The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2009, 11:12
A po co wam Cantoro Niestety ale gość powinien myśleć o końcu kariery bo biega jak dziadulo.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2009, 13:03
Wisła raczej nie podniesie w tym sezonie swojego budżetu więc zaperwne pieniądze z kontraktów Zienia i Dawida pójdą na pensje dla Garguły. Wisła ma odmładzać skład. Więc Pewnie odejdzie ktoś z dwójki: Singlar-Baszczyński oraz Beto. Przyjdzie Garguła, wrócą Burliga i Kowalski i na tym się skończą nasze letnie ruchy transferowe. Najpóźniej w zimie odejdzie Cantoro a latem przyszłego roku Varga, Gołoś i Niedzielan i być może Cebanu. Według mnie zimą zobaczymy jakiegoś sensownego grajka w Wiśle...
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 24.04.2009 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.04.2009, 21:35
Ja nie rozumiem dlaczego Wisła pozbywa się lekką ręką takich zawodników jak Baszczu, Zieniu, a może i Sobol, nie mając nikogo w zamian. Starzeją sie, to fakt, ale i tak stanowią czołówkę polskich ligowców.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.04.2009, 22:33
Zieńczuka można przeboleć, bo mam nadzieje że kupimy kogoś z dobrym dryblingiem. Baszczyński w obecnej formie to ogromna strata czy to na boku czy środku obrony, ale strata Sobola to byłaby klęska jak z Kosą, jak nie większa.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.04.2009, 02:03
JA też tego nie rozumiem, więc nie wiem może powinniśmy jakieś transparent zrobić na najbliższym meczu przy Reymonta(o ile nie bd już za późno), że muszą zostać z nami.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.04.2009, 07:38
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=44445
Boże święty. Fakt to są najwięksi idioci na świecie. Kocham te sformułowania "anonimowy pracownik klubu".
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.04.2009, 07:45
To jest tzw. Transferowe Sci-Fi Nie mamy kasy na wzmocnienia, a tutaj coś takiego ? Naprawdę wątpię ...
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.04.2009, 08:00
Ktoś niedawno wspominał o nim na forum, by Bednarz się nim zainteresował. Nie mają o czym pisać, to wchodzą na forum Wisły. Ciekawe
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.04.2009, 08:25
Po prostu fakt pomylil nazwy tematow na forum, z Gdybym był Bednarzem na Jestem Bednarzem i myslal ze Lysy cos naskrobal o Szeteli
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.04.2009, 08:25
Z tym Dannym Szetelą to nie przesadzajmy , że aż tak trudno będzie go ściągnąć. W następnym okienku wróci do Racingu z wypożyczenia i raczej na pewno nie ma żadnych szans na grę skoro nie ma ich nawet Ebi Smolarek. Wydaje mi się że wyciągnięcie Dannego nie byłoby aż takie trudne tylko pozostaje jedno pytanie czy my rzeczywiście interesujemy się tym piłkarzem? Przecież Bednarz stara się załatwiać wszystko po cichu a jak miałby jakiegoś współpracownika który wszystko by mówił mediom to nie było by dobrze i sam Bednarz oraz Cupiał nie byli by zadwoleni że mają kreta i myślę że to jet wyssane z palce i jak jeśli się kimś interesujemy to dowiemy się o tym na oficjalnej stronie już po transferze, ale z drugiej strony pamiętacie jak było z Beto? Pewna gazeta wiedziała o nim jeszcze przed oficjalnym infem więc nic mnie już nie zdziwi.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 08:37
Ale patrząc na Szetelę pod kątem jego dokonań w swojej karierze strzelił on 1 (słownie: jedną) bramkę w Bresci w 23 meczach i okrągłe 0 w Santander i Columbus Crew, to z wyciągnięciem raczej nie powinno być problemów. Jednak to i tak nie pozostawia złudzeń że jest to temat s.f. patrząc na tytuł gazety jak i na źródło "przecieku".
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2009, 09:23
Cytat:
Ale patrząc na Szetelę pod kątem jego dokonań w swojej karierze strzelił on 1 (słownie: jedną) bramkę w Bresci w 23 meczach i okrągłe 0 w Santander i Columbus Crew, to z wyciągnięciem raczej nie powinno być problemów. Jednak to i tak nie pozostawia złudzeń że jest to temat s.f. patrząc na tytuł gazety jak i na źródło "przecieku".
Nie ma co się rozwodzic na ten temat. Nie będzie Szateli w Wiśle, bo kto mu da kontrakt na poziomie 400 tys E. Skupmy się na zawodnikach z kartą w ręku lub "gotówkowców" jak Nowak
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.04.2009, 09:37
Przecież u nas już było tyle gwiazdorów światowej piłki. Pewnym jest to, że ten gracz nie przyjdzie do nas.
Prasa lubi nakręcać tego typu tematy, bo one najlepiej się sprzedają.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 25.04.2009, 09:43
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=44445
Boże święty. Fakt to są najwięksi idioci na świecie. Kocham te sformułowania "anonimowy pracownik klubu".
Szkoda, ze to brednia;p;p Ale, jeżeli miał bym wybierać pomiędzy nim, a Zieniem i Baszczyńskim to wybrałbym ZIENIA i BASZCZA, bez zastanowienia. Oni kochają Wisełkę, a ta ciota to kolejny pseudo polak
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2009, 10:12
Szetela ostatni raz grał w Bresci 17 marca przeciwko Modenie, wszedł na ostatnie 18 minut.
Jego klub jest na 4 miescu w serie B.Z kadry USA chyba na dobre już wypadł.Wydaje sie jakby jego kariera nieco sie zatrzymała co nie zmienia faktu że to wciąż utalentowany zawodnik.

Ja myśle że przykład Marcelo pokazuje w jakich klubach nalezy szukac wzmocnien.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.04.2009 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 10:15
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
a ta ciota to kolejny pseudo polak
bo ty ku.rwa wiesz najlepiej co w głowie Szeteli siedzi, przebywasz na co dzień w jego otoczeniu "znafco", tak?
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.04.2009, 11:06
Moim zdaniem powinnismy sciagnac 2 grajkow z Belchatowa(Nowak, Cetnarski) i takigo Banasia jakby Gornik spadl...
Ostatnio edytowane przez diablo885 : 25.04.2009 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 25.04.2009, 11:11
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
bo ty ku.rwa wiesz najlepiej co w głowie Szeteli siedzi, przebywasz na co dzień w jego otoczeniu "znafco", tak?
"O jeju no racja Janas powiedział, że u nas jest takich wielu i się obraził na całą Polskę, stwierdził, ze nie jest polakiem... Ma racje też bym tak zrobił..."
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 25.04.2009 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2009, 11:25
Ten anonimowy pracownik klubu to jakiś pryszczaty dzieciak z tematu 'Gdybym był Bednarzem'.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.04.2009, 11:39
Jeżeli nawet jesteśmy zainteresowani Szetelą to na pewno nie transferem definitywnym z tej prostej racji, że nie mamy pieniędzy w ogóle na nie, nie mówiąc już o płaceniu sum powyżej 1 mln euro- a też musimy zdawać sobie sprawę, że ktoś będzie musiał przynajmniej na pół roku zastępować Gargułę (osobiście nie wierzę że wróci do formy i zdrowia podobnie jak Dawidowski) i jako zmiennik dla niego na pewien okres (pół roku) byłby jak znalazł.
Jeśli się tyczy słabością zarządu w sprawach przedłużenia kontraktów dla Baszcza, Zienia, Sobola,Cantoro to może być i tak że chcemy zmienić system gry bez grania bocznymi obrońcami, których w Polsce nie ma dobrych - proszę zauważyć ile to bramek traciliśmy po błędach indywidualnych zawodników grających na lewej, bądź prawej obronie w europejskich pucharach jak i w reprezentacji bezwzględu jaki klub by nie reprezentował nas w Europie - my sami jesteśmy tego najlepszym przykładem- Baszczu przyzwoity tylko na ligę, podobnie Piotrek Brożek, ale trudno powiedzieć by byli to zawodnicy klasowi, pewni etc...

Pan Cupiał sam sobie i nam w ostatnim czasie szkodzi nie przeprowadzając transferów zawodników młodych ale już coś znaczących, doszliśmy do ściany i w tej chwili bez wyłożenia dużej sumy na wzmocnienia nie ma co myśleć o dalszych sukcesach- a obiektywnie trzeba powiedzieć, ze żaden klub na chwilę obecną w Polsce nie jest w stanie awansować do LM etc.. Mamy co raz słabszą ligę, odpadamy już w fazach wstępnych, kadrowo sytuacja jest widząc poczynania klubów zachodnich niemal komiczna- u nas np. poza Brożkiem ciężko jest znaleść dobrego napastnika i można mnożyć takie przykłady- zastępowanie zawodników takich jak Sobol darmowym narybkiem bądź też tanią siłą roboczą, która zwyczajnie jest słaba rónież mija się z celem!

Wczoraj dobrym tego przykładem była gra Diaza, gdy zszedł zespół grała przynajmniej o tempo szybciej- zawodnik popełniajacy tyle prostych błędów w środku pola, zarówno strat, niecelnych podań nie ma prawa grać w tej formacji w klubie Wisła Kraków Mistrz Polski a.d. 2009 r. czego jestem pewien!!!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 25.04.2009 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 25.04.2009, 12:07
No właśnie dlatego też pisałem, ze wolałbym Zienia i Baszcza zamiast niego....
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.04.2009, 12:25
Wracając do Szeteli do nie wiem czy wiecie ale kończy mu się w lecie kontrakt i będzie do wzięcia za free i nie sądzę żeby chciał nie wiadomo ile zarabiać i jest szansa żeby chciał grać w Polsce ponieważ ma tutaj swoje korzenie a dla niego teraz najważniejsze jest by móc grać w pierwszej 11. I nie rozumiem jak niektórzy z Was piszą że żaden dobry piłkarz nie przyjdzie do Wisły chyba żeby miał coś w głowie pomieszane( takimi słowami nie szanujecie Wisły i Wy nazywacie się kibicami?) ,i Polska liga wcale nie jest taka słaba. Lech to ostatnio w europejskich pucharach potwierdził. Myślę ,że gra o najwyższe cele w Polsce i perspektywa gry w Lidze Mistrzów i Lidze Europejskiej może skusić Szetelę na gre w naszym klubie.

A oto dowód odnośnie kontraktu Szeteli : (nie transfermarkt)
http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,9168121,wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.04.2009 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2009, 12:31
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Wracając do Szeteli do nie wiem czy wiecie ale kończy mu się w lecie kontrakt i będzie do wzięcia za free.
Skąd masz takie informacje Z transfermarkt To zauważ że nie kończy mu się kontrakt tylko wypożycznie!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2009, 13:56
A czy ten Szetela jest lepszy od Ćwielonga czy Małeckiego? Po co ma zabierać im miejsce w składzie?
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.04.2009, 14:09
Jest lepszy i byłby gwiazdą ligi, tyle że fakt nie ma co pisać więc wymyślił Szetelę, nie ma wacka żeby ten gość do nas przyszedł

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.04.2009, 16:20
Rezerwowy piłkarz z drugiej ligi włoskiej? Piłkarz który w całej dorosłej karierze strzelił jednego gola? Wydaje mi sie, ze transfer tego pilkarza jest mozliwy, gdyz nie jest potrzebny ani drugoligowej Brescii ani tym bardziej Racingowi. A w naszej polskiej lidze pewnie dałby sobie rade. Jednak jestem przekonany ze informacja o transferze do Wisły jest tak samo prawdziwa jak ta ze Danny jest swietnym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.04.2009, 16:24
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Rezerwowy piłkarz z drugiej ligi włoskiej? Piłkarz który w całej dorosłej karierze strzelił jednego gola? Wydaje mi sie, ze transfer tego pilkarza jest mozliwy, gdyz nie jest potrzebny ani drugoligowej Brescii ani tym bardziej Racingowi. A w naszej polskiej lidze pewnie dałby sobie rade. Jednak jestem przekonany ze informacja o transferze do Wisły jest tak samo prawdziwa jak ta ze Danny jest swietnym zawodnikiem.
Swojego czasu sprowadziliśmy Cantoro z Serie C1 (gdzie w pół sezonu zagrał w 9 meczach) - ile znaczył dla Wisły mówić nie trzeba. Więc może to nienajgorszy kierunek?
Powód: Jesli dobrze liczę zagrał w 9 na 19 meczy
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 25.04.2009 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.04.2009, 16:35
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Swojego czasu sprowadziliśmy Cantoro z Serie C1 (gdzie w pół sezonu zagrał w 9 meczach) - ile znaczył dla Wisły mówić nie trzeba. Więc może to nienajgorszy kierunek?
Z pewnością może być to dobry kierunek i w razie transferu(do którego na pewno nie dojdzie, bo napisał to Fakt) mógłby okazać się wzmocnieniem i tego nie podważam. Jednak nie zgadzam się z tym, że jak napisal kacpergawlo, Szetela jest zawodnikiem średnio-europejskiego formatu. Bo do takich na pewno nie zaliczaja sie rezerwowi drugoligowych włoskich klubów.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.04.2009, 17:17
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
23 (1) - tyle razy zagrał w Brescii, rezerwowy nie ma co. On byłby na 95 % gwiazdą naszej ligi.
Może trochę przystopował z rozwojem, ale jest to nadal nieosiągalny gracz jak na Wisłe. Jeżeli teraz, biorąc pod uwagę reoragnizacje rozgrywek LM i UEFA Wiśle udałoby się zaistnieć to za 2-3 lata graczy tego formatu można będzie realnie rozpatrywać ,ale teraz nie ma po co.
Nie wiem skąd masz te statystyki, chyba, że dodałeś jakieś sparingi. Szetela po 5 pierwszych kolejkach w Serie B stracił miejsce w podstawowym składzie Brescii.
Ogólnie rozegrał:
16 spotkań w Serie B
w 10 wyszedł w podstawowym składzie
6 występów z ławki
1 bramka; średnio 62 minuty na występ
Dodatkowo Szetela rozegrał 120min w Coppa Italia. Ogólnie nie widziałem nigdy go w akcji, ale coś musiał prezentowac skoro był na celowniku kilku silnych klubów (np. AS Roma) i ostatecznie trafił do Santander. Jednak do informacji z faktu należy podchodzic z dużym dystansem.

PS. Oczywiście przedstawiłem statystyki z obecnego sezonu.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 25.04.2009 o godz. 17:29.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.04.2009, 17:45
Abstrahując od wiarygodności tej informacji, piszecie tutaj, że młody Szetela z miejsca stałby się gwiazdą naszej ligi. Uważam, że chłopak ma talent, tak jak kilku jego kolegów z młodzieżówki, ale to jeszcze nie czyni go dobrym piłkarzem. Popatrzmy jak potoczyły się losy jego kolegów.

Sal Zizzo, prawoskrzydłowy w meczu z naszą młodzieżówką miał chyba dwie asysty i wyprowadził dużo dobrych akcji, dobry drybling, dobre dośrodkowanie, widziałem w nim potencjał nawet na miarę Blaszczykowskiego. Chłopak poszedł do Hannoveru 96. W bundeslidze zagrał bodajże cztery mecze, oczywiście nie w pełnym wymiarze czasowym. Poza tym gra w rezerwach.

No ale Zizzo to jednak nie gwiazda "pełną gembą". Spójrzmy więc na Freddy'ego Adu, piłkarza którego wielu widziało już w czołowych klubach Europy. Chłopak poszedł do Benfici Lizbona. W lidze portugalskiej zagrał kilkanaście występów, ale każdy w małym wymiarze czasowym. Strzelił wprawdzie dwie bramki, ale i tak Benfica zdecydowała się go wypożyczyć. Poszedł do Monaco, tam gra chyba jeszcze mniej, a przypomnijmy, że Monaco to ligowy średniak.

Patrzymy dalej. Moim zdaniem z całej czwórki najlepszy był Jozy Altidore. Chłopak pomimo młodego wieku grał bardzo dojrzale, świetnie przygotowany fizycznie, wydawało się, że Europa stoi przed nim otworem. Poszedł do Villareal, zagrał kilka spotkąn( również w niepełnym wymiarze czasowym), strzelił bramkę i został wypożyczony. Do drugoligowego Xerez. Xerez walczy o awans, aktualnie jest pierwsze, nie wiem czy Altidore nie ma jakiegoś urazu, w każdym razie boiska póki co nie powąchał.

Szetela od ligi hiszpańskiej też się odbił, nie rozegrał nawet jednego spotkania. Jak widać pomimo olbrzymiego potencjału, wszyscy Ci piłkarze póki co mają problemy z poradzeniem sobie w profesjonalnej piłce na kontynencie. Dlatego byłbym bardzo ostrożny z wydawaniem wyroków, co do ich obecnych umiejętności piłkarskich i co do tego kim ewentualnie w naszej lidze mógłby być Szetela. Dodam jeszcze, że w każdej, nawet najgłupszej bajce jest ziarnko prawdy. Jeżeli Szetela faktycznie jest darmowy, to jego obecność na naszej liście życzeń jest bardzo prawdopobna. Chciałbym też zauważyć, że gdyby taki sam artykuł Fakt wysmarował zastępując Wisłę Lechem, 50% forum od razu by uwierzyło i zaczęło lamentować nad nieporadnością Bednarza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów