The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Kto Mistrzem?
Chelsea 146 25,30%
Arsenal 75 13,00%
Man United 251 43,50%
Liverpool 67 11,61%
Inny zespół 38 6,59%
Głosujących: 577. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2009, 22:02
Arshavin OO
niesamowity mecz!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2009, 22:03
Nie moge nie wiem co sie dzieje ... po takim meczu obejrzanym na c+ czuje sie dziwnie normalnie nie moge zasnac
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2009, 22:04
Mecz sezonu !! Arshavin - :O Nie mam słów ! Gracz meczu na 10000% !! Chciałbym kiedyś w polskiej lidze takie mecze oglądać...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Zimon
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2009, 22:06
takiego meczu to jeszcze nie widzialem!!! przepiekne widowisko
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.04.2009, 22:07
Boże Święty dzięki Ci że olałem zadania domowe i obejrzałem ten mecz
Odpowiedz cytując
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.04.2009, 22:07
zajebisty mecz, coś nieprawdopodobnego.... Fabiański zagrał nieźle, ale jeśli chce coś znaczyć w Premiership musi zdecydowanie poprawić grę na przedpolu i wychodzić do dośrodkowań na 5 metr. Dziś był dużo lepszy od Reiny.

Jak oni to robią że tak grają, no jak? Co za tempo....
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.04.2009, 22:08
Szkoda Liverpoolu bo prawdopodobnie tym meczem stracili szanse na mistrzostwo.. btw: piekne zachowanie kibicow przy niekorzystnym wyniku dla The Reds
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2009, 22:08
I panowie...po takim meczu w Premiership, aż człowieka odrzuca na sam widok naszej rodzimej piłki kopanej, gdzie nawet mam wrażenie, że piłka dwa razy wolniej toczy się po murawie. NIESAMOWITE! Byłem przekonany, że L'pool padnie, ale jednak się podniósł. Tylko szkoda, że tym remisem raczej zaprzepaścił swe szanse na mistrzostwo.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.04.2009, 22:11
Bramki:
Torres 49,73 benayoun 56,90 - Arszawin 36,67,70,90

Arszawin klasa sama w sobie, fenomenalny.

Fabianski do przerwy swietnie bronil,po przerwie nie popelnil wielkiego bledu ale 4 bramki puscil...
niestety
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.04.2009, 22:12
Może już niedługo jak będziemy na Reymonta gościć Legię zobaczymy podobne widowisko ;d Tylko z korzystniejszym wynikiem ofc ;P
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 21.04.2009, 22:15
jabadabaryba: jesli w polowie ten nasz ligowy klasyk bedzie przypominac dzisiejszy spotkanie, to bede w pelni usatysfakcjonowany
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.04.2009, 22:18
ja .......e... co za mecz! myślę, że konto Fabiana obciążają trochę bramki nr 2 i 3. I w ogóle słabo wyglądała komunikacja z obrońcami, jakby nie to, można było zażegnać większość bramkowych sytuacji, głównie przy 1 i 2 golu. A Arsenal miał fuksa i Arshavina.

żeby w Polsce grali takie mecze...
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.04.2009, 22:20
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
Boże Święty dzięki Ci że olałem zadania domowe i obejrzałem ten mecz
Ja podobnie, szkoda tylko, że ważą się losy mojego zdania z fizyki, no ale warto mimo to było
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2009, 22:25
Coz mecz wspanialy, natomiast obrona obu zespolow, a w szczegolnosci Arsenalu przypominala zbieranine Kikutów..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.04.2009, 22:28
dokładnie. obrona po obu stronach miała pełno głupich strat i wybić, po części których padały bramki. w Arsenalu aż prosiło się o kogoś starszego i doświadczonego w środku, bo nawet Fabregas notował dość dużo strat.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2009, 22:34
A to Chelsea - Liverpool, a to Liverpool - Arsenal...
Cóż, czegoś takiego nigdy nie bedzie nam dane przeżyć na polskich boiskach. Istny kosmos, coś niewyobrażalnego. Każdy z tych piłkarzy biega 2 razy szybciej od naszych kopaczy. Piłka nie odskakuje, gra na jeden kontakt, z polotem, fantazją...

Eh, do zobaczenia na kopaniu z Górnikiem.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.04.2009, 22:38
To jest k...wa niemożliwe, żeby nasze skórokopy uprawiały tą samą dyscyplinę sportu!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kris8
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 21.04.2009, 22:53
No Fabian się nie popisał - ale co to był za mecz Nikt nie będzie pamiętał tego, że on przy tych bramkach był ślamazarny. Wszyscy zapamiętają ten mecz jako jeden z tych co się pamięta do końca życia Gdyby nie Gibbs w koncówce nie wyciągnął piłki z linii to Liverpool by nie oddał już tego prowadzenia - a tak to końcówka w Premiership już nie będzie aż tak ciekawa bo MU zgarnie mistrza.
Dobre typy na zakłady sportowe. Cracow rulez!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2009, 00:09
Najlepsza liga na świecie. Kropka
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.04.2009, 00:55
teraz mi jeszcze powiedzcie czy zgral ktos druga polowe meczu i gdzie ja sciagnac? bo widzialem niestety tylko pierwsza polowe :/
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.04.2009, 01:13
Krissu napisał(a):Wyświetl post
To jest k...wa niemożliwe, żeby nasze skórokopy uprawiały tą samą dyscyplinę sportu!
bo to jest inny sport
ten u nas i ten u nich

co do Fabiańskiego. Zagrał lepiej niż w PA ale II bramka jest jego
katastrofalnie grała obrona i stąd jego nerwowość
Sagna i Toure (Torres objeżdżał go jak ekspress 100 letnią ciuchcię) i Silvestre grali dramatycznie. Ten młody Gibbs niewiele lepiej...
zresztą obrona Liverpoolu grała taką samą padakę

generalnie mecz z cyklu tych kosmicznych...
nie ma co porównywać naszej pseudo ligi
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Martin
Senior Member

Stary 22.04.2009, 07:07
4:4 - rollercoaster na Anfield. Mistrzostwa ani Liverpool ani Arsenal nie zdobędą ale mistrzowski mecz sezonu rozegrali między sobą. Nikt tak pięknie nie przegrywa w tym sezonie jak Liverpool.
Nie spodziewałem się że będą z siebie w stanie wykrzesać jakąś finezję. Zwłaszcza pod rządami Beniteza. Torres jednak robi taką różnicę, że nawet Liverpool z nim w składzie jest w stanie grać przyjemnie dla oka. Dziś dorzuciłbym jeszcze Benayuona, bo to najlepszy mecz w jego wykonaniu jaki widziałem.
W Arsenalu podoba mi się trio Arszawin, Nasri, Fabregas. Plus do tego Walcott. To zawodnicy, którzy mogą sprawić że Kanonierzy znów będą grali najbardziej radosny, w dobrym znaczeniu tego słowa, futbol na Wyspach. Nikt chyba nie spodziewał się że Arszawin tak szybko potrafi się zaaklimatyzować. Druga bramka, to ta z tych, które lubię najbardziej. Postura może niepozorna, ale pokazał że ma nodze młotek.
Ciężko mi ocenić Fabiańskiego. I połowa na pewno szczęśliwa, choć można było dostrzec dużą nerwowość. Nie wiem czy można go obciążyć winą za bramki. Może za drugą - nie utrzymał równowagi i znalazł się w siatce. Przy strzale Torresa na 3:3 wydaje się, że zrobił co mógł. Zarzut natury ogólnej jest taki, że rzucała się w oczy jego nerwowość. Udzielała się całej linii obrony. Nawiasem mówiąc może szkoda że emocje kieruje do wewnątrz. Widać było że nie rządził defensywą. Brakuje mu trochę siły przebicia, agresji. Akurat tych cech, które w dobrej formie pokazywał Boruc i które pozwalały mu być przywódcą całej formacji.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.04.2009, 08:05
Martin napisał(a):Wyświetl post
Zarzut natury ogólnej jest taki, że rzucała się w oczy jego nerwowość. Udzielała się całej linii obrony. Nawiasem mówiąc może szkoda że emocje kieruje do wewnątrz. Widać było że nie rządził defensywą. Brakuje mu trochę siły przebicia, agresji. Akurat tych cech, które w dobrej formie pokazywał Boruc i które pozwalały mu być przywódcą całej formacji.
To jest facet co większość sezonu spędził na ławie, więc normalne jest to,że odczuwa stres. Pomijając już wszytko, jak tak patrzę na jego mimikę,sposób gestykulacji to ja nie wiem czy on się nadaje mentalnie na bramkarza. Czy ktoś go kiedyś widział jak krzyczy albo ustawia obrońców?Stoi w bramce i poprawia nerwowo rękawice. Zwróćcie uwagę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Martin
Senior Member

Stary 22.04.2009, 08:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To jest facet co większość sezonu spędził na ławie, więc normalne jest to,że odczuwa stres. Pomijając już wszytko, jak tak patrzę na jego mimikę,sposób gestykulacji to ja nie wiem czy on się nadaje mentalnie na bramkarza. Czy ktoś go kiedyś widział jak krzyczy albo ustawia obrońców?Stoi w bramce i poprawia nerwowo rękawice. Zwróćcie uwagę.
O to mi właśnie chodziło że on nie potrafi krzyknąć na nich i poustawiać na boisku. Szczególnie rzucało się to w oczy przy stałych fragmentach. Jeśli to kwestia mentalności, a na to wygląda, to ciężko mu będzie bronić w klubie, gdzie trzeba ustawiać gości o gwiazdorskim statusie.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.04.2009, 10:10
Gdzie mozna ogladnac bramki z tego meczu? Na youtube wszystko poblokowane :/
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 22.04.2009, 10:57
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/2405506/ <-- tutaj
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.04.2009, 11:01
kiedy nasi od pierwszej minuty będą grać jak oni w 90 minucie

widziałem ostatnie minuty meczu, tak się zastanawiam czy to aby na pewno nasi kopacze uprawiają w tę samą dyscyplinę co anglicy
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 22.04.2009, 11:12
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
kiedy nasi od pierwszej minuty będą grać jak oni w 90 minucie

widziałem ostatnie minuty meczu, tak się zastanawiam czy to aby na pewno nasi kopacze uprawiają w tę samą dyscyplinę co anglicy
nie
oni grają w piłkę
nasi kopią się po czołach, nogach, i innych częściach odwłoków
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.04.2009, 11:20
Martin napisał(a):Wyświetl post
O to mi właśnie chodziło że on nie potrafi krzyknąć na nich i poustawiać na boisku. Szczególnie rzucało się to w oczy przy stałych fragmentach. Jeśli to kwestia mentalności, a na to wygląda, to ciężko mu będzie bronić w klubie, gdzie trzeba ustawiać gości o gwiazdorskim statusie.
Bramkarz zdecydowanie musi być trochę chamem Schmeichel, Kahn, Boruc...tylko Iker mi jakos nie pasuje, chociaż kto wie.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2009, 14:23
te mecze z udziałem czołowych zespołów ligi Angielskiej co raz bardziej zaczynaja przypominac pod względem tempa i szybkości akcji spotkania hokeja na lodzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów