The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 20:52
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
A mówi coś koledze pojęcie pluralizmu?

Maiłeś Ty kiedyś Konstytucje w ręku? Pluralizmem nazywasz istnienie partii komunistycznej? Już widzę jak powstaje faszystowska partia polski. Nieźle to sobie wykombinowałeś z tym pluralizmem,w kontekście hcyba tzw sceny politycznej. Ale trafiłeś kulą w plot.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 22.04.2009, 20:55
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W 1184 roku papież Lucjusz III podczas synodu w Weronie powołał instytucję Świętej Inkwizycji, która miała na celu walkę z wszelkimi ruchami heretyckimi, wszelkimi głosicielami teorii niezgodnych z dogmatami i oficjalną doktryną kościoła. Ofiarami inkwizycji stawali się uczeni, teologowie, ludzie niewygodni dla władz Kościoła lub lokalnych społeczności katolickich.

Papież Grzegorz IX w 1231 roku rozszerzył działalność inkwizycji na wszystkie kraje katolickie i wprowadził oficjalnie urząd inkwizytorów. Powoływano ich przede wszystkim spośród dominikanów i franciszkanów.

Najczęstszymi sposobami działania inkwizycji były: szpiegostwo, donosicielstwo, przesłuchania, tortury, palenie dzieł, palenie heretyków na stosach.

Metody zupelnie jak za komuny:aparat oraz UB i SB jako zywo .Co z zakazaniem krzyza w miejscach publicznych i na koszulkach

Nie chce juz prowokowac,to juz ostatni moj post w tym watku (mam nadzieje ze nie wogole )
Zaczerpnąłeś to z biuletynu antyklerykalnego?
Jak to się mówi, wszystkie zdania osobno są prawdziwe. A razem to...
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.04.2009, 21:00
shad napisał(a):Wyświetl post
Zaczerpnąłeś to z biuletynu antyklerykalnego?
Jak to się mówi, wszystkie zdania osobno są prawdziwe. A razem to...
Czy to ważne skąd to zaczerpnałem ? (z wikipedii) wazne czy to jest prawda czy nie .Jesli tak to sadze ze na tych przesłankach mozna by uznac Kosciol katolicki za organizacje zbrodnicza,tylko kogo to obchodzi w 21 wieku ,to dawno i nieprawda,dlatego postuluje aby nie tylko na potrzeby walki politycznej ,rewidowac historie z okresu ostatnich 50 lat ,zrewidujmy ja cala i albo zabronmy wszystkiego albo wyczyscmy wszystko (pobozne zyczenie). Jesli polityka historyczna i co gorsze edukacja mlodych ludzi ,ma polegac na wsadzaniu do wiezienia za koszulke z Che Guevare,to za 50 lat beda zakazane koszulki z tymi co rzadza dzis.
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.04.2009, 21:02
wiesz co?
Nie chce juz prowokowac,to juz ostatni moj post w tym watku (mam nadzieje ze nie wogole )
idź w ****, wróć w piątek, jak będziemy na meczu
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:03
Łomatko

I Twoim zdaniem zdanie "Ofiarami inkwizycji stawali się uczeni, teologowie, ludzie niewygodni dla władz Kościoła lub lokalnych społeczności katolickich." jest w pełni obiektywne i prawdziwe? Krótko mówiąc bojówki katolickie likwidującego każdego kto nie pasował?
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2009, 21:06
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Maiłeś Ty kiedyś Konstytucje w ręku? Pluralizmem nazywasz istnienie partii komunistycznej? Już widzę jak powstaje faszystowska partia polski. Nieźle to sobie wykombinowałeś z tym pluralizmem,w kontekście hcyba tzw sceny politycznej. Ale trafiłeś kulą w plot.
Akurat tu pirat.z.karaibow ma rację. Istnienie takiej partii przynajmniej wg mnie nie jest niezgodne z obowiązującym prawem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 21:12
Łomatko

I Twoim zdaniem zdanie "Ofiarami inkwizycji stawali się uczeni, teologowie, ludzie niewygodni dla władz Kościoła lub lokalnych społeczności katolickich." jest w pełni obiektywne i prawdziwe? Krótko mówiąc bojówki katolickie likwidującego każdego kto nie pasował?
nie no termin "Inkwizycja" sobie wymyslili pewnie przeciwnicy kosciola,zydzi,komunisci albo geje ?

pio : widzisz ja staram sie wykazywac jakas pokore do zasad na tym forum ,a ty masz to w dupie i mnie obrazasz ,ale to juz inna kwestia ,nie dla mnie tylko dla modów
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:17
nie no termin "Inkwizycja" sobie wymyslili pewnie przeciwnicy kosciola,zydzi,komunisci albo geje ?
Nie rozumiem szczerze mówiąc.

Termin "inkwizycja" to z łaciny "śledztwo", więc wymyślili to sobie co najwyżej Rzymianie. Wydaje mi się, że Świętą Inkwizycje uważasz za największe zło jakie uczynił Kościół Katolicki i z tego też powodu nie jest lepszy od Hitlera czy Che Guevary? Zastanawiam się tylko jaka jest Twoja szczegółowa wiedza na ten temat, tzn. co konkretnie wiesz ponad "podobno Inkwizycja zabiła tysiące osób"?
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 21:23
Nie rozumiem szczerze mówiąc.

Termin "inkwizycja" to z łaciny "śledztwo", więc wymyślili to sobie co najwyżej Rzymianie. Wydaje mi się, że Świętą Inkwizycje uważasz za największe zło jakie uczynił Kościół Katolicki i z tego też powodu nie jest lepszy od Hitlera czy Che Guevary? Zastanawiam się tylko jaka jest Twoja szczegółowa wiedza na ten temat, tzn. co konkretnie wiesz ponad "podobno Inkwizycja zabiła tysiące osób"?
Inkwizycja (łac. Inquisitio – "śledztwo", "badanie", "poszukiwanie w określonej sprawie, przesłuchanie") - w Kościele katolickim instytucja powołana w XIII w. do przeprowadzania zarówno śledztwa jak i procesu sądowego w przypadkach herezji, niezależna od sądów biskupich oraz od świeckiej władzy sądowniczej, podległa papieżowi.

Przed trybunałami Inkwizycji stało wiele historycznych postaci:

Giordano Bruno – skazany na więzienie oraz uroczyste odwołanie i potępienie swoich heretyckich pism w 1592 roku, a w 1599 na śmierć. Spalony na stosie 17 lutego 1600 roku na rzymskim Campo de' Fiori, po zatwierdzeniu wyroku przez papieża Klemensa VIII,
Galileusz – 1633 skazany początkowo na areszt domowy, zakaz kontaktów z innymi myślicielami i cotygodniowe odmawianie siedmiu psalmów pokutnych; ostatecznie tylko tę ostatnią karę utrzymano w mocy (na trzy lata); wbrew temu co sądzi większość ludzi, Galileusz otrzymał możliwość obrony poglądów w trakcie procesu, lecz owej szansy nie wykorzystał, błędnie uzasadniając swoją tezę (która de facto była poprawna); zrehabilitowany dopiero w roku 1992 przez Jana Pawła II.

Jeżeli chodzi o Hiszpanię Lea nie był w stanie podać tak dokładnych danych[16]. Hernando de Pulgar (Crónica, P. ii, cap. Lxxvii), sekretarz królowej Izabeli, odnotował, że w całej Hiszpanii w okresie 1480-1490 wyrokiem trybunałów inkwizycyjnych na stos posłano 2000 ludzi
Według włoskiego historyka Agostino Borromeo Inkwizycja w Wenecji w latach 1547-1797 przeprowadziła 3600 procesów, w wyniku których stracono 26 osób
Działający w latach 1233-1239 pierwszy dominikański inkwizytor Francji Robert le Bourge zyskał szczególnie ponurą sławę. Według niepełnych danych w ciągu kilku lat działalności wysłał na stos co najmniej 272 osoby, w tym 183 spalił jednego dnia w miejscowości Montwimer
W Czechach i Polsce inkwizycję ustanowiono na stałe w 1318 roku, choć represje antyheretyckie w ramach inkwizycji biskupiej prowadzono już w roku 1315, kiedy to w Pradze spalono 14 waldensów, a w kilku miastach śląskich ponad 50

I teraz meritum. Nie chodzi mi o to ktory ustroj ilu zabil ,tylko o to by wybiorczo nie traktowac historii to robienia zakazów. Juz pisalem O Juszczence i UPA ktore mordowalo Polakow a dzis o tym cisza ,z drugiej strony Che Guevara to wrog najgorszy itd
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.04.2009, 21:24
widzisz moja tolerancja na pewne herezje jest równie niska, jak za czasów rzeczonej inkwizycji.
Ty wywrywasz z kontekstu jakieś fakty historyczne i próbujesz je ze sobą porównywać i wrzucasz wszystko do tego tematu. fajnie, zaznaczyłeś swoją obecność i nie wiem jak większość, ale ja Ci jestem nie*wdzięczny. bez odbioru

*niepotrzebne skreślić
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 21:28
pio napisał(a):Wyświetl post
widzisz moja tolerancja na pewne herezje jest równie niska, jak za czasów rzeczonej inkwizycji.
Ty wywrywasz z kontekstu jakieś fakty historyczne i próbujesz je ze sobą porównywać i wrzucasz wszystko do tego tematu. fajnie, zaznaczyłeś swoją obecność i nie wiem jak większość, ale ja Ci jestem nie*wdzięczny. bez odbioru

*niepotrzebne skreślić
Po to to wklejam ,zeby pokazac ze zakazywanie Che Guevary jako polityka historyczna ,czy edukacja mlodych ludzi skazujac ich na wiezienie jest zalosne i robione tylko na potrzeby obecnej sytuacji. W tym samym czasie sie przemilcza inne sprawy np. z UPA bo to niwygodne polityczne. Natomiast z kosciolem sytuacja jest podobna ,ale nie boj sie ,Kosciol sie ma dobrze w Polsce i nikt mu krzywdy nie zrobi.
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:28
Wkleiłeś wikipedię znów, dla mnie koniec dyskusji. Nie żebym się obrażał, po prostu taka wymiana zdań jest pozbawiona sensu.

A Bourge to niezły bandyta i kanalia,i typowy agresywny neofita (był katarem, pewnie od niejedzenia mu się we łbie poprzestawiało). I rzeczywiście, przerażające te liczby, 26 osób przez 250 lat w Wenecji. I ten Galileusz z psalmami, okrucieństwo.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 21:32
Wkleiłeś wikipedię znów, dla mnie koniec dyskusji. Nie żebym się obrażał, po prostu taka wymiana zdań jest pozbawiona sensu.

A Bourge to niezły bandyta i kanalia,i typowy agresywny neofita (był katarem, pewnie od niejedzenia mu się we łbie poprzestawiało). I rzeczywiście, przerażające te liczby, 26 osób przez 250 lat w Wenecji. I ten Galileusz z psalmami, okrucieństwo.
No tylko 26 osob zabili za to ze mieli inne poglady...Rzeczywiscie w 21 wieku mozna sie z tego posmiac ,nawet jako anegdote opoiwedziec . Nie chce sie licytowac bo nie o to mi chodzi ale w Kopalni Wujek zabito chyba 9 górników hmm w sumie 9 mniej niz 250...
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:37
Nie wiem czy rzeczy typu "nie jedzmy nic i nie rozmnażajmy się to nas Bóg zbawi" i wciąganie w to tysięcy naiwniaków to są inne poglądy czy sekciarstwo, można dyskutować. No, ale w sumie masz rację, nawet jeden niewinny a skazany człowiek czyni całą instytucję, która go skazała pozbawioną wszelkich moralnych podstaw.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2009, 21:38
Chyba nikt juz nie rozumie o co temu gosciowi chodzi.
Prosba do wszystkich, nie karmcie go.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.04.2009, 21:38
Cytat:
do dwóch lat więzienia, ale jedynie za propagowanie ustroju totalitarnego, albo nawoływania do nienawiści na tle rasowym, narodowościowym
Czyli zabronione jest noszenie koszulki z krzyżem celtyckim Tak mam to rozumieć?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.04.2009, 21:40
AS82:
Wyobraź sobie, że gdzieś w****u w Afryce mieszka plemię kanibali. Żyją ci kanibale tak samo od tysiąca lat, nie mają żadnego dostępu do cywilizacji. Żyją w tej swojej ciemnocie bo po prostu inaczej nie potrafią. Oczywistą rzeczą jest, że to co robią, jedzenie ludzi etc, jest złe. Ale czy, biorąc pod uwagę fakt, że ci ludzie nie znają innego sposobu życia, jesteś w stanie jednoznacznie powiedzieć, że każdy z tych ludzi jest zły z osobna?

A teraz wyobraź sobie gościa w latach 40. w Niemczech czy w latach 60. w Argentynie. Ludzi obeznanych ze zdobyczami myśli człowieka, żyjących w społeczeństwach o wysokim poziomie rozwoju cywilizacyjnego, robiących to samo co ci kanibale. Tutaj chyba łatwiej powiedzieć, że ci ludzie są najzwyczajniej w świecie źli, prawda? Albo co najmniej zdrowo .......nięci na umyśle.

Ty oceniając czyny Kościoła w XII wieku w ogole nie bierzesz pod uwagę zmian społecznych i światopoglądowych jakie zachodziły w tej instytucji (i ogólnie w społeczeństwach) przez setki lat. Patrzysz na tamte wydarzenia z perspektywy XX wieku.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 22.04.2009, 21:42
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Oto mi chodzi aby panstwo zapewnialo obiektywna,na odpowiednum poziomie edukacje mlodym ludziom ,aby sami mogli sobie wyrobic zdanie na poszczegolny temat. W szkole uczono nas o 2 WŚ dlatego przecietny normalny Polak nie zalozy "ścierwa" ze swastyka czy podobizna Hitlera .
Ludzie nie wiedza zapewne zbyt wiele o Che Guevarze (bo po prostu tego w szkolach nie ucza) dlatego widza w nim jakiegos "pociagajacego rewolucjoniste" itd .Teraz z powodu tej niewiedzy lub blednych danych jakie poznali panstwo ich chce zamykac do wiezenia hmm. Niech sie schowaja z takimi pomyslami ,albo rozlicza wszystkich .BEZ ODBIORU
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.04.2009, 21:44
popieram zakaz, ale kara jest nie adekwatna do czynu... sąd powinien zamiast karać więzieniem to 30 godzin lekcji historii powinno być najlepszym wyjściem aby uświadomić delikwentów mody bądź urojonego "buntu". A dla osób które produkują dla zysku oczywiście kara więzienia.
Co do inkwizycji i Kościoła Katolickiego tak za 5-15 lat nie będzie krzyża w szakołach itd gdyż może to obrażać ludzi innych wyznań.
tego typu zakazy noszenia koszulek z podobizną człowieka jest w kilkunastu krajach świata w Polsce osoba z Dalajlamą nie spotka nic złego w Chinach już nie koniecznie przejdzie ulicą... i tak można podawać przykłady całą noc... są wyjątki, jednii tego typu zasady argumentują właśnie historią a inni wykorzystują w celach politycznych
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez marian3a : 22.04.2009 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2009, 21:44
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Czyli zabronione jest noszenie koszulki z krzyżem celtyckim Tak mam to rozumieć?
Krzyż Celtycki nie nawołuje do nienawiści na tle rasowym.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 22.04.2009, 21:47
Wreszcie zabrali się za to skur*ysyństwo. Bardzo dobrze. Chociaż więzienie to nie rozwiązanie. Anty che
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.04.2009, 21:55
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Popieram.
Niech się najpierw douczy, w przeciwnym wypadku dyskusja z nim nie ma sensu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 22.04.2009, 22:03
No tylko 26 osob zabili za to ze mieli inne poglady...Rzeczywiscie w 21 wieku mozna sie z tego posmiac ,nawet jako anegdote opoiwedziec . Nie chce sie licytowac bo nie o to mi chodzi ale w Kopalni Wujek zabito chyba 9 górników hmm w sumie 9 mniej niz 250...
AS82.... tak jak Ci to już Krissu napisał.... na wszystko trzeba patrzeć z perspektywy danego czasu.

Żyjesz w XIX w. nie widziałeś nigdy na własne oczy wojny i z rumieńcami na twarzy cytujesz Wikipedie podając ile to osób skazała na śmierć Inkwizycja. Wg Ciebie robi to z Kościoła instutucje zbrodniczą.

W wolnej chwili wypożycz sobie kilka ksiażek nt histori powszechnej, kurde nawet spróbuj poszukac czegoś na Wiki ( chociaż tam znaleść coś od a do z prawdziwego to jest sztuka).

Żebyś jednak mógł od razu zauważyć pewną rzecz dam Ci pewien przykład.
Mniej więcej w tym samym czasie jak organizowała się Święta Inkwizycja Mongołowie zdobyli Bagdad,... w ciągu kilku dni wycieli w pień kilkaset tysięcy ( niektóre źródła mówią nawet o 800 000 ) jego mieszkańców. Widzisz skale zjawiska?

Z perspektywy Histori żadna władza nie działa moralnie. Mordowali Egipcjanie, Rzymianie, rzezie urządzały ludy niszczące Imperium Rzymskie, później mordował Kościół, Naziści, Komuniści,... a teraz co robią amerykanie w Iraku i Afganistanie, Rosjanie w Czeczeni?. Widzisz jakąś róznice? Bo ja żadnej.

Jestesmy pokoleniem które jeszcze nie widziało prawdziwej wojny na własne oczy. Patrząc na historię Polski warto podkreslić jeszcze...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 22.04.2009, 22:10
Dla przykladu:
W Irlandii Che na koszulkach jest popularny. I to bardzo. Glownie dlatego ze w 1/8 byl Irlandczykiem a milosnicy Guinnessa uwielbiaja wyszukwiac w kimkolwiek znanym pierwiastek irlandzkosci i go wywyzszac.
A monochromatyczna grafika z podobizna Che - ta z podpisu KAmyka - to obraz irlandzkiego malarza. Wiec juz w ogole dubeltowo sie z tym obnosza.

Che zostalby zakazany tylko w wypadku pochodzenia w prostej linii od krolwej brytyjskiej.

PS.
Czy zakazane beda te syfiaste drechy z napisem CCCP ?!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.04.2009, 22:17
Miro - problem "Inkwizycji" jest znacznie bardziej złożony. Zacznijmy od tego, że nie istniała jedna "Inkwizycja", jako organizacja.
Po drugie - przez lata cała wiedza historyczna na temat tej instytucji była opierana na paszkwilu napisanym przez protestanta. Obecnie źródło te jest kwestionowane, z powodów wiadomych.
Można by tak długo.
Kolega AS82 nie ma pojęcia o czym pisze.

Co do "Che" - wystarczy zobaczyć efekty jego działalności, aby móc ocenić tę postać. "Po owocach ich poznacie".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.04.2009, 22:22
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dla przykladu:
W Irlandii Che na koszulkach jest popularny. I to bardzo.
To wyjaśnia takie kwiatki:

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Stary 22.04.2009, 22:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Miro - problem "Inkwizycji" jest znacznie bardziej złożony.
Wiem, .... uprościłem go maksymalnie na potrzeby AS82.

Co do tematu,
Zakaz chodzienia w takich np. koszulkach - troszkę podchodzi pod paranoje, Co sprytniejsi będą go na różne sposoby obchodzić. Przykład pierwszy z brzegu - bluzy LoNSDAle.

Druga sprawa to produkcja i handel takimi symbolami. Tutaj zakaz jak najbardziej powinień obowiązywać. Jak już wcześniej pisałem, próba zarabiania na symbolach które przyczyniły się do śmierci milionów ludzi jest moralnie naganna.
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.04.2009, 23:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dla przykladu:
W Irlandii Che na koszulkach jest popularny. I to bardzo. Glownie dlatego ze w 1/8 byl Irlandczykiem a milosnicy Guinnessa uwielbiaja wyszukwiac w kimkolwiek znanym pierwiastek irlandzkosci i go wywyzszac.
A monochromatyczna grafika z podobizna Che - ta z podpisu KAmyka - to obraz irlandzkiego malarza. Wiec juz w ogole dubeltowo sie z tym obnosza.
sam nawet gdzies taka gdzies mialem z Pennysa/Primarka,( nie zebym sie jakos identyfikowal z pogladami w/w osobnika, lata m to w co wierzyl, szczerze). Anyway, nie uwazasz Kocie ze w Polsce od razu to musi pachniec afera, bądz zawiasami, wieloletnim wiezieniem polaczonym z torturami, masakra normalnie, nie ma jak polska demokracja, ale jak sie komus zabierze troche wolnosci, to ktos inny dostanie jej ciut więcej, tak to dziala.

Tak na powaznie, owszem ludzie ci nie mieli krysztalowo czystej przeszlosci, ale projekt tej ustawy to z deka poroniony pomysl, ( z calym szacunkiem dla jej zwolennikow, ktorych tu nie malo) dystansu troche ludzie miejcie do tego swiata.
Ostatnio edytowane przez karmel1906 : 22.04.2009 o godz. 23:29.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 22.04.2009, 23:33
koszulki, koszulkami

Ale mam gorszy przyklad przenikającego lewactwa, kiedyś na angielskim zauważylem ze mam w ksiązce jedną z lekcji zatytułowaną "I need a hero" i calutkie dwie strony poświecone Che Guevarze. To jest dopiero żenada ze takie coś ktoś dopuścił, zaakceptował

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Stary 23.04.2009, 00:22
Szymek, doskonały przykład. Książki do nauki języków są przecudnym przykładem lewackiej politoprawności Zachodu.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów