The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 22:34
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
ta tyle, że jeśli Boguski ma jakąś klauzule odstępnego i chciałby przejść do Lecha to Cupiał, Wilczek, Bednarz czy kto tam inny za dużo do gadania mieć nie będzie.

pamiętam z jakim przymróżeniem oka traktowałem informcje o Dolhsze, więc teraz naprawde mnie już nic nie zdziwi.
A niby jaką klauzulę miałby mieć Boguski Chłopak przychodził z III ligi do (chyba) ówczesnego Mistrza Polski i napewno nie stawiał żadnych wygórowanych warunków.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2009, 22:41
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Boguski nie będzie chciał pójść do Lecha. Nie zrobiłby tego, bo wie, że teraz jest bardzo lubiany przez kibiców Wisły, a po takim czymś znienawidzilibyśmy go. Po drugie, wątpię, żeby go chcieli skusić zarobkami, bo to jest bardzo skromny chłopak i nie w głowie mu wielkie pieniądze.
Boguś gdyby był samobójcą może i by chcial iść do Amiki
ale ...
drugi Boguś ... C. za Boga Ojca go tam nie sprzeda

ten news to jakiś bełkot dziennikarza giewu z Poznania
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.04.2009, 23:22
Żurawski w Wiśle, Boguski w Amice...jeszcze się sezon dobrze nie skończył a już atakują...Nie ma sensu zużywać kbajtów na komentowanie tego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.04.2009, 23:28
Boguski w Lechu? Eee... W marzeniach Smudy. Najprawdopodobniej jest to zwykła zagrywka taktyczna, aby w naszej drużynie zepsuć atmosferę. Wybuchła wojna psychologiczna. Trzy pierwsze kluby dzielą 2 punkty, a Leszek z faworyta ludu stał się drużyną, która ma najgorszy terminarz i punkt straty do lidera oraz punkt więcej od nas.

Czy sprzedawalibyśmy Boguskiego drużynie z Polski? Naszych musiałoby naprawdę pogiąć zdrowo. Przecież wiadomo, że europejskie kluby za sezon, dwa mogą zaoferować za niego dużo większe pieniądze. Lech przecież nie wyłoży 2-3 miliony euro. A wzmacniać jednego z rywali do mistrzostwa? Klauzula? Jakoś w okienku zimowym było jakieś tam zainteresowanie Boguskim i były to bodajże kluby zachodnie. Skąd taki Leszek wie o klazuli, wątpię, aby Boguski coś powiedział (bądź jego menago). Z artykułu, który czytałem wywnioskowałem, że chodzi o jednego zawodnika, którego można wyciągnąć za pomocą klauzuli i jest nim raczej Nowak. Pamiętacie zamęt jaki był na jego umowy jak pojawiały się spekulacje transferowe?

Sam Boguski po co miałby przechodzić do słabszej drużyny, albo w najlepszym wypadku na równym poziomie? Tu jest mu chyba dobrze.

Tak, więc obstawiam, że jest to zagrywka taktyczna Smudy, który modli się, aby w meczu z KSG stał się cud bo liczy się z tym, że Legia może wykoleić jego Leszka, albo w najgorszym dla niej przypadku zremisować.
Ostatnio edytowane przez eMTe : 20.04.2009 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.04.2009, 23:29
Joaquin napisał(a):Wyświetl post
A niby jaką klauzulę miałby mieć Boguski Chłopak przychodził z III ligi do (chyba) ówczesnego Mistrza Polski i napewno nie stawiał żadnych wygórowanych warunków.
a ja wiem? nie widzialem jego kontraktu. pytaj red. wyborczej Radosława Nawrota i Piotr Leśniowskiego.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.04.2009, 00:05
Dokładnie, to Nowak ma klauzulę, a na pytanie dziennikarzyny czy Boguski ma, prezes Lecha odpowiada z 'uśmieszkiem' nie wiem, to jest jawna kpina. W ziemniaka się mogą pocałować i tyle. Żeby Lech myślał o sprowadzaniu takich piłkarzy jak Boguski, to po pierwsze musiałby wywalczyć mistrzostwo, po drugie dysponować kwotą paru milionów euro na transfery (a tę dopiero będą mieli po sprzedaży jakiegoś piłkarza), po trzecie mieć przynajmniej kilku piłkarzy pokroju Boguskiego sprowadzonych do drużyny, bo kto uwierzy w te ich ambicjonalne plany podbicia LM z takimi personaliami jakie posiadają. Widać to dokładnie, że jeśli wylatuje któryś piłkarz z Peszko, Lewandowski, Rengifo, Murawski, Stilić - to gra Lechowi przestaje się tak ładnie kleić, co w naszej lidze pełnej drwali może oznaczać głupią stratę punktów. Moim zdaniem chęć wyjazdu na Zachód kilku gwiazdek weźmie górę nad MP i Lech po prostu wieszczonego "majstra" straci.
Konkludując wyciągnięcie Boguskiego stoi dokładnie na tym samym poziomie S-F co wyciągnięcie przez nas Lewandowskiego.

A co do kontraktu Boguskiego, tak mi się coś pamięta, że miał niedawno jakąś podwyżkę, więc coś tam mogło zostać wpisane, ale nie wydaje mi się, aby to była kwota odstępnego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.04.2009, 00:17
eye63 napisał(a):Wyświetl post
W ziemniaka się mogą pocałować i tyle.
To jedno zdanie podsumowuje najlepiej cały wątek p.t. "Boguski w Lechu"
Że też ludzie się dają jeszcze nabierać na takie tanie chwyty...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2009 o godz. 00:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.04.2009, 08:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To jedno zdanie podsumowuje najlepiej cały wątek p.t. "Boguski w Lechu"
Że też ludzie się dają jeszcze nabierać na takie tanie chwyty...
Dla mnie sprawa jest prosta jeśli Kadziński mówi, że chce ściągnąć Boguskiego a nie obchodzi go Żurawski, to na 99% już prowadzą negocjacje z Żurawskim właśnie. Boguski to taki medialny ochłap rzucony gazetom i kibicom dla odwrócenia uwagi.

Tak czy inaczej - Boguski to całkiem inny typ człowieka niż Dolha czy Kokoszka i tu raczej Lechowi nic się nie uda zdziałać...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.04.2009, 08:45
Załóżmy nawet, że Boguski ma wpisaną w kontrakcie kwotę odstępnego i jakimś cudem jest ona mniejsza niż 1 mln €. Byłby to z naszej strony szczyt frajerstwa, w który nie wierzę - ale niech tam, gdybać można.

Załóżmy więc, że Amika faktycznie składa nam "propozycję nie do odrzucenia". No, tylko drobny szczegół. Do tanga trzeba dwojga. Boguski musi chcieć grać w Amice.

Nawet zakładając, że Amika będzie na topie, kusić będzie grą o awans do Ligi Mistrzów, to:
a) Boguski wolno się aklimatyzuje, jest nieśmiały. W Wiśle wywalczył sobie odpowiednią pozycję i niekoniecznie zechce z tego zrezygnować na rzecz rywalizacji o miejsce w składzie z takim Peszko czy Lewandowskim.
b) Dla zawodnika nawet ważniejsze od grania na odpowiednim poziomie są pieniądze. Oczywiście, zakładam że w Wiśle Rafał nie zarabia kokosów. Ale prezes Amiki twierdzi, że nie zatrudni Żurawskiego, bo ten żąda za dużych pieniędzy. Dziennikarze spekulowali, że Stilić zarabia w Amice 120 tys. €. Nie rozumiem, jakim cudem Boguski miałby dostać więcej od gwiazdy tego zespołu.
c) Widać wyraźnie, że Amica próbuje zatrzymać najlepszych graczy, blokując ich transfery zagraniczne. To na pewno nie zachęca Boguskiego i innych polskich zawodników z ambicjami, którzy chcą spróbować gry za granicą, za dużo większe pieniądze.
d) Boguski doskonale wie, że odpowiednio rozwijając się w Wiśle, za rok-dwa odejdzie do jakiegoś zagranicznego klubu, gdzie zarobi godne pieniądze.

Reasumując - pomysł "Boguski w Amice" kupy się nie trzyma.

Mnie jednak cieszy, że Amika wzgardza Żurawskim (choć zawsze istnieje możliwość, że to zagrywka negocjacyjna). Bo mam nadzieję, że Maciek przyjdzie do nas. Mimo swojego wieku, jest nadal w niezłej formie i byłby znaczącym wzmocnieniem.

PS. Uwaga przedmówcy o ściemie z Żurawskim może być słuszna. Ale:
a) mi to pasuje do mentalności Rutkowskiego i spółki - oni wolą stawiać na młodych i na nich zarabiać
b) w Amice chyba żaden zawodnik nie zarabia 200 tys. € - a to absolutne minimum tego, co zechce Żuraw.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.04.2009 o godz. 08:48.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.04.2009, 09:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
a) mi to pasuje do mentalności Rutkowskiego i spółki - oni wolą stawiać na młodych i na nich zarabiać
b) w Amice chyba żaden zawodnik nie zarabia 200 tys. € - a to absolutne minimum tego, co zechce Żuraw.
Owszem - Lech do tej pory głównie stawiał na młodych, aby potem na nich zarobić. Ale równie ważny jest dla nich "wizerunek" który można sprzedać sponsorom. Ostatnio ten wizerunek za sprawą afery korupcyjnej i zamieszanej w to "poznańskiej gwiazdy" mocno się nadkruszył - logiczne więc wydaje sie, że trzeba znaleźć kogoś, kto dotychczasowego idola zastąpi. Żurawski byłby imho idealny dla poznaniaków.

A co do tego ile zarabiają gwiazdy typu Stilic, nie sugerowałbym się tym co piszą gazety. A nawet jeśli to prawda - Lech prędzej czy poóźniej będzie musiał podnieść wynagrodzenia, budżet na to mają już teraz wystarczający.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Stary 21.04.2009, 10:26
Polityka transferowa Wisły? Musi wreszcie zostać określona. Pan Cupiał powinein określić czy będą jakieś gotówkowe transfery w najbliższym okienku (Według mnie nie będzie takowych). Powinno się określić na jakich zasadach rozdysponowane środki z tytułu transferów z klubu. Powinno określić się wizje zespołu. Czy mamy drastyczne odmładzać skład czy też rczej postawić na mieszankę: rutyniarze ( Sobol, Baszczu, Zieniu, Głowa) + gracze doświadczeni ale jeszcze głodni sukcesu (Pawełek, Piotr Brożek, Boguski, Paweł Brożek)+młode wilki (Małecki, Marcelo, Beto, Leszczak, Burliga). Ja wybrałbym tę drugą opcje.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.04.2009, 10:33
Poltyka jest juz dawno okreslona tylko nikt z klubu nie ma powodu zeby ja ujawniac kibicom.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Stary 21.04.2009, 10:38
Ciekawe jak bo jak narazie to nic sie nie trzyma kupy
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.04.2009, 11:57
co do Żurawskiego w Wiśle to obawiam sie że z każdym jego golem w lidze greckiej (8 goli do tej pory) jego powrót do Polski sie oddala bo pewnie bedzie miał korzystniejsze finansowo oferty z bogatszych klubów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.04.2009, 12:25
O Saganowskim - nie tutaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.04.2009, 12:33
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Poltyka jest juz dawno okreslona tylko nikt z klubu nie ma powodu zeby ja ujawniac kibicom.
DLACZEGO?
kibic wie.
Od przyjścia Skorży do Wisły polityka klubu wygląda tak, iż kupujemy (sic!) zawodników z kartą na ręku, i sprzedajemy ich z zyskiem. Zawodnicy poprzez grę w pucharach się promuje i ich wartosc rośnie.
I przede wszystkim. Kupujemy rozsądnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2009, 14:19
Tutaj w WLKP czasami ludzia sie prewraca w głowach wiec nie ma czym sie przejmowac.
jesli Boguski mial by gdzies odejsc to jedynie za granice za pare lat.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.04.2009, 14:31
Myślę, że po tym co spotkało Dolhę po transferze na linii Wisła - Lech w najbliższych kilku latach żaden myślący piłkarz nie zdecyduje się na taką zmianę barw klubowych
Ja nauczyłem się w ogóle nie zwracać uwagi na plotki transferowe w gazetach, a tym bardziej te z Przeglądu Sportowego, bo o ile kiedyś ta gazeta jeszcze miała dobry poziom i rzetelne informacje, to teraz jest to "poziom .......onego dna" jak mawia nasz selekcjoner.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.04.2009, 17:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
DLACZEGO?
kibic wie.
Od przyjścia Skorży do Wisły polityka klubu wygląda tak, iż kupujemy (sic!) zawodników z kartą na ręku, i sprzedajemy ich z zyskiem. Zawodnicy poprzez grę w pucharach się promuje i ich wartosc rośnie.
I przede wszystkim. Kupujemy rozsądnie.
Według mnie to nie ma określonej polityki. A powinna wresczie takowa być. Mówisz że kupujemy zawodników z kartą w ręku. Z tego co wiem Jirsak kosztował 700.000 €, Cwielong 1 mln PLN, Łobodziński 200.000 €. Czyli nasza polityka transferowa nie wygląda tak, że bierzemy zawodników za darmo. Kto ze wziętych za darmo został sprzedany
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.04.2009, 17:40
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie to nie ma określonej polityki. A powinna wresczie takowa być. Mówisz że kupujemy zawodników z kartą w ręku. Z tego co wiem Jirsak kosztował 700.000 €, Cwielong 1 mln PLN, Łobodziński 200.000 €. Czyli nasza polityka transferowa nie wygląda tak, że bierzemy zawodników za darmo. Kto ze wziętych za darmo został sprzedany
Wkrótce Marcelo...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2009, 17:44
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj w WLKP czasami ludzia sie prewraca w głowach wiec nie ma czym sie przejmowac.
jesli Boguski mial by gdzies odejsc to jedynie za granice za pare lat.
Za parę lat to Rafałek będzie podpisywał swój ostatni w karierze kontrakt. To już nie jest junior, on lada dzień kończy 25 lat.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.04.2009, 18:19
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
To mało wiesz. Tylko tyle, co z gazet. A one nie piszą prawdy...

A tak w ogóle to grzecznie przypominam, że dla własnych propozycji transferowych został stworzony temat "Gdybym był Bednarzem...". Jeżeli będzie trzeba, to zacznę przypominać niegrzecznie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2009 o godz. 18:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2009, 18:39
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Za parę lat to Rafałek będzie podpisywał swój ostatni w karierze kontrakt. To już nie jest junior, on lada dzień kończy 25 lat.
Może to twoje zdanie ale jak dla mnie to piłkarze graja tak do 34 , 35 wiec spokojnie z dwa lata powinien pograc u nas Boguski i jesli rozwinal by sie jak Zurawski ( akurat stylem gry mi go przypomina ) To moze zostac dluzej ale to moje zdanie a niewiadomo co sadzi na ten temat zainteresowany i Wisła.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.04.2009, 00:22
flamengista napisał(a):Wyświetl post

PS. Uwaga przedmówcy o ściemie z Żurawskim może być słuszna. Ale:

Boguski w Amice.........tylko tak to skomentuje.

Czają sie pewnie na Zurawia ale z drugiej strony ich polityka to stawianie na młodych wiec tu moze byc jakis "chłyt matetnigowy"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.04.2009, 07:54
Sobol odejdzie ?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.04.2009, 09:18
Sobolowi trzeba jak najszybciej przedłużyć kontrakt jeśli zależy władzom na dobrych wynikach. Sobol to nasz największy wojownik, lider drużyny
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.04.2009, 09:53
Sobol, Baszczyński, Brożek P, Zieńczuk - Ciekawe kim będziemy grać, kogo sprowadzą na ich miejsce - tego dowiemy się zapewne za 2 okienka transferowe, gdyż te znów prześpimy i obudzimy się z ręką w nocniku
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.04.2009, 13:04
Cóż, skoro do tej pory Bednarz nie rozmawiał z Sobolem o nowej umowie - widać ma prikaz z góry. Koncepcja odmładzania zespołu ma być realizowana konsekwentnie.

Szkoda, bo na tym poziomie Radek może pograć spokojnie jeszcze min. 2 lata.

Jest jeszcze jedna sprawa. Sobolewski to człowiek małomówny, ale zawzięty. Przecież Wisła zablokowała jego odejście do Turcji "last minute". A chłopak kalkuluje i chce do emerytury dorobić jak najwięcej.

W obecnej formie spokojnie załapie się do angielskiej Championship - a tam kwota 300 tys. € za sezon to norma.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.04.2009, 11:42
Ciekawe kim chcemy grac nowy sezon bo wzmocnień nie widac tylko po stronie ubytków lista graczy się powiększa wiadomo że odmładzac skład kiedyś bedzie trzeba ale nie na hurtową skalę , przecież wymieniani jako główni kandydaci do opuszczenia Wisły stanowia właśnie o sile tej drużyny .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2009, 18:28
Ja rozumiem ze chcą odmładzac zespół itd.

Ale jakos dotychczasowe ruchy kaza twierdzic ze ich nastepcy to zawodnicy przypadkowi i za darmo.

Zadnej logiki tutaj nie ma,a jesli mamy budowac zespoł kolejnymi wynalazkami typu Beto ,Branko czy Stanko to juz lepiej brac chłopaków z Młodej ,kazdy jeden ma wiecej ambicjii niz ta trojka razem wzieta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów