|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
[quote=lodecki;711710]a ja mysle ze ani mecz Legia-Lech, ani Wisla-Legia nie wyłoni mistrza,
napewno nie wyłoni tylko da odpowiedz kto sie bedzie jeszcze liczyl w walce o MP |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ja osobiscie poczekam na mecz Wisla-Legia i wtedy bedzie cos wiecej wiadomo. Mecz z Lechem niczego jeszcze nie wyjasni, bo jeszcze troszke meczy do rozegrania i kazdy moze to i owo "wtopic".
Martwia mnie bardziej mecze z druzynami, ktore walcza o utrzymanie. Mecz z Lechem to po prostu kolejny mecz z druzyna ktora ostatnio gra najwiekszy piach jesli chodzi o kluby ktore walcza o MP. PS: Kasprzik to najwiekszy burak jakiego widzialem ostatnimi czasy. Fajna byla tez akcja z jego tekstami na NK, o ile to nie byl fotomontarz Tak czy inaczej Grzegorz "whit my love" Kasprzik sie zagotowal w wywiadach. Inna sprawa ze "latajace gwozdzie" to juz patologia ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 20.04.2009 o godz. 01:46.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. To,że tak grają chyba nikogo nie zaskakuje,wszak każdy zespół prowadzony przez Smudę rundę wiosenną gra fatalnie.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Smuda to niezly trener ale ewidentnie widac tez wady: przygotowanie fizyczne zawodnikow na wiosne oraz trzymanie sie nazwisk. Gra praktycznie tym samym ustawieniem i tym samym skladem, nie potrafi reagowac na zmieniajace sie warunki. Kazdy zespol (nawet te z dolu tabeli) juz rozczytal taktyke Lecha. Ja tam sie nie zmartwie jesli Smuda podpisze nowy kontrakt. Co z tego ze Lech ma mnostwo mlodziezy skoro Smuda nie potrafi takich graczy odpowiednio wprowadzic do gry. Stilicia czy Lewandowskiego (czyli mlodzieniaszkow) dostal gotowych od razu do pierwszego skladu. Ja tam bym w zyciu nie zamienil Skorzy na Smude chociaz nasz trener tez ma pare odchylow
![]() Tak jak pisalem juz wczesniej, Lech przegral jjuz swoja szanse na mistrza bo Smuda sie troche pogubil. Mieli 5 pkt przewagi a teraz juz 1 pkt w plecy, coraz gorzej im idzie. My musimy grac swoje. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przeciez gdyby LKS nie mial Wyparly tylko powiedzmy Cabaja, to by wczoraj dostali z 7:0 i ci co dzis pisza o fatalnej grze Lecha pisaliby ze jest w zajebistym gazie.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Zajebisty gaz Lecha?
Zwycięstwo z Bełchatowem w 90 minucie, szczęsliwe 1:0 z Jagą, remis z Górnikiem po samobóju Strąka w 90 minucie, remis z Arką, remis z nami uratowany w końcówce, megaszczęsliwe zwycięstwo w Gliwicach po bramce w 93 minucie, remis z ŁKS po golu w 92 minucie. 3 zwycięstwa bardzo szczęśliwe, trzy remisy w tym dwa remisy bardzo szczęsliwe... Ot, cały gaz Lecha.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak wczoraj zobaczyłem w skrócie to co robi Wyparło, to aż własnym oczom nie mogłem uwierzyć.
Gdyby nie on, "golek z worami" by się na dobre rozwiązał i nie bylibysmy w tak świetnych nastrojach. ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
A co takiego wielkiego zrobil Wyparlo ? Poza tym ze stal w srodku bramki i wszystkie pilki lecialy prosto w niego ?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Naszemu Pawelkowi takie mecze sie nie trafiaja. Wyparle tak. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
E tam.Utrudnili sobie sprawę jednak jak wygrają w Niedziele znów będą faworytem.Lecha by można spisać na straty gdyby reszta grała jakoś nadzwyczajnie a tak nie jest
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
A propos Amiki i tej jej gry do konca.
Przypomne ze w zeszlym sezonie przepierdzielili puchary w ostatniej kolejce ze slabym LKS. I to u siebie. Teraz przepierdzielaja niemal pewne mistrzostwo. Przeciez mieli kilka punktow przewagi, mecz z Wisla u siebie. Powinni jechac do Warszawy przyklepac tytul i dograc sezon na luzie ratujac w ostatniej kolejce obrzezany wstyd zza Blon. Mam nadzieje ze Legia ich zdemoluje. A nerwowe podrygi Smudy spowoduja rozdeptanie ratujacych sie przed spadkiem ickow, co i tak Amice nie pomoze, bo Wisla po przyjacielskim rozwalcowaniu Slaska zostanie MP. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w Warszawie zagra Rengifo i Murawski od pierwszej minuty.Peruwiańczyka uważam nawet lepszego zawodnika od Lewandowskiego.Dla Wisełki najlepszy byłby w tym meczu remis.
W niebezpiecznym gazie jest też PGE Bełchatów,6 punktów straty w obecnej formie drużyny Ulatowskiego nie jest nie do odrobienia na 6 kolejek przed końcem
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.04.2009 o godz. 15:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez jestem za remisem, oczywiscie zakładając ze w piatek ogolimy Zabrze. W Warszawie szykuje sie super meczyk ,juz widze to 'ciśnienie" kibiców Amiki jacy to oni nie sa Anty -Legia ![]() Ayala ,slusznie tez uwazam ze dalej trzeba uważac na "tyły" tam PGE i Dysko-Polo ,choc niewiem kto bedzie chcial ich trenowac,chyba juz tylko moi ulubieni trenerzy Albin Mikulski albo Miecio Broniszewski ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() Co do PGE...nie, raczej spuchna chlopki i zalicza ze dwie wtopy. Predzej "Polonia", tyle ze tam nowy trener pewnie bedzie chcial wdrazac "mysl trenerska" po swojemu, a wiemy ze na naszym ligowym podworku wyglada to jak zwykle ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kiedyś w ostatniej kolejce odebraliśmy Śląskowi we Wrocławiu tytuł MP, samemu grając o pietruszkę. Śląskowi wystarczał remis aby zostać MP. Pełny stadion, orkiestra. Kilka minut do końca Wisła prowadzi 1:0, karny dla Śląska i ....nasz bramkarz broni. Nie chciałbym w życiu przeżyć kiedyś coś takiego co przeżyli wrocławianie. Mistrzem Polski został wtedy Widzew, który grał w Chorzowie i Wisła na tacy podarowała mu tytuł.
Do końca zostało kilka kolejek. Serce chce, ale patrząc na styl gry Wisły to tak naprawdę nic się nie zmieniło. Gdyby nie cudo bramka Marcelo to byłoby partaczenie okazji jak w Bytomiu, Bełchatowie. Nie widać w naszych grajkach tego zacięcia, ze zdają sobie sprawę że MP jest dla nich o wyciągnięcie ręki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
inaczej o czym mówił swego czasu sam wielki Kapka Zdzisław ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Gdyby Śląsk zagrał od początku o zwycięstwo a nie liczył na "uczciwość" naszych kopaczy.... sami sobie winni. Mam nadzieje że dzisiaj nie będzie już takich "ustawianek" ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak, ale to czasy mocno przed-ustawowe...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sorki, ale Twoja wypowiedź w połączeniu z nickiem wygląda okrutnie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tu jeszcze propozycja kibiców, nie zarządu lecz kibiców Cracovii na wybronienie się przed spadkiem:
Giełda Pomysłów: czyli jak jeszcze można (działaniami nas kibiców, zarzadu , marketingu) wesprzeć walkę Cracovii o utrzymanie ekstraklasy? Autor: potter (IP zapamiętane) Data: 20 kwi 2009 - 15:40:18 A te wydają sie tylko JEDNE BILETY NA OSTATNIE 3 MECZE -POWINNY BYĆ ZA FREE!!!!!!.Wtedy MAMY GWARANCJE 100% PEŁNYCH TRYBUN I STADIONU KTÓRY BĘDZIE ZMORĄ dla przeciwników,stadionu który będzie zawodników niósł .Utrzymanie spokoju nie powinno być trudne z BOT czy Polonią W ,co do KSG to myślę że stowarzyszenie Tylko Cracovia z Grupą Trzymającą Władzę poradzi sobie z tym (jeśli nie to kibiców ksg nie wpuszczać -pod płaszczykiem remontu sektora tak jak to wiele klubów czyni). Od razu wyjaśniam, że koleś dobrze zryty i przed każdymi derbami w synagodze namawia do tego samego. W czasach, gdy kibice dogadują się między sobą, ci robią pod prąd.
Ostatnio edytowane przez gigant : 20.04.2009 o godz. 20:37.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przerobiłem troszkę wcześniejszą wersje symulatora końcówki ligi polskiej podaną przez innego forumowicza (Grantar) w innym temacie , i teraz można spróbować zasymulować rozwój wypadków w całej lidze.
Miłej zabawy. P.S. Podawajcie co Wam powychodziło. http://www.wrzuc.net/get.php?what=tb4jhr2gsymulacja.rar P.S.2 Wystarczy podawać same wyniki reszta oblicza się sama.
Ostatnio edytowane przez Kroq : 20.04.2009 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No mnie wyszło tym razem, że Wisła 64, Legia 63, Lech 59, Bełchatów 57, Polonia W - 54. Z ligi lecą Cracovia i Odra. W barażu Arka Gdynia.
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Kompletnie odjebany czarodziej. 7 ksiazek o nim przeczytalem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
1 Legia 62 pkt (Legia wygrała 2-1 i zremisowała 1-1 z Wisłą) 2 Wisła 62 pkt 3 Lech 61 pkt 4 Polonia W 58 pkt (lepszy bilans bezpośrednich spotkań niż GKS) 5 GKS B. 58 pkt 6 Śląsk 44 pkt 7 Jaga 42 pkt 8 ŁKS 35 pkt 9 Piast 32 pkt 10 Górnik 32 pkt 11 Arka 30 plt 12 Ruch 29 pkt 13 Polonia B 29 pkt 14 Odra 26 pkt 15 Cracovia 26 pkt 16 Lechia 25 pkt PS nie obrazisz się jak wykorzystam ten Twój symulator na innym forum? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mnie wyszło tak Wisła 66 Lech 65 Legia 61 Polonia 59 .Spadek Cracovia 22 Arka 26 baraże Górnik bądź Lechia po 28 pkt
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|