The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2009, 16:21
Proszę tutaj dyskutować o wypowiedziach Tomasza Frankowskiego. Nie liczycie chyba, że będzie się przekopywał przez waszą "dyskusję", żeby wyłuskać te kilka pytań?
Zróbcie sobie i mnie przysługę i załatwcie to tutaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wideł
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.03.2009, 16:25
T@ami, nie wielu sie przejeło. Żegnaj.

Sporu sie nie rozstrzgnie, połowa Frankowskiego ma za judasza połowa nie , po co komus narzucac nowy tok myslenia? Niech sobie myslą dalej co chcą. Dla piłkarzy granie to...zawód w swoim życiu tak jak lekarz , piekarz , policjant ,sprzedawca. Ma prace znalazł lepsza odchodzi(przykład Dudki) , Frankowski zrobił to samo tylko w inny sposób niż powinien , tego sie nie zapomni. Ale cóż pozdrawiam Panie Tomku i życze dużo szczescia- są tu tacy co nadal pana szanują , mimo wszystko.
Dla mnie nie ważna jest ta odległość, to że każdy mecz to godziny w podróży. Dla mnie to przygoda ,radość poprostu być tu...to sie liczy.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.03.2009, 16:26
screw1906 napisał(a):Wyświetl post
Zachowanie SKWK w tym temacie jest SKANDALICZNE. Panowie Wisła to nie Wy! Co łatwo można zaobserwować po wypowiedziach tutaj i w komentarzach pod artykułem. Wasze pieniactwo i zawiść stanowi tylko o waszym prymitywizmie. Nie ma nawet po co więcej pisać... żal...

Dla PRAEDZIWYCH kibiców Franek zawsze pozostanie LEGENDĄ!
Przepraszam Cię bardzo ale nie narzucaj innym swojego zdania

Nie jestem prawdziwym kibicem jeżeli Franek nie będzie dla mnie Legendą? Pozatym co rozumiesz pod słowo Legenda?

Generalnie zalecałbym wszystkim troszku lodu na rozgrzane głowy. Osobiście uważam Judaszowy transparent za zbyt mocny, jak i również wersja "nic się nie stało" za nieodpowiednią.

Niemożliwe wydaje się wypracowanie jednego stanowiska, może więc warto aby strony uszanowały swoje racje, mam tu na myśli grupę "wtajemniczonych" i osoby reprezentujące ostre stanowisko wobec naszego byłego piłkarza a z drugiej strony fanów dla których Franek nadal jest wielki.

Żyjemy koło siebie, będziemy nadal się mijać więc uszanujmy siebie nawzajem.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MoluTSWK
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 26.03.2009, 16:28
z mojej strony jako kibica wszystko jest wyjaśnione i naprawde panie Tomku nie musi sie pan tłumaczyc..bo do nie których ludzi nigdy nic nie dojdzie wola wierzyc w plotki uslyszane gdzies miedzy blokami.. zrobił Pan bardzo duzo dla Wisły dzieki Panu mielismy tyle pieknych chwil jakie przezylismy.. i ja nigdy jak wtedy nie przyłacze sie do akcji "Nie dla Frankowskiego"..czy "Franek judasz".. dla mnie to głupota.. darze pana Szacunkiem od wielu lat i tak bedzie .. a moje pytanie : Panie Tomku czy ma pan zamiar przychodzic na mecze Naszej Wisełki jak bedzie Pan juz na piłkarskiej emeryturze ?
Odpowiedz cytując
Boba_Fett
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 26.03.2009, 16:32
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Cię bardzo ale nie narzucaj innym swojego zdania
i vice versa

dla mnie posty Planca i Markusa wyczerpują temat

Szanowny kolega ma odmienne zdanie? Proszę bardzo....

ale istnieje ważne słowo >SZACUNEK<

i SKWK straciła u mnie wszystko po TAMTYM "transparencie"

o dzielenie przez Was kibiców na lepszych i gorszych już nawet nie wspomnę
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2009, 16:40
Ja mam pytanie trochę obok tematu.
Ilu członków liczy SKWK - ile w Krakowie a ile w FC ? Tylko takich realnych, opłacających składki.
I jak się zmieniała ta liczba w ostatnich kilku latach ?
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.03.2009, 16:58
palikot napisał(a):Wyświetl post
Nie opuściłem Wisly jak ta przegrywała 0:4 z Groclinem, gdy ta miala 8 miejsce gdy ta grała w 2 lidze... A Pan Frankowski opuścił gdy był trudny moment. Widze ze w temacie pełno kumatych.
Świetnie stary łapiemy się za słówka? Niezly jestes jak w wieku 4 lat byles juz tak oddanym kibicem i jej nie opusciles. Hmmm rekordzista na C?

Moje stanowisko jest podbne to rozkminki Markusa nie jest legendą ale na pewno nawet przez pryzmat odejścia nie jest osobą po której można jeżdzic od szmat i judaszow. Szacunek z mojej strony pozostanie.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.03.2009, 17:04
Guli napisał(a):Wyświetl post
tak tak, wszystko jest nieprawdą a poważny piłkarz zawsze tłumaczy się na forum internetowym...
Dajcie spokój "chciałem zrobić miejsce młodszym" to jakaś żenada, niezły farmazon. Popatrzcie na Błaszczykowskiego, Małeckiego czy Pawła Brożka jak ktoś ich choć trochę zna to może sobie odpowiedzieć jak może wyglądać przywiązanie piłkarza do klubu i szacunek do kibiców. Tłumaczenie się po 4 latach na forum jak się wraca na stare śmieci, naklepiej świadczy o tym co się tłumaczy. W klubie kłamią, właściciel kłamie, koledzy z boiska kłamią a Franek na necie prawdę wam powie...

AVE WISŁA

Zgadzam się z tobą. Ale mimo tego co zrobił, co mógł zrobić był piłkarzem Wisły i należy mu sie jako taki szacunek przynajmniej nie obrażajać go bo nikt tu nie mówi o ,,wyniesieniu go na ołtarze,,

Odpowiedz cytując
STAR-ter.ca
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2009, 17:10
Ja bym chciał tylko powiedzieć, że dla mnie Wisła = Franek. To dzięki niemu pokochałem ten klub. I żeby była jasność, mieszkałem daleko od Krakowa, po przeciwnej stronie Polski (teraz mieszkam za granicą).

Jako kilkunastoletni chłopaczek oglądałem Ekstraklase i od razu byłem zachwycony postawą Pana Tomasza. Prostymi i ładnymi dla oka sposobami potrafił zdobywać gole i ciągnąć ten wózek. Nie chciałem, by odchodził z Wisły, ale byłem w stanie go zrozumieć.

Wielu kibiców nie rozumie, że dla piłkarza piłka to nie tylko hobby i sprawa honoru, ale także praca. Piłkarz musi zarobić na życie w trakcie swojej kilkunastoletniej (a czasami nawet kilkuletniej) kariery. Potem trudno już dostawać te same pieniądze. Jeśli Tomasz uznał, że lepiej było dla niego zmienić klub, to nie mam nic przeciwko temu. Postawcie się w jego sytuacji. Czy zostaliście by w tym samym miejscu pracy, nawet jeśli je lubicie, mimo że sytuacja nie układa się najlepiej? Wątpie.

Gdyby wszystko w Piłce miałoby być pod dyktando najgłośniejszych kibiców to mielibyśmy w Wiśle tylko wychowanków + ewentualnie piłkarzy Lechii lub Śląska. nie mówiąc już o obcokrajowcach. Nic, co jest przeciwko Waszej ideologii nie ma prawa bytu. Wiem, że to troche skrajna sytuacja, ale poiekąd odzwierciedla to jak bardzo honor może gubić ludzi.

Taka jeszcze jedna notka do Pana Tomasza, o ile jeszcze to czyta:
Mieszkam w Toronto i bardzo chciałem się z Panem spotkać, czekałem więc na mecz z Chicago. Niestety, z pwoodów na które nie miałem wpływu nie było to możliwe i nie wiem nawet czy przyjechał Pan wtedy z Fire.
Wisła Kraków Toronto
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.03.2009, 17:19
O tym Franku możemy spierac sie bez końca najlepiej jakby jakis moderator zakonczyl temat i na koncu napisal jakis fajny mini artykul jak to nalezy rozumiec i zeby kazdy swoje racje wsprawie franka kim był zachował dla siebie.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2009, 17:24
Panie Tomku,
jest Pan człowiekiem inteligentnym (w przeciwieństwie do wielu innych piłkarzy) i z takimi też ludźmi powinien Pan prowadzić rozmowę, by sprawiała ona przyjemność... Jeśli powtarza Pan coś dziesięć razy i do kogoś nie dociera, to jest półgłowkiem - a na takich szkoda czasu...
Nie da się wszystkim dogodzić - nawet jak Pan strzelał po 3 bramki w meczu, to znalazł się malkontent mówiąc: "..a mógł strzelić pięć..."
Tak będzie i teraz - 90% zrozumie to co się stało i będzie pamiętać wspaniałe chwile przeżyte na stadionie i przed telewizorem za Pana i Pana kolegów udziałem, a pozostałe 10% (a mam nadzieję, że mniej) będzie Pana opluwać, dorabiać kolejne ideologie i cieszyć się z decyzji Janasa, że Pana wyeliminował z mundialu... Taki, niestety, urok osób publicznych...:/

Janas i te kilka procent zapomnieli osób co Pan dla nas zrobił.. - MY NIE!!!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez wrabcze : 26.03.2009 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 26.03.2009, 17:27
palikot - doskonały nick śmiało charakteryzujący właściciela. Forumowy pieniaczu i członku ABG, wyjazdowiczu , Ultrasie, balangowiczu czy cokolwiek ci pasuje.
Tak bardzo szermujesz pojęciem wierności i poświęcenia dla Wisły od II ligi do porażek z Groclinem?
Tak bardzo chcesz nas wystawiać na ponowną II ligową próbę?
Wiedz, że wielu z nas już ją przeszło. Przeszło II ligowy szlak a potem zdobycie mistrza po ponad 20 latach, który smakował lepiej niż każdy następny. Ale nikt z nas tłukący się na własną rękę do Oławy, Myszkowa, Malborka czy Iławy nie obnosi się ze swoim kombatanctwem.
Więc nie pisz mi farmazonów ile to zrobiłeś dla Wisły. Pojechałeś na mecz, zrobiłeś oprawę, zaangażowałeś się w coś w świecie kibicowskim? Super. Ale nie mam zamiaru ci dziękować. Co więcej zwisa mi kalafiorem co robisz bo robisz to z własnej i nieprzymuszonej woli tak jak wielu przed tobą i wielu po tobie. Jesteś trybem w organizmie TS. WISŁA KRAKÓW.
Wymagaj od siebie a nie od innych !A gdy jak sądzę dorośniesz, założysz rodzinę, będziesz miał obowiązki, marzenia i pełną odpowiedzialność za swoje czyny, to stań i pomyśl o czym tu pisałeś. Bo ciekaw jestem czy na starość (nawet nie tak odległą ale powiedzmy w wieku 35 lat) dalej będziesz aktywnie działał albo chociaż bywał na Reymonta 22.
Bez napinki.
Ostatnio edytowane przez spartan : 26.03.2009 o godz. 17:30.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Guli
Senior Member

Stary 26.03.2009, 17:31
Jestem ciekawy czemu mój post zniknął? Świadczy to tylko o tym jak bardzo rozmowa jest "kontrolowana" i w jakim kierunku ma być manipulowana...
Więc powtórze jeszcze raz.
Mówienie typu "odeszłem z Wisły żeby zrobić miejsce młodszym" jest wielką żenadą i idiotycznym tłumaczeniem się... Tym bardziej, ze poważny piłkarz nie robi takich rzeczy na forum internetowym, tłumacząc się z niby "błędów" jakie popełnił CZTERY lata temu. A tłumaczy się tylko dlatego, ze wraca gościnnie na stare śmieci i pasuje wyjść z tego z jakąś "twarzą". Paweł Brożek, Kuba Błaszczykowski czy Patryk Małecki pokazują swoje szczere przywiązanie do Wisły i szacunek dla kibiców swoim całokształtem a nie prężeniem się. Panie Frankowski to miło, że przypomniał Pan sobie o kibicach Wisły, tylko troszkę za późno. Nikt nie miał pretensji do Żurawia czy do Błaszcza, że odeszli, nikt nie będzie miał pretensji do Pawła Brożka bo ludzie potrafią odejść z twarzą, pożegnać się, podziękować i sercem pozostać w Wiśle. A jak się odchodzi w taki właśnie sposób, stawiając pod ścianą klub, trenera, właściciela i kibiców Wisły to sytuacja wygląda właśnie tak. Wychodzi na to, że wszyscy kłamią, gadają bzdury, bezpodstawnie oskarżają (ludzie z klubu, koledzy z boiska, właściciel i kibice którzy znają sprawę od środka a Pan Tomek na forum pisze prawdę. Pan Cupiał tu nie wejdzie i nie potwierdzi tych "rewelacji" bo jest zbyt poważny. A szkoda...
Jak się mówi po porażce, ze w Wiśle juz się nie chce grać, nie tłumaczy się tego przez kilka lat to proszę nie wymagać wybaczenia.

Bardzo bym prosił o nie usuwanie tego posta, chociażby dla kontrastu dyskusji. Jeśli tak się jednak stanie to ja bardzo dziękuję za udział w dyskusji "kontrolowanej".
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
mwj88
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 26.03.2009, 17:33
Powiem tyle. 1906% szacunku do ciebie Franek!! Przez wszystkie lata gry w Wiselce pokazales ze jestes kims kogo smialo moge okreslic legenda! Dla mnie byles jestes i bedziesz legenda. I nie interesuje mnie stanowisko tych bezmyslnych debili ktorzy ten transparent powiesili i tych kolejnych idiotow ktorzy nie znajac nawet tematu powtarzaja w kolko jak oni to cie nie lubia..a powtarzaja tak bo uslyszeli tak od kupla ktory ma w o jeden zwoj mozgu mniej niz wyszcy ludzie. Sami popatrzcie prawdzie w oczy.powtarzacie jak papugi cos co powiadzial jakis jeden albo kilku debili ktorzy powiesili ten transparet,i nie potraficie sie do tego przyznac! Franek tez jest czlowiekiem i tez moze sie podlamac,miec chwile slabosci. I skonczcie pieprzyc te glupoty ze uciekl z tonacego statku! bo co roku jak odpadamy z pucharow to ktos odchodzi! Potraficie tylko krytykowac a pojecia o sprawie macie 0! czy wy jakbyscie byli na Franka miejscu uwazacie ze bylibyscie takie kozoki gosc sie podlamal i mial do tego pelne prawo.. I jeszcze jedno.. Takie plotki typu:"Sobolewski uderzyl Franka po meczu" sa zalosne..I napisal je brukowiec! na wielu tematach wypowiadacie sie jak wy to nienawidzicie GW albo FAKTu czy ITI za to ze potrafia tylko siac zamet,plotki itd..a tu uwierzyliscie w te ploty zwyklym brukowcom!! i powiem wam tyle ze to ze uwierzyliscie w te plotki jest bardziej zalosne niz ten gosc co to pisal..Bo gosc ktory to na pisal jest czlowiekiem myslacym i napisal to zeby zarobic,wiadomo ze na czyims nieszczesciu, a wy jak bezmuzgi takiemu tandetnemu pismakowi poprostu uwierzyliscie! sami nie wiecie w co wierzycie! raz glosno "ITI SPIER.." a raz wierzycie w to co wyglosza. tyle odemnie,mozecie moj tekst krytykowac albo nie(wasza sprawa). To jest moja opinia na ten temat. Odemnie jeszcze tyle!! FRANEK WIELKI SZACUNEK I DLA MNIE JESTES BYLES I ZAWSZE BEDZIESZ LEGENDA!!

ps: Sorka za moja lekka napinke w kilku miejscach i za brak polskich znakow ale niestety nie moge ich wgrac na kompa;/.
Wisła Wieliczka
Odpowiedz cytując
Inubis
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2009, 17:35
Chce dziś podziękować panu Tomaszowi za wszystkie mecze w barwach Wisły.Piłka Nożna dziś to business, piłkarze przychodzą i odchodzą normalne.Ważne jak przez czas w którym grają w barwach Wisły się prezentują,a pan panie Tomku prezentował się wspaniale.Zastanówmy się czy pan Frankowski zrobił coś złego?NIE Dziś z perspektywy czasu powinniśmy wiedzieć ze tamten okres nie był tak naprawdę zły ;P Bo co powiedzieć o tym sezonie?Czemu do pana Tomasz który przez wiele lat wspaniale reprezentował Wisłe macie zastrzeżenia,a do Clebera który odszedł w zdecydowanie gorszym okresie nie macie pretensjii.Przypomnijcie sobie wszystkie mecze w których Wisłe pan Tomasz ratował,te bramki i mecze w Pucharze Uefa ktore do dziś wspominamy.Też było mi żal gdy odchodził, byłem załamany ale z perespektywy czasu trzeba o tym zapomnieć! A pamiętać piękne chwile ekipy Franka,Zurawia,Szymka i trenera Kasperczaka ;]No i takie moje spostrzeżenie co osiągnęli krytycy pana Frankowskiego w życiu? Grał którykolwiek z was w lidze A ? ;P Oprócz tego łatwo być wiernym Realowi jak RAul czy ManU jak Giggs gdy płacone sa im wielkie pieniądze i grają o najwyższe cele cały czas! Wisła nie daje tego, a każdy piłkarz chce osiągnąc cos więcej szczególnie gdy wybija się ponadprzeciętna.H.Reyman,K.Kmiecik byli wyjatkami są poprostu jedni na milion, no i grali tez w innych czasach(nie umniejszam w żaden sposób ich zasług ;D)!Franek był wielkim piłkarzem i respekt za to dla niego!Ale nie można miec pretensji ze nie był jak H.Reyman bo to śmieszne....
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 26.03.2009, 17:36
tkris napisał(a):Wyświetl post
Szanowni "działacze-krzykacze SKWK" wszyscy! ( pięcioro) a może zweryfikujecie te wasze tezy żale i sprubujecie stworzyć coś na miare ankiety w której kibice mogliby sie wypowiedziec na temat tej sprawy, albo innej nadal nurtującej dotyczącej świadomość mianowicie jak to jest z tą przyjaźnia z Jagą. A może boicie sie wyników w których okazałoby sie że 90% stadionu w wielką sobote będzie chciała krzyknąć " Tomasz Frankowski Najlepszy Napastnik Polski" albo "Jaga Jaga Jagiellonia"?
taka ankieta miala miejsce pod koniec lutego, wystarczylo sie zebrac, zapisac sie do stowarzyszenia wytypowac swoje kandydaturu do zarzadu skwk, ale lepiej siedziec za monitorem i tylko krytykowac
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Stary 26.03.2009, 17:45
Z pespektywy czasu patrzę na tę sprawę w ten sposób że skończył sie pewien rozdział w naszym klubie bo nie ma już przywiązania do barw klubowych od dawna .
I sprawa Tomasza Frankowskiego nie ma żadnego znaczenia piłkarze bedą przychodzic i odchodzic a czasami powracac , zostaje kwestia jak ich zapamietamy
Kosowskich , Żurawskich , Frankowskich czy Błaszczykowskich ...

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 26.03.2009, 17:50
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Z pespektywy czasu patrzę na tę sprawę w ten sposób że skończył sie pewien rozdział w naszym klubie bo nie ma już przywiązania do barw klubowych od dawna .
I sprawa Tomasza Frankowskiego nie ma żadnego znaczenia piłkarze bedą przychodzic i odchodzic a czasami powracac , zostaje kwestia jak ich zapamietamy
Kosowskich , Żurawskich , Frankowskich czy Błaszczykowskich ...

z tym bym sie klocil, wystarczy spojrzec na małego, kube czy braci brozków
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 26.03.2009, 17:51
Sorry Guli ale nie kumam. Nie wyjaśniał było źle. Zabrał głos też jest niedobrze bo rzekomo nie poważnie.
Dlaczego stawiasz pytanie z tezą oczekując z góry wymyślonej odpowiedzi? Albo raczej dopasowując odpowiedź do swojej teorii.
Słów Frankowskiego nikt nie potwierdzi ani nikt nie zaneguje. Chyba że doprowadzisz do konfrontacji ale przecież wiesz, że to jest raczej awykonalne. Dajmy sobie szansę na wyjście z tego z twarzą a nie obijajmy się po kątach. Nikt nie oczekuje, że oponenci go rozgrzeszą a zwolennicy będą kreować na bohatera. Ale nie wmawjajmy sobie złych intencji. Bo na razie osoby z kręgów SKWK zamiast nawet niepopularnej dyskusji wolą pisać w luźnym cierpkie komentarze. Bo tak wygodniej? Mamy swoje zdanie, reszta jest głupia bo słucha grajka zamiast nas a mu i tak wiemy lepiej i pokażemy kto tu rządzi? Taki jest cel?
Ostatnio edytowane przez spartan : 26.03.2009 o godz. 17:54.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Stary 26.03.2009, 18:06
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
Możesz miec inne zdanie ale po za kasą nic już sie nie liczy , obojetne kto by to byl prawa rynku i jedynie może nam byc przykro że co pewien czas mocno się osłabiamy , wierz mi chciałbym się mylic !

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 26.03.2009, 18:27

O ile dobrze pamiętam, to przy okazji meczu z Widzewem, kiedy kibice Wisły nie dopingowali, bo widzewiacy nie zostali wpuszczeni, to Paweł Brożek po meczu powiedział: Jaki doping, taki mecz. Za te słowa został nawet skrytykowany na stronie SKWK. To samo dotyczyło Mariusza Pawełka. Teraz Paweł jest kochany przez SKWK? Jeśli tak, to dlaczego Tomaszowi Frankowskiemu niektórzy odmawiają prawa do wytłumaczenia się, napisania, jak to wygląda z jego strony? Nieważne że teraz. Jakby zrobił to 4, 3 albo 2 lata temu, to też byłoby źle.

I jeszcze jedno - ktoś tam wspominał, że Kuba Błaszczykowski jest fajny, bo siedział kiedyś na D razem z kibicami, a nie na loży VIP, a to znaczy, że jest prawdziwym wiślakiem. Chyba wszyscy pamiętają, co się działo, jak Frankowski przyszedł na mecz na sektor D razem z synem..?
Odpowiedz cytując
wrabcze
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 26.03.2009, 18:27
taka ankieta miala miejsce pod koniec lutego, wystarczylo sie zebrac, zapisac sie do stowarzyszenia wytypowac swoje kandydaturu do zarzadu skwk, ale lepiej siedziec za monitorem i tylko krytykowac

ale kibice to nie tylko uczestnicy schadzek skkw... kibice są też tutaj (z Tarnowa, Wrocławia, Pacanowa czy Wąchocka...) oni też maja prawo wypowiedzieć się w tych kwestiach.. może dać wszystkim szansę, a nie kilku (nomen omen) oprawcom...?....
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 26.03.2009, 18:43
wrabcze napisał(a):Wyświetl post
ale kibice to nie tylko uczestnicy schadzek skkw... kibice są też tutaj (z Tarnowa, Wrocławia, Pacanowa czy Wąchocka...) oni też maja prawo wypowiedzieć się w tych kwestiach.. może dać wszystkim szansę, a nie kilku (nomen omen) oprawcom...?....
Oczywiście że mają. Każdy ma. Ale gdzie, tutaj w internecie na forum? przecież tego nikt normalny nie bierze na poważnie.

Od tego są właśnie spotkania

A jak komuś nie pasuje postępowanie SKWK w pewnych kwestiach to może zgłosić swoją kandydaturę.
Ponoć tych nieprzychylnie podchodzącym do Tomka Frankowskiego to "garstka oszołomów" to nie powinniście mieć problemów z zebraniem się choćby w tysiąc osób, zapisaniem się i wyznaczeniem kogoś z Was na kandydatów na których oddajcie swój głos podczas wyborów do zarządu SKWK.

Musi do Was w końcu dojść to że każda osoba która ma równo pod sufitem nie traktuje na poważnie tego co tu ktoś piszę i tak na prawdę w 4 literach ma jego zdanie.

Wszystkie te sprawy nie dotyczą wybrania najlepszego modelu telefonu komórkowego i nie można jak na blogu gorącej 13stki robić internetowe ankiety który najlepszy.
Ostatnio edytowane przez element : 26.03.2009 o godz. 18:57.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 26.03.2009, 18:43
@wrabcze prosze cie nie nazywaj nikogo czy to z uw czy skwk oprawca i nie schadzka, a walne zebranie wyborcze

@Isfahan jestem pewien ze gdyby tylko Paweł wiedzial o co chodzi slów by tych nie wypowiedział
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2009, 18:46
Najbardziej trafny wydaje się być cytat 7kotów o tym iż...
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
CZesc z Was sie zachowuje jak porzucony przez dziewczyne licealista.
Ktora nawet i nie odeszla do przystojniejszego, bogatszego, madrzejszego czy zabawniejszego, tylko po prostu odeszla.
Urazona duma, urazony meski honor, nie pozwalaja dopuscic mysli, ze cos sie musialo skonczyc.
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Bezmyslne zacietrzewienie niektorych osob odbiera im rozum. Ale to jest chyba domena wszystkich "zrzeszonych".
Raczej powiedział bym, że jest kilka osób mianjujących się wybrańcami, którzy kierunkują tok myślenia pozostałych. Bardzo trafnie i po imieniu nazwał to Boba...
Boba_Fett napisał(a):Wyświetl post
Ogon usiłuje merdać psem!
Chcecie wiedzieć kim jesteście? Jesteście dla Wisły tym kim dla Cupiała był Frankowski, czyli zwykłym pionkiem w grze, z jedną różnicą... o Frankowskim będą mówić następne pokolenia, a o oprawach... wątpie.
Ktoś napisał że bez Frankowskiego Wisła by przeżyła... może i tak, pytanie tylko jak by jej życie wyglądało.
palikot napisał(a):Wyświetl post
Póki jest za nią ABG to kogo by nie było, to Wisła zawsze bedzie...
Palikocie Wisła zawsze była, jest i będzie... tylko jakoś na niepowodzenia Ci "wybrańcy" dziwnie reagują, rzucając fochy jak (znów sobie pozwole zacytować 7 kotów) porzucony przez dziewczynę licealista, który cierpi na rozdwojenie jaźni, z jednej strony śpiewając "Czy wygrywasz czy nie..." czy też "Nic się nie stało...", a z drugiej strony jadąc po zawodnikach, zarządzie i Bóg wie kim jeszcze.

Frankowski jako zawodnik zrobił dla Wisły bardzo wiele i chwała mu za to. 7 lat występował na scenie teatru, który istnieje od 103 lat! Wy jesteście conajwyżej obserwatorami widowisk, gawiedzią której obecność na stadionie oraz sposób prowadzenia dopingu świadczy tylko i wyłącznie o Waszym szacunku i przywiązaniu do klubu.

Jeśli Frankowski nie zasługuje na miano legendy, tym bardziej nie zasługują na to Kusto, Kapka, Kmiecik, Musiał czy Iwan.

Piszecie o postawie Błaszczykowskiwego, Brożka czy Małeckiego... podobnie jak Baszczyński "bożyszcza niewidomych". Błaszczykowskiego już w Wiśle nie ma i nikt za sprzedawczyka i judasza go nie uważa. Zobaczymy za pare lat jak Brożek i Małecki "stracą motywację do gry w polskiej lidze" czy też "będą chcieli szlifować swój talent na zachodzie" i pójdą tak samo jak kolejne "bożyszcze" Kosowski, tylko nie będą mieli odwagi powiedzieć wprost "nie będziemy grali za frytki!".

Ja nie dziwie się Frankowi że odszedł. Kilka razy z rzędu podchody do LM. Zrozumiały fakt odpadnięcia z najlepszymi... Barcelona, Real. Pojawiła się szansa jedna na milion. Słabe PAO i rewanż załatwiają nam dwie osoby! Miał prawo spasować, powiedzieć dość! Skoro takiej sytuacji się nie wykorzystuje znaczy, że z tej mąki chleba nie będzie. Ostatni gwiydek by spróbować sił za granicą, kiedyś się nie udało, może teraz się uda. Hiszpania, Anglia, Stany Zjednoczone... można by rzez "mądry Polak po szkodzie", ale będąc na miejscu Frankowskiego też bym podjął taką decyzję. Pozatym wymagacie od zawodników Bóg wie czego... aby kochali Wisłę nad życie. W imię czego? Tego, że coś się tu pograło? Że się nieźle zarabiało? Kocha się ten klub którego jest się wychowankiem, któremu najwięcej się zawdzięcza. Owszem może Błaszczykowski kochał Wisłe, bo z dna na sam szczyt właśnie ten klub go wypromował! Taki Frankowski, Żurawski, Głowacki, Baszczyński, Szymkowiak, Kosowski czy Zieńczuk mają kogo kochać! Nie mówie że nie byli zżyci z klubem, bo owszem byli i są, ale przywiązanie to nie miłość. Zacznijcie to rozgraniczać, bo widze że zawodnicy bardziej są cenieni przez Was za gesty, niż za to co dla klubu zrobili. Dla mnie malowanie na głowie "Białej Gwiazdy" jak to robił niegdyś Mijajlović jest tylko i wyłacznie zagrywką pod publiczkę. Bardziej ubóstwiacie serbskiego pijaka i awanturnika, który miał krótki epizod w tym klubie, aniżeli faceta który przez 7 lat dawał Wam co mecz powody do radości!
Odpowiedz cytując
Guli
Senior Member

Stary 26.03.2009, 18:49
kohprzem'68 napisał(a):Wyświetl post
Możesz miec inne zdanie ale po za kasą nic już sie nie liczy , obojetne kto by to byl prawa rynku i jedynie może nam byc przykro że co pewien czas mocno się osłabiamy , wierz mi chciałbym się mylic !
Jak by tak było to Paweł by grał teraz w Brukseli i nie wychodził by z chęcią poprowadzenia dopingu
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.03.2009, 18:58
ręce opadają, nie sądziłem, że ludzie mogą być tak popier...... szkoda słów
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 26.03.2009, 19:00
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Frankowski jako zawodnik zrobił dla Wisły bardzo wiele i chwała mu za to. 7 lat występował na scenie teatru, który istnieje od 103 lat!
ale tego nikt nie neguje, wiec nie wiem po co caly czas sie powtarzacie

Cytat:
Wy jesteście conajwyżej obserwatorami widowisk, gawiedzią której obecność na stadionie oraz sposób prowadzenia dopingu świadczy tylko i wyłącznie o Waszym szacunku i przywiązaniu do klubu.
z tymi obserwatorami widowisk to bym sie nie zgodzil
Cytat:
Jeśli Frankowski nie zasługuje na miano legendy, tym bardziej nie zasługują na to Kusto, Kapka, Kmiecik, Musiał czy Iwan.
z wymienionych przez ciebie piłkarzy za legende uznaje tylko Kmiecika, a pogrubiony pan K. lepiej zeby nie pojawial sie przy Reymonta

Cytat:
Piszecie o postawie Błaszczykowskiwego, Brożka czy Małeckiego... podobnie jak Baszczyński "bożyszcza niewidomych". Błaszczykowskiego już w Wiśle nie ma i nikt za sprzedawczyka i judasza go nie uważa. Zobaczymy za pare lat jak Brożek i Małecki "stracą motywację do gry w polskiej lidze" czy też "będą chcieli szlifować swój talent na zachodzie" i pójdą tak samo jak kolejne "bożyszcze" Kosowski, tylko nie będą mieli odwagi powiedzieć wprost "nie będziemy grali za frytki!".

Ja nie dziwie się Frankowi że odszedł. Kilka razy z rzędu podchody do LM. Zrozumiały fakt odpadnięcia z najlepszymi... Barcelona, Real. Pojawiła się szansa jedna na milion. Słabe PAO i rewanż załatwiają nam dwie osoby! Miał prawo spasować, powiedzieć dość! Skoro takiej sytuacji się nie wykorzystuje znaczy, że z tej mąki chleba nie będzie. Ostatni gwiydek by spróbować sił za granicą, kiedyś się nie udało, może teraz się uda. Hiszpania, Anglia, Stany Zjednoczone... można by rzez "mądry Polak po szkodzie", ale będąc na miejscu Frankowskiego też bym podjął taką decyzję. Pozatym wymagacie od zawodników Bóg wie czego... aby kochali Wisłę nad życie. W imię czego? Tego, że coś się tu pograło? Że się nieźle zarabiało? Kocha się ten klub którego jest się wychowankiem, któremu najwięcej się zawdzięcza. Owszem może Błaszczykowski kochał Wisłe, bo z dna na sam szczyt właśnie ten klub go wypromował! Taki Frankowski, Żurawski, Głowacki, Baszczyński, Szymkowiak, Kosowski czy Zieńczuk mają kogo kochać! Nie mówie że nie byli zżyci z klubem, bo owszem byli i są, ale przywiązanie to nie miłość. Zacznijcie to rozgraniczać, bo widze że zawodnicy bardziej są cenieni przez Was za gesty, niż za to co dla klubu zrobili. Dla mnie malowanie na głowie "Białej Gwiazdy" jak to robił niegdyś Mijajlović jest tylko i wyłacznie zagrywką pod publiczkę. Bardziej ubóstwiacie serbskiego pijaka i awanturnika, który miał krótki epizod w tym klubie, aniżeli faceta który przez 7 lat dawał Wam co mecz powody do radości!

porownaj tylko sposob odejscia Kuby i Frankowskiego, procze tego Kuba caly czas wspiera inicjatywy na Wisłe, choc wcale nie musi, moze Kuba nie bedzie nasza legenda, ale bedzie wiślakiem, to samo tyczy sie reszty.

co do Mijajlovicza pełna zgoda, nie lubie pokazówek, dlatego zawsze denerwoje mnie calowanie herbu przez piłkarzy, dla ktorych Wisła jest tylko klubem, a całe szczescie jest kliku dla ktorych nie jest.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2009, 19:01
Nie poszedł do Brukseli to skończy jak Citko któremu Blackburn też śmierdziało protestantami
Odpowiedz cytując
Guli
Senior Member

Stary 26.03.2009, 19:01
Mnie tylko irytuje, ze takie sprawy rozgrzebywane są w internecie. Pan Frankowski się tłumaczy bez konfrontacyjnie mozne powiedzieć. Bądźmy poważni P. Cupiał czy Wilczek etc. nie będą z nim dyskutować na forum. SKWK to nie jest kółko wzajemnej adoracji tylko oficjalne stowarzyszenie kibiców Wisły Kraków. Nie pasuje coś Proszę bardzo przyjść w kilkaset osób i je przejąć na wyborach. Przy każdym walnym zjeździe nie ma chętnych do zrobienia czegoś w imieniu nas kibiców. Do wielu akcji charytatywnych chętnych nie ma, tyrnieje dla dzieci - pomocy nie ma zadnej. do organizowania wyjazdów - nie ma nikogo itd. Czemu Bo nikomu się nie chce!! Każdy ma swoje życie i tylko nim się zajmuje kilka razy przychodząc w roku na mecz. Ale nic więcej, więc jeśli komuś się nie chce poświęcić swojego czasu, pracy za darmo dla dobra kibiców to czemu się dziwić, ze nie ma nic do powiedzenia i wyzywa się na forum. Byłbyś w skwk wybrał byś kandydata albo sam byś nim został, dymał po wiele godzin zaniedbująć prace, rodzine a często dokładał sporo kasy ze swojej kieszeni robią wiele aby poprawiać wizerunek kibica Wisły to byś się przekonał jak wyglądają takie "schadzki". Mógłbyś decydować, znał byś okoliczności wielu niejasnych sytuacji w klubie (również z Panem Frankowskim). Nie masz ochoty, czasu, siły, nie stać cię na poświęcenie? To nie dziw się ze nie wiesz i nie otwieraj japy obrażając innych.

AVE WISŁA
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów