The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2009, 20:56
Podsumowując wszystko jutrzejszy mecz TRZEBA wygrać! Styl nie ważny,ważny wynik.
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.04.2009, 20:58
laser napisał(a):Wyświetl post
chyba jednak tylko tobie i innym co maja klapki na oczach . pokaz mi jeden mecz bez doliczonego czasu gry? nawet I połowy maja doliczony czas . prawda jest taka że gra sie do konca a Lech to wykorzystuje i tyle
Powiem więcej - cięzko znaleźć mecz, w którym drugą połowę przedłużono o 1 lub 2 minuty... 3-4 to standard, taki niepisany zwyczaj sędziowski. A, że u nas klasyczne pół-amatorstwo w "ekstra"klasie to druzyny widząc 90 minutę na zegarze myślami są już w szatni...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.04.2009, 21:00
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A może byście tak pisali nazwy klubów z należytym szacunkiem?

Moze jedynie Legia jeszcze na takowy zasluguje natomiast amica i discopolo? Z jakiej racji ?

Ten sezon jest wyjatkowy, tu kazdy wygrywa z kazdym i faktycznie emocje beda do konca !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.04.2009, 21:13
w wygranym meczu Górnika z Polonią B. niedawni reprezentanci Leo B. Zahorski-Danch, wybiegli na boisko...

... jako rezerwowi
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.04.2009, 21:17
Jak dla mnie ostanie 6 meczy możemy wygrywać po 1-0 i szczerze mówiąc nie za bardzo interesuje mnie styl tych meczy ważne będą naprawdę 3 punkty, które musimy zdobyć, wyszarpać w każdym meczu. Więc za przeproszeniem nawet kopaninę będę oglądał, przemęczę to tylko żeby wynik końcowy tej kopaniny był satysfakcjonujący wszystkich

Najwyższy czas skończyć pieprzyć o farcie Amiki dziś, bo tak patrząc obiektywnie to ŁKS powinien dziękować, że ma w bramce nie zatapialnego Bodzia W. Tyle ile okazji miała Amica to przechodzi ludzkie pojęcie.
Jak dla nas to dobry wynik, tak samo jak remis w Warszawie. Zróbmy jutro pierwszy krok po obronę tytułu mistrzowskiego, niech nasi grajkowie zagrają z ambicją i determinacją i pokażą, że to im należy się tytuł mistrzowski !!

Walka będzie do samego końca ja liczę, że na pozycję lidera wrócimy po meczu z Legią i tam już zostaniemy do końca.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.04.2009, 21:19
W tym momencie można śmiało powiedzieć że mistrzostwo zdobędzie ta drużyna która w najbliższych kolejkach straci najmniej pkt. Nie wiem czemu ale moim zdaniem będzie ktoś z dwójki Wisła, Legia. Dlatego że te dwa zespoły wiedzą co to gra pod presją. Lech właśnie się przekonuje co to znaczy być faworytem, grać co kolejkę pod presją, kiedy to każdy rywal podchodzi do spotkania jakby mecz o mistrzostwo rozgrywał. A Polonia jakoś cały czas mnie nie przekonuję, mają solidny skład ale jakoś ich nie widzę na pierwszym miejscu (oczywiście nie lekceważę ich).
Wszystko może zależeć od tego czy któraś z drużyn na te ostatnich 6 kolejek złapie formę. Bo co by nie mówić żaden z tych czterech zespołów póki co nie prezentuje poziomu mistrzowskiego.
A na dole tabeli ciekawie jak i w czubie. Górnik wygrał ale mimo wszystko dalej nie gra nic specjalnego a reszta zespołów remisowała bądź przegrywała więc tak naprawdę nie wiele się zmieniło.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.04.2009, 21:20
Drużyny Smudy zaczynały zwykle wiosnę tragicznie. W tym roku Franz szykował szczyt formy na koniec lutego pod mecze z Udinese i chyba mu się to udało. Kryzys przyszedł teraz i Amica prezentuje się naprawdę żałośnie. Jeżeli nie zdobędą majstra padnę ze śmiechu, zresztą chyba nie tylko ja. Cała Polska będzie się śmiała z tego balona. Kluczowy mecz za tydzień. Jeżeli Legia wygra to oni będą mistrzem, remis jest najkorzystniejszy dla nas bo Legię mamy u siebie. Wygrana Amicy to mistrz chyba dla nich.

Trudno zresztą cokolwiek prorokować. Liga jest w tym roku najciekawsza od lat. Kilka drużyn z realnymi szansami na mistrza, połowa ligi broni się przed spadkiem. Szkoda tylko, że zdecydowana większość meczy stoi na żałosnym poziomie i oglądać się tego na trzeźwo nie da.
:/
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.04.2009, 21:41
http://www2.90minut.pl/news/89/news895697.html

Nie no padłem w tym momencie na cyce
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez killzone : 19.04.2009 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.04.2009, 21:44
killzone napisał(a):Wyświetl post
http://www2.90minut.pl/news/89/news895697.html

Nie no padłem w tym momencie na cyce
ja mam nadzieje że to jakaś pomyłka bo bądźmy poważni. A podobno to w Krakowie ławka trenerska jest wyjątkowo gorąca
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.04.2009, 21:44
Buhahahahahahahahaha.

Grębocki zastąpił Kaczmarka w Polonii.

Po remisie 1:1 z Lechią Gdańsk nastąpiła nieoczekiwana zmiana w Polonii Warszawa. Bogusława Kaczmarka zastąpił jego dotychczasowy asystent Jacek Grębocki - dowiedział się Sport.pl.
Decyzję o odwołaniu Kaczmarka po remisie walczącej o mistrzostwo Polonii z broniącą się przed spadkiem Lechią podjął właściciel klubu Józef Wojciechowski. To już druga zmiana na stanowisku trenera w tej rundzie. Niespełna miesiąc temu Kaczmarek objął zespół po zwolnionym przez klub Jacku Zielińskim. W sumie ośmiu meczach Kaczmarek tylko raz przegrał. W Ekstraklasie odniósł trzy zwycięstwa i raz zremisował.

Grębocki to ósmy trener Polonii w ciągu ostatnich trzech lat, którego zatrudnia będący od trzech lat właścicielem Polonii Józef Wojciechowski. Poprzednicy Grębockiego to, oprócz Kaczmarka: Andrzej Wiśniewski, Jerzy Engel junior, Waldemar Fornalik, Dariusz Wdowczyk, Jerzy Kowalik, Jacek Zieliński.

Gazeta.pl

Nasz Cupiał to teraz przy Wojciechowskim oaza spokoju.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.04.2009, 21:45
Widać pan Wojciechowski nie zna się na prowadzeniu profesjonalnego klubu, tym lepiej dla nas kolejna zmiana trenera, filozofii gry itp. Nie nasz trener nie nasz problem

To chyba w walce o mistrza zostaje 3 drużyny.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.04.2009, 21:50
Ludzie chyba se jaja robicie. Ten Wojciechowski to musi być niezły świr, Kaczmarek miał dobre wyniki w lidze i zdarzył mu się jeden remis i wyjazd. Ja na miejscu tamtych piłkarzy bym stamtąd uciekał czym prędzej bo Pogoń Szczecin też upadła przez właściciela.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.04.2009, 22:03
Chodzą słuchy, że Kaczmarek ustawił zespół defensywnie żeby grać na remis i powiedział o tym po meczu Wojciechowskiemu. Ciekawe ile w tym prawdy.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.04.2009, 22:12
irman napisał(a):Wyświetl post
Drużyny Smudy zaczynały zwykle wiosnę tragicznie. W tym roku Franz szykował szczyt formy na koniec lutego pod mecze z Udinese i chyba mu się to udało. Kryzys przyszedł teraz i Amica prezentuje się naprawdę żałośnie. Jeżeli nie zdobędą majstra padnę ze śmiechu, zresztą chyba nie tylko ja. Cała Polska będzie się śmiała z tego balona. Kluczowy mecz za tydzień. Jeżeli Legia wygra to oni będą mistrzem, remis jest najkorzystniejszy dla nas bo Legię mamy u siebie. Wygrana Amicy to mistrz chyba dla nich.

Trudno zresztą cokolwiek prorokować. Liga jest w tym roku najciekawsza od lat. Kilka drużyn z realnymi szansami na mistrza, połowa ligi broni się przed spadkiem. Szkoda tylko, że zdecydowana większość meczy stoi na żałosnym poziomie i oglądać się tego na trzeźwo nie da.
Spójrz na układ tabeli i zobacz ile jeszcze kolejek jest po meczu Legia - Lech... i ile jeszcze można zgubić pkt, potem pomyśl, ile już w tej rundzie faworyci pogubili pkt... to jest moja odp
A jeżeli chodzi o Wojciechowskiego, idiota to za mało powiedziane...
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:15
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Spójrz na układ tabeli i zobacz ile jeszcze kolejek jest po meczu Legia - Lech... i ile jeszcze można zgubić pkt, potem pomyśl, ile już w tej rundzie faworyci pogubili pkt... to jest moja odp
A jeżeli chodzi o Wojciechowskiego, idiota to za mało powiedziane...
Przeczytaj drugi akapit mojego poprzedniego posta. To jest moja odp.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:18
Przeczytaj drugi akapit mojego poprzedniego posta. To jest moja odp.
No właśnie miałem pisać, przeczysz sam sobie... Najpierw mówisz, że bd tak, a potem, że jednak wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:22
No właśnie miałem pisać, przeczysz sam sobie... Najpierw mówisz, że bd tak, a potem, że jednak wszystko jest możliwe.

Wydaje mi się, że jeżeli za tydzień komuś uda wygrać się mecz na Łazienkowskiej to dostanie kopa dzięki któremu nie da sobie wydrzeć mistrza już do końca. Skomplikowana sytuacja w tabeli sprawia jednak, że wszelkie takie przewidywania można o dupę rozbić.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 18.04.2009, 22:27
Wydaje mi się, że jeżeli za tydzień komuś uda wygrać się mecz na Łazienkowskiej to dostanie kopa dzięki któremu nie da sobie wydrzeć mistrza już do końca. Skomplikowana sytuacja w tabeli sprawia jednak, że wszelkie takie przewidywania można o dupę rozbić.
Masz racje , za tydzien bedzie juz wiecej wiadomo i w przypadku wygranej Legii Lech sie juz moze nie podniesc,a Legia nie odpusci . Co do nas to zeby sie to rozwazania juz jutro o du*e nie rozbily .
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:27
no z tym kopem to możesz miec rację, ale ten kop się tyczy moim zdaniem tylko Legi, bo owego kopa wydaje mi się Amice nie potrzeba
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 18.04.2009, 22:30
no z tym kopem to możesz miec rację, ale ten kop się tyczy moim zdaniem tylko Legi, bo owego kopa wydaje mi się Amice nie potrzeba
Legia juz kopa dostala dzis zostajac liderem ,ale sam lider na tym etapie moze nei wystarczyc jeszcze pare razy ich czeka duzy wysilek ,ale jak przejda Lecha to juz moze byc trudno ich zatrzymac
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:31
Teraz tak sobie myśle i Bobo Kaczmarek jest związane z Lechią itd. Kto wie czy specjalnie nie "puścił" meczu żeby Lechia miała jakieś tam większe szanse i dlatego go wyrzucili. Wiadomo że to troche naciągane ale coś na rzeczy może być.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 18.04.2009, 22:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Teraz tak sobie myśle i Bobo Kaczmarek jest związane z Lechią itd. Kto wie czy specjalnie nie "puścił" meczu żeby Lechia miała jakieś tam większe szanse i dlatego go wyrzucili. Wiadomo że to troche naciągane ale coś na rzeczy może być.
Ciekawe czy Bobo kazal Lazarevskiemu pudlowac z 3 metrow do pustej bramki w 90 minucie ? Naciagana teoria
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 18.04.2009, 22:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Bobo kazal Lazarevskiemu pudlowac z 3 metrow do pustej bramki w 90 minucie ? Naciagana teoria
Nie oglądałem meczu ale ktoś tam pisze że podobno Polonia była ustawiona defensywnie itd. To takie moje luźne przemyślenia bo okoliczności zwolnienia Kaczmarka są co najmniej dziwne. Nawet jakby był zwalniany za złe wyniki to informacja byłaby pewnie podana w poniedziałek
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.04.2009, 23:22
Panowie i panie, nareszcie mamy godnego następcę A. Ptaka! Do tej pory miałem jeszcze wątpliwości, ale ta decyzja rozwiała moje wątpliwości.
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.04.2009, 11:20
Czy ktoś ogląda powtórkę Górnik - Polonia
Komentatorzy mówią po śląsku....ale ubaw o ja Cię nie pi...Strąk się obalił, Szczot robi wciepe
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.04.2009, 12:10
Mysle ze Polonia zeszla z mistrzowskiej drogi, i to bardziej ze wzgledu na zamieszanie w klubie niz przez remis z Lechią. Moim typem jest Legia, ze wzgledu na terminarz, nas i Lecha stawiam na równi w walce o mistrza
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.04.2009, 15:16
Franek chyba jakas kontuzja. Musial opuscic boisko w 11 minucie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2009, 15:20
A ja, jak przewidywałem już zimą uważam, że o mistrza zawalczymy my i Legia. My gramy nieźle, tylko skuteczności brak, Legia gra piach, ale zawsze im Chinyama coś wciśnie. Za to Lech, poza fuksem w końcówkach, za bardzo atutów nie posiada. Mamy 2 punkty straty do warszawiaków, ale za to mecz z nimi u siebie i generalnie lepszy kalendzarz (oni jeszcze mają Lecha, Śląsk, GKS chyba). A Lechowi to już się w ogóle szykuje masakra. Legia, Polonia, Śląsk, a jeśli mimo to będą walczyć do ostatniej kolejki, to czuję że icki im tradycyjnie zrobią przyjacielskie kuku .
Jak dla mnie obecnie szanse: Wisła, Legia - 35%, Lech - 25%, Polonia - 4% i taki symboliczny raczej procencik dla Bełchatowa, w końcu teoretycznie szanse mają
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 19.04.2009, 18:42
Cytat:
K... wycofajmy się w ogóle już z tych rozgrywek. Przegraliśmy już wszystko.
Albo może poczekajmy tydzień, wygramy na Łazienkowskiej 1:4 i znów się zaczną wszyscy brandzlować.
Można too zatytułować sfrustrowane Ziemniaki
Cytat z wiary lecha;d;d
Wydaje mi sie ze nawet kibice Lecha traca juz wiare
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 19.04.2009 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.04.2009, 19:04
Załóżmy wygraną Wisły z Górnikiem... Mamy trzy warianty meczu Legia - Lech:

1) Legia wygrywa

1. Legia 53
2. Wisła 51
3. Lech 49

2) remis

1. Legia 51
2. Wisła 51
3. Lech 50

3) Lech wygrywa

1. Lech 52
2. Wisła 51
3. Legia 50

Mecze wielkiej trójcy:
26
Legia-ŁKS
Lech-Ruch
Piast-Wisła
27
Wisła-Legia
Śląsk-Lech
28
Legia-Bytom
Lech-Lechia
ŁKS-Wisła
29
Śląsk-Legia
PoloniaW-Lech
Lechia-Wisła
30
Legia-Ruch
Wisła-Śląsk
Lech-Cracovia

(dom/wyjazd, pozycje rywali w tabeli)
Legia
D 8 9 10 - trudno, żeby coś stracili
W 3 6 - trudne wyjazdy

Wisła
D 1 6
W 8 13 14

Lech
D 9 14 15 - powinni wygrać
W 4 6 - trudne wyjazdy

Najlepszy wydaje się wariant drugi. W wariancie trzecim znów musielibyśmy wyczekiwać potknięć Lecha...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów