, jego występ oceniłbym na 6+. A gdyby zamiast w poprzeczkę trafił do bramki to teraz pewnie wszyscy krytykanci siedzieliby cicho.
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.05.2009, 21:18
Dziekuje Maciejowi Skorzy, ze wystawil swojego ulebienca Lobodziskiego tylko dlatego ze kosztowal 400 tys euro a wrzutka na slepo z Gornkiem byla do tego prektekstem. Przegralismy byc moze przez Skorze bo bawi sie w eksperymenty z gosciem ktory nie nadaje sie do pilki noznej, gralismy bez skrzydlowego.
Gdyby Łobo strzelił to sikałbyś po nogach. Więc skończ człowieku z tym cynizmem i hipokryzją bo ona aż z Ciebie kipi.

Wyjdź i graj człowieku. Usiądź na ławce i prowadź zespół. Masz coś jeszcze ciekawego do powiedzenia?

Przeczytaj sobie swój post i popatrz na swoją sygnaturę

Cytat:
Dziekuje Maciejowi Skorzy (...). Przegralismy byc moze przez Skorze bo bawi sie w eksperymenty (...).
Cytat:
Odwalcie się od Skorży !!!

"Kończ waść wstydu oszczędź".
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 01.05.2009 o godz. 21:21.

Lysy
Senior Member

Stary 01.05.2009, 22:45
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Łobo strzelił to sikałbyś po nogach. Więc skończ człowieku z tym cynizmem i hipokryzją bo ona aż z Ciebie kipi.
Gdyby babcia miała wąsy, to byłaby dziadkiem. Ja tam daleki jestem od palenia Łobo na stosie, aczkolwiek talentu w nim za krzty nie dostrzegam - od typowy wyrobnik jakich ci w lidze na pęczki (tylko ten nad wyraz przepłacany! najwyższy kontrakt w drużynie ) . A żeby pozostać w temacie, napisze, że tak krwiec kraje jak mu materiału staje - mamy najsłabszy skład od wejścia TF. Jeśli jakimś cudem zdobędziemy mistrza to będzie to tylko i wyłącznie zasługa Skorży (notabene świetnego trenera)
westersyl
Guest

Stary 02.05.2009, 06:54
Cytat:
Sorry ale Łobo nie potrafi grać w piłkę i nie ma do tego predyspozycji, Skorża dobrze o tym wie tylko chodzi o sprawy poza sportowe, Łobodziński kosztował 400 tys euro, gdyby udało mu się znowu dograć coś na ślepo albo wyszedł mu ten strzał być może Cupiał spojrzałby wtedy przychylniejszym okiem.
A w moim odczuciu sprawa jest prosta Łobo prócz może meczu z Cracovią nie zagrał u nas ani jednego dobrego meczu a będzie u nas już 1,5 roku, Skorża chciał mu chyba po prostu dać szanse nie dlatego że był lepszy od Ćwielonga czy Małeckiego, lecz załatwił tu swój prywatny interes do Wojtka. I żeby nie było uważam Skorże za bardzo dobrego trenera.

I co najciekawsze w wywiadzie dla C+ Skorża powiedział, że ta decyzja podyktowana jest dobrą grą w ostatnim mecz i dyspozycją na treningach Łoba, a Małeckiemu powiedział, że nie zagra dlatego bo go oszczędza na Legie. Z koleii na konferencji powiedział że nie ma żadnych kalkulacji. To o co w końcu chodzi ? Tak jak napisałem prywatny interes do Łobodzinskiego... niestety.

Cytat:
Przeczytaj sobie swój post i popatrz na swoją sygnaturę
Moja sygnatura nie jest równoznaczna z tym, że mam chwalić Skorżę za każdą decyzje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.05.2009 o godz. 07:09.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.05.2009, 10:42
Jako, że naszemu kochanemu trenerowi trochę brakuje charakteru, chciałbym aby przynajmniej przed meczem z Legią, który jest najważniejszy w tym sezonie, pokazał, że ma trochę charyzmy i publicznie odniósł się do tego, że PZPN wyznaczył do tego meczu sędziego, który w ostatnim czasie wiele razy gwizdał przeciwko Wiśle. Poza tym nie ukarano Choto,kiedy to w analogicznej sytuacji w poprzedniej rundzie wykluczono Boguskiego. Skorża albo Wilczek publicznie powinni wywrzeć presję na Małku,aby ten bał się po raz kolejny krzywdzić naszą drużynę. Należałoby przypomnieć sytuacje z meczów, w których w ostatnim czasie Małek sędziował i niesłusznie podejmował niekorzystne dla Wisły decyzje.

Natomiast jeśli chodzi o taktykę, to uważam, że Legia jest tak słaba, że nie ma sensu wychodzić zachowawczo w pomocy z Diazem i trzeba zaryzykować z Jirsakiem w środku pomocy,a ewentualnie można nakazać Boguskiemu, aby głębiej się cofał pomagając pomocnikom w odbiorze. Poza tym nie wiem czy dobrym pomysłem na ruchliwego Iwańskiego i Gizę jest klockowaty Diaz.

Ponadto Skorża musi uczulić naszych zawodników, żeby pod żadnym pozorem nie dali Małkowi pretekstu do pokazania czerwonej kartki. Dlatego Głowacki lepiej niech nie fauluje gdy Chinyama mu sie urwie, Marcelo niech nie wyma..... łokciami, Sobol niech nie pyskuje a Diaz niech nie robi wślizgów dwoma wyprostowanymi nogami jak to ma w zwyczaju. Mam nadzieję, ze Skorża przypomnie u uczyli na to zawodników
emjot
Senior Member

Stary 08.05.2009, 10:53
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Jako, że naszemu kochanemu trenerowi trochę brakuje charakteru, chciałbym aby przynajmniej przed meczem z Legią, który jest najważniejszy w tym sezonie, pokazał, że ma trochę charyzmy i publicznie odniósł się do tego, że PZPN wyznaczył do tego meczu sędziego, który w ostatnim czasie wiele razy gwizdał przeciwko Wiśle. Poza tym nie ukarano Choto,kiedy to w analogicznej sytuacji w poprzedniej rundzie wykluczono Boguskiego. Skorża albo Wilczek publicznie powinni wywrzeć presję na Małku,aby ten bał się po raz kolejny krzywdzić naszą drużynę. Należałoby przypomnieć sytuacje z meczów, w których w ostatnim czasie Małek sędziował i niesłusznie podejmował niekorzystne dla Wisły decyzje.

oczywiście i Komisja Ligi i PZPN bardzo się przejmą takim "publicznym odniesieniem"
a pod wpływem publicznego odniesinia w Małka na ten przykład wstąpi duch sędziego z meczu Barca - Chelsea i zacznie gwizdać pod nas a nie np. pod L.
boki zrywać
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
tormenthor
Senior Member

Stary 08.05.2009, 12:33
Bodajże w poprzedniej rundzie Smuda publicznie wywierał presje na sędziach i to się dla Lecha opłaciło, bo bali się gwizdać wątpliwych sytuacji przeciwko Kolejorzowi. Mourinho podobne zabiegi stosował, wówczas gdy był trenerem Chelsea. Po kilku ostatnich meczach Wisły, które sędziował nam Małek jasno można stwierdzić, że w co najmniej kilku sytuacjach nas skrzywdził, wobec tego publiczne napiętnowanie tego, spowodowałoby, że każdej decyzji sędziego przypatrywano by się znacznie dokładniej, a co za tym idzie, ciążyłaby na nim presja i może nie zaryzykowałby podjęcia kontrowersyjnych decyzji.
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.05.2009, 12:39
dokładnie tak. Pamiętam jak dostaliśmy 3 albo 4 karne w bardzo krótkim czasie, zaczęła się nagonka że sędziowie rozdają Wiśle karne (mimo, że wszystkie były słuszne) i od tamtego czasu przestano gwizdać nawet te ewidentne 11stki...
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.05.2009, 13:06
Podsumowac mozna krotko: nie udawajmy ze pada deszcz jak ktos na nas pluje.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2009, 14:44
Cytat:
Jako, że naszemu kochanemu trenerowi trochę brakuje charakteru
Ja mysle ze jemu nie brakuje charakteru tylko woli robic a nie rkzyczec

Jelsi chodzi o ta presje. Kurcze postawcie sie w roli sedziow, kibice wywieraja presje, trenerzy wywieraja presje, na rece patrzy im cala Polska, ja bym nie chcial byc w ich skorze ;/
Przeciez im sie tak psycha zjedzie ze szok. Pozniej sami nie wiedza co gwizdac. Boja sie karych dyktowac albo dyktuja niesluszne karne ;/ Niech kazdy sie odczepi od sedziow to moze by zaczeli pod mneisjza presja lepiej sedizowac, bo tak to oni maja chyba wieksza jazde podczas meczu niz zawodnicy
tormenthor
Senior Member

Stary 23.05.2009, 21:53
Pomimo tego, że w tym temacie często uwypuklałem błędy naszego trenera, to w tym wspaniałym dla nas wszystkich Wiślaków dniu chciałbym podziękować Maciejowi Skorży za to, że wyzwolił w chłopakach niezwykłe pokłady ambicji i drużyna zagrała z ogromny zapałem, zacięciem i charakterem. Trzeba powiedzieć jasno, że Wisła Skorży - to Wisła walcząca jak nigdy dotąd. Radek Sobolewski jest dla mnie jednym z największych Wiślaków w historii. Powiem nawet więcej - Wisła Kasperczaka biła wszystkich na głowę piłkarskimi umiejętnościami, ale wówczas piłkarze grali 20 - 30 min na maxa i to im pozwalało zwyciężać w lidze, dlatego ja zdecydowanie wolę Wisłę, w której każdy piłkarz wie że musi prze 90 min walczyć na boisku. Ten tytuł mistrzowski (bo wierzę, że już go nie oddamy) będzie mi smakował najbardziej, bo w trakcie sezony nasza drużna mierzyła się wieloma trudnościami.

Ech Maciek tylko nie potrafię zrozumieć dlaczego nie lubisz tak Jirsaka, no bo przecież chłopak jest zdecydowanie lepszm piłkarzem niż Diaz.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.05.2009, 22:09
Szacun, dla trenera. Z gratulacjami jeszcze poczekam, żeby nie zapeszać.
No i oby Cupiałowi nie przyszło do głowy, że może nie wzmacniać drużyny, a Skorża i tak mu ligę wygra
..
Lechista_LEVY
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2009, 22:13
Mecz naprawdę godny.
Wielkie brawa dla trenera za podniesienie na duchu piłkarzy.

Macie zapewnionego mistrza Polski na 100% !
Lechia z Wisłą....!!

PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.05.2009, 22:16
Ja powiem tak. Niezależnie od miejsca czy to będzie 1 czy 2 Skorża musi u nas zostać!
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Stary 23.05.2009, 22:28
Panowie, przepraszam... ale musiałem to zacytować

Ja wiem, sam nie raz uważałem, że Łobo nie zasługuje na taką pensje, bo krał kiche. Ale dziś, strzelając dwie bramki zapewnia Nam tytuł mistrzowski i spłaca duuuuży dług!!!

MISTRZ MISTRZ!! NASZ TS !!!
TS WISŁA KRAKÓW

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów