The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2009, 13:15
Ostatnio nabieram przekonania, że ta cała MASA to robi więcej szkód niż pożytku.
Banda kolesi blokująca ruch i powodująca jeszcze większe w****ienie kierowców w stosunku do nas rowerzystów.

Co do samego rowerkowania, to dobrze Kocur że podbiłeś temat.
Się przy okazji pochwalę, że wysłużonego Treka zastąpił nowiutki Ghost

Ja po ubiegłorocznej kontuzji, która okazała się dużo poważniejsza niż początkowo myślałem, powoli pracuję nad jakąkolwiek formą.
Sezon rozpoczęty dokładnie 1 stycznia, śmigaliśmy poKościeliskiej i Chochołowskiej, ryzykująć mandat, ale warto było. jak na razie kilka mniejszych wycieczek, koło 35-40km, najdłuższa to na razie do Rudna, wyszło koło 70 kilosów. Teraz na 'długi' weekend się powinno udać coś więcej pokręcić.

Jakieś plany wyprawowe na ten rok Panowie? My ze znajomymi planujemy atak na wysokie górki i najwyższą przełęcz (w rzeczywistości to raczej ściema) - Khardung La. Co by nie zapeszyć odpukuję w niemalowane w tej chwili.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.04.2009, 14:46
luke1906
nie jesteś sam w tym przekonaniu
nie pierwszy raz widzę taką opinię

bierze ktoś udział w zawodach MTB?
1 maja jest pierwszy wyścig
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.04.2009, 15:18
Jakiego 1 maja pierwszy ? Już było kilka maratonów MTB
Ja osobiście nie startuję - jak jest w Krakowie lub okolicy to jadę jako ekipa foto

W najbliższy weekend szykuje się:

Karpacz, Cyklokarpaty. Lasek Wolski - Liga Małopolan, Olkusz - XC

Ja wycieczek na ten sezon strasznych nie planuje - wszystko jednodniowe mam nadzieję że coraz dłuższe, najgorsze że 5 dni praca, człowiek wraca po 19 do domu i już gówno zrobi.

Luke - jakiego Ghościka kupiłeś ? Ja ciągle na Treku 6700 model sprzed ponad 4 lat
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.04.2009, 15:23
Mam pytanie do znawców, czy ten rower będzie dobry jakościowo i cenowo dla osoby 17 lat, jeździ parenaście kilometrów tygodniowo, czyli w sumie mało.... 175 cm 60kg... będzie dobry?

http://www.allegro.pl/item611412053_...w_prezent.html
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
JackDaniels
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.04.2009, 15:44
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do znawców, czy ten rower będzie dobry jakościowo i cenowo dla osoby 17 lat, jeździ parenaście kilometrów tygodniowo, czyli w sumie mało.... 175 cm 60kg... będzie dobry?

http://www.allegro.pl/item611412053_...w_prezent.html
Nie radze kupowac takich rowerów szybko sie rozlatują jezeli chcesz jeszcze zyc to radze kupic w sklepie roweromym NIE w markecie... No ale jak ty jezdzisz kilka kilometrów i nie bedzie ci przeszkadzac ze codziennie bedziesz musiał go dokrecac naprawiac to mozesz go kupic Ja nie mam cierpliwosci do takich rowerów
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 27.04.2009, 15:51
Stelmi - to żart z tym rowerem? Ja nie dałbym za niego nawet 50zeta.
Rama 26"? Jak to jest mierzone? Ta aukcja to dramat. 175 cm wzrostu to rama 18 lub 19", zależy od producenta. I najlepiej dopasować ją w sklepie.

Poszukaj na allegro jakichś używek, na dobrej markowej ramie. Za 700-800zeta można znaleźć fajne rowerki. Znajomy niedawno kupił Radona, koleżanka Focusa, oba poniżej 1000zł.
Umówmy się, za 400zł nie kupisz dobrego roweru.

Kocur - SE6000, trochę bałem się o RST z przodu, ale daje radę i zadowolony żem jest, maszyna cudo
A co do pracy i braku czasu, pełne poparcie, robota to zło!
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.04.2009, 15:58
ja sobie kupilem rok temu Giant'a, bardzo fajnie sie jezdzi, jest stosunkowo lekki. Placilem niewiele ponad 1000zł ale za nówke. Przesiadlem sie na niego z Brosa (rower z targu) i roznica jest mocno widoczna, wiec tak jak mowi luke1906 za 400zł dobrego roweru nie kupisz. Jak juz chce sie miec cos lepszego to trzeba dac troche wiecej kasy ;] Pozdro ;]
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 27.04.2009, 15:59
Tu nie chodzi o rower dla mnie tylko dla kuzyna.... ale starzy mają ograniczone fundusze 500zł na prezent... wiec myslelismy ze lepszy rower, niz np. karta do kompa....

To wiadome, by nie kupować w marketach, to chyba każdy wie.... ale taki rower wydaje sie być w miare dobry dla takiej osoby, co nie uprawia czynnie jakiegos sportu...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.04.2009, 16:03
to prezent za taka kase? czyzby komunia? ;> jesli tak to mysle ze dla takiego dzieciaka idealny, mlodsi patrza na wyglad roweru glownie wiec bedzie mu sie podobal pewnie ;]
Odpowiedz cytując
JackDaniels
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.04.2009, 16:08
Watpie ze komunia Stelmi napisał ze ten rower ma byc dla osoby majacej 17 lat Moze bierzmowanie ?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 27.04.2009, 16:14
Dokładnie! Bierzmowanie ;]

Ja już mam swój rower, w miarę dobry, wiec nie narzekam ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 27.04.2009, 16:23
To nie chodzi o czynne uprawianie sportu, takie rowery są po prostu niebezpieczne dla zdrowia.
Skoro fundusze ograniczone do 500zeta to jednak będzie ciężko, może niech poczekają i na 18tkę będą mieli większą kasę do dyspozycji?

Zakup tego roweru odradzam. Niech wymyślą coś innego na prezent.
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 27.04.2009, 16:38
Ok, postaram sie znalezc inny prezent...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.04.2009, 16:39
Panowie gdzie jest w Krakowie jakiś sklep rowerowy,dobry,aby ceny nie były z kosmosu?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 27.04.2009, 16:56
Ogólnie rzecz biorąc w żadnym ze sklepów nie ma rażących cen.

Jeśli rower kosztuje 5 tys. to na 99% jest właśnie tyle warty.

A co innego "dobry" sklep - dobry czyli taki w którym każdy sprzedawca potrafi doradzić a przy zakupie można zmieniać konfiguracje. To takich wiele nie ma.

Według mnie:

Bikershop
Maverick
Secesja

ale różnie można trafić
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 27.04.2009, 17:11
Ja dodam od siebie jeszcze Windsport na Zwierzynieckiej i Rowmix, ale tylko ten przy Bronowickiej,
w obu bywałem często z racji zmiany sprzętu i trafiłem na kumatych kolesi.

Zraziłem się natomiast do Revoru, tego przy M1, koleś zamiast mi doradzić to wyjechał z tekstem, a po co mi taki drogi rower? Zwątpiłem.

Generalnie wiele zależy od tego kto akurat nas będzie obsługiwać, możemy trafić na zapaleńców znających się na rzeczy i potrafiących doradzić, ale także na zjebanych leszczy, próbujących wcisnąć kit.
Dlatego dobrze zawsze wcześniej poszperać po necie co by choć ogólne pojęcie mieć.
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 27.04.2009, 17:25
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jakiego 1 maja pierwszy ? Już było kilka maratonów MTB
Ja osobiście nie startuję - jak jest w Krakowie lub okolicy to jadę jako ekipa foto
nie wiem czy o innych zawodach nie mówimy, jak znajdę linka to wrzucę

bo to chyba nie żaden maraton, przecież ja amator jestem, a jazda w górach przygotowaną trasą to fajna rzecz

PS. mi się wydawało że tylny amortyzator to dobra rzecz, ale dzisiaj w sklepie firmowym Gianta w ogóle takich nie widziałem, wyjaśni mi to ktoś?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.04.2009 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 27.04.2009, 17:57
Jestem trochę zielony w tym... Czy linke hamulcową kupuje się jakoś na wymiar? Tzn czy mam w sklepie powiedzieć ile chcę?
Odpowiedz cytując
v
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.04.2009, 18:22
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
PS. mi się wydawało że tylny amortyzator to dobra rzecz, ale dzisiaj w sklepie firmowym Gianta w ogóle takich nie widziałem, wyjaśni mi to ktoś?
Tak, jest to fajna rzecz ale, zawsze jest jakieś ale. Dobry amortyzator tylni to dość duże koszta, podobnie jak hamulce tarczowe- niby dobra rzecz ale jak sie kupi caly rower z tarczowkami za 500 zł z reala to wiadomo jak z nim bedzie a dobre hamulce tarczowe kosztują same od 500 wzwyż .

Lupo napisał(a):Wyświetl post
Jestem trochę zielony w tym... Czy linke hamulcową kupuje się jakoś na wymiar? Tzn czy mam w sklepie powiedzieć ile chcę?
Normalnie kupujesz linkę, są podane różne długości i wybierasz najodpowiedniejszą.
Ostatnio edytowane przez v : 29.04.2009 o godz. 18:25.
WSZYSCY NA HALE!!!
PDDCh
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.04.2009, 18:28
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

może szukałeś na złej półce sam amortyzator dobrej klasy kosztuje około 1000zł a rower nim od 4000zł wzwyż
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 30.04.2009, 17:51
Kocur o tym mówiłem:
http://www.mtbmarathon.com/index.php?action=02&id=info
Odpowiedz cytując
vacu
Member

Od: 05.2005

Stary 30.04.2009, 18:04
Wybiera się ktoś z Was 3 maja na zawody pod Krakowem?
- Olkusz - http://www.familycup.com.pl/index.ph...d=78&Itemid=33
- Pychowice - http://bike-event.pl/
Mnie niestety tradycyjnie Achilles męczy, ale mimo to raczej wybiorę Olkusz;]
Słuchaj mnie uważnie, bo nie będę powrarzać!
Odpowiedz cytując
v
Senior Member

Stary 02.05.2009, 13:46
Ostatni tydzień jak jeździłem zauważyłem, że pojawily sie różne małe owady i chciałbym się was zapytać jak sobie radzicie z tymi muszkami i innymi owadami. Bo mnie szczerze mówiąc wkurvviają, w tamtym roku mi tyle tego powlatywało do oczu, że teraz nigdzie nie jade bez okularów ale i tak przejedzie się kwałek to cały tłow i nogi w jakichś muszkach.
Myślałem ze do sliskich materiałow się nie będą tak kleić ale i to nie dziala.

Jakieś porady?

____

Podobno do niebieskich ubrań ich tak nie ciągnie
Ostatnio edytowane przez v : 02.05.2009 o godz. 14:21.
WSZYSCY NA HALE!!!
PDDCh
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.05.2009, 14:06
Nie ma sposobu na to latające gówno.
Ja okulary używam zawsze - już nie raz się zdarzyło jak sobie mówiłem "eee, do Lasku Wolskiego się nie opłaca" a potem wracałem widząc na jedno oko ...

Okulary ochrona 100% - gorzej z włosami - małe muszki to pikuś ale jak większa wleci pod kask to szlag człowieka trafia :[ niektóre kaski mają siateczki, mój nie ma :/
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 02.05.2009, 14:40
włosy trza na krótko obciąć
ja wczoraj połknąłem jedną taką bladź, wleciała mi prosto do gardła, akurat w momencie jak miałem rozwartą paszczę, dziwne uczucie

za to zrobiłem godną traskę w okolicach Myślenic, 55km, z tego jakieś 40 po lasach i wertepach, nogi mi dziś do dupy wchodzą, ale warto było
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.05.2009, 19:02
Potrzebuję dobry smar do łańcucha, ale nie znam się na tym w ogóle. Na necie polecają Rohloffa i Finish Line - miał ktoś styczność z nimi? Gdzie mogę je dostać?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
v
Senior Member

Stary 03.05.2009, 14:39
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuję dobry smar do łańcucha, ale nie znam się na tym w ogóle. Na necie polecają Rohloffa i Finish Line - miał ktoś styczność z nimi? Gdzie mogę je dostać?
Też podbijam bo Ja póki co jeżdże na Castrolu, ale musze powiedziec ze całkiem dobry

A z innej beczki mam taki problem: wózek tylnej przerzutki strasznie bije mi o rame podczas jazdy po nierownych terenach na najwyższych przełożeniach.
bardzo prosze o pomoc bo wozek uderza w miejsce spawu i booje sie ze wkoncu sie to zle skonczy.
Rower: kross level a4 przerzutka:deore
WSZYSCY NA HALE!!!
PDDCh
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.05.2009, 14:49
Wszystkim rowerzystom, którzy wybierają się nad morze, a szczególnie nad Zatokę Gdańską polecam trasę rowerową Puck-Władysławowo-Jastarnia-Hel. Według mnie najlepsza trasa rowerowa na Pomorzu. Dobrze oznakowana, z dobrą nawierzchnią, nie przecina dróg samochodowych, dlatego jest bezpieczna dla użytkowników dwóch kółek i przystosowana dla każdego rowerzysty, tak więc nie będzie raczej problemów z pokonaniem trasy. Zaczyna się w Pucku, gdzie śmiało w sezonie można dojechać pociągiem PKP z Gdyni. Trasa przecina kilka miejscowości, w których są sklepy i punkty gastronomiczne.

A więc jak będziecie nad Zatoką z dwoma kółkami to musicie pojechać tą trasą.

Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.05.2009, 15:03
Polecicie jakiś dobry, niedrogi licznik rowerowy?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:10
sigma, model 906, używam od lat, zero problemów, gdzieś w necie widziałem w promocji po 69zeta

dziś sobie jadę lekki terenowy podjazd, cisnąłem mocno i jakiś jebany drągal wkręciłem w koło i przerzutkę, efekt? przerzutka tylna skrzywiona i widać pękniecie w korpusie, ****a mać, nowiutki sram x9

orientujecie się Panowie czy w ramach gwarancji na bajka wymienią mi ją na nową?
the future's uncertain
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów