|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To może byc taka chwilowa euforia bo w meczach ważnych jak ten ze Słowacją i Irlandią daliśmy dupy obym był złym prorokiem ale grali wtedy bez stylu bez pomyslu i dla tego to rekordowe zwycięstwo z drużyną gdzie grał jeden profesjonalista i reszta amatorzy mnie nie cieszy .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zwyciestwo w takim rozmiarze oczywiscie cieszy, ale 3 pkt to byla tylko formalnosc. Prawdziwym sprawdzianem dla Beenhakkera(bo niestety zostaje z kadra) bedzie jesien, na ktorej trzeba wygrac wszystkie 4 spotkania. Slowacja po dzisiejszym spotkaniu jest faworytem do wyjscia z grupy na 1-szym miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Czyli sytuacja wygląda tak - Słowacja jest teraz liderem i głównym kandydatem. Teraz trzeba wszystko wygrać jeśli myślimy o 2 miejscu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
zajebiści jesteśmy coś pomiędzy San Marino, a Irlandia Płn .... czyli w dupie
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
przydlaby sie Smolarek w Wisle, a jak nasi rywale grupowi? i jak tam nasze szanse?
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wracając do WTSK, czego się spodziewaliście po gościach którzy dostają przy każdej okazji notoryczny w....... od Wisły? Większość ich flag kończy w Krakowie lub jak ostatnio w Warszawie. Nikt ich poważnie nie traktuje, więc jedyna szansa by zaistnieć to zaśpiewać WTSK na reprezentacji.
Smolarek po meczu, jak ruszył z niderlandzkim dialektem, to TV zaczął sam szukać translatora. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ok, Prima Aprilis, Polacy grali na niebiesko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najcudowniejszy moment meczu z perspektywy TV? 37 minuta jak ten żałosny komentor siedział cicho przez 2 min
![]() Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nasi zrobili swoje, nie dość powiedzieć, że sytuacji zrobili tak dużo, że mogli to wygrać z 16:0 , ale to nieistotne. Gol na 9:0 Smolarka... hm... majstersztyk?
Stała się jednak dzisiaj gorsza sprawa - mianowicie Słowacy wygrali z Czechami. Generalnie, mają nad nami 5 pkt w zapasie - przed nimi w czerwcu sparing z San Marino. Ważne, że Słowenia nie wygrała, szkoda mimo wszystko, że nie padł też remis, bo Irlandczycy by już odpadli z tej walki... (teraz tym większy żal, że z Belfastu nie wywieźliśmy chociaż jednego punktu...) Czesi chyba wypadli z walki, bynajmniej o 1.miejsce. Tak mi się coś wydaje... w tej chwili to już w zasadzie 7 pkt do Słowaków w plecy, na dodatek mecz ze Słowacją w Bratysławie... Poza tym co prawda grają 3 mecze u siebie, ale naprawdę będzie im bardzo ciężko z taką formą coś jeszcze ugrać w tych eliminacjach... Słowacy naprawdę mają pełen komfort - mecze ze Słowenią i Czechami u siebie, do tego mecz z kelnerami i wyjazdy do Belfastu i Polski... mimo wszystko będzie ciężko... Ps. z innej beczki. W eliminacjach południowo-amerykańskich... Boliwia bije Argentynę 4:1... :o , a na innych boiskach europejskich - Austria wygrała z Rumunią 2:1, Duńczycy i Węgrzy odskoczyli Portugalii i Szwecji, Włosi zaledwie remis z Irlandią, Francja wymęczone zwycięstwo z Litwą, Anglicy właśnie zdobyli gola na 2:1 i też już prawie pewni awansu - podobnie zresztą jak Holendrzy i Hiszpanie... AS82 - wiem, przez przypadek się pomyliłem, swój błąd już "zreperowałem" ![]()
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 01.04.2009 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przyż Słowacja gra z nami w Polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przeciez Slowacy przyjezdzaja do nas
.A zespoly w tej grupie sa tak slabe, ze kazdy z kazdym moze stracic punkty. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dróżyna która zajmie 2 miejsce w grupie awansuje od razu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
sytuacja w grupie za wesoła nie jest i nie co robić wielkiego dzwonu z tego, że się amatorom wysoko dokopało. To to samo, co by chwalić takiego Adamka, że jakiemuś szczunowi z postawówki pokazowo manto spuścił. Nawet żal trochę tych chłopaków z San Marino było.
Lepiej na tabelę popatrzyć. Słowacja ma 12 punktów, my 10, a Słowenia 8. A oni mają po jeszcze jednym meczu , by tyle samo sobie pograć co my. I to są mecze z San Marino właśnie. Cudów nie będzie. Oddałbym chętnie te 9 bramek z tych 10, byle choć remis z Irlandią Płn to miało dać, bo on więcej warty był. Prawdziwe schody się dopiero zaczną (z Irlandią , Czechami , Słowenią i Słowacją) i tu się trzeba pokazać. I więcej o formie i umiejętnościach naszych grajków mówi wtopa z Belfastu niż dzisiejsza strzelanina na wiwat. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Stracilismy punkty ze słaba Slowenia u siebie , slaba Irlandia i glupio przegralismy z Slowakami .Moglismy w tych meczach spokojnie zdobyc 7 punktów a zdobylismy 1...Nie ma cudów ,jak dla mnie swoje szanse pogrzebiemy definitywnie w Pradze lub w Słowenii,ale teoretycznie wszystko jest mozliwe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie jest to śmiech na sali, że w tak poważnym meczu jak eliminacje do MŚ pada taki wynik. Według mnie powinny być pre eliminacje do eliminacji dla takich zespołów jak:San Marino,Malta,Luksemburg,Mołdawia,Liechtenstein,Aze rbejdżan,Armenia,Andora,Kazachstan,Wyspy Owcze. Zrobić grupę, mecz każdy z każdym i wychodzą dwie najlepsze. Bo nie dość, że te zespoły nie odgrywają większych ról w piłce europejskiej czy światowej, to są tylko kelnerami.
![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta z najlepszym bilansem wśród drugich zespołów. Tak awansowaliśmy do MŚ w 2006 za Janasa. Co do meczu, wynik na pewno cieszy, ale zejdźmy na ziemię. Tego co się stało w sobotę nikt nie zapomni. Koledzy z weszło fajnie całe zwycięstwo podsumowują. Tracimy 5 pkt do Słowacji, ale czekamy na jesień. Cieszą 2 bramki Boguskiego. Szkoda, że Broziu nie zagrał bo by sobie chłopaczyna nastrzelał.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W tej grupie jeszcze wszystko jest możliwe. Słowacja spokojnie może przegrać z Czechami u siebie, a później przyjeżdża do nas. Na razie nie ma co wróżyć z fusów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
RercodAble idac Twoim tokiem myslenia powinni zrobic LM 2 lige dla Wisły Valerenge Dinamo Tibilisi Amonie Nikozja i Terek Grozny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż wy .......icie znowu o tych 2.miejscach
harthausen - Słowenia ma tyle meczów co my, więc są w większej czarnej dupie od nas... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Co i tak naszej sytuacji wiele nie poprawia, eh, jak żal tej wpadki w Belfaście i II połowy ze Słowacją. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No jesteśmy wielcy. Powieźliśmy amatorów. Samoocena pewnie znowu skoczyła pod sufit
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Słowacja rozegrała 5 meczów a my 6. Większa czarna więc jest u nas
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No proste, że jesteśmy w gorszej sytuacji od Słowaków... w zasadzie mamy 5 pkt mniej, ale mimo wszystko i tak jesteśmy w nieco lepszym położeniu niż np. Słowenia i Czechy, a zarazem w jednakowym w stosunku do Irlandii Płn. Rzekłbym nawet, że w nieco lepszym niż wspomniani Brytyjczycy, gdyż gramy z nimi na własnej ziemi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tabela po tej kolejce wyglada tak:
1. Irlandia Północna 7 13 (mecze/pkt) 2. Słowacja 5 12 3. Polska 6 10 4. Czechy 6 8 5. Słowenia 6 8 6. San Marino 6 0 Żeby bardziej miec jasną sytuacje o szansach na awans mozna śmiało dodać po 3 pkt tym co jeszcze maja przed soba mecze z listonoszami, wtedy tabela wyglada: 1. Słowacja 6 15 2. Słowenia 8 14 3. Irlandia Płn. 7 13 4. Czechy 7 11 5. Polska 6 10 Jak widać sytuacja przez wyniki dzisiejsze mocno nam sie pogorszyła, aczkolwiek dalej szanse sa na awans lub baraże. Mecze do rozegrania: Polska - Irlandia Północna Słowacja - Czechy Słowenia - Polska Irlandia Północna - Słowacja Czechy - Polska Słowacja - Słowenia Polska - Słowacja Czechy - Irlandia Północna musimy przynajmniej 9pkt zdobyć w 4 meczach by mieć jakiekolwiek szanse na miejsce 1-2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szpakowski to chyba Wisle nie kibicuje
40 min-Szpakowski "A w tle slychac piekny doping kibicow" ;a tu młynek Korony "Wisla to stara.." No ale chłopaki z Kielc musieli sobie pojechac po nas ,jeszce jakby to byl ich jakis zapyziały mecz w 1 lidze,ale nie na reprze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najbardziej śmiać mi się chciało ze Smolarka. Chłop spinał się jak jakiś burak. Strzelił tak naprawdę 1 bramkę (swoją drogą bardzo ładną), ale strasznie żyłował. Po golu na 2:0 miał minę jakby chciał powiedzieć: Widzicie dobrze, że gram bo jakby nie to byśmy nie wygrali. Wpychał się w każdą akcję bo wiedział, że sobie minie listonosza jakiegoś i się dowartościuje. W sobotę jakby grał to te tyczki z obrony wbiłyby go w ziemie i już by tak nie kozaczył.
Co do sytuacji w grupie to jest ona moim zdaniem bardzo trudna. Jak się okazuje najbardziej żal tej porażki ze Słowacją, gdzie wygrana byłaby bezcenna. Obowiązkowo musimy wygrać oba mecze u siebie. Na wyjazdach min. 4 pkt. Nie ma już miejsca na porażki i tracenie punktów. Co do kibiców. Doping był całkiem fajny, szybki, różnorodny (przynajmniej takie miałem zdanie do 40min). Oczywiście rozj**ało mnie LEO, LEO. A po Irlandii to pewnie jechali po nim jak po psie. Co do rywala. W pewnym momencie zrobiło mi się ich naprawdę szkoda. Walczyli, starali się, ale to za mało. Od dziś będę im kibicował, żeby jakiś punkcik uciułali w tej grupie, bo na to zasługują (na pewno zasługiwali w pierwszym meczu z Polską). |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Niech wiedza ze schizofrenia nie tyka tylko pilkarzy PS: Nie moglem sie powstrzymac ![]() PS2 : Wynik ani ziebi ani parzy... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |