The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2009, 21:28
Czemu nie gra Jirsak ? Wygrywamy 1-0 ? CO nam daje Diaz i Sobol ? Aha, pewnosc w odbiorze. Ehh...

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.04.2009, 21:34
Najważniejsze są trzy punkty i to zdobyte mimo wszystko na niewygodnym terenie. Takie mecze trzeba wybiegać i wywalczyć i wielkie brawa dla piłkarzy za to. Wisła pozostaje w grze o tytuł i to jest najważniejsze, brawo.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 19.04.2009, 21:42
Dawno nie pisalem w tym tonie ale ....Czy tylko ja to widze, ale z Arka nikt nie umial uspokoic gry ... :(((((( jedne wielkie WYKOPYWANIE pilki byle dalej ... boze.... :/// dawno juz czegos takiego nie widzlaem... Wszyscy grali jakby ich pilka kopala pradem... nie rozumiem tego. A Rafal B. to juz naprawde z tym przyjowaniem pilki jest tragiczny... :///// ale wazne 3pkt
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.04.2009, 21:44
Ważne 3pkt. i od jutra już myślimy o spotkaniu z Górnikiem. Mecz w naszym wykonaniu napewno nie najlepszy ale gdyby była lepsza skuteczność to mogło być 3:0. Niektórzy piszą że Arka w drugiej połowie nas przycisła ale poza tym jednym strzałem Telichowskiego tak naprawdę nie zagrozili naszej bramce. Nareszcie wygrana na wyjeździe co napewno też ciążyło naszym zawodnikom i przede wszystkim chcieli wygrać nie zważając na styl.
Ciężko powiedzieć kto zagrał dobrze, napewno linia defensywna zagrała solidnie, Sobolewski też kilka akcji przerwał, Pawełek poza wykopami grał pewnie. Naskoczyliście na Diaza ale te jego straty brały się z tego że czętso pokazywał się do gry. Napewno jest chaotyczny ale należy pamiętać że tak na dobrą sprawę to się dopiero uczy grć na pozycji środkowego pomocnika i wychodzi mu to całkiem dobrze. A nie jest to najłatwiejsza pozycja do gry. Co do Boguskiego to rzeczywiście nieraz ma problemy z przyjęciem prostej piłki ale dzisiaj kilka razy też fajnie potrafił się z nią zabrać do przodu. A i asyste mógł ładną zaliczyć gdyby Brożek trafił.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.04.2009, 21:48
Bardzo ważne 3 pkt są, oprócz tego przepiękna bramka Marcelo oraz kapitalna interwencja Pawełka Panowie w dzisiejszym meczu znowu widziałem ten potencjał...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.04.2009, 21:51
wie ktoś gdzie moge zobaczyc skrot tego meczu albo bramke?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.04.2009, 21:53
W pierwszej połowie byliśmy lepsi. Ale w drugiej to były jaja MISTRZ Polski a gra wyglądała tragicznie...Wykopywanie na oślep piłki byle dalej od bramki. ;/. Ale najważniejsze są 3 punkty i że dalej walczymy o mistrza. JJJ BB !!

Edit: Bramka i skrót: http://www.wislakrakow.com/www/page.php?pageid=756
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.04.2009, 21:59
Ja bym sprawdził ustawienie z Ćwielongiem i Brożkiem w ataku. Ćwielong zagrałby takiego bocznego napastnika bądź wysuniętego który zbiegał by do skrzydeł i dogrywał do Brozia.Rafał powinnien odpocząć i przynajmiej 1 pierwszą połowe pooglądać z ławki.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 19.04.2009, 22:01
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Czemu nie gra Jirsak ? Wygrywamy 1-0 ? CO nam daje Diaz i Sobol ? Aha, pewnosc w odbiorze. Ehh...
Wg mnie dlatego, że to był mecz walki a Tomas nie dość, że nie w formie to raczej delikatny. W drugiej połowie tymbardziej nic nie wskazywało na to by Go wpuścić.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 19.04.2009, 22:11
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie dlatego, że to był mecz walki a Tomas nie dość, że nie w formie to raczej delikatny. W drugiej połowie tymbardziej nic nie wskazywało na to by Go wpuścić.
Mecz walki? Z Arką Gdynia? To z kim w naszej lidze nie będzie meczu walki skoro za taki uważasz z outsiderami ligi? A powiedz mi na podstawie czego stwierdziłeś, że Jirsak jest nie w formie? Rozumiem, że opierasz się na na 45 minutach, które zagrał na początku rundy?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.04.2009, 22:15
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Diaz z Sobolem daja nam pewnosc dominacji nad przeciwnikiem w drugiej linii !
Jirsak juz nie raz udowodnil, ze takiej walki nie jest w stanie podjac.

Framat z westersylem bardzo slusznie i trafnie wzieli moim zdaniem Diaza w obrone.
Styl gry Diaza rzeczywiscie bywa nieestetyczny (dobrze dobrane slowo), jednak ogrom pracy i walki jaka ten chlopak wklada w kazdy mecz, w pelni to rekompensuje. Dla mnie para Sobol-Diaz, to w tej chwili jedyne i optymalne rozwiazanie na srodek boiska.

Warto tez pochwalic Baszczynskiego, ktrory od dluzszego czasu nie przegrywa pojedynkow 1 na 1.

O Cwielongu mialem juz nic nie pisac, jednak jego gra wywoluje we mnie skrajne emocje.
Treningi strzeleckie pewnie i tak nic by mu nie daly, ale zanim Bednarz znajdzie mu latem jakis klub (mam nadzieje), Skorza moglby mu przynajmniej zaaplikowac trening przyjecia pilki, tak aby ta nie odskakiwala mu na kilka metrow. Skala bledow i popsutych przez niego akcji jest po prostu nieakceptowalna.
Ciekawe jak piewcy jego rzekomego talentu ocenialiby go, gdyby nie bramki naszych obroncow, bez ktrorych w tabeli zajmowalibysmy obecnie pozycje tuz za Belchatowem...

Mozna zarzucac Boguskiemu, ze tez czesto nie umie dokladnie przyjac pilki, jednak on potrafi zrobic tzw.roznice na boisku. Przykladowo gdyby Brozek mial dzis lepiej nastawiony celownik, Rafal zaliczylby asyste po bardzo ladnej akcji.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 19.04.2009 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2009, 22:16
a ja zapytam po raz kolejny PO CO na boisko wchodzi Łobo? nie może wejść np Niedzielan? nie wierzę, że zagra gorzej.

sprawdziłem statystyki (ot, taka ciekawostka). Ostatnią bramkę Wisła strzeliła podczas gdy na boisku był Łobo 15 listopada z Lechią u siebie. Tak to strzelała jak już zszedł, lub przed tym jak wszedł. W jakim celu Skorża go wpuszcza na boisko staram się wymyślić od pół roku i mi się nie udaje.

nie chodzi o to, że nie idzie. 0 zaangażowania, 0 walki, 0 pomysłu... jedyny wślizg jaki koleś zrobił w Wiśle to na Lechu. 90% piłek to strata. Po prostu nie trawię tego kolesia, jeszcze drenuje kasę Wisły która mogłaby iść na szkolenie czy inne poszukiwania talentów
There is only one Dennis Bergkamp
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.04.2009, 22:21
Ufff ........wreszcie wygrana i gonimy Amike i Legie.

Ale tak....

Druzyna w pierwszej połowce zagrała naprawde super.Dobre akcje ,szybkosc ,dynamika podan,sledzie nie istniały..Moglismy do przerwy prowadzic 3;0..

i..

druga połowka ..gdzie niewiem dlaczego stanelismy i wygladalo to tak jakbysmy cieszyli sie z tego 1;0.A przeciez kazdy wie ze to wynik z dupy ,bo wystarczyla by kontra Ary i bylo by nieciekawie.Jakos bez zaciecia ,zupelnie niewiem dlaczego.jedna sytuacje Mario wybronil naprawde super,mogla by pasc bramka

Takze ciesza 3 pkt ale jak w pierwsze moglismy wygrywac 2,3 ;0 i miec mecz juz ustawiny takw drugiej nieporadna Arka mogla nawet bramke zdobyc i nawet byc 1;1

Podsumowujac Zwyciestwo jest a w piatek lider
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.04.2009, 22:21
Właśnie z Ćwielongiem nie jest tak że nie potrafi przyjmować piłki zobacz sobie kilka jego przyjęć dziś jak i w ostatnim meczu to były 1 klasa ale on jest szalenie nie równy dlatego żadna akcja mu nie wychodzi. Jak przyjmie kapitalnie to strzeli beznadziejnie, jak kiwnie to poda nie dokładnie.

Co do tabeli i mistrza szczególnie. Wie ktoś co po kolei jest liczone Punkty, punkty zdobyte z tym z kim ma się równo punktów, co dalej ... Jest ktoś na 100% pewny bo ile razy słyszałem to każdy mówi inaczej. Tabela na koniec sezonu a nie obecnie.
Ostatnio edytowane przez matti123 : 19.04.2009 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.04.2009, 22:23
Bnn napisał(a):Wyświetl post
a ja zapytam po raz kolejny PO CO na boisko wchodzi Łobo? nie może wejść np Niedzielan? nie wierzę, że zagra gorzej.

sprawdziłem statystyki (ot, taka ciekawostka). Ostatnią bramkę Wisła strzeliła podczas gdy na boisku był Łobo 15 listopada z Lechią u siebie. Tak to strzelała jak już zszedł, lub przed tym jak wszedł. W jakim celu Skorża go wpuszcza na boisko staram się wymyślić od pół roku i mi się nie udaje.

nie chodzi o to, że nie idzie. 0 zaangażowania, 0 walki, 0 pomysłu... jedyny wślizg jaki koleś zrobił w Wiśle to na Lechu. 90% piłek to strata. Po prostu nie trawię tego kolesia, jeszcze drenuje kasę Wisły która mogłaby iść na szkolenie czy inne poszukiwania talentów
Jeden z powodów dlaczego Łobo gra: Wisła wywaliła na niego kupę kasy, płaci mu duży kontrakt i on musi grać. A że gra jak gra... to już inna bajka. Nie można sobie ot, tak, zerwać kontrakt i wyrzucic z klubu. Przesunięcie do rezerw też nic nie da - zawodnik może się podłamać.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 19.04.2009, 22:29
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Diaz z Sobolem daja nam pewnosc dominacji nad przeciwnikiem w drugiej linii !
Jirsak juz nie raz udowodnil, ze takiej walki nie jest w stanie podjac.
Mów sobie co chcesz, ale chyba nie zaprzeczysz, że nikt z nas nie wie jak grałby Jirsak gdyby miał zaufanie trenera jakim cieszy się chociażby Boguski, który to jakkolwiek nie zagra (a od dobrych 5 meczów gra wg mnie padakę) to i tak wyjdzie w pierwszym składzie. Powiedz mi proszę kiedy Jirsak zagrał 3 mecze pod rząd.. ja sobie nie przypopminam, bo jeśli zagra slabiej w jakimś meczu to w kolejnym nie wyjdzie i się go na pół rundy odsuwa od gry.

podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Jeden z powodów dlaczego Łobo gra: Wisła wywaliła na niego kupę kasy, płaci mu duży kontrakt i on musi grać. A że gra jak gra... to już inna bajka. Nie można sobie ot, tak, zerwać kontrakt i wyrzucic z klubu. Przesunięcie do rezerw też nic nie da - zawodnik może się podłamać.
Zabawne Szczególnie z tym podłamaniem się.. co by to było gdyby pan Wojciech nam się podłamał. Moglibyśmy zapomnieć o MP
Ostatnio edytowane przez ciacho : 19.04.2009 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.04.2009, 22:58
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Mów sobie co chcesz, ale chyba nie zaprzeczysz, że nikt z nas nie wie jak grałby Jirsak gdyby miał zaufanie trenera jakim cieszy się chociażby Boguski, który to jakkolwiek nie zagra (a od dobrych 5 meczów gra wg mnie padakę) to i tak wyjdzie w pierwszym składzie. Powiedz mi proszę kiedy Jirsak zagrał 3 mecze pod rząd.. ja sobie nie przypopminam, bo jeśli zagra slabiej w jakimś meczu to w kolejnym nie wyjdzie i się go na pół rundy odsuwa od gry.
O Jirsaku ciezko w tej rundzie rozmawiac, bo rzeczywiscie nie dostaje szans. W zasadzie widzialem go tylko raz w meczu z Polonia Bytom i zagral taka kaszane, ze az oczy mogly rozbolec. Skorza tlumaczyl jego odsuniecie od skladu tym, ze Jirsak nie zniosl trudow przygotowan do sezonu. Podejrzewam jednak, ze prawda jest nieco inna. Sadze, ze ten pilkarz mu po prostu nie pasuje do koncepcji z powodow o ktorych pisalem wczesniej. Ktos kiedys napisal, ze Jirsak to taki czeski Olek Kwiek i niestety nawet jesli przesadzil, to wg. mnie smialo mozna juz dyskutowac o rozczarowaniu jego dotychczasowa postawa.

Nie zgodzilbym sie tez z tak jednoznaczna krytyka Boguskiego. Uwazam, ze jedynym swego czasu forowanym przez Skorze zawodnikiem byl Lobodzinski. Na pewno nie Boguski, ktory jak dla mnie jest obok Brozka zdecydowanie wyrozniajaca sie postacia w ofensywie. Dzis nie gral wcale tak zle. Trzeba pamietac, ze pod nieobecnosc Pawla, on nie ma za bardzo z kim grac w przodzie. Powtrorze to co juz napisalem. Gdyby Pawel mial dzis lepiej nastawiony celownik, Boguski dorzucilby na swoje konto kolejna asyste po bardzo fajnej akcji. Zdecydowanie zle zagral jedynie z Jagiellonia i to mu sie bedzie pamietac znacznie dluzej, niz np. to ze po jego wejsciu w 2 polowie z Lechem w PP, gra Wisly zdecydowanie odmienila sie na plus.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.04.2009, 23:05
Bnn napisał(a):Wyświetl post

a najgorsze jest to ze gosciu w Ekstraklasie umie tylko jeden zwod. dlatego sie pytam co on robi na treningach?
mial on kiedys jakis konkretny rajd prawa stroną? ja bym mu zrobil 'suszarke' w stylu SaF'a ;]

Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Ja się ciesze z coraz lepszej gry Pawełka. Broni coraz pewniej chociaż dalej musi poprawić grę nogami.
nom niezly mecz maria ;] choc jeszcze musi duzo pokazac zeby byc spokojnym o jego forme
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 19.04.2009 o godz. 23:08.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.04.2009, 00:14
Wygrali i to jest najważniejsze.Tak mi się wydaje że Arka to jedna z pierwszych drużyn do wylotu.Nie grając żadnego szału, w 1 połowie zdominowaliśmy ich bez 2 zdań. Drugiej niestety nie widziałem ale za to widziałem przed chwilą interwencje Pawełka i w końcu Mariusz wygrał nam mecz co cieszy tak samo jak 3 punkty, bo ze słabym bramkarzem, przy już niestety stałej indolencji strzeleckiej, mistrza zdobyć się nie da.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 20.04.2009, 00:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na naszą siłę ofensywną to, że ten wózek się cały czas toczy, a nawet rozpędza jest dla mnie fenomenem, i wielką zasługą Skorży.
Ale Skorży można też zarzucić, że siła ofensywna jest jaka jest. Ot, choćby forowanie Beto, na szczęście trener potrafi wyciągać wnioski, teraz wnioskiem powinno być danie szansy Niedzielanowi zamiast Ćwielonga. Podobnie Ćwielonga spróbować ustawić na lewym skrzydle (tzn. zmieniającego Zieńczuka), bo raz - skuteczności to on nie ma, dwa - szum robi, a na skrzydle to bywa przydatne, trzy - trzeba szukać lewoskrzydłowego (choć czas może średni do tego).

Skorży można wiwatować natomiast za jedno (jeśli uda mu się obronić MP), za przyjęcie defensywnej taktyki, którą chce zdobyć mistrzostwo. Sam to podkreślał, że Lech nie zawsze będzie wygrywał w 90 minucie i przede wszystkim trzeba solidności (czyt. ciułania punkcików). Gra średnia dla oka, lecz liczy się tylko wynik.

Co do naszych piłkarzy - Łobo pokazał dzisiaj ładny zwód, jedno ładne wyjście i tradycyjnie brak pomysłu i głupią stratę.
Diaz - jakoś mnie nie przekonuje, nie wiem mam takie podświadome uczucie, że mógłby tam grać ktoś lepszy, a zarazem dzisiaj Diaz zagrał fenomenalne zawody w defensywie i w wyjściu do ofensywy, kilka ładnych zwodów i dryblingów, niestety obraz zamazuje delikatnie to spartaczenie decydujących piłek w przodzie. Tego brakuje niestety większości piłkarzy w zespole.
Boguski po prostu jest pod formą, ale i tak widać, że stanowi zagrożenie pod bramką, więc też bez przesady z krytykowaniem, bo akurat krytyka za słabą grę należy się kilku innym.
Odpowiedz cytując
Romek.TS
Banita

Od: 04.2009

Stary 20.04.2009, 03:29
gratuluję 3 punktów i zwycięskiego gola Marcelo !! Well done guys. Thanks fo your effort !!

Byle tak dalej i komplet punktów do końca sezonu, a szczególnie pokażcie swoją klasę 10 maja !!
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.04.2009, 07:31
Ważne są trzy punkty, styl nie jest istotny. W Bełchatowie gra była dużo lepsza i co z tego, skoro był tylko remis. Bardzo dobrze wygląda gra w obronie, Marcelo i Głowa są nie do przejścia, super Baszczu, nieźle Pietia. A jeszcze Mario zagrał bardzo dobrze i mamy kolejny mecz bez straty gola. Pomoc nieźle. Sobol jak zwykle na swoim poziomie, Zieniu gra coraz lepiej - szkoda tego strzału z pierwszej połowy bo byłaby super bramka. Mały jak zwykle dużo biegał i nic z tego nie wynikało. A co do Diaza. Zgadzam się, że facet biega bardzo dużo, walczy, stara się, ale od środkowego pomocnika trzeba wymagać jeszcze dokładności w rozegraniu piłki. A kilka razy aż mnie potrzepało, kiedy rozgrywał piłkę nie w tą stronę co potrzeba. Pamiętacie sytuację koło 60 minuty? Zamiast zagrać do ćwielonga, który wyszedłby sam na sam, zagrał do boguskiego, którego kryło dwóch obrońców. A poza tym gość ma dobre kopnięcie, kilka razy był w okolicach 20 metra i nawet nie spojrzał w kierunku bramki..
Atak słabo. Rafał nie ma formy, a ćwielong robi dużo ruchu, stara się, ale efekty są żadne..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.04.2009, 07:44
troche niebezpieczne były te wrzutki Arkowców w pole karne ale nareszcie Pawełek pokazał klase.
Bardzo podobał mi sie Diaz, myśle że niktórzy z Was kreują go na tzw. playmakera i wymagaja od niego ofensywnej gry.Nie zapominajamy że Junior przyszedł do Wisły jako obrońca a nie ofensywny pomocnik.Diaz zagrał w Gdyni bardzo dobrze, czyscił pole i w miare mozliwości rozgrywał.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.04.2009, 07:48
Wygrali i chwała im za to, ale styl zaprezentowali marny. Arka grała bardzo słabo, nie wiem co takie zespoły robią w 1 lidze.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.04.2009, 08:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
. Arka grała bardzo słabo, nie wiem co takie zespoły robią w 1 lidze.
Biją się o spadek. Blacho dachówka nad ławką rezerwowych.

Rzeczywiście Gdynia to okropnie słaba ekipa. Podobnie zresztą jak 2/3 ligi. Jedyne co cieszy to zwycięstwo, bo stylu nie mieliśmy żadnego. Ale z drugiej strony po co się wysilać na takich leszczy? Tak oceniam,że jakby cięższe warunki postawili gospodarze to nasi najemnicy lepiej by też grali. Nawet jakby tamci coś wcisnęli, to nasi kopacze by to odrobili.

Reasumując. Trzy punkty są i bawimy się dalej. A najlepsze przed nami
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.04.2009, 09:03
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze jest;d 3pkt mamy! Do Lecha 1 pkt. Teraz wszystko wygrywamy i mistrz nasz;D
Biorąc pod uwagę bezpośredni bilans, a on decyduje to właściwie 2pkt.
Trzeba rozwalić Górnika, a potem daj Boże remis w nd w Wawie (albo chociaż wygraną Legii), a wszystko będzie w naszych rękach - oczywiście pod warunkiem samych zwycięstw do końca
Odpowiedz cytując
qwertyuiop3
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 20.04.2009, 09:38
Pawełek zagrał dzisiaj bardzo dobrze, jedynie jedno wybicie za płaskie, po którym była groźna sytuacja.
Obrona bez zarzutu, jedynie Głowacki miał 1 faul, po którym mógł być karny. Część twierdzi, że obrona powinna pozostać taka jak w meczu z Jagą, ale nie zapominajcie, że Singlar przyjechał na ostatnią chwilę, myślę, że Skorża dobrze zrobił wystawiając taki skład. Wyróznił się szczególnie Marcelo, nie tylko strzeloną bramką, ale również świetną grą w defensywie, dokładnymi podaniami. W końcu nie wykopuje każdy piłki na aut, stara się dograć.Do pomocy - Małecki dzisiaj słabo, ogólnie tę rundę ma nieciekawą, Diaz widowiskowo, niby bardzo dobrze, ale jego gra mało wnosiła, Sobolewski na swoim równym, wysokim poziomie, do Zieńczuka też za bardzo nie można się przyczepić. W ataku Ćwielong zbyt dużo błędów, dobrze poszedł za bramkarzem w ost. minucie 1. połowy, ale wykończenie było już fatalne. Ale jest to młody chłopak, na pewno będzie z niego jeszcze wiele korzyści, podobnie jak z Małeckim. Boguski dzisiaj wg mnie zagrał bardzo dobrze, nie dostrzegłem odskakiwania piłki, raz tylko, ale to chyba z powodu dekoncentracji. Za to były dwa świetne przyjęcia, od razu ze zwodem. Do tego ładna akcja, po której Brożek w formie strzeliłby na pewno bramkę. Przy jedej sytuacji podbramkowej mógł lepiej zagrać, może nawet powinna paść bramka. Niestety 80% piłek jakie dostawał były górą. O ile jeszcze Ćwielong może takie przyjąć (chociaż za bardzo i jemu nie wychodziło) to Boguski jest za niski do takich, z wysokimi obrońcami nie ma żadnych szans.

Pawła Brożka oceniać nie będę, bo jego wejście miało charakter rozgrzewki przed Górnikiem, za wcześnie jest by dawać z siebie 100%. Łobodziński i Cantoro niczym się nie wyróżnili.

W skali od 1-10 najwyżej oceniłbym Marcelo (9), dalej Pawełek i Boguski (po 7,5), Baszczyński i Sobolewski (7), Piotr Brożek i Zieńczuk (po 6,5), Diaz i Głowacki (po 6), Małecki (5) i Ćwielong (3,5)
Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Stary 20.04.2009, 09:57

Arka Gdynia - Wisła Kraków
Xvid | 608x352 | Canal+ Sport L!VE

0:1 Marcelo
Kod:
http://www.mediafire.com/?dgny0rwhkgk
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.04.2009, 16:54
Troche żałuje że Sobolewski kartki żółtej nie dostał w Gdyni bo by teraz pauzował ze słabym Górnikiem a tak dostanie teraz nie zagra z Piastem, albo jeszcze gorzej dostanie z Piastem to z Legią będzie pauzował.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2009, 17:07
Bik napisał(a):Wyświetl post
Troche żałuje że Sobolewski kartki żółtej nie dostał w Gdyni bo by teraz pauzował ze słabym Górnikiem a tak dostanie teraz nie zagra z Piastem, albo jeszcze gorzej dostanie z Piastem to z Legią będzie pauzował.
Heh, nie ma co kalkulować. Ale z tego co widziałem przed meczem na C+ (przy pokazywaniu składów) to tylko Zieńczuk był zagrożony pauzą w przypadku otrzymania żółtej kartki. Mógłby ktoś sprawdzić dokładnie jak to z nim jest?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów