|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
to nie musiałabyć koniecznie kasa...
po remisach z Lechem czy Legią, myśleli że punkty "same się zdobędą", rolą Heńka i ich samych było takie poukładanie rzeczy w głowie zeby motywacja na mecz była (umiejętności kilku z nich ma) ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A w Bełchatowie obie ekipy już praktycznie o nic nie graja. Remis bardzo prawdopodobny bo i dotychczas oba kluby maja tyle samo pkt.
Od początku meczu słychać tylko kibiców WKS, a i flaga Wisły dobrze widoczna. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Juz nie piszcie o pewnym spadku Gornika Zabrze ,bo jeszcze jest troche kolejek (bodaj Gornik ma 8 meczy ,wiec teoretycznie 24 punkty do zdobycia).
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Teoretycznie to może nawet na puchary się załapać...
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Takiej tabeli dawno nie bylo . 6 pierwszych druzyn ,przepasc , i reszta bije sie o utrzymanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Heh nieźle. Przez tyle lat Górnik, ledwie wiążący koniec z końcem, bez pieniędzy na kontrakty, bieżącą działalność, etc., ze słabiutkim składem jakoś się cudem w tej lidze utrzymywał.
A teraz, jak mają bogatego sponsora, świetnego trenera i najsilniejszy chyba od upadku komuny skład, szykuje się spadek ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To tak troche optymistycznie. Gdyby udało sie w niedziele zremisować ,dystans do Lecha pozostałby na granicy 3 punktów.Biorąc pod uwage to ze LEch pozniej ma jeszcze wyjazdy: na Legie,na Polonie W. i Slaska W. a my poza wyjazdem do Gdyni i meczem u siebie z Legia mamy praktycznie szanse na komplet punktów ,daje calkiem niezle szanse na sukces koncowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest że po pierwsze Górnik stać na dobry mecz,a po drugie będzie grał z nami jak ciężko ranny zwierz a mając jakieś tam pojęcie jak to jest, to może nie często ale też nie czasami
- drużyna walcząca o utrzymanie ,jest w stanie więcej z siebie wykrzesać niż zespół grający o wysokie lokaty, a ostatnie co bym chciał widzieć to wygraną Kaspra na Reymonta.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mimo wszystko lepiej grać z ciężko rannym zwierzem na Reymonta i go dobić niż grać w Gliwicach na terenie zwierza walczącego o życie.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No po wczorajszym wyniku to Górnik ma bardzo cieplutko już ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Góniczek nigdy nie spadnie...
Kowalski sobie radzi w tym Piaście. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Górnik nie spadnie bo.................. w dole tabeli jest 6 śląskich druzyn zagrożonych spadkiem. Jestem pewien,że między nimi działa bezgotówkowa spółdzielnia. Ja ci daje dzisiaj 3 pkt., a jutro ty mi je oddasz. Najwieksze problemy w związku z tym będą miały parchy i niestety Lechia jak nie zacznie wygrywać.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"Doping" najbardziej zakompleksionych dam z drugiej strony błoń jak zwykle żenujący
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Dokładnie!! !! Mieszkam, 100 metrów od ich stadionu i wogole ich nie słysze.... Dobrze, że maja szczekaczke, to w tv jakos ich słychac.... ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Około 30 minuty doping na dwie strony: Kto wygra mecz?...i z drugiej strony cisza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Slychac ich "doping" w Tv bo komentatorzy siedza nad ich głowami. Jakby jak u nas siedzieli w normalnych warunkach ,czyt .w zamknietym pomieszczeniu gdzies na trybunie głownej to by ich doping byl tylko jak jakies mrukniecia. A co do Gornika--to owszem sytuacja jest zła,ale nie beznadziejna.Jak beda walczyc to wsyztko sie moze zdarzyc.Za dlugo ogladam nasza cudowną Ekstraklase zeby nie móc sadzic ze z sytuacji Gornika nie da sie wyjsc. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Pasy w 12 Ruch w 9. Wynik 0-0. Świetny mecz bramkarza Ruchu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Legia bez szału, ale bramkę fartem wymęczyli.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jest pięknie. Za tydzień parchy grają z Legią, gdzie o punkty będzie im cięzko. Wrota drugiej ligi, durnie nazywanej pierwszą, szeroko się przed ickami otwarły.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Legia raczej punktów nie zgubi w Gdyni, Arka jest zbyt słaba. Szkoda, remis 1-1 byłby dla nas dobry
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cud nie cud, obrona Arki dala totalnie ciala i tak to trzeba rozpatrywac. Pilka poleciala, Czini zrobil swoje i tyle. Arka sie odkryje i albo dostana srogo w dupe albo padna z sil pod koniec meczu. Trudno mi uwierzyc ze oni cokolwiek ugraja SAMI Z SIEBIE, po bledach jedynie. Astiz dzisiaj daje ciala, ale coz, nie zawsze gra sie na nawet 90 procent.Nawet na slabo lub bardzo slaba Legie Arka jest dzisiaj za cienka. Mnie to nie smuci.
PS: W tym sezonie zaliczylem tylko jeden wyjazd, i ogladajac to co dzieje sie na trybunach bardzo sie z tego ciesze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Komentarz w relacji live strony arkowcy.pl:
W dobrej sytuacji Wachowicz ale zabiera mu piłkę obrońca Legii...ręką! Sędzia nie reaguje, kontratak Legii i bramkę strzelą Chinyama, będąc na ewidentnym spalonym. Co robi sędzia!? Jak widać wszystko jest względne ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Spieszę tylko donieść, że Legia nie wygrała w Gdynii od 1981 roku jak gdzieś dziś czytałem...zostało jescze prawie pół godziny do końca meczu, mogą coś chłopcy z wybrzeża jeszcze wcisnąć.
Tradycja rzecz święta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Legia w pierwszej połowie zagrała bardzo dobrze. Po przerwie, nie wiedzieć czemu, oddali pole Arkowcom. Kto wie, może zdołają wcisnąć wyrównującą bramkę.
![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Legia czerstwa jak kisiel w sierpniu, ale punkty są.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
no, trochę mnie Areczka zawiodła, będę musiał kolegom z pracy nawrzucać, że nie chcieli pod nas zagrać
Ciekawie będzie jutro, jeśli (powtarzam: JEŚLI) wygramy w Poznaniu. No, remis na upartego, ale lepiej wygrać ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No i Takesure zrównał się golami z Pawłem...:/
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
nie było spalonego czarnego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sędzia dał ciała w meczu Cracovia - Ruch. Ze skrótu ewidentnie widać, że należała się czerwień dla pasiastego grajka za cios a'la Bruce Lee na bramkarzu Ruchu. Bramka dla pasów prawidłowo zdobyta. Tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że już za tydzień Cracovia czerwoną latarnią.
Oglądałem mecz Arki z Legią. Legioniści mają indywidualnie bardzo duże umiejętności. Prowadzenie gry, lekkość prowadzenia akcji też bardzo dobre. Może tak mi się tylko wydawało na tle mizernej Arki. Nie wiem. Brakuje ambicji, zaciętości, "pazura". Iwański to tragedia. Pierwszy raz pokazał się w 43 minucie meczu. Czinjama (wybaczcie ale nie wiem jak to się pisze) jak zwykle strzela z każdej pozycji jak tylko dostanie piłkę. Aż dziw bierze, że gra w Legii. W Ekstraklasie jest dużo więcej lepszych napastników którzy grają w słabych klubach (np. Franek, czy Nowak). Rybus fajnie się pokazał kilka razy w pierwszej połowie. Arka natomiast brak umiejętności nadrabiała walecznością. Jak Michniewicza nie toleruje, tak trzeba mu przyznać, że umie taktycznie ustawić drużynę. W pierwszej połowie gdynianie zagrali tak jak z Lechem, natomiast od straty bramki przycisnęli Legię mocno. Większość się zachwyca poziomem transmisji na C+. Transmisja fajnie zrealizowana, ale komentarz mi się nie podobał. Dało się wyczuć stronniczość np. w momencie w którym któryś z zawodników Arki zmaścił strzał z trudnej sytuacji, komentator oświadczył, że gdyby to akcja była pod drugą bramką to bramkarz miałby pełne ręce roboty. Druga rzecz to częste rozmowy o "dupie marynie" dwóch komentatorów. Zdecydowanie wole Borka i Polsatowskie transmisje.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 04.04.2009 o godz. 20:08.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|