The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2009, 21:57
Opel Tigra 1.4 16V-Instalacja gazowa-sekwencja
Spalanie w mieście ok 10 l.

Bzdurą jest, że nie ma mowy o włożeniu gazu(sekwencji) do 16V.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.03.2009, 23:10
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post

Kocur, ja bym Ci radził poważnie się zastanowić do kogo pojedziesz z konserwacją. Znam przypadki, gdzie przyjeżdżało do nas auto po takiej konserwacji i np. nie dało się wymienić filtra paliwa bo ktoś tak się "przyłożył" do swojej roboty. Żeby problemów potem nie było. Pozdro.
Znam zakład gdzie buce gościowi wymontowali tłumik i zamontowali jakąś parówę bo miał dobrej firmy a potem się wypierali że to nie oni ...

Różnie można trafić - ale prawda taka że konserwacje przy naszym zasoleniu zrobić raz na jakiś czas trzeba - chyba że chcesz jak Flinston zapierdzielać boso po asfalcie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.03.2009, 09:12
Kotek, od kiedy masz?

hudinho, bierz go na warsztat i sprawdzaj wszystko po kolei. Jak Ci koleś powie, że nie ma czasu na takie bzdety to pozdrów go środkowym.

Boso?
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 22.03.2009 o godz. 09:15.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.03.2009, 11:50
Czy po zalozeniu aluufelg wzrosnie spalanie
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 29.03.2009, 12:40
Zależy jakie opony dasz, i zastanów się czy to dobry wybór na nasze drogi (kilka dziurek i prostowanie, albo koronka obciążeń doważających po wyważaniu)
Odpowiedz cytując
ABG NH
Member

Od: 01.2009

Stary 29.03.2009, 12:52
Witam jestem na kupnie samochodu mam odłożone 13 tysięcy na ta chwilę . Auto chcę sprawadzić z Niemiec .Chodzi mi o Golfa 4 przejechane do 150 tysięcy , srebny lub ciemny kolor , 4/5 drzwi, oczywiście bez wypadkowy i patrząc na stronę mobile.de jadać do Niemiec za 3 tysiaki Euro jestem w stanie coś takiego przywieź ale wiem jak jest na mobile.de , że pokazane wszystk pięknie a jak się pojedzie to kaplica , nie to co na zdjęciu . Mam pytanie do osob przebywających w Niemczech albo jeżdzących w poszukiwaniu samochodu albo do pracy czy jestem w stanie tam kupić takie auto z tymi danymi co podałem w stanie na prawdę eleganckim , może być TDI do 13 tysięcy czy muszę jeszcze hajsik zbierac i poczekać aż Euro spadnie . W jakim mieście Niemieckim jest największy wybór samochodów VW ?pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.03.2009, 13:14
http://www.autohusb2b.de/cms/index.php?id=54&L=3
tu masz linka do niemieckiego autokomisu(?).mój wujek tam kupował zafirę.samochód z książką,po przeglądzie z gwarancją.tam płacisz może więcej,ale płacisz za to co kupujesz.nie za to co ci ktoś obiecał.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.03.2009, 13:20
Uzytkownicy VW, mial ktos problemy z ESP?

W Polo od wizyty w serwisie, gdy po wypadku mi blache robili, rowno 10 minut od uruchomienia silnika zapala sie kontrolka ESP Zeby bylo smieszniej zanim sie zapali, to wszystko dziala super, esp reaguje, mruga jak przycisne autko itd, więc raczej to problem komputera....
W sieci nie spotkałem się z podobnym problemem.
Ewentualnie, jeśli nikomu się to nie zdarzyło, to może ma ktoś speca od elektryki w VW?
Chodzi o najnowsze Polo
Odpowiedz cytując
justek
Junior Member

Stary 29.03.2009, 13:27
a czy w VW jest coś takiego jak kod błędów? Samodiagnostyka będąc dokładnym. Miałeś usuwane błędy w kompie po wypadku? Może któryś z czujników ucierpiał przy uderzeniu.
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.03.2009, 13:33
A ja mam tu pytanie o sprawdzone komisy, a jeszcze lepiej jakby ktoś miał do sprzedania Opla Corse w dobrym stanie, najlepiej bardzo dobrym do 6 tysiączków.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 29.03.2009, 13:40
Zależy jakie opony dasz, i zastanów się czy to dobry wybór na nasze drogi (kilka dziurek i prostowanie, albo koronka obciążeń doważających po wyważaniu)
oponki normalne male nie potrzebne mi alu do kozaczenia tylko zimowki bede mial na stalowkach a letnie na alu bo alu wyszly drozej tylko 200 zl niz komplet stalowek nowych a opony 175/80
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 29.03.2009, 23:58
Po wypadku jezdzilem przez dwa tygodnie tym autkiem i NIC
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 30.03.2009, 10:36
miba napisał(a):Wyświetl post
Uzytkownicy VW, mial ktos problemy z ESP?

W Polo od wizyty w serwisie, gdy po wypadku mi blache robili, rowno 10 minut od uruchomienia silnika zapala sie kontrolka ESP Zeby bylo smieszniej zanim sie zapali, to wszystko dziala super, esp reaguje, mruga jak przycisne autko itd, więc raczej to problem komputera....
W sieci nie spotkałem się z podobnym problemem.
Ewentualnie, jeśli nikomu się to nie zdarzyło, to może ma ktoś speca od elektryki w VW?
Chodzi o najnowsze Polo
Ja bym sprawdzil,biorac pod uwage pogode panujaca w Polsce, czy czujniki sie nie zachlapaly blotem ESP korzysta z tych samych czujnikow co ABS. Jak sie zasloni czujnik to mozna wylaczyc ESP. Poza tym, brak ESP to raczej pozytywna rzec - przynajmniej autko nie muli
**********************Open Minds Will Dominate**********************
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 30.03.2009, 17:56
No i na sam koniec kolejny raport cykl mieszany z przewaga miasta 705 km na baku jak narazie rekord srednia 6.5l/100
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 30.03.2009, 18:50
z tego co piszesz to felgi 14 ? odczuwalny wzrost spalania jest gdy masz opony o niskim profilu, spalanie nie wzrasta od zalozenia samych felg, bardziej od kapci...im wieksza powierzchnia tym spalanie wrasta, mysle ze odczuwalny wzrost przy niewielkich samochodach zaczyna sie przy srednicy 16 (oponki 205/50, 205/55)
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 30.03.2009, 19:53
no no o 14stki chodzi a o odpowiednie cisnienie w kolach zawsze dbam i sprawdzam
i Szofcio wiesz normalne opony jak na stalowki maja na to wejsc te 175/80 takze powierzchnia feli nie bedzie duza bo zakryje znacza czesc alu
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 30.03.2009 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 30.03.2009, 20:55
WiselkaMLP, jak jesteś taki świr na punkcie tego spalania to kup stalówki a wydaj więcej na opony Fuel savery, dają radę, naprawdę oszczędzaja paliwo.

miba, serwis czyli autoryzowany volkswagena?
Jeśli to najnowsze polo to czujniki mogą być kodowane.
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 30.03.2009 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.03.2009, 21:08
Potrzebuje tani warsztat który naprawi pare usterek w Oplu Astrze Głównie chodzi mi o skrzynie...(jedynka ani dwójka praktycznie nie wchodzą). Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia jaki może być przybliżony koszt naprawy?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.03.2009, 21:26
Stoczniowców - na terenie stoczni - jedziesz od Dąbia, przejeżdżasz Wisłę i od razu w prawo ślimakiem pod most i do stoczni przez bramę - ochrona wpuszcza Ople

Korzystałem, kumple korzystali - wszyscy polecają - jakość i cenę.

To są goście co pracowali w ASO Opla a potem założyli swój zakład - jako jedyni oprócz ASO mają Tech'a najnowszego np.

Specjalizacja - wyłącznie Ople
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 31.03.2009, 09:19
WiselkaMLP, jak jesteś taki świr na punkcie tego spalania to kup stalówki a wydaj więcej na opony Fuel savery, dają radę, naprawdę oszczędzaja paliwo.

miba, serwis czyli autoryzowany volkswagena?
Jeśli to najnowsze polo to czujniki mogą być kodowane.
tak, aso auto special w Modlnicy
Co znaczy, ze czujniki sa kodowane?
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 31.03.2009, 14:14
Kodowanie to wprowadzanie do sterownika numerów np. takich czujników (temat na troche dłuższą rozprawę), ale nie jestem pewien czy się tam koduje czujniki. Bardziej prawdopodobna byłaby adaptacja. Gdyby nie problemy z VCDSem to bym Ci kody błędów (o ile są) zczytał.
dj, ale to żadnej filozofii nie ma, na 90% sprzęgło siada.
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 04.04.2009, 13:09
Gdzie najlepiej założyć instalacje gazową do Forda Mondeo 2.5 v6, i jaki jest przybliżony koszt tego?

Wiem tyle, że musi być sekwencja
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.04.2009, 13:32
Bluźnisz !! Do 2.5 V6 gaz ?
Pamiętam ten dowcip - Czemu auta z silnikiem V6 z gazem nie są w dziale "uszkodzone"

Kumplowi 3.2 V6 spala po mieście 15 litrów przy dosyć ostrej jeździe - więc dbając o pedał gazu zmieścisz się w 12 - a to jest już wynik przy którym chyba gazu się nie opłaca zakładać ... Do takiego silnika to 4 tys spokojnie instalacja.
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 04.04.2009, 14:13
Zna ktoś w Krakowie jakiś tani i solidny warsztat blacharsko-lakierniczy?
Potrzebuje przemalować 3 elementy karoserii
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 04.04.2009, 14:37
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Bluźnisz !! Do 2.5 V6 gaz ?
Pamiętam ten dowcip - Czemu auta z silnikiem V6 z gazem nie są w dziale "uszkodzone"

Kumplowi 3.2 V6 spala po mieście 15 litrów przy dosyć ostrej jeździe - więc dbając o pedał gazu zmieścisz się w 12 - a to jest już wynik przy którym chyba gazu się nie opłaca zakładać ... Do takiego silnika to 4 tys spokojnie instalacja.
Generalnie to nie ja będę płacił za tą instalację, ale ja będę płacił za tankowanie i ogólne użytkowanie auta.

Jakieś godne polecenia miejsca gdzie mi założą dobrze?
Odpowiedz cytując
microsystem
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 24.04.2009, 13:57
Poleci ktoś jakiś ciekawy(tj. ekonomiczny, tani w utrzymaniu ) samochód w cenie do 20 tys ?
Myślałem o Volkswagenie Passat B5
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.04.2009, 14:02
microsystem napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś jakiś ciekawy(tj. ekonomiczny, tani w utrzymaniu ) samochód w cenie do 20 tys ?
Myślałem o Volkswagenie Passat B5
Lancia Lybra - auto z duszą. Sam Harrison Ford ją reklamował. Zobacz sobie na autocentrum co o niej piszą
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
microsystem
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 24.04.2009, 14:18
fajne wizualnie autko, ale wydaje mi się, że z częściami może być ciężko, w każdym razie dzięki za jakąś alternatywe
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2009, 14:35
Gdzie w Krk kupie tanio radio do auta ? Najlepiej uzywane,w rozsadnej cenie Nie musi byc z mp3.
Myslalem,zeby jutro podskoczyc pod hale ewentualnie na gielde,ale nie wiem czy tam cos znajde ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.04.2009, 08:30
jakbyś może chciał rodzinne auto to polecam Ci to

http://nasza-klasa.pl/allegro/auction/617764685

co do ceny można się dogadać

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów