|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
dokładnie, lepiej nie jebną siatke do góry na 6 m ale niech nie zabieraja miejsc
a może wreszcie bedzie normalnie i nic nie bedzie potrzeba ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po usunięciu zasieków na E powinni wstawić tam brakujące krzesełka z obu stron. Tak, aby krzesełka były do samej pleksy tak jak wszędzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I tak powinno być na każdym sektorze, bez wyjatku czy są Goście czy ich nie ma
Jezeli są to powinien byc to taki sektor który nie będzie zabierał miejsca innym kibicom znaczy NAM |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jeżeli już to bufor będzie z jednej strony, a to dla tego, że Trybuna C nie będzie połączna z D ale bedzie miedzy nimi odstep jakiechś góra 2m...
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
po jaka cholere tak daleko od boiska.wiem ze boisko bedzie przesuniete ale i tak caly czas denerwuje mnie to gdy za kazdym razem widze takie zdjecia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo pan O. z sobie tylko znanych przyczyn zaprojektował tak szerokie D i E
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mnie nurtuje inna sprawa,
szerokość jaka będzie dzielić narożniki z trybunami E i D... czemu aż tak duża przerwa pomijając przepisy Ppoż i widoczność z krzesełek w narożnikach. Nie wiem. Zbrojenie strasznie długo układają. Według wstępnych planowych ustaleń wylewanie miało się zacząć w tym nadchodzącym tyg. Widząc postęp tygodniowy prac, pewnie koniec tygodnia to prawdopodobny czas wylewek. Przy trybunie A/B oby poszło sprawniej.
Ostatnio edytowane przez runner : 21.03.2009 o godz. 14:58.
![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Popatrzcie, że zbrojenie jest już prawie całe ułożone.
A murawa będzie przesuwana jakies 10 metrów w lewo...linia boczna, będzie tam, gdzie drugie reklamy. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ile razy można tłumaczyć że gdy pan O.projektował ten stadion to w grę nie wchodziły żadne narożniki i stadion pierwotnie miał mieć około 22-25tyś widzów a nie 34!
Gdyby wtedy wiedział że dostaniemy Euro a Kraków będzie jedną z aren to wtedy nie projektowałby tak szerokich sektorów D i E ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odległość jest jak od ołtarza do pierwszego rzędu ławek. Dalej twierdzę, że udowodnił nam wszystkim, że to był jego pierwszy projekt stadionu. Żeby nie było nie narzekam na nic tylko wytłumaczyłem człowiekowi jak się spytał czemu będzie taka odległość. Płyta będzie wylewana etapami (5) a pierwsza część z tego co widzę jest chyba zazbrojona więc wylewanie może być od początku tygodnia. Najlepiej jakby nam się tu odezwał forumowicz co tam pracuje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ale chyba płyte będą lać cześciami (mysle że z 6 cześci) Wiec pewnie kolo wtorku zaczną. A orientuje się ktoś ile taka płyta będzie schła? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zalezy od zastosowanej -technologi teoretycznie 7dni.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie, trybuna nie była by w tym samym miejscu co teraz, byłaby parę metrów bliżej, ponieważ nie musiałaby zostawiać miejsca na "zakręt" narożnika. Mogłaby się zaczynac na tej samej wysokości, co kończy się D i E więc byłaby jakieś 5-7 metrów bliżej. Dalej nie przemawia ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://i39.tinypic.com/2ag8e83.jpg
Dochodzi? Nie można przybliżyć trybuny do murawy bo i jak? mają uciąć nożyczkami kawałki D i E ? to powinni zakryć http://i39.tinypic.com/34zissg.jpg dachy połączyć http://i43.tinypic.com/25zq8v5.jpg i żeby tylko ta szczelina między trybunami była mała to jakoś to będzie wyglądać.
Ostatnio edytowane przez element : 21.03.2009 o godz. 17:58.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS:Wiem że wizualizacja to nie projekt ale zobacz sobie 1 wizualizacje stadionu jak to niby miało wyglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rozumiem że bramka zostanie wyśrodkowana z wyjściem z klatki schodowej (kolor czerwony). Skoro tak to będą musieli również przesunąć miejsce na kamerę (żółty) co będzie trochę bezsensu i niefunkcjonalne bo będzie ono na wprost schodów czyli będą musieli usunąć jeszcze krzesełka żeby zrobić obejście tego stopnia.
http://i44.tinypic.com/osefz9.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
A krzesełek zniknie parę...ale pojawią się w starym miejscu podestu. Będzie ok. ![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja znam kilka stron :
Reymonta22.pl wislakrakow.pl wisla.krakow.pl stadionwisly.info ******** |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
to kiedy zaczynaja burzyc A/B
a wracając do rozmiarów boiska to mozna je poszerzyc o 3 metry Camp Nou - wymiary boiska: 105 x 71 Stadion Miejski im. Henryka Reymana - wymiary boiska 105 x 68 m
Ostatnio edytowane przez jarecki : 23.03.2009 o godz. 11:37.
![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
nie można, wymiar musi być 105x68
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ehh racja niedokladnie sprawdzilem, na Camp Nou zmniejszyli wymiary ...
![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w Dzinniku Polskim piszą.że trybunę zachodnią zaczną burzyć dopiero w czerwcu.
http://www.dziennikpolski24.pl/Artyk...e5be909.0.html Czyżby czękali na decyzję UEFF-y w maju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dziennik Polski, 2009.03.23 Po zakończeniu rozgrywek ligowych, a więc od czerwca, ma ruszyć wyburzanie istniejącej, a następnie budowa nowej trybuny zachodniej stadionu Wisły. - Takie były życzenia kibiców, aby można było dokończyć sezon piłkarski z tą trybuną. Sprawę poruszały również media - wyjaśnia Barbara Janik, dyrektor biura ds. Euro 2012. - Harmonogram przewiduje rozpoczęcie wyburzania, a następnie budowę nowej trybuny zachodniej po zakończeniu wiosennych rozgrywek piłkarskich - potwierdza Michał Pyclik z Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Zaprzecza, że dojdzie do jakichś wyburzeń niedługo po derbach Wisły z Cracovią. Na razie wykonawca dokończenia przebudowy stadionu firma Polimex-Mostostal pełną parę wkłada w budowę trybuny wschodniej (od strony parku Jordana). Ma być gotowa do końca br. Powstanie więc w niespełna rok czasu. Podobny okres zarezerwowano na wzniesienie trybuny zachodniej. Ma być ona gotowa w czerwcu przyszłego roku. W maju ma się okazać, w których z miast kandydujących odbędzie się Euro 2012. Kibice mają nadzieję, że bez względu na decyzję o tym, czy Krakowowi mistrzostwa zostaną przyznane, czy nie, budowa stadionu Wisły zakończy się w wyznaczonym terminie. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
****a... leszek moze grac przy dwóch trybunach, dwa, poczekajmy sobie jeszcze troszke, a niech UEFA zobaczy zastój w pracach i bedziemy mieli gówno a nie EURO... ****a nie wiem ci ludzie są ciezko myślący chyba, normalnie masakra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kużwa gościu jaki zastój? Praca przy C idzie pełną parą, A wyburzą w czerwcu i mają półtora roku na wybudowanie nowej... Nowa C będzie wybudowana w 10 miesięcy to z A nie zdążą. I czy wy tylko chcecie mieć stadion bo EURO będzie?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
bardziej chodzi o to ze dzieki EURo harmonogram prac nie bedzie zaburzony inaczej budowaliby jeszcze dlugimi latami ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyrobią się, bo nie trzeba będzie jakoś kombinować, żeby piłkarze mogli grac. Po prostu, wjeżdżają maszyny, w dupie murawa bo i tak zmieniana, w ****ziec wszystko, wywieźć gruz i czysto. Poźniej to samo, nie ma ograniczenie miejsca, to szybko im będzie szło.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Paradoksalnie kryzys nam pomaga, bo teraz nikt roboty nie chce stracić więc i oni nie pozwalają sobie na obijanie jak Budimex. Szkoda, że to nie działa przy budowie dróg.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|