The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 22:17
Tak dla zmiany tematu... Z Brozkiem jest calkiem niezle okazuje sie. Na oficjalnej Skorza mowi, ze najpewniej nie trzeba bedzie zadnej operacji, Pawel kazdego dnia cwiczy coraz mocniej i moze wrocic do gry jeszcze tej wiosny.
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.03.2009, 22:20
Dla mnie Frankowski to jeden z wielu dobrych piłkarzy, którzy grali w Wiśle i tyle... ani legenda, ani judasz... i gdybym był nim to w meczu z nami bym nie zagrał... ale pewnie zagra, pyknie nam nie daj Boże bramkę honorową przy wyniku 5:0 to se może nawet, ale nie daj Boże przegramy, to Ci którzy mu teraz pięty całują pojadą z Nim równo...

aha, a tak przy okazji to zgody z Jagą już NIE ma, więc nie wygłupiać się tekstami, że Wisła&Jaga, bo to tak jakby ja pisał, że T....&Aga (czyli moja była dziewczyna,przyjaciółka...)... Zdania nam się poróżniły i tyle... szanować się trzeba...
Ostatnio edytowane przez SB : 26.03.2009 o godz. 22:22.
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.03.2009, 22:22
masada napisał(a):Wyświetl post
ja tylko pomimo najszczerszych starań nie potrafię pojąć jednego: dlaczego ta tajemna wiedza, do której się odwołują krytycy Franka nie może zostać tu upubliczniona?
A ja ci powiem dlaczego.

Wyobraź sobie że widzisz post człowiek który mówi że w szatni po meczu Z PAO była bójka, z aodpuszczenie tego meczu. Że Frankowski z Uche odpuścili mecz bo chcieli wyjechać za granicę, bo mieli kontrakty już nagrane, że Franek szantażował Cupiała, przyszedł do niego dopłacił z własnej kasy i dopiero pozwolili mu wyjechać a do tego wypiął się specjalnie na kibiców w Wodzisławiu po meczu który to również odpuścił, bo wiedział że odchodzi i w ogóle to Frankowski zjada koty....

Co o kimś takim myślisz? Uwierzysz mu. A na poparcie tej tezy ma: "Tak słyszałem".

Większy efekt jest jak mówisz coś takiego do kolegów, ci mówią to dalej i powstaje legenda.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 26.03.2009 o godz. 22:25.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.03.2009, 22:26
palikot napisał(a):Wyświetl post
masada- Widze ze słabo doinformowany jesteś Krytycy Franka trąbią o tym od 3 lat... wystraczy się zainteresować.
Ty kolego nie strugaj kumatego, tylko powiedz w takim razie które wyjaśnienia na postawione tu zarzuty z wyjątkiem odejścia w niewłaściwym momencie Cię nie przekonują

odrzucam wyjaśnienia typu "wiem cośm czego nie wiesz ty, ale nie powiem" bo to powoli staje się żałosne

a jeśli nie zostały postawione, to podbijam pytanie: czemu do k.. nędzy nie zostały?
Odpowiedz cytując
L-R
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 27.03.2009, 00:39
Do niektórych widzę że można jak grochem o ścianę... ale cóź, takich ludzi nie brakuje...

Mam pytanie i propozycję dla tych, którzy nadal darzą Franka wielkim szacunkiem, może w czasie najbliższego meczu z Jagą widzicie jakiś sposób na zamanifestowanie naszego sprzeciwu przeciwko lżeniu jednego z największych piłkarzy naszego klubu a zarazem wyrażene naszego uznania jego dokonań?
Ostatnio edytowane przez L-R : 27.03.2009 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.03.2009, 00:57
L-R Powiedz mi na jakim meczu ktoś lzył z Frankowskiego?
Odpowiedz cytując
L-R
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 27.03.2009, 01:17
choćby na tym, gdy powieszono transparent na którym nazwano go judaszem. Chyba że się czepiasz terminologii, to faktycznie może masz rację, ale użyłem tego czasownika bo nie chciało mi się wymyślać jakichś bardziej konkretnych określeń odnoszących się do zachowań części kibiców względem Frankowskiego.

Problem w tym że spora część tych zachowań nie miała na celu wyrażenia czyichś prywatnych odczuć (każdy jest wolny i może myśleć co chce) ale niejako wkładała zdanie wąskiej grupy osób w usta ludzi którzy myślą inaczej. Pamiętam jak raz byłem na C i gość z gniazda pociągnął: Franek Franek do Hiszpanii! Fakt że wcześniej powiedział że jeśli ktoś ma inne zdanie to nie musi skandować tego hasła (zresztą świetnie zareagował wtedy sektor D wygwizdując to hasło), ale po tym klopsie nie dostał megafonu nikt kto by rzucił np: Franek Franek łowca bramek!

jeśli Twój nick odnosi się do liberalnych poglądów pana Palikota, to powiedz mi gdzie tu była uwzględniona wolność osób, które mają inne poglądy niż skwk?

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2009, 01:27
A czemu nikt nie dał megafonu temu kto chciał krzyknąć: "Kukiełka, Kukiełka, królem siodełka" ?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.03.2009, 07:11
Guli napisał(a):Wyświetl post
darotsok co Ty gadasz Przecież to nie skwk zerwało zgodę z Jagą Zgodę zerwali Ci co ją zakładali.
Puszek UW też nie myl z skwk bo to wbrew pozorą osobne instytucje. Po co ta cała szopka na forum z tłumaczeniem Franka Niektórzy go nienawidzą przez to jak się zachował, inni jak widać go lubią.. Tylko co miało na celu odgrzewanie śmierdzącego kotleta Bo chyba nie to żeby kibiców zjednoczyć a wręcz przeciwnie. Ja nie jestem za podziałami ale cały ten temat Franka gdzie opowiada swoją wersję jest niesmaczny bo nie ma kontrastu z drugą stroną. Nie zdziwił bym się jakby Sobol mu lutną..
No właśnie teraz kontakt (może lepiej niż kontrast) z drugą strona ma.
Nie na rękę Tobie i "prawdziwym kibicom" (czyli grupie tak się nazywających), że się Franek odzywa i komentuje, opowiada jak było -> koniec "tajemnicy" skWK.
Możecie oczywiście pisać, że Franek kłamie tak jak możecie uważać, że Ziemia jest płaska i stoi na 4 żółwiach.
Pojawienie się Frania na forum i jego wyjaśnienia mogłyby zjednoczyć kibiców, nie przez to że wszyscy uznaliby go za legendę czy pokochali albo wręcz przeciwnie, a przez wyjaśnienie spraw do końca i zakończenie tematu raz na zawsze. Do tego jednak trzeba słuchać drugiej strony, a nie tylko swojego zaślepionego gdakania -> tyle w temacie dzielenia kibiców.

PS. ściągnij sobie Firefox-a - on sprawdza pisownię, bo od Twojej zęmby bolom
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 27.03.2009, 07:51
Najbardziej mnie śmieszy wytykanie PRAWDZIWYM KIBICOM przez "prawdziwych kibiców" ich prawdziwości. A bekę już mam z ludzi, którzy piszą podobne rzeczy do "Kto to jest w ogóle K.", a następnie jakieś wyzwiska czy bezpodstawne zarzuty w Jego kierunku. Nie wycierajcie sobie Tą osobą dupy bo nie dorastacie Jej do pięt. Jeżeli już coś masz powiedzieć to powiedz to w cztery oczy.
Tak tak SKWK złe, niedobre i napewno kłamie. Za to pan Tomasz (niegdyś mój idol) pisze prawdę i fakty przedstawione przez niego są na 100% prawdziwe. Bo to napisał czy powiedział były piłkarz-gwiazda Wielkiej Wisły Kraków.

tyle ode mnie. tylko żeby Wam żyłka nie pękła. pozdrawiam
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.03.2009, 08:14
100% poparcia wypowiedzi powyżej. Lepiej juz nie dyskutować skoro nie ma z kim tego robic.
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.03.2009, 08:31
spartan napisał(a):Wyświetl post
Popadliśmy w jakąś piramidalną manię wierności
Ja bym to nazwał "kompleksem starszego brata" albo "paranoją maniakalną".

Ciekawe dlaczego jechaliście po Smudzie jak po łysej kobyle w momencie niepowodzeń gdy go zwalniali? Nie odchodził bo miał takie widzimisie, tylko go wyrzucano z klubu. Pamkiętajcie tylko, że wśród polskich trenerów to właśnie Smuda miał do Wisły największy sentyment i nie ukrywał swojego doń przywiązania.

Jeździcie po ludziach i sami nie wiecie za co. Wystarczy, że człowiek odejdzie w trakcie sezonu

DYRU napisał(a):Wyświetl post
Nie wycierajcie sobie Tą osobą dupy bo nie dorastacie Jej do pięt.
Pamiętaj że życie to nie tylko ulica i stadion
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.03.2009 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Kubi
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.03.2009, 08:44
a Ty pamietaj ze internet nie jest anonimowy i nie jest trudno dojść do pewnych rzeczy
Wiem, że sie nie zmienie - sumienie mam czyste
Nowa Huta - w tej dzielnicy zawsze wierzyć bedę w Wisłe!

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 27.03.2009, 08:47
Kubi napisał(a):Wyświetl post
a Ty pamietaj ze internet nie jest anonimowy i nie jest trudno dojść do pewnych rzeczy
daj wiarę że anonimowy nie jestem
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 27.03.2009, 08:48
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj że życie to nie tylko ulica i stadion

tak życie to przede wszystkim internet !!!
Najpierw zobacz czego temat dotyczy, a potem dyskutuj i do czego nawiązywałem. uważam, że jeżeli cytujesz moją wypowiedź to wiesz o czy mówię.
Wiesz ja jak chcę komuś przekazać swoje poglądy, a mam możliwość to robię to osobiście a nie za pomocą telefonu, maila czy forum. No ale to już kwestia moim zdaniem wychowania i trzymania się pewnych zasad.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez DYRU : 27.03.2009 o godz. 08:51.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.03.2009, 08:50
element napisał(a):Wyświetl post
SKWK reprezentuje całkowicie inny poziom. I z pewnością nie poziom zgód, układów czy kos.
.
a czy Forza Wisła nie jest redagowana przez ludzi związanych z SKWK?

proszę o odpowiedź
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 27.03.2009, 09:02
DYRU napisał(a):Wyświetl post
tak życie to przede wszystkim internet !!!
Najpierw zobacz czego temat dotyczy, a potem dyskutuj i do czego nawiązywałem. uważam, że jeżeli cytujesz moją wypowiedź to wiesz o czy mówię.
Wiesz ja jak chcę komuś przekazać swoje poglądy, a mam możliwość to robię to osobiście a nie za pomocą telefonu, maila czy forum. No ale to już kwestia moim zdaniem wychowania i trzymania się pewnych zasad.

pozdrawiam
Ustosunkowałem się do Twych zasad, poszedł priv i czekam na propozycje.

Pozdro 1200
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 27.03.2009, 09:22
A w temacie dobrze poinformowanych. Pamiętasz kto widział już podpisującego kontrakt Jodłowca? To taki zupełny O-T.
tylko jedno zdanie nie będę wchodził w polemikę.

Tak SKWK napisało Jodłowiec na 99% (nie 100%) w Wiśle. Gromy spadły gdy się okazało, że jednak nie przyjdzie. Minął pewien czas i usłyszeliśmy już nie od SKWK ale innych źródeł i samego piłkarza:

Cytat:
Obrońca Polonii Warszawa, Tomasz Jodłowiec był latem bliski przejścia do Wisły Kraków. Transfer został jednak zablokowany przez właściciela stołecznego klubu, Janusza Wojciechowskiego.

Właściwie to byłem już z Wisłą dogadany. Wszystko szło zgodnie z planem, gdy właścicielem mojej karty był pan Drzymała. Kiedy sprzedał ją panu Wojciechowskiemu, to zapadła jednoznaczna decyzja, że Polonia nie będzie wzmacniać konkurenta w walce o mistrzowski tytuł. I choć pakowałem się już na wyjazd do Krakowa, to musiałem zostać w Polonii - wspomina piłkarz w rozmowie z "Przeglądem Sportowym".
to tak w kwestii dobrze poinformowanych.
dalej nie dyskustuję
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
FLAMES
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 27.03.2009, 09:36
Guli napisał(a):Wyświetl post
darotsok co Ty gadasz Przecież to nie skwk zerwało zgodę z Jagą Zgodę zerwali Ci co ją zakładali.
Puszek UW też nie myl z skwk bo to wbrew pozorą osobne instytucje. Po co ta cała szopka na forum z tłumaczeniem Franka Niektórzy go nienawidzą przez to jak się zachował, inni jak widać go lubią.. Tylko co miało na celu odgrzewanie śmierdzącego kotleta Bo chyba nie to żeby kibiców zjednoczyć a wręcz przeciwnie. Ja nie jestem za podziałami ale cały ten temat Franka gdzie opowiada swoją wersję jest niesmaczny bo nie ma kontrastu z drugą stroną. Nie zdziwił bym się jakby Sobol mu lutną..
Guli , zgode zrywali ci co ja zakladali Ty chyba niepowarzny jestes i sam nie wiesz co piszesz .Wiesz kto ja zerwal ? Zerwali ja ludzie ktorzy nie mieli nawt tyle lat ile ta zgoda trwala a ty piszesz ze ci co ja zakladali hahahahah dooobre . Sory za rozmycie ale krew czlowieka zalewa jak czyta takie rzeczy
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.03.2009, 10:32
FLAMES napisał(a):Wyświetl post
Guli , zgode zrywali ci co ja zakladali Ty chyba niepowarzny jestes i sam nie wiesz co piszesz .Wiesz kto ja zerwal ? Zerwali ja ludzie ktorzy nie mieli nawt tyle lat ile ta zgoda trwala a ty piszesz ze ci co ja zakladali hahahahah dooobre . Sory za rozmycie ale krew czlowieka zalewa jak czyta takie rzeczy
Tylko, że G. chodziło raczej o to, że zgodę zakładali chuligani i to chuligani ją zerwali ( i nie chodzi o konkretne osoby, tylko o grupę kibiców). Żeby o tym wiedzieć nie trzeba być prze kumatym, wystarczy pomyśleć.
Odpowiedz cytując
__Cobra__
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2009, 11:26
To nie temat o Tomku więc przerywnik

ostatnio temat Mijailović na testach w FC Koeln

Pewnie ogladali na YT te filmiki mysle ze sklecił je menadzer Nikośa

http://www.youtube.com/watch?v=Bip-O...e=channel_page
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 27.03.2009, 11:59
PvD napisał(a):Wyświetl post
tylko jedno zdanie nie będę wchodził w polemikę.

Tak SKWK napisało Jodłowiec na 99% (nie 100%) w Wiśle. Gromy spadły gdy się okazało, że jednak nie przyjdzie. Minął pewien czas i usłyszeliśmy już nie od SKWK ale innych źródeł i samego piłkarza:

to tak w kwestii dobrze poinformowanych.
dalej nie dyskustuję

Zdanie o Jodłowcu miało na celu wyłącznie jedno. Pokazanie, że coś co wydaje się pewne, wcale pewnym być nie musi.
Nikt Ci kłamstwa nie zarzucił. Zresztą chyba wystarczająco wiele razy rozmawialiśmy, żebyś nie musiał mnie o nie podejrzewać.

TSWojtas napisał(a):Wyświetl post

Myśle że konflikt jakis powstaje tu na forum dotyczy przedewszyskim 1 i ostatniej z tych postaw które opisałem. Pierwsi nie chcą by na meczu z Jagą bluzgano na Franka , ostatni nie chcą by witać go jak Legende.I według mnie obie te grupy mają racje - trzeba to po prostu wypośrodkować i przywitać go tak jak reszte piłkarzy Jagi czyli brawami i zająć sie Naszym ukochanym klubem .

Wszyscy jesteśmy Wiślakami a to że róźnimy sie w różnych sprawach to normalne - grunt żeby umieć sie dogadać.

Jestem w SKWK

Pozdrawiam
Niech to co napisał Wojtas każdy sobie dobrze wbije do głowy..
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.03.2009, 12:27
__Cobra__ napisał(a):Wyświetl post

Prawda jest taka, że na boisku, był to nasz najlepszy lewy obrońca od lat. Szkoda, że go już z nami nie ma. Świetna technika użytkowa, zadziorność, szkoda tylko, że często "gubił" krycie przeciwnika i lubił zrobić coś głupiego.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.03.2009, 12:31
Nie będę wchodził z Tobą w dyskusję, mam tylko jedną uwagę:
- z takimi tekstami, to możesz sobie wyjeżdżać do własnych dzieci.
Sam postawiłeś się poza nawiasem ludzi, z którymi warto dyskutować. Bez odrobiny szacunku i uznania czyjegoś prawa do posiadania własnego zdania nie można nawet marzyć o dyskusji.
Żeby pouczać kogokolwiek w ten sposób musiałbyś mieć jakikolwiek autorytet.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 27.03.2009, 12:41
Dzieci, człowieku z czerwonym podpisem daruj sobie z wiadomych względów bo widzę, że ci ciśnienie skoczyło..
A w kwestii merytorycznej:
Gdzie wg. twojej opinii widać brak poszanowania czyjegoś zdania w tym co napisał TSWojtas a co ja podkreśliłem? Otóż właśnie On a za nim ja nawołujemy do wypośrodkowania i próby osiągnięcia kompromisu. Ale żeby to zauważyć trzeba tego chcieć....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Boba_Fett
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 27.03.2009, 12:50
Nie, no koledze Wolfy'emu chyba się poplątały imponderabilia

>Żeby pouczać kogokolwiek w ten sposób musiałbyś mieć jakikolwiek autorytet

Rozumiem, że szanowny Pan "Inkwizytor" ma akurat TAKI autorytet, że JEMU wolno innych pouczać....
wybacz, ale mam co do tego poważne wątpliwości

mało tego...czy ja wyczuwam na forum zawoalowane groźby?
widać, że prezentujecie tu nie ruch kibicowski, ale...kibolski. A to już jest śmieszne.

Kolega Spartan zajął postawę "złotego środka" (akurat uważam, że sprawa szacunku do Pana Frankowskiego nie podlega dyskusji). I został za zbesztany.....

Panowie, dorośnijcie!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.03.2009, 13:06
Dzieci, człowieku z czerwonym podpisem daruj sobie z wiadomych względów bo widzę, że ci ciśnienie skoczyło..
A w kwestii merytorycznej:
Gdzie wg. twojej opinii widać brak poszanowania czyjegoś zdania w tym co napisał TSWojtas a co ja podkreśliłem? Otóż właśnie On a za nim ja nawołujemy do wypośrodkowania i próby osiągnięcia kompromisu. Ale żeby to zauważyć trzeba tego chcieć....
Ja tam nie wiem, może jakoś dziwnie mnie nauczono, ale stwierdzenie niech ktoś coś sobie "WBIJE DO GŁOWY" raczej do łagodnych, pozytywnych i miłych nie należy ...

Więc nie dziw się, że ktoś reaguje agresjąna coś co ma wydźwięk "agresywny" ...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2009, 13:37
http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.h...-swojej-zdrady

WP szybko wywęszyło sprawę na forum...
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.03.2009, 13:45
__Cobra__ napisał(a):Wyświetl post

Kogo jak kogo, ale tego wariata to z chęcią znowu bym w Wiśle zobaczył ), zwłaszcza teraz kiedy mamy deficyt na obrońców.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2009, 13:46
Dobry piłkarz z niego pod względem umiejętności. Pod względem psychiki jedno słowo- idiota.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów