|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Sprawa wygląda tak, Sasin strzela "na pałę" w kierunku bramki - dobry bramkarz powinien mieć na uwadze takie rozwiązanie (ale mowa tutaj o klasie Buffona), co nie zmienia faktu, że ta piłka była uderzona tak dziwnie i miała taką parabolę lotu, że żaden bramkarz nie stojąc metr przed linią, dokładnie pod miejscem odbicia od poprzeczki - jej by nie wyciągnął. A do takiego ustawienia się po prostu nikomu nie starczyłoby czasu (bo jak powtarzam) to był przypadek. Na 99 takich strzałów wpada 1. Dlatego nieuzasadnionym jest zarzucanie Pawełkowi błędu, gdyż z dwóch opcji (a właściwie jednej, bo drugiej nie przewidział) wybrał asekurację przedpola. Po prostu po serii koszmarnych juniorskich błędów, teraz oczekujecie od gościa gry na poziomie Buffona, Reiny itd. To po prostu nie ten kaliber bramkarski, nie wymagajcie od niego cudów. Dzisiaj zagrał bardzo solidny mecz, wciąż oczywiście z wybiciami, które mogły sprokurować bramkę, ale widać również było, że każdy gracz w środku pola ma te wybicia na uwadze. Druga sprawa, nauczono go szybko, mocno, dokładnie wykopać piłkę (to co jest normą w lidze angielskiej) - i dzisiaj jedna bardzo groźna sytuacja się z tego zrobiła. Ten element widać już było w poprzednich spotkaniach, a to niewątpliwie duży plus dla Pawełka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zwyciestwo nad Ickami zawsze i wszędzie smakuje jak wytrawne wino rocznik 63.
Radosc nie do opisania. ![]() Mamy druzyne ktora kiedy jej nie idzie potrafi sie za jajca(o co przed sezonem wiekszosc miala obawy)i zagrac zupelnie inaczej druga polowe.Z wolą walki,determinacją.i checia do wygarnia meczu. Tylko sie cieszyc ze tak to wygladało ,choc w pierwszej czesci to ci z gorzej strony blon troche nas zaskoczyli stosujac wysoki presing. Cieszy tez ze dogonilismy Legie,a i Amika juz nas czuje nas plecach.Juz sa 3 pkt,wiec roznica praktycznie zadna... ..... ![]() ZAWSZEEEEEE NAD WAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
bo chciał cos pokrzyczec do Cabaja za to machanie w kierunku D, wieszając sie przy tym na fladze "Armia Białej Gwiazdy" - nie bylo daleko od potargania. Troche za mocno dostał wg mnie, bo gosc sie zapomnial i tyle. głupia sytuacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.03.2009 o godz. 02:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ja wiem że jesteś wielkim fanem Rodneya ale bez przesady. Twój tekst mogę wytłumaczyć tylko tym że albo meczu nie ogladałeś, albo Twoja niechęć do Marcelo jest tak wielka że zaciemnia obiektywizm. Marcelo był dzisiaj prawdopodbnie najlepszym piłkarzem defensywy. Strzelił bramkę i skutecznie wyłaczył z gry najlepszego piłkarza żydów: Ślusarskiego (co wcale nie jest takie łatwe). Zdarzyło mu się kilka razy niecelnie podać piłkę ale nie był tu wyjątkiem (co jest raczej normalne w ciągu całego meczu). Zreszta o ile sie nie mylę został wybrany do jedenastki kolejki PS. W ogóle uważam że w tych pierwszych meczach wiosennych M jest zdecydowanie najlepszym piłkarzem defensywnym Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
indywidualne noty: (0/10)
Pawełek = 2 (koszmarny błąd przy bramce, niepewne i autowe wybicia piłki, praktycznie żadnej pewnej interwencji, wszystkie przypadkowe) Brożek = 3 (słabiutki mecz, raz sam okiwał siebie i wyjechał z piłką na aut, dużo niedokładności i zero pomysłu w akcjach ofensywnych) Marcelo = 9 (bezbłędny stoper, strzelił piękną bramkę, wygrał wszystkie pojedynki główkowe w powietrzu!) Głowacki = 3 (raz tak skiksował, że piłka podana od Brożka wypadła na aut.. ogólnie słaby mecz naszego kapitana, czyżby pomału wybierał się na emeryturę?) Baszczyński = 5 (zrobił co do niego należało, ale nic więcej, w ataku niewidoczny) Zieńczuk = 4 (kiwał się sam z sobą, fakt, zaliczył asystę przy bramce nr 4, ale to nawet i ja bym dobrze podał) Sobolewski = 10 (Man of the match) Diaz = 3 (przy Sobolewskim praktycznie niewidzialny, niedokładny i mało angażujący się w grę w ataku Wisły) Małecki = 3 (poza bramką, masa strat i niedokładności, Mały się cofa..) Beto = 0 (WTF.. 30 minuta?) Ćwielong = 10 (chłopak z Chorzowa, widać, że wie na czym polega piłka nożna, piękna gra tyłem, dobre zastawianie, dokładne piłki, piękna bramka, efektowne salto..) Boguski = 1 (nie lepszy od Beto, ale 1 dlatego, że grał dłużej )Niedzielan = 5 (wyprzedził Polczara w biegu 1 na 1) Jirsak = 6 (bliski zdobycia bramki, a grał zaledwie 9 minut) ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Hanys albo juz nie pij albo wypij jeszcze ...
Podziekowania ze przez nastepne pol roku mozemy chodzic z podniesiona glowa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
No to się juz boję na mecz iść, Szwarcenegerze
. A teraz, pstryk, i obudź się, to był tylko sen o potędze .Cytat:
Już po (kolejnej) bramce, gdzie mu za kołnierz wrzucili bronił jak lew .... na linii pola karnego -> pamiętasz jak Kuszczakowi bramkarz gola strzelił Cytat:
Podsumowując -> Wisełka, jak każda drużyna piłkarska potrzebuje BRAMKARZA, a nie jedynie zawodnika w bramce. |
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Po pierwszej połowie wynik dramat
. Druga połówka to normalnie oglądałem inną drużynę jak by na boisku pojawiła się nowa 11, szybsze akcje, więcej podań a przede wszystkim bramki. Nie wiem co by było gdyby Sobol nie strzelił tej bramki na początku to nam dodało skrzydeł, a pasiastym podcieło. Następnie 2 minuty , które kompletnie ustawiły mecz i z 0-1 wychodzimy na 3-1 najbardziej podobała mi się akcja na 4-1 rozklepanie obrony i Cabaj mógł po raz kolejny wyciągnąć piłkę z siatki. Co do piłkarzy: To ty HanysKce to chyba inny mecz oglądałeś... Boguski zagrał dobre spotkanie on rozpoczął akcję na 3-1 i miał udział w ostatniej bramce, Sobolewski jak to Sobolewski chłop od czarnej roboty i do tego jeszcze bramka, w końcu też Ćwielong bramkę zdobył, był tego bliski w Bełchatowie ale odbił sobie w derbach no i też bramka Marcelo ładna istna brazyliana. ![]() Ogólnie cieszy zwycięstwo przy stratach punktowych Legii, i Amiki. Ale jeszcze bardziej cieszy bo to zwycięstwo derbowe!!!!!! Czas na pokonanie Amiki i marsz na tron... ![]() Jedyne co martwi to kolejne straty personalne, Brożek i Marcelo wykartkowani i znów będzie problem z linią obrony a w tej czwórce jesteśmy dobrze zgrani. Zobaczymy jak będzie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Uwielbiam tych naszych domorosłych Zidane'ów i Beckhamów. Już ktoś palnął w tym temacie, że strzeliłby zza połowy, teraz mamy super asystenta, dla którego precyzyjne podania w tempo w biegu, zagrane dokładnie między obrońców a bramkarza to pikuś. Proponuję od czasu do czasu wyjść i pograć w piłkę, ale nie pokopać sobie na stojąco tylko naprawdę zagrać na większym boisku. Spróbujcie wtedy dośrodkować w pełnym biegu pod naciskiem obrońcy, albo trafić do bramki z czterdziestu- pięćdziesięciu metrów w warunkach meczowych. Zobaczcie jaki jest odsetek zagrań udanych i nieudanych. Pobiegajcie sobie po jakimś większym boisku i sprawdźcie czy macie siłę na precyzyjne zagranie na więcej jak 20 metrów. Ja tutaj w żaden sposób nie bronię naszych piłkarzy, bo to profesjonaliści, którzy za to, co robią dostają spore pieniądze, to jest ich zawód. Ale mam też wrażenie, że za dużo się u nas robi ekspertów, którzy piłkę znają tylko z perspektywy zgrzewki piwa i paczki czipsów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[quote=HanysKce;697236]indywidualne noty: (0/10)
Pawełek = 2 (koszmarny błąd przy bramce, niepewne i autowe wybicia piłki, praktycznie żadnej pewnej interwencji, wszystkie przypadkowe) Brożek = 3 (słabiutki mecz, raz sam okiwał siebie i wyjechał z piłką na aut, dużo niedokładności i zero pomysłu w akcjach ofensywnych) Marcelo = 9 (bezbłędny stoper, strzelił piękną bramkę, wygrał wszystkie pojedynki główkowe w powietrzu!) Głowacki = 3 (raz tak skiksował, że piłka podana od Brożka wypadła na aut.. ogólnie słaby mecz naszego kapitana, czyżby pomału wybierał się na emeryturę?) Baszczyński = 5 (zrobił co do niego należało, ale nic więcej, w ataku niewidoczny) Zieńczuk = 4 (kiwał się sam z sobą, fakt, zaliczył asystę przy bramce nr 4, ale to nawet i ja bym dobrze podał) Sobolewski = 10 (Man of the match) Diaz = 3 (przy Sobolewskim praktycznie niewidzialny, niedokładny i mało angażujący się w grę w ataku Wisły) Małecki = 3 (poza bramką, masa strat i niedokładności, Mały się cofa..) Beto = 0 (WTF.. 30 minuta?) Ćwielong = 10 (chłopak z Chorzowa, widać, że wie na czym polega piłka nożna, piękna gra tyłem, dobre zastawianie, dokładne piłki, piękna bramka, efektowne salto.. Boguski = 1 (nie lepszy od Beto, ale 1 dlatego, że grał dłużej )Niedzielan = 5 (wyprzedził Polczara w biegu 1 na 1) Jirsak = 6 (bliski zdobycia bramki, a grał zaledwie 9 minut)[/quot] Moze Ty inny mecz ogladales, ale na pewno jedno jest pewne o pilce noznej to Ty czlowieku nie masz bladego pojecia ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Widać, że się marnujesz, bo powinieneś zamiast Zieńczuka wymiatać w Wiśle i posyłać dokładnie piłki chłopakom. Diaz był niewidzialny Boguski 1, a Jirsak 6 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
||
- tak to tylko skomentuje, bo chyba dalej nie wiesz o co chodzi...Cytat:
Cytat:
Ogólnie mówiąc, ile pkt nam Pawelek zawalil? Nie wiele... A czemu nikt nie cisnie np Sobolu za niestrzelenie sytuacji w Belchatowie? Dla mnie to byla duzo wieksza "szmata" podajac pilke bramkarzowi, jesli by strzelil mielibysmy 2 pkt wiecej, jesli Pawelek by to obronil mielibysmy jednego gola straconego mniej i tyle. Mimo wszystko i tak i tak nie mial szans.. |
|||
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Właśnie obejrzałem powtórkę i pierwsze moje odczucie jest takie, ze Wisła nie zagrała aż tak źle w I połowie, po prostu to Cracovia nam na niezbyt wiele pozwalała grając bardzo dobrze presingiem, a tez kilka ładnych akcji z klepki mieli. W tej połowie niestety Maciek Skorża przekonał się że gra schematyczna Beto(czyli zastawka) została całkowicie rozpracowana przez Płatka - niestety był to nasz jedyny pomysł w ataku. II połowa to przede wszystkim piękna gra skrzydłami z wchodzącymi bocznymi obrońcami(no może oprócz Pietii) jak za najlepszych czasów. Na + Sobol(za obie połowki) oraz za II połowe dla Małego, Zienia, Ćwielonga. Słabo Brożek, waleczny ale niewidoczny w ofensywie Diaz, klika chaotycznych zagrań środkowych obrońców, wolno dochodzący do formy Boguś(choć już jest lepiej). Na sam koniec dostawiam sobie Mario - no cóż dalej poniżej przyzwoitego poziomu, choć za bramkę bym ani trochę go nie winił. Co do Beto to chyba narazie bedzie dobry tylko na końcówki meczu, choć zastanawiam się czy nie można go by było przestawic na defensywnego pomocnika(dobra zastawka, niezłe podanie i przegląd pola)tak jak kiedyś zrobiono z Cantoro, myśle ze to by wypaliło(?)bo coraz bardziej udowadnia że oddawać dobre strzały (a co dopiero bramki) to on chyba nie potrafi.
PS: Prośba do kibiców z E: nie wyzywajcie Mario bo mu naprawde nie pomagacie!!!Pomijając fakt, ze to NASZ piłkarz!!!to sie w pale nie miesci jak można tak j*bac na własnego piłkarza!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dzien po meczu, dopiero dokulalem sie na chate... Ludzie dla takich chwil warto przyjechac na reymonta 300 km ponad!! Piekna druga polowa, nieprawdopodobne emocje. Brawo dla wszystkich, cholernie podobal mi sie gest Marcelo klepiacy logo Wisly
. Wiem jedno - Zienczuk zasluguje na nowy kontrakt.Ehhh piekny mecz narazie trudno mi zebrac mysli i slowa wszystkim naszym chlopakom wystawiam oceny 11/10 za ten mecz . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguskiemu wczoraj piłka nie odskakiwała od nogi, miał mało strat zagrał nieźle, Jirsak był niewidoczny wiec jego nie można ocenic
Nie mam wielkiego żalu do Pawełka za bramkę, dostał ode mnie 1 za 1 połowe bo nic nie obronil, a te jego dlugie wybicia na wysokosci wyskakujacych do blokowania napastnikow craxy... Marcelo grał wczoraj słabo i to on a nie Głowa zawalił przy sytuacji Nowaka Faktycznie co do Brożka to za wysokąnote mu dałe,, w pierwszej polowie kiwal sie sam ze soba Gra Zienia mi sie nie podobala, jak dla mnei boczny pomocnik musi byc bardziej przebojowy (na Lecha Zieniu na Obronę?) A Beto miał przytrzymywać piłke, nie przytrzymał jej w ogóle, nie zdążył zablokować Sasina, za to, że chce, żeby mu sie powiodło nie dam mu wyższej oceny niż tą która dałem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Lepsza czesc Krakowa fetuje %%% do piatku!!!
ps. Watek kibicowski zamkniety niestety, ale mam taka istotna sugestie, niech sie kilka osob decyzyjnych w zarzadzie zastanowi nad cenami biletow!!! Zeby nie bylo full na Derbach to trzeba sie naprawde postarac! Ewenement. Nie wynajdujcie tlumaczen, pora zrozumiec, ze takie ceny zabijaja frekwencje. Jesli ktos zarabia 3.5k w lape nie musi sie przejmowac, jesli ktos zarabia 1.5k i ma zabrac dwojke synow to wychodzi go to 150pln czyli 10% poborow! Open Your Eyes Zarzadzie ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz ten bardzo mi przypominał mecz z ŁKS na własnym stadionie w zeszłym sezonie.
Do przerwy przegrywamy, szybka zmiana, zaraz na początku drugiej gol i poźniej w dwie minuty spotkanie rozstrzygnięte. Z Lechem nic tylko po zwycięstwo. U nich chyba 5 czy 6 graczy jest na reprezentacji, Murawski kontuzjowany, trzeba to wykorzystać. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ten chłopak z Kce musi miec dobry towar w ch**
chyba nasączają go czymś w kopalni najpierw. Cieszy to że potrafiliśmy narzucić swój styl gry, nieźle grającej Cracovii.Troche to trwało, ale sie udało ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie można mówić, że to było zagranie nie fair.Gra się do gwizdka sędziego, a nie do okrzyku któregoś z piłkarzy. Gdybym był na miejscu Radka Sobolewskiego też strzelałbym w stronę bramki rywala. Szczególnie w meczu derbowym - po męsku odpowiada kapitan Cracovii.
Baran jednak ma jaja ![]() http://www.futbolnet.pl/news/na_trzy...ego_82133.html Powód: dodatek
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 23.03.2009 o godz. 14:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pawełek 5
Baszczu 5 Marcelo 6 (po ch.j znowu żołta...) Głowa 6 Brożek 4 (kartka bez sensu...) Sobol 8 Diaz 3 Mały 6 Zieniu 5 Beto 3 Ćwielong 7 Boguski 6 (wraca do formy... na szczęście) Niedzielan i Jirsak za krótko grali. A pamiętacie jak Dudka leżał i Blackburn nam strzeliło gola... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważyliście, że ile razy pan Skorża prowadzi mecz w tym swoim takim płaszczyku fajnym, to wygrywamy - wygralismy z Polonią, teraz derby. W Bytomiu i z GKS tego nie było i były remisy...może czas na stałe zmienić garderobę?;D
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kurcze, przegrywać derby to naprawdę straszne uczucie czego sami wczoraj doswiadczyliśmy a oni przegrywają derby od 14 LAT, to musi być straszne, nie dziwię się że nas tak nienawidzą, chociaż z drugiej strony pewnie już sie przyzwyczaili...
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Powstrzymajcie sie naprawdę od tych ocen dla poszczególnych zawodników, bo czytajac posty coponiektórych zaczynam się zastanawiać czy oni oglądali ten sam mecz? Saklak zmien dilera, bo żenade odpierdalasz;/
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zieńczuk i nowy kontrakt.... no cóż faktem jest że w meczach derbowych to Zieniu dobry jest , tyle tylko że to jedynie dwa razy w roku.
Z drugiej strony jak Boguś będzie sprzedawał piłkarzy z przyczajki (Cleber , Marcelo |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zieniu już nigdy z pewnością 16 bramek w sezonie nie walnie jak ostatnio, bo to był po prostu cud, ale na nowy kontrakt dwu-trzyletni z pewnością zasługuje. Lewonożnego pomocnika o porównywalnej klasie za darmo nie znajdziemy niestety i już. Zieniu to też pewne jak w banku 7-10 asyst w sezonie i przede wszystkim stałe fragmenty, które wykonuje bardzo solidnie, bez niego paru bramek i w tym sezonie by nie było. Wole się na niego jeszcze parę razy powkurzać, ale żeby jednak został.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
A to jest dziwne, że najwięcej asyst ma skrzydłowy? ;D Mnie to nie dziwi, to jest norma. |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nawet I Bartek Jamróz Siedzi Koło Wasyla
|
|
|