The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2009, 19:07
Nie ma co .......ić i narzekać, bo zagraliśmy dobry mecz. Niestety Wisła limit szczęścia wykorzystała w zeszłym sezonie, a teraz po raz kolejny mieliśmy sporo pecha. Mi się gra dzisiaj podobała i gdyby nie zapieprzony pierwszy mecz, to świetowalibyśmy awans.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.04.2009, 19:10
skeba napisał(a):Wyświetl post
*Mic - To ty jesteś "ekspertem"
Lech każdy mecz wygrywa zasłużenie.
Oni stworzą sobie 2 sytuacje, i 2 wykorzystają, świadczy to o umiejętnościach ich zawodników, czyli o sile zespolu.
My tworzymy "setki" sytuacji i żadnej nie wykorzystujemy, bramki z przypadku.
Nie, nie jestem ekspertem.

Ale mam oczy i widze, ze pomimo przegranej Wisla pokazala w miare dobra pilke i napewno nie mozna powiedziec ze zasluzenie przegrala. Z przebiegu calego meczu Lech napewno nie zasluzyl na wygrana, ale mial 2 sytuacje, 2 wykorzystal dlatego wygral.

Niestety na tym forum od dluzszego czasu wiekoszosc tylko narzeka. Pisze po 3 tys razy to samo, ze to Pawelek , ze to Beto, ze to pilka okragla. Niektorzy gledza jak stare baby na targu, nawet jak powodu nie ma to znajda.

Nie ma kasy na transfery, wiec nie bedzie klasowych zawodnikow i trzeba cieszyc sie tym co mamy. Niedlugo dojedize to tego ze bedziemy sobie cisnac bardziej niz robia to nam icki

Ciekawy jestem forumowego optymizmu, jakby byl karny w 1 minucie i bramka Cwielonga. Pewnie w opinii niektorych zmiazdzylibysmy Lecha.
Ostatnio edytowane przez mic : 08.04.2009 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.04.2009, 19:12
Ja się boję tylko tego, że przez najbliższe tygodnie (moze kontuzja Pawełka nie taka groźna) będziemy grac prawie że bez golkipera.
Cebanu wygląda jak taki chłoptaś, 16-letni. Nie winię go za żadna bramkę, ale taki niedoświadczony golkiper w tak ważnym dla nas momencie to jak samobójstwo.

Co do meczu to niestety grając systemem bez napastnika (Beto tylko zapisał się w statystykach) Ćwielong Mały, Niedzielan i Boguski to zawodnicy o identycznym stylu gry, Wisła w drugiej połowie miała kilkanaście (nie wiem czy nie ponad 20) wrzutek, a ja się pytam na kogo? Beto zawsze gdy jest akcja zamiast wbiegaćw pole karne, stoi najczęściej na 20 metrze od bramki, z ręką w górze, z charakterystycznym: "Tu jestem, podaj, podaj".
Kolejne, Skorża powinien mocno potrenować z drużyną rzuty rożne, bo w każdym meczu mamy ich dużo, a efektów brak.
Niestety sam Sobol nam meczu nie wygra, Ćwielong kolejny raz jednym z najlepszych, czemu tylko nie wykorzystał...
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 08.04.2009, 19:16
Szkoda Pucharu, Lech był lepszy w dwumeczu i tyle w temacie.
Przy dobrej postawie w lidzie walka o Mistrza jest wciąż realna. Jednak podstawowa kwestia - trzeba liczyć na siebie, a nie na potknięcia rywali.

Jednak w wariancie optymistycznym: Wisła zdobywa mistrza. Czy na prawdę obecny skład bez wzmocnień jest w stanie wreszcie awansować do LM?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.04.2009, 19:17
Strach o bramkarza jest ,ale Pawelka naprawde nei zaluje,bo nawet jak Cebanu pusci jakiegos babola ,to mozna byc pewnym ze Pawelek tez by puscil.. Bednarz mial na testach 10 bramkarzy i gdzie oni sa ?
Na miejscu Bednarza na liste transferowa bym wystawil Cantoro,Jirsaka i zastanowil sie nad Lobodzinskim ,Niedzielan chyba naszczescie odejdzie w lipcu.Reszta skladu ciekawe czy z Zienczukiem i Baszczynskim , moze cos wniesc do naszego zespolu.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 08.04.2009, 19:21
Z Zienie mnie przedłużałbym umowy, dla mnie skrzydłowy powinien być szybki i przebojowy (ŁOBO xD)
Za to jak najbardziej Baszczu i Sobol, bez nich Wisła straci 30% swojej siły, szczególnie Sobol.
Dziś znowu Stilic niewidoczny, szkoda ze nie wykorzystalismy braku Arboledy
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.04.2009, 19:22
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
niby odpadlismy z PP ale mysle ze to dla nas lepszy scenariusz bo lech nie ugra na pewno albo pucharu albo mistrzostwa ta lawka ktora ma..
do jasnej cholery, na co wy liczycie. W rundzie jesiennej Lech miał UEFA, wagowo ciezsze mecze i to czesciej niz Puchar Polski i i tak klepał ligowców łącznie z nami na Reymonta. Myslicie ze jeden mecz wiecej co 4 tygodnie cos zmieni co za slepota.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.04.2009, 19:38
mic napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie jestem ekspertem.

Ale mam oczy i widze, ze pomimo przegranej Wisla pokazala w miare dobra pilke i napewno nie mozna powiedziec ze zasluzenie przegrala. Z przebiegu calego meczu Lech napewno nie zasluzyl na wygrana, ale mial 2 sytuacje, 2 wykorzystal dlatego wygral.

Niestety na tym forum od dluzszego czasu wiekoszosc tylko narzeka. Pisze po 3 tys razy to samo, ze to Pawelek , ze to Beto, ze to pilka okragla. Niektorzy gledza jak stare baby na targu, nawet jak powodu nie ma to znajda.

Nie ma kasy na transfery, wiec nie bedzie klasowych zawodnikow i trzeba cieszyc sie tym co mamy. Niedlugo dojedize to tego ze bedziemy sobie cisnac bardziej niz robia to nam icki

Ciekawy jestem forumowego optymizmu, jakby byl karny w 1 minucie i bramka Cwielonga. Pewnie w opinii niektorych zmiazdzylibysmy Lecha.
chłopie, ale to samo było pisane po meczu niedzielnym i we wcześniejszych spotkaniach. A fakty są takie, że w tym sezonie mamy 4 mecze z Lechem i bilans 0-1-3. I Ćwielong miał sytuację, ale mu zeszło/nie wyłączył nerwów/odskoczyła i Bóg wie co...a Lewandowski ma 1 i strzela i taka jest różnica.

I jak masz dalsze głupie pytania to: "tak już wróciłem z meczu"

zejdźmy na ziemie, jesteśmy w tym sezonie w dupie i tylko trzeba się modlić, że będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 08.04.2009, 19:42
zim zum napisał(a):Wyświetl post
chłopie, ale to samo było pisane po meczu niedzielnym i we wcześniejszych spotkaniach. A fakty są takie, że w tym sezonie mamy 4 mecze z Lechem i bilans 0-1-3. I Ćwielong miał sytuację, ale mu zeszło/nie wyłączył nerwów/odskoczyła i Bóg wie co...a Lewandowski ma 1 i strzela i taka jest różnica.

I jak masz dalsze głupie pytania to: "tak już wróciłem z meczu"

zejdźmy na ziemie, jesteśmy w tym sezonie w dupie i tylko trzeba się modlić, że będzie lepiej.
Przeciez o tym napisalem wczesniej.
Pisze tez ze nie rozumiem ludzi ktorzy jedyne co robia to narzekaja na wszystko, pomimo ze doskonale wiedza ze lepiej nie bedzie (jezeli chodzi o nowych zawodnikow), a caly czas pisza to samo. Tylko po co ?

Tak samo nie rozumiem tych co pisza, jak przegralismy to Wisla be. Wyjasnilem juz to wczesniej

A co do pytania o powrot z meczu, chodzilo o wczesniejsze wypowiedzie kolegi depeche87 (sprzed paru miesiecy)
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.04.2009, 19:44
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A fakty są takie, że w tym sezonie mamy 4 mecze z Lechem i bilans 0-1-3.
Legia Warszawa 0-0 Wisła Kraków 13 maja, 17:00 (5.000) pd. k. 4-3
Legia Warszawa 1-1 Wisła Kraków 19 marca, 18:20 (2.500)
Wisła Kraków 0-1 Legia Warszawa 15 kwietnia, 18:15 (10.000)
Legia Warszawa 2-1 Wisła Kraków 27 kwietnia, 17:00 (10.000)
Wisła Kraków 1-0 Legia Warszawa 28 października, 19:30 (21.000)

Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.04.2009, 19:47
Przegraliśmy prawda, ale nie jestem skory do narzekań. Liczy się wynik ale dla mnie bardzo ważna jest gra. Przez pierwsze 30 min dzisiejszego meczu zagraliśmy najlepszy futbol w tym sezonie, jedynymi minusami było 3-4 niedokładne podania. Zagraliśmy ofensywnie i nadzialiśmy się na kontry ale taką piłkę powinniśmy grać. Szybka, na 1 kontakt, wejścia bocznych obrońców, wiele podań bez straty, dokładne zmiany stron. Daliśmy sobie wreszcie spokój z długimi piłkami na hura, byłbym wniebowzięty jeśli tak gralibyśmy dalej. Kontry były piekielne ale w lidze mało komu udałyby się takie. Według mnie Ćwielong ma dobrą technikę ale dziwnie się w polu karnym zachowuje. Małecki zagrał bardzo dobry mecz. Beto kolejny raz pokazał, że póki co nie nadaje się do pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:11
Jakby ktoś chciał skrót - to TUTAJ

Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.04.2009, 20:14
emsi napisał(a):Wyświetl post
Ten temat jest lepszy niż Łowcy B i Mumio razem wzięci.
mumio to slabiutki kabaret, Łowcy w porzadku.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:19
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Jakby ktoś chciał skrót - to TUTAJ

Ku*wa ale onet skrót zmontował ? Z tytułem na głównej stronie tez dowalili
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.04.2009, 20:24
Rozluźniają mnie skróty jak powyżej. Z chęcią obejrzałbym chociaż powtórkę akcji z pierwszej minuty ale po co...

A co do meczu. Co z tego że często mieliśmy piłkę jak znów dostaliśmy w p..dę. Szwankuje oczywiście to o czym głośno na forum się dyskutuje od wielu miesięcy, brak jakości w ofensywie.

Piotrek Ćwielong killerem nie jest i chyba nie będzie, a szkoda. Dziś i w Niedzielę miał dwie wymarzone patelnie, efekt znamy.

Choć kto wie, może przyszłość pokaże iż nam dzisiejsza porażka wyjdzie na dobre.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.04.2009, 20:25
Ma ktoś zdjęcie tej oprawy ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:35
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
1.Doping był dobry
2.Wisła przegrała zasłużenie
3.Będe zawsze zdania, że tacy piłkarze jak Boguski, Małecki, Ćwielong to powinni grać w conajwyżej Piaście Gliwice.

przypomina sie stare dobre hasło.... "wole z cipy nie wychodzić niż depechem sie urodzić"

pozdrawiam alejki na Azorach
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.04.2009, 20:35
Każdy kto twierdzi że dzisiaj źle zagralismy jest pier.olonym debilem i tyle. Napisałbym więcej, ale potrzebuje kontaktu z jedną z forumowiczek, a po banie sie nie da.

****a, znawcy je.ani.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
helenen
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 08.04.2009, 20:36
Coach napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś zdjęcie tej oprawy ?
http://www.kkslech.com/index.php?id=oprawalechwisla
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:47

nie da się ukryć ze mnei to rozbawiło
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:50
boli ich, że nie mają takiej zgody i tyle...bo jak przyjeżdża Cracovia to nawet nie ma z kim "5" przybić bo 50 osób zawita
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.04.2009, 20:51
Ma ktoś może statystyki z dzisiejszego meczu, szczególnie strzały celnie/niecelne

Jak ocenicie Cebanu, bo uważam że przy bramkach nie mógł nic więcej zrobić, a raz się świetnie zachował na lini?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 08.04.2009, 20:54
Mnie też rozbawiło, ale nie rozumiem czemu mamy w barwach Lechii w czasie dupcenia mysleć o Amice?. Widziałem dzisiaj 11 kutasów na boisku i 16000 na trybunach w koszulkach Amiki, ale żeby mieli grac w gumie to mi nawet na myśl nie przyszło.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:57
To co mnie najbardziej razi wśród naszych:
Czy Boguski potrafi przyjąć piłkę żeby mu nie odskoczyła na 5 metrów?
Czy Beto potrafi cokolwiek innego poza rozpychaniem się d..ą pośród obrońców?
Czy Małecki potrafi posłać dośrodkowanie które leci krócej niż 30 sekund?
Czy Łobo w ogóle cokolwiek potrafi?
Czy nasi obrońcy potrafią inaczej wyprowadzić piłkę niż ją wyp.....ć do przodu do naszych wieżowców?
Chętnie posłucham odpowiedzi..

gigant napisał(a):Wyświetl post
Mnie też rozbawiło, ale nie rozumiem czemu mamy w barwach Lechii w czasie dupcenia mysleć o Amice?. Widziałem dzisiaj 11 kutasów na boisku i 16000 na trybunach w koszulkach Amiki, ale żeby mieli grac w gumie to mi nawet na myśl nie przyszło.
Mam nadzieję że będzie ban bo ja za takie coś dostałem.. No chyba że na przeciwników można..
Ostatnio edytowane przez ciacho : 08.04.2009 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 08.04.2009, 20:59
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Czy Łobo w ogóle cokolwiek potrafi?

Chętnie posłucham odpowiedzi..
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4201

głupio ci?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 08.04.2009, 21:01

Mam nadzieję że będzie ban bo ja za takie coś dostałem.. No chyba że na przeciwników można..
słyszałem że automatyczny ban jest za donoszenie i dla tych co donoszą na donoszących też
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 08.04.2009, 21:03
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś może statystyki z dzisiejszego meczu, szczególnie strzały celnie/niecelne
za wislakrakow.com
Lech - Wisła
sytuacje 11-10
strzały 7-7
strzały celne 3-4

za lechpoznan.pl
Lech - Wisła
sytuacje 7-5
strzały 8-10
strzały celne 3-2

gigant napisał(a):Wyświetl post
ech gigant.. brzydko mówisz o piłkarzach Wisły... a za to chyba ban jest
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 08.04.2009, 21:06

Na Lecha/Amike jak pociśniesz to wręcz będziesz trendy i zyskasz respekt, nie zauważyłeś tendencji ?
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.04.2009, 21:10
element napisał(a):Wyświetl post
tak

tak

tak

tak

tak
Z tym Łobo i Beto to bardzo odważne tezy.

A co do meczu, to Amica jest po prostu obecnie lepsza i tyle. Szkoda tylko, że przyszło grać z nimi 4 razy w tym sezonie i trzy razy wstyd był. Oby do końca rundy. Potem wypieprzyć Bednarza, wyłożyć kasę na transfery i będzie dobrze hehe.
:/
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 08.04.2009, 21:12
Ciachu czy jak ci tam. Schowaj legitymację, ubieraj mundur i szybciutko z filipkiem na Mogilską.

PS
Jeśli nie zrozumieliście, to post odnosił się do oprawy .

Bana proszę od jutra, bo czekam na priva od jednej z forumowiczek, a to dla mnie bardzo ważna sprawa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów