|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Przeciez te informacje na wszystkich stronach biora sie z Faktu, wiec po co pisac co chwile ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
to tak samo jak ja bym napisał ze Wisła interesuje sie bardzo dobrym piłkarzem ale jego nazwisko jest owiane tajemnica... bez sensu ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mic i Grzesiek mają racje. Tak samo jakby pisać, że Wisła chce kupić piłkarza. Za kwotę astronomiczną 0 zł.
a żeby trochę rozładować emocje i nawiązać do drugiej części tytułu tematu - http://photos.nasza-klasa.pl/1112765...596b21ed0.jpeg nasz młody piłkarz z wybranką
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 21.03.2009 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Krótki materiał C+ w czasie meczu z Cracovią - zagraniczni piłkrze Wisły mowią o derbach.
http://www.youtube.com/watch?v=1tbh1ohG7Ko Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=vUAFEo1m200 prosty sposob na sciaganie z YT http://keepvid.com/
Ostatnio edytowane przez __Cobra__ : 23.03.2009 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A masz i mógłbyś wrzucić rozmowe Pawlusiński-Pawełek? (jeśli ostatecznie ten materiał był). Z góry thx!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bulik - przerwa jest po operacji, jeśli nie ma operacji, to nie ma długiej przerwy. Z tym, że Brożek cholernie ryzykuje. Moim zdaniem powinien się przebadać od każdej możliwej strony, a w tym wypadku widać, że jak najszybciej chce wrócić. Tyle że, jak wróci i wtedy mu się coś stanie z tą nogą, to będzie jeszcze większa kaplica niż ta, którą teraz przewidywali.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokladnie. Znajac Pawła chce jak najszybciej wrocić do gry w pilke.Za wszelka cene. Ale musi najpierw 100 razy byc pewnym i specjalisci musza to potwierdzic ze nie ma ryzyka ze nic z tą noga juz sie nie stanie. Ale Paweł to ograniety chłop wiec chyba wie co robi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Gdzie ja mam nadzieje że tak i u nas jest a to że zdecydowano się narazie na wersje bezoperacyjną. jest decyzja właśnie lekarza ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jasne że jego noga no i w świetle prawa musi podpisać zgodę na operacje ,no ale chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji gdzie lekarz mówi - operacja jest konieczna - a piłkarz - ja się nie zgadzam
![]() Tu pewnie tak było że dostał do wyboru albo wiercimy dziurki albo dajemy sobie jeszcze trochę czasu i zobaczymy jak to kolano będzie się zachowywało. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oby nie było tak, ze mu Osuch ciśnie by wrócił do gry jak najszybciej...
najważniejsze jest zdrowie, jak potrzeba opercji, to powinien ja miec. Jeśli nie potrzeba, to nie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak był ten wywiad przed derbami Szymkowiaka z Pawłem,to Mirek mu trochę tłumaczył (jak sam twierdził z doświadczenia),że jeżeli operacja jest konieczna,to nie ma sensu jej odwlekać i musi ją mieć. Dla Pawła to w pewnym sensie pierwszy aż tak poważny uraz,ale wiadomo,że chłopak chce wrócić do gry jak najszybciej. Jednak chyba rzeczywiście lekarze powinni miec jakby ostateczne zdanie,bo wiedzą,co i jak.Jak pokazuje przykład Błaszczykowskiego chociażby,lepiej wrócić jeden dzień później niż o jeden dzień za wcześnie
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No a taka artroskopia diagnostyczna, w sensie, wpuszczenie rurki i zobaczenie jak się sprawy mają, sama w sobie też powoduje długą rehabilitacje?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem jest jednak taki, że Brożek jest zawodowym piłkarzem, w tej nodze będzie miał cholerne przeciążenia, więc wszystko zależy od tego jak bardzo te więzadła są uszkodzone. Bo jeśli są (powiedzmy średnio) i nie zrobi rekonstrukcji, to tak jak mówiłem, będzie to bieganie z bombą w nodze. Kumpel miał właśnie coś na kształt sytuacji Brożka, doszedł do siebie, grał w nogę, aż w końcu padło mu kolano całkiem, jakieś zwyrodnienia stawów - i w końcu endoproteza. Naprawdę liczę, że Brożek jest pod ścisłą opieką lekarza i Ci ludzie wiedzą co robią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie znam się na artroskopii,ale moja córka miała ściąganą wodę z kolana.jest to mniej inwazyjne niż artroskopia,ale i tak parę dni miała unieruchomiona nogę.a okres rehabilitacji w szpitalu trwał ok dwóch tyg.póxniej była "dochopdząca" do szpitala.obawiam się,że gdyby Pawłowi zrobili artroskopię i biorąc pod uwagę,że jego obciążenia na treningach i w czasie meczów są dużo wieksze,a sam zabieg bardziej inwazyjny,to czas dochodzenia do sprawności byłby napewno dłuższy.dlatego zapewne chcą uniknąć jakiegokolwiek kłócia kolana.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja przeszedłem artroskopie lewego kolana i lekarz mi powiedział, że nawet gdyby się okazało, że kolano nie wymaga operacji to i tak sam fakt otwarcia kolana i "buszowania " po nim wydłuża okres ograniczonej sprawności danej kończyny...
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja tez mialem sciagana wode z kolana i raczej wielkich cyrkow przy tym nie bylo, lekarz wbil igle, parenascie sekund i moglem isc do domu. Fakt noge mialem sztywna ale bardziej dla tego ze mnie bolala i nie moglem za bardzo zginac kolana.
A co do tej artroskopii to jak to mniej wiecej wyglada, jak duze jest to "otwarcie kolana" i na czym mniej wiecej polega ten zabieg? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wstukaj w gogle artroskopia, dwa małe nacięcia w kolanie w celu zajrzenia do środka. ja mam mieć artroskopie ale nie chce iść. wodę miałem ściąganą parę razy i to nic wielkiego. Ściągają i do domu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Podczas zabiegu robią 2 nacięcia nie szersze niż 1cm, przez jeden otwór wkładają kamerkę a przez drugą narzędzia chirurgiczne... Lekarze wiedzą co robią jeżeli uraz Brozia można wyleczyć "bezinwazyjnie" to lepiej nie otwierać kolana zwłaszcza, że przy dobrych wiatrach Brozio może być gotowy już na Jagę... A po otwarciu kolana nie ma na to najmniejszych szans!
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Przerwa na "rehabilitacje" po artroskopii (bez wycinania czyszczenia itd. jedynie oglądanie co się dzieje w środku ) jest spowodowana tym że skóra po zszyciu potrzebuje trochę czasu na zrośnięcie się. Jeśli zacznie się za wcześnie forsować takie kolano to jest obawa że szwy się rozejdą i trzeba szyć od nowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś może jakieś wieści co tam z kolanem Pawła? Dziś o 8:00 miał przejść badania rezonansem...do tej pory już chyba powinny być wyniki?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jestem grzeczny i zadaję grzeczne pytania.
))Ale na poważnie. Dzisiaj piątek, i Paweł Brożek miał mieć przeprowadzony powtórny rezonans magnetyczny. Oficjalna strona pisała, że badanie ma (miało) odbyć się rano, tymczasem już jest wieczór i... cisza. Czy wy w Krakowie wiecie coś więcej, bo z zagranicy nic nie widać / słychać? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|