|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wiorex 35 tys dla najwiekszego klubu z miasta ktory z aglomeracja liczy 1,5 mln mieszkańców to jest malo a nie max . Zobaczcie Największe miasta Portugalii :
Lizbona: 600 000 Porto: 263 000 Braga: 170 858 Coimbra: 148 470 Setúbal: 114 000 nic dziwnego ze sa pustki jak w miesie mieszka 170 000 mieszkancow, stadion jest na 40 i do tego jeszcze jest kilka klubow w mieście ... Michal666 dobrze mowi wiele zalezy od ceny biletów __________ pozdr ![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Idąc Twoim tokiem rozumowania stadion na 100 tyś byłby optymalny, bo przecież w promieniu 100 km od rynku głównego mieszka 8 mln ludzi, więc 1/5 ludności Polski.
Moim zdaniem 34 tyś to optymalna pojemność, zwłaszcza, że Kraków to miasto podzielone tak naprawdę na 3 kluby. Wisła, Hutnik i cracovia.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2009 o godz. 11:48.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
. Nie ma jakiejkolwiek możliwości w najbliższych latach na stała frekwencję gdziekolwiek w Polsce w okolicach 30, 40 tysięcy. Wisła i Lech są temu najbliższe, ale rzeczywisty "full" jest tylko na hitach i w europejskich pucharach. Musi dojść do poprawienia się kultury na stadionach (i tak od paru lat jest o wielelepiej- ale gadanie w telewizji non stop o piłkarskich chuliganach trochę na ludzi wpłynęło), wzroście popularności i poziomu naszej ligi. Być może dojdzie do tego po Euro 2012. Musi się z tym również wiązać jakiś sukces reprezentacji. PS. I jeśli chodzi o kulturę na stadionach to nie chodzi mi o to, że mamy siedzieć na dupie i jeść kiełbaskę, ale o to by ze stadionów w Polsce kompletnie zniknęły rozruby, zadymy. Bić się można poza stadionem. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A dodatkowo jarecki zobacz co się teraz z wieloma z tych stadionów dzieje! Są puste i tylko to, że kluby są całkiem bogate chroni je od ruiny. Większy stadion - większe koszta. To musi być optymalnie spasowane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dokładnie. Ale myślę że w przyszłości rozbudowa stadionu do 40 tys nie będzie problemem. Mam nadzieję że wielki architekt umożliwił bezproblemową modyfikację obiektu.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wiem że mocno odbiegam od tematu ale wyżej nawiązaliście do tego. Niestety ale drużyny takie jak Odra, Piast czy Polonia Bytom nie będą raczej nigdy napędzać kibiców na stadiony. Co innego Śląsk czy Jaga, a nawet jeśli wrócą do ekstraklasy Widzew czy Korona.
Myślę, ze przy odpowiednich do spotkania cenach biletów jesteśmy go w stanie zapełniać na średnim poziomie 25 tys. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jesteśmy 4,5 razy więksi od Portugalii .Nie mówiąc już o Holandii,Belgii,Czechach....
W każdym razie taka pojemność przez parę lat powinna spasować . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ekhm leją betonik wreszcie
Do tego z dwóch konkretnych pomp,spory ruch na budowie i kamerka działa ![]() Arturo Qr2nów- nie wystarczyło że ja to napisałem ?
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 20.04.2009 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nareszcie coś ruszyło do przodu
Mam nadzieję, ze teraz znowu nie będzie dłuższej przerwy na wyschnięcie betonu tylko będą wylewać płytę etapami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1260069,1953580,wiadomosc.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
gruszki wylewające beton w pełnym słońcu, sielankowy obrazek, jeszcze zielone drzewa w parku
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
I aż żal że nie ma kamerki w koncie D lub E,wolałbym żeby była odświeżana raz na minutę nawet niż na żywo,ale żeby było coś widać jak na Legii chociażby.Orientuje się ktoś czy w ogóle są jakieś szanse na to ?
**** nie ****,przydała by się nie gadaj,czemu mogą być wszędzie tylko nie u nas ?
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 20.04.2009 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No wreszcie coś robią...
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Ależ się ucieszyłem, gdy dzisiaj spojrzałem na kamerkę ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Praca wre, cały czas
Serce sięraduje, choć projekt jaki jest wszyscy wiemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no wreszcie chłopaki robią wylewke .A potem to juz chyba z górki w kazdym razie coraz lepiej to wyglada.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wiadomo ile taki beton będzie sechł? koło tygodnia, dwóch czy może miesiąc?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt tu nie wie co to za cement zastosowali. Teoretycznie beton uzyskuje żądaną wytrzymałość po 28 dniach. Ale jeżeli jest to jeden z tych szybkowiążących to może być i tydzień. Ważne są też warunki atmosferyczne.
Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To co teraz przez miesiąc będą robić skoro tyle czasu trzeba żeby żeby ten beton wysechł?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobrze zaplanowany harmonogram prac przewiduje plynnosc pracy, zastoj w jednym aspekcie projektu nie powinien powodowac opoznienia calosci.
Jesli w Polimexie jest dobry project manager to nie powinno byc problemow |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeśli ten beton który zastosowano pełną wytrzymałość uzyskuje po 28 dniach wcale nie oznacza to że na płycie nie można nic robic przez ten czas, myśle ze jak skoncza zalewac ostatni fragment na pierwszym mozna juz bedzie zaczac prace
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Dokładnie to będzie tak, że on (beton) będzie sie tzw.'' wiązał'' przez 28 dni ale proqace dalsze przy budowie bedzie mozna prowadzic już za jakiś 2 dni |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzisiaj jest jakaś przerwa?Jak narazie nie ma pomp i betoniarek.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Płyta miała być wylewana etapami, ale nikt nie mówił, że będzie to dzień po dniu. Jak widać na kamerce, ruch na budowie jest spory, i nie ma się czym przejmować;-)
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No i teraz widać na kamerce że będą również pracować wieczorami przy sztucznym oświetleniu
![]() 23:45 dalej robią
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 21.04.2009 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No ładnie panowie nam pracują, ładnie
. Ciekawe do której :-] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
pisałem juz raz napisze i drugi
beton dojrzewa 28 dni ale sa pewne sposoby aby dojrzewanie skrócic do 24godzin np: metody elektryczne parownie czy specjalne dodatki do betonu - żelbetu konkretnie ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Wczoraj przechodziłem około 23:00 i robotnicy wciąż pracowali.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|