|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
witaj Tomku,w przeciwienstwie do tzw. "kibiców"choć trudno mi ich tak nazwać całkowicie rozumiem Twoją decyzję.Wypominanie Ci argumentów,że odejscie Żurawskiego,Kosowskiego itd.nie było tym samym co Twoje odejście jest totalna bzdurą.Osobiście uważam,że po porażce w atenach trzeba było znależc kozła ofiarnego i wypadło na Ciebie.Ale jesli czytasz fora i sondy to wiedz,że 90proc.kibiców utożsamia się z Tobą a nie z tą grupka "decydentów".
1.wielu nazywa Cię judaszem,choć ci ludzie wogóle nie mają pojęcia co to słowo znaczy-dolha,uche-również często gadający,jak to są przywiązani do klubu-to są judasze. 2.po porażce w atenach coś w Tobie pękło,sam gram w piłkę i wiem jak takie "porażki" wpływają na człowieka,o czym większość laików na forum nie ma zielonego pojęcia. 3.engel nie chciał Cię w drużynie,słyszałem te plotke juz to od momentu gdy objął Wisłę-czy mógłbys się do tego ustosunkować? serdecznie pozdrawiam,dla prawdziwych kibiców Wisły zawsze będziesz żywą legendą |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||
|
Tomek ja nie napisałem, że będziesz zarabiał na szkółce ,a tym bardziej że jest to złe.
jedni pytają Cię o Mirka inni o mozliwy powrót do Wisły, o Engela o Kosowskiego , inni o inne jeszcze sprawy. Moje pytania brzmiały Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 26.03.2009 o godz. 09:56.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
do pvd-wiemy wszyscy kim byl p.Reyman a ze jest w naszej nazwie to bylo na prosbe p.prezesa Wisly Miety,ktory poprosil aby w tej nazwie byl jakis wislacki akcent bo bardzo mu sie spodobala ta inicjatywa i chcial bysmy w przyszlosci mieli na wzgledzie klub w ktorym sie uksztaltowalismy.bez jego zdania chyba bysmy sie nie zdecydowali na to
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Panie Tomku -
1) Skoro tak Pan uparcie twierdzi, że wszystko co ze strony SKWK pojawia się na Pański temat to brednie mające Pana oczernić, jaki owo SKWK ma w tym cel ? Tak sobie nagle z żywej legendy, postanowiło zrobić wroga nr 1? 2)Mam nadzieję, że byłby Pan gotów powtórzyć to wszystko, co tu Pan pisze na otwartym spotkaniu? A tym samym skonfrontować to z innymi informacjami? 3)Czemu dawniej gdy padały te zarzuty, to Pan milczał? Wtedy nie było kontrargumentów, teraz się "pojawiły"? 4)Czy może Pan przysiąc, że to co Pan tu piszę jest prawdą?
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 26.03.2009 o godz. 10:43.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
na to czyli umieszczenie p.Reymana w nazwie zeby nie bylo niedomowien
|
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Panie Tomku, czyli po zakończeniu kariery piłkarskiej będzie Pan mieszkał w Krakowie?
![]()
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tomku, z ciekawości zapytam czy chciałbyś aby twój syn też został piłkarzem?
I drugie pytanie - czy nie brakuje ci kibiców Wisły i Jagi razem na trybunach jak to bywało przez 20 wspaniałych lat? |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
ale skoro pozwoliłeś na zadawanie pytań to z tego korzystam by nie mieć żadnych wątpliwości by ktoś nie zarzucił mi potem nadinterpretacji.Prośba prezesa Miętty dotyczyła wiślackiego akcentu ale nie wskazał na legendę Wisły? Rozumiem,że Reyman to wasza inicjatywa na którą prezes wyraził zgodę? dobrze rozumiem. Czy padały jakieś inne propozycje nazwy? np Akademia z Reymonta. Akademia Młody Wiślak?
Ostatnio edytowane przez PvD : 26.03.2009 o godz. 10:24.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zadam ponownie pytanie, które przewijało się już kilka razy a jedyna odpowiedź jaka padła to:
"nie mieszajmy w to dzieci" Nikt dzieci nie miesza w Twoje odejście Franku, sam zaraz po podpisaniu kontraktu publicznie obwieszczałeś, iż kllimat hiszpański będzie służył chorowitym dzieciakom i to był jeden z wielu powodów odejścia. Dlatego chciałbym się dowiedzieć dlaczego mieszałeś w to dzieci a potem zmieniłeś całkowicie klimat na deszczową Anglię Jeśli tlumaczyłeś się, w ten sposób to proszę Cię sprostuj te informacje i wyjaśnij przejście do angli (czy tam pogoda też była odpowiednia dla dzieciaków)? edit: Czy hiszpańskim kibicom mowiłeś, że dzieci maja problem z nadmiarem slońca i odpowiednim dla nich klimatem są okolice wysp brytyjskich?
Ostatnio edytowane przez lucekj : 26.03.2009 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Osobiście bardzo szanuje Pana za osiągnięcia i za wszystko co zrobił Pan dla Wisły, i za odwagę, że próbuje Pan bronić swojego dobrego imienia w grupie anonimowych osobników.Wydaję mi się że w tych wszystkich pana postach idzie odczytać, że załuje Pan odejścia, i nie chce być postrzegany negatywnie, żenujące są insynuacje nt rzekomej reklamy szkółki piłkarskiej - już dawno ktoś powiedział że na Polskiej Piłce nie da się zarobić, a już napewno na szkoleniu młodzieży. Interesuje mnie, czy po zakończeniu kariery będzie Pan osobiście prowadzić część zajęć? Czy planujecie jakąś umowę z Wisłą, na mocy której Wisła miała by prawo do pierwokupu najzdolniejszych adeptów szkółki piłkarskiej? Co do niektórych - widać że próbujecie demonizować pana Tomasza, człowiek wykazuje się odwagą by tlumaczyć wam i wyjaśnić zaszłości, zbliża się już ku końcowi piłkarska kariera, zapewne Kraków jest domem dla pana Tomasza, więc chciałby tu godnie żyć i spełniać się zawodowo, moim zdaniem jedyną korzyścią może być fakt, że kibice na ulicy nie będą mówić " O to ten Judasz! " , choć nawiasem mówiąc prawdziwi kibice napewno tak nie powiedzą. Popatrzcie na to chłodno - przez 7 lat pan Tomasz dawał nam radość, wiele razy byliśmy dumni jako kibice, bo wygrywaliśmy z takimi tuzami jak Saragossa - czy dla was to wszystko jest nie ważne? Beż pana Tomasza nie było tych sukcesów - raz jeden popełnił błąd, przyznał się do niego, ponadto jak sam wspomniał na spotkaniu w 2007 wypowiedział "przepraszam". Czego oczekujecie więcej?. Każdy czasem popełnia błędy, i trzeba umieć wybaczyć - pan Tomasz wyszedł z inicjatywą wyjaśnienia tego - dla mnie to świadczy o charakterze, nie każdy miałby odwagę. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam pytania chyba bardziej dotyczące przyszłości.
Panie Tomku 1. Na czym polega Pana udział w tworzonej z Koniecznym, Szymkowiakiem i kilkoma Wiślakami szkółce piłkarskiej? Będzie on ograniczał się do wsparcia finansowego czy też zamierza Pan czynnie uczestniczyć w funkcjonowaniu tej akademii? 2. Czy docelowo akademia będzie współpracować z piłkarską Wisłą i przekazywać jej najzdolniejszych wychowanków? Czy szkółka ma funkcjonować na zasadach powiedzmy Kosy Konstancin? 3. Czy byli zawodnicy Wisły (np Zając) mają zamiar szkolić dzieci i młodzież w obrębie tej szkoły? Założeniem jest szkolenie przez byłych piłkarzy czy przez trenerów zatrudnionych z zewnątrz? 4. Jaką przyszłość Pan widzi dla siebie? Ma Pan zamiar pozostać przy piłce czy zająć się własnym biznesem? 5. Czy widziałby Pan siebie jako trenera? Czy przyjąłby Pan po zakończeniu kariery ofertę zostania jednym z trenerów Wisły zajmującym się np zajęciami stricte z napastnikami wzorem sztabów szkoleniowych klubów europejskich? ---- Co do całego zamieszania z odejściem. Panie Tomku, wydaje mi się, że chodzi tutaj tylko i wyłącznie o moment odejścia. Wyścig o ligę mistrzów z PAO przegraliśmy dosłownie o czubek nosa i zawdzięczamy to niestety głównie Majdanowi (za babole, które wówczas wpuścił), Zieńczukowi (za niewykorzystane sytuacje) oraz sędziemu Rileyowi (za nieuznaną bramkę Penksy). Moment odejścia był o tyle zły, że kondycja psychiczna kibiców i piłkarzy po tej porażce była bardzo zła. Łatwo sobie wyobrazić, że Pana odejście dopełniło czarę goryczy, bo wiadomo, że Kryszałowicz nie mógł Pana skutecznie zastąpić. I nie chodzi tutaj nawet o wartość sportową (Kryszałowicz był wymysłem Engela i już wtedy był fatalny), ale o znaczenie Frankowskiego dla zespołu. Jestem przekonany, że gdyby sytuacja w klubie i w głowach wszystkich się unormowała, to zimą mógłby Pan odejść bez żadnych oskarżeń, posądzeń i konfliktów. Przykładowo teraz każdy kibic jest przygotowany na odejście Pawła Brożka z Wisły, bo on mówi o wyjeździe od dość dawna, na początku sezonu powiedział klarownie, że ma zamiar zostać do końca sezonu. Paweł też zostawił w Wiśle sporo zdrowia, spędził tu kawał życia, choć oczywiście nie ma sensu Was porównywać. Szkoda, z perspektywy czasu, że tak to się wszystko potoczyło. Wydaje mi się, że zarówno Pan jak i my żałujemy. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ja mam jeszcze pytanie do Franka do samego meczu z PAO.
Do sytuacji z nieuznanym golem Penksy. http://www.youtube.com/watch?v=lYjBDYkR648 Co sądzisz o tej sytuacji ? Czy sędzia coś mówił dlaczego nie uznał tego gola ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kibicem jesteś i nic co piłkarskie nie jest Ci obce.
Pieniądz rządzi światem, rządzi każdym z nas z osobna. Zaprzeczysz? Więc albo jesteś zbyt młody, żeby się o tym przekonać albo jesteś jednym z niewielu członków społeczeństwa, któremu ideały i droga ich realizacji pozwoliły żyć poza fantasmagoryczną ułudą Boga-pieniądza. Moim zdaniem około 95 % ludzi naszego kręgu cywilizacyjnego jest przesiąknięta kultem pieniądza. I nic dziwnego. Środek do tego, żeby zaspokoić większość szczebelków słynnej piramidki Maslowa jest i dla mnie ważny. Bo i czemu nie miałby być? Chcę żyć uczciwie, bawić się i uczyć, oglądać mecze i kochać i grać samemu dla zabawy. I pozwolić jednemu czy drugiemu dziecku na ich powolne dochodzenie do prawd, dając im MOŻLIWOŚĆ. W tym naszym wciąż nie do końca świetnym kraju nie wszystko jest możliwe. A już naprawdę mało jeśli się owych pieniążków nie posiada. Franek wyjechał z kilku powodów. Pieniądz na pewno miał swoją wartość w podejmowanej decyzji. Zarabiał dużo, zarobił więcej. Dziwić się? A czemu? Sportowo stracił i tak w zasadzie zakończył karierę europejską, a ta dla piłkarza jest myślę ważna.W Jadze dogra jeszcze jakiś czas, dostrzela do tej drugiej setki ;-) i odejdzie na emeryturę. I będzie mógł spokojnie inwestować pieniążki, żeby w przyszłości taki Fabian mógł zostać kim chcę i zrobić co chce. A Franek jak będzie chciał to popracuje, wychowując pokolenie snajperów godnych gry w Wiśle czy Jadze, a jeśli nie to skupi się na giełdzie, nieruchomościach - czymkolwiek. I sobie podrapie w ogródku, pokopie z sąsiadem. A Wisła będzie trwała i to wcale nie dlatego, że trwam ja, Sopranos czy SKWK. Wisła jest ... Wisłą? ;-) To coś ważniejszego niż piłkarze czy kibice. Dla mnie Franek jest i będzie legendą. Polskiej piłki, Wisły Kraków i Jagiellonii. Jak to by powiedział Jar-Jar "Moja go lubić". Nie mnie oceniać co jest kanonem postępowania, co powinien a czego nie powinien. Wiem, że dał mi tak wiele radości w moim chorym świecie fascynata piłki, że nie potrafię inaczej. I nawet nie chcę. Jednak podbiłbym jedno pytanie. Franku, Tomaszu, panie Tomaszu - jeśli Polska to Kraków? Czy w rozjeździe pomiędzy Północą i Południem? ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zostawiłem tylko pytania i odpowiedzi, dyskusja przeniesiona tutaj.
Jakbym się w czymś pomylił(przeniosłem ponad 130 postów), to piszcie do moderatorów na priv. I nie śmiećcie już w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2009 o godz. 23:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
z mojej strony jako kibica wszystko jest wyjaśnione i naprawde panie Tomku nie musi sie pan tłumaczyc..bo do nie których ludzi nigdy nic nie dojdzie wola wierzyc w plotki uslyszane gdzies miedzy blokami.. zrobił Pan bardzo duzo dla Wisły dzieki Panu mielismy tyle pieknych chwil jakie przezylismy.. i ja nigdy jak wtedy nie przyłacze sie do akcji "Nie dla Frankowskiego"..czy "Franek judasz".. dla mnie to głupota.. darze pana Szacunkiem od wielu lat i tak bedzie
.. a moje pytanie : Panie Tomku czy ma pan zamiar przychodzic na mecze Naszej Wisełki jak bedzie Pan juz na piłkarskiej emeryturze ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy czuje pan żal do tych kibiców którzy się odwrócili ? ( nie mówię już o tych którzy obrażają bo na to nie zasługuje nikt)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
pytanie:
1. Franek... powiedz mi jedno: Mowisz ze w Wiśle osiągnąłes już wszystko... 5 mistrzostw kilka pucharów król strzelców. A Co chciałes osiągnąć w Elche? Mistrzostwo Hiszpanii? czy moze kilka euro wiecej? Bo wydaje mi sie ze odpadniecie z LM było dla ciebie sygnałem ze wiecej forsy juz z Wisły nie wyciśniesz. Mówisz ze osiągnąłes wsystko, to co ty chciałes w Elche osiągnąć na 2 ligowym poziomie? Nie rozumiem tego. Jeszcze bym zrozumiał 1 lige, ale co takiego było w tym Elche. Grałes juz na zachodzie i na wschodzie przed Wisłą, wiec nie mów, ze chciałes coś nowego doświadczyc, bo juz wiesz jak tam się grało. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Franek, jestem kibicem Wisły i również Chicago Fire w którym grałeś w tamtym roku. Czy możesz dodać jakieś informacje o tym czemu Trener Hamlet nie wystawiał ciebie do gry?
Na początku Trener puszczał plotki poprzez pośredników że miałeś jakieś urazy więc nie mógł ciebie wystawić do pierwszej jedenastki, ale zespół nigdy nie wpisywał ciebie na listę kontuzjowanych. Blanco się wczoraj wypowiedział negatywnie o Hamlet mówiąc że odchodzi od klubu po tym roku bo Hamlet stawia na obrońców a nie na ofensywe, zgadzasz się z Blanco? Było nam cholernie przykro w Chicago z sposób jaki byłeś przez trenera i zespół potraktowany i śledzimy twoje akcje w Jagieloni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panie Tomaszu
Mówi Pan że żałuje teraz swojego wyjazdu. Czy jest to spowodowane brakiem sukcesów sportowych czy może reakcja kibiców? |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Panie Tomku,
Jakie relacje łączą Pana teraz z Radosławem Sobolewskim? Macie kontakt, jesteście kumplami? Sobol mówił kilka razy, że chciałby zakończyć karierę w Białymstoku - dogadacie się? ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A ma Pan kontakt z Maćkiem Żurawskim? Czy Żuraw wróci kiedyś do Wisły?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A ja tak z innej beczki...
Nie wiem czy to właściwy temat ale chciałbym skorzystać z okazji i zapytać się Ciebie jaki styl kibicowania preferujesz Ty i ogólnie piłkarze bo zawsze mnie to ciekawiło: a) tacy jak teraz "niepokorni" chłopcy palący piro, robiących oprawy i prowadzących nieustanny doping b) to do czego dąży ITI czyli spokój i okazjonalnie klask, klask, Legia (czy każdy inny klub, Legia zastosowana ponieważ do tego doprowadzili) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że trafiliśmy na temat- rzekę, który może ciągnąć się dłużej niż brazylijska telenowela. Każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Temat Franka i PAO będzie nas pewnie bolał jeszcze długo. Ja sam nawet dzisiaj chyba zamordowałbym Rileya na ulicy, gdybym go spotkał, za tego ukradzionego gola Penksy, za ukradziony nam awans...
Kończąc OT. Franek, jeśli jeszcze tu zajrzysz NAPISZ COŚ O PRZYSZŁOŚCI - jak będzie funkcjonowało to centrum treningowe, czy jest szansa na ocieplenie stosunków Jagi z Wisłą, w końcu - w jakiej funkcji widzisz siebie w przyszłości: trener młodzieży, skaut, a może jeszcze w innej roli? Napisz, to naprawdę będzie potrzebne. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Tomku jak to jest z tym zrobieniem miejsca młodszym zawodnikom
Z jednej strony mówisz, że chciałeś zrobić meijsce innym, młodszym zawodnikom, z drugiej wiedziałeś, iż Twój transfer jest uzależniony od sprowadzenia NA TWOJE MIEJSCE Pawła niezbyt młodego Kryszałowicza? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pewnie Franek na tym forum już się nie pojawi,gdyż są trudne pytania dla niego od których się wymiguje.Może jednak się mylę więc zadam pytanie:
1.jak oceniasz swój występ w Atenach 2.co oznacza dla ciebie noszenie opaski kapitańskiej na ręce |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
witam was.nasza rozmowa niestety rozniosla sie po polsce a nie bylo to moim zamiarem wiec sadze ze odpowiem na ostatnie tutaj zawarte pytania i chyba nie bedziemy juz polemizowac bo wyszlo niepotrzebnie "na zewnatrz".w chicago fire trener stawial i bylo ok na poczatku ale potem rzeczywiscie mielismy 2 rozmowy na temat ustawienia mnie na boisku i wolal posadzic mnie na lawke niz bym gral po mojemu ale nic sie nie stalo poza zloscia bo moglem temu zespolowi dac zdecydowanie wiecej.wracajac do pytan o Wisle-odchodzac do elche oczywiscie otrzymalem warunki finansowe 5 krotnie wieksze niz w mialem w Krakowie,w elche mialem zamiar awansowac do primiera division i pograc tam przeciw najlepszym ale po kilku miesiacach zrozumialem ze chyba tego nie dokonamy i polecialem do wolverhampton bo tam istniala realna szansa na awans do premiership....dlaczego 2 liga tu i tu?w czolowych zespolach nizszej ligi latwiej o strzelanie bramek a mnie tylko z tego rozliczaja a wiedzialem ze poczatek bedzie bardzo istotny.watek z dziecmi poruszylem tylko jeden ,jedyny(!!!!!!) raz i to odpowiadajac pytaniem na pytanie dziennikarza jak dobrze pamietam ale niestety ktos ten watek pociagnal...wiedzialem ze odejde jak przyjdzie pawel k.ale przeciez byli inni mlodsi i zaraz mozna bylo za kwote z mego transferu kupic kogos od stycznia....z sobolem i zurawiem mamy dobre,kolezenskie relacje...i konczac odnosnie nazwy szkolki-mnie przy rozmowie z prezesem nie bylo a jedynie dostalem info iz to sam prezes zaproponowal aby tak ja nazwac.czy padly inne propozycje tego nie wiem.....jesli prasa nie bedzie tego kolportowac to chetnie tu jeszcze cos napisze.pzdr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Franek nawet nie mów,że nie zakładałeś, że media to szybko podchwycą!!Non stop pisze o grze za granica,a Nas kibiców raczej interesują kulisy twojego odejścia z Wisły.Pojawiły się trudne pytania więc się wycofujesz z forum,a masz do tego dobry pretekst bo to media podchwyciły(naiwni w to uwierzą
.Wiem,że trochę na Ciebie naciskam,ale od razu napiszę że byłeś jednym z zawodników,których bardzo wysoko stawiałem-choć od razu napiszę,że numer jeden dla mnie był zawsze Tomek KulawikPOZDRO |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|