The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2009, 21:33
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/forum/showpost.php?p=705552&postcount=4201

głupio ci?
Biję mu pokłony od dzisiaj

gigant napisał(a):Wyświetl post
Ciachu czy jak ci tam. Schowaj legitymację, ubieraj mundur i szybciutko z filipkiem na Mogilską.
Ale mi pojechałeś.. normalnie jutro przyjdę z mamą..
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.04.2009, 21:49
http://galeria.wislakrakow.com/20090408/md/47.jpg ktoś mi powie na pw, o co chodziło? Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.04.2009, 21:59
ponoc byl spory wiatr. nic wielkiego.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.04.2009, 22:02
Ten PP to fajne przetarcie przed decydujacymi meczami w lidze, tak po prawdzie to lepiej byc swiezym w koncowce sezonu, nie rozdwajac sie na lige i PP. Puchar to moze byc jakas dokladka do mistrzostwa, ale to MP jest absolutnym priorytetem.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.04.2009, 22:07
3rider napisał(a):Wyświetl post
Ten PP to fajne przetarcie przed decydujacymi meczami w lidze, tak po prawdzie to lepiej byc swiezym w koncowce sezonu, nie rozdwajac sie na lige i PP. Puchar to moze byc jakas dokladka do mistrzostwa, ale to MP jest absolutnym priorytetem.
To samo mówiło się po odpadnięciu z Pucharu Ekstraklasy. Co będziemy pisac, jesli jednak nie zdobędziemy MP? Kiedyś gdy nie mieliśmy sobie równych, nie było kalkulacji, czy coś trzeba odpuszczać. Teraz niestety musimy szukać tanich wymówek.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.04.2009, 22:53
Mecz zagralismy dobry, brakowalo nam wykonczenia i patrzac ze gralismy w 8 to niezly wynik.. a czemu w 8?
Beto kolejny fatalny mecz, nic o nim nie pisalem poki, a jesli juz to bronilem ze troche czasu potrzebuje, ale poki co narazie gosc tragedia, trzeba poczekac az sie bardziej zgra, przyzwyczaji to ligi i przepracuje caly okres przygotowawczy lecie, jesli jesien bedzie piach to do odstrzalu. Lobo, reprezentant POLSKI ktory pilki nie moze przyjac, kiwnac, podac, ja nie wiem co sie z chlopem dzieje, moze niech do psychologa pojdzie, gosc gra istna tragedie... Nigdy nie przepadalem za Diazem, ale ostatnie jego kilka meczy badzo slabe, Mauro jest w zdecydowanie lepszej formie na jesien, mimo ze gral tylko 120 minut...
A dodalbym Zienia bo ja chyba w 30 min pierwszy raz jego nazwisko uslyszalem... caloroczny niewidoczny

W zasadzie jedynego skrzydlowego na obecna chwile ktorego mamy to Maly, ktory i tak nie jest w dobrej formie, ale mimo wszystko pewien przyzwoity poziom trzyma, a do tego biega wiecej niz Zieniu i Lobo razem wzieci
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.04.2009, 23:03
Uspokoiło się w końcu w temacie więc takie małe spostrzeżenie, tylko nie wiem czy zacząć od tej dobrej wiadomości czy od złej

Dobra jest taka że nie jest to już ten Kuchenkorz co w zeszłej rundzie/na początku tej więc powinni jeszcze pogubić punkty a jeszcze nie tak dawno temu wyglądało na to że szybko wszystkim odjadą.

Zła jest taka że jeśli nie nastąpi na prawdę spora poprawa w naszej grze ,to nic nam ta zadycha Kuchenkorza nie da.Jakiekolwiek zwycięstwo na wyjeździe odnieśliśmy(wliczając nie tylko ligowe mecze).....8 meczów temu i jak wiadomo nadal śrubujemy ten rekord
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.04.2009, 23:19
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
A dodalbym Zienia bo ja chyba w 30 min pierwszy raz jego nazwisko uslyszalem... caloroczny niewidocznyi
Zieniem nazywasz Zieńczuka Bo skoro tak to mi się wydaje że on wszedł gdzieś koło 60tej minuty, więc może w 30tej minucie mówili o nim w kontekście czegoś innego....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.04.2009, 23:33
Szkoda bo znowu nie uda sie nam zdoobyc zadnego trofeum w Polsce w kontekscie Polskich Pucharów rzecz jasna .

Amika to juz i tak nie tezn zepol co na poczatku rundy i w lidze beda mecze gdzie bankowo beda punkty tracic.Pytanie tylko czy my bedziemy na tyle w dobrej formie zeby wtedy spiac sie i wygrywac co sie da.

Mecz zagralismy dobry, brakowalo nam wykonczenia i patrzac ze gralismy w 8 to niezly wynik.. a czemu w 8?
Beto kolejny fatalny mecz, nic o nim nie pisalem poki, a jesli juz to bronilem ze troche czasu potrzebuje, ale poki co narazie gosc tragedia, trzeba poczekac az sie bardziej zgra, przyzwyczaji to ligi i przepracuje caly okres przygotowawczy lecie, jesli jesien bedzie piach to do odstrzalu.

Mnie tez ten Beto zaczyna powoli irytowac,bo jak ktos chyba w Lidze+ powiedział ze łatwiej by do Wisly bylo sprowadzic prosto z Brazylii 10 nowych Cleberow po 36 lat,niz jednego 21 letniego napastnika i to jeszce wychowanka Palmieras.

dac mu jeszcze troche czasu ,i potem podjac decyzje co robic z nim dalej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.04.2009, 01:16
emsi napisał(a):Wyświetl post
Ten temat jest lepszy niż Łowcy B i Mumio razem wzięci.
Może dla Ciebie. Mnie już kosmici od dłuższego czasu ostro... Irytują.
Skąd się tacy ludzie biorą?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 09.04.2009, 06:54
Beto kolejny fatalny mecz, nic o nim nie pisalem poki, a jesli juz to bronilem ze troche czasu potrzebuje, ale poki co narazie gosc tragedia, trzeba poczekac az sie bardziej zgra, przyzwyczaji to ligi i przepracuje caly okres przygotowawczy lecie, jesli jesien bedzie piach to do odstrzalu. Lobo, reprezentant POLSKI ktory pilki nie moze przyjac, kiwnac, podac, ja nie wiem co sie z chlopem dzieje, moze niech do psychologa pojdzie, gosc gra istna tragedie... Nigdy nie przepadalem za Diazem, ale ostatnie jego kilka meczy badzo slabe, Mauro jest w zdecydowanie lepszej formie na jesien, mimo ze gral tylko 120 minut...
A dodalbym Zienia bo ja chyba w 30 min pierwszy raz jego nazwisko uslyszalem... caloroczny niewidoczny

W zasadzie jedynego skrzydlowego na obecna chwile ktorego mamy to Maly, ktory i tak nie jest w dobrej formie, ale mimo wszystko pewien przyzwoity poziom trzyma, a do tego biega wiecej niz Zieniu i Lobo razem wzieci
No tak Diaz zagrał 4 mecze w 10 dni, Mauro 1 ogon z Polonią W. - ok 60 min oddychał rękawami i z tego powodu po przyjęciu piłki od razu oddawał do najbliższego, niewidoczny ani w ofensywie ani w defensywie. To taka gra na alibi by nie popełniać błędów. A jeśli Diaz jest słabszy to albo ja się wybiorę do okulisty albo Ty.

A co do Zienia to musisz zażalenie wysłać do N TV, że dopiero wspomnieli o nim w 30 min bo ponoć rozgrzewał się od 28...
Odpowiedz cytując
vacs
Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2009, 07:22. Brakuje Clebera
Nie wiem po kiego h... sprzedali Clebera spokojnie grałby jeszcze 2 sezony na wysokim poziomie a te paręnaście tysięcy co za niego dostali to i tak zle inwestują a zresztą co to za kasa byla.

-------
www.waszapilka.pl
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.04.2009, 07:59
vacs napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem po kiego h... sprzedali Clebera spokojnie grałby jeszcze 2 sezony na wysokim poziomie a te paręnaście tysięcy co za niego dostali to i tak zle inwestują a zresztą co to za kasa byla.

-------
www.waszapilka.pl

Co twój post wnosi do tematu
Poza tym on już ma 34 lata więc to była ostatnia szansa żeby sprzedać.

Wracając do meczu, sądzę że nie zagraliśmy źle. Zdarzały się dłuższe momenty kiedy to my prowadziliśmy grę lecz niestety nic nam z tego nie przychodziło, Amica wyprowadziła 2 akcje i strzeliła 2 bramki. Szkoda, że odpadliśmy ale teraz można się skupić tylko i wyłącznie na lidze. Amice dochodzą dodatkowe mecze w PP, a poza tym jak ktoś wspomniał wcześniej Amica nie gra już tak przekonywująco jak na początku sezonu, lecz to i tak wystarcza żeby nas ogrywać
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.04.2009, 08:22
To dziwne co mówisz bo ja Zieńczuka usłyszałem , zobaczyłem dopiero w 63 minucie jak pojawił się na boisku więc nie wiem do czego zmierzasz, mówiąc że usłyszałeś jego nazwisko w 30 min.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.04.2009, 08:40
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
To dziwne co mówisz bo ja Zieńczuka usłyszałem , zobaczyłem dopiero w 63 minucie jak pojawił się na boisku więc nie wiem do czego zmierzasz, mówiąc że usłyszałeś jego nazwisko w 30 min.
No właśnie, gdyby był dobry to słyszelibyśmy jego nazwisko częściej. O Brożku mówią co chwila.

Proponuję uszeregować graczy Wisły według częstości wspominania o nich przez komentatorów w TV. I wyciąć tych, o których nic nie słychać Przy okazji wytniemy wartościowych graczy defensywnych i zaowdników z zadaniami taktycznymi, pozycyjnymi i obronnymi, ale w sumie po co nam tacy...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.04.2009, 09:56
Nie ma się co oszukiwac zdecydował pierwszy mecz.
Gdybysmy grali tak miesiac temu w pierwszym meczu jak ostatnie dwa mecze w Poznaniu to my bylibysmy w połfinale ale to tylko gdyby.
Została walka o mistrzostwo i na tym sie trzeba skoncentrowac zeby sie nie okazało ze zostaniemy z niczym
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 09.04.2009, 13:44
Z forum Wiary Lecha napisał(a):
W pewnym momencie, a nawet kilka razy, przy moim bardzo powściągliwym przecież temperamencie, miałem ochotę wejść na murawę i przyp... Małeckiemu. Kolejny po Ujku idiota i prostak.

A co się dziwisz Małeckiemu, wzrasta w środowisku debili to jaki ma być? Przecież to idealny przykład jak wyglada i zachowuje się Wiślak. Dno i 2 metry mułu, jak oni wszyscy. Oprawa genialna, trafiająca, i widać że zabolała milicjantów bo lamentuja na swoim forum

z Małeckim to pojechał po bandzie

10 znakow
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
y4ku3
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 09.04.2009, 17:38
Cytat:
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dobra jest taka że nie jest to już ten Kuchenkorz co w zeszłej rundzie/na początku tej więc powinni jeszcze pogubić punkty a jeszcze nie tak dawno temu wyglądało na to że szybko wszystkim odjadą.

Zła jest taka że jeśli nie nastąpi na prawdę spora poprawa w naszej grze ,to nic nam ta zadycha Kuchenkorza nie da.Jakiekolwiek zwycięstwo na wyjeździe odnieśliśmy(wliczając nie tylko ligowe mecze).....8 meczów temu i jak wiadomo nadal śrubujemy ten rekord
12. Zabrania się wyzywania czy obrażania innych współforumowiczów oraz klubów, które reprezentują pod rygorem dożywotniego wykluczenia z Forum. Niedopuszczalne jest również obraźliwe przekręcanie nazw innych klubów. Użycie wielkiej litery w nazwie Legia lub Cracovia naprawdę nie zepsuje klawisza <SHIFT> na Twojej klawiaturze.

27. Przypominamy, że nieznajomość regulaminu nie zwalnia od jego stosowania. Rejestracja na forum i napisanie choćby jednego posta oznacza potwierdzenie znajomości regulaminu i deklarację zastosowania się do niego.
Co do meczu - w akcjach Wisły bardzo mi się podobało to, jak rozgrywają między sobą piłkę, zawodnicy potrafią się nawzajem zauważyć na dobrych pozycjach, fajne przerzucanie akcji z jednej strony na drugą (tego moim zdaniem brakuje w Lechu). Jednakże same ładne akcje zwycięstwa nie dają, dlatego Wisła przegrała, brakuje wam typowego killera.
Ostatnio edytowane przez y4ku3 : 09.04.2009 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.04.2009, 17:41
1. Moim zdaniem pierwsza brama to wina Cebanu: źle wybita przez bramkarza piłka a potem złe ustawienie przy strzale/lobie (jedno z dwóch: albo wychodzi z bramki albo w niej stoi a nie zastanawia się na 5m co zrobić). Pawełek Pawełkiem ale jeśli jego kontuzja okaże się poważniejsza to z Ilie w bramce o pucharach możemy zapomnieć.

2. Irytuje mnie swoimi wypowiedziami Ćwielong. Jak na gościa który nie potrafił trafić w światło bramki z 5 metrów bo "sam siebie wytrącił z równowagi" jego opinie o tym że Wisła " była lepsza" brzmią irytująco. Wisła nie była lepsza bo przegrała 2:1 dlatego że piłkarz Lewandowski z zamkniętymi oczami strzela to co piłkarz Ćwielong ładuje Panu Bogu w okno. Dlatego proponował bym temu młodemu zarozumialcowi aby do momentu kiedy będzie napastnikiem przynajmniej równie skutecznym jak przeciwnik walnął się w pierś i wstrzymał z głupimi opiniami (inaczej woda sodowa rozwali mu łepetynkę).

3. Sędzia Kajzer to pomyłka. Przestraszył sie dać karnego już w pierwszej minucie po faulu na Beto.

4. I na koniec coś optymistycznego (dla nas): przed meczem brałbym w ciemno sytuację w której przegrywamy (i tak nie wierzyłem w awans) ale u Amiki kontuzji doznaje ktoś z liderów. No i patrzcie: Rengifo ma sezon z głowy. I teraz będzie prawdziwy test dla Lewandowskiego jako jedynego napastnika. Myślę że bedzie mu bardzo ciężko (chyba że Reksio go wspomoże ).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 09.04.2009 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2009, 18:13
gra była całkiem przyzwoita ale bez skutecznych napastników ciężko ugryźc dobrze zorganizowanego Lecha.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.04.2009, 18:45
Martinho napisał(a):Wyświetl post

z Małeckim to pojechał po bandzie

10 znakow
Ja nie wiem o co Amicowcom chodzi
Jak mieli słabą drużyne to jakoś nie wyzywali innych dobrych klubów od debili, teraz gdy maja jakąś drużyne to na siłe szukają sobie wrogów.
Sodówa to jedno ale żeby innych od debili wyzywać?
Odpowiedz cytując
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2009, 21:22
Kibicowsko: mogę się pochwalić że w Poznaniu nie mieliśmy zera wyjazdowego
Doping Lecha zaskoczył mnie, negatywnie, po prostu spodziewałem się głośniejszego. Synchronizacja z drugą trybuną chwilami tragiczna. Jedyna na co warto zwrócić uwagę to wykonanie tej ich nowej przyśpiewki na naszą melodię, wyszło im na prawdę dobrze w końcówce meczu. Na plus też zaliczę śpiewanie hymnu przed meczem bez podkładu muzycznego.
Oprawa wydaję mi się "lepsza" od naszej z PP tzn pomysł, lepsza rozkminka. Nie rozumiem jednak dlaczego dopiero teraz ją zaprezentowali. Od strony technicznej można im zarzucić że odwrócili nasze barwy na transie.

Meczu szkoda bo z gry mieliśmy na pewno więcej, mimo tych dówch szybkich bramek można było to bez problemu zremisować. Dobry debiut Ilie.

Tak obserwując obu trenerów to ciekawe porównanie. Stary ale furiat Smuda (na trzeciem piętrze było go słychac) i młody ale pełen spokoju z klasą Skorża.

Poznań chwali się że o 3 tyg wyprzedzają charmonogram prac budowy stadionu. Hmmm może jednak pośpieszą się ale z założeniem dachu na tą z kotłem (żeby ją dociążyć) bo póki co jak jest "za bary" to skacze z kotłem
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.04.2009, 22:04
kONwalia napisał(a):Wyświetl post
Doping Lecha zaskoczył mnie, negatywnie, po prostu spodziewałem się głośniejszego. Synchronizacja z drugą trybuną chwilami tragiczna.
Eeee tam. Kwestia gustu Waszemu bramkarzowi doping na Bułgarskiej się podoba
Ilie Cebanu napisał(a):
Wydało mi się, że była w tym wielka zasługa poznańskich kibiców, którzy swym dopingiem pognali swych ulubieńców do przodu.
W tamtych chwilach pierwszy raz poczułem prawdziwą presję trybun.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.04.2009, 00:10
Presja trybun, a wsparcie trybun... to co innego. Więc Ci nie wyszlo, to raz.

A dwa, to zadaj sobie trud i sprawdź gdzie do tej pory grał Cebanu, a więc gdzie ew. miał taką presję poczuć. Rywalizujecie z drużynami Młodej Ekstraklasy, ew. Zimbru Kiszyniów
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów