|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dzisiaj myślę że wygrana Legii albo remis będzie najkorzystniejszy. Choć tak naprawdę to ciężko powiedzieć. Lech wydaje się silny ale traci punkty z byle frajerami. Legia z kolei wygląda na najsłabszą z całej trójki, ale jakimś cudem wymęcza te swoje zwycięstwa. Jeśli Lech będzie grał to na co ich naprawdę stać to może wygrać wszystko do końca, z kolei Legia jak nie będzie miała tyle szczęścia co do tej pory to powinna kilka punktów jeszcze stracić. Dlatego myślę że lepiej by było gdyby to Legia po tej kolejce była przed nami.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
żeby nie było tak jak w 2006 - Legia cisnęła do końca wygrywając ledwo (lub w "tajemniczych" okolicznościach) i nam pozostało skromne drugie miejsce. Koszerny Towarzysz Walter może przecież wszystko
![]() Dlatego uważam że na dziś nie ma co patrzeć na innych na razie - jechać do końca i zdobyć te 15 pkt a może los się uśmiechnie (wyrówując pechowo przegrywane czy remisowane mecze w tym sezonie) i będzie majster.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oczywiście, że zwycięstwo Lecha nie bedzie dobrym wynikiem dla Wisły - znowu będziemy musieli wtedy liczyć na potknięcie Kolejorza w czterech ostatnich kolejkach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żebyś nie żałował tych słów
Legia gra brzydko, ma najsłabszą drużynę z czołówki i słabego trenera, aczkolwiek konsekwentnie gromadzi te punkciki (wystarczyła by wygrana z Lechem, obrona Częstochowy z nami i MP). Dla nas każdy wynik poza wygraną Legii jest dziś korzystny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
cos pomieszales Lysy, przy zwyciestwie Lecha los naszego mistrzostwa nie zalezalby tylko od nas samych, przy zwyciestwie Legii sprawy wygladaja zupelnie odwrotnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, tylko Lech gra jeszcze z Polonią W. oraz z Cracovią , i jestem wręcz pewien, że straci przynajmniej 4 punkty w tych meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
no chyba żartujesz. Myślisz że Craxa ugra coś z Lechem? wolne żarty...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Raz ze Legia ma najslabszy sklad z czolowych druzyn, dwa ze Lech wtopi z Cracovia i z ledwo dyszaca Polonia Warszawa, ktora zamienila siekierke na kijek jesli chodzi o trenera.Dla Wisly lepsza wygrana Legii niz Lecha bo z Leszkiem juz nie gracie i macie gorszy od nich bilans bezposredni. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
kolega pomylił Craxe z wyjazdem na Śląsk.Moim zdaniem,jestem o tym przekonany, ze to Lech bedzie gubił punkty a Legia oprócz wyjazdu do nas - moze łapać komplety.Legia tego meczu nie moze wygrac - jesli chcemy zachowac WIEKSZE szanse na obone tytułu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
To wynika nawet z samej matematyki, chociaż ja i tak sądze, że Pyrą w meczu z Czarnymi Koszulami nie bedzie tak łatwo, tak samo jak nam w meczach z Piastem, ŁKS-em które mogą sporo nam namieszać, ale niestety o mistrzostwie zadecydują właśnie wyniki z takimi drużynami, a nie z kim innym.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zauważcie, że mecz w Warszawie jest spotkaniem drużyny, która najlepiej w lidze gra u siebie (29 pkt w 11 meczach, 29:4 w bramkach) z drużyną, która jest najskuteczniejsza na wyjazdach (26 pkt w 12 meczach).
Co do rozważań: dawno temu już to pisałem, więc przypominam ![]()
Ostatnio edytowane przez prober : 26.04.2009 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Faktycznie, wy tacy ubodzy jesteście, tacy słabiutcy. Macie najlepszą drugą linię w lidze, do tego bardzo dobry bramkarz, świetni stoperzy, perspektywiczni Rybus i Borysiuk, na dodatek Chinyama, który załatwił wam już dobrych kilka zwycięstw... Nie narzekajcie...
Na pewno macie najsłabszych kibiców wśród czołowej trójki... tego jestem pewien.. (choć w C+ wczoraj już piali Mielcarski z Twarowskim, że "doping wraca na Łazienkowską"...). Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 26.04.2009 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
yyy byłem w październiku na Łazienkowskiej i chyba mnie cos ominęło bo w czasie meczu dopingu ze strony Żylety nie doświadczyłem?
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Aro, kreseq raczej smial sie ze stwierdzenia ze Legia ma najslabszy sklad z czolówki, a taka teze postwil Łysy.
Taki mały OT ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
po drugie, niech Ci będzie, że jeśmy najsłabszymi kibicami wśród czołowej trójki (dodaj tylko, że u siebie, bo na wyjezdzie już bym tego nie powiedział i chyba wiesz, kto jest niżej od nas ) Bez złośliwości. Wszystko jak na razie zmierza do zakończenia konfliktu, ale jak będzie, to się okaże. PS ale oprawy i tak mamy na wyższym poziomie (mimo protestu) wg głosowań ultrasów ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ToTylkoJa - mówisz mam rozumieć o oprawach z czasów, kiedy jeszcze zarząd wam nie przeszkadzał? ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ech... chyba za duże przywiązanie do baloników i rac się zrobiło, by mówić że Legia ma najsłabyszych kibiców w tej trójce
![]() Co do dzisiejszego meczu to gdybać można ile wlezie, powiedział ktos kiedys mądrze, że majstra nie zdobywa się wygrywając kilka najważniejszych meczy, ale wygrywając teoretycznie ze słabszymi przeciwnikami. Gdyby Wisła nie miała choć 1/3 idiotycznych wtop (naprawde kretynskich) z Cracovią, ŁKSem, Śląskiem itd to nie musielibyśmy się dziś w matematyków bawić... |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kazdemu zdaza sie czasami zle cos przeczytac
![]() Co do tego kto lepszy,gorszy...darujcie sobie. Najwazniejsze by doping byl bo mozemy zbyt szybko skonczyc jak zachod...bo ze tak skonczymy to niestety pewne :/ Mamy swietne oprawy i doping ze strony Wisly,Lecha,Legii i innych, mamy tez Cracovie i Polonie Warszawa Jakos na zywca bardziej mi sie podobala atmosfera w Krakowie niz w Poznaniu, o Warszawie nie wspomne bo teraz przez dluzszy czas trudno bedzie o cos "z przyp***". Stadiony beda wykonczone, wszystkie sprawy klub<=>kibice wyjasnione i wtedy bedziemy mogli cos wiecej powiedziec ![]() Dzisiaj kolegow z Poznania czeka male, skromne, jednostronne...piekielko TTJ na mecz !!!! Do zobaczenia po .... mam nadzieje wygranym przez Legie meczu z Leszkiem.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo można powiedzieć o naszych największych rywalach w kontekście walki o mistrza. Przecież prostym jest, że każdy zespół gdzieś kiedyś punkty zgubić musi, a tak naprawdę, zarówno mecz z Legią, jak i z Piastem, ma takie samo znaczenie - do zgarnięcia są 3 pkt..
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
zgubić jak zgubić.. nie pamietam żeby był sezon gdzie Wisła traciłaby punkty w takiej ilości meczów gdy była drużyną zdecydowanie lepszą.. nie mam na myśli meczu z Lechem.. ale np wspomniany ŁKS, Bełchatów, Cracovię.. Przegrane we Wrocławiu(sędzia) pechowa Warszawa z Legią, Ruch na Śląski,,, jasne że nie każdy mecz wyjdzie ale w tym sezonie czasem miałem wrażenie że jakies fatum.. choć może to moja subiektywna ocena
BTW - pytanie do warszawiaków, pewnie zostane zjechany że było milion razy ale naprawde nie widziałem - gdzie Legia będzie rozgrywać swe mecze podczas remontu stadiony jak wyburzać będą krytą?
Ostatnio edytowane przez puszek06 : 26.04.2009 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
witam po długiej przerwie (nie miałem dostępu do internetu)
z mojego punktu widzenia, mistrzem Polski zostanie Wisła, a to dlatego, że w swoim składzie ma najlepszych piłkarzy i ewidentnie rozpędza się w końcówce sezonu! Lech nie wygrał już o 5 meczy! Legia gra prawdziwą kaszanę, a tylko Wisła idzie jak burza... Pozdrowienia z Katowic ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Powód: juz mam dzieki
Ostatnio edytowane przez mariusz.agh : 26.04.2009 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Do końca nie jestem pewien ale chyba budowa nie będzie przeszkadzać w rozgrywaniu meczy na Ł3. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie bedzie przeszkadzac w rozgrywaniu meczów gdyz w trakcie przebudowy krytej, beda otwarte te trybune ktore teraz sa budiowane.
Ostatnio edytowane przez killzone : 26.04.2009 o godz. 15:58.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
powiem ze wyjatkowo dobrze doping słychać...
w ty z Wisły tak nigdy nie pokazują... ale jaja z tym stadionem na Łazienkowskiej, 3 trybuny budowane, jedynie ta kryta muzealna otwarta i da się mecze rozgrwać o jednaj trybunie. u nas juz 2 trybuny stoją, a i tak musimy się przez rok tułać .... nie kumam tego jakoś...
Ostatnio edytowane przez mariusz.agh : 26.04.2009 o godz. 16:10.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|