The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2009, 18:33. [24. kolejka] ARKA Gdynia - WISŁA Kraków, niedziela 19.04.2009 17:00
Jeden z kluczowych meczów wyjazdowych w walce o Mistrzostwo Polski (oprócz meczów w Gliwicach, Łodzi i Gdańsku), Wisła nie może tracić kolejnych punktów.

Arka ostatnio wygrała w... grudniu 2008 (z Cracovią 2:1 u siebie). O tego czasu w 6 meczach zawodnicy z Gdyni zdobyli ledwie 2 punkty, przegrali obydwa mecze u siebie (z Piastem i z Legią po 0:1). Zarząd klubu przyjął rezygnację trener Michniewicza po 24. kolejce.

Tabela:
Kod:
1. Lech    23  48  14-6-3
2. Legia   23  47  14-5-4
3. Wisła   23  45  13-6-4
4. Polonia 23  45  13-6-4
W tej samej kolejce grają:
Polonia - Lechia
Piast - Legia
Lech - ŁKS
Powód: aktualizacja tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 11.04.2009 o godz. 22:35.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2009, 18:59
W Arce maja problemy z trenerem, wiec jest szansa dla nas. Wygrywac wszystko po kolei i mistrz jest nasz.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.04.2009, 19:03
Żebu się nie okazało, że piłkarze grali tak, aby Czesia zwolnić i po zmianie trenera, nagle przypomną sobie jak się wygrywa.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Assurbanipal
Member

Od: 12.2002

Stary 12.04.2009, 00:12
Ara na pewno zagra dobry mecz. Ot, efekt nowej miotly zadziala.
Kaziu Moskal crazy fan
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.04.2009, 01:02
Nie no jak nie wygramy to ja się załamię. PIAST tam wygrał!!!!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2009, 01:06
Nie ma co owijac w bawelne. Jesli gola po raz kolejny nie strzeli ktorys z naszych obroncow, to na 99 % bedzie po faworach, mimo ze Arka jest obecnie w rozsypce. Powrot Pawla Brozka moglby ewentualnie cos w tej materii zmienic, jednak nie zapominajmy, ze jego przerwa w grze troche trwala i jesli ktos ma prawo do lekko slabszego wystepu, to wlasnie on.
Jeszcze ewentualnie Boguski moglby sie obudzic i wpakowac cos do sieci w ramach rehabilitacji za kiepski wystep z Jaga.
Innych potencjalnych strzelcow ciezko mi sobie wyobrazic.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 12.04.2009 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.04.2009, 09:52
Jak Waszka G. odpowiedni przykryje Zakrzewskiego to bedzie dobrze.

Piłkarsko jesteśmy o wiele lepsi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.04.2009, 11:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jak Waszka G. odpowiedni przykryje Zakrzewskiego to bedzie dobrze.

Piłkarsko jesteśmy o wiele lepsi.

zgadza sie ze jestesmy lepsi piłkarsko... ale Arce moze wystarczyc do remisu tylko to za ma pilkarzy z obiema sprawnymi nogam i.. Oni moga poprostu biegac i przeszkadzac z grze... co jak co ale Arka sie na tym najlepiej zna...

w moim odczuciu to bedzie naprawde trudny mecz.. obym sie mylil..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.04.2009, 12:54
Lech raczej w tej kolejce punktów nie straci, jesli nie wygramy w Gdyni to już tylko zostanie walka z Polonią o puchar UEFA.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.04.2009, 14:31
Liczę że Paweł Brożek wróci już na mecz z Arką i będzie nam łatwiej o bramki. O samym meczu, po prostu musimy go wygrać jak pozostałe. Nawet remis nie wchodzi w grę, widziałem kawałek meczu Piasta z Lechem i Kolejorz może po drodze zgubić pkt, więc do końca trzeba cisnąć.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.04.2009, 15:18
Tutaj już nie ma co liczyć na rywali, musimy zająć się sobą i grać swoje, 3 pkt. zawsze muszą być. Nawet 1:0 powinno nas cieszyć.

Jeżeli Paweł wróci nasz gra będzie czytelna, wiadomo będzie, że więkoszość piłek będzie szła na Pawła i to jego będą kryli obrońcy. Ze skutecznościa Pepe czy Boguskiego to jeden marny obrońca wystarczy. Nie wiem czemu ale Boguś gra zupełnie inną piłkę w kadrze, a w klubie. Może sam Leo powinien przyjeżdzać na mecze i z nim rozmawiać. Piotrek samo potrafi sobie wypracować sytaucję, ale w tym problem, że nie potrafi strzelać. Na treningu powienien dużo ćwiczyć 'sam na sam'. O Beto to już nie wspomnę, moim zdaniem zbędny transfer, jedyne co mu wychodzi do zastawianie się, troche mi w tym przypomina Cantoro. Jest wysoki, powinien to wykorzystywać i strzelać bramki głową, niestety nie miał jeszcze takiej okazji. Beto powinien do końca tego sezonu regularnie się ogrywać w ME. Ostatnio naszą najsilniejsza stroną są stałe fragmenty gry, to właśnie po nich zdobywamy najwięcej bramek w tej rundzie.

Jestem dobrej myśli i sądze, że wywieziemy 3 pkt. z Gdyni, wynik 1:3 dla Wisły. Brozio musi gonić 'kupę mięsa'* z Warszawki (Chinyame )

* sezon temu komentatorzy C+ powiedzieli, że nazwisko Chinyama można tłumaczyć na polski jako 'Kupa Mięsa'
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.04.2009, 12:18
Mecz z Arką będzie zapewne ciężki jak wszystkie na wiosnę. Wiadomo Arka katastrofa na wiosnę 2 punkty, zmiana trenera odszedł Czesio i zapewne piłkarze będą się chcieli pokazać nowemu trenerowi więc walki na pewno nie zabraknie.
Do składu wraca Głowacki może wróci Paweł Brożek. Jak dla mnie jeżeli dalej realnie myślimy o obronie tytułu mistrzowskiego powinniśmy wygrać, Legia tydzień temu wygrał 1-0 ja taki wynik biorę w ciemno.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.04.2009, 12:27
Ktoś tam pisze, że Piast wygrał w Gdyni, a ja przypomnę, że przegrał tam Lech... więc bez zbędnego .......enia. Nasi muszą wyjść megazmotywowani, muszą zagrać z niesamowitą ambicją i w końcu zacząć strzelać celnie w sytuacjach, które tego wymagają. Niechże oni sobie przypomną Derby sprzed kilku tygodni, gdzie strzelali bramki w sytuacjach trudniejszych niż te, które mieli z Jagąi.

Do ewentualnego zwycięstwa zapewne znów poprowadzi nas Sobol z którymś obrońcą, bo na jakiś zachwycający występ Pawła nie liczę... grunt, żeby na Górnika, Piasta i Legię był w pełni sił
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.04.2009, 12:41
Będzie bardzo ciężko. Trafiliśmy na zły moment, Arka będzie maksymalnie zmobilizowana na ten moment, oni już stracili bardzo dużo punktów tej wiosny, do tego nowy trener... Jeśli nie wygramy to niestety żegnamy się z tytułem mistrzowskim. Nie ma co się patrzeć kto tam przegrał, kto wygrał , bo mecz meczowi nie równy. Ja dałbym w końcu szanse Niedzielanowi, bo nie wiadomo czy Brożek zagra od pierwszej minuty. Poza tym nie można wymagać od naszego snajpera meczu życia w Gdyni.

Miejmy nadzieję że nasi piłkarze zagrają z maksymalnym zaangażowaniem, bo inaczej może być ciężko mimo to że piłkarsko jesteśmy lepsi od Ary.

Liczę na bramkę Boguskiego (rehabilitacja po Jadze) i któregoś z obrońców (Głowacki?). Myślę że strzelone 2 bramki powinny wystarczyć by wywieźć stamtąd 3 punkty.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 13.04.2009, 12:44
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tam pisze, że Piast wygrał w Gdyni, a ja przypomnę, że przegrał tam Lech... więc bez zbędnego .......enia. Nasi muszą wyjść megazmotywowani, muszą zagrać z niesamowitą ambicją i w końcu zacząć strzelać celnie w sytuacjach, które tego wymagają. Niechże oni sobie przypomną Derby sprzed kilku tygodni, gdzie strzelali bramki w sytuacjach trudniejszych niż te, które mieli z Jagąi.

Do ewentualnego zwycięstwa zapewne znów poprowadzi nas Sobol z którymś obrońcą, bo na jakiś zachwycający występ Pawła nie liczę... grunt, żeby na Górnika, Piasta i Legię był w pełni sił
Jak Łobo nie trafił tej 100%, to całe B zamiast na niego najeżdżać zaczęło się śmiać

A wracając do meczu. Owszem łatwo nie będzie, mam nadzieję że Arkowcy nie grali tak tylko po to żeby Czesia zwolnić. Ale nie mniej jednak liczę że chociaż 1:0 wygramy. W tym sezonie trzeba zapomnieć o stylu, trzeba wygrywać po prostu wszystko. Najlepszym przykładem Polonia który w tym roku meczy wszystko a ma tyle samo punktów co my...
Brozio wejdzie trafi bramkę ŁKS zrobi to co rok temu prz Bułgarskiej i już bedzie punktów po równo
Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.04.2009, 08:25
Mam nadzieję że efekt miotły w meczu z nami zadziała w Gdyni tak jak zadziałał w Gdańsku........
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2009, 09:14
Zaufaj mi, oby lepiej nie zadziałał tak samo. To był cud, że Bełchatów wygrał - grali takie gówno, że dawno nie pamiętam tak kiepskiej drużyny przy T29. W całym meczu oddał 2 strzały na bramkę - 2 gole po indywidualnych błędach obrońców. Zwykły niefart Lechistów, którzy już po 20 minutach mogli, a nawet powinni prowadzić minimum 2-0.

Mecz w śledziowie - bez wątpienia będzie cięzki. Sledzie bedą gryźc trawę, my również musimy im tym odpowiedzieć. Piłkarsko jesteśmy o niebo lepsi, więc do boju Wiślacy! Po 3 pkt!
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.04.2009, 10:20
Oby Paweł wrócił na to spotkanie. Nie będzie co prawda przemęczał się nie wiadomo jak, chociaż tak trzeba, ale na pewno dobra atmosfera panowała by w drużynie. Musimy wykorzystać to, że Arka gra ostatnio słabiej. Nie życzę im źle, ale problemy trenerskie i wewnątrz klubowe to ich zmartwienie. Jeśli to wykorzystamy, strzelimy kilka bramek i 3 punkty jak nic!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 14.04.2009, 10:52
Najbardziej martwi to ze ten teren jest dla nas wyjatkowo ciezki i Wiselce zawsze gra sie w Gdyni ciezko.
Ale jesli myslimy o mistrzu to ten mecz musimy wygrac, nie ma innej mozliwosci. Pozostalo siedem kolejek do konca i z jednej strony mozna w nich zdobyc duzo punktow ale z drugiej strony my w tym momencie musimy liczyc ze pyry beda mialy jakies wtopy w meczach wyjazdowych a zeby ich dogonic my musimy wszedzie zdobywac po 3 oczka co wcale latwym zadaniem dla naszej zestresowanej druzyny nie bedzie...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 14.04.2009, 12:40
ja uważam że to będzie bardzo ciężka kolejka dla pierwszej czwórki !!
Wisła musi wygrać... Lech uważam że będzie mieć b. duże problemy z ŁKS-em wiszą podobno kasę Śiwerczewskiemu więc on już zmotywuję kolegów Legia na wyjeździe z Piastem też b. ciężki mecz... no i Polonia z Lechią która walczy o życie i jeżeli zagrają tak jak z Bełchatowem tyle że skutecznie to Polonia w dużych opałach...

trzeba wygrać !!! bo są szanse na doskoczenie jeszcze bliżej Lecha i Legii... Boguski musi się obudzić, Ćwielong przełamać, a Małecki zagrać jak z Lechem w lidze...
Ostatnio edytowane przez Krystian168 : 14.04.2009 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.04.2009, 12:43
panowie ja chcialem zwrócić uwagę, że o ile pamiętam (1996) to Wisła w Gdyni nie wygrywała. Nawet za najlepszych lat, gdy Arka była w rozsypce nie szło nam tam. Sytuacji tam zawsze praktycznie nie stwarzamy, wiec jak Ćwielong z Boguskim nie będą w końcu grali skutecznie to skończy się 0-0, bądź 0-1
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.04.2009, 12:53
Arka, w tym sezonie, to klub z doświadczonym składem, który w każdej chwili może się obudzić.

Jak dla mnie zmiana Michniewicza na Chojnackiego, może wyjść im tylko na dobre, bo nikt tak naprawdę nie prześwietlił drużyny od środka i nie wie, jaki wpływ na zawodników miał Michniewicz.

Nie możemy, przede wszystkim myśleć, że ostatnio Śledzie dostały od Łodzian i w Gdyni będzie miło łatwo i przyjemnie, bo mecz meczowi nie równy, wręcz jak dla mnie nie za dobrym prognostykiem jest ostania klęska Gdynian z ŁKS-em, po takim meczu i przy nowym trenerze, w dodatku na własnym podwórku będą sobie gotwi wypruć flaki, żeby zdobyć punkty, a przy naszej skuteczności, będzie to naprawdę ciężka wyprawa po komplet punktów.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 14.04.2009 o godz. 12:56.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.04.2009, 12:55
na wyjazdach idzie ciężko w tym sezonie.Ostatnia wygrana na boisku rywala była 11 listopada w Wodzisławiu a tak to albo remisy albo porażki.Czas to zmienic.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.04.2009, 13:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na wyjazdach idzie ciężko w tym sezonie.Ostatnia wygrana na boisku rywala była 11 listopada w Wodzisławiu a tak to albo remisy albo porażki.Czas to zmienic.
No właśnie - mysle że mimo wszystko mniejszym problemem jest to że w Gdyni nam zazwyczaj nie szło, to że potrzebują tam punktów bardzo i mają nowego trenera ale to że nasza postawa na wyjazdach w tym sezonie jest po prostu tragiczna(w kontekscie walki o mistrza).3 wygrane na 11 meczy ,ostatnia nie wiadomo kiedy - nie da się zdobyć mistrza, ani pewnie nawet być na pudle z takim dorobkiem więc albo zagramy jak zwykle czyli 1-1 bądź 2-1 dla Ary i będzie już prawie posprzątane albo w końcu się przełamiemy i pozostaniemy w grze.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 14.04.2009, 14:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ja wyciągnąłbym z tego pozytywny aspekt - w Wodzisławiu też nigdy nie szło a wygraliśmy tam!

Panowie i Panie też! Więcej optymizmu. Święta się skończyły więc to "polskie" narzekanie przy stole też.
Od meczu z Polonią W. nasza gra wygląda nie najgorzej - poprawić "tylko" skuteczność. Po to śpiewamy m. in."My wierzymy...!" by naprawdę wierzyć. Chyba, że dla wiecznie tu narzekających to tylko puste słowa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.04.2009, 15:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
.3 wygrane na 11 meczy ,ostatnia nie wiadomo kiedy - nie da się zdobyć mistrza, ani pewnie nawet być na pudle z takim dorobkiem więc albo zagramy jak zwykle czyli 1-1 bądź 2-1 dla Ary i będzie już prawie posprzątane albo w końcu się przełamiemy i pozostaniemy w grze.

W koncu na wyjazdach musimy sie obudzić

Ostatni raz wygralismy na wyjezdzie chyba z Odra w Wodzislawiu ,a to byl..........Listopad 2008.
Najstarsi Górole juz tego nie pamietają.

I w zwiazku z moją najszczerszą niechęcia do klubiku z Gdyni ,licze ze pojedziemy ze Sledziami jak nigdy.

Wóz albo przewóz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.04.2009, 17:48
Mam nadzieje że w Gdyni nie skończy się nasz sen o MP

Nowy trener (Chojnacki) + duża motywacja po blamażu w Łodzi i może być ciężko. Zwłaszcza dla ekipy jak nasza która nie umie grać na wyjazdach. Ale może wreszcie piłkarze się przełamią? Bo jeśli nie teraz to kiedy?

Skromne 1-0 dla Nas biorę w ciemno
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
*19focus06*
Junior Member

Stary 16.04.2009, 11:32
mysle,ze spokojnie pojedziemy ze sledziami.
Zostalo 7 kolejek do konca i kazdy w klubie wie dobrze ,ze takie mecze musza byc wygrane.
W kontekscie poprzednich meczy wyjazdowych mozna sie delikatnie wkur... natomiast trzeba zapomniec co bylo i ten mecz wygrac. Wraca Glowacki i moze Brozek na pare minut ( to powinno byc motywacja dla pozostalych napastnikow bo moze znowu jak Brozio zagra na poziomie to beda grzac lawe) wiec wierze ,ze damy rade.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.04.2009, 11:43
W Gdyni nigdy nam nie szło ,czesciej tam przegrywalismy i remisowalismy niz wygrywalismy,nawet jak bylismy Mistrzami. Ponadto w tej rundzie w 3 meczach wyjazdowych , o ile dobrze licze zdobylismy 3 punkty (3 remisy). Z drugiej strony , jesli nie wygramy to wiadomo co sie z tym wiaze.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2009, 12:47
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W Gdyni nigdy nam nie szło ,czesciej tam przegrywalismy i remisowalismy niz wygrywalismy,nawet jak bylismy Mistrzami. Ponadto w tej rundzie w 3 meczach wyjazdowych , o ile dobrze licze zdobylismy 3 punkty (3 remisy). Z drugiej strony , jesli nie wygramy to wiadomo co sie z tym wiaze.
nawet nie sprawdzisz a powtarzasz wyuczone schematy. Podaj mi sezon w XXI wieku w którym byliśmy mistrzem i nie wygraliśmy w Gdyni (pod warunkiem że graliśmy tam mecz w lidze). Ułatwie zadanie, nie graliśmy takiego meczu. Z Arką ostatnio w lidze graliśmy dwa razy, raz zremisowaliśmy 0-0, raz przegraliśmy 1-0, akurat w sezonach w których nie byliśmy mistrzem. Ponadto to gadanie że nie wygraliśmy tam od x lat. Litości, jak mieliśmy tam wygrać jak graliśmy tam ze 3-4 razy od tego czasu? Wielki mi kompleks Arki.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.04.2009 o godz. 12:52.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów