|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dziwna interpretacja w twoim przypadku. Znaczy przypadkiem mógł strzelić ale prostopadła piłka przypadkowo nie mogła z tego wyjść. Rozumiem że Pawełek pare bramek zawalił ale zwalanie każdej bramki na niego robi się żałosne powoli.
Bez odbioru bo i tak mnie nie przekonasz ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem niektórych na tym forum, wygraliśmy w derbach i to się dzisiaj tylko liczy. Mówicie że Wisła zagrała słabo, co tydzień chciałbym widzieć tak słabo grającą Wisełkę która strzela rywalowi cztery bramki.
Co do spotkania to słaba pierwsza połowa jednak trzeba przyznać że Cracovia nie pozwoliła nam na zbyt wiele grali pressingiem praktycznie już od naszego pola karnego. Druga połowa zupełnie inna i cztery bramki wystarczą za komentarz. Co do bramki straconej to napewno była ona przypadkowa i Sasin miał sporo szczęścia, Pawełek miał trudną sytuację był zasłonięty a strzał idealny. Jednak nie była to pierwsza taka sytuacja gdzie Pawełek zostaje przelobowany. Cieszy to że mimo braku Pawła Brożka potrafiliśmy wygrać i to strzelając 4 bramki. Napewno pomoże to drużynie zyskać więcej pewności siebie bo przed meczem u wszystkich trenerów, zawodników była jakaś niepewność jak to będzie wyglądało. Teraz przerwa w lidze, myślę że nam się przyda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jesteś pewien, że oglądasz ten "zagraniczny futbol"? Po wybiciu piłki z pola karnego najniebezpieczniejsze są piłki powrotne. Drużyna wychodzi do przodu i przechwyt w środku pola powoduje, że bardzo łatwo jest posłać prostopadłą piłkę. Nie można powiedzieć obrońcom żeby nie wychodzili, bo inaczej rywal zamknie nas w polu karnym. Bramkarz musi trochę wyjść do przodu. Wychodząc oczywiście ryzykuje takiego loba, ale nie wychodząc ryzykuje prostopadłe podanie. O( nawet przypadkowe) prostopadłe podanie o wiele łatwiej niż o takiego loba. Inna sprawa, że Pawełek popełnił w tej sytuacji błąd, ale o wiele wcześniej- czaił się do wyjścia do dośrodkowania, a potem zrezygnował.
Mam też wrażenie, że wiele osób pisze tu dziś nie tylko pod wpływem emocji. Bardzo fajnie, że pogromiliśmy Cracovię, że są trzy punkty, że jest skuteczność, ale gra nam się za bardzo nie kleiła. Było sporo fajnych akcji, które niestety tonęły w morzu chaosu i wybić na oślep. Ale z ocenami przesadzacie. Np. za co dostaje się obronie, która cały mecz grała dosyć solidnie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
WISŁA PANY!!!!!
No napewno pierwsza połowa nie mogła się podobać w naszym wykonaniu, ale to głównie przez Craxę, tak jak powiedział to mój przedmówca. Bramka Sasina to nie jest chyba błąd Pawełka. Ten strzal?wykop? pomocnika był na tyle precyzyjny, że ciężko byłoby go obronić, choć Pawełek ma skłonności do "dostawania za kołnierz", jak chociażby w Zabrzu(1:1) bramka Pitrego. Wtedy ewidentnie zawalił, dzisiaj chyba nie. Co do drugiej połowy to już o niebo lepsza gra Wisły, ale i przez to, że Craxa spuściła z tonu. Mimo wszystko Wisła ładnie zagrała(2 połowa) i mamy cenne i bardzo ważne 3 punkty a to najważniejsze!!! Kolejorz?!Bój się!!! ![]() Szkoda troszke mi Beto, że musiał już w 30. minucie zejść, ale był kompletnie niewidoczny. Z ocenami powstrzymałbym się do końca sezonu. Albo jest naprawde słaby, albo potrzebuje jeszcze troche czasu. Piłka brazylijska od naszej troche się różni. Tyle, pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Strasznie żal mi się zrobiło Beto gdy schodził, naprawdę musiało mu być strasznie głupio. Nie miło jest schodzić z powodu słabej gry w 30 minucie. Po mimo że dzisiejsza jego gra nie napawa optymizmem to ja jakoś w niego wierzę.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
to idź z nim pograj w 4 lidze i nie zapomnijcie wziąć ze sobą Marcelo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/04.jpg
Czy mnie wzrok myli czy z tyłu w czapce z daszkiem Wasyl siedzi? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pobawię się w Gmocha, a jak, wolno mi.
![]() Zagranie 1- prostopadła piłka do jednego z KSC. I co on może z nią zrobić? Na plecach 3 obrońców, + prawdopodobnie napastnik na spalonym (parę chwil po ujęciu). Zagranie 2- Piłka na skos, Marcelo przecina i wybija. Zagranie 3- Piłka do boku. Marcelo przecina. Zagranie 4- Piłka prostopadła do napastnika. Dobry bramkarz zdążyłby z interwencją jeśli dobrze czytałby grę. O ile faktycznie istnieje możliwość zagrania prostopadłej piłki, to nie jest ona możliwością sensowną, przynajmniej w moich oczach (sytuacja 1 i 4). I coś dla kolegi Zienia: ![]() Żółty piłka, czerwony linia 5 metra. Widać wyraźnie? Nawet jestem skłonny powiedzieć że chwilę wcześniej Pawełek stał nawet dalej jak na 5 metrze.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 22.03.2009 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodam że Pawełek nie miał przed sobą rozrysowanego tego jak wszyscy stoją i paru minut zastanowienia jak się ustawić by było dobrze... @Emilio - tak to Wasyl, chłopak z Krakowa to wiadomo że derby to też dla niego dość ważne wydarzenie, ciekawe za kim był
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.03.2009 o godz. 23:04.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiem jedno Cracovia nigdy juz u nas nie będzie chciała wygrywać 1:0 i zawsze będą chcieli by grał u nas Paweł Brożek
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zdjęcia z meczu http://przegladligowy.pl/galeria,266.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ mr_kwolf
Owszem, istnieje możliwość zagrania piłki prostopadłej. Powtarzam- w moim mniemaniu takie zagranie byłoby bezproduktywne. Łatwiej wyjść do piłki niż za nią wracać. Nie uważasz? Sytuacja czysto hipotetyczna, gdy Pawełek zostaje 2 metry przed linią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To Marcelo też źle gra? No tak Bednarz łysy ch*j z Warszawy wciska nam słabych piłkarzy, przecież w młodzieżowych kadrach Brazylii to same cieniasy grają, w derbach mu się piłka od nogi przypadkiem odbiła, a to że w lecie interesowały się nim o wiele większe kluby niż Wisła to tylko plotki i zasłona dymna puszczona przez Bednarza.
![]()
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto
![]() ...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę... W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund
Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na tym skończmy naszą konwerację
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.03.2009 o godz. 23:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakończmy na typ poście-
Pierwotnie uważałem że nie ma takiej możliwości, jednak po przeanalizowaniu powtórki zmieniłem zdanie. Nie doszukuj się tym manipulacji i przeczenia samemu sobie bo to już nie jest zdrowy objaw ![]() The end. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja bym proponował raczej żeby to zim zum się napił, bo do gry Marcelo zastrzeżeń raczej nie należy mieć.
Zaskoczył mnie Ćwielong tym saltem, no nie spodziewałem się po nim takiej "gibkości" ![]()
Ostatnio edytowane przez dżeja : 22.03.2009 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może nazwiecie mnie ignorantem i jeszcze inaczej, ale za cholere nie wiem, dlaczego te icki tak nie nawidzą Małego? Czytam ich forum i jedni mu grożą że go oklepią, inni tak wyzywaja, że głowa boli...mimo, że nie lubią wszystkich Wiślaków, to innych tak nie wyzywają..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak grał w Zagłębiu Sosnowiec, to im cisnął od "ogórków" itd.
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
komentarz pomeczowy kibica Cracovii napisał(a):
![]() Jak już bardzo się Wam nudzi - a jak widzę w tym temacie, co poniektórym aż nadto - polecam poczytać sobie TEN wątek ![]()
Ostatnio edytowane przez enzo : 22.03.2009 o godz. 23:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No i jak już był u nas to przed każdym derbowym meczem podkreślał niechęć do Cracovii oraz miłość do Wisły. Warto też przypomnieć jego gestykulację w stronę icków po bramce Głowackiego w PE: http://www.youtube.com/watch?v=V5cHSMWq2t8
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przeglądałem to ich forum i od nienawiści aż kipi.
A co do meczu to po 1 połowie bardzo się bałem o wynik, a tu kosmiczne 4-1. Dla takich chwil warto żyć, a starozakonni mam nadzieję że smaku zwycięstwa nad nami nie poznają nigdy. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Kibice Cracovii nienawidzą mnie za to, że oddaje swoje serce Wiśle Kraków, że na każdym kroku podkreślam, że mam ją w sercu. W Wiśle zacząłem swoją poważną przygodę z piłką i temu klubowi bardzo, ale to bardzo dużo zawdzięczam. Jeśli ktoś mnie zapyta, czy Wisła, czy Cracovia – to zawsze powiem Wisła – powiedział po dzisiejszych Derbach strzelec jednej z bramek dla „Białej Gwiazdy” - Patryk Małecki. (wislaportal.pl) Chyba nic wiecej nie musze dodawać, chyba jedyny z Brozkami ktorych mozna nazwać Wiślakami... Tym co cisneli na meczu na Pawelka po kolei bym mordy rozwalil, jesli tylko widze zaangazowanie jakiegokolwiek gracza biegajacego w koszulce Wisly, to nawet jesli popelnia blad to sie zlego slowa nie mowi!, kazdy jest czlowiekiem i moze popelniac bledy, a jesli zawodnik jest w do dupy formie i gra to nie jego wina ze trener go wystawia, a ze jest w do dupy formie to o Panu Kazimierskim nie raz mowilismy, byl ktos kiedys na treningu i widzialas zeby z Pawelkiem wykopy cwiczyl Po drugie, jaki blad? Pawelek bardzo dobry mecz zagral, choc wiadomo niektore wykopy, no ale to ktos musi trenejro przekaz zeby potrenowac.. Wychodzil prawidlowo, icek juz na ziemi byl, zeszlo mu idelanie w okno od poprzeczki, do tego Pawelek byl zasloniety idealnie przez 2 naszych co widac na zdjeciu wklejonym przez Micha, stojac nawet 2 metry w tyl moglby miec spore problemy z wyciagnieciem tego. I to powinien byc koniec rozmowy, no chyba ze ktos pogra w piilke na niezlym poziomie przez pare lat to pogadamy o tej sytuacji. Pierwsza połówka, swietny pressing ickow, ale.... Jedyne druzyny ktore sa w stanie tyle biegac przez 90 min graja w Premiership tylko i wylacznie.. Musialo sie to tak skonczyc, siedli w drugiej i sie ich dobijalo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
WISŁA PANY ! Więc już się chłopaki nie doszukujcie na siłę mankamentów w naszej grze - derby to całkiem inny mecz niż wszystkie i summa summarum liczy się końcowy wynik, a ten jest baaardzo okazały! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ktoś wie dlaczego jakiś koleś dostał wpieprz pod D3 zaraz po tym jak Cracovia strzeliła bramkę? Ktoś to jeszcze widział oprócz mnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wielu widziało.......... i tu pytanie: a jak myślisz za co dostał w....... zaraz po bramce dla beznapletkowców?
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Za to jak pieknie zrehabilitowali sie w drugiej odslonie, jestem im w stanie wybaczyc i zapomniec to co dzialo sie w pierwszej polowce. Oprocz mistrzostwa, czy fajnych wystepow w pucharach, rozgromienie Pasow to najlepsza rozrywka jaka moze mi zostac dostarczona
![]() Nalezaloby tez pochwalic Skorze za przypuszczalnie wlasciwa reakcje w szatni oraz za decyzje o szybkim zdjeciu z boiska Beto. Szkoda tylko, ze w przeszlosci nie decydowal sie na cos podobnego wzgledem Lobo, bo nigdy sie juz nie dowiemy ile w ten sposob punktow udaloby sie uratowac, chocby po takim przypadkowym golu jak ten Patryka. Jesli chodzi o Cwielonga, to mnie osobiscie nie zachwycil swoim kolejnym wystepem, bowiem poza wepchnieciem pilki do siatki, w jego grze bylo sporo mankamentow od niedobrych podan, po klopoty z przyjeciem pilki. Dobrze jednak, ze chlopak nie unika walki i ciagle stara sie pokazywac charakter na boisku, bo to akurat zawsze poplaca. Na koniec slowko o Sobolu. Nie umniejszajac nikomu zaslug z wczorajszego wieczoru, uwazam ze tym razem mecz nam wygral Radek. To on rozwiazal worek z bramkami i to on byl liderem przez duze L, do czego juz zrezta zdazyl nas przyzwyczaic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jakiś kamikaze musiał być, w szaliku Wisły i to jeszcze na D
![]() |
|
|