|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rozpaczliwie szukająca punktów w walce o utrzymanie drużyna Henryka Kasperczaka przyjeżdża na Reymonta. Wisła gra o mistrzostwo i puchary europejskie 2009/2010. Zabrzanie byliby zadowoleni z remisu, Biała Gwiazda w takim przypadku praktycznie odpadłaby z walki o złoto. Czy dobrze znany w Krakowie Kasperczak (w 2003 roku poprowadził Wisłę do jej największych sukcesów w ostatnim 30-leciu) pozbawi Mistrza Polski złudzeń na obronę tytułu mistrzowskiego?
Ciekawostką jest fakt, że jeszcze 10 miesięcy temu Kasperczak był pracownikiem... Wisły (miał ważny kontrakt do końca czerwca 2008 roku). Tabela (będzie aktualizowana później): Kod:
1. Legia 24 50 15-5-4 2. Lech 24 49 14-7-3 3. Wisła 24 48 14-6-4 4. Polonia 24 46 13-7-4 5. GKS 24 44 14-2-8 Legia - Lech Odra - Polonia Ruch - GKS W optymistycznym wariancie (remis w Warszawie, zwycięstwo z Górnikiem) Wisła może zrównać się punktami z liderem! Powód: aktualizacja tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 19.04.2009 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
latwy mecz nie bedzie
ja licze ze od poczatku zagra Brozek i cos ustrzeli... Gornik nie gra zbyt pieknie...ostatnio ogladalem pierwsza polowe z Polonia Bytom to ino tylko pilke byle do przodu....i gora... ale mecz latwy nie bedzie...wiadome obydwie druzyny walcza...jesli Wisla szybko strzeli jedna bramke a potem druga bedzie spokojnie... licze na 3pkt |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja uwazam, ze moze byc latwo.
Gornik murowac sie nie bedzie, wiec licze na otwarty mecz. Wroci Paweł na dobre, wiec moze sie skonczyc jak z Arką, kiedy byli oni wtedy liderami chyba i dostali czworke xD |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wyobrażacie sobie sytuację, że wygrywając z Legią u siebie mamy lidera? To będzie coś pięknego!
Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ten mecz nie będzie łatwy, ale też nie ma co się napinać. Komplet punktów musi zostać u nas i tak będzie. Dobrze że Paweł wrócił, bo jak widziałem co Pepe wyprawia to widzieliście sami dzisiaj...
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Myśle , że Górnik będzie grał ofensywnie . Będą na pewno walczyć na tyle ile im staczy sił bo muszą zdobywać punkty.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zabrzanie w 12 meczach na wyjeździe strzelili dwie bramki... W Chorzowie i we Wrocławiu. Ale bronić się umieją, np. zremisowali z Legią na wyjeździe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
. Mecz pewnie będzie kolejnym, w którym wciśniemy bramkę i będziemy jej bronić. Albo stracimy i będziemy gonić. W pierwszym przypadku będzie zwycięstwo, w drugim remis. Jakieś bramki na pewno padną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
mnie wkurza Pepe bo majac taka okazje do gry w '11', w takim klubie jak Wisła, powinien miec 150% mobilizacji i koncentracji na meczach(podobal mi sie w meczu z lechem,ale brakowalo kropki nad i),
drugiej juz takiej szansy moze nie dostac ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Broziu wróci do formy i znowu zacznie klepę z Boguskim. Dobra gra obrońców w ostatnich spotkaniach sprawia,iż mozemy spokojnie patrzeć na to,co bedzie z tyłu. Strzelił Baszczu,Głowa,Singlar i Marcelo teraz czas na Pietię
![]()
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kolejny ciężki mecz w tej rundzie z kolejną drużyną walczącą o utrzymanie. Jednym z plusów tego spotkania jest fakt, że Brożek powinien dojść do swojej optymalnej dyspozycji, a drugi plus to że gramy u siebie przy wspaniałym dopingu więc jak nie będzie szło to pomożemy.
Górnik na wiosnę zdobył 10 punktów, na wyjeździe wygrał 1 spotkanie 2 zremisował i 1 przegrał. Znów powiem, że wynik 1-0 biorę w ciemno Górnik potrzebuje punktów więc na pewno się nie otworzy bo za pewne wyjdzie z założeniem nie stracić a nóż widelec coś strzelić... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tak jak przed Jagą i Arką prognozuję 1:0 i jak tyle będzie jestem szczęśliwy.
Z naszą "siłą" ofensywną trzeba znowu liczyć na obrońcę. Po wyliczance wychodzi,że tym razem strzeli Pietia ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Troche denerwuje ta indolencja strzelecka Cwielonga, no ale ciężko Skorży dokonac jakiś manewr skoro bramkostrzelnych napadziorów poza Brożkiem nie ma.Wydaje mi sie że już większy pożytek byłby z Wtorka, może Skorża powinien dac mu zagrac 1-2 mecze od poczatku, dac jakiś kredyt zaufania.Wydaje mi sie że z tych sytuacji co miał Pepe w Gdyni Wtorek by coś ustrzelił ale to jest tylko moje subiektywne odczucie.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Cwielong troche mi przypomina starego Brożka pod wzgledem skutecznosci ... Moze sie odblokuje i bedzie dobrze . Ja w niego mocno wierze .W piątek typuje 2;0 i bramki braci Brożków , wydaje mi sie ze nie bedzie wiekszych problemów z pokonaniem Górnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Witam
Ponieważ sytuacja na czele tabeli się pogmatwala popełniłem arkusz Excela do "wyliczania" kto będzie mistrzem. Dołączam go do pobrania ... arkusz jest wypełniony remisami 0:0 ... trzeba więc pozmieniac wyniki Mnie niestety wyszło mi że mistrzostwo zdobędzie Legia :-( mimo że z nią wygramy ... Życze miłej zabawy i napiszcze co wam wyszło.. Uwaga: w arkuszu wstawia się tylko liczbę strzelonych bramek dla każdej z drużyn w każdym meczu Plik zzipowany .. bo być musiał.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.04.2009 o godz. 18:12.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Napewno możemy być, pewni, że jeśli Wisła wygra w piątek z Górnikiem, a nie wyobrażam sobie innej możliwości, to awansujemy przynjamniej na 2 miejsce
![]() ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() A tak poważniej: Myślę, że chłopaki zdali sobie wreszcie sprawę o co grają i przede wszystkim w jakim klubie grają. Są w stanie nie stracić do końca ligi punktu a to z pewnością da nam mistrza, nawet przy jednym remisie też będziemy na tronie! A co do meczu z Górnikiem to hanysy muszą zaatakować a czym się to kończy wszyscy dobrze wiemy. Nie pomoże im nawet Henio choć zyczę im utrzymania kosztem wiadomo kogo. 2:0. ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wygrać w byle jakim stosunku i byle jakim stylu.amen!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mi też wyszło że Wisła wygra
![]() Legia remisuje z Amicą, Wisła wygrywa z Górnikiem i Legią i mamy lidera, którego nie oddamy do końca ![]() ![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale niech przynajmniej wygraja 2-0 bo kolejny taki mecz i bede musial isc do kardiologa. Byle jak ale wygrac zainkasowac 3 pkt i czekac na mecz Legia-Lech i zyczyc remisu. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Rozważając różne ciekawe możliwości wyszło mi, że tak czy siak to Wisła będzie Mistrzem
![]() Rozważyłem, że Lech wygra z Legią, że będzie tam remis i że wygra Legia, ale to i tak nic nie zmienia, bo w innych meczach oni pogubią punkty a my może raz zremisujemy ![]() Prawda jest taka, że te symulacje to jeden wielki pic na wodę i o dupę mogą się rozbić przy najbliższych meczach. Szkoda, że do tego całego zgiełku nie dodałeś jeszcze GKS Bełchatów, bo to jest raptem 6 pkt mniej i wiele się może jeszcze z ich udziałem wydarzyć. Co do meczu z Zabrzanami. Wydaje mi się, że albo wygramy jednym golem po zaciętym meczu i dobrym meczu, albo wygramy wysoko przez zbyt otwartą grę Górników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś słabo panowie liczycie
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Witam wszystkich na forum. Jestem tego samego zdania. Mam nadzieje ,że od piątku do niedzieli będziemy liderem. Mam tylko nadzieje ,że lech tego meczu nie wygra. Bo wtedy nie wszystko będzie zależało od Wisełki, ale będziemy musieli liczyć na jakąś stratę punktów przez lecha. A znając ich fart doliczonego czasu gry może być różnie. Pozdrawiam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To może być równie ciężki mecz jak z Legią.Jest taka prawidłowość że drużyny walczące o utrzymanie mają większą mobilizacje i wole wygranej niż te które grają o mistrza.Nikt chyba w Zabrzu nie wyobraża sobie by ta drużyna od nowego sezonu pałętała się po 2 ligowych zadupiach.A fakty są takie że porażka z nami spowoduje że bardzo ciężko będzie Górnikowi przebić się do bezpiecznej pozycji.
Jednak a)gramy u siebie b)mistrz który jeszcze nie tak dawno wydawał się pobożnym życzeniem jest całkiem realny c)oprócz Pawła, wszyscy w pełni zdrowi i nikt nie pauzuje za kartki d)Pawełek wydaje się najgorsze ma już za sobą a cała obrona gra na prawdę dobrze. Plan jak na każdy mecz w tej rundzie - wymęczyć i wybiegać te 3 punkty, bo dla mnie gra toczy się najpierw o miejsce gwarantujące udział w uefie(co jak wiadomo wcale nie jest przesądzone) a mistrz będzie pięknym bonusem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Musimy zagrać dobrą piłkę z Górnikiem i wygrać. Osobiście obstawiam 2-1 dla nas. W spotkaniu Legii z Lechem rozsądek podpowiada mi 0-0 albo 1-1 a intuicja 3-1 dla Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
byleby wygrywac 2 bramkami zeby nie bylo nerwowki. natomiast w meczu Legia - Lech napewno remis nie padnie bo:a) szczescia to my nie mamy b) to bedzie mecz typu ostatni Chelsea - Liverpool (nie gatunkowo) - obie druzyny remisem sie nie zachwycą wiec mysle ze bedzie duzo goli ale mowie, najpierw wygrajmy z Gornikiem, a spacerku recze ze nie bedzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja mysle że jeśli miałby ktos wygrac w niedziele to lepiej Legia bo z legia jescze zagramy a z Lechem bedzie gorzej i jak Amica polegnie to jest dla nich po mistrzostwie bo balon był napompany i neio bedą wstanie sie podniesc ale to moje przemyslenia
A POZATYM jak wygramy z Górnikiem to nastepny mecz mamy znowu w piątek i odskoczyc można na 3 punkty i Legia bedzie psychicznie miała gorzej bo beda musieli gonic a potem juz osobiscie Legie odstawic i pozamiatane.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 20.04.2009 o godz. 15:35.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tylko następny piątek też może łatwo nie być.
Bo Piast pokazał, że u siebie jest mocny. Z tymi meczami z teoretycznie słabszymi może być ciężko. Jest jeszcze mecz z ŁKS, mam nadzieje, że Bodzio W. już się wyszalał w meczu z Lechem. Bardzo szkoda 1 rundy, Meczów z Lechem, Legią, Porażke z Ruchem, remisów z ŁKS-em i Cracovia |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|