The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 19:41
Mam nadziej, ze w Warszawie wygra Legia, dzieki takiemu wynikowi juz od nastepnej kolejki wszystko bedzie w naszych nogach. Jesli wygra Lech to bedziemy musieli liczyc na ich potkniecie w nastepnych kolejkach.

Remisu nie przewiduje.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 20.04.2009, 19:56
A ja dzisiaj byłem koło 15:30 po bilety i spotkałem Konrada Gołosia pod Wiślackim Tylko zwycięstwo! Kiedy będzie ta oprawa, co miała być na Derbach Krakowa? To dosyć ważne.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.04.2009, 20:32
As napisał(a):Wyświetl post
Mam nadziej, ze w Warszawie wygra Legia, dzieki takiemu wynikowi juz od nastepnej kolejki wszystko bedzie w naszych nogach. Jesli wygra Lech to bedziemy musieli liczyc na ich potkniecie w nastepnych kolejkach.

Remisu nie przewiduje.

ale jednak remis byłby super zajefajny dla nas i to sie moze tak skonczyc przy skutecznosci tych druzyn, no chyba ze znowu Teysure znowu zejdzie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2009, 21:56
A ja tak btw: kiedys rozwalilismy Amicę (pamiętacie?), teraz jak Lech skończy na trzecim miejscu, to pewnie też się skończy 'wielki klub'
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.04.2009, 22:04
Żabole piszą ze najwazniejsze mecze czekaja ich PO Wisle.( m.in Lechia,Lks ,Cracovia)

Czyli pewnie maja wkalkulowana porazke ,a mecze z bezposrednimi rywalami w walce o utrzymanie dopiero przed nimi.

My wiemy o co gramy i stawka jest bardzo wysoka.Nie widze innego wyjscia jak wygrana ,moze byc byle jaka ,3 pkt muszą byc!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.04.2009, 22:28
A może by tak na meczu znów zacząć dzielić D na prawą i lewą stronę i zaśpiewać HSV? Niektórzy piłkarze mówili o tym, że właśnie ta przyśpiewka podoba im się najbardziej,m.in. Pietia

Wszyscy na czerwono!
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.04.2009, 09:34
A nie lepiej zmobilizować do tego E i zaśpiewać naprawde na dwie strony
OStatnio po Jagielloni pokazali ze umieją zadrzeć mordy .
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2009, 12:08
As napisał(a):Wyświetl post

Remisu nie przewiduje.
Jednak remis byłby dla Nas najlepszy , bo po takim wyniku zrównalibyśmy się z Legią punktami !!!
Edit : Oczywiście trzeba by było wygrać z Górnikiem ...
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
Romek.TS
Banita

Od: 04.2009

Stary 21.04.2009, 12:23
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...na_siebie.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2009, 14:36
Ciekawe czy zagra Paweł od pierwszych minut. Wg mnie, lepiej by było, gdyby nie zagrał. Może to dziwne co powiem, bo Paweł jest najlepszym polskim napastnikiem, ale bez niego gramy ciekawszą w ofensywie. A jeśli będzie Paweł, znów wszystko będzie grane pod niego. A że w formie być nie może po takiej kontuzji, nie sądzę, żeby znów mógł nam rozstrzygnąć mecz. Lepiej niech wejdzie na zmęczonych rywali. Zresztą, najlepiej niech go obejrzy na treningach Skorża, niech on zadecyduje...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.04.2009, 16:59
Mecz pewnie będzie podobny do tego w PP - oby wygrana jak wtedy 2-1 dla nas.

Górnik może nie atakuje olśniewająco ale ma dobre stałe fragmenty gry + dobra obrona i może być ciężko. Mimo to trzeba wygrać - choćby 1-0
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2009, 17:04
bardziej niż meczu z Górnikiem bał bym sie spotkania z ŁKS-em czy z Piastem.Zabrzanie prezentują sie znacznie słabiej niż te dwa zespoły.Takie mecze jak z Górnikiem marzac o mistrzostwie trzeba pewnie wygrywac
Odpowiedz cytując
lazernik
Junior Member

Stary 21.04.2009, 17:27
nie będziemy pokazać grę na satelitarnej, proszę podać link w Internecie, w którym będą wyświetlane
Odpowiedz cytując
pitr
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2009, 18:09
Będzie jakaś oprawa na Górniku?
Odpowiedz cytując
raf.ABG
Banita

Stary 21.04.2009, 18:10
podaj dalej...

Romek.TS napisał(a):Wyświetl post

wrzucajcie na nasza klasę, dajcie na opis na gg - werbujemy kolejne pokolenie Wislaków

KAŻDY !! BRAĆ ZNAJOMEGO NA MECZ !!

BILETY - http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5624
jakby ktoś nie widział
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2009, 18:38
pitr napisał(a):Wyświetl post
przyjdź i zobacz.

co się dzieje z ludzmi - nie ma oprawy? nie idę
słąbo grają? nie idę
pada deszcz? co z tego, że dach. jak stoję po kiełbaskę to nie mam dachu, nie idę.

co do meczu:

liczę na Ćwielonga. czuję, że jak on się w końcu rozchula, to powieziemy żaboli wysoko.

Wiśle mistrza, Górnikowi spadku, a Legii zwycięstwa z Amicą.
.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 21.04.2009, 18:56
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
przyjdź i zobacz.

co się dzieje z ludzmi - nie ma oprawy? nie idę
słąbo grają? nie idę
pada deszcz? co z tego, że dach. jak stoję po kiełbaskę to nie mam dachu, nie idę.

co do meczu:

liczę na Ćwielonga. czuję, że jak on się w końcu rozchula, to powieziemy żaboli wysoko.

Wiśle mistrza, Górnikowi spadku, a Legii zwycięstwa z Amicą.
Też mnie ciekawi czy będzie oprawa, ta co miała być na derbach np.? , ale idę na mecz, więc sprawadzę.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.04.2009, 19:02
na tym etapie w pojedynkach najbliższych rywali remis zawsze najlepszy, bo do nich idą dwa oczka (po jednym) a nie trzy.

Ale to jeszcze bez większego znaczenia, tylko jeden wynik jest ważny: nasz.

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2009, 19:09
harthausen napisał(a):Wyświetl post
na tym etapie w pojedynkach najbliższych rywali remis zawsze najlepszy, bo do nich idą dwa oczka (po jednym) a nie trzy.

Ale to jeszcze bez większego znaczenia, tylko jeden wynik jest ważny: nasz.
To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zastanówcie sie że macie blisko an stadion a nie 600 km. Nie każdy tak ma.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 21.04.2009 o godz. 20:21.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 21.04.2009, 19:34
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zasatnowcie sie że macvie blisko an dtadiion a nie 600 km. nie kazdy tak ma.
Do szkoły chyba też masz daleko? Nie chciałem się przypieprzać, ale stary tego sie czytać nie da.
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2009, 19:59
Jazda z nimi od początku i już. Nieważny styl i finezja najważniejsze to 3 punkty.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.04.2009, 20:14
Ciężki mecz. Ja zawsze mam szacunek do pracy Henrego. Potrafi poukładać drużynę. W Zabrzu był remis na własne życzenie. Teraz na stratę punktów pozwolić sobie nie można.
..
Odpowiedz cytując
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2009, 20:24
pitr napisał(a):Wyświetl post
Człowieku , może będzie a może nie - jezeli nie będzie to trudno , jeżeli będzie to lajtowo .
Przychodzisz dla Oprawy - czy dla Wisły

Pozdrawiam.
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2009, 20:45
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zastanówcie sie że macie blisko an stadion a nie 600 km. Nie każdy tak ma.

Nie rozumiem twojej odpowiedzi.

W momencie, w którym ja miałbym 600 kilometrów do Krakowa, to szczerze mówiąc na obecność oprawy lałbym ciepłym moczem i jeśli tylko miałbym szansę być na meczu Wisły, to przyjeżdżałbym bez gadania.

Chodzi o to, że oprawy są fajne. Ultra wkłada w nie mnóstwo pracy, pieniędzy, które poniekąd wkładamy także my wszyscy wrzucający do puch, i czasu wolnego. Jednak mimo to, obecność oprawy na meczu nie ma prawa decydować o tym, czy będziesz na meczu.

wybaczcie offtopa.
Powód: z którego miejsca w wlkp jest 600 kilometrów do krk?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 21.04.2009 o godz. 20:49.
.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.04.2009, 21:24
No to zeby sie niektorzy nie przejechali tym lekcewazeniem Gornika. Poukladany zespol, zaczyna byc widac reke Kasperczaka. Moze bez gwiazd, ale solidna druzyna, wybiegana, potrafia zagrac kombinacyjnie, przede wszystkim mysla na boisku. Na szczescie Skorza zdaje sobie z tego sprawe.

PAWELEK
BASZCZU-MARCELO-GLOWACKI-BROZEK
MALECKI-CANTORO-SOBOLEWSKI-DIAZ
BROZEK-CWIELONG(BOGUSKI)

ps. Pepe udowodnil, ze jest w stanie spudlowac z kazdej pozycji ale chcialbym go zobaczyc w ataku z Brozkiem
ps2. Caly czas brakuje w drugiej linii takiej osbowosci jak Cantoro. tu nawet nie chodzi o jakies cuda, ktorych moglby dokonac, ale zwykle przytrzymanie pilki, przesuniecie druzyny do przodu. Niestety w zestawie Diaz-Sobol gramy z nalogowym wybijaniem pilki na pale. W Gdyni wygladalismy po przerwie jak drugoligowa druzyna.

Wynik typuje 1:0 po sakramencko ciezkim boju i bramce w 87min
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2009, 21:50
Na pewno będzie to trudny mecz.Cała drużyna będzie musiała zapierdalaj przez 90 minut i grać na 0 z tyłu Górnik według mnie będzie grał defensywnie będą grać kontrą...Myślę , że jeśli cała drużyna zagra na maksa to powinno być dobrze.Skorża powinien ich porządnie zmotywować i pobudzić do walki !! TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO !
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.04.2009, 11:23
Trzeba od poczatku mocna ruszyc do przodu bo Gornik bedzie mial w planach albo gre z kontry albo zagraja otwarcie zeby nas zaskoczyc , zatem to my od poczatku musi ruszyc z calych sil,zeby sie pogubili .Byle ich nasi , po ostatnich dobrych wystepach nie zlekcewazyli ,bo strata punktó u siebie to koniec z marzeniami o Mistrzostwie
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Stary 22.04.2009, 11:56
3rider napisał(a):Wyświetl post
ps2. Caly czas brakuje w drugiej linii takiej osbowosci jak Cantoro. tu nawet nie chodzi o jakies cuda, ktorych moglby dokonac, ale zwykle przytrzymanie pilki, przesuniecie druzyny do przodu. Niestety w zestawie Diaz-Sobol gramy z nalogowym wybijaniem pilki na pale.
Strasznie irytuje mnie to wybijanie pilki na pałe ... ://///// Czy nie uwazacie, ze takze Pawelek powinien zagrywac pilke do obroncow a nie wybijac ja przed siebie liczac ze Piotrek lub Rafal o nia powalcza
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2009, 12:02
W ogóle Pawełek nie powinien wybijać piłek spoza pola karnego, szybciej serce bije, trzeba myśleć czy piłka poleci wyżej niz 3 metry

Ale w ostatnich 3 meczach Pawełek broni dobrze, żeby utrzymal forme do konca sezonu
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.04.2009, 12:29
Myślę że chłopaki już wykożystali limit odpuszczonych meczów w tym sezonie Nie ma innej opcji niż zwycięstwo:]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów