|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Tomek pozwolisz, że znów zadam pytanie
Cytat:
![]() Tomek mając taki dorobek na swoim koncie nie wiedzieć, że się jest istotnym, bardzo ważnym ogniwem dla zespołu.Zdobywając tyle bramek? zostając 3x królem strzelców ligi? Rozumiem skromność ale bez przesady.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 25.03.2009 o godz. 22:15.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dzięki Franiu za pojawienie się tutaj - jak napisał kolega kibic z Warszawy -> masz facet jaja
.Trudny to był czas, wtedy po meczu z PAO, szok po (niesłusznej - gol nieuznany) przegranej z Grekami, a na dokładkę Twój transfer. Nie miałem i nie mam do Ciebie pretensji. Awantura wokół Twojej osoby świadczy, moim zdaniem, o tym, jak ważny byłeś (i jesteś, mimo że wielu się oburzy) dla kibiców Wisły. Jestem wstanie zrozumieć powody dla których podjąłeś decyzję o transferze, choć zadowolony z niej nie byłem. To co mnie wtedy uderzyło najbardziej to nagła i niespodziewana decyzja. Czy bezpośrednim powodem była przegrana w Atenach ? Aż tak to przeżyłeś ? Piszesz o "robieniu miejsca młodszym piłkarzom" - brzmi to jak przemyślana decyzja, a działanie wygląda na mocno emocjonalne. Jak to było Pozdrawiam serdecznie i dzięki za całą grę dla i w Wisełce ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
na pytania pvd odpowiedzialem juz ...ale powtorze-w 99 prezes obiecal renegocjacje umowy a ze bylem cierpliwy to dopiero w roku 2004 ja parafowalismy.kurs zmienilismy obupolnie ze wzgledu na to iz w latach 98 podpisywano w dolarach a potem wszyscy podpisywali w euro.dlaczego nie wiem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OT: Kolega tomaso dostal bana bo mnie zwyczajnie wkurzyl. Bedzie mial teraz tydzien czasu na przestdudiowanie historii Wisły. Posty usunalem wiec wyjasniam ze chodzilo o kulisy odejscia K. Moskala do Lecha i jakies kretynskie insynuacje ze strony tomaso.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
pvd-wiem co mowie i wiem co pisze choc czasem mam klopoty z pamiecia.wlasciciel klubu wbrew opinii trenera kasperczaka postanowil mnie nie sprzedawac w 2004 i sam postanowil abym ustalil ile chce zarabiac.potem oczywiscie zmniejszyl te kwote ....nie wiem czy zrobil to dla kibicow bo pamietajmy ze wtedy gral kuzba z zurawskim i mogl zrobic co chcial.podpisujac ten kontrakt sadzilem ze tu juz zostane do konca przygody podobnie jak w kaju 2005 roku mowiac w ktoryms wywiadzie.ba nawet w dniu meczu z pao do glowy mi nie przyszlo odejscie....czy tak ciezko to pojac
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale jakie mam miec dowody
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wlasnie jak to bylo z Kasperczakiem
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
w temacie:
Cytat:
![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
do cracovii nie pojde ani do legii zeby byla jasnosc.i nie dlatego ze mam juz 34 lata.juz wogole to jaga to moj ostatni przystanek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Widze że temat modny się staje i niedługo bedzię legendą na tym portalu jak sobie kibice z piłkarzem rozmawiają
No cóż odszedł pan w trudnym momencie,ale takie to Wisła ma od kilku lat. Zarówno pana zwolennicy jak i przeciwnicy mają swoje racje i tak będzie bo nikt raczej zdania nie zmieni. Za gre dla Wisły należy sie panu szacunek,w co nie wątpie, za rozstanie dezaprobata jak najbardziej, ale żeby judasz i zdrajca to przesada. Pozdrawiam i życze wielu goli w dalszej pana karierze.![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panie Tomku czytajac pana posty, nurtuje jedno mnie pytanie odnosnie pana odejscia z Wisly. Czy poniekad zostal pan, tak jak pan mowi, identycznie jak Mirek Szymkowiak, zmuszony do odejscia z Wisly? Bo mam takie dziwne wrazenie czytajac pana posty tutaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panie Tomku, cóż powiedzieć, przeczytałem temat z góry na dół; wszystkie posty jak leci, żeby poznać zdanie pana i przede wszystkim ludzi identyfikujących się z Biała Gwiazdą.
Dobrze, że odważył się pan zabrać głos w dyskusji (szkoda że tak późno); jak dla mnie sprawa jest prosta: Nie mam zamiaru nigdy już bić brawo i krzyczeć :"Franek, Franek - łowca bramek", ale też nie zamierzam krzyczeć hasła typu :"Wyp****" czy "Judasz" pod pana adresem. Po prostu jest pan dla mnie jednym z wielu szarych, niewyróżniających się piłkarzy którzy grali w brawach mojej ulubionej drużyny(takich jak Cleber,Uche itp.), jak sam pan pisze Legendą Wisły nigdy nie chciał pan zostać i nie będzie, ale i tak pozostaje we mnie szacunek, za to że pomimo upływu 4 lat od tej sprawy próbuje pan otwarcie porozmawiać o odejściu, bo wielu ludzi to naprawdę zabolało.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 25.03.2009 o godz. 22:50.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
z trenerem kasperczakiem pracowalo sie super.choc byly czasem trudne momenty
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
.... i czy byl to Engel, zwany wieprzem ? Bo jestem w stanie uwierzyc w teorie, ze Wieprz gdy tylko pojawila sie mozliwosc opchniecia Frankowskiego gdziekolwiek, wykombinowal sobie, ze zastapi go Kryszalem, kasujac po drodze "premie trasnferowa".
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 25.03.2009 o godz. 22:55.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
do koyoot-nie ,nikt mnie z wisly nie wypychal.szymek jednak byl na cenzurowanym i jego sprzedaz musiala sie odbyc.przynajmniej tyle wiem w tym temacie
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
engel mial swietny start ,do mojego odejscia wspolpracowalo sie z ni ok.jedynie pozniej koledzy z druzyny mowili,ze sie zmienil i jakby pogubil.ciezko mi mowic bo mnie juz nie bylo wiec przemilcze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To ja mam takie pytanie, jeśli jeszcze jesteś i (jeśli oczywiście możesz odpowiedzieć) - co w drużynie mówiło się o odejściu Kasperczaka po Dbilisi...było ta ustna umowa między Cupiałem a Kasperczakiem ze jeśli się nie uda to Kasper sam poda sie do dymisji, czy nie.
I drugie pytanie - jeśli pamiętasz oczywiście - czy taktyka na rewanż była aż tak defensywna(bo wyglądało to jakbyście chcieli to 0-0 do końca utrzymać), czy po prostu mieliście grac tak jak w Krakowie a Dinamo Was jednak stłamsiło... ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czy grając w Wiśle czułeś związanie z klubem jako kibicami, barwami i historią (pomijając te zawiłości z Twoim odejściem, tym, że się z kibicami nie pożegnałeś, etc.)? Czy gol zdobyty np. w Derbach Krakowa w 2005 roku miał dla Ciebie jakieś szczególne znaczenie ze względu na rangę meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Panie Tomku, jeśli już rozmowa zeszła na tor odejść z Wisełki. Czy ma Pan wiedzę na temat powodów odejścia z drużyny ubiegłej zimy "Kosy"? Czy rzeczywiście przykaz przyszedł z samej góry?
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może zamiast gadać o Kasperczaku i Engelu wrócimy do sedna sprawy. powtarzam:
Dlaczego uważasz, że mamy wierzyć akurat Tobie, a nie osobom, które źle o Tobie mówią ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
do michala-juz pisalem wczesniej ze mecz z jaga nie ma nic do tego,spodziewam sie wszystkiego choc bede gral jak najlepiej dla jagi.jedynie dotknal mnie jeden artykul kupiony na stadionie.z kibicami a raczj z przedstwicielami SKWK spotkalem sie w 2007 roku i sadzilem ze przekaza szczegoly rozmow wam wszystkim ale czy to zrobili to nie mam pojecia.choc nic nowego w porownaniu do tamtej rozmowy nie wymyslilem.jak wtedy tak i teraz opisalem cala prawde jak bylo.jedynie moze jakies male detale sa pomieszane ale nie majace zadnego wplywu na calosc.chcieliscie prawdy to ja dostaliscie choc na pewno nie jest taka barwna jak "legendy"ktorymi obrosla.zauwazylem ze w piatek ma byc jakies spotkanie w jamie na moj temat.jesli rozmowcy beda szczerzy to nic wiecej nie wyciagna.pozdrawiam wszystkich Wislakow i wiedzcie jedno-jak ogladam mecze Wisly to szybciej bije mi serce.ps.jak zobacze jeszcze ciekawe ,nurtujace pytania to odpowiem.pzdr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
czy ma Pan żal do Pawła Janasa o nie powołanie na finały Mistrzostw Świata ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dziękuję w swoim imieniu i mojej Narzeczonej za twoje wszystkie bramki dla Wisełki.
Przyznać muszę, że mimo wcześniejszych Twoich wyjaśnień, pozostał ten żal/ kłucie w sercu/ rozgoryczenie. Twoje odejście, Kapitana, w takiej właśnie chwili. (długo siedziały we mnie emocje takie, o jakich mówili koledzy wyżej. teraz trochę opadły - ale pozostały "tylko" te na poziomie rozgoryczenia i żalu ...), Powód: Dostałeś już odpowiedź w tym temacie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.03.2009 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To za kim w końcu będzie bić serce jak Wisła z Lechem zagra
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My kibice kreujemy bohaterów.Z czasem zmieniamy ich w legendy, wybierając do tego tych, według nas najlepszych i najbardziej godnych. Tak na boisku jak i poza nim.
Tomasz Frankowski miał być właśnie taką ikoną. Miał. Nie musiał Pan wiedzieć, że już nią jest. Z szatni i dobrej fury, widok jest inny niż z trybuny na którą kapie deszcz czy z zasyfionego pociągu wiozącego na mecz na drugi koniec kraju.To absolutnie nie jest przytyk pod Pańskim adresem. To po prostu inne spojrzenie. I dobrze, że teraz gdzieś nasze doświadczenia się spotykają. Obawiam się, że naszą winą jest to, że oczekiwaliśmy zbyt wiele, ustawiliśmy tę poprzeczkę zdecydowanie za wysoko i nie jeden z nas by też do niej nie doskoczył. Dlatego mimo, że to bolało ja - jako zwykły kibic- dziękuję, że właśnie po 4 latach się Pan odezwał. Bo to znaczy, że gdzieś to w Panu tkwi. To znaczy, że może my myliliśmy się doszukując się tylko zimnej kalkulacji i materializmu a Pan też poniósł jakiś rodzaj kary jaką jest strata czegoś za co każdy z nas dałby się pokrajać. Strata miana legendy. Tak czy siak jest Pan przynajmniej jednym z najważniejszych zawodników w historii Wisy. To w końcu nie tak mało. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wciąż jednak w zasadzie nie wyjaśniłeś - dlaczego chciałeś wyjechać. Czego Ci brakowało w Krakowie? Kasy? Sukcesów (II liga Hiszpanii to chyba nie sukces)? Dlaczego w ogóle chciałeś wyjechać
![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ok-ja do kempesa jako organizatora naprawde nic nie mam,doceniam co robi choc bedac pilkarzem nie za bardzo interesowalismy sie waszymi wyjazdami,oprawami i wiem ze to nie bylo do konca fair.jako kibic tez go rozumiem ze tak jak czesc z was ma do mnie zal za odejscie.ale jednego nie moge pojac-dlaczego przeinacza fakty i zawsze na moja niekorzysc.jest inteligentym facetem jak mowia i pewnie ma wplyw na kibicow ,jego zdanie jest ponoc wazne wiec jedynie co prosze-badz szczery i mow jesli wiesz na 100%...jesli mialem was gdzies,was oklamywalem,i to glosno mowilem-przytocz to z autoryzowanego wywiadu...jesli szantazowalem prezesa-przyprowadz prezesa niech poswiadczy ze tak bylo,jesli sprzedalismy mecz pokaz dowody itd.przykro mi ale to wszystko nieprawda
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
smudzie mistrzostwa tylko z kurtuazji choc wiem ze moze zabrzmialo to niefortunnie.przeciez to jasne ze tylko wisle...........no i jagiellonii jesli nas utrzymaja w przyszlym sezonie
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|