The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2009, 20:57
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
zawodnicy z pola mieli problemy z przyjmowaniem podań, a miał to robić Boruc? Skąd pewność, że przy przyjmowaniu piłka by mu nie odskoczyła od nogi? Do tego podanie nie było na jego nogę, która ma lepszą. Więc nie rozumiem zbytnio Twojego rozumowania. Mało to razy widziałem, jak bramkarz chcąc przyjąć piłke robi gafę
Nie no , to co zrobił Borubar to parodia, gdzie nie żebym akurat miał zamiar wyżywać się na nim a i przeca zasada jest taka by nie podawać bramkarzowi piłek w światło bramki, szczególnie tak mocnych.
Jednak tej jego próby '.......nięcia' z całej siły usprawiedliwic sie nie da , szczególnie że najbliższy rywal był jakieś 10 metrów od niego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.03.2009, 20:57
zawodnicy z pola mieli problemy z przyjmowaniem podań, a miał to robić Boruc? Skąd pewność, że przy przyjmowaniu piłka by mu nie odskoczyła od nogi? Do tego podanie nie było na jego nogę, która ma lepszą. Więc nie rozumiem zbytnio Twojego rozumowania. Mało to razy widziałem, jak bramkarz chcąc przyjąć piłke robi gafę
Jesli ma sie czas, to przy takim boisku staje sie na wprost pilki i trzyma nogi blisko siebie. Jest moze 0.1% zeby pilka wpadla w takim wypadku. Musialaby przed nim nie tylko podskoczyc, ale i skrecic.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.03.2009, 21:01
hmm na youtube jest wiele filmików, gdzie bramkarze przyjmuja piłkę i kończy się to stratą bramki A to piłka odbije się od nogi, a to przeleci między nogami itp

atomek21 pierwsza zasada- nie podaje się piłki w światło bramki, więc czemu uważasz, że Żewłakow ani trochę nie zawinił?

Dla mnie to Boruc większą winę ponosi przy pierwszym golu. Tam się nie popisał. Bo albo powinien zostać w bramce, albo powinien iść do końca za piłką
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.03.2009 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.03.2009, 21:07

atomek21 pierwsza zasada- nie podaje się piłki w światło bramki, więc czemu uważasz, że Żewłakow ani trochę nie zawinił?
większość podań do bramkarzy to podania w światło bramki. wystarczyło być bardziej skoncentrowanym i nawet podskoczenie piłki nie zmusiłoby go do wyjmowania piłki z siatki. powinien odstawić Sarę i iść na odwyk od petów i alkoholu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.03.2009, 21:07
Dopóki w bramce reprezentacji nie będzie normalnego bramkarza, choćby zwykłego rzemieślnika, a nie błazna to nie mamy o czym marzyć. A już napewno nie o MŚ. Po meczu w Bratysławie ten gość nie powinien siedzieć nawet na ławce. Dramatyczny Wawrzyniak dopełniał całości. Leo też kompletnie nie panuje już nad składem. Ustalają mu go chyba dziennikarze z brukowej prasy. Lansowanie amikowych graczy typu Bandrowski to kompletne nieporozumienie. Nie wspominając już medialną mega gwiazdę, o którą bije się już chyba pół Europy, a która nie dość ,że bramki nie może strzelić to gra kompletną kaszanę. Ale nie martwmy sie. Napewno w przyszłym tygodniu warszawskie pismaki oświecą nas , że Arturkiem znowu zainteresowani są mediolańczycy, ale chyba z La Scali gdzie mógły wystapić w czapeczce z dzwoneczkami na głowie.
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.03.2009, 21:09
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
powinien odstawić Sarę i iść na odwyk od petów i alkoholu
... i hamburgerów
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.03.2009, 21:10
Trzecia bramka ewidentnie obciąża konto Żewłakowa i tylko Żewłakowa. Nie gra się bramkarzowi w światło bramki, szczególnie nie na takiej murawie. Piłka ewidentnie skoczyła przed nogą Boruca. Żeby nie było, nie jestem miłośnikiem Boruca, wręcz przeciwnie, ale nie czyńcie wielbłąda bardziej garbatym niż jest.

Z całej transmisji najbardziej podobała mi się świnka Peppa. O naszej grze się nie wypowiem, bo po co niepotrzebnie strzępić język i ryzykować bana? Beenhakkera i tak nic nie wykurzy z reprezentacji.

@RAPH, Harthausen

Powiem, że jest nadzieja, byłem dzisiaj na orliku, przed nami grali trampkarze ŁKS-u. Dieciaki na oko poniżej 10 roku życia i naprawdę fajnie z polotem piłkę klepały. Dobra technika użytkowa, dużo podań, dużo ruchu bez piłki, nikt się przed piłką nie chował a i walka była.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.03.2009, 21:10
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
większość podań do bramkarzy to podania w światło bramki. wystarczyło być bardziej skoncentrowanym i nawet podskoczenie piłki nie zmusiłoby go do wyjmowania piłki z siatki. powinien odstawić Sarę i iść na odwyk od petów i alkoholu.
to pooglądaj sobie mecze trochę lepszych zespołow, np Hiszpanii lub Anglii. Często zwracam na to uwagę, piłka jest zagrywana nawet kilka metrów od bramki, nigdy w jej światło. A jak już tak się stanie, to trener jest wściekły. VV w tym sezonie, gdy podał do przeciwnika, to myślisz, że gdzie miał podaną piłkę? Podpowiem-nie w światło bramki a i tak popełnił błąd. Aha i zazwyczaj gdy podają w światło bramki, to murawa jest równa

Nie opieraj się na naszej lidze, bo to żaden wyznacznik. Nasza ekstraklasa to taka sama padaka jak i kadra. Za takie zagranie w Olympiakosie Żewłakow dostałby niezły opieprz od trenera, tego jestem pewny

A to, że Boruc bronić potrafi, to chyba każdy wie. Gdyby nie on to na ME byłaby kicha. Facet ma jakieś prblemy i powinien jasno powiedzieć, że musi odpocząć od kadry. Gdy znów będzie się czuł na siłach, wtedy dać mu szansę (oczywiście jeśli będzie dobrze bronił w klubie)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.03.2009 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.03.2009, 21:13
Ale za to panowie z "Cafe futbol" będą mogli jutro przeżyć zbiorowy orgazm.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.03.2009, 21:14
TTJ, Twoja lojalność dla swoich jest zrozumiała i godna uznania, też mam często wybiórcze spojrzenie.
Ale bez jaj, zwalanie winy przy tej bramce na Zewłakowa to to samo, co pretensje niektórych kierowców, że drzewa koło drogi rosną i one wyskakują na drogę.
Nie prościej powiedzieć: zaspał, zlekceważył, popełnił błąd, nie docenił? Każdemu się może zdarzyć, Arturek to zwykły człowiek, żaden uebermesch, jak sobie chcecie wmawiać

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.03.2009, 21:14
Ciekaw jestem czy dziadzi Leo będzie miał jaja, żeby podać się do dymisji.
Zastanawiam się też kto mógłby go ewentualnie zastąpić. Moim faworytem jest Smuda. Boje się, ze następcą leo moze zostać jednak Engel;/
Odpowiedz cytując
helenen
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 28.03.2009, 21:17
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem czy dziadzi Leo będzie miał jaja, żeby podać się do dymisji.
Zastanawiam się też kto mógłby go ewentualnie zastąpić. Moim faworytem jest Smuda. Boje się, ze następcą leo moze zostać jednak Engel;/
Ja bym widział Jacka Zielińskiego(tego zwolnionego z Polonii) na tym miejscu.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.03.2009, 21:17
Crusi napisał(a):
A tak niektorzy na Pawelka nadawali. On to przy Borucu to jest jednak kozak, bo taka pilke by przyjal i wydryblowal tego napadziora co na niego lecial
No ba, a na dodatek nasz drugi bramkarz broni karne. Niedługo Wisła bedzie klubem, w ktorej są najlepsi polscy bramkarze.

edyta: No tak, zapomniałem, że jak Cebanu mówi po polsku, to nie znaczy, że jest Polakiem Tym niemniej... nie ma co na naszych bramkarzy narzekać
Ostatnio edytowane przez Elendil : 28.03.2009 o godz. 21:21.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.03.2009, 21:18
harthausen napisał(a):Wyświetl post
TTJ, Twoja lojalność dla swoich jest zrozumiała i godna uznania, też mam często wybiórcze spojrzenie.
Ale bez jaj, zwalanie winy przy tej bramce na Zewłakowa to to samo, co pretensje niektórych kierowców, że drzewa koło drogi rosną i one wyskakują na drogę.
Nie prościej powiedzieć: zaspał, zlekceważył, popełnił błąd, nie docenił? Każdemu się może zdarzyć, Arturek to zwykły człowiek, żaden uebermesch, jak sobie chcecie wmawiać

ależ nie, ja go nie bronię aż tak, jakby się to mogło wydawać. Pisałem wyżej, że przy pierwszej bramce się nie popisał, bo albo powinien zostać w bramce, albo do niej wyjść do końca. Pierwszy gol to jego wina. Trzecia bramka by nie padła, gdyby murawa była równa, więc to jest dla mnie usprawiedliwienie dla Artura. Co innego, gdyby murawa była idealna i odwalił taką kichę, to wtedy w 100% jego wina. A Żewłakow nie wiedział jak wygląda trawa na boisku? Po tak doświadczonym zawodniku spodziewałęm się czegoś więcej. Zawodnicy w polu nie mogli opanować prostych piłek (Lewandowski, Krzynówek, Błaszczykowski, Roger), a miał to robić Boruc?

Ja na miejscu Boruca odpocząłbym od kadry i postarał się pozbierać psychicznie.

Poza tym Wawrzyniak słabo- gdzie jest Seweryn Gancarczyk?
Roger tak jak inni, z tym, że miał asystę i piekne podanie na głowę do Sagana, który minimalnie chybił. Ale ogólnie średnio.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 28.03.2009 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
pj.patryk
Member

Od: 09.2006

Stary 28.03.2009, 21:20
Trzeci gol to jeden wielki pech. Piłka podskoczyła przed Borucem i kiks. Podobną bramkę parę lat temu straciła Anglia, też przez murawę, pechowcem był chyba David James. Druga sprawa, że nie ma co zwalać naszej przegranej za murawę, graliśmy tak fatalną piłkę, że aż się tego nie dało oglądać. Zero zgrania, walki, tylko walenie głową w mur. Z San Marino pewnie wygramy i znowu zacznie się liczenie punktów. Według mnie szanse na awans jeszcze są, ale pytam się po co mamy awansować? Żeby znowu dostać lanie od Niemców w finałach, żeby znowu pompować balonik jacy to my jesteśmy mocni a potem bummm, płacz i lament o tym jak to jest źle w polskiej piłce. Skupmy się przede wszystkim na Euro 2012. Pod tym kątem trzeba się już przygotowywać. Po nieudanej przygodzie w Austrii myślałem, że nie będę już więcej musiał oglądać Krzynówka, Żewłakowa. Z całym szacunkiem do tych graczy, ale oni już nic nowego nie wniosą. Byli na trzech imprezach i trzy razy było wielkie lanie. Pytam się jaki jest dalej sens. Co do Leo. Trener ten w mojej opini powinien już z honorem odejść po Euro. Został, jakoś to przełknołem, ale widzę, że nasz trenerio dalej dusi w sobie 4-5-1. To tego te dziwne powołania. Nie chcę się znęcać nad Benhakerem, ale jego czas już definitywnie dobiega końca.

Z niecierpliweniem czekam teraz na komentarz w mediach Janka Tomaszewskiego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

harthausen - no ale współwina Żewłakowa jest jak nic - to była taka mina i zgadzam się że przy tak pechowym 'podskoku' ,to nawet jakby próbował to przyjmować , to róznie mogło by się to skończyć - zresztą nie ma się co spinać o szczegóły - wszyscy w zasadzie dali ciała mniej bądź bardziej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Panowiem nie wiem czemu sie tak caly czas denerwujemy ze bramkarzy nie mamy Po tym bo Boruc dzisiaj odstawil(podczas meczu musialem jakos pomyslec o Emilianie) to Pawelek jest INTERNATION LEVEL!

P.S. Jestem za tym zeby Boruc zrobil sobie jeszcze jeden tatuaz...najlepiej "L" na czole...

Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.03.2009, 21:21
Boisko na którym dzisiaj chłopaki grali mecz był niegodny okręgówki. Nie dziwie sie ze w poprzednich eliminacjach na Irlandii traciły punkty solidne zespoły z Hiszpanią na czele.

Poziom organizacji gry naszej reprezentacji jest fatalny. Oddaliśmy bez walki ten mecz.

Co ten Boruc bierze ? Przecież on w ogóle nie jest skoncentrowany a na dodatek pluje cały czas jak lama.

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.03.2009, 21:21
Najbardziej szkoda chyba tych polskich kibiców, którzy dali 200 funtów, żeby obejrzeć ten spektakl....
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.03.2009, 21:25
Boisko bylo masakryczne...ale da obu druzyn..

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.03.2009, 21:27
Boruc do dietetyka. Miałby choć odrobinę samokrytyki to by już dawno się wziął za siebie.
Reprezentacja to niestety banda niedouczonych leni. Wg mnie to nawet Irlandczycy są lepiej wyszkoleni technicznie od nas. Żenada.
..
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

koker napisał(a):Wyświetl post
Boisko bylo masakryczne...ale da obu druzyn..
owszem i bramkarz Irlandii miał również takiego kisa, tyle, że piłka nie leciała w światło bramki ;}
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

no to co, zgadzamy się wszyscy:
Ogólna wujnia i padaka, Leo ma szanse pokazać, że ma jaja i podać dymisja (byłby samobójcą, kto sam z siebie rezygnuje z takiej kasy, co mu Listek w kontrakcie dał), ma przyjść Zieliński J. z Polonii Wawa, reszta leśnych dziadków z Miodowej na wczasy w okolice Psiego Pola, ma być lepiej i uczciwie, ma się zacząć od nowa.
Tylko , że Leo zostania , w najlepszym (najgorszym ?) przypadku zastąpi go złotousty wąsaty a reszta pozostanie taka, jaka jest do tej pory.

Dobrze, że jest Wisełka, można nie przejmować się sprawami mniej ważnymi

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.03.2009, 21:29
Taaaa, wszystkiemu winna nierówna murawa. A w Bratysławie, czyli w poprzednim meczu eliminacji co było nierówne dla Boruca ? Facet położył nam już drugi mecz pod rząd ! 0 pkt. w 2 ostatnich meczach ! Po jego pajacowaniu w bramce. Nie atatkowany przez nikogo powionien piłkę przystopować, ale jak się jest Borucem to za trudne do zrozumienia. Może myślał o kolejnym tatuażu od lewego tym razem ucha po ....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.03.2009, 21:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Taaaa, wszystkiemu winna nierówna murawa. A w Bratysławie, czyli w poprzednim meczu eliminacji co było nierówne dla Boruca ? Facet położył nam już drugi mecz pod rząd ! 0 pkt. w 2 ostatnich meczach ! Po jego pajacowaniu w bramce. Nie atatkowany przez nikogo powionien piłkę przystopować, ale jak się jest Borucem to za trudne do zrozumienia. Może myślał o kolejnym tatuażu od lewego tym razem ucha po ....
tak położył nam już drugi mecz pod rząd-to fakt. A ile wybronił? Już nie pamiętasz jak uchronił nas przed kompromitacją w 3 meczach na euro?
Na euro wszyscy grali chujnie i tylko Artur nam trzymał wyniki. Teraz Artur grał chujnie, tylko szkoda, że nie było kogoś takiego, co by wybronił nas z tej padaki. Boruc ochronił piłkarzyków przed większą kompromitacją, czemu oni teraz nie mogli mu się odwdzięczyć i wygrać tego meczu?

Nie chce mi się za bardzo szukać, ale chyba przeszukam archiwum i poczytam opinie o Borucu podczas euro :]
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.03.2009, 21:36
Leo sam nie poda się do dymisji. Za dużo by stracił. Kontrakt jest za wysoki... Holender czeka, ąz Lato straci cierpliwość...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 28.03.2009, 21:46
Orientuje się ktoś ile eurasów taki nasz piłkarzyk X czy Y dostaje za grę w meczu reprezentacji czy sam przyjazd na zgrupowanie?
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 28.03.2009, 21:48

Nie chce mi się za bardzo szukać, ale chyba przeszukam archiwum i poczytam opinie o Borucu podczas euro :]
jeśli chcesz szukać w naszym archiwum to szkoda fatygi, za wiele pochwalnych wpisów za cholerę nie znajdziesz
na Waszych też nie warto, choć wynik poszukiwań będzie a rebours .
Zawodnik zbyt przypisany do konkretnego klubu, to automatycznie ustawia sympatie.
O drugiego Lubańskiego, docenianego przez wszystkich ciężko , prawie niemożliwe. Przecież nie Boniek

Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.03.2009, 21:49
Panowie ****a litości. Jeżeli trzecia bramka to wina Żewłakowa, to już nie wiem co mam myśleć. Od bramkarza, nawet na poziomie trampkarzy, można chyba wymagać żeby potrafił kopnąć zmierzającą w jego kierunku piłkę. Co z tego, że przed nim skozłowała? Pierwszy raz w życiu jest na boisku żeby być czymś takim zaskoczony. Nie wspomnę o tym, ze ta gruba menda zawaliła pierwszą bramkę.

Świadomie oglądam mecze naszej repry mniej więcej od MŚ w Meksyku w 86 r. Mieliśmy od tamtego czasu różnych bramkarzy, zdarzało się im zawalać bramki. Nigdy jednak nie pamiętam, żeby w meczu o punkty ktokolwiek zrobił choć jeden taki błąd, jak gruby w meczu ze Słowacją i dzisiaj. Wielka gwiazda spod znaku Big Maca grzebie szanse repry drugi mecz z rzędu, popełniając drugi raz z rzędu błąd z którego śmiać się może cały świat. Dla tego faceta nie powinno być już nigdy miejsca w reprze, podobnie jak na ławce trenerskiej nie powinien się już pojawiać napinacz z Holandii.
:/
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.03.2009, 21:49
ToTylkoJa - troche śmiać mi się chce jak Ciebie czytam, sorry ale przyje** się do tego euro08 jak nie wiem co, ile meczy Boruc wybronił ? co Ty chrzanisz do jasnej cholery, owszem na Euro bronił super, ale Polska i tak zremisowała jeden mecz z 3 !! Nie mówię, że to jego wina, bo raczej jego partnerów, ale te parady nic kompletnie nam nie dały ! zresztą, przy 20 czy iluś strzałach cięzko nie popisać się paroma ladnymi obronami
Pogadajmy o faktach gdzie zawala nam drugi ważny mecz !

Mam nadzieje, że zmieni się trener

Postawi na Kuszczaka, S.Gancarczyka, Jelenia, Wichniarka, Żurawskiego, Grosickiego, Małeckiego, zaryzykuje tego młodego Salomona ..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów