|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kolejny mecz z cyklu tych, które MUSIMY wygrać.
W obecnym sezonie: Puchar Ekstraklasy - wrzesień 2008 - 0:1 (Gliwice) Ekstraklasa - październik 2008 - 2:0 (Kraków) Puchar Ekstraklasy - listopad 2008 - 4:1 (Kraków) Piast fatalnie gra z czołówką ligi, bowiem przegrał... wszystkie 7 meczów z Lechem, Legią i Polonią w obecnym sezonie (bilans bramek 2:14)! U siebie jednak grają bezkompromisowo (tylko 2 remisy w 12 meczach) i na pewno są niebezpieczni. Tabela: Kod:
1. Legia 25 51 15-6-4 2. Wisła 25 51 15-6-4 3. Lech 25 50 14-8-3 4. Polonia 25 47 13-8-4 5. GKS 25 47 15-2-8 Legia - ŁKS Lech - Ruch Cracovia - Polonia GKS - Bytom Więc jest małe prawdopodobieństwo, że rywale zgubią punkty... Powód: aktualizacja tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 26.04.2009 o godz. 18:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no mało jak mało, Lech z ŁKS-em uratował remis w ostatniej minucie, więc Legia tez może mieć problemy, a Lech wiadomo w jakiej jest formie - nie wygrał od 5 kolejek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
co do Łks nie byłbym pewien
A Lech to faktycznie wygra,wiec bedzie ciekawie.. ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Piast niby przegrał te wszystkie mecze z czołówką, ale nie zapomnijmy co zafundował Legii, a w szczególności Lechowi. Ale myślę że mecz będzie łatwiejszy niż wczorajszy. Mam nadzieję, że ŁKS urwie punkty Legii i będziemy coraz bliżej tytułu. Chociaż na zwycięstwo ŁKS bym nie liczył bo Legia jeszcze nie przegrała na własnym stadionie w tym sezonie.
Następny piątek, już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
obawiam sie że to bedzie znacznie bardziej wymagacy przeciwnik od Górnika,graja szybszą piłke od Zabrzan.
Legia i Lech sie z Piastem męczyły. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Z Górnikiem też się męczyły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Piast jest niewygodny dla drużyn z czołowki i wygrana tam bedzie duzym sukcesem. Trzeba włozyć ogrom wysiłku i ambicji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Piast gra znakomicie z kontraktaku chyba najlepiej w lidze. Trzeba na nich uwazac...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeżeli nie zlekceważą rywala to o wynik jestem spokojny. Lech i Legia miały tam problemy, ale miały je też z Górnikiem. Kto wie może Paweł znów coś dołoży i Chinyama nie będzie królem strzelców czego mu serdecznie życzę.
Jeżeli GKS nie wygra z Polonią to jeden rywal mniej. Cracovia walczy o życie więc Polonie na pewno nie będzie łatwo. Dwa pierwsze mecze do niewiadoma szanse na to, że Lech i Legia zremisują oceniam na 20% dla każdej z nich na to, że oboje zremisują lub przegrają to mniej niż 10%. Z Legią to my u siebie będziemy musieli wygrać przynajmniej to 1:0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
damy rade!
ja widzę w chlopakach wielka determinacje! wygramy! wedlug mnie los mistrzostwa tylko od nas zalezy musi grac swoje...nie patrzec na innych! Brozek pewnie cos strzeli...ładnie wspolpracuje z Boguskim! niech nie odchodzi Brozek...to jest juz zawodnik z prawdziwego zdarzenia! ja widze w jego grze podobienstwo do Macka Zurawskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Fajnie jakby wygrali w tej kolejce z ŁKS. W takim wypadu lżej by im było przegrać z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale nie przegrają, takich cudów nie będzie, jeśli zremisują to już będzie miło ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie ma co liczyć, że Legia Lech(bez przesady, z każdym tracić pkt nie mogą) przegrają lub zremisują, bo ich rywale są naprawdę słabi. Musimy wygrać po prostu w przyszłej kolejce, a przy jutrzejszym remisie(oby!), wszystko pozostanie w naszych nogach!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
nie ma co liczyć na innych ... najpierw wygrajmy wszystkie pozostałe mecze i na koniec sezonu zobaczymy jakie miejsce to da !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie ma co kalkulować trzeba grać swoje!! A jak wrócił do nas Brożek to musi być dobrze!!!! Mistrz Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jak bedziemy grali tak jak z Górnikiem, i strzelimy chociaz 2 bramki to jest pozamiatane.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeszcze kilka kolejek temu nasza walka o mistrzostwo stała pod dużym znakiem zapytania. Obserwując jednak postępy w grze Wisły śmiało można stwierdzić, że szanse na tytuł są całkiem spore. Myślę, że jeśli w Gliwicach nie będziemy mieć jakiegoś niewyobrażalnego pecha to gładko wygramy.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kowalski będzie mógł zagrać przeciwko Wiśle czy ma ten sam zapis w kontrakcie co Pepe gdy bronił barw Ruchu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Utrzymac spreza z meczu z GZ. Zagrac tak samo agresywnie, tylko troche skuteczniej. W zasadzie misja Skorzy bedzie utrzymanie poziomu mobilizacji, choc trzeba wziac pod uwage to, ze GZ zagral jednak w miare otwarcie, Piast nastawi sie raczej na murowanie i 0:0.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
czy w tym temacie dowiem się coś o wyjeżdzie na PIASTA czy jest jakis osobny temat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
3 punkty, innego wyjścia nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś się dziwnego stało, mój komentarz o meczu z Legią do tego wątku się dostał. Ja tam nic do Piasta nie mam, żeby im zaraz podwójnego bólu życzyć
![]() ale skoro już tu jesteśmy to po tej kolejce można lekko odetchnąć: dobrze, że Piastunki z ŁKSem wygrałyi, te swoje 28 oczek mają, ostrze brzytwy dalej niedaleko gardła, ale już grdyki nie dotyka a na dodatek stępione, jakby ktoś chciał tym narzędziem kamień przeciąć. Mniej faulować będą, więcej sukinkoty nie odpuszczą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Widziałem jak w meczu z ŁKS - Piast wyprowadzał szybie i dobre kontry. To może być bardzo groźna broń Piasta. Nie ma co ulegać iluzji że skoro wygrali z ŁKS to nam odpuszczą. Najważniejsza jest koncentracja i gra do końca przez naszych kopaczy. Skromne 1-0 biorę w ciemno
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ja stawiam 4:0 dla Wisły
zapamiętajcie moje słowa![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W strefie spadkowej jest taki ścisk że na pewno nam nie odpuszczą.Wystarczy że przegraja jeden mecz i znowu mogą zagrożeni spadkiem,wiec trzeba uważać i zachować 100 % koncentracji przez cały mecz.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos jacy zawodnicy u nas sa zagrozeni kartkami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zieńczuk i Małecki
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mysle ze Lobodzinski powinien zagrac za Maleckiego w Gliwicach bo Maly moze jakas glupia kartke zlapac a jego szybkosc bedzie potrzebna nam z krawaciarzami..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
To, że jedziemy z Legią równo nie może nas zaślepić. Musimy patrzeć tylko na siebie, bo już nie ma 'łatwych' meczy. Wiele zależy od meczu z samą Legią. Jeśli Nasi zawodnicy pokonają Legię to będzie o wiele łatwiej. Będą czuć, że to oni są pierwsi do objęcia Majstra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj Piast pokonal LKS 1:0 a mogl jeszcze spokojnie strzelic jeszcze 3 bramki, wiec trzeba cholernie uwazac na nich i ich zabojcze kontry.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|