The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mariusz.agh
Banita

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2009, 08:46
Romek.TS napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to Lech może sobie wygrać, bo i tak mają bardzo ciężkie mecze do końca sezonu i napewno coś stracą, a lepiej żeby Legia teraz straciła punkty i wtedy my przed nich wskakujemy i nawet w razie naszego remisu z Legią, siedzimy na 1.szym i pierdzimy !!

najważniejsze żebysmy wygrali wszystko do końca. wtedy MISTRZ murowany !!

Mecze Lecha:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Cracovia ... i chciałbym wielce, by pasiaści właśnie pomogli nam zdobyć Mistrzostwo Polski w ostatnim meczu - no chyba by żyletki poszły w ruch

Mecze Legii:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia Warszawa - Łódzki KS
Wisła Kraków - Legia Warszawa to trzeba wygrać
Legia Warszawa - Polonia Bytom
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Nasze mecze:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja ... KOMPLET NA TRYBUNACH I DOPING JAK JESZCZE NIGDY !!!!
Łódzki KS - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław ... dwa mecze przyjaźni - trzeba byc bardzo ostrożnym, by nie dać się ponieść emocjom ...
chyba remis Legii i Lecha będzie korzystniejszy. Obie drużyny stracą ważne punkty i komuś zabraknie w końcowej klasyfikacji... Nie ma co liczyć na póniejszą porażkę Lechitów.
Odpowiedz cytując
Lucas
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.04.2009, 09:41
mariusz.agh napisał(a):Wyświetl post
chyba remis Legii i Lecha będzie korzystniejszy. Obie drużyny stracą ważne punkty i komuś zabraknie w końcowej klasyfikacji... Nie ma co liczyć na póniejszą porażkę Lechitów.
charcerzyk, załóż jeszcze trzecie konto (o ile już nie masz) i zacytuj się, że jednak wygrana Legii będzie korzystniejsza
WISŁA PANY!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 09:59
Dzisiaj myślę że wygrana Legii albo remis będzie najkorzystniejszy. Choć tak naprawdę to ciężko powiedzieć. Lech wydaje się silny ale traci punkty z byle frajerami. Legia z kolei wygląda na najsłabszą z całej trójki, ale jakimś cudem wymęcza te swoje zwycięstwa. Jeśli Lech będzie grał to na co ich naprawdę stać to może wygrać wszystko do końca, z kolei Legia jak nie będzie miała tyle szczęścia co do tej pory to powinna kilka punktów jeszcze stracić. Dlatego myślę że lepiej by było gdyby to Legia po tej kolejce była przed nami.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 26.04.2009, 10:11
żeby nie było tak jak w 2006 - Legia cisnęła do końca wygrywając ledwo (lub w "tajemniczych" okolicznościach) i nam pozostało skromne drugie miejsce. Koszerny Towarzysz Walter może przecież wszystko

Dlatego uważam że na dziś nie ma co patrzeć na innych na razie - jechać do końca i zdobyć te 15 pkt a może los się uśmiechnie (wyrówując pechowo przegrywane czy remisowane mecze w tym sezonie) i będzie majster..
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.04.2009, 12:21
Oczywiście, że zwycięstwo Lecha nie bedzie dobrym wynikiem dla Wisły - znowu będziemy musieli wtedy liczyć na potknięcie Kolejorza w czterech ostatnich kolejkach.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 26.04.2009, 12:25
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj myślę że wygrana Legii albo remis będzie najkorzystniejszy.
Żebyś nie żałował tych słów Legia gra brzydko, ma najsłabszą drużynę z czołówki i słabego trenera, aczkolwiek konsekwentnie gromadzi te punkciki (wystarczyła by wygrana z Lechem, obrona Częstochowy z nami i MP). Dla nas każdy wynik poza wygraną Legii jest dziś korzystny.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.04.2009, 12:28
cos pomieszales Lysy, przy zwyciestwie Lecha los naszego mistrzostwa nie zalezalby tylko od nas samych, przy zwyciestwie Legii sprawy wygladaja zupelnie odwrotnie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 26.04.2009, 12:34
Genio napisał(a):Wyświetl post
cos pomieszales Lysy, przy zwyciestwie Lecha los naszego mistrzostwa nie zalezalby tylko od nas samych, przy zwyciestwie Legii sprawy wygladaja zupelnie odwrotnie
Tak, tylko Lech gra jeszcze z Polonią W. oraz z Cracovią , i jestem wręcz pewien, że straci przynajmniej 4 punkty w tych meczach.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.04.2009, 12:43
no chyba żartujesz. Myślisz że Craxa ugra coś z Lechem? wolne żarty...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.04.2009, 12:57
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tak, tylko Lech gra jeszcze z Polonią W. oraz z Cracovią , i jestem wręcz pewien, że straci przynajmniej 4 punkty w tych meczach.
Usmialem sie konkretnie Raz ze Legia ma najslabszy sklad z czolowych druzyn, dwa ze Lech wtopi z Cracovia i z ledwo dyszaca Polonia Warszawa, ktora zamienila siekierke na kijek jesli chodzi o trenera.

Dla Wisly lepsza wygrana Legii niz Lecha bo z Leszkiem juz nie gracie i macie gorszy od nich bilans bezposredni.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.04.2009, 12:58
Lysy napisał(a):Wyświetl post
kolega pomylił Craxe z wyjazdem na Śląsk.Moim zdaniem,jestem o tym przekonany, ze to Lech bedzie gubił punkty a Legia oprócz wyjazdu do nas - moze łapać komplety.Legia tego meczu nie moze wygrac - jesli chcemy zachowac WIEKSZE szanse na obone tytułu.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.04.2009, 13:01
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dla Wisly lepsza wygrana Legii niz Lecha bo z Leszkiem juz nie gracie i macie gorszy od nich bilans bezposredni.
To wynika nawet z samej matematyki, chociaż ja i tak sądze, że Pyrą w meczu z Czarnymi Koszulami nie bedzie tak łatwo, tak samo jak nam w meczach z Piastem, ŁKS-em które mogą sporo nam namieszać, ale niestety o mistrzostwie zadecydują właśnie wyniki z takimi drużynami, a nie z kim innym.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.04.2009, 13:48
Zauważcie, że mecz w Warszawie jest spotkaniem drużyny, która najlepiej w lidze gra u siebie (29 pkt w 11 meczach, 29:4 w bramkach) z drużyną, która jest najskuteczniejsza na wyjazdach (26 pkt w 12 meczach).

Co do rozważań: dawno temu już to pisałem, więc przypominam

prober napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy wygraną Wisły z Górnikiem... Mamy trzy warianty meczu Legia - Lech:

1) Legia wygrywa

1. Legia 53
2. Wisła 51
3. Lech 49

2) remis

1. Legia 51
2. Wisła 51
3. Lech 50

3) Lech wygrywa

1. Lech 52
2. Wisła 51
3. Legia 50

Mecze wielkiej trójcy:
26
Legia-ŁKS
Lech-Ruch
Piast-Wisła
27
Wisła-Legia
Śląsk-Lech
28
Legia-Bytom
Lech-Lechia
ŁKS-Wisła
29
Śląsk-Legia
PoloniaW-Lech
Lechia-Wisła
30
Legia-Ruch
Wisła-Śląsk
Lech-Cracovia

(dom/wyjazd, pozycje rywali w tabeli)
Legia
D 8 9 10 - trudno, żeby coś stracili
W 3 6 - trudne wyjazdy

Wisła
D 1 6
W 8 13 14

Lech
D 9 14 15 - powinni wygrać
W 4 6 - trudne wyjazdy

Najlepszy wydaje się wariant drugi. W wariancie trzecim znów musielibyśmy wyczekiwać potknięć Lecha...
Ostatnio edytowane przez prober : 26.04.2009 o godz. 14:02.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2009, 14:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Legia ma najslabszy sklad z czolowych druzyn
Faktycznie, wy tacy ubodzy jesteście, tacy słabiutcy. Macie najlepszą drugą linię w lidze, do tego bardzo dobry bramkarz, świetni stoperzy, perspektywiczni Rybus i Borysiuk, na dodatek Chinyama, który załatwił wam już dobrych kilka zwycięstw... Nie narzekajcie...

Na pewno macie najsłabszych kibiców wśród czołowej trójki... tego jestem pewien.. (choć w C+ wczoraj już piali Mielcarski z Twarowskim, że "doping wraca na Łazienkowską"...). Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 26.04.2009 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.04.2009, 14:34
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).
yyy byłem w październiku na Łazienkowskiej i chyba mnie cos ominęło bo w czasie meczu dopingu ze strony Żylety nie doświadczyłem?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.04.2009, 14:36
Aro, kreseq raczej smial sie ze stwierdzenia ze Legia ma najslabszy sklad z czolówki, a taka teze postwil Łysy.

Taki mały OT
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.04.2009, 14:40
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, wy tacy ubodzy jesteście, tacy słabiutcy. Macie najlepszą drugą linię w lidze, do tego bardzo dobry bramkarz, świetni stoperzy, perspektywiczni Rybus i Borysiuk, na dodatek Chinyama, który załatwił wam już dobrych kilka zwycięstw... Nie narzekajcie...

Na pewno macie najsłabszych kibiców wśród czołowej trójki... tego jestem pewien.. (choć w C+ wczoraj już piali Mielcarski z Twarowskim, że "doping wraca na Łazienkowską"...). Wypadałoby mi rzec: "A nie mówiłem?" bo już wspominałem raz o tym (jak się okazało, że Legia-Lech puszczą w TVP2), że doping na Ł3 wróci tak specjalnie, pod publiczkę (podobnie zresztą jak jesienią przyjechała do Warszawy Wisła).
chyba nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi kresqa.

po drugie, niech Ci będzie, że jeśmy najsłabszymi kibicami wśród czołowej trójki (dodaj tylko, że u siebie, bo na wyjezdzie już bym tego nie powiedział i chyba wiesz, kto jest niżej od nas ) Bez złośliwości. Wszystko jak na razie zmierza do zakończenia konfliktu, ale jak będzie, to się okaże. PS ale oprawy i tak mamy na wyższym poziomie (mimo protestu) wg głosowań ultrasów
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.04.2009, 14:51
killzone napisał(a):Wyświetl post
Aro, kreseq raczej smial sie ze stwierdzenia ze Legia ma najslabszy sklad z czolówki, a taka teze postwil Łysy.

Taki mały OT
Zwracam honor. Nie spojrzałem na wypowiedź łysego. Z jednej strony słusznie, bo pier... głupoty, z drugiej zaś lekko się skompromitowałem

ToTylkoJa - mówisz mam rozumieć o oprawach z czasów, kiedy jeszcze zarząd wam nie przeszkadzał?
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 26.04.2009, 14:56
ech... chyba za duże przywiązanie do baloników i rac się zrobiło, by mówić że Legia ma najsłabyszych kibiców w tej trójce

Co do dzisiejszego meczu to gdybać można ile wlezie, powiedział ktos kiedys mądrze, że majstra nie zdobywa się wygrywając kilka najważniejszych meczy, ale wygrywając teoretycznie ze słabszymi przeciwnikami. Gdyby Wisła nie miała choć 1/3 idiotycznych wtop (naprawde kretynskich) z Cracovią, ŁKSem, Śląskiem itd to nie musielibyśmy się dziś w matematyków bawić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.04.2009, 14:59
Kazdemu zdaza sie czasami zle cos przeczytac

Co do tego kto lepszy,gorszy...darujcie sobie. Najwazniejsze by doping byl bo mozemy zbyt szybko skonczyc jak zachod...bo ze tak skonczymy to niestety pewne :/

Mamy swietne oprawy i doping ze strony Wisly,Lecha,Legii i innych, mamy tez Cracovie i Polonie Warszawa

Jakos na zywca bardziej mi sie podobala atmosfera w Krakowie niz w Poznaniu, o Warszawie nie wspomne bo teraz przez dluzszy czas trudno bedzie o cos "z przyp***". Stadiony beda wykonczone, wszystkie sprawy klub<=>kibice wyjasnione i wtedy bedziemy mogli cos wiecej powiedziec

Dzisiaj kolegow z Poznania czeka male, skromne, jednostronne...piekielko TTJ na mecz !!!! Do zobaczenia po .... mam nadzieje wygranym przez Legie meczu z Leszkiem.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.04.2009, 14:59
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Wisła nie miała choć 1/3 idiotycznych wtop (naprawde kretynskich) z Cracovią, ŁKSem, Śląskiem itd to nie musielibyśmy się dziś w matematyków bawić...
To samo można powiedzieć o naszych największych rywalach w kontekście walki o mistrza. Przecież prostym jest, że każdy zespół gdzieś kiedyś punkty zgubić musi, a tak naprawdę, zarówno mecz z Legią, jak i z Piastem, ma takie samo znaczenie - do zgarnięcia są 3 pkt..
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 26.04.2009, 15:07
zgubić jak zgubić.. nie pamietam żeby był sezon gdzie Wisła traciłaby punkty w takiej ilości meczów gdy była drużyną zdecydowanie lepszą.. nie mam na myśli meczu z Lechem.. ale np wspomniany ŁKS, Bełchatów, Cracovię.. Przegrane we Wrocławiu(sędzia) pechowa Warszawa z Legią, Ruch na Śląski,,, jasne że nie każdy mecz wyjdzie ale w tym sezonie czasem miałem wrażenie że jakies fatum.. choć może to moja subiektywna ocena

BTW - pytanie do warszawiaków, pewnie zostane zjechany że było milion razy ale naprawde nie widziałem - gdzie Legia będzie rozgrywać swe mecze podczas remontu stadiony jak wyburzać będą krytą?
Ostatnio edytowane przez puszek06 : 26.04.2009 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.04.2009, 15:15
witam po długiej przerwie (nie miałem dostępu do internetu)

z mojego punktu widzenia, mistrzem Polski zostanie Wisła, a to dlatego, że w swoim składzie ma najlepszych piłkarzy i ewidentnie rozpędza się w końcówce sezonu! Lech nie wygrał już o 5 meczy! Legia gra prawdziwą kaszanę, a tylko Wisła idzie jak burza...

Pozdrowienia z Katowic
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 26.04.2009, 15:34
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Lech nie wygrał już o 5 meczy!
Coś ci się pomieszało. Lech wygrał ostatnio z Piastem Gliwice, czyli 2 tygodnie temu...

Twoje nadzieje w związku z Mistrzostwem dla Wisły bardzo mnie jednak cieszą...
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.04.2009, 15:45

BTW - pytanie do warszawiaków, pewnie zostane zjechany że było milion razy ale naprawde nie widziałem - gdzie Legia będzie rozgrywać swe mecze podczas remontu stadiony jak wyburzać będą krytą?
Na Łazienkowskiej 3
Odpowiedz cytując
mariusz.agh
Banita

Stary 26.04.2009, 15:48
http://www.justin.tv/rebelpluss
Powód: juz mam dzieki
Ostatnio edytowane przez mariusz.agh : 26.04.2009 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 26.04.2009, 15:49

Krytej nie będą burzyć tylko przebudowywać bo to zabytek...
Do końca nie jestem pewien ale chyba budowa nie będzie przeszkadzać w rozgrywaniu meczy na Ł3.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.04.2009, 15:52
mariusz.agh napisał(a):Wyświetl post
prosze o link do transmisji
tvp2

..............
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.04.2009, 15:56
Nie bedzie przeszkadzac w rozgrywaniu meczów gdyz w trakcie przebudowy krytej, beda otwarte te trybune ktore teraz sa budiowane.
Ostatnio edytowane przez killzone : 26.04.2009 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
mariusz.agh
Banita

Stary 26.04.2009, 16:06
powiem ze wyjatkowo dobrze doping słychać...
w ty z Wisły tak nigdy nie pokazują...

ale jaja z tym stadionem na Łazienkowskiej, 3 trybuny budowane, jedynie ta kryta muzealna otwarta i da się mecze rozgrwać o jednaj trybunie.
u nas juz 2 trybuny stoją, a i tak musimy się przez rok tułać .... nie kumam tego jakoś...
Ostatnio edytowane przez mariusz.agh : 26.04.2009 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów