The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2009, 10:23
A mnie dziwi jedno, dlaczego nikt poza kibicami Wisły nie wie że Dudka nie nadaje się na środkowego obrońce. K...a czy to tak trudno zauważyć!!!!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.03.2009, 10:39
Mecz jaki był każdy widział. Co do straconych bramek to przy pierwszej według mnie wina Boruca, jeśli bramkarz wychodzi z bramki przy dośrodkowaniu to piłkę musi złapać a przynajmniej ją wybić. Inna sprawa to kogo w tej sytuacji krył Wawrzyniak bo napewno nie rywala. Co do trzeciej bramki to według mnie wina Żewłakowa, od najmłodszych lat uczy się zawodników aby nie podawać do bramkarza w światło bramki, zwłaszcza że wczoraj murawa była jaka była i należało się liczyć z tym że piłka sprawi psikusa.
Zresztą to co wczoraj wyprawiała nasza obrona to tragedia, zresztą trudno się dziwić jak o jej sile stanowią Dudka i Wawrzyniak zawodnicy którzy swój wyjazd za granicę zawdzięczają Leo który ślepo na nich stawia.
Druga linia to nie mniejsza tragedia, Bandrowski odbijał się od rywali jak od ściany, Roger bez formy o czym wiedzą wszyscy tylko nie Leo (chodź plus za asysty). Skrzydła nie istniały, jedyny Jeleń po którym było widać że chce i potrafi grać.
Co by nie mówić czas Leo chyba się kończy, tylko czy ktoś będzie miał jaja żeby go zwolnić i zatrudnić kogoś kto będzie wstanie zbudować reprezentację może nie na mistrzostwa świata ale na mistrzostwa europy. Bo od poprzednich eliminacji gramy piach i jeden mecz z Czechami niczego nie zmienia.
Szanse na awans ciągle są ale nie z taką grą naszych zawodników.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 29.03.2009, 11:01
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
To co piszesz jest prawdą, ale ta piłka się ledwo co toczyła. Ewidentny błąd bramkarza.
No właśnie nie - ewidentny błąd to jest Żewłakowa. Pisałem już o tym, jak gość który ma ponad 30 lat, z takim doświadczeniem - podaje piłkę po raz n-ty do bramkarza, widząc, że ten sobie nie potrafi z nią poradzić. W pierwszej połowie to samo było ze dwa razy i Boruc tę piłkę tak wybijał, że leciała po ziemi i przejmowali ją Irlandczycy. Żewłakow mógł zrobić co chciał, wygrzmocić na aut, podać gdzieś w kierunku obok bramki (a skoro było to 30 metrów - to właśnie tak powinien zrobić, żeby Boruc dobiegł do tej piłki). Nikt tu Boruca nie rozgrzesza, bo też popełnił błąd, ale akcji szuka się w zarodku - a to był ewidentnie Żewłakow.

Co do pierwszej bramki, Wawrzyniak odpuścił krycie, Boruc pod słońcem, Żewłakow odpuścił Feeney'a i nieszczęście gotowe. Druga bramka - cofnijmy się do momentu przed rzutem rożnym. Wielką techniką, opanowaniem i umiejętnościami Wawrzyniak robi dla Irlandii rzut rożny.

PS. Skandalem dla mnie również jest, że można dopuścić do meczu w takich warunkach, murawa wyglądała tak jakby pasły się tam na co dzień krowy, sędzia dostaje czymś w łeb . To na pewno nie warunki, które mają usprawiedliwiać naszych, ale UEFA powinna coś zrobić, wprowadzić jakieś regulacje - bo to w końcu mecze eliminacj MŚ, a nie wykopki.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.03.2009, 11:52
Jedno jest pewne, Fabianski musi zastapic pokrake Hamburgera a Jodlowiec jednego ze srodkowych obroncow.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.03.2009, 12:07
Bandrowski nie ma pewnego miejsca w Lechu a w kadrze wychodzi w wyjściowej jedenastce.
Szkoda mi najbardziej Wichniarka że go Leo nie powołuje, 12 bramek w Bundeslidze to spore osiagniecie które nie każdemu sie udaje
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.03.2009, 13:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Bandrowski nie ma pewnego miejsca w Lechu a w kadrze wychodzi w wyjściowej jedenastce.
Szkoda mi najbardziej Wichniarka że go Leo nie powołuje, 12 bramek w Bundeslidze to spore osiagniecie które nie każdemu sie udaje
Dokładnie o tym samym pomyślałem.
Do tego Lewandowski(młodszy). Leo powtarza wariant Zahorskiego, robiąc przy tym krzywdę samemu zawodnikowi. Niech chłopak okrzepnie, zbierze jeszcze trochę doświadczenia i pewności siebie, mamy przecież napastników o klasę lepszych(Jeleń, Wichniarek i Saganowski). Szkopuł w tym, że na prowizję od ich transferu trudno liczyć...

Co do Wawrzyniaka - wszystko pięknie, ale pokażcie mi lepszego kandydata na lewą stronę. Wilk - bez jaj, panowie, toż to krzyk rozpaczy. Brożek jest bez formy(nie wiem, czy zagrałby gorzej, ale też trudno powiedzieć, czy lepiej), o Dudce nic mówił nie będę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.03.2009, 13:28
Szacun dla polskiej sceny kibicowskiej.
Ekipa wyjazdowa zaprezentowala sie jescze dostojniej niz w Dublinie.

Szkoda ze czlowiek musi sie wstydzic pozniej na ulicy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.03.2009, 13:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co do Wawrzyniaka - wszystko pięknie, ale pokażcie mi lepszego kandydata na lewą stronę. Wilk - bez jaj, panowie, toż to krzyk rozpaczy. Brożek jest bez formy(nie wiem, czy zagrałby gorzej, ale też trudno powiedzieć, czy lepiej), o Dudce nic mówił nie będę.
Seweryn Gancarczyk. Ponoć za słaby dla Leo, tak jak swego czasu Paweł Brożek i Jeleń.
Swoją drogą, to już Komorowski w tej kadrze grał lepiej niż Wawrzyn ostatnimi czasy
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.03.2009, 13:37
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
To co piszesz jest prawdą, ale ta piłka się ledwo co toczyła. Ewidentny błąd bramkarza.
http://www.youtube.com/watch?v=ch-LxBnd3kw ledwo się toczyła? prawie jak strzał po ziemi w kierunku własnej bramki... z tego, przy takiej murawie i niesubordynacji Boruca gol musiał paść...

Co do osoby, która mogłaby zastąpić Wawrzyniaka... co się dzieje z Grześkiem Bronowickim? Na EURO go nie było, bo kontuzja, a teraz?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.03.2009, 13:41
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Seweryn Gancarczyk. Ponoć za słaby dla Leo, tak jak swego czasu Paweł Brożek i Jeleń.
Swoją drogą, to już Komorowski w tej kadrze grał lepiej niż Wawrzyn ostatnimi czasy
Ja tam nie mam złudzeń.

Co do bramki, to w mojej ocenie zawalił Żewłakow, ale wszyscy i tak będą wyżywali się na Borucu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2009, 13:48
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
[URL]

Co do osoby, która mogłaby zastąpić Wawrzyniaka... co się dzieje z Grześkiem Bronowickim? Na EURO go nie było, bo kontuzja, a teraz?
szuka klubu, bo go w Crvenej nie chcą (nie płacili mu pensji). Jakoś ofert nie widać, mimo tego, że jest do wyciągnięcia za darmo. Pewnie długa kontuzja zrobiła swoje
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.03.2009, 13:58
Raz kontuzja,
dwa - to nigdy nie byl wielki pilkarz.
Mowisz Bronowicki - myslisz Portugalia. Facet sie wybil jednym meczem, Pozniej juz nigdy nie zagral na takim poziomie. Nawet zblizonym.

Taki polski Salenko.

Zastanawia mnie natomiast fenomen Wawrzyniaka. Przeciez ten gosc to katastrofa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 29.03.2009, 14:03
Owszem, wybił się jednym meczem, ale przynajmniej to uczynił... a fenomen Wawrzyniaka.. no właśnie.. jest ktoś w stanie to wyjaśnić?

Do niedawna chciałem, żeby Beenhakker dalej prowadził kadrę... ale no właśnie.. już nie chcę.. naprawdę, wczorajsze zestawienie, zmiany, no totalne nieporozumienie. Nie mogę pojąć, dlaczego zdjął najlepszego na boisku Jelenia, choć np. gwiazdorek z Poznania prezentował się znacznie gorzej. Dlaczego w ogóle wyszliśmy jednym napastnikiem? Co to za nowa moda? Fakt, jakbyśmy mieli pewny awans do MŚ, to można se zagrać jednym z przodu, co by remis nawet był wynikiem in plus.

Ale jak się chce wygrać, na dodatek na wyjeździe, a co gorsza z Brytyjczykami, którzy choćby byli słabi (a tacy są ci z Irlandii płn.) zawsze będą gryźć trawę przez 90 minut!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2009, 14:08
Najlepsze jest to, że jak Kokoszka grał w Wiśle (a raczej siedział na ławce) to Leo go powoływał do kadry. Teraz, gdy Kokoszka gra i robi to naprawdę dobrze (mimo iż to tylko Serie B, ale to i tak wyższy poziom niż nasza kopana) to w reprezentacji go nie ma. Leo dostał działkę za tą przeprowadzkę i teraz Adam mu już nie jest potrzebny
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 29.03.2009, 14:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zostaje Gancarczyk, Brożek mimo wszystko jakoś na ważne mecze potrafi się spinać, więc może w reprezentacji nie byłoby tak źle, Komorowski też nie wypada całkiem źle. Ja nie twierdzę, że któryś z tych zawodników jest w stanie odmienić oblicze reprezentacji, ale po prostu za takie "cieniaczenie" Wawrzyniaka powinno w kadrze nie być.

I jeszcze raz - tragedii nie ma, bywały większe wtopy, styl dramatyczny - ale odkąd pamiętam, niemal zawsze te marcowe mecze gramy słabo. Tragedia to będzie jeśli nie walniemy Słowenii na wyjeździe, Słowacji u siebie, Irlandii Płn. u siebie, San Marino u siebie i remis z Czechami na wyjeździe - daje to 13 punktów. Piłka jest wciąż w grze i nie ma się co załamywać, bo naprawdę w jakiej nasi są formie zobaczymy dopiero w następnych meczach.

ToTylkoJa - ale Kokoszka przecież jest w kadrze?
Ostatnio edytowane przez eye63 : 29.03.2009 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 29.03.2009, 14:21
eye63 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze raz - tragedii nie ma, bywały większe wtopy, styl dramatyczny - ale odkąd pamiętam, niemal zawsze te marcowe mecze gramy słabo. Tragedia to będzie jeśli nie walniemy Słowenii na wyjeździe, Słowacji u siebie, Irlandii Płn. u siebie, San Marino u siebie i remis z Czechami na wyjeździe - daje to 13 punktów. Piłka jest wciąż w grze i nie ma się co załamywać, bo naprawdę w jakiej nasi są formie zobaczymy dopiero w następnych meczach.
A warto dodać, że sensacji u nas w grupie od groma, Czesi słabiutcy, a co ważne, kolejne mecze dopiero we wrześniu (sparingu z San Marino nie traktuję jako normalnego meczu.. ), więc jest czas na pewne zmiany...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.03.2009, 14:28
Najlepsze jest to, że jak Kokoszka grał w Wiśle (a raczej siedział na ławce) to Leo go powoływał do kadry. Teraz, gdy Kokoszka gra i robi to naprawdę dobrze (mimo iż to tylko Serie B, ale to i tak wyższy poziom niż nasza kopana) to w reprezentacji go nie ma. Leo dostał działkę za tą przeprowadzkę i teraz Adam mu już nie jest potrzebny
tego nie możesz udowodnić tzn ze cokolwiek wziął
(czekam na to co będzie w okienku letnim na lini Polska-Feyenoord ;-) )

co nie zmeinia faktu, że jest niekonsekwentny w tym co robi, z duzym opoznieniem powołuje(np Brożek) i rezygnuje(Łobodziński + paru innych) z piłkarzy

po eliminacjach do euro, i dobrych meczach z Portugalia, wierzyłem, że potrafi zrobić więcej niż nasi trenerzy...
... przeszło mi ;P

Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego w ogóle wyszliśmy jednym napastnikiem? Co to za nowa moda?
o to to, do tej pory nie mogę tego zrozumieć(nie wspominając o LewndowskimR w pomocy a nie w ataku), jak z SanM tak wyjdziemy to chyba padnę
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 29.03.2009 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.03.2009, 14:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie natomiast fenomen Wawrzyniaka. Przeciez ten gosc to katastrofa.
Na zczuba napisali, że dzień po kupieniu Wawrzyniaka wywalili głównego skauta PAO...

Kto na lewą stronę?
Gancarczyk. Jedyny z zagranicy, który przychodzi mi do głowy.
Z Polski.
Piotrek Brożek...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 29.03.2009, 14:30
eye63 napisał(a):Wyświetl post

ToTylkoJa - ale Kokoszka przecież jest w kadrze?
no faktycznie jest ale i tak nie zmienia to faktu, że siedząc w Wiśle na ławce grał więcej minut na boisku niż teraz grając dobrze w Empoli
Odpowiedz cytując
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 29.03.2009, 14:52
watpie zeby taki Komorowski ktory kopal pilke w Bytomiu byl lepszy od naszego Piotrka Brozka na lewej obronie. dla tych co nie wiedza Komorowski dostal powolanie na te mecze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.03.2009, 15:07
no faktycznie jest ale i tak nie zmienia to faktu, że siedząc w Wiśle na ławce grał więcej minut na boisku niż teraz grając dobrze w Empoli
O ile się orientuję, to Kokoszka hoduje już chorobę zawodową polskich piłkarzy na zachodzie - hemoroidy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.03.2009, 15:56
Jak już szukamy wzmocnień obrony to co się dzieje z Golańskim? Grywa w swoim klubie? Zastanawia mnie też permanentne pomijanie Gancarczyka - jest bardzo dobrze oceniany na Ukrainie.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.03.2009, 16:01
Nie ma kto jechać i obejrzeć w meczu...

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.03.2009, 16:09
RoS napisał(a):Wyświetl post
Już w trampkarzach uczą, że jeśli podajesz do bramkarza to nigdy w światło bramki. Tak doświadczony obrońca jak Żewłakow powinien to chyba wiedzieć więc jakąś cząstkę winy można mu przypisać.
W trampkarzach też uczą bramkarzy, że jeżeli jest dziurawe boisko to nie wykopywać piłki bez rozbiegu z miejsca na jeden kontakt, w dodatku zamachem jak w futbolu amerykańskim. Tak mnie sie przypomniało że jakiś ogórek z Irlandii grający dla Celticu śmiał sie że Boruc jest tak leniwy że mu sie nawet nie chce podbiec do tyłu i wybić nie zmiejsca.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.03.2009, 11:16
Moim zdaniem należy już poważnie dyskutować o tym, kto powinien zostać następcą Leo Beenhakkera.

W tym kontekście bardzo niepokoi obecność w kadrze Stefana Majewskiego-Doktora. Ledwo się pojawił, to przegrywamy w kompromitującym stylu ze słabeuszami. Pod jego ew. przywództwem (odpukać!) kadra może walczyć tylko o remisy z Luksemburgiem i Liechtensteinem.

Tak naprawdę z realnych następców Leo widzę tylko dwie godne kandydatury:

Henryk Kasperczak i Franz Smuda. Tylko oni mają wystarczający autorytet i osiągniecia.

Maciek Skorża i Piotr Nowak ciągle się uczą trenerki - to melodia przyszłości.

Henio ma słabszy sezon w Górniku - ale jego odejście z klubu po zakończeniu eliminacji jest, że tak powiem - wliczone w cenę. Działacze w Zabrzu płakać nie będą.

Teoretycznie Smuda nie musi odnawiać kontraktu w Amice, ale w praktyce lobby poznańskie będzie chciało by PZPN wybrał Henia.

Oczywiście dla mnie wymarzony scenariusz, to Smuda do reprezentacji, a Doktór do Amiki
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.03.2009, 11:24
Cytat:
Moim zdaniem należy już poważnie dyskutować o tym, kto powinien zostać następcą Leo Beenhakkera.
Flamengista, jeszcze Beenhakkera nie zwolnili, a i szans na awans nie straciliśmy, wygramy z San Marino i poczekamy na kolejne mecze, może znowu się coś ruszy w tej reprezentacji. Nie za szybko wybieramy następcę Leo? Swoją drogą moje osobiste zdanie na ten temat jest takie, że w Polsce nie ma fachowcy by trenować reprezentację, no chyba, że Engelo lub Janaso podobni - ale to moje zdanie...nikt nie musi się z tym zgadzać.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.03.2009, 12:10
Tak koszmarnego meczu nie widziałem od lat. Teraz już sobie przypomniałem czemu od paru lat przestałem przeżywać te mecze i staram się nie emocjonować.

Panowie Wiślacy jakie macie propozycje?

Powiem tak: Boruc powinien przestać grać w kadrze - kibicowałem mu odkąd zaczął grać w Legii, od pierwszego meczu, kiedy zastąpił kontuzjowanego Stanewa w meczu z Pogonią, przegranym 2:3 przez Legie. Później przez lata w Celticu, którym zacząłem interesować się tylko ze względu na Boruca. Cieszyłem się z jego sukcesów i było mi przykro kiedy przegrywał. Zawsze uważałem go za świetnego człowieka o twardym charakterze, ale... on sam niszczy siebie na własne życzenie. Odszedł od swojej żony i półrocznego synka, zaczął zadawać się z dziewczyną gangstera lecącą na kase, chleje na umór, zaczął jarać. To jest profesjonalny sportowiec? On ma talent i umiejętności na miare najlepszych bramkarzy świata i był jednym z najlepszych bramkarzy świata, ale już nie jest. Niestety, ale jeżeli się nie opamięta to podzieli los - Kowalczyka, który miał wszystko żeby zostać jednym z najlepszych napastników świata, a nim nie został. Jak Artur ureguluje swoje życie - wróci do Kasi i Aleksa, rzuci fajki i alkohol to droga do kadry powinna być znów otwarta - jak nie to arivederci Roma. Kiedyś Boruc będzie gorzko płakał nad swoimi czynami - wiem co mówie, bo sam wychowywałem się bez ojca i wiem że ciężko jest coś takiego ojcu wybaczyć, nawet mimo tego że się go kocha.

I proszę skończcie pisać te głupoty o Żewłakowie, ja też wolałbym żeby to był jego błąd, ale on jest niewinny. Wbrew pozorom wiele osób na tym forum, w tym również Wiślaków, lubi Boruca zapewne za jego wcześniejsze kapitalne mecze i chciałoby żeby Boruc wciąż był bramkarzem klasy światowej, bo wiadomo że to jedyny obecnie grający nasz zawodnik o którym kiedykolwiek można było tak powiedzieć. Ale prawda jest taka że przechodzi on bardzooooooo poważny kryzys i zanim się ten kryzys (który wywołał w sobie sam Boruc) nie skończy droga do kadry dla niego powinna być zamknięta.

Dalej Leo - nie jestem pewien czy powinniśmy go wyrzucić. Jeżeli Leo ma polecieć - to do kadry powinien pójść Kasperczak. I TYLKO KASPERCZAK, bo jest to trener który nawet z najgorszych piłkarzy potrafi wycisnąć wszystko i zrobić z nich przyzwoitą drużynę.

Dalej - czas starych w Polskiej kadrze minął. Grali dobrze i reprezentowali nasz kraj w kadrze przez wiele lat grając w sumie na niezłym poziomie (Krzynówek, Żewłakow i inni), ale już powinniśmy im podziękować. Te eliminacje są praktycznie przegrane, a nawet jak pojedziemy do RPA to skończy się to jeszcze gorzej niż w Korei i Niemczech. Teraz powinien nadejść czas młodych, nowych piłkarzy:
Grosickiego, Rybusa, Borysiuka, Boguskiego, Fabiańskiego, Lewandowskiego, Kokoszki, Małeckiego. NIE W PRZYSZŁYCH ELIMINACJACH, NIE ZA ROK, NIE ZA PÓŁ. TERAZ.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.03.2009, 12:17
Doktor przyjechał na zgrupowanie to niedośc że przegrywamy, to jeszzcze piłkarze (Boruc) wyjeżdzają, atmosfera się psuje - ten gośc ma jakąś niesamowitą przypadłośc że wszystko musi zepsuc
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.03.2009, 12:24
Beenhakker moglby(ale wiadomo, ze tego nie zrobi), w ktoryms z meczow towarzyskich wyprobowac ustawienie obrony: Gancarczyk, Jodlowiec, Kokoszka, Kowalczyk(trzej ostatni skoncza w tym roku dopiero 24 lata), a nie powoluje dziwnych pilkarzy z naszej ligii.
Zaczynaja sie wogole chude lata, jesli chodzi o polskich stoperow(przewidywalem to 3-4 lata temu)...na dzisiaj to mamy jedynie Zewlakowa(oczywiscie popelnil blad w ostatnim meczu, ale kto gral dobrze w tym spotkaniu?) i moze od czasu do czasu Dudke i Glowackiego. A jeszcze nie tak dawno Waldoch(ile ten facet rozegral spotkan w bundeslidze i na jakim poziomie gral...obecni kadrowicze moga tylko sobie pomarzyc o takiej karierze), Jacek Zielinski, Jacek Bak, Hajto, Klos...bylo w czym wybierac. Trzeba dac szanse Jodlowcowi i Kokoszce pokazac sie razem w kilku powaznych meczach i zobaczymy co z tego bedzie.

Mialem nadzieje, ze bedzie dymisja, ale dzisiaj Strejlau mowi, ze nie ma takiej opcji, wiec bedziemy obserwowac taka gre przez najblizsze kilka miesiecy(pewnie jeszcze jeden dobry mecz nam sie "przydarzy").

Jeszcze jedno...Leo rezygnuje z Boruca, a przeciez po EURO 2008, to powinien zrezygnowac z Krzynowka i Smolarka(poki nie znajdzie sobie klubu, w ktorym bedzie gral...bo to kolejny w ktorym siedzi na lawce). Juz nie mowie o Zurawskim, ktorego skreslil, a ktory jest w fantastycznej formie w odroznieniu od Rogera.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 30.03.2009 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.03.2009, 12:29
http://www.pilka.pl/majewski-selekcjonerem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów