The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Guli
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 19:58
darotsok co Ty gadasz Przecież to nie skwk zerwało zgodę z Jagą Zgodę zerwali Ci co ją zakładali.
Puszek UW też nie myl z skwk bo to wbrew pozorą osobne instytucje. Po co ta cała szopka na forum z tłumaczeniem Franka Niektórzy go nienawidzą przez to jak się zachował, inni jak widać go lubią.. Tylko co miało na celu odgrzewanie śmierdzącego kotleta Bo chyba nie to żeby kibiców zjednoczyć a wręcz przeciwnie. Ja nie jestem za podziałami ale cały ten temat Franka gdzie opowiada swoją wersję jest niesmaczny bo nie ma kontrastu z drugą stroną. Nie zdziwił bym się jakby Sobol mu lutną..
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.03.2009, 20:00
Dużo już było i jest napisane na ten temat, mam wrażenie że argumenty i jednej i drugiej strony są tak jak by niekompletne. Nigdy nie dowiemy się w 100% jak było naprawdę bo sądzę że tego chyba teraz już nie wie sam P. Frankowski. W ogóle nie ma sensu wałkować ten temat bo już nic nie da się zmienić.
Już zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy Frankowskiego tak samo jak będą zwolennicy i przeciwnicy zerwania zgody z Jagiellonią.

P. Frankowski na pewno popełnił błąd myślę że ma tego całkowitą świadomość ale nawet gdyby pożegnał się z nami i odszedł "normalnie" to i tak nie został by prawdziwą legendą.
Bo legendą może zostać ktoś kto jest z klubem na dobre i na złe MIMO WSZYSTKO.

Piłkarze w Polsce zarabiają kosmiczne pieniądze w porównaniu ze zwykłym społeczeństwem, więc brednie że zagranice wyjeżdżają za chlebem i zapewnieniem bytu rodzinie są przesadzone bo tutaj i tak mają większe szanse niż inni. Według mnie jest to czysta chęć zrobienia naprawdę dużej kasy chodź zdobycia umiejętności pewnie też. Więc reasumując ten wątek nigdy żadną legendą Wisły nie pozostanie ani Błaszczykowski, Żurawski czy Kosowski. Pozostać po nich może tylko miłe wspomnienie tak samo jak i po Frankowskim i mimo że odeszli w innym "stylu" to efekt jest ten sam i nikt z nich nie miał tak naprawdę w sercu Białej Gwiazdy bo gdyby tak było to nie pociągało by ich zagranice. Bo gdy ja mam coś w sercu to do tego dążę a nie uciekam gdzieś indziej przed tym więc też tak to rozumiem.

Myślę że pan Frankowski powinien nam zostać po prostu obojętny jak każdy z piłkarzy którzy opuścili Wisłę z własnej a nieprzymuszonej woli.
Na pozostanie legendą mają szanse tacy piłkarze jak Małecki a co zrobi w przyszłości to też się okaże.
Brożek też by był dobrym materiałem na legendę ale sam wie że wyjazd jest nieunikniony więc też zbędne było by gadanie że w sercu ma tylko Wisłę bo jak tak jest to by tu został do tego momentu kiedy jest to możliwe.
Ostatnio edytowane przez WzT : 26.03.2009 o godz. 20:03.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.03.2009, 20:03
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Jagę wam na zawsze zapamiętam).
Zapamiętasz to że po zerwaniu zgody gdy Jagiellonia przyjechała na Reymonta SKWK z własnej kieszeni wystawiła catering fanom Jagiellonii by Ci mogli się czegoś napić i zjeść coś gorącego na koszt SKWK?

Czy też o tym nie wiesz?

Za to wiemy wszyscy od dziś że to SKWK decyduje o zgodach i kosach.

Za niedługo SKWK będzie też winne Bitwie pod Grunwaldem.

PS.
Przed napisaniem podobnej durnoty zalecam wpierw się dowiedzieć o najprostszych sprawach bo o takich rzeczach byle fan Legii czy Cracovii wie.
Ostatnio edytowane przez element : 26.03.2009 o godz. 20:15.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2009, 20:06
Kurt napisał(a):Wyświetl post
wrabcze ale to Ty masz potrzebę coś udowadniać. Skoro to takie proste to zrób tą ankiete napisz do zaprzyjaźnionej drukarni, kup papier. Chłopie z takimi kontaktami co to za problem?
Nie chce Ci się biegać po sektorach zatrudnij pięciu chłopaków zapłać im po 40-50 zł. I oni już to rozniosą z kolegami po pilnujesz czy ludzie wrzucają i dawaj.

ja niczego nie musze udowadniać ja jestem w stanie przewidzieć wyniki, bo mam oczy i uszy otwarte na "głos stadionu"

chciałbym tylko żebyście w końcu dostrzegli, że wiele Waszych opinii, postulatów czy wyroków ustalanych na spotkaniu rozmija się z wolą większości....

Amen
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Od: 11.2007

Stary 26.03.2009, 20:14
ale spotkania te nie sa tajemnica, wstep otwarty nawet dla nie czlonków skwk, kazdy moze przyjsc i powiedziec co mu na duszy lezy, naprawde nikt nikogo nie bije, nie krzyczy
Wisła nie spi, Wisła czuwa
========================================
"I myślisz, że mnie znasz?
Że jestem jedną z papierowych gwiazd?
W Internecie możesz pluć mi w twarz?
A gdy cię widzę – milczysz, udając głaz."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.03.2009, 20:16
Przydałoby się trochę dystansu i oceniajcie ludzi za całokształt a nie tylko za to co dla Was wygodne.
Ale to się tyczy obu stron sporu.
Ja od razu zaznaczam że nie uważałem ani nie uważam Franka za judasza, nigdy nie miałem zamiaru go lżyć itp ale jego odejście/ucieczka niestety przejdzie do historii naszego klubu, bo poza Cleberem, gdzie tu akurat sprawa jest o tyle inna że wszystkim(w sensie i włodarzom i piłkarzowi) to było na ręke , to takiego numeru nie odwinął nikt, tak przez ostatnie 10 lat jak i pewnie wcześniej.

Ja wszystko rozumiem ,piłkarze przychodzą, odchodzą - chcą posmakować czegoś innego/dorobić grosza - szczególnie na zakończenie kariery -tu pełna zgoda....Tyle że nikt nie robi tak że sezon trwa,w niedziele jeszcze w barwach Wisły, a w poniedziałek już w Hiszpanii a klub zostaje z nieopierzonym Brożkiem i Garbatym ściągniętym za 5 dwunasta.
Od zmian klubów są okienka i nawet Kosa,Dudka czy Uche to respektowali.

Więc jak piszecie że to wszystko w 100% jest cacy, to proszę czekam na przykłady , kto w erze TF chociażby, żeby nie cofać się dalej, tak postąpił, z kilkudziesięciu ,jak nie więcej graczy, którzy się przez nasz klub przewinęło.I proszę podać jakikolwiek inny przykład niż Clebera.

I tu jest pies pogrzebany ,szczególnie że akurat Franek był chyba ostatnim po którym można się było czegoś takiego spodziewać.

Dlatego pełna zgoda - 'judaszowanie' itp ,wd mnie nie przystoi ,bo trzeba zrozumieć drugą stronę, w tym przypadku Franka , w którym coś pewnie pękło po Atenach i jak nadarzyła się okazja to zrobił wszystko by z niej skorzystać.

Ale trzeba też zrozumieć ludzi którym to się nie podobało - i powtarzam, nie samo odejście - gdzie odejść to .......one prawo każdego piłkarza ,nie nawet styl - ale zupełnie nieodpowiedni czas, bo wd mnie piłkarz ma też obowiązki i do jego obowiązków należy nie zostawianie klubu z dnia na dzień.Tak jak i klub ma swoje obowiązki - np. płacenie kontraktu zawodnikom którzy są przez długi czas niezdolni do gry.

To tyle z mojej strony i proszę nie traktujcie tego postu jak kolejną wymianę ciosów.
Ja jestem za tym żeby sprawę zakończyć i traktować Franka z kultura, tak tu, jak i na ulicy czy stadionie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.03.2009 o godz. 20:20.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.03.2009, 20:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Od zmian klubów są okienka i nawet Kosa,Dudka czy Uche to respektowali.
Okienko trwa od rozpoczęcia do zakończenia. Nie tylko w środku.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.03.2009, 20:21
NIe twiedzę że SKWK zerwało zgodę z Jagą . Z tym że to chyba nie ten temat i nieotrzebne rozmywanie a o bana się nie proszę.

element
.."dyskutuj z takimi..." ? Jakimi ? W czyim imieniu wisiało płótno o judaszu? I kto je powiesił ?Na pewno nie w moim i baaardzo wielu kibiców . Pomyślał ktoś o tym

"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień..."
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 29.03.2009 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.03.2009, 20:23
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Okienko trwa od rozpoczęcia do zakończenia. Nie tylko w środku.
No ok , chodziło mi że nie w trakcie sezonu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 20:26
Ok.

A co do Clebera..., Tomasz Frankowski pisał o tym jego spotkaniu z Cleberem w galerii. Średnio mi się podobało to, że zdecydowano się na niego nie stawiać.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2009, 20:27
kiedys ktoś pisał coś o nie kumatych, zeby im pomagać. Ale jak można sie nie w****ić czytajac, że: SKWK zbiera do puszki i że SKWK decyduje o zgodach. Taka jest wasza kumatość niestety. I jak chcecie coś pisać, już nie mówiąc o decydowaniu, to najpierw zagłębijcie się troszeczke w znajomość ruchu kibicowskiego.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.03.2009, 20:28
NIe twiedzę że SKWK zerwało zgodę z Jagą tylko że zainicjowało cały konflikt mieszając się w nie swoje sprawy.(tak czy nie może się mylę , w przeciwieństwie do niektórych , zainteresowani wiedzą o czym mowa ). Starych Jagiellończyków też znam i swoje wiem . Z tym że to chyba nie ten temat i nieotrzebne rozmywanie a o bana się nie proszę.

Tak, mylisz się. SKWK nie zainicjowało żadnego konfliktu. Następna bujda.
Od takich spraw są inne grupy kibicowskie na Wiśle. SKWK nie ma tu nic do gadania
SKWK reprezentuje całkowicie inny poziom. I z pewnością nie poziom zgód, układów czy kos.
Rozpierdala mnie to że ktoś może nie wiedzieć tak prostych rzeczy, ktoś kto się nie interesuje piłką wie jak to działa.
Dodam więcej, gdyby to od SKWK zalezało zgoda z Jagą z pewnością nie zostałaby zerwana.
Z tymi puszkami też nie trafiacie obrażając się jak małe dziecko "a nie dam im do puszki bo mi dokuczyli". to puszki Ultra Wisły, nie SKWK. Wrzucacie na rozwijanie ruchu kibicowskiego na Wiśle i po to aby cała Polska i europa patrzyła na nasze trybuny z podziwem i uznaniem. Robimy to przede wszystkim dla siebie a przy okazji inne ekipy, także spoza Polski biorą z nas przykład i stawiają nas jako wzór do naśladowania.
Puszki SKWK są w razie zbierania na zgody (bo to oni muszą wszystko zorganizować) bądz podczas róznego rodzaju akcji charytatywnych.

Tyle, bo zbaczamy z tematu.
Ostatnio edytowane przez element : 26.03.2009 o godz. 20:48.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 20:29
skwk nic nie zainicjowało i nie mieszało sie w to. byla to decyzja osob decyzyjnych o tym czy jest zgoda czy nie. skwk nie mialo nic z tym nic wspolnego. SKWK to stowarzyszenie kibiców, kibiców ktorzy mogac byc w roznych grupach, i dzialania tych grup nie nalezy zawsze identyfikowac z skwk. proste. tak samo jak zbiorki na oprawe sa organizowane przez uw, a nie skwk i skwk nie ma nic znimi wspolnego, tak samo jest w przypadku zgod.
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.03.2009, 20:34
Może podyskutujemy o zeszłorocznym śniegu którego już nie ma ? Dyskusja na temat Frankowskiego nie ma sensu bo ten kto ma swoje i tak go nie zmieni. A jak chcecie to zakończyć to wydajcie oficjalne oświadczenie .

Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 20:35
@qazwsx123 nie wiem do kogo pijesz, ale to nie skwk zaczeło ta dyskusje, ktore ma zdanie jasne w tej sprawie i zadnych oswiadczen wiecjej nie bedzie.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 26.03.2009, 20:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale to się tyczy obu stron sporu.
Ja od razu zaznaczam że nie uważałem ani nie uważam Franka za judasza, nigdy nie miałem zamiaru go lżyć itp ale jego odejście/ucieczka niestety przejdzie do historii naszego klubu, bo poza Cleberem, gdzie tu akurat sprawa jest o tyle inna że wszystkim(w sensie i włodarzom i piłkarzowi) to było na ręke to takiego numeru nie odwinął nikt, tak przez ostatnie 10 lat jak i pewnie wcześniej.,
Gorsze numery odstawiali piłkarze i to w czasach gdy przywiązanie do barw było o niebo większe niż jest obecnie. Wymienię tylko nazwisko Budka -zapytajcie ojców co pokazał "X" jak przyjechał tu jako Legionista. Zapytajcie wujków jak odchodził, chyba jeszcze bardziej czczony w Krakowie, Andrzej Iwan i na którym miejscu w tabeli zostawił Wisełkę? Komu zależało tak na transferze, że gotów był spuścić klub aby tylko się z niego wyrwać. Kto wpier***lił Zgutczyńskiemu, czołowemu strzelcowi ligi, tuż przed podpisaniem przez niego kontraktu aby tylko nie wzmacniał drużyny?
Popadliśmy w jakąś piramidalną manię wierności zapominając albo nie wiedząc, że Franek nie jest ani pierwszy ani ostatni.
Ostatnio edytowane przez spartan : 26.03.2009 o godz. 20:50.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.03.2009, 20:57
Zbłądziłem? Pomyliłem się ? Ok . Przepraszam zainteresowanych. Tyle tylko że mówili mi to goście z SKWK.
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.03.2009, 20:57
Mój stosunek do Frankowskiego jest neutralny, tzn doceniam jego WIELKIE zasługi dla Wisły, z drugiej strony sposób odejścia ( nie mylić z faktem odejścia) był bardzo nie smaczny. Jestem zwolennikiem spokojnego podejścia do osoby "Franka" bez wyzwisk typu "Judasz", "Zdrajca" itd, ale także bez wyznań bezgranicznej miłości.

Jednak, gdy podczas meczu Wisła- Jaga przyjdzie mi opowiedzieć się za jedna z opcji to z ciężkim sercem, ale zdecydowanie jestem po stronie SKWK.

Dlaczego? Choćby dla tego, że oni coś robią, działają. Raz ich akcję mi odpowiadają, drugi raz sam siebie pytam " o co im chodzi?" . Sam jestem szarym kibicem z dwoma wyjazdami na liczniku, nie jestem członkiem tej organizacji, choć nikt mi tego nie zabrania, to jakie ja mam moralne prawo nazywać ich "krzykaczami", czy też negować ich przywiązanie do klubu. Poza tym część członków SKWK na pewno jest bliżej klubu, piłkarzy itd to oni lepiej znają drugą niesportową stronę Wisły.

Ktoś tu gdzieś pisał, że jest z dalekiej miejscowości i że ma też prawo to wypowiedzenia się w tej sprawie.
Wypowiedzieć zawsze się można, ale czy to ma sens nie znając pewnych spraw od środka? Jak dla mnie nie. No chyba, że pewne osoby na tym forum chcą mieć w Wiśle piłkarzyków, których gó*** obchodzi klub, jego historia oraz fani. Ja tam na wywiady w prasie się nie nabieram, bo spora część tej grupy zawodowej to spedalone panienki, które wszystko mogą powiedzieć, zrobić, byle by tylko zarobić więcej i więcej. Najlepszym przkładem to Krystyna zwana Ronaldem. Jestem pewien, że większośc z tych co popierają Franka chciałaby go mieć w Wiśle. Ja nie. Bo co on sobą reprezentuje? Wolałbym typ Del Piero.

Tłumaczenia Frankowskiego mnie nie przekonały. Nigdy ich zresztą nie oczekiwałem, bo ważniejsze od słów są czyny. Jeśli ktoś porównuje odejścia Błaszczykowskiego, Żurawskeigo to znaczy, że nie za bardzo pojmuje istotę rzeczy. Jeśłi ktoś wyskakuje z opinią o SKWK, że oni rozumują " Franek strzela bramki- Franek dobry, Franek odchodzi- Franek be", to zapewne Ci co szydzą z Pawełka lub szydzili, swego czasu, z Zieńczuka i nie widzą w tym nic złego- słabo gra to chłopa można wygwizadać, poniżyć.

Kurdę, już teraz na samą myśl o meczu z Jagą mam dreszcze co to bedzie? co to będzie?

Ps. Znając życie w piatęk przyjdą w większości ludzie z SKWK oraz ich zwolennicy. Bo im się będzie chciało...
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 21:00
-S- napisał(a):Wyświetl post
Ps. Znając życie w piatęk przyjdą w większości ludzie z SKWK oraz ich zwolennicy. Bo im się będzie chciało...

zapewne by tak bylo, ale nie bedzei bo wg najnowszego infa, nie ma tego spotkania
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.03.2009, 21:02
Cytat:
Ale gdzie przyjdą ?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 21:06
fox mulder napisał(a):Wyświetl post
Ale gdzie przyjdą ?
chodziło zapewne o to zapowiedziane spotkanie z panem Tomkiem
Odpowiedz cytując
morfeusz_ch**
Member

Stary 26.03.2009, 21:07
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
chodziło zapewne o to zapowiedziane spotkanie z panem Tomkiem
nie z tomkiem a o tomku
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.03.2009, 21:12
Guli napisał(a):Wyświetl post
darotsok co Ty gadasz Przecież to nie skwk zerwało zgodę z Jagą Zgodę zerwali Ci co ją zakładali.
Puszek UW też nie myl z skwk bo to wbrew pozorą osobne instytucje. Po co ta cała szopka na forum z tłumaczeniem Franka Niektórzy go nienawidzą przez to jak się zachował, inni jak widać go lubią.. Tylko co miało na celu odgrzewanie śmierdzącego kotleta Bo chyba nie to żeby kibiców zjednoczyć a wręcz przeciwnie. Ja nie jestem za podziałami ale cały ten temat Franka gdzie opowiada swoją wersję jest niesmaczny bo nie ma kontrastu z drugą stroną. Nie zdziwił bym się jakby Sobol mu lutną..
dokładnie to pytanie mnie dręczy cały dzisiejszy dzień.... po co to wszystko i dlaczego akurat teraz?
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.03.2009, 21:29
-S- napisał(a):Wyświetl post
Mój stosunek do Frankowskiego jest neutralny, tzn doceniam jego WIELKIE zasługi dla Wisły, z drugiej strony sposób odejścia ( nie mylić z faktem odejścia) był bardzo nie smaczny. Jestem zwolennikiem spokojnego podejścia do osoby "Franka" bez wyzwisk typu "Judasz", "Zdrajca" itd, ale także bez wyznań bezgranicznej miłości.

Jednak, gdy podczas meczu Wisła- Jaga przyjdzie mi opowiedzieć się za jedna z opcji to z ciężkim sercem, ale zdecydowanie jestem po stronie SKWK.

Dlaczego? Choćby dla tego, że oni coś robią, działają. Raz ich akcję mi odpowiadają, drugi raz sam siebie pytam " o co im chodzi?" . Sam jestem szarym kibicem z dwoma wyjazdami na liczniku, nie jestem członkiem tej organizacji, choć nikt mi tego nie zabrania, to jakie ja mam moralne prawo nazywać ich "krzykaczami", czy też negować ich przywiązanie do klubu. Poza tym część członków SKWK na pewno jest bliżej klubu, piłkarzy itd to oni lepiej znają drugą niesportową stronę Wisły.

Ktoś tu gdzieś pisał, że jest z dalekiej miejscowości i że ma też prawo to wypowiedzenia się w tej sprawie.
Wypowiedzieć zawsze się można, ale czy to ma sens nie znając pewnych spraw od środka? Jak dla mnie nie. No chyba, że pewne osoby na tym forum chcą mieć w Wiśle piłkarzyków, których gó*** obchodzi klub, jego historia oraz fani. Ja tam na wywiady w prasie się nie nabieram, bo spora część tej grupy zawodowej to spedalone panienki, które wszystko mogą powiedzieć, zrobić, byle by tylko zarobić więcej i więcej. Najlepszym przkładem to Krystyna zwana Ronaldem. Jestem pewien, że większośc z tych co popierają Franka chciałaby go mieć w Wiśle. Ja nie. Bo co on sobą reprezentuje? Wolałbym typ Del Piero.

Tłumaczenia Frankowskiego mnie nie przekonały. Nigdy ich zresztą nie oczekiwałem, bo ważniejsze od słów są czyny. Jeśli ktoś porównuje odejścia Błaszczykowskiego, Żurawskeigo to znaczy, że nie za bardzo pojmuje istotę rzeczy. Jeśłi ktoś wyskakuje z opinią o SKWK, że oni rozumują " Franek strzela bramki- Franek dobry, Franek odchodzi- Franek be", to zapewne Ci co szydzą z Pawełka lub szydzili, swego czasu, z Zieńczuka i nie widzą w tym nic złego- słabo gra to chłopa można wygwizadać, poniżyć.

Kurdę, już teraz na samą myśl o meczu z Jagą mam dreszcze co to bedzie? co to będzie?

Otoz to. Nie ma sie co oszukiwac, ze 90% osob na tym forum swoja wiedze czerpie z prasy, telwizji, czy radia. Nie ma sie takze co oszukiwac, ze niektorzy czlonkowie SKWK to prywatnie koledzy z pilkarzami Wisly, tym samym ich wiedza na rozne tematy zwiazane z tym wszystkim co Wisle dotytczy jest nieporownywalnie wieksza anizeli przyrownujac ja do wiedzy "zwyklego kibica".
Rzecz jasna o wiekszosci tych "brudnych" spraw na forum publicznym sie nie mowi, a jedynie we wlasnym zamknietym kregu. Czy ludzie mysla, ze czlonkowie SKWK kazdy dzien zaczynaja od rozkminy:" kogo dzisiaj dojechac, kogo oczernic, kogo zniszczyc...?" No badzmy powazni....Bo osoby zasiadajace w zarzadzie SKWK to ludzie dorosli i powazni, nie szukajacy taniej sensacji czy pretekstu do robienia afery.

Nikogo nie chce obrazac i nie chcialbym aby ktokolwiek poczul sie obrazony, bo to nie o to chodzi - ALE, przeciez rzecza normalna jest to, iz osoby, ktore od lat dzialaja w strukturach SKWK, na Wisle spedzaja wieksozsc swojego czasu od rana do wieczora, znaja ten klub od podszewki, znaja zachowania i charaktery poszczegolnych kopaczy, znaja wszytskie "brudy", jakie pojawiaja sie w klubie 100 LEPIEJ i DOKLADNIEJ niz ten przyslowiowy "zwykly" kibic, ktory swoje zainteresowanie Wisla ogranicza do pojscia na mecz i przeczytaniu informacji w gazecie czy internecie. Dlatego nie widze powodu, by twierdzic, iz zarzuty SKWK pod adresem pana Frankowskiego sa bezpodstawne.

A moze problem lezy w mentalnosci? Bo dla jednych Wisla to speklatkl pilkarski w wykonaniu kopaczy, a dla drugich cos wiecej? Ale to juz zupelnie inna bajka.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.03.2009, 21:37
szlag mnie trafia jak widzę jakie rzeczy wypisują niektórzy.... .
Frankowski nie zachował się odpowidnio po tym pamiętnym panathinaikosie ale czy to oznacza że trzeba go gnoić nie będę przytaczał nazwisk innych zawodników którzy na to zasługują...
Ostatnio edytowane przez madenn : 26.03.2009 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 26.03.2009, 21:38
qbbba napisał(a):Wyświetl post
na Wisle spedzaja wieksozsc swojego czasu od rana do wieczora, znaja ten klub od podszewki, znaja zachowania i charaktery poszczegolnych kopaczy, znaja wszytskie "brudy", jakie pojawiaja sie w klubie 100 LEPIEJ i DOKLADNIEJ niz ten przyslowiowy "zwykly" kibic, ktory swoje zainteresowanie Wisla ogranicza do pojscia na mecz i przeczytaniu informacji w gazecie czy internecie.
Ale co to za argumentacja? Przebywanie na Wiśle i kiszenie się we własnym sosie nie daje monopolu na prawdę. Tak samo jak nie ma go Franek. Prawda leży gdzieś po środku tylko trzeba się wysilić, żeby do niej dotrzeć a nie okopywać na swoich pozycjach.
A w temacie dobrze poinformowanych. Pamiętasz kto widział już podpisującego kontrakt Jodłowca? To taki zupełny O-T.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.03.2009, 21:48
spartan zapewne tak jest, ze prawda lezy po srodku. Tym niemniej moj post byl zaadresowany do tych, ktorzy, SKWK zamykaja do szufladki z napisem zlo, klamstwo. Kazdy kij ma dwa konce...
Ostatnio edytowane przez qbbba : 26.03.2009 o godz. 21:56.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.03.2009, 22:09
ja tylko pomimo najszczerszych starań nie potrafię pojąć jednego: dlaczego ta tajemna wiedza, do której się odwołują krytycy Franka nie może zostać tu upubliczniona?

właściwie na wszystkie najważniejsze postawione na tym forum zarzuty w mniej lub bardziej przekonywujący sposób odpowiedział,

oczywiście nie powie wprost (no bo to wciąż w naszej Polsce wstydliwe) , że najzwyczajniej w świecie poważnym (najpoważniejszym?) motywem była kasa.. chłopak ma rodzinę na karku, i jasne, że jak nawet zarabiasz wielokrotnie więcej niż te przywołane 1500 zł to pojawiają ci się nowe potrzeby i aspiracje to chcesz więcej i więcej, który z Was jest w stanie z czystym sumieniem powiedzieć, że postąpiłby inaczej? koleś był na rozdrożu i skołowany, coś w nim pewnie pękło faktycznie po tym PAO.. jak masz 20 lat to wszystko się łatwo wyjaśnia i porządkujem a jak masz rodzinę, to chciałbyś dla nich jak najlepiej, no kurde proste... rozgrzeszam go? pewnie trochę tak, ale to kwestia chyba życiowych doświadczeń, nikt z Was czasem troche czegoś nie spieprzył w życiu? różnica jest taka, że że on ten błąd popełnił na świeczniku..

Franek, szacunek, że podjąłes polemikę, szkoda że tak późno, zrozum, że od miłości do nienawiści tylko krok. gdybyśnie byl kimś tak potwornie dla nas ważnym, nie było by tych historii tutaj.

Ja Cię chcę pamiętać dobrze i wybaczam. Pozdrawiam Łowco Bramek.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2009, 22:11
masada- Widze ze słabo doinformowany jesteś Krytycy Franka trąbią o tym od 3 lat... wystraczy się zainteresować.
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2009, 22:12
zgadzam sie w 100% z masadą
Franek Dla mnie zawsze będziesz "Wielki"

"FRANEK FRANEK ŁOWCA BRAMEK..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź