The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michalo28
Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2009, 16:16
Diaz nigdzie nie odejdzie, nie wiem w ogóle skąd takie informacje wymyśliły polskie "media". Marcelo zostanie, ewentualnie Paweł odejdzie, ale on miał to obiecane wcześniej. Sobol musi przedłużyć nie ma innej opcji. Dawidowski to oczywiście pewniak to odejścia. To tyle.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.04.2009, 16:24
Wiadomo, to raczej wszystko spekulacje, ale tak jak Wojtasa wkurza mnie, że tylko o Wiśle cały czas pierdoły piszą. Według mnie (i Ameryki tutaj nie odkryję) priorytetem powinno być przedłużenie kontraktu z Sobolem, bo każdy wie ile ten gość dla nas znaczy. Tak na marginesie, to gdzieś przeczytałem, że Legia złożyła mu ofertę Co do Baszcza, to z jednej strony fajnie jakby skończył karierę w Wisełce, ale na prawej obronie już jest słaby. Można go zostawić jako zmiennika na stopera.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.04.2009, 16:30
Powiedzcie mi w fikcji czy możliwe by było napisanie listu albo prośby o okreslenie sie polityki klubu? Pana Cupiala Rady Nadzorczej bo raczej Pan Jacek nie ma nic do powiedzenia.

PS: Mysle że Dawidowski powinien zostać.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 16.04.2009 o godz. 16:33.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.04.2009, 16:57
gackos napisał(a):Wyświetl post
Co do Baszcza, to z jednej strony fajnie jakby skończył karierę w Wisełce, ale na prawej obronie już jest słaby. Można go zostawić jako zmiennika na stopera.
A na to + obniżka zarobków nigdy się nie zgodzi więc nie ma nad czym płakać i pomstować na Bednarza. Taka kolej rzeczy jedni odchodzą inni przychodzą.
Każdy szanuje Baszcza czy Sobola, ale pamiętajcie że goście są po 30 a czas nie ...as, nie stoi. Dlatego nie ma co płakać tylko pięknie ich pożegnać gdy będą odchodzić i podziękować za lata świetnej gry dla naszej Wisełki. Zresztą wg. mnie lepiej odejść będąc na szczycie niż jak np Cantoro w grubym dołku gdy jest się ciężarem dla klubu (wysoki kontrakt). Pamiętam jak wszyscy się cieszyliśmy gdy Mauro przedłużył kontrakt al teraz każdy by się go z chęcią pozbył.
Sobol powinien dostać propozycje kontraktu rok + rok bo on jedyny ma jeszcze Wiśle wiele do zaoferowania i zasadnym będzie zaproponowanie mu dobrych pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.04.2009, 17:03
No cóż, Zienio miał jedną wspaniałą rundę. W tym sezonie troszkę asyst, ale już forma nie taka. Po jego odejściu będzie potrzeba ściągnięcia jakiegoś skrzydłowego. Od biedy może grac tam Brożek lub Diaz, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy Skorża będzie musiał przed każdym meczem kombinowac kto ma grac na lewej stronie.
Wiele mówi się o zmianie pokoleniowej w Wiśle, odchodzą Zieńczuk, Baszczyński (chociaż nie ma jeszcze oficjalnych wiadomości). Sobolewskiemu kończy się kontrakt, jednak myślę, że Bednarz i RN nie są na tyle głupi, żeby puszczac Radka. Dawidowski nareszcie nie będzie się leczył na koszt Wisły , więc jakieś wolne środki się znajdą. Teraz wszystko jest w rękach Cupiała, czy ma ochotę na wykładanie pieniędzy na transfery, bo chyba niemożliwe jest przez nasz klub ściągnięcie w miarę młodych piłkarzy z kartą w ręku, którzy będą prezentowac odpowiedni poziom.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 16.04.2009 o godz. 17:08.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.04.2009, 17:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Za Błaszczykowskiego i Brożków trzeba było zapłacić ekwiwalent, vide - przyszli za darmo. Chyba, ze sumę kilku- kilkunastu tysięcy złotych uważasz za "transfer gotówkowy". Wtedy jednak wszystkie transfery Wisły byłyby "gotówkowe"
Uche też przyszedł za grosze, podobnie jak Cantoro - oboje jako odpady z rezerw.
A skąd ty wiesz, że Uche przyszedł za grosze? Jak dobrze pamiętam to klub nie podał kwoty za którą wykupił Uche z Espanyolu. Mogła być to równie dobrze kwota w okolicach np. 300 tys. euro. A to już nie są grosze.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.04.2009, 17:08
Skrzat napisał(a):Wyświetl post
No rzesz kurde Zieńczuk odchodzi.
to było do przwidzenia.NIESTETY
czas na Baszcza :/
Zienczuk będzie uzuepłeniem skladu Skody poniewaz z lewej odchodzi Grzelak ,prawdopodobnie do Widzewa.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2009, 17:11
K4millo napisał(a):Wyświetl post
A skąd ty wiesz, że Uche przyszedł za grosze? Jak dobrze pamiętam to klub nie podał kwoty za którą wykupił Uche z Espanyolu. Mogła być to równie dobrze kwota w okolicach np. 300 tys. euro. A to już nie są grosze.
Ja kojarze, ze mowilo sie o kwocie 400 tys euro jaka Basalaj musial zaplacic Espanyol`owi za transfer definitywny.

W druga strone wyszlismy mniej wiecej milion do przodu ; 500 tys euro za roczne wypozyczenie do Bordeaux (calkiem sporo jak za wypozyczenie) + ok. 900 tys euro za transfer do Almerii.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.04.2009 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
Trener2008
Member

Od: 11.2008

Stary 16.04.2009, 17:12
Odmładzanie odmładzaniem. Ale młodzi muszą mieć sie od kogo uczyć. Pomyślmy jak Wisła będzie wyglądać bez Zienia, Baszcza, Singlara, Cantoro i Sobola a im wszystkim kończą się kontrakty. Zostanie nam następujący skład: Pawełek (Cebanu)- Kowalski (Gołoś?), Głowacki, Marcelo, (Burliga),Brożek (Diaz)-Małecki (Łobodziński), Jirsak (Varga), Garguła, Ćwielong (Niedzielan)-Boguski, Brożek (Beto)
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 16.04.2009, 17:13
No tak: wg mnie tego lata zakończy się pewna era. Era 10 lat panowania Wisły w kraju. Z małymi wyjątkami to Wisła nadawała ton lidze. Teraz pozostaje czekać na ruch nad prezesa. Wg mnie wyjścia są trzy:
1. Pozbywamy się Zienia, Baszcza, Mauro... w zamian kupujemy kopaczy z nazwiskiem i próbujemy dalej odpierać ataki Lecha i Legii.
2. Sprzedajemy w/w i w zamian kupujemy młodych ale obiecujących kopaczy i za 2 lata mistrz i atak na LM.
3. Sprzedajemy w/w, kasę bierze nad prezes i giniemy w szarej Ekstra(pfff)klasie...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2009, 17:14
Troche szkoda, Zienia ze względu, że w kadrze nie ma oprócz niego klasycznego lewego pomocnika. Zawsze uważałem, że to dobry grajek jak na naszą ligę szczególnie, na te słabsze zespoły, typu Odra itp. Jednak patrząc przez pryzmat pucharów europejskich to Zieniu niestety był słabiutki i nie można nawet o nim powiedzeć że to średnia Europejska.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.04.2009, 17:16
Radze brac doniesienia naszej prasy na spokojnie, to co przeczytacie potraktujcie z dystansem. Nie twierdze ze nikt nie odejdzie ale na pewno nie wszyscy o ktorych spekuluja media.

Rogera po oEuro "kupiło" pół europy w taki sposob ze odejdzie z Legii za jakies marne grosze.

Oni po prostu musza o czyms pisac i tyle.
Dalej, nasza sytuacja nie wyglada wcale tak tragicznie jak niektorzy pisza, jak narazie wiadomo, ze w lecie przychodzi Garguła, co prawda nie wiemy co z niego bedzie ale w głebi duszy licze ze bedzie dobrze. Odchodzi Zienio i Baszczu. Sprowadzimy ledow skrzydlowego i bedzie dobrze. Wraca Kowalski z wypozyczenia w ktorym radzi sobie o wiele lepiej niz chociazby Cwielong w Ruchu ktory teraz prezentuje sie poprawnie. Wiecej optymizmu panowie, choc wiem ze o to nie łątwo.
Ostatnio edytowane przez lodecki : 16.04.2009 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2009, 17:22
lodecki napisał(a):Wyświetl post
Radze brac doniesienia naszej prasy na spokojnie, to co przeczytacie potraktujcie z dystansem. Nie twierdze ze nikt nie odejdzie ale na pewno nie wszyscy o ktorych spekuluja media.

Rogera po oEuro "kupiło" pół europy w taki sposob ze odejdzie z Legii za jakies marne grosze.

Oni po prostu musza o czyms pisac i tyle.
Dalej, nasza sytuacja nie wyglada wcale tak tragicznie jak niektorzy pisza, jak narazie wiadomo, ze w lecie przychodzi Garguła, co prawda nie wiemy co z niego bedzie ale w głebi duszy licze ze bedzie dobrze. Odchodzi Zienio i Baszczu. Sprowadzimy ledow skrzydlowego i bedzie dobrze. Wraca Kowalski z wypozyczenia w ktorym radzi sobie o wiele lepiej niz chociazby Cwielong w Ruchu ktory teraz prezentuje sie poprawnie. Wiecej optymizmu panowie, choc wiem ze o to nie łątwo.
wiem, że literówka, miało być "lewego"
no ale obyś się prorokiem nie okazał, i nowy nabytek nie okazał się ledwo skrzydłowym...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.04.2009, 17:25
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ciężko powiedzieć, co będzie chciał zrobić Cupiał.

Nawet jeśli jest to wariant optymistyczny - wymiana pokoleniowa, przy czym następcy będą lepsi o klasę od Baszcza, Cantoro, Zieńczuka czy Sobolewskiego - to może być on opóźniony.

Po raz 199 muszę przypomnieć o tym, że będziemy grać 1,5 sezonu poza własnym stadionem, co i tak musi się przełożyć na wyniki sportowe (brak dopingu). A na 200% przełoży się to na niższe wpływy z biletów, a tym samym niższy budżet.

Moim zdaniem następne okienko i pewnie też zimowe rewolucyjne nie będą. Dalej pozyskiwanie low-cost'owych piłkarzy z kartą w ręce. Plus prawdopodobne odejście Pawła Brożka i być może Marcelo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.04.2009, 18:33
Zasadniczo to Marek oprócz biegania i wrzutki na ślepo to za wiele nie ma do zaoferowania, Baszczyńskiego pod naporem ogrywają jak chcą, przykład mecz z Legią kiedy Rybus delikatnie mówiąc dał się Baszczowi mocno we znaki.
Swoją drogą w Polsce ciężko znaleźć kogoś do wyjęcia na ich miejsce.

Uważam, że jeśli rezygnujemy z Baszcza i Zienia to obowiązkowe jest przedłużenie umowy z Sobolem. Musimy mieć w kadrze kilku doświadczonych zawodników. Ciężko powiedzieć co chce zrobić Sobol, myślę że zasłużył na naprawdę dobry kontrakt, i jeśli nie dostanie go u nas to dostanie go gdzie indziej, a nawet jeszcze lepszy. Myślę, że tej decyzji byśmy na pewno nie żałowali.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.04.2009 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.04.2009, 18:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo to Marek oprócz biegania i wrzutki na ślepo to za wiele nie ma do zaoferowania, Baszczyńskiego pod naporem ogrywają jak chcą, przykład mecz z Legią kiedy Rybus delikatnie mówiąć dał się Baszczowi mocno we znaki.

Swoją drogą to czy w Polsce jest ktoś kto mógłby ich zastąpić ? Ciężko powiedzieć.

No tak ale czasami ale i czesto cos z tych wrzutek było.

Pozatym caly czas mam w pamieci jego gola z Cracovią na ich kurniku.Pozniej te gesty.Zieniu dzieki za wszystko i powodzenia.

Natomiast Baszczu zrobil tyle dobrego dla nas ,ze jak chce zarobic na przyszlosc wiecej to trzeba dac mu te mozliwosc.
To jak gra w ostatnich meczach to naprawde stary dobry Baszczu.

Ciezko bedzie Bednarzowi znalesc kogos na ich pozycje .Obawiam sie ze ze stałego powodu bedziemy grac tym co mamy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.04.2009, 18:42
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to czy w Polsce jest ktoś kto mógłby ich zastąpić ? Ciężko powiedzieć.
Ja myślę, że w naszej kadrze znajdziemy niejednego piłkarza, który na pozycji Zieńczuka mógłby się prezentować niegorzej. Małecki, Boguski, Ćwielong, Piotrek Brożek wymiennie z Diazem- ci piłkarze na pewno nie graliby gorzej. Na miejsce Baszcza mamy niewiele gorszego lub nawet będącego na tym samym poziomie Singlara. Trzeba jednak przyznać, że Baszczu dobrze na tle przeciwników z naszej ekstraklasy spisuje się na środku obrony (co ja mówię! przecież z Barca również zagrał na tej pozycji kapitalnie).

A kto z polskiej ligi na ich miejsce? Z lewą pomocą jest naprawdę ciężko - w legii na tej pozycji gra mocno przereklamowany Rybys, w Lechu Wilk. Czy obaj są zdecydowanie lepsi od Zienia? Nie. Niezwykle ciężko kogoś znaleźć. Lewonożnych piłkarzy u nas jak na lekarstwo. Ale jest przecież kierunek zagraniczny? Szukamy piłkarzy z kartą na ręku? W czym problem? Przecież teraz niejeden klub w Europie ma problem, nie chce, lub nie może przedłużyć kontraktów z piłkarzami, którym kończą się one w czerwcu. Dlaczego nie potrafimy tego wykorzystać? Czy musimy akurat takich piłkarzy szukać dopiero w czerwcu a nie teraz już "zaklepać" sobie kogoś?

Panie Jacku! Do roboty!
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2009, 18:50
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że w naszej kadrze znajdziemy niejednego piłkarza, który na pozycji Zieńczuka mógłby się prezentować niegorzej. Małecki, Boguski, Ćwielong, Piotrek Brożek wymiennie z Diazem- ci piłkarze na pewno nie graliby gorzej. Na miejsce Baszcza mamy niewiele gorszego lub nawet będącego na tym samym poziomie Singlara. Trzeba jednak przyznać, że Baszczu dobrze na tle przeciwników z naszej ekstraklasy spisuje się na środku obrony (co ja mówię! przecież z Barca również zagrał na tej pozycji kapitalnie).
Tak, zawsze po odejściu jakiegoś z grajków okazuje się, że każdego zawodnika z naszego składu można zastąpić. Tak samo było z Dudką, identycznie z Kosą, gdzie zaraz pojawiły się głosy, że mamy wielu takich jak on. A ja czekam aż ktoś wreszcie przejrzy na oczy i zobaczy, że są ludzie nie do zastąpienia!!!
Założę się, że gdy odejdzie Brożek pojawią się głosy, że Niedzielan gra coraz lepiej, a może i Boguś czasem zagra w ataku, więc nic nie tracimy...
Spójrzmy wstecz, łatamy takie dziury od dobrych kilku sezonów! Kubę można zastąpić, Paulistę też, za Dudkę Jirsak, za Kosę Łobo, teraz za Baszcza Singlar. Szkoda, że nikt nie widzi, że za każdą taką podmianą stoi osłabienie naszej Wisełki. Dopóki na szczycie władzy klubowej nic się nie zmieni tak będziemy zastępować prosperujące gwiazdy, darmowymi drewniakami. Nie powiem nic oryginalnego, ale BEDNARZ WON!!!
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2009, 18:52
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Tak, zawsze po odejściu jakiegoś z grajków okazuje się, że każdego zawodnika z naszego składu można zastąpić. Tak samo było z Dudką, identycznie z Kosą, gdzie zaraz pojawiły się głosy, że mamy wielu takich jak on. A ja czekam aż ktoś wreszcie przejrzy na oczy i zobaczy, że są ludzie nie do zastąpienia!!!
Założę się, że gdy odejdzie Brożek pojawią się głosy, że Niedzielan gra coraz lepiej, a może i Boguś czasem zagra w ataku, więc nic nie tracimy...
Spójrzmy wstecz, łatamy takie dziury od dobrych kilku sezonów! Kubę można zastąpić, Paulistę też, za Dudkę Jirsak, za Kosę Łobo, teraz za Baszcza Singlar. Szkoda, że nikt nie widzi, że za każdą taką podmianą stoi osłabienie naszej Wisełki. Dopóki na szczycie władzy klubowej nic się nie zmieni tak będziemy zastępować prosperujące gwiazdy, darmowymi drewniakami. Nie powiem nic oryginalnego, ale BEDNARZ WON!!!
a co jest Bednarz winien? Ja tam wierze ze on ma liste graczy i negocjuję porządnie, tylko RN nie wyraża zgody ....
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2009, 18:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ciężko powiedzieć, co będzie chciał zrobić Cupiał.

Nawet jeśli jest to wariant optymistyczny - wymiana pokoleniowa, przy czym następcy będą lepsi o klasę od Baszcza, Cantoro, Zieńczuka czy Sobolewskiego - to może być on opóźniony.

Po raz 199 muszę przypomnieć o tym, że będziemy grać 1,5 sezonu poza własnym stadionem, co i tak musi się przełożyć na wyniki sportowe (brak dopingu). A na 200% przełoży się to na niższe wpływy z biletów, a tym samym niższy budżet.

Moim zdaniem następne okienko i pewnie też zimowe rewolucyjne nie będą. Dalej pozyskiwanie low-cost'owych piłkarzy z kartą w ręce. Plus prawdopodobne odejście Pawła Brożka i być może Marcelo.
Ostatnie lata niestety nie pokazują, że chodzi o "wymianę pokoleniową", w której to następcy odchodzących zawodników są od nich o klasę lepsi.

Dlatego ja na ten wariant nie liczę, ale chciałbym się mylić.

Natomiast fakt okresowej gry poza własnym stadionem, nie musiałby oznaczać dalszego pogarszania się wyników Wisły (także finansowych) - tyle, ze nie przy obecnie obowiązującej polityce klubu.

Warto pamiętać i o tym, że Legia i Lech także będą grać nie na swoich stadionach (ci pierwsi grają bez dopingu już drugi sezon), a mimo to prowadzą odmienną politykę od naszego klubu i nie szukają w powyższym wymówki dla uciekania od poważnego myślenia o europejskich pucharach i rozwoju nawet w okresie przejściowym.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.04.2009 o godz. 18:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2009, 19:02
Markus napisał(a):Wyświetl post
a mimo to prowadzą odmienną politykę od naszego klubu i nie szukają w powyższym wymówki dla uciekania od poważnego myślenia o europejskich pucharach i rozwoju nawet w okresie przejściowym.

Taaaa wspaniała polityka Legii doprowadziła do tego, że w tej chwili maja jednego napastnika zdolnego do gry.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.04.2009, 19:03
Markus napisał(a):Wyświetl post

Warto pamiętać i o tym, że Legia i Lech także będą grać nie na swoich stadionach (ci pierwsi grają bez dopingu już drugi sezon)
w ramach małego sprostowania- Legia mecze ligowe cały czas będzie rozgrywała przy Ł3. Nie przenosi się nigdzie na żaden okres budowy.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2009, 19:04
janko04 napisał(a):Wyświetl post
a co jest Bednarz winien? Ja tam wierze ze on ma liste graczy i negocjuję porządnie, tylko RN nie wyraża zgody ....
Ma listę... ludzie zdejmijcie wreszcie klapki z oczu. Żal mi tych, którzy dalej wierzą, że następne okienko transferowe będzie nasze. Wierzą tak od 3 lat, a co te okienka nam dały wszyscy wiemy. Kto podejmuje decyzje - nie wiem, nie siedzę w tym, nie znam nikogo w zarządzie Wisły, ale jako kibic widzę co się dzieje - wartościowi zawodnicy, którzy mogli by dać coś Wiśle swoją przygodę z naszym klubem kończą na testach, a zapytani czemu nic z transferu nie wyszło odpowiadali, że nagle Jacek Bednarz przestał odbierać telefony.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.04.2009, 19:36
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Ma listę... ludzie zdejmijcie wreszcie klapki z oczu. Żal mi tych, którzy dalej wierzą, że następne okienko transferowe będzie nasze. Wierzą tak od 3 lat, a co te okienka nam dały wszyscy wiemy. Kto podejmuje decyzje - nie wiem, nie siedzę w tym, nie znam nikogo w zarządzie Wisły, ale jako kibic widzę co się dzieje - wartościowi zawodnicy, którzy mogli by dać coś Wiśle swoją przygodę z naszym klubem kończą na testach, a zapytani czemu nic z transferu nie wyszło odpowiadali, że nagle Jacek Bednarz przestał odbierać telefony.
Bednarz ma chałę do gadania, on nie daje pieniędzy z własnej kieszeni. On nie zatwierdza transferów, od dawna wiadomo, że przez RN musi to przejść, wiec ty się naszego Dyrektora nie czepiaj, ciekawe co byś ty robił jakbyś był na jego miejscu.

To co pogrubione to może być prawdą, ale bardziej mi się zdaję, że tak mówią bo gazetom raczej nie powiedzą: "Powiedzieli, że jestem słaby i nie mam szans na grę"

To tylko domysły, jednak ja nie widzę tutaj winy Bednarza tylko wina leży po stronie tych co zatwierdzają transfery itp. Jednak pan Jacek na pewno też nie jest bez winny.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.04.2009, 20:01
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15148
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.04.2009, 20:03
Tak, tylko że Kasprzikiem interesuje się też Lech i nie trudno sobie wyobrazić jak będzie wyglądała sytuacja kiedy rozgrywki zakończą się taką tabelą jaka jest aktualnie.

Z resztą bramkarz ten wyraził satysfakcję z faktu zainteresowania się nim ze strony Lecha- ucieszony jest bo "Lech będzie grał w Lidze Mistrzów". Menda.

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.04.2009, 20:06
haha kij o oko Kasprzikowi;P toz to Bednarz ma NA OKU bramakrza lepszego niz Pawalek.. rzecz jasna nazwisko owiane tajemnica panstwowai
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.04.2009, 20:14
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Z resztą bramkarz ten wyraził satysfakcję z faktu zainteresowania się nim ze strony Lecha- ucieszony jest bo "Lech będzie grał w Lidze Mistrzów". Menda.
Sorry ale Robert Lewandowski gadał to samo o Wiśle, a wylądował wiadomo gdzie.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.04.2009, 22:29
Ej a co wy na to jakby do Skody poszedł Zieniu, a do nas przyszedł od nich Grzelak? W końcu to ta sama pozycja... Może coś takiego szykują
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.04.2009, 22:49
A my na to jak na lato. ;]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów