The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2009, 19:39
to nie musiałabyć koniecznie kasa...
po remisach z Lechem czy Legią, myśleli że punkty "same się zdobędą", rolą Heńka i ich samych było takie poukładanie rzeczy w głowie zeby motywacja na mecz była (umiejętności kilku z nich ma)
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 03.04.2009, 19:46
A w Bełchatowie obie ekipy już praktycznie o nic nie graja. Remis bardzo prawdopodobny bo i dotychczas oba kluby maja tyle samo pkt.
Od początku meczu słychać tylko kibiców WKS, a i flaga Wisły dobrze widoczna.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.04.2009, 19:57
Juz nie piszcie o pewnym spadku Gornika Zabrze ,bo jeszcze jest troche kolejek (bodaj Gornik ma 8 meczy ,wiec teoretycznie 24 punkty do zdobycia).
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.04.2009, 20:08
Teoretycznie to może nawet na puchary się załapać...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2009, 20:13
Takiej tabeli dawno nie bylo . 6 pierwszych druzyn ,przepasc , i reszta bije sie o utrzymanie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.04.2009, 22:32
Heh nieźle. Przez tyle lat Górnik, ledwie wiążący koniec z końcem, bez pieniędzy na kontrakty, bieżącą działalność, etc., ze słabiutkim składem jakoś się cudem w tej lidze utrzymywał.

A teraz, jak mają bogatego sponsora, świetnego trenera i najsilniejszy chyba od upadku komuny skład, szykuje się spadek . Co za ironia losu
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 03.04.2009, 22:41
To tak troche optymistycznie. Gdyby udało sie w niedziele zremisować ,dystans do Lecha pozostałby na granicy 3 punktów.Biorąc pod uwage to ze LEch pozniej ma jeszcze wyjazdy: na Legie,na Polonie W. i Slaska W. a my poza wyjazdem do Gdyni i meczem u siebie z Legia mamy praktycznie szanse na komplet punktów ,daje calkiem niezle szanse na sukces koncowy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.04.2009, 22:58
Najgorsze w tym wszystkim jest że po pierwsze Górnik stać na dobry mecz,a po drugie będzie grał z nami jak ciężko ranny zwierz a mając jakieś tam pojęcie jak to jest, to może nie często ale też nie czasami - drużyna walcząca o utrzymanie ,jest w stanie więcej z siebie wykrzesać niż zespół grający o wysokie lokaty, a ostatnie co bym chciał widzieć to wygraną Kaspra na Reymonta.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.04.2009, 07:43
Mimo wszystko lepiej grać z ciężko rannym zwierzem na Reymonta i go dobić niż grać w Gliwicach na terenie zwierza walczącego o życie.
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 04.04.2009, 08:03
No po wczorajszym wyniku to Górnik ma bardzo cieplutko już ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.04.2009, 11:38
Góniczek nigdy nie spadnie...

Kowalski sobie radzi w tym Piaście.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2009, 12:07
Górnik nie spadnie bo.................. w dole tabeli jest 6 śląskich druzyn zagrożonych spadkiem. Jestem pewien,że między nimi działa bezgotówkowa spółdzielnia. Ja ci daje dzisiaj 3 pkt., a jutro ty mi je oddasz. Najwieksze problemy w związku z tym będą miały parchy i niestety Lechia jak nie zacznie wygrywać.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 04.04.2009, 16:47
"Doping" najbardziej zakompleksionych dam z drugiej strony błoń jak zwykle żenujący
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.04.2009, 16:50
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
"Doping" najbardziej zakompleksionych dam z drugiej strony błoń jak zwykle żenujący

Dokładnie!! !! Mieszkam, 100 metrów od ich stadionu i wogole ich nie słysze....
Dobrze, że maja szczekaczke, to w tv jakos ich słychac....

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 04.04.2009, 16:54
Około 30 minuty doping na dwie strony: Kto wygra mecz?...i z drugiej strony cisza . Pozatym co chwile bluzgi i w tle flaga JP2
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.04.2009, 17:20
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie!! !! Mieszkam, 100 metrów od ich stadionu i wogole ich nie słysze....
Dobrze, że maja szczekaczke, to w tv jakos ich słychac....

Slychac ich "doping" w Tv bo komentatorzy siedza nad ich głowami.

Jakby jak u nas siedzieli w normalnych warunkach ,czyt .w zamknietym pomieszczeniu gdzies na trybunie głownej to by ich doping byl tylko jak jakies mrukniecia.

A co do Gornika--to owszem sytuacja jest zła,ale nie beznadziejna.Jak beda walczyc to wsyztko sie moze zdarzyc.Za dlugo ogladam nasza cudowną Ekstraklase zeby nie móc sadzic ze z sytuacji Gornika nie da sie wyjsc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.04.2009, 17:56
Pasy w 12 Ruch w 9. Wynik 0-0. Świetny mecz bramkarza Ruchu.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.04.2009, 18:09
Legia bez szału, ale bramkę fartem wymęczyli.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.04.2009, 18:12
Jest pięknie. Za tydzień parchy grają z Legią, gdzie o punkty będzie im cięzko. Wrota drugiej ligi, durnie nazywanej pierwszą, szeroko się przed ickami otwarły.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.04.2009, 18:14
Legia raczej punktów nie zgubi w Gdyni, Arka jest zbyt słaba. Szkoda, remis 1-1 byłby dla nas dobry
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.04.2009, 18:16
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Legia bez szału, ale bramkę fartem wymęczyli.
Cud nie cud, obrona Arki dala totalnie ciala i tak to trzeba rozpatrywac. Pilka poleciala, Czini zrobil swoje i tyle. Arka sie odkryje i albo dostana srogo w dupe albo padna z sil pod koniec meczu. Trudno mi uwierzyc ze oni cokolwiek ugraja SAMI Z SIEBIE, po bledach jedynie. Astiz dzisiaj daje ciala, ale coz, nie zawsze gra sie na nawet 90 procent.Nawet na slabo lub bardzo slaba Legie Arka jest dzisiaj za cienka. Mnie to nie smuci.

gigant napisał(a):Wyświetl post
Jest pięknie. Za tydzień parchy grają z Legią, gdzie o punkty będzie im cięzko. Wrota drugiej ligi, durnie nazywanej pierwszą, szeroko się przed ickami otwarły.
Ja pamietam jeden mecz Pasow i mi starczy.... Oni swoje robia, ale nie wierze ze z Nami cokolwiek ugraja. Przeplataja slabe mecze z meczami dobrymi, ale ich problem tkwi w tym ze slaba gra Legii, Lecha czy Wisly nie rowna sie tak samo slabej grze Craxy.

PS: W tym sezonie zaliczylem tylko jeden wyjazd, i ogladajac to co dzieje sie na trybunach bardzo sie z tego ciesze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 04.04.2009, 18:17
gigant napisał(a):Wyświetl post
Za tydzien im bede raz w sezonie kibicowal Tak na remis by mogli zagrac
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.04.2009, 18:19
Komentarz w relacji live strony arkowcy.pl:
W dobrej sytuacji Wachowicz ale zabiera mu piłkę obrońca Legii...ręką! Sędzia nie reaguje, kontratak Legii i bramkę strzelą Chinyama, będąc na ewidentnym spalonym. Co robi sędzia!?

Jak widać wszystko jest względne
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.04.2009, 18:42
Spieszę tylko donieść, że Legia nie wygrała w Gdynii od 1981 roku jak gdzieś dziś czytałem...zostało jescze prawie pół godziny do końca meczu, mogą coś chłopcy z wybrzeża jeszcze wcisnąć.

Tradycja rzecz święta
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.04.2009, 18:52
Legia w pierwszej połowie zagrała bardzo dobrze. Po przerwie, nie wiedzieć czemu, oddali pole Arkowcom. Kto wie, może zdołają wcisnąć wyrównującą bramkę.
..
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.04.2009, 19:13
Legia czerstwa jak kisiel w sierpniu, ale punkty są.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.04.2009, 19:16
no, trochę mnie Areczka zawiodła, będę musiał kolegom z pracy nawrzucać, że nie chcieli pod nas zagrać

Ciekawie będzie jutro, jeśli (powtarzam: JEŚLI) wygramy w Poznaniu. No, remis na upartego, ale lepiej wygrać

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.04.2009, 19:20
No i Takesure zrównał się golami z Pawłem...:/
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.04.2009, 19:34
nie było spalonego czarnego...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.04.2009, 19:37
Sędzia dał ciała w meczu Cracovia - Ruch. Ze skrótu ewidentnie widać, że należała się czerwień dla pasiastego grajka za cios a'la Bruce Lee na bramkarzu Ruchu. Bramka dla pasów prawidłowo zdobyta. Tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że już za tydzień Cracovia czerwoną latarnią.

Oglądałem mecz Arki z Legią. Legioniści mają indywidualnie bardzo duże umiejętności. Prowadzenie gry, lekkość prowadzenia akcji też bardzo dobre. Może tak mi się tylko wydawało na tle mizernej Arki. Nie wiem. Brakuje ambicji, zaciętości, "pazura". Iwański to tragedia. Pierwszy raz pokazał się w 43 minucie meczu. Czinjama (wybaczcie ale nie wiem jak to się pisze) jak zwykle strzela z każdej pozycji jak tylko dostanie piłkę. Aż dziw bierze, że gra w Legii. W Ekstraklasie jest dużo więcej lepszych napastników którzy grają w słabych klubach (np. Franek, czy Nowak). Rybus fajnie się pokazał kilka razy w pierwszej połowie.

Arka natomiast brak umiejętności nadrabiała walecznością. Jak Michniewicza nie toleruje, tak trzeba mu przyznać, że umie taktycznie ustawić drużynę. W pierwszej połowie gdynianie zagrali tak jak z Lechem, natomiast od straty bramki przycisnęli Legię mocno.

Większość się zachwyca poziomem transmisji na C+. Transmisja fajnie zrealizowana, ale komentarz mi się nie podobał. Dało się wyczuć stronniczość np. w momencie w którym któryś z zawodników Arki zmaścił strzał z trudnej sytuacji, komentator oświadczył, że gdyby to akcja była pod drugą bramką to bramkarz miałby pełne ręce roboty. Druga rzecz to częste rozmowy o "dupie marynie" dwóch komentatorów. Zdecydowanie wole Borka i Polsatowskie transmisje.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 04.04.2009 o godz. 20:08.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów