The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2009, 00:26
Maly w pierwszej polowie gral bardzo dobrze, konkretnie dosrodkowywal i bardzo dobrze wykonywal rzuty rozne. Kazda pilka ladowala na glowie Marcelo tak jak to bylo zaplanowane.
W drugiej polowie calkowicie stracil pewnosc siebie co wcale mnie nie dziwi. Brozki kilka razy pojechaly po Malym jak burej suce za niedudane zagrania wiec sie chlopak zaczal niepotrzebnie denerwowac.
Psychiki Sobolewskiego to on jeszcze nie ma ale z charakteru wnioskuje, ze sie kiedys dorobi.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.04.2009, 00:48
namiotnik napisał(a):Wyświetl post
Sprzeczałbym się z Tobą. Druga bramka to zasługa tylko i wyłącznie Jirsaka, gdyby nie on to dalej byłby remis i nasze szanse na wygranie malałyby z każdą minutą.
Jasne, jasne. A pierwszy gol to tylko i wyłącznie zasługa Diaza. Gdyby nie on trudno byłoby wyciągnąć choćby remis...
irman napisał(a):Wyświetl post
Taka sama dyskusja od ponad roku. Dla mnie, wobec posuchy w naszej ofensywie, mało waleczny Jirsak jest o wiele pożyteczniejszy od pokracznego i walecznego (ale nic poza tym) Diaza. Zresztą tak tragicznego zawodnika jak Diaz w ostatnim meczu ligowym w Poznaniu, od lat lat w koszulce Wisły nie widziałem. Jemu zawdzięczamy stratę dwóch punktów w tym bardzo ważnym meczu i dla mnie zamyka to dyskusję o Diazie w tym momencie.
Że niby słaby występ Diaza grającego w Poznaniu na obronie czyni go gorszym pomocnikiem od Jirsaka, który grał fatalnie na środku pola w Bytomiu?! Faktycznie, nasza rozmowa na ten temat nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez jova : 25.04.2009 o godz. 03:30.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.04.2009, 07:07
Meczyk ładniutki , a i w emocje bogaty.
Na Małego nie ma co zanadto narzekać - młody jeszcze bardzo, a największy kłopot to jego ciąg do indywidualnej gry. Za często zamiast podać próbuje dryblingów czy strzałów ale to "za często" będzie tylko do czasu aż się technicznie podszkoli jeszcze i jego strzały czy dośrodkowania zaczną stwarzać realne zagrożenie.
Pawełek natomiast wyraźnie lepiej, choć puszczenie strzału między sobą a krótkim słupkiem to dość juniorski błąd; gdyby piłka miała odrobinę rotacji to babola kolejnego by wpuścił.
Cieszy powrót Brozia i jego gra, jakby po kontuzji nie był -> po staremu strzela, po staremu psuje , niech się Niedzielan od niego uczy, a i Garguła powinien zacząć już się przyglądać bacznie jak się po kontuzji wraca.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.04.2009, 07:46
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
ale jak odepchnął Tomasa? może ktoś przybliżyć, kto widział?
Jirsak blokował wznowienie gry z rzutu wolnego, wiec Siejewicz go przesunal. Rownie dobrze mogl dac Tomasowi zolta kartke.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2009, 08:03
jeden z lepszych meczy w wykonaniu Wisly w tym sezonie.
praktycznie wszyscy grali dobrze, bez wiekszych bledow.
troche odstawal Diaz, ktory kolejny mecz kopal sie po czole.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.04.2009, 08:04
Mecz w pierwszej połowie był dobry w wykonaniu Wisły - dużo okazji do zdobycia gola ...
W drugiej połowie Wisła była odmieniona Zupełnie lepsza gra ...

Lepiej nie opisywać zachowania sędziego ...
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.04.2009, 08:08
Świetny mecz naszej drużyny, było wszystko, gryzienie trawy, dobre akcje i przede wszystkim bramki. Cieszy to, że jak po 5 sytuacjach nie chciało nic wpaść, to stworzyli następne 5. Tego brakowało w wielu meczach. Byłem pewien podziwu dla naszej determinacji w dążeniu do zwycięstwa. Z meczu na mecz jest coraz lepiej. Teraz trochę odnośnie personaliów, nie wiem czy mi się zdaje ale chyba nam ktoś podmienił w szatni Małeckiego bo pierwszą połówkę miał znakomitą a w drugiej wyprawiał "dziwne" rzeczy. Wydaję mi się że Patryk zaczął za bardzo kombinować, jeśli gra prosto i po swojemu wszystko jest dobrze, jeśli zaczyna szukać skomplikowanych zagrań zaczynają się problemy. Dla mnie numerem jeden w tym meczu był Rafał Boguski, krytykowałem go ostro za mecz z Jagą ale dzisiaj pokazał klasę. Sposób rozgrywania różnych mistrzowski to co robił Marcelo w polu karnym wydawało się już śmieszne bo tyle razy co piłkarze Górnika nie dawali sobie z nim rady to komedia.
Brawo za to że zmiennicy wnieśli wiele do gry. Piotrek Ćwielong zagrał znakomicie, tylko chyba aby on strzelił bramkę to musi go ktoś piłką trafić albo coś w tym stylu bo nie trafia w nieprawdopodobnych sytuacjach. Jeśli to poprawi to będą z niego ludzie, respekt za podanie do Boguskiego. Dobre zmiany również Jirsaka i Łobo każdy z nich wniósł coś pozytywnego do gry. Nom i oczywiście jak zmienia się siła rażenie kiedy na boisku jest Brożek chyba nie muszę mówić.

Szacunek dla Skorży za taktykę którą całkowicie przechytrzył Kasperczaka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.04.2009 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2009, 08:17
jak dla mnie to była mistrzowska forma.Myśle że można realnie myślec o tytule.
Troche szkoda tych kilku sytuacji niewykorzystanych ale co tam.Jakby do przerwy było 5-0 dla Wisełki to Zabrzanie nie mieliby nic do powiedzenia.Jestem zbudowany postawą Łobo, wierze że sie przebudza i w decydujących meczach pokaże że nieprzypadkowo trafił na R22.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.04.2009 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.04.2009, 08:17
Dokładnie, podczas meczu pomyślałem sobie, czemu oni tak zawsze nie mogą grać ? Z taką determinacją ? I mówie pewnie Skorża nieźle pokrzyczał "panowie, musimy to wygrać jeśli chcemy mieć mistrza, musimy kur**!" no i zrobili co do nich należało. Mimo asysty, Diaz słaby w środku pola.

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.04.2009, 08:18
Co do meczu:
Siejewicz - nie wiem skąd te zachwyty nad tym sedzia,on co mecz popelnia jakis lub jakies powazne bledy .Dzis nam "zafundował" gola dla Górnika i nie podyktował karnego dla Wisły
Marcelo - fajnie grał nie tylko w obronie ,ale tez przy rzutach roznych gdy zgrywal kazda pilke w pole karne
Małecki - w roli skrzydłowego spisuje sie dobrze,ale skrzydlowy z takimi dosrodkowaniami i podaniami....Niech dużo trenuje ten element
Boguski - prawdziwy skarb Nie szablonowy pilkarz ,ktory robi grę z przodu
Brożek - wielki powrót
Łobodziński - pewnie 400 tyś euro sie za niego nie zwróci ale miło popatrzec na takie wrzutki chocby co 5 meczy. Niech uczy Małeckiego wrzutek , a Małecki niech go uczy ciągu na bramke
Wisła - po przecietnym srodku sezonu,koncowke mamy bardzo dobra,oby ten finisz nie okazal sie przed wczesny i starczylo pary do konca
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2009, 08:35
Właśnie, nie oszukujmy się, Siejewicz zafundował bramkę dla Górnika.Co z tego,że leżał Źieńczuk Sędzia boczny wyraźnie niedouczony.W takim wypadku jest spalony. Najgorsze jest to, że w żadnej prasie nie ma nawet wzmianki o tym, że tam spalony mógł być.

Tak na boku to Siejewicz nie podobał mi się w już Poznaniu.

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Pawełek natomiast wyraźnie lepiej, choć puszczenie strzału między sobą a krótkim słupkiem to dość juniorski błąd;
Kurcze chyba oglądaliśmy inny mecz bo jakoś nie kojarzę bramki dla Górnika po krótkim słupku.

Fajne wrzutki Małeckiego z rzutów rożnych. Dawno nie widziałem Wisełki tak ładnie grającej.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.04.2009, 08:42
swinia napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, nie oszukujmy się, Siejewicz zafundował bramkę dla Górnika.Co z tego,że leżał Źieńczuk Sędzia boczny wyraźnie niedouczony.W takim wypadku jest spalony. Najgorsze jest to, że w żadnej prasie nie ma nawet wzmianki o tym, że tam spalony mógł być.

Tak na boku to Siejewicz nie podobał mi się w już Poznaniu.
.
Spalonego nie było ,tylko był faul na Zienczuku .Spalony mozna nie gwizdac wtedy jak pilkarz ofensywny nie bierze udzialu w akcji ,a obronca MUSI byc "wyzej od ataku" .Nawet jakby Zienczuk lezal przed linia bramkowa i umieral to nie ma spalonego
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 25.04.2009, 08:44
Bardzo dobry wynik i gra ze slabiutkim Gornikiem.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.04.2009, 08:47
Właśnie, nie oszukujmy się, Siejewicz zafundował bramkę dla Górnika.Co z tego,że leżał Źieńczuk Sędzia boczny wyraźnie niedouczony.W takim wypadku jest spalony.
Przypomniałem sobie sytuację, bodajże z Mistrzostw Europy, z meczu Włochy-Francja, jak obrońca francuski leżał za swoją bramką i wtedy spalonego nie było.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.04.2009, 08:48
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry wynik i gra ze slabiutkim Gornikiem.
Górnik to może nie jest Arsenal ale potrafił zremisowac w Warszawie z Legią i z Lechem wiec ten komplet punktów jest cenny
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.04.2009, 08:51
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu:
Siejewicz - nie wiem skąd te zachwyty nad tym sedzia,on co mecz popelnia jakis lub jakies powazne bledy .Dzis nam "zafundował" gola dla Górnika i nie podyktował karnego dla Wisły
Marcelo - fajnie grał nie tylko w obronie ,ale tez przy rzutach roznych gdy zgrywal kazda pilke w pole karne
Małecki - w roli skrzydłowego spisuje sie dobrze,ale skrzydlowy z takimi dosrodkowaniami i podaniami....Niech dużo trenuje ten element
Boguski - prawdziwy skarb Nie szablonowy pilkarz ,ktory robi grę z przodu
Brożek - wielki powrót
Łobodziński - pewnie 400 tyś euro sie za niego nie zwróci ale miło popatrzec na takie wrzutki chocby co 5 meczy. Niech uczy Małeckiego wrzutek , a Małecki niech go uczy ciągu na bramke
Wisła - po przecietnym srodku sezonu,koncowke mamy bardzo dobra,oby ten finisz nie okazal sie przed wczesny i starczylo pary do konca
Chyba żartujesz z tą nauką wrzutek Łobo kopie sztywnym kulasem z czuba na pałę w pole karne. Raz na rok piłka poleciała tak jak trzeba i już wszyscy pieją jakby się narodził nowy Maradona.

Mecz nawet znośny. Były kombinacyjne akcje, bramki napastnikó, 3 punkty zostały tam gdzie powinny. Zrobili to co do nich należało.
..
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Nie jestem sędzią, kłócić się też nie mam zamiaru. Szkoda, że nie mogę sobie przypomnieć meczu w którym widziałem takiego spalonego odgwizdanego. A wiem, że na pewno gdzieś widziałem.

Dla mnie spalony i tak był.A skoro jeszcze nie ma takich przepisów to powinni je wprowadzić. Przecież leżący nie bierze udziału w obronie. To jeszcze gorzej niż, zawodnik będący na spalonym, ale który nie bierze udziału w akcji.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Kurcze chyba oglądaliśmy inny mecz bo jakoś nie kojarzę bramki dla Górnika po krótkim słupku.
Ten sam mecz oglądaliśmy - napisałem "strzał", a nie "gol" -> na początku drugiej polowy taka sytuacja była.
Nie zmienia to faktu wyraźnej poprawy gry Pawełka, co nie zmienia mojego zdania, że bramkarza potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 25.04.2009, 08:56
A to przepraszam, widocznie źle zinterpretowałem twoją wypowiedź.
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.04.2009, 08:58
Jak dla mnie jeden z naprawdę lepszych meczów Wisły w tym sezonie. Zaangażowania, wiary i chęci w odniesienie zwycięstwa nie można chłopakom odmówić i właśnie za to należy się im wielki szacunek! Małecki w 1 połowie grał naprawdę bardzo dobrze ale zdecydowanie (moim zdaniem) musi popracować nad wrzutkami... On posyła coś na wzór takich wysokich lobów a czasami przydałaby się taka mocno bita piłka jak w wykonaniu Łobo. Ale rywalizacja na prawym skrzydle wygląda bardzo dobrze i oby tak dalej! Wejście Łobo było naprawdę dobre, asysta palce lizać! I ciesze się że Skorża dał mu szansę bo w 2 połowie Małecki grał bardzo słabo, kompletnie nic mu nie wychodziło. Paweł Brożek to po prostu brak słów...prawdziwa gwiazda tej drużyny i dobrze że po kontuzji nie ma już śladu! Natomiast Sobol to prawdziwy wojownik-wiele razy widziałem podczas tego meczu jego reakcje, mobilizowanie partnerów i potrzebny jest nam właśnie ktoś taki w środkowej lini. Miejmy nadzieję że z takim samym zaangażowaniem zagramy w Gliwicach a o wynik możemy być spokojni choć nie jest to łatwy teren co udowodniły mecze Piasta z lechem czy legią.
Odpowiedz cytując
mariusz.agh
Banita

Stary 25.04.2009, 08:59
http://www.youtube.com/watch?v=0Sny_GscNB0 Maciej Skorża po meczu
Odpowiedz cytując
pitr
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2009, 09:00
Powiem panowie, oby tak dalej. Szacun dla kibiców za oprawę. Szacun dla piłkarzy za walkę i determinację. Szacun dla Macieja Skorży, oby pracował z nami jak najdłużej 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.04.2009, 09:15
dla mnie Łobo ma dobra wrzutke...
przeciez po jego dosrodkowaniach padaly gole w derbach w tamtym roku...ma dobra wrzutke...dac mu szanse...ja w niego wierze...tak samo mi sie podoba gra Cwielonga...ma ciag na bramke...i mysli na boisku...jak poprawi skutecznosc bedzie dobrze...
Pawel Brozek to jest mistrz
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 25.04.2009, 09:17
Czas na małe podsumowanie z mojej strony. Mecz z tych co tłamsimy przeciwnika i spychamy go do skrajnej defensywy (już nie pamiętam takiego meczu). Widać było determinacje i za wszelką cenę dążenie do zdobycia trzech punktów. Brakowało tego w kilku meczach wyjazdowych. Podobała mi sie gra kombinacyjna. Wymienialiśmy sporo ciekawych zagrań na połowie przeciwnika, które mieszały obroną Górnika. Długie piłki od obrońców też często znajdywały swoich odbiorców. Mnóstwo sytuacji co mogło się podobać i jakby się człowiek uparł to czemu tylko 3 wpadły, a nie przynajmniej 5? Ja nie narzekam, obyśmy w każdym meczu grali tak ciekawie jak wczoraj. Piłkarzy nie będę oceniał indywidualnie, zostawię to dla siebie. Fajnie, że na koniec sezonu się rozkręciliśmy i oby starczyło gazu do ostatniego spotkania, a jestem pewien, że obronimy majstra i razem zaśpiewamy: '' Gdzie twoje berło, berło i korona... ''
Odpowiedz cytując
krzysio999qqq
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 25.04.2009, 09:18
Mecz naprawdę mógł się podobać, szczególnie Wielki powrót Brozia!! Dużo błędów niestety robił Mały ale najbardziej cieszą 3 punkty!! Z taką grą jak wczoraj to powinniśmy poradzić sobie z Piastem a następnie z Legią!!

Paweł Brożek zagrał na 1906 % swoich umiejętności... Wielki Szacunek!!
ANTY (L)EGIA!!
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 25.04.2009, 09:20
Najlepszy mecz Wisły w tej rundzie ! Przy odrobinie szczęścia mogło być ponad 5:1.... Brawo Paweł Brożek ! Brawo Rafał Boguski! Ogólnie brawa dla wszystkich (równiez dla NAS kibiców) !

P.S Ma ktoś nagraną tą akcje a'la Barca z ostaniej minuty /
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.04.2009, 09:33
Zdecydowanym graczem meczu był Marcelo i Paweł Brożek.
Cieszy zmiana Tomka, przytomnie zagrał piłkę do Boguskiego.
Dziś Diaz miał niezłe momenty (wejście w pole karne i oddanie do Brożka, którego strzał wybili obrońcy z linii bramkowej), ale większośc meczu na minus.
Boguski raz gra świetnie, a czasami jego postaw woła o pomstę do nieba. Widać znów problemy z przyjęciem, ale cieszy jego zachowanie przy strzelonej bramce, nie na siłę, delikatna podcinka, szacunek.

Chłopaki zagrali bardzo ambitnie, nie odstawiali nogi, należą się ogromne brawa !!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.04.2009, 09:39
dla mnie najlepszy na boisku był Rafał Boguski, co mnie cieszy bardzo, bo ostatnio był nieco przygaszony. Świetny mecz(jak zwykle zresztą) Sobola...Marcelo i Głowacki również nie do przejścia...Marcelo wyrasta nam na lidera nie tylko obrony ale i drużyny, widać że chłopak charakterny się robi...

Martwi słaba skuteczność, mogliśmy wygrać 5,6 - 1...ale ważne 3 pkt.

Wczoraj zdecydowanie najsłabszy Diaz, chłopak chce za wszelką cenę wyjść jakoś efektownie z piłką, za dużo w ostatnim czasie kombinuje...przez to się smród robi pod naszą bramką.

Małecki też kiepsko, za bardzo starał się dośrodkowywać, a za mało walczył 1 na 1...szkoda, bo ma do tego predyspozycje, a tak z tych wrzutek mało wynikało.

Teraz czas na Piasta...jak wygramy, to mecz z Legią będzie o Mistrzostwo
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.04.2009, 09:47
Zawsze wszyscy mówią że narzekamy. Mecz piękny to trzeba się cieszyć. Do poprawy zawsze się coś znajdzie. Łobo nie można odbierać bo wrzutkę ma naprawdę klasową. Diaz siadł ok 60 min nie rozumiem czemu wszyscy mówią że to jego najgorszy mecz w Wiśle. Bardzo liczę na Jirsaka ale on potrzebuje trochę miejsca albo szybkich wychodzących do podań a gorzej idzie w grze kontaktowej jaką mieliśmy wczoraj.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.04.2009, 09:51
Mecz bardzo mi się podobał, otwarta gra z obu stron, sporo walki, i masa dobrych akcji. Cieszą mnie strasznie bramki Brożka, bo to znaczy że po kontuzji nie ma ani śladu. Cieszy również asysta Łobodzińskiego, takich wrzutek chcemy oglądać w jego wykonaniu więcej.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów