The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2009, 18:17
TSW06 Baszcza i Zienia nie sprzedamy... Bo nie mamy prawa do nich od lipca bieżacego roku. Zamiast Singlara wole w składzie Baszcza a obu tym Panom kończą się kontrakty w lipcu. Kadra na runde jesienną mogłaby wyglądać tak.
Kadra: Pawełek, Cebanu, Kurto
Obrońcy: Baszczyński, Burliga, Głowacki, Kowalski, Marcelo, Varga, Rajfur, Diaz, Brożek
Pomocnicy: Łobodziński, Małecki, Sobolewski, Cantoro, Gołoś, Mączyński, Jirsak, Garguła, Zieńczuk, Ćwielong
Napastnicy: Brożek, Boguski, Niedzielan, Beto
Zawodnicy wypisani tłustym drukiem jako zło konieczne (obowiązują ich kontrakty)
Kadra bez wzmocnień wygląda imponująco według mnie.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez Trener2008 : 17.04.2009 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.04.2009, 18:35
Trener2008 napisał(a):Wyświetl post
Kadra bez wzmocnień wygląda imponująco według mnie.
No to masz złe według.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 17.04.2009, 18:40
A wydaje mi się że dobre!! Ta drużyna mogłaby walczyć z Lechem, Legią, Polonią. Dociągniemy do zimowego okienka transferowego i może uda nam się realnie wzmocnić
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.04.2009, 18:47
bracia Gancarczykowie to nie półka Wisły Kraków, tak samo Hajduczek, oni są za słabi na Wisłe
Janusz miał dobra poprzednia runde, teraz gra piach
Bardzo boje sie zatrudnienia Nowaka, on jest bardzo kontuzjogenny

Wisła raczej nikogo z Polski (poza bramkarzem) nie kupi, jedynie znajdzie jakis 4 wolnych grajkow na testy, 2 pilkarze za drodzy, na koniec okienka powiemy ze bedziemy odwazniej stawiac na mlodziez...
Odpowiedz cytując
Romek.TS
Banita

Od: 04.2009

Stary 17.04.2009, 18:53
rzucilbym okiem na tego pana

Tomasz Mikołajczak - http://90minut.pl/kariera.php?id=8587 (14 goli w tym sezonie)
Michał Twardowski - http://90minut.pl/kariera.php?id=10657 (11 goli)
Adrian Paluchowski - http://90minut.pl:5555/kariera.php?id=8225 (10 goli)
Szyman Pawłowski - http://www2.90minut.pl/kariera.php?id=7782 (9 goli)

a najbardziej to bym chciał do Wisły tego:
Ilijan Micanski - http://www2.90minut.pl/kariera.php?id=6607 (17 goli)
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Stary 17.04.2009, 18:55
A ja Wam mówie że Gancarczykowie i Hajduczek sprawdziliby sie w Wiśle
Odpowiedz cytując
justek
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2009, 19:03
odejdzie Baszczu - wroci Burliga
odejdzie Marcelo - bedzie Kowalski
odejdzie Brozek - moze bedzie Zurawski
odejdzie Zienczuk - pewnie jakis wynalazek sie pojawi...

Ja niestety widze to tak. Nie ma sie co napalac, ze nagle kasa sie pojawi pomimo sprzedazy i BAH...jesli juz to beda jakies drzazgi niestety... Obym sie mylil.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.04.2009, 19:10
co do zienia i baszcza - sprzedać oznaczało że nie będzie ich w kadrze. zresztą zienia nie będzie na 100
co do mojej kadry - to kadra moich marzeń =] wiem że musielibyśmy szarpnąć się na kwotę porównywalną do rocznych zarobków Salgado w Katarze aby tych wszystkich zawodników pozyskać. ale to nie musi być kupowanie teraz-zaraz. może to potrwać nawet przez trzy okienka transferowe.
Co do Gancarczyków i Hajduczka - jestem pewien że zdołaliby przebić sie do pierwszego składu
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.04.2009, 13:16
justek napisał(a):Wyświetl post
odejdzie Baszczu - wroci Burliga
odejdzie Marcelo - bedzie Kowalski
odejdzie Brozek - moze bedzie Zurawski
odejdzie Zienczuk - pewnie jakis wynalazek sie pojawi...

Ja niestety widze to tak. Nie ma sie co napalac, ze nagle kasa sie pojawi pomimo sprzedazy i BAH...jesli juz to beda jakies drzazgi niestety... Obym sie mylil.
OBY SOBOL ZOSTAŁ !!!! też myśle że to jest bardzo prawdopodobny scenariusz, za Zienia pewnie przyjdzie w najlepszym razie taki drugi Jasiek Paulista a w najgorszym razie taki koleś klasy Beto

O Januszu Gancarczyku chyba też można pomału zapomniec , szczególnie teraz jak Śląska zyskał zamożnego sponsora.
Całkiem nieźle w środku radzą sobie w ŁKS-ie Kascelan i Smoliński, do dawnej wysokiej formy wraca też Geworgyan.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.04.2009 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 18.04.2009, 13:33
Jeżeli chodzi o Seweryna Gancarczyka to nawet się nie łudźmy. Obrońca z niego jest znakomity, (Leo oczywiście zamiast obejrzeć gościa to pracuje w Feyenoordzie...) ale cena za niego również nie jest niska. To jest piłkarz nie do wyciągnięcia przez Wisłę. Zresztą jego klub zamierza w niedalekim czasie zdobyć mistrza Ukrainy i na pewno nie zamierza się osłabiać.

Reszta zawodników już bardziej prawdopodobna, ale bardzo zastanowiłbym się nad Januszem Gancarczykiem - w tej chwili nie wyróżnia się niczym. Żewłakowa niezwykle trudno byłoby namówić na grę w Wiśle, ale wbrew powszechnym opiniom, byłoby to ogromne wzmocnienie naszej defensywy. Michał może grać praktycznie na każdej pozycji w obronie, jest doświadczony i jakoś nie widać pogorszenia jego formy wraz z wiekiem. Nie jestem zwolennikiem sprowadzenia Bartczaka - Grzesiek jest po bardzo ciężkiej kontuzji, sam jestem ciekaw czy wróci do formy...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.04.2009, 19:56
Warto zwrócić uwagę na Cetnarskiego oraz Nowaka w BOT oraz Pawłowskiego w KGHM. Te kluby niedługo zostaną odcięte od kasy.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2009, 20:02
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Warto zwrócić uwagę na Cetnarskiego oraz Nowaka w BOT oraz Pawłowskiego w KGHM. Te kluby niedługo zostaną odcięte od kasy.
Na Nowaka zwrócili uwagę i (L) i Amica
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 18.04.2009, 20:13
stoper glik i bramkarz kasprzik z piasta -mam nadzieje że znajdą się w kregu zainteresowania naszego klubu. Glik praktycznie cały sezon prezentuje równą wysoka formę i podobnie jak kasprzik ma niewiele ponad 20 lat
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:19
ZNAMEK napisał(a):Wyświetl post
stoper glik i bramkarz kasprzik z piasta -mam nadzieje że znajdą się w kregu zainteresowania naszego klubu. Glik praktycznie cały sezon prezentuje równą wysoka formę i podobnie jak kasprzik ma niewiele ponad 20 lat
Kasprzik data urodzenia 20.09.1983 to raczej nie jest niewiele ponad 20 lat

za obu trzeba zapłacić
Kasprzika chce Lech
resztę możesz sobie dośpiewać
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.04.2009, 20:25
Można sobie zwracać uwagę na tego i owego, a kiedy Wisła ostatnio kogoś kupiła za pieniądze z polskiej ligi?
Dudke czy Gołosia?
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:50
Kamrat napisał(a):Wyświetl post
Można sobie zwracać uwagę na tego i owego, a kiedy Wisła ostatnio kogoś kupiła za pieniądze z polskiej ligi?
Dudke czy Gołosia?
Boguski
z dawnej III ligi
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.04.2009, 20:57
Chodziło mi o extraklase, lepiej się nie łudzić. Aha Łobo przecierz! Ale to taki Dawidopwski czy Niedzielan tyle że niekontuzjowany...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 18.04.2009, 21:19
Po co nam Kasprzik? nie jest wiele lepszy od Pawełka...sprawdza się w Piaście, ale tam po prostu ma dużo rzeczy do roboty, a w tej rundzie gra kiepsko, pomimo świetnej pierwszej.

Glik? Bo co? Mamy Kowalskiego, który prezentuje podobne umiejętności.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.04.2009, 21:24
Oglądałem przed chwilą "Kronikę Sportową" na TVP Kraków. Była relacja z meczu Przebój Wolbrom - ŁKS Łomża (5-0)

W Przeboju zagrał Japończyk Nagaoka (czy jakoś tak podobnie), przeprowadził rajd w stylu Błaszczykowskiego. Gracz meczu.
Potem wypowiadał się trener Przeboju, że gość niedawno sprowadzony i wiążą z nim nadzieje bo ma niezłą technikę. Co ciekawe był także wywiad z tym Japońcem i koleś nawet nieźle mówi po Polsku, biorąc pod uwagę ze jest tutaj ze 2-3 miesiące...

Warto mu się przyglądnąć dokładniej...
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.04.2009, 23:04
Jest gdzieś na necie pokazany ten Japończyk jak tak to niech ktoś poda linka
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.04.2009, 00:00
Ten Nagaoka ma 25 lat już więc za stary biorąc pod uwagę że w sumie w innych zespołach kariery nie robił... I większych postępów nie zrobi. Chociaż kto wie, jakby był za darmo to może Jacuś się nim zainteresuje.

Moglibyśmy się zainteresować Glikiem z Piasta. Rocznik 1988, a prezentuje się całkiem dobrze. Wydaje mi się że lepiej od Kowalskiego. Niestety, ale chyba właśnie takimi piłkarzami musimy się interesować bo na poważniejsze transfery to chyba nie ma co liczyć niestety... Chyba że na darmowe sprowadzenie Golińskiego, co by było dobrym ruchem. Ja jednak boję się że najlepszych piłkarzy zgarnie Nam Lech, który na pewno będzie chciał się wzmocnić.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 19.04.2009, 09:04
Kowalski z lechem zagrał dużo słabiej od Glika. To były gracz Castilli prezentuje się lepiej
Niestety Kasprzik popelnia jeszcze sporo bledow, u Glikiewicza tych nie ma tak dużo i ja jestem zwolennikiem kupna gracza Jagi
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.04.2009, 12:44
Mozna spróbować ściągnąć młodych ze słabszych klubów
-Glikiewicz
-Wilczek
-Kujawa
A z I ligi ściągnąć Micańskiego, dać im Niedzielana i Cantoro jak będzie za drogi!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.04.2009, 12:49
bearex napisał(a):Wyświetl post
Mozna spróbować ściągnąć młodych ze słabszych klubów
-Glikiewicz
-Wilczek
-Kujawa
A z I ligi ściągnąć Micańskiego, dać im Niedzielana i Cantoro jak będzie za drogi!
i mistrza mamy w kieszeni .. ^^

dobrze, że nie jestes na miejscu Bednarza
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 19.04.2009, 14:39
Prawda jest taka ze z polskiej ligi tylko bramkarz moze wejsc u nas do 1 skladu, reszta pilkarzy nie jest w naszym zasiegu (nowak za drogi, reszta z legii i lecha odpada), nie oceniajcie pilkarzy po 1 rundzie, gdyz teraz duzo pilkarzy gra slabiej niz pol roku temu (ostrowski w legii, gancarczyk, malkowski, bak w ogole nie gra)
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 19.04.2009, 14:44
Ostrowski zawsze był słaby, to gośc, który ma 27 lat, wcześniej ledwo, ledwo łapał się do 2-ligowego Śląska. Nawet w tej rundzie jesiennej nie grał jakoś genialne, tyle tylko, że wyszła mu piękna bramka z Wisłą i większość kibiców z tego właśnie gola go kojarzy.

Ale jak najbardziej się zgodze, że nie wiem, czy ktokolwiek oprócz Nowaka i Garguły(który w końcu kontrakt z nami podpisał- gorzej, że złapał kontuzję) może realnie WZMOCNIĆ Wisłę. Ale dla mnie Nowak może być zastępcą Brożka w Wiśle. Szkoda tylko, że jakoś często łapie kontuzje. I ciekawe ile sobie Bełchatów za niego by życzył.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.04.2009, 15:07
Nowak ma ważny kontrakt z Bełchatowem do 30.06.2010 więc do końca tego roku mogą zarobić na sprzedaży tego piłkarza, a nauczeni doświadczeniami z Gargułą za którego nie wzięli nawet złotówki, nie powinni stawiać wygórowanych żądań. Choć wiadomo aktualnie jest siłą napędową tego zespołu, więc na dzień dzisiejszy łatwo go nie puszczą.
Myślę, że jakby Guła go przekonał do przyjścia pod Wawel było by ciekawie w naszym ataku
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.04.2009, 15:21
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jakby Guła go przekonał do przyjścia pod Wawel było by ciekawie w naszym ataku
A jakby jeszcze i on złapał (kolejną) kontuzje, to już w ogóle moglibyśmy zamienić pierwszą drużynę w zakład pracy chronionej. Razem z Gargułą staliby się godnymi następcami "L4 Teamu" - Dawidowskiego i Kuźby.

Napiszę to tylko raz, specjalnie dla pomysłodawców niewydarzonych transferów typu Garguła lub Nowak, argumentujących w stylu "Nikogo lepszego w naszej lidze nie widzę" (a w szczególności dla Eustachego).

W Polsce szkolenie młodych piłkarzy na profesjonalnym poziomie praktycznie nie istnieje. Poza oczywistymi względami, takimi jak braki w wyszkoleniu i wytrzymałości, niesie to za sobą jeszcze jeden poważny problem - do profesjonalnej piłki trafiają u nas chłopcy, których nie przyjęto by do żadnej zachodniej szkółki piłkarskiej. Z powodów zdrowotnych. Na zachodzie (o czym mówił już m.in. Skorża) każdego dzieciaka chcącego wstąpić do szkółki prześwietla się bardzo dokładnie. Eliminuje się w ten sposób nie tylko osoby z wadami wrodzonymi serca i układu krążenia (często być może ratując im życie), ale również - z wadami zwiększającymi ryzyko kontuzji.

U nas badania juniorów to zwykła farsa, a niech świadectwem tego będzie choćby fakt, że dopiero w Wiśle wykryto wadę serca Konrada Gołosia. On akurat miał szczęście, wada nie przeszkadzała w profesjonalnym uprawianiu sportu, ale kilka przypadków śmierci młodych zawodników podczas meczów już mieliśmy w niższych ligach. Oczywiście, większość kopiących półprofesjonalnie piłkę dzieciaków to zdrowi chłopcy. Dochodzi do tego też "selekcja naturalna", mówiąc brutalnie - większość juniorów z wadami kończy karierę z powodu kontuzji, które później rzutują poważnie na ich dalsze życie. Znamy wielu młodych, świetnie zapowiadających się zawodników, których karierę zniszczyły kontuzje, prawda?
W niskich ligach takich chłopców jest na pęczki. Nie wiecie o nich, ponieważ przygodę z piłką kończą, zanim ktokolwiek o nich usłyszy.

Dlatego też, jeżeli młody zawodnik łapie trzecią(czwartą) poważną kontuzję kolan, to niekoniecznie przyczyną muszą być złe treningi lub pech.
Zresztą, dla mnie żaden obecnie polski zawodnik nie jest wart podejmowania takiego ryzyka. Jeżeli mamy kupować kogoś z naszej ligi, to niech będzie to zawodnik bez rozległej historii kontuzji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2009 o godz. 15:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 19.04.2009, 17:08
wolfy napisał(a):
Napiszę to tylko raz, specjalnie dla pomysłodawców niewydarzonych transferów typu Garguła lub Nowak, argumentujących w stylu "Nikogo lepszego w naszej lidze nie widzę" (a w szczególności dla Eustachego).
Nie wiem co chcesz udowodnic takim mistrzowskim wyrywaniem zdan z kontekstu, ale chyba tyle, ze rozmowa z toba jest czasami kompletnie pozbawiona sensu.

Gdybys w swojej wspanialomyslnosci zechcial zauwazyc, to byl to jeden z wielu argumentow, ktore przedstawilem. Uwazam, ze tak samo dobry jak pozostale.

To, ze ty reagujesz niczym przypalany goracym zelazem, za kazdym razem gdy ktos zaproponuje do Wisly Nowaka, to juz twoja sprawa. Moglbys przynajmniej wyjsc z jakas inna propozycja napastnika spelniajacego twoje wymagania i oczekiwania i wtedy ewentualnie sprobujemy ocenic, czy to co ty proponujesz Wisle jest lepsze. No chyba, ze zadowalasz sie wylacznie krytykowaniem pomyslow innych osob.

Co do Nowaka, to uwazam ze warto bedzie wrocic do dyskusji dopiero w kolejnym sezonie, kiedy ten bedzie strzelal (lub nie) bramki juz dla Wisly badz Legii czy tez Lecha.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.04.2009, 17:33
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Moglbys przynajmniej wyjsc z jakas inna propozycja napastnika spelniajacego twoje wymagania i oczekiwania i wtedy ewentualnie sprobujemy ocenic, czy to co ty proponujesz Wisle jest lepsze. No chyba, ze zadowalasz sie wylacznie krytykowaniem pomyslow innych osob.
Ja nie jestem menedżerem - hobbystą, więc żadnych genialnych pomysłów nie mam. A o to, że krytykuję te w moim odczuciu nierealne bądź zwyczajnie głupie pretensji mieć nie powinieneś.

Nie będę się z Tobą bawił w podchody, ponieważ nie zadałeś sobie nawet trudu merytorycznego odpowiedzenia na mój post. Krótka piłka - czy możesz mi zarzucić, że napisałem nieprawdę? Zdobędziesz się na napisanie wprost - "Nie, wolfy nie ma racji, polscy piłkarze przechodzą przez odpowiednio gęste sito szkoleniowe w młodym wieku i są właściwie przygotowywani od najmłodszych lat do wykonywania swojego zawodu"?

Albo nawet prościej - wskaż, gdzie się z prawdą mijam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2009 o godz. 17:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów