|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem....to bym dwoił się i troił aby pozyskać (no i przekonać do tego Bossa i RN) Macieja Żurawskiego. Wiadomo, tani w utrzymaniu nie będzie, ale raczej na pewno będzie mocno wyróżniającym sie napastnikiem w naszej lidze (vide Frankowski).
Poza tym po przeczytaniu artykułu że Amica nie interesuję sie nim, jestem niemal pewny że poczynili już pierwsze kroki aby go pozyskać... ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mówiło się coś o inwestowaniu w młodych zawodników... W Ekstraklasie lub I-lidze jest kilku utalentowanych zawodników, sądzę żę warto się im uważnie przyjrzeć. W moim zestawieniu nie uwzględniam zawodników z Lecha i Legii bo wydaje mi się żę ich nie puszczą do nas. A więc uważam ,że warto obserwować następujących piłkarzy:
Bramkarze: Rafał Gikiewicz (87)* Jagiellonia, Michał Gliwa (88) Polonia W. Obrońcy: Kamil Glik (88) Piast, Jarosław Fojut (87) Śląsk, Maciej Sadlok (89) Ruch, Adam Marciniak (88) Górnik Z. Prawi: Michał Pazdan (87) Górnik Z., Tadeusz Socha (88) Śląsk Lewi: Krzysztof Król (87) Jagiellonia, Michał Płotka (88) Arka Pomocnicy: Kamil Wilczek (88) Piast, Mateusz Cetnarski (88) GKS Bełchatów, Szymon Matuszek (89) Jagiellonia, Marcin Budziński (90) Arka Prawi: Jacek Kiełb (88) Korona, Daniel Mąka (88) Polonia W. Lewi: Damir Kajosevic (87) Jagiellonia, Bartosz Osoliński (88) Znicz Napastnicy: Piotr Gawęcki (89) Korona, Artur Sobiech (90) Ruch, Michał Twardowski (89) Jagiellonia Michał Fidziukiewicz (91) Jagiellonia *-w nawiasach rok urodzenia. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wyslij swoj post mailem do Bednarza zanim sprowadzi nam kolejnego Beto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK. To daj adres. A tak poważnie to nie mówie żeby kupić wszystkich tych zawodników ale bacznie obserwować ich rozwój. Bo znowu ucieknie nam jakaś perełka jak ostatnio np. Robert Lewandowski czy wcześniej Radek Majewski.
A co do Beto to ja wierze, że ten zawodnik strzeli (bądź wypracuje) jeszcze dla Wisły kilka bramek Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 21.04.2009 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cetnarski radzi sobie całkiem dobrze w Bełchatowie, ma zadatki na klasowego playmakera.Można sie nim zainteresowac chociaż za podkupienie Garguły to PGE pewnie wystawi zaporowa cene na niego dla Wisły.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niestety ale dla nas każda cena jest w tej chwili zaporowa. A sądze że Bełchatów nie będzie miał innego wyjścia PGE wycofuje się z finansowania klubu... A poza tym z niewolnika nie ma pracownika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja to zatrudniłbym Trenera2008 i Managera89 i jak się to mówi ,"wszystkie troski pójdą precz".
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kristos czy ja mówie o zatrudnianiu wszystkich tych piłkarzy
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 21.04.2009 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jacek Kiełb - Korona Kielce jeszcze o nim usłyszycie. Siedlce rulez
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to należy kupić Rafała Kujawę. 21 lat, gra w ŁKS-ie, cena napewno byłaby niska, a chłop ma talent i jeszcze się bęzie rozwijał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No to pewnie po niego sięgniemy będzie takie 2 w 1
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Hmmmm a może ten Pan
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...rt/profil.html Środek- Sobol - Mozart a pózniej Mozart- Garguła prezentowałby się imponująco. W razie gdyby sie dobrze spisywał to można go wziąść do reprezentacji A tu drugi Pan : http://transfermarkt.de/de/spieler/7...on/profil.html W polskiej lidze to mógłby nawet do 40 grać..... Przebieg jego kariery mówi sam za siebie.... Spokojnie moze grać na defensywnej pomocy albo na środku obrony ... Wyobrażacie sobie to ? Były piłkarz Realu Madryt, AC Milanu i Juventusu w Polsce |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
marzenia... TAcy kolesie zarabiają(zarabiali) tak dużo, że już nic nie muszą. Polska liga to nie taki prestiż żeby się przemęczać na starośc
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że ktoś powinien pomyśleć o założeniu tematu pt." popierdółki transferowe" i tam znależli by miejsce różnego rodzaju nawiedzeni .
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mozart, fakt,że gość miał gorszy okres i nie grał,ale w przerwie zimowej szukał klubu. W tym czasie sprowadzono na jego pozycję Cariocę, a Mozert był dogadany z Udine, tylko,że oni tak naprawdę go nie chcieli.
Fakt ujawniony po czasie. Poza tym jak odszedł Laudrup to może Mozart zacznie znów grać. Tak czy siak facet kasuje coś rzędu 700 tysięcy za rok.Marzenia. Mnie nurtuje fakt jeden. Gdzie zostanie wypozyczony lub sprzedany Beto. Wszak on nic nie umie. Bo to,że grać u nas raczej nie będzie jest jasne. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skoro nie udało sie ściągnąc Lewandowskiego przed rokiem to może warto zainteresowac sie obecnie najlepszym napastnikiem Znicza Pruszków Tomaszem Chałasem.Podoba mi sie jego zimna krew pod bramką, większych problemów nie sprawia mu wygranie pojedynku jeden na jeden.
Wychowanek Znicza to pozatym charakterny facet pobił sie na jednym z treningów jak był w Legii za co został wydalonu ze stołecznego klubu.Chałasem interesuje sie też Lech.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.04.2009 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chałas jest wypozyczony z Legii
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chałas nie jest wypożyczony, tylko rozwiązał kontrakt z legią o ile sie nie myle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,360...Pruszkowa.html
Wg. tego tekstu jest wypożyczony, chyba że już nieaktualne. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Na transfermarkcie pisze ze tak jakby on z Znicza był wypożyczony do Legii
08/09 12.2008 Legia Warschau B Znicz Pruszkow ablösefrei 08/09 07.2008 Znicz Pruszkow Legia Warschau B ablösefrei |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na Legi też pisze ze był on wypożyczony ze Znicza do nich, i wychodzi na to ze przedwcześnie oddali im go z powrotem, ze względu na kłopoty dyscyplinarne
![]() W każdym bądź razie nie należy on do legi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
tekst z weszło na temat Nowaka i Grosickiego, trafnie obrazujący jaki to wielki piłkarz ten Nowak ;] :
"Najdziwnieszy tekst ukazał się w "Polsce", gdzie Robert Zieliński napisał o Kamilu Grosickim: "Bo talent i szybkość ma nie mniejsze nie tylko od Chinyamy, ale nawet od Dirka Kuyta z Liverpoolu i szkoda go marnować w Białymstoku". Hmm, Grosicki ma talent nie mniejszy niż Kuyt? Sorry, ale to chyba najbardziej nierozsądne zdanie, jakie w tym roku przeczytaliśmy. Chociaż chwilę później Zieliński znów daje do pieca: "Ale i tak najbardziej mi żal Dawida Nowaka. To talent na miarę Lubańskiego, jednak ten to dopiero trafił zatrutą czekoladkę". Nowak na miarę Lubańskiego? Ma 25 lat i strzelił w karierze 16 goli w ekstraklasie, Lubański w tym wieku miał ich 148 (do tego był 7 razy mistrzem Polski i 4 razy królem strzelców). Komentarz zbyteczny." Wiślak1994 - rozwaliłeś mnie tym Emersonem ;] Za takie grosze by tu grał?
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 22.04.2009 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja gdybym był bednarzem to wyłoniłnym króla strzelców Pierwszej ligii Polskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z drugiej strony mozna zadac pytanie, ile goli w ekstraklasie mial Zurawski gdy w podobnym wieku przychodzil do Wisly z Lecha ? Tez mu troche do Lubanskiego brakowalo, ale potem sporo nadrobil. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
tylko nie ukrzyzujcie mnie za te nazwiska :
wg mnie powinnismy sie zainteresowac Przyrowskim kontrakt konczy mu sie za rok, klub taki jak wisla powinien miec reprentacyjnego bramkarza ![]() no i oczywiscie napastnikow: moze wartoby bylo zlozyc oferte saganowskiemu ? sam mowi ze z southampton konczy po tym sezonie, ma tez 30 lat na karku wiec moze mysli juz o powrocie do polski - do sciagniecia chyba za darmo a napewno 2-3 lata pogra na przyzwotym poziomie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest wyjście z sytuacji - obetnie mu się kciuki....
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|