The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2009, 09:52
Proud napisał(a):Wyświetl post
dla mnie najlepszy na boisku był Rafał Boguski, co mnie cieszy bardzo, bo ostatnio był nieco przygaszony. Świetny mecz(jak zwykle zresztą) Sobola...Marcelo i Głowacki również nie do przejścia...Marcelo wyrasta nam na lidera nie tylko obrony ale i drużyny, widać że chłopak charakterny się robi...

Martwi słaba skuteczność, mogliśmy wygrać 5,6 - 1...ale ważne 3 pkt.

Wczoraj zdecydowanie najsłabszy Diaz, chłopak chce za wszelką cenę wyjść jakoś efektownie z piłką, za dużo w ostatnim czasie kombinuje...przez to się smród robi pod naszą bramką.

Małecki też kiepsko, za bardzo starał się dośrodkowywać, a za mało walczył 1 na 1...szkoda, bo ma do tego predyspozycje, a tak z tych wrzutek mało wynikało.

Teraz czas na Piasta...jak wygramy, to mecz z Legią będzie o Mistrzostwo
do wejscia najbogatszego rezerwowego ligi to tak ale reszta naprawde dala z siebie wszytsko,zapier***li jak nigdy solidarnie.
Ogladalem wczoraj powtorke meczyku kolo 24 byl moze pozniej i doping naprawde szacun ,ale nie ma co na laurach spoczywac bo na Legie to mosi byc mega pier*****cie
.....
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.04.2009, 10:03
Jak to bywa zawsze w internecie: przeważają skrajne opinie. A to co skrajne, najczęściej mija się z prawdą.

Na początek Diaz: jest zawodnikiem niesamowicie pożytecznym. Świetne warunki fizyczne, waleczność, dobrze zastawia się i przy tym całkiem nieźle gra technicznie. Nienaganny strzał głową oraz nogą. Dobra kreatywność.
Uważam, że jego problemem, jest po prostu głupota na boisku.
Jak trzeba zagrać szybko piłką z klepki to holuje ją jak ostatni osioł.
Jak trzeba przytrzymać to zagra z klepki ;-) Wybiera rozwiązania owszem może i nie sztampowe, ale w większości przypadków aż prosi się o najprostsze, skuteczne rozwiązanie. Jest to więc kwestia mentalna, jak najbardziej do poprawienia bo co by nie mówić warunki do tego by być bardzo dobrym graczem ma.

Jirsak - uważam, że gra za mało, ale jest to zupełnie inny typ zawodnika niż Diaz. Nie szachował bym więc opiniami czy ma grać od początku on czy Diaz, gdyż tak naprawdę zależy to od przyjętej taktyki. Diaz gwarantuje, to, że przeciwnicy nie będą wchodzić w środkową strefę boiska jak w masło, czego o delikatnym i chimerycznym Jirsak-u powiedzieć nie można. Natomiast jeśli chodzi o walory ofensywne, kreatywność Jirsak ma zdecydowaną przewagę nad Diazem. Mi osobiście Jirsak najbardziej pasował by na podwieszonego za Brożkiem fałszywego napastnika. Na pewno nie należy go jeszcze skreślać.

Łobodziński - Nie chcę być malkontentem, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Przypomnijcie sobie jego ostatnią asystę (z beitarem) - co z tego, że piękna jeśli od tamtej pory do dziś gra mizernie? Faktem jest, że dośrodkowanie ma wyśmienite, problem tylko, że bardzo rzadko potrafi sobie wypracować dobrą pozycję do dośrodkowania ( w przeciwieństwie do Małego ).

Małecki - Aktywny, szybki, waleczny, wszędobylski. Z dośrodkowaniami bywa różnie. Z tym, że ja wolę zawodnika który dośrodkowuje 10 razy na cały mecz z czego 4 razy dobrze. Niż jeden raz i to nie zawsze

Dlatego w tej chwili zdecydowanie Małecki jest bardziej pożyteczny od Łobodzińskiego.

PS: Acha jeszcze jedno. Dla mnie gracz meczu : Marcelo. Tak samo jak w poprzednich meczach Sobol - człowiek od czarnej roboty. Oczywiście gra na środku obrony to inna bajka niż środek pomocy, ale jeśli doliczymy do tego niezliczoną liczbę zgrań głową w polu karnym przeciwnika... Pozostaje tylko przyklasnąć.
Ostatnio edytowane przez Snow : 25.04.2009 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.04.2009, 10:06

Źródło - wislasoccer.com

To ten pan wręczający koguta dla najlepszego gracza Górnika ?
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 25.04.2009, 10:15
Moje oceny:
Pawełek - 7 - dobry występ... jeden błąd kiedy wypuścił piłkę...
Baszczu - 7 - solidny w defensywie i aktywny w ofensywie
Głowa - 7 - pewny w obronie
Marcelo - 8 - dobrze w obronie... no i +1 za te wygrywane główki przy rzutach rożnych
Brożek Pi. - 6 - dobrze w obronie... słabo jednak do przodu grał...
Diaz - 5 - słaby mecz Diaza... dużo strat...
Sobol - 7- przyzwoicie ... parę ważnych odbiorów...
Małecki - 6 - w pierwszej połowie dobrze w drugiej tragedia...
Zieniu - 7 - dobry występ (moim zdaniem się odradza)
Boguski - 9 - bardzo dobry mecz ... bardzo aktywny... no i ta bramka (cud, miód i orzeszki )
Brożek Pa. - 10 - bardzo dobrze... mógł strzelić jeszcze 1-2 bramki ale brawo że wrócił po kontuzji w takiej formie...

rezerwowi:
Ćwielong - 7 - aktywny, szkoda tych zmarnowanych okazji...
Jirsak - 7 - dobra zmiana
Łobodziński - 6 - asysta piękna... ale 6 bo 2 brzydkie faule zrobił i gdyby sędzia był inny mógłby za długo nie pograć...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.04.2009, 10:21
A ja mam taką dygresję, Mały ostatnio trochę przygasł, więc może warto dać szansę pograć Jirsakowi za Pawłem Brożkiem? A Boguskiego na skrzydło. Bo wczoraj dla Jirsaka ten mecz był idealny. Słabi, mało agresywni obrońcy, dużo luzu na boisku.

A co do meczu, to nasi pokazali super waleczność, widać nawet po kontuzjach, choćby Banasia, kartkach, faulach...brawo.

Znów minus to skuteczność, sam Pepe powinien skompletować hat-tricka po wejściu, ale to szczegół. Dał dobrą zmianę. Jeszcze raz brawo.

Ogólnie, to jesteśmy mocni...oby tak dalej.

PS: Boguskim bym się nie podniecał, zagrał dobrze, owszem, kreatywnie, ale przy bramce mam takie odczucie, że nie trafił czysto w piłkę, a przyjęcia futbolówki to tragedia była Kilka ładnych holowań zaliczył jednak.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2009, 10:43
Oj, już widzę zachwyty nad Łobodzińskim się zaczęły. No bez przesady, jak piłkarz zagra na rundę średnio jeden dobry mecz (z tych co pamiętam, to derby wiosną zeszłego roku, Beitar, no i wczoraj przyzwoicie) to jak na gościa co zarabia 300 tys. Euro za rok trochę mało. Chociaż było widać, że po tej asyście zaczął grać zupełnie nie jak Łobo. Nie wiem, presja z niego zeszła czy co? Daje to jakieś nadzieje, oby udowodnił w następnych meczach, że wczorajszy występ to nie przypadek.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2009, 10:47
Może i Mały robił dużo wiatru i wrzucał sporo piłek, ale tu chodzi o asysty a nie wrażenie artystyczne. Łobo wszedł, rzucił taką piłkę, że można oglądać tą akcję w nieskończoność. Z Baszczem też miał kilka fajnych wymian bez straty. Jak ma inaczej nas przekonać, jeśli nie asystami? Ma ładnie biegać? Nogi golić? Salta robić? Czasem mam wrażenie, że krytyka Łoba opiera się głównie na jego beznadziejnej formie z zeszłej rundy.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2009, 10:52
Małecki miał dużo dobrych wrzutek, a że ich akurat nie wykorzystali napastnicy to już nie jego wina.
Dlaczego go tak krytykujecie Jaką asyste miał Małecki w Gdynii Cudowna.
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 25.04.2009, 11:15
ode mnie szacuneczek dla Boguskiego... wszysscy pisza o dryblingach, podaniach itp.... a ja jestem pelen podziwu dla tego co on robi gdy dostaje dluga pilke od Pawełka... wczoraj mial chyba kilkanascie wygranych gornych pilek a nie jest to takie proste przy jego wzroscie, wiec najwazniejsze jest to ze potrafi sobie ja wywalczyc...potem juz jest z gorki... co nie jest bez znaczenia w taktyce a'la Banitez, ktorej wczoraj momentami mozna bylo sie doszukac... dlugie pilki byly i owszem ale potem hiszpania pod polem karnym
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.04.2009, 11:24
Z jakiej strony można ściągnąć bramki z meczu?
Kiedyś była fajna strona www.wisla-video.com , ale chyba już po stronie bo nic mi sie nie wyświetla.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2009, 11:38
Śmiało można stwierdzić że to najlepszy mecz Wisły w tym roku. Jeszcze w tej rundzie nie było chyba takiej dominacji jednej drużyny względem drugiej. Przecierz przy lepszych celownikach to się mogło zakończyć kompromitacją Górnika.

Bramka stracona to według mnie błąd sędziego. Dwaj zawodnicy ida na wślizgu, ale Zienczuk widać na powtórce że wybija piłke, a gracz Górnika wjeżdża w niego. Powinnien być odgwizdany faul, albo ewentualnie rzut sędziowski.

Co do graczy to widać co daje tej drużynie Brożek nie tylko ciągnie grę ale i sprawia że koledzy w ofensywie graja lepiej. Taki Boguski poprostu musi mieć kogoś mocnego psychicznie koło siebie by lepiej grać. Brawo dla Marcelo świetny mecz wiadomo że świetnie gra głową, ale to co dziś robił przy stałych fragmentach to masakra każda głowa wygrana w polu karnym przeciwnika. Teraz moge stwierdzić że w tym elemencie gry to najlepszy zawodnik w lidze. Małecki dzisiaj pierwsza połowa jedna z lepszych druga fatalna, po dwóch złych zagraniach sie spalił. Niech on pracuje nad dośrodkowaniem z biegu, bo dośrodkowanie z miejsca się wyraźnie poprawiło.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.04.2009, 11:39
co do 1 bramki.
siedziałem za bocznym i wiadc było ze przy wrzutce, on patrzył na lezącego Zienia...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.04.2009, 11:54
Najbardziej szkoda, ze po tej eleganckiej akcji z udzialem Baszcza nie padla bramka, bo mysle ze czegos takiego nie powstydzilaby sie nawet Barcelona

Na najwieksze slowa pochwaly po wczorajszym wystepie zasluguje Boguski. Wreszcie zagral mecz na miare swoich duzych mozliwosci, a do tego dolozyl bardzo cenna bramke.
Nie ma watpliwosci, ze to on wraz z Pawlem Brozkiem, powinni okazac sie gwozdziem programu jesli chodzi o koncowy akord rozgrywek.

Mysle, ze te dwa gole maja dla Pawla niebagatelne znaczenie. Wiadomo jak to czasem jest, gdy napastnik wraca po kontuzji. Bywa tak, ze ktos prezentuje sie calkiem niezle, ale do bramki nie chce nic wpasc, co moze przerodzic sie w wiekszy problem i ciagnac przez kilka spotkan.

Skorza powinnien jeszcze wieksza wage przylozyc do stalych fragmentow. Czasem zespolowi nie idzie i wtedy rzut rozny moze okazac sie zbawienny, tak jak na Arce. Z takim gosciem jak Marcelo, mozna naprawde wiele zdzialac. W calej polskiej lidze nikt nie ma z nim najmniejszych szans w pojedynkach glowkowych.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 25.04.2009 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2009, 12:27
Eustachy, własnie widac ze Wieselka mocno pracowala przy stalych fragmentach, wszystkei wrzutki Malego w 1 polowie lecialy w kierunku Marcelo, teraz Skorza mowil ze na Piasta to nie zadziala wiec wybiora cos innego

Nasza taktyka z tego meczu przy rogach bardzo przypomina mi sposób w jaki Groclin za czasow Skorzy oraz innych trenerow wykonywal wlasnie stale fragmenty. Wrzuta na Koziola, on w pole i brama
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 13:32
grogoriogreg

Masz racje, ze stalymi fragmentami jest coraz lepiej. Chodzilo mi o to, zeby nie osiasc na laurach skoro jest dobrze, tylko caly czas starac sie cos dopracowac, tudziesz szukac nowych rozwiazan. Z takim gosciem jak Marcelo to naprawde ma sens, a przeciez Glowa czy Diaz, takze potrafia sie dobrze odnalezc przy rzucie roznym.

Wspomniany przez ciebie Groclin wlasnie dzieki stalym fragmentom wygral nie jeden mecz.
Sam Zdzichu Drzymala niejednokrotnie przekonywal, jaka role ten element gry odgrywa w obecnym futbolu.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Stary 25.04.2009, 13:48
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
grogoriogreg

Masz racje, ze stalymi fragmentami jest coraz lepiej. Chodzilo mi o to, zeby nie osiasc na laurach skoro jest dobrze, tylko caly czas starac sie cos dopracowac, tudziesz szukac nowych rozwiazan. Z takim gosciem jak Marcelo to naprawde ma sens, a przeciez Glowa czy Diaz, takze potrafia sie dobrze odnalezc przy rzucie roznym.

Wspomniany przez ciebie Groclin wlasnie dzieki stalym fragmentom wygral nie jeden mecz.
Sam Zdzichu Drzymala niejednokrotnie przekonywal, jaka role ten element gry odgrywa w obecnym futbolu.
jaki zdzichu? zbig
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.04.2009, 14:11
Po wczorajszym meczu jestem pozytywnie zaskoczony grą naszych zawodników. Cieszy powrót Brożka i od razu 2 bramki, zaobserwowałem także taką zależność, kiedy Paweł Brożek jest na boisku zdecydowanie lepiej gra Rafał Boguski, fakt wciąż zdarzają mu się sytuacje gdzie mu piłka od nogi odskakuje ale wygląda to lepiej ( gra oczywiście) niż w ostatnich meczach. Diaz no cóż chyba rodzi się drugi Cantoro, tylko że ten prawdziwy Mauro posiadał taki atut potrafił jeszcze po stracie wymusić faul Diaz natomiast nie i to najbardziej denerwuje.

Widać opracowaliśmy nowy schemat rozgrywania rzutów rożnych, wszystkie piłki do Marcelo a ten zgrywa, w pewnym sensie to przynosi skutek bo jak się nie mylę to Marcelo zgrywał do Diaza i potem Brożek dopełnił formalności.

Osobiście się ciszę, że pojawił się w końcu Jirsak widać chłopak ma pomysł na grę miał kilka ładnych i celnych zagrań, nie pozbywa się bezsensownie piłki. Ćwielong znów parę razy dobrze się pokazał ale znów brakuje mu bramki. Wojtek Łobodziński w końcu dośrodkował tak jak ma to robić i od razu asysta, miał też kilka fauli dość ostrych.

Prawda jest taka, że od początku meczu siedliśmy na Górnika i nie wykorzystaliśmy kilku okazji a potem bramka dla Górnika, lecz myślę że był to pozytywny bodziec dla naszej drużyny widać było,że chłopakom zależało na zwycięstwie zostawili na boisku dużo, dużo zdrowia i za to zostali nagrodzeni 3 punktami.Oby tak dalej grać z ambicją i pełnym zaangażowanie- jestem pod wrażeniem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 14:14
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
grogoriogreg

tak jak rozpoczęcie meczu ze środka boiska. co to za autorytet ten "Zdzichu Drzymała". Poza tym, że Zbigniew, to co najwyżej autorytet w biznesie, a nie futbolowej taktyce. takie oczywistości o roli stałych fragmentów gry to może i dziecko powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:26
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
tak jak rozpoczęcie meczu ze środka boiska. co to za autorytet ten "Zdzichu Drzymała". Poza tym, że Zbigniew, to co najwyżej autorytet w biznesie, a nie futbolowej taktyce. takie oczywistości o roli stałych fragmentów gry to może i dziecko powiedzieć.

O tyle autorytet, ze to wlasnie jego zespolowi stale fragmenty przynosily najwieksze korzysci przez dlugi czas. I bylbym ostrozniejszy z takimi stwierdzeniami, ze ZBIGNIEW moze byc autorytetem wylacznie w zakresie biznesowym. To bodaj najbardziej wcinajacy sie prezes w kompetencje trenera w kraju i cholera wie ile z tych stalych fragmentow sam opracowal
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:30
myślisz że Skorża w czasie pracy w Grodziski pozwalał, żeby Zbigniew ustalał mu taktyczne kombinacje czy skład, jak Berlusconi?
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.04.2009, 14:43
Witam tylko nie drzyjcie sie jak bylo juz... do czego nawiazywala oprawa wczoraj? sorry za ot
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:49
Do ustawy dotyczącej kar za wnoszenie i odpalanie rac.

Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.04.2009, 14:51
Dzieki wielkie
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.04.2009, 14:57
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
myślisz że Skorża w czasie pracy w Grodziski pozwalał, żeby Zbigniew ustalał mu taktyczne kombinacje czy skład, jak Berlusconi?
Ciezko powiedziec. To, ze Zbychu przynajmniej probowal ingerowac jest faktem, a sytuacje kiedy pewnego razu nakazal mu sciagnac z boiska Sikore, widziala cala Polska. Skorza Sikory nie sciagnal i chwile potem mogl cieszyc sie z jego gola. Byc moze byl tym trenerem, ktory postawil Drzymale najwiekszy opor i dlatego pan prezes pozegnal go bez zalu, kiedy zglosila sie Wisla

Ogolnie rzecz biorac, Drzymala nigdy nie ukrywal, ze w swoim klubie ma wiele do powiedzenia w sprawach szkoleniowych. Na pytania dziennikarzy, czy to ladnie tak wcinac sie w kompetencje trenerom, zawsze odpowiadal pytaniem czy Groclin osiaga slabe wyniki
I moze cos w tym jest, bo gdyby jego sugestie rzeczywiscie byly calkiem do kitu, to Groclin nigdy nie osiagnalby tego co osiagnal
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 15:07
Ciekawa teoria

Żałuję, że Drzymała nie jest już właścicielem żadnego klubu. Na pewno był jedną z barwniejszych postaci polskiej piłki, oczywiście w tym pozytywnym znaczeniu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 25.04.2009, 15:39
Bardzo cieszy wygrana, skuteczność Brożka, solidność w obronie Marcelo, ale trudno zgodzić sie ze słowami, że w drużynie nie było słabych punktów. Szwankowało przynajmniej kilka elementów, co potwierdza choćby długo utrzymujący się niekorzystny remis, nieskuteczność, zbyt duża ilość strat, problemy z utrzymaniem się przy piłce w kilku długich momentach drugiej połowy.

Do najsłabszych ogniw znów należał Małecki. Źle, że Skorża go faworyzuje, bo obecnie nie zasługuje na to swoją grą. Jest w niej bardzo mało "treści" - celnych "bramkowych" podań, groźnych dośrodkowań, strzałów, pomysłu. Szczególnie zmartwił mnie na początku driuiej połowy, kiedy popisowo popsuł aż 3 w sumie stosunkowo proste dośrodkowania, po których Brożek znalazłby się w doskonałych sytuacjach. Nie jestem jakimś wielkim fanem Łobodzińskiego, ale "Łobo" tym razem przez kilkanaście minut gry zrobił dla drużyny dużo więcej, niż Małecki przez "póltorej połowy". Dawał dobre podania, te "ostatnie". Również Ćwielong zaprezentował się lepiej, mimo nieprawdopodobnego partaczenia okazji bramkowych. Stawianie na siłę na Małeckiego jest nie fair wobec innych piłkarzy.

Dużo wcześniej do zmiany był też Diaz, bardziej przeszkadzający niż pomagający w ofensywie. Nie pokazywał się do piłek, nie operował szybko futbolówką, każdorazowo wchodząc w niepotrzebne i złe zwody, jak Cantoro za najgorszych czasów. Nie kreował gry. Nie o to chodzi.

Z Legią trzeba będzie zagrać jeszcze lepiej. Mam nadzieję, że naszych piłkarzy będzie na to stać, a Skorża "na Kiełbowicza" wystawi nie Małeckiego, a silniejszego fizycznie i obecnie pożyteczniejszego Lobodzińskiego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.04.2009, 15:45
A nie wydawało się Wam, że jednak za dużo graliśmy długimi podaniami od Piotrka Brożka, Głowy i Marcelo na napastników, zwłaszcza Brożka. Dużo takich pojedynków Brozio wygrał, ale efektu w postaci szans na bramkę raczej z tego nie było. Jeśli by zagrać tak z drużyną lepsza w powietrzu niż Górnik, może to być zupełne bicie głową w mur.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.04.2009, 17:35
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bardzo cieszy wygrana, skuteczność Brożka, solidność w obronie Marcelo, ale trudno zgodzić sie ze słowami, że w drużynie nie było słabych punktów. Szwankowało przynajmniej kilka elementów, co potwierdza choćby długo utrzymujący się niekorzystny remis, nieskuteczność, zbyt duża ilość strat, problemy z utrzymaniem się przy piłce w kilku długich momentach drugiej połowy.

Do najsłabszych ogniw znów należał Małecki. Źle, że Skorża go faworyzuje, bo obecnie nie zasługuje na to swoją grą. Jest w niej bardzo mało "treści" - celnych "bramkowych" podań, groźnych dośrodkowań, strzałów, pomysłu. Szczególnie zmartwił mnie na początku driuiej połowy, kiedy popisowo popsuł aż 3 w sumie stosunkowo proste dośrodkowania, po których Brożek znalazłby się w doskonałych sytuacjach. Nie jestem jakimś wielkim fanem Łobodzińskiego, ale "Łobo" tym razem przez kilkanaście minut gry zrobił dla drużyny dużo więcej, niż Małecki przez "póltorej połowy". Dawał dobre podania, te "ostatnie". Również Ćwielong zaprezentował się lepiej, mimo nieprawdopodobnego partaczenia okazji bramkowych. Stawianie na siłę na Małeckiego jest nie fair wobec innych piłkarzy.

Dużo wcześniej do zmiany był też Diaz, bardziej przeszkadzający niż pomagający w ofensywie. Nie pokazywał się do piłek, nie operował szybko futbolówką, każdorazowo wchodząc w niepotrzebne i złe zwody, jak Cantoro za najgorszych czasów. Nie kreował gry. Nie o to chodzi.

Z Legią trzeba będzie zagrać jeszcze lepiej. Mam nadzieję, że naszych piłkarzy będzie na to stać, a Skorża "na Kiełbowicza" wystawi nie Małeckiego, a silniejszego fizycznie i obecnie pożyteczniejszego Lobodzińskiego.
Nie chce umniejszać zasług Łobo w tym meczu ale zauważ że to co dobre, zrobił po bramce na 3-1(oprócz oczywiście samej asysty) ,gdzie Górnik wywiesił już białą flagę i każdy z naszych robił z nimi to co chciał.
Więc nie porównywał bym mimo wszystko w taki sposób gry jednego i drugiego.

Natomiast co do meczu - Najlepsze bez wątpienia spotkanie od dawien dawna.Fajnie było patrzeć jak po stracie tego gola, nasi nie jak to mają w zwyczaju,grali jeszcze bardziej nerwowo, tylko przycisnęli Górnika na całego.
Świetne zmiany - gra do końca, świetny powrót Brożka, bardzo pewny Pawełek - generalnie dużo plusów.Im bliżej końca ligi, tym gramy lepiej.Nie daliśmy się Amice, przełamanie na wyjeździe z Arką, - same wygrane u siebie...Jest szansa!

A co do poszczególnych graczy
Obrona - wiadomo
Małecki - dobra 1 połowa, w drugiej spuchł całkiem
Diaz - dobry początek, potem zaczął człapać , wszędzie spóźniony...Nie był to jego dobry mecz.
Boguski , na początku mnie irytował, potem jeden z lepszych na boisku.
Paweł Brożek - widać po nim było ta przerwę, no ale co miał zrobić to zrobił, choć 2 razy nieźle dał do pieca
reszta dobrze bądź bardzo dobrze.
Żal mi Ćwielonga, po raz kolejny zagrał na prawdę dobrze, świetna asysta ale gola to on chyba nigdy nie strzeli
I zdanie o Łobo.Jak wszedł i najpierw źle podał a potem ten kretyński faul w bardzo groźnej pozycji to myślałem że go normalnie zabije.Na szczęście wyszło mu to dośrodkowanie a potem kilka zagrań.

A Górnik?To co Kasperczak zrobił z ta drużyna to masakra...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2009, 18:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Co do Pawełka to wetknę szpilę, bo kilka zarzutów niestety można mu postawić. Pierwszy nazywa się Bonin i nie pilnowanie krótkiego słupka, a naprawdę gdyby Bonin się ciut bardziej wysilił byłaby bramka jak nic, dziura pomiędzy słupkiem a polem asekuracji przez Pawełka była niestety spora.
Druga sprawa, to wypuszczenie piłki po dośrodkowaniu po ziemi (wtedy co zderzył się z Głowackim? - średnio to widziałem, więc jak ktoś widział lepiej, niech mnie poprawi) - niemal pod Jarkę, który jednak nie miał większych szans ze swoimi umiejętnościami na strzelenie, niemniej jednak błąd też należał do tych krytycznych. Poza tym pewnie, przy bramce nie miał większych szans.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
A Górnik?To co Kasperczak zrobił z ta drużyna to masakra...
In plus, czy in minus?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 25.04.2009, 18:05
Posiada ktoś bramki z meczu? Bo nie chce mi się przekopywać.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów