The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2009, 19:40
A tera ze statystyk wyciagnij w ktorych to bylo meczach...

To w lato stilic lewandowska i arboleda na wylocie... oj jak mi przykro amico chyba wasi najemnicy nie maja do was szacunkensa :/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.04.2009, 19:41
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
To 5 mecz Lecha w tym sezonie z bramka w doliczonym czasie gry. 2 razy dało to zwycięstwo a 3 remis. Gdyby nie te bramki to mieliby 7 pkt mniej...
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, po prostu mają jaja i grają do końca, a przy tym szczescie... ale ona każdego kiedyś opuszcza
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Ogląda ktoś Lechię? Jak tam wyglada sytuacja na boisku
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

A, jeszcze jedno. Gdyby to była liga angielska, hiszpańska, niemiecka czy choćby francuska - strzelanie przez Amikę goli w końcówkach doliczonego czasu gry możnaby nazwać "grą do końca".

W przypadku naszej ligi... Naprawdę ciężko się dziwić tym, co wietrzą w tym spisek. Nawet jeśli Amika gra teraz uczciwie - kibice tak długo byli oszukiwani, że w każdym kopnięciu piłki dopatrują się przekrętu. Niestety, takie są konsekwencje afery korupcyjnej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.04.2009, 19:43
Tak naprawdę, to w tej chwili, sprawa jest tak otwarta,że o mistrzostwie zadecyduje forma i przygotowanie kondycyjne do sezonu jednej z 4 drużyn.

Kto złapie najlepszą formę w końcówce, nie powinien mieć problemu ze zdobyciem mistrza, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle 3-4 zespoły zaczną grać "football totalny" i wygrywać z każdym przeciwnikiem.

Oj przydałoby się skuteczność Brozia, gra Boguskiego na poziomie jakim zagrał z San Marino, dokończenie rudny przez Sobola w stylu w jakim rozegrał ostani miesiąc, co najmniej tak dobra postawa naszej obrony jak podczas zremisowanego meczu z Pyrami, no i oczywiście żeby Mariuszowi nie lądowały piłki w siatce z przysłowiowego kapelusza.

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że Urban nie wytrzyma w końcówce sezonu, z Franzem różnie bywa, ja licz na inteligencje Skorży, i życzę mu żeby zdeterminował chłopaków do walki, tak jak w przerwie meczu derbowego.
Powód: Literówka, interpunkcja, składnia, ortografia i inne bajery ;P
Ostatnio edytowane przez igortsw : 18.04.2009 o godz. 19:47.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.04.2009, 19:44
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Ogląda ktoś Lechię? Jak tam wyglada sytuacja na boisku
Teraz powoli się wyrównuje, ale początek II połowy zdominowany przez Polonię. Lechia też potrafi ugryźć, za remis chyba nikt się nie obrazi
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 18.04.2009, 19:46
Dzięki wielkie To kolejka marzeń nam sie szykuje poza Legia jeśli oczywiście wywieziemy jutro z Gdyni 3 pk!
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 18.04.2009, 19:48
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, po prostu mają jaja i grają do końca, a przy tym szczescie... ale ona każdego kiedyś opuszcza
Nie wiem w czym widzisz/widzicie problem, że to napisałem. Przynajmniej kilkakrotnie ktoś wcześniej chciał wiedzieć ile tych bramek padło...
Nigdzie nie napisałem, że mam z tym jakiś problem. Graja do końca i wierzą, że się uda i za to trzeba ich obiektywnie pochwalić. Jak to mówią "wiara czynie cuda". W ostatecznym rozrachunku ta ich "wiara" może dać im sukces.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 18.04.2009, 19:58
84 minuta Lechia w dziesięciu, szkoda, bo robi się niebezpiecznie
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Jeśli jutro nie wygramy w Gdyni, za chuja nikt mi nie wmówi że mistrz nam się należał, albo byliśmy najlepsi. Amica robi wszystko, by napompowany poznański balonik pękł, nie przejmując się coraz bardziej wiszącą "Warą Lecha".
Wszystko zależy tylko od naszych piłkarzy.
Do kompletu brakuje tylko zostawienie Amice szans na mistrza do ostatniej kolejki, by na koniec zrobili żydów i własnie oni spuścili ich do drugiej ligi, nie mając w zamian nic.
Tak im i nam dopomóż Bóg.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Jakby sie pobawić w "Dobra Wróżke",to Wisła może teraz jak "przyczajony tygrys i ukryty smok" finiszowac na Mistrza . Oczywiscie trzeba wygrywac swoje mecze ,a nie zachwycac sie strata punktow innych druzyn ,ale od zeszlego seoznu stracilismy paru kluczowych pilkarzy Lech kupil 5 ,Legia tez ,a to my znow bysmy zostali Mistrzem.Oczywiscie to tylko wrozenie z fusów ale byłoby to naprawde magiczne
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2009, 19:59
Bramki, które strzelają w końcówkach a dające im remisy, mogą w wyścigu o mistrzostwo być bardziej porażką niż zwycięstwem. Wszystko w nogach wiślaków. Sytuacja nie jest beznadziejna. Gdyby się na koniec sezonu udało, to mogłoby być najlepiej smakujące mistrzostwo i zdobyte z największym trudem w ostatnich latach. Co nie mienia faktu, że mistrz - kimkolwiek by nie był - też będzie najsłabszą drużyną.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 18.04.2009, 19:59
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem w czym widzisz/widzicie problem, że to napisałem. Przynajmniej kilkakrotnie ktoś wcześniej chciał wiedzieć ile tych bramek padło...
Nigdzie nie napisałem, że mam z tym jakiś problem. Graja do końca i wierzą, że się uda i za to trzeba ich obiektywnie pochwalić. Jak to mówią "wiara czynie cuda". W ostatecznym rozrachunku ta ich "wiara" może dać im sukces.
a to zwracam honor
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.04.2009, 20:04
90 minuta, Polonia-Lechia 1:1
Doliczone 3 minuty
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.04.2009, 20:04
Jodłowiec to mógłby byc na przyszlosc zastepca dla Sobolewskiego
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:05
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jodłowiec to mógłby byc na przyszlosc zastepca dla Sobolewskiego
Ja go nie widziałem jeszcze w akcji na na pozycji czyściciela...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:07
Lechia koniec, polonia traci pkty
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.04.2009, 20:07
Iwanowski zawalił piłkę meczową z 6 metrów i KONIEC! Lechia zremisowała
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:08
KONIEC!!!

Mówcie co chcecie, ale ostatnia akcja Polonii i nietrafiony strzał z 5 m to zadośćuczynienie dla nas, za remis Lecha, wiem co mówię
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.04.2009, 20:13
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Teraz jeszcze kolejna niespodzianka na stadionie discopolowców i będzie git.
Trzeba było grać naszą ligę Mecze ułożyły się pod Legię, jutro zobaczymy czy też pod Wisłę.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2009, 20:17
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Po mistrzostwie dla Lecha hihi
Taa żeby się nie okazał, że czarnym koniem tego sezonu będzie Legia - która ciuła punkty wygrywając fuksiarsko kolejne mecze .
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 18.04.2009, 20:19
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jutro nie wygramy w Gdyni, za chuja nikt mi nie wmówi że mistrz nam się należał, albo byliśmy najlepsi. Amica robi wszystko, by napompowany poznański balonik pękł, nie przejmując się coraz bardziej wiszącą "Warą Lecha".
Wszystko zależy tylko od naszych piłkarzy.
Do kompletu brakuje tylko zostawienie Amice szans na mistrza do ostatniej kolejki, by na koniec zrobili żydów i własnie oni spuścili ich do drugiej ligi, nie mając w zamian nic.
Tak im i nam dopomóż Bóg.
Masz rację, od początku było wiadomo, że ten balon to co najwyżej... kondom
Grali ładnie w pucharach to trzeba im przyznać. W Polsce to normalka że po 3-4 "ładnych" meczach media pompują i pompują. Nie patrzec na nic tylko systematycznie wygrywać choćby po 1:0 i w dupie mam styl. A na końcu świętować po raz kolejny. I na koniec: dziwię się tym, którzy żałują, że w przyszłym sezonie nie będzie derbów. Nie są godni derbów z nami. Hutnik czy Garbarnia to w tej chwili ich poziom...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.04.2009, 20:24
Mistrzem będzie Legia, a już na pewno nie Amica. Dlaczego ? Bo w najważniejszym momencie sezonu jest w formie i dysponuje o wiele dłuższą ławką niż Wisła i kuchenkorz.

Aczkolwiek remis w Poznaniu... i mecz o najwyższą stawkę z Legią u siebie.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 18.04.2009, 20:31
Wszystko sprowadza sie do tego ze o mistrzostwie zdecyduje mecz Wisła-Legia a nie jak myslalem do tej pory Lech-Wisla... zwycięzca tego meczu moze juz szykowac sie na LM ! Pozdrawiam.

Amica za krotka lawka i jesli wierzyc pogloskom za duzo myslenia o nowych klubach ;p
Legia - Czinjama Czinjama i jeszcze raz Czinjama... i on mial miec niby problemy z sercem?!!?!?! Wyeliminowac murzyna i legla bedzie bezsilna bo na dobra sprawe czinjama jest tak wazny dla legly jak Brozek dla Wisly tyle ze Wisla ma jeszcze pilkarzy w napadzie ktorzy moga go zastapic a legla ? Watpie.
Wisla - Niech wasi graja z ambicja ktora pokazuja od meczu z discojestblisko a maja majstra!
Discopolo? - Nie przekonuje mnie ich gra, ciulaja te pkty ale nic ponad to... gra do )(
Odpowiedz cytując
laser
Junior Member

Stary 18.04.2009, 20:38
miki2006 napisał(a):Wyświetl post
dziwnie doliczany czas gry po 4 minuty bramki padające po 90 minucie zero informacji na temat karania za korupcje, ale może tylko mi się wydaje to dziwne
chyba jednak tylko tobie i innym co maja klapki na oczach . pokaz mi jeden mecz bez doliczonego czasu gry? nawet I połowy maja doliczony czas . prawda jest taka że gra sie do konca a Lech to wykorzystuje i tyle
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.04.2009, 20:39
A może byście tak pisali nazwy klubów z należytym szacunkiem?

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.04.2009, 20:43
Polonia może i nie zachwyca ale cały czas jest w czołówce
Legia jednak ma kim strzelać, o tym świadczy 30 goli na plus... bo tam strzela każdy
... Wisła na plus ma 20 goli
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.04.2009, 20:44
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
i jesli wierzyc pogloskom za duzo myslenia o nowych klubach ;p
Coś w tym jest , nie zdziwił bym sie gdyby nie którym bardziej pasowało nie zdobycie mistrza i wyjazd, niż mistrz i pozostanie w Amice.

Tyle że panowie - przestańcie się bawić w domorosłych nostradamusów.Mistrzem może zostać każda z 4 pierwszych ekip - zostało 6 kolejek a to na prawdę sporo.Amica ma zadyche ale nie czarujmy się że reszta gra lepiej
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.04.2009, 20:52
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mistrzem będzie Legia, a już na pewno nie Amica. Dlaczego ? Bo w najważniejszym momencie sezonu jest w formie i dysponuje o wiele dłuższą ławką niż Wisła i kuchenkorz.
Legia w formie ? Życze im takiej formy do końca.
Moim zdaniem nadal głównym faworytem jest Amica. Wystarczy że nie przegrają w Wawie i wszystko jest dalej dla nich otwarte.
Dla nas każdy mecz jest meczem o wszystko, a jak widać nawet z Piastem czy ŁKS nie musi być gładko, łatwo i przyjemnie.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.04.2009, 20:55
Prawda jest taka, że Lech nie wytrzymuje ciśnienia. Teraz ten cały balonik pompowany przez media wokół tego klubu pęka. Piłkarze, którzy są warci po kilka milionów i rozrywani przez ntą ilośc zachodnich klubów. Smuda mający w głowie Bundesligę oraz szrot (jak narazie) sprowadzony z Bałkanów przez jakże wychwalany komitet transferowy. Teraz dopiero Lech poczuł to co ciąży na Wiśle od kilku sezonów.
Dla mnie osobiście walka o MP roztrzygnie się między Wisłą a Legią, ale nie poprzez bezpośredni pojedynek, ale:
Arka - Wisła // trzeba przełamac mecze wyjazdowe
Legia - Lech // optymalny byłby remis, ale to będzie mecz o życie dla tych drużyn. Mogą po nim powstac drobne ubytki kadrowe (spora ilośc kartek, kontuzje).
Piast - Wisła // Ten mecz może wydawac się łatwy, ale każdy widział jak ciężko w Gliwicach miały Lech i Legia.
Wisła - Legia
Lech ma dodatkowo Polonię Warszawa oraz w ostatniej kolejce Cracovię, która będzie gryźc trawę. Wg. mnie te spotkania będą kluczowe, co oczywiście nie oznacza, że pozostałe mecze są mało ważne.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów