|
|||||||
| Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp... |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
CCC Polkowice - TS Wisła Can Pack Kraków 72:60 1-1((
21, gdy gra będzie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W Krakowie napewno wygramy. Wie ktoś, od które beda bilety a młyn
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
gdzie można obejrzeć gry online?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
stracił ponownie, bardzo przepraszam.Ewelina i Marta liked swoją działalność, ale nie pomogło
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wygrana 10 Punktami !!!!!
Ostatnio edytowane przez umyślny : 22.04.2009 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
bardzo zadowolony, Well done
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://live.plkk.pl/plkk/mecz.html?game_id=2497 transmisja z ostatniego meczu o 3 miejsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real tutaj jest w radiu krakow
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dobrze idzie jak narazie,
prowadzimy 7 pkt |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Po 3.kwarcie 43:38 dla Wisły. Byle jakoś to dograć i mamy 3.miejsce
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
CCC - Wisła Can Pack 55:59
GRATULACJE !!!!! BRĄZOWY MEDAL MISTRZSTW POLSKI !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Btw. czy za brąz są jakieś europejskie puchary?
edit: No to chyba Can-Pack zostaje nie ma co płakać, tylko zakasać rękawy i jazda od jesieni!
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 25.04.2009 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W tym sezonie 3 miejsce premiowane jest poraz pierwszy startem w Eurolidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Eee, jesteś pewien? Bo ja gdzieś słyszałem przed półfinałami z Lotosem że przegrany nie zagra w pucharach
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
prawdopodobnie Polskas dostanie 3 miejsca w Eurolidze ,
Can - Pack zostaje i w kuluarach mowi sie o poważnym trenerze z Półwyspu Iberyjskiego |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Well done, następny sezon będzie pierwszym |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ten sezon to jedna porazka - poczawszy od transferow, potem Euroliga, gra Wisly w lidze i koncowe miejsce.
jedyny sukces to bedzie zostanie Can-Packu jako sponsora. oby. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Następny sezon chcę iść na kilka gier, mam nadzieję, że partia będzie okazją do odegrania Wisla z rosyjskim zespołem
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W sobotę zdobyliśmy brązowy medal MP, dla wielu kibiców jest to jednak za mało i ani klub, ani zawodniczki ani sztab trenesrki nie spełnił oczekiwań sponsora i naszych.
Najwyższy czas podsumować mijający sezon. Odnośnie wyników i gry naszego zespołu to spełniono tylko tylko jeden warunek - Puchar Polski, po bardzo dobrym meczu w Gdyni. MP i 8-semka Euroligii poza naszym zasięgiem. Myśle, że największy zawód sprawiły nam same zawodniczki, które swoją grą, zachowaniem i podejściem (podobno profesjonalnym) zawaliły ten sezon. A zaczęło się wszystko od "udanych transferów" z powrotem Canty i Holdsclaw do Wisły i pozyskaniu największego niewypału czyli Maksimovic. Wiele o tej trójce można by powiedzieć, napewno najrówniej prezentowała się Dominique. Z całej trójki nie zostawiłbym żadnej zawodniczki. A Maksimovic odebrałbym połowe kasy kontraktu za to jak się prezentowała na boisku. Ogromnym zawodem było dla mnie podejście do gry Candice, która zdawało się nie chciała grać i narażać swojego zdrowia przed rozgrywkami WNBA. Też bym Jej podziękował. Słaby sezon zanotowała Skera, która chyba od początku nie była chętna kontynuować kariery pod Wawelem. A jak to sie ładnie mówi z niewolnika nie ma pracownika. Owszem miała prześwity bardzo dobrej gry, chociażby wspomniany Finał PP i jej MVP. Przynajmniej tak minimalnie przyczyniła się do jakiegoś sukcesu w tym sezonie. Po sezonie podziękowałbym Jej, dziękując za cały wkład i za te wszystkie niezapomniane chwile z 3MP na czele. Skera Dzięki i Powodzenia. Dla mnie najmniej odkrytą zagraniczną koszykarką była Marta Fernandez, która niewiadomo czemu była tak mało ekspluatowana w tym sezonie. Swoją klasę udowodniła w play-offach, pokazując jako jedna z nielicznych chęć do walki i wielką klasę. Martę bym zostawił w przyszłym sezonie. Z Polskich zawodniczek najrówniejszą formę prezentowała oczywiście Ewelina i ona powinna zostać. Paniom Gburczyk i Pałce bym podziękował, bo jeśli mamy budować zespół na MP i walkę o 8 Euroligii to te Panie są po prostu za słabe. Z młodych zawodniczek stawiałbym na Kotnis. Może coś z Niej będzie. Natomiast Gajdosz i Zając... hm... myślę, że w drugiej drużynie jest kilka bardziej utalentowanych zawodniczek. Co do trenera, to jak to zawsze bywa , raczej napewno straci swoją pozycje. Z pewnością pozyskany zostanie ktoś zza granicy. O czym już chodzą słuchy i mówi się na Reymonta. Zapolskiego nie bede oceniał źle ani dobrze. Gość pojęcie ma, natomiast nie potrafił i nie miał żadnych szans zrobić z tego zlepka indywidualistek zespołu za co zapłacił najwyższą cene. Wszystko zależy teraz od sponsora i naszych przewspaniałych ludzi od angażowania zawodniczek. Oby w przyszłym sezonie korona MP wróciła pod Wawel. AVE. ![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
||||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Priorytetem jest zatrudnienie zawodniczki, która potrafi rzucac w meczu po 15 i wiecej pkt, oraz takiej która swoja charyzmą i walecznością potrafi zarazić cała drużyne... Taka zawodniczkę miał Lotos i dlatego wygrał z nami tak łatwo. Kolejną sprawą jest znalezienie sponsora, który odciąży CP - oni sami nie udźwigną kosztów zatrudnienia kilku wybitnych zawodniczek. Brak fachowców od zarzadzania klubem. nie umniejszając roli pana D-S. - zgodnie ze starym powiedziem - jesli jest cos do wszystkiego to jest do niczego. Ale wydaje mi sie ze to nie jest problem tylko sekcji koszykówki lecz całego TS'u. Na samym końcu sprawa marketingu, którego w naszym klubie po prostu nie ma. Brak jakichkolwiek działań nastawionych na zapełnienie naszej hali. Są na to niestety potrzebne pieniądze. Ale jesli sie nie inwestuje to sie nie zyskuje. PS: i do ch***a pana szlak mnie trafia jak na relacji z meczu widzę logo piłki z gwiazdą i symbolem CP, a nie herb TS WISŁA. Ave. ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
|
30 maja 2008
27 kwietnia 2009: Cytat:
1.taaaak...pełen profesjonalizm, gwiazda nawiała w połowie sezonu(tylko proszę Cię, nie chcę slyszeć bajki o kolanach i kontuzjach) 2. taaaaak, 15-20 punktów było, od Canty zwłaszcza 3. no i atmosfera również była rewelacyjna i bezkonfliktowa tutaj zwłaszcza dzięki Pani Szamice wystarczy złośliwości na dziś ![]()
Ostatnio edytowane przez ann : 28.04.2009 o godz. 01:05.
|
||
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
Zwracam honor jeśli chodzi o atmosfere i podejście Pani Holdslclaw do gry w naszym klubie. Myśle, że ten temat nie jest na to forum, a my wiemy o czym mówimy. W każdym razie ZWRACAM HONOR - miało być dobrze, okazało się to niewypałem (i nie mówie tu o kwestiach zdrowotnych). Na temat Canty, nie powiem już nic więcej. Moim zdaniem coś tam robiła... generalnie bez formy, ale w końcówce sezonu zdarzały Jej się lepsze występy. Co do atmosfery była tak samo rewelacyjna i bezkonfliktowa jak podczas pobytu w Wisle Pani ADF. ![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Drogi Invisible, ale nie mówmy o nieobecnych
![]() bo to, że Canty jest słaba, a Holdsclaw niezrównoważona psychicznie to nie jest wina ADF ![]()
Ostatnio edytowane przez ann : 28.04.2009 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Witam,
niezbyt często się wypowiadam na tym forum ale sprawy koszykarek są dla mnie istotne i kilka słów pozwolę sobie wtrącić. Ze smutkiem stwierdzam, że był to niezbyt udany sezon całej drużyny. 3 miejsce w lidze i znowu odpadnięcie w pierwszej rundzie play-off euroligi to zarzenia wyjątkowo smutne. Nic tu nie zmienia zdobycie Pocharu Polski. Fajnie ale nie o to głownie chodziło. Musimy się teraz modlić, żeby to dodatkowe miejsce w Eurolidze dla Polski przypadło, bo naprawdę dobre zawodniczki mogą do nas nie trafić. Jeżeli chodzi o nowy sezon to mam nadzieję, że zarząd sekcji wyciągnie wnioski z błędów tego sezonu i zakontraktuje naprawdę wartościowe zawodniczki. Po pierwsze troszkę załatwił nas durny przepis o konieczności występowania 2 polek na parkiecie. I tutaj była pierwsza wtopa - Kobryń, Wielebna, Pałka i Gburczyk to stanowczo za mało jak na kandydatki do druzyny mistrza Polski. Błędem było pozbycie się Moniki Krawiec. To jest dziewczyna, która spokojnie w meczu dawała ok. 10 punktów grając nawet niewiele. Kontuzje, które można było przewidzieć spowodowały, że w pierwszą piątkę musiała ratować Kotnis. To utalentowana dziewczyna ale troszkę za słaba jak na Wisłę. Może kilka słów o każdej z dziewczyn, w kolejności od najlepszej do najsłabszej : (oceny w skali 1-10)Marta Fernandez - najrówniej grająca. Jedyna, która nie przechodziła obok meczu. Znakomite wejścia pod kosz, niesamowita w grze z kontry. Troszkę słabszy rzut z dystansu, ale pod koniec zaskoczyła celnościa zwłaszcza za 3. Głównie dzięki niej uniknęliśmy totalnej kompromitacji i zdobylismy brąz. Ocena - 8 Chamique Holdsclaw - nie zgodzę się z opiniami poprzedników, że to słaba koszykarka. Dla mnie przerasta o głowę wszystkie dziewczyny w naszej lidze. Nawet bardzo dobrą ale troszkę przereklamowaną Catchings. Potrafi sama wygrać mecz. Tylko musi się jej chcieć. Nie wiem jak z tym było, ale nie wierzę, że symulowała kontuzję. Na początku sezonu dobra forma, później jak odnowił się uraz za bardzo grała ostrożnie. Niestety zespół był ryzykownie budowany pod nią i po jej kontuzji cały misterny plan padł. Ocena - 7,5 (troszkę może na wyrost, ale Ja ją lubię )Jelena Skerović - najsłabszy jej sezon w Wiśle. Po odejściu Anny DF jakby obrażona na klub. Jak nie szło żadko próbowała wziąć ciężar gry na siebie jak to robiła w poprzednich sezonach. Miała klika dobrych spotkań ale też kilka zerowych przebiegów. Smutne. Cały czas się zastanawiam czy zostawić ją na nowy sezon. Może za zasługi Ocena - 6Ewelina Kobryń - to nie był jej dobry sezon. Jak dobrze zaczęła mecz, to potem było OK. Jak spudłowała kilka rzutów to już było po Ewce. Chyba trzeba popracowac nad psychiką, bo umiejętności to Ona ma. Ocena 5,5 Anna Wielebnowska - pechowa kontuzja,tylko część sezonu i cięzko ją ocenić. Powiem szczerze, że nie należę do wielbicieli jej talentu. Fajna, sympatyczna dziewczyna ale jakoś mnie nie przekonuje. potrafi zagrać super ale czasami jej błędy są irytujące. Ale i tak lepsze od tych, które bedą poniżej. Ocena - 5 Agnieszka Pałka - pamiętam ją jeszcze z Pabianic. Grała tam pierwsze skrzypce. Wiele razy zaszła nam za skórę U nas średnio. Walczy, stara się ale przy takim wzroście powinna byc nie do przejścia pod koszem. Ale niestety ogrywały ją maluchy po 1.60 w kapeluszu. Czasami rzuci jakąś trójkę - to na plus jak na centra.Ocena - 5 Candice Dupree - "śpiąca królewna". Wydawało mi się, że w tym sezonie przyjechała tu na wycieczkę. Umiejętności niesamowite. Jak chce to potrafi. Tylko szkoda, że nie chce. Wiele razy ogladałem ją w WNBA i jeszcze zanim do nas przyszła myślałem, żeby do nas trafiła. I tak się stało. Pierwszy jej sezon OK a teraz licho. Ocena - 4 Aneta Kotnis - kilka razy rzucona na głęboką wodę. Wg mnie na za głęboką. Musiała grać po prawie całym meczu z powodu kontuzji, ale o tym juz było wcześniej. Ma talent, wypożyczyć i czekać. Ocena - 3 Dorota Gburczyk - prawie 30 min. w każdym meczu i średnia 5 pkt. Śmiech na sali. Grała tak na mocy idiotycznego przepisu o 2 polkach i mam nadzieję, że tylko dlatego. Tylko niech nikt nie pisze, że jest dobra w obronie. Gra u nas chyba 5 lat. Przynajmniej o 4 za dużo. Ocena - 2 Dominique Canty - cień zawodniczki sprzed 2 lat. Zupełnie bez formy. A już szczytem były jej występy w tegorocznym play off. Ocena - 2 Slobodanka Maksimović - ciekawe czyim pomysłem było zatrudnienie jej u nas. Ja wiem, że ciężko o dobrą zawodniczkę spoza Stanów ale dlaczego do cholery Ją. Wolna, ociężała z tym jej uśmiechem niezależnie czy idzie dobrze czy źle. Zupełnie poza grą. Zdobyła kilka punktów, ale czasami aż oczy bolały jak się patrzyło na jej grę. Ocena - 2 (naciągana) Paulina Gajdosz, Karolina Zając - grały za mało, żeby je oceniać. Melodia przyszłości. Troszkę bardziej mnie przekonuje Paulina - zwinna ale jest troszkę za niska. To tyle. Mógłbym jeszcze coś napisać o nieobecnych. Przed sezonem uznałem, że pozbycie się obrażającej się nieustannie Anny De Forge było dobrym pomysłem. Ale teraz zmieniam zdanie ![]() ![]()
Tylko TS !
|
|
|
|
napred zvezda leeee!
Offline |
|
Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, ze brakowało takiej liderki pokroju ADF, ale napewno nie Jej. Myśle, ze nie przekonamy się do swoich poglądów, także możemy skończyć tą wymiane zdań. Napewno mogę Ci przyznać racje, że duet Holdsclaw-Canty nie wypalił w tym sezonie i było sporym błędem zatrudnianie tych Pań.... Niestety z przebiegu tego sezonu można wywnioskować, ze klub nie miał żadnej siły sprawczej żeby wpłynąć na zawodniczki...co dziwne... jak ktoś nie spełnia oczekiwań to daje się mu ostrzeżenie albo tnie kase,a u nas głaskało sie jeszcze po głowie.... Ale chyba do momentu w którym jest osobą decyzyjną swego rodzaju "prechistoria" koszykówki w osobie prezesa Miętty nie ma na co liczyć i układy będą zawsze... Ale to moje skromne zdanie... ![]()
PNU '06
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na jakiej zasadzie FIBA miałaby przyznać dodatkowe miejsce w Eurolidze dla drużyny z 3 miejsca MP?
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski nie spełnia wymagań, "dzika karta", czy może decyzja własna FIBA kogo zaprasza do Euroligi, a kogo nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
FIBA stwierdziła ze 4 drużyny z takich krajów jak Rosja to za dużo, niektóre drużyny z powodu kryzysu straciły kase i nie spełniają wymagań, więc nasi "mają nadzieję" że miejscówkę dostaniemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.plkk.pl/index.php?id=4148
Wydaje się , że będziemy mieć trenera z prawdziwego zdarzenia Miejmy nadzieję, że to początek budowania mocnego składu na nowy sezon i MP wróci pod Wawel![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|