The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 12:18
Kamil, dokladnie to samo robie. Kiedys sie mnie nawet zapytali z jakiej dzielnicy jestem bo chyba za Wisla byli
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.03.2009, 12:20
WRzŚ napisał(a):Wyświetl post
a nie jest tak że dowód musisz posiadac, tylko podczas stanu wojennego lub jakiegoś tam innego?
Masz rację, masz obowiązek posiadanie dowodu, ale nie masz obowiązku noszenia go ze sobą.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2009, 14:23
Teoretycznie nie masz obowiązku noszenia DO, ale... Pieski mogą chcieć Cię wylegitymować (tak, tak.. teoretycznie muszą mieć uzasadnione podejrzenie itd. ale zawsze możesz być podobny do kogoś kogo szukają itp. dla chcącego psa nic trudnego..) i jak powiesz "nie mam DO" to zapraszają na komendę i mają do 48 h (które spędzasz na państwowym wikcie) na ustalenie Twojej tożsamości. Nie wiem czy się taka zabawa opłaca.

Co do zatrzymania przez Kanara. Była kiedyś burza nad tym, że ustawa jest niezgodna z konstytucyjną zasadą wolności itp. Nie wiem czy Trybunał się wypowiadał w końcu w tej sprawie, ale skoro dalej ustawa obowiązuje to wątpię.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 03.03.2009, 15:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Teoretycznie nie masz obowiązku noszenia DO, ale... Pieski mogą chcieć Cię wylegitymować (tak, tak.. teoretycznie muszą mieć uzasadnione podejrzenie itd. ale zawsze możesz być podobny do kogoś kogo szukają itp. dla chcącego psa nic trudnego..) i jak powiesz "nie mam DO" to zapraszają na komendę i mają do 48 h (które spędzasz na państwowym wikcie) na ustalenie Twojej tożsamości. Nie wiem czy się taka zabawa opłaca.
Dejże spokój z zapraszaniem na komende. Nieraz już mnie spisywali "pod klatką" na osiedlu, ja oczywiście bez dowodu, więc oni spisywali dane do notesiku i potem sprawdzali to przez swoje "walkie-talkie" podając do centrali.
Jak wychodzę po fajki do kiosku, to też mam mieć dowód, a nuż mnie będą psy spisywać ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.03.2009, 15:26
AOT napisał(a):Wyświetl post
Dejże spokój z zapraszaniem na komende. Nieraz już mnie spisywali "pod klatką" na osiedlu, ja oczywiście bez dowodu, więc oni spisywali dane do notesiku i potem sprawdzali to przez swoje "walkie-talkie" podając do centrali.
Jak wychodzę po fajki do kiosku, to też mam mieć dowód, a nuż mnie będą psy spisywać ?
Wg prawa taka sytuacje moze miec miejsce. Jezeli nie wiedza kim jestes, maja prawo Cie zatrzymac na 48.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 03.03.2009, 15:29
mic napisał(a):Wyświetl post
Wg prawa taka sytuacje moze miec miejsce. Jezeli nie wiedza kim jestes, maja prawo Cie zatrzymac na 48.
Teoretycznie, to chyba na 48 mogą mnie wziąć beż żadnego powodu, z nudów...

edit:
Kuciel, nikt mnie daaaawno nie pytał o dowód. Zwłaszcza w okolicznych kioskach, gdzie pewnie te kobitki co tam pracują już znają moją gębę...
Ostatnio edytowane przez AOT : 03.03.2009 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Od: 10.2007

Stary 03.03.2009, 15:40
AOT napisał(a):Wyświetl post
A nuż bez dowodu może Ci nie sprzedać
FCZ
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.03.2009, 15:50
ja ostatnio jechałem w niedziele 129 i przystanek przed Pętlą na Czyżynach mnie złapali ; p
Odpowiedz cytując
IC !
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 03.03.2009, 16:09
uważajcie pomiędzy Plazą a przystankiem na Centralnej w Czyżynach. Ostatnio co chwile w tramwajach pomiędzy tymi przystankami się czają.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2009, 17:21
PauL napisał(a):Wyświetl post
Włoski turysta korzystający na wycieczce z polskiego atlasu szkolnego, ciekawe. Albo spotkany przez kolegę kanar to wybitny cieć, co wydaje się wręcz niewiarygodne, albo zrobiono cię w chu.ja.
Tak, kanary to z reguły wybitne ciecie. Przykład kolegi, kanar takie o oto dane wpisał na mandaciku: adres kumpla 'ul. Batalionów Hłopskich', ulica gdzie go zatrzymano 'Ściegienego'

Jedną z lepszych metod jest trzymanie w kieszeni kilku(nastu) biletów. Kiedy kanar żąda biletu, a nie mam aktualnego, to rzucam mu tekst: 'proszę sobie znaleźć' i podaje gaaarść bilecików. Raz poddał się bez walki, innym razem dokładnie przeszukiwał aż w końcu wziął jakiś pierwszy z brzegu i uznał go za prawidłowy, a ostatnio z garstki wyciągnął pierwszy lepszy i oddał mi w ręce i podziękował
the end
Odpowiedz cytując
mario315
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.04.2009, 18:23
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jedną z lepszych metod jest trzymanie w kieszeni kilku(nastu) biletów. Kiedy kanar żąda biletu, a nie mam aktualnego, to rzucam mu tekst: 'proszę sobie znaleźć' i podaje gaaarść bilecików. Raz poddał się bez walki, innym razem dokładnie przeszukiwał aż w końcu wziął jakiś pierwszy z brzegu i uznał go za prawidłowy, a ostatnio z garstki wyciągnął pierwszy lepszy i oddał mi w ręce i podziękował

Raz też tak zrobiłem i twardo szukał tego biletu i przeszukał wszystkie i mówi, że nie ma tu ważnego biletu i mi je oddał no to ja dalej szukałem po kieszeniach i na przystanku się otworzyły drzwi to uciekłem.

Ja już 3 rok jeżdżę codziennie do sql i z powrotem bez biletu i tylko parę razy byli kanary ale zawsze uciekłem.

Ja mam na nich kilka sposobów jak jadę 1 albo 2 przystanki to zawsze wsiadam ostatnimi drzwiami i pomału idę do przodu i podchodzę pod automat albo pod kierowcę wyciągam portfel i grzebię w nim jak coś to mówię, że dopiero wsiadłem i chcę kupić bilet, w ostateczności kupuję ten bilet.

Albo jak na końcu są pojedyncze drzwi to staję jak najbliżej nich i na każdym przystanku wysiadam i wypuszczam wszystkich i również wpuszczam wszystkich przed siebie tak, że stoję opierając się o drzwi jak są kanary to na najbliższym przystanku uciekam
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.04.2009, 18:25
Ostatnio jechałem dwa razy trasą Park Wodny - polsadowskie Rondo i dwukrotnie wsiedli. Więc uwaga Ja zawsze kasuję bilety i dobrze mi z tym
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.04.2009, 23:11
Ja zawsze mam takie dziwne szczęście że jak na Janka jadę to nigdy nie sprawdzają, a jak mam już bilet to zawsze się jakiś do kontroli trafi. A najczęściej to mendy tramwaje czeszą.
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.04.2009, 01:26
Czyli w końcu mają prawo zatrzymać kogoś w autobusie czy nie?
A jeśli zadzwonią po policję, to czy konsekwencje będą większe, czy dostaniemy tylko gratisowe spisanie?
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.04.2009, 10:53
Ja ostatnio jechałem autobusem- patrzę, jakiś gość usilnie pcha się do przodu. Myślę: kanar. Ale nie, miał bilet w ręce, który skasował.

Autobus ruszył, a tu skurczybyk prosi o pokazanie biletów i wyciąga swoje zabawki
Także przestroga: te skubańce mogą kasować bilety dla zmyłki

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 11:09
Nie kasują biletów tylko mają takie ot zwykłe białe karteczki dla niepoznaki właśnie
Ja tam wolę nie ryzykować 47zł miesiecznie na wszystkie linie to nie majątek a wręcz taniocha,wiadomo że pare razy mi się zdarzyło ale to głównie przez moje ociąganie się z zaliczaniem kolejnych semestrów i ważnością legitymacji studenckiej ;D
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2009, 11:16
A ja wam powiem ku przestrodze również. Mam znajomego w MPK i on mi powiedział że coraż więcej ludzie się tam zatrudnia(sons of a bitches), i coraz bardziej się opłaca jednak kupować b ilety, lub karty.

J na przykład codziennie jeżdżę do szkoły tam i z powrotem. Łapali mnie średnio raz na 3 miesiące. Jak łatwo obliczyć bardziej mi się opłacało nie kupować biletów i raz zapłacić karę, ale to podobno ma iśię zmienić...
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.04.2009, 11:31
Ja ostatnio spotkałem ich w tramwaju nr 15 ( w strone cichego kącika).Zaczeli sprawdzać na przed ostatnim przystanku. Na szczęście tym razem miałem bilet
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
avanti
Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2009, 11:37
Jakiś rok temu miałem ciekawą sytuacje. Jechałem i za przystanek miałem wysiadać. Bilet miałem ale jechałem na farta. Kanar podszedł no to otwieram portfel zaczynam sie tłumaczyć że zapomniałem itp. Kanar do mnie żebym pokazał mu "to". Akurat miałem za folijką karnet i koleś powiedział że nie ma sumienia dawać mandatu bratu po szalu.
Ostatnio cały czas jeżdże na KKMie. Uważajcie pod dworcem rano bo zazwyczaj jest tak że pomiedzy lubiczem a dworcem sprawdzają, potem przesiadają się w pierwszy lepszy tramwaj czy autobus.
WISŁA PANEM W ZAKOPANEM! HEJ!
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.04.2009, 11:37
Często sprawdzają przy placu inwalidów. Ostatnio 2 razy im uciekałem
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
NowaHutaWNH
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.04.2009, 11:39
sklepowicze uważajcie pomiędzy M1 a Plazą. Dosyć często się tam czają te mendy.
Czy tylko ja ostatnio zauważyłem że na mieście jest jakoś tak więcej kanarów choć jeżdżę MPK od 5 lat ?
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER]
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 11:43
no ostatnio plaga jakas jest od pazdziernika mialem dwie kontrole a w przeciągu dwóch ostatnich tygodni az 6..
ale mimo wszystko niech pilnują
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Stary 26.04.2009, 11:45
To ja ostatnio miałem w zeszłym tygodniu kanara, a przedostatnio w październiku

Odpowiedz cytując
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2009, 11:46
maciekTSW napisał(a):Wyświetl post
Czyli w końcu mają prawo zatrzymać kogoś w autobusie czy nie?
A jeśli zadzwonią po policję, to czy konsekwencje będą większe, czy dostaniemy tylko gratisowe spisanie?
Tylko gratisowe spisanie i w****ienie psów, ze muszą przyjeżdrzać
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 26.04.2009, 11:46
Kanary sie budza z zimowego snu ^^
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Stary 26.04.2009, 11:49
A właśnie: ostatnio mnie zainteresowało jak to jest, jak się wiezie rower. Trzeba za niego skasować bilet? Jak tak, to ulgowy czy zwykły?

PS. Wiem, jest temat mam pytanie, ale przecież ten temat jest pokrewny z pytaniem.

Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.04.2009, 11:50
A Malina dalej robi w fachu
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 26.04.2009, 11:53
devios napisał(a):Wyświetl post
A właśnie: ostatnio mnie zainteresowało jak to jest, jak się wiezie rower. Trzeba za niego skasować bilet? Jak tak, to ulgowy czy zwykły?

PS. Wiem, jest temat mam pytanie, ale przecież ten temat jest pokrewny z pytaniem.
Dobre pytanie, bo kazdy co innego mowi.... kto wie niechaj pisze ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2009, 11:57
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Dobre pytanie, bo kazdy co innego mowi.... kto wie niechaj pisze ;]
Z tego co wiem to rower do autobusu czy tramwaju można wnieść tylko jak rower jest uszkodzony, jeżeli nie jest to kierowca czy motorniczy ma prawo Cie nie wpuścić.

Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 26.04.2009, 12:01
Ja miałem z nimi spotkanie wczoraj około 8:30 -.-' w 124 w kierunku Wieczystej. Sprawdzali przed Tesco na Kapelance. Ale nikogo nie wyciągneli.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów