|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak mi przyszło na myśl. Może dziennikarze strony zorganizowaliby wywiad z Frankowskim? Jakby była taka możliwość.
Spytali by się go wprost - jak to było? Po prostu żeby opowiedział całą sytuację. I to co się działo w szatni też. news o Dudu A szünetben Herczeg András hármas cserét hajtott végre: Leandro helyett Hugo, Czvitkovics helyett Demjén, Kerekes helyett pedig Dudu folytatta. A nigériai csatár – csakúgy mint a Nyíregyháza ellen – beállása után nem sokkal egyenlített. Továbbra is sok hibával, de nagyobb elánnal futballoztunk, távoli lövéseinknél Milinte többször bravúrral védett. Kis túlzással akár azt is állíthatnánk, hogy ha a helyzeteket belőjük, tovább is juthattunk volna, így azonban búcsúzni kényszerültünk a kupától. [FONT=Arial]Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó[/FONT]
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 17.03.2009 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
i myslisz,że Franek wiedząc jakie może go tu spotkać przyjęcie powie całą prawdę?lepiej spytać tego który mu oko podbił dlaczego do tego doszło.wtedy sie dowiesz więcej.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Już Ci odpowiadam Mic:
Dla mnie Cleber nie jest legendą, ale gdyby został i grał dalej w Wiśle to może by osiągnął takie wyniki, żeby się zapisać złotymi głoskami w historii Wisły. Mi nie chodzi o to, żeby się tutaj spierać czy Franek jest legendą czy nie. Różnie opinie można mieć na ten temat. Chodzi mi głownie o to, że Frankowskiemu należy się szacunek. Nie macie prawa go nazywać judaszem czy szczurem. Mam wrażenie, że znaleźliście sobie kozła ofiarnego i po nim jeździcie. ![]()
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
mic
Ilekroć będziecie oblewać Franka , F. Smudę (Surmę Wiem że kibic zawsze był i będzie subiektywny ale "fanatyzm nie zwalnia od myślenia" . I powtarzam: pieniactwem tylko sie ośmieszacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mniej więcej "dzieci mam chorowite,a w Hiszpanii jest lepszy klimat...nikt mnie nie pobił.poslizgnąłem się na mydle pod prysznicem...(może być jeszcze wersja : powiedziałem żonie,że zupa była za słona)
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.03.2009 o godz. 19:35.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mam takie prawo - uciekł w bardzo waznym momencie, a przed wyjazdem deklarował ze do konca kariery bedzie w Wisełce
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|||||
I czym wg Ciebie moglby zapisac sie w historii Wisly ? Takich graczy jak on bylo juz sporo. No moze jedynie tym ze strzelil bramke Barcelonie, po ktorej pierwszy raz w historii polska druzyna pokonala Barce. Ale to i tak mocno naciagane
Dlatego ja na meczu nie bede sie drzec "Frankowski spier....". Ale pewnie gwizdne pare razy. Poza tym szacunek nalezy sie takze kibicom. Dlaczego ? A z jakiegoz to powodu mielibysmy szukac sobie kozla ofiarnego ?
Wytlumacz mi dokladnie w jaki sposob sie osmieszamy
Ostatnio edytowane przez mic : 17.03.2009 o godz. 19:40.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Oj pochopnie pozbyliśmy się tego Dudu, pochopnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Męczy mnie już czytanie Dyskusji na temat "Franek legenda czy judasz" ani jedna strona ani druga nie zmieni zdania a temat jest wałkowany jak nie wiem co.Przeżywacie jeszcze całą historie Franka "jak stonka wykopki"
Wyluzujcie temat jest o byłch piłkarzach Wisły więc piszmy o nich pod względem sportowym a nie kto ile dla nas zrobił i kto jest legendą kto sprzedawczykiem czy kimś tam innym. Dudu sie chyba obudził tam w Węgrzech. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w lidze 6 spotkań 2 gole - generalnie ogony, tylko raz w I składzie puchar Węgier 2 mecze 4 gole, czerwień w Pucharze ligi 7 spotkań 9 bramek czyli generalnie tak jak u nas wszystko za oficjalną stroną Debreczynu ps. dziś sobie pewnie trzecią strzelił
Ostatnio edytowane przez emjot : 17.03.2009 o godz. 20:13.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dokładnie!! !! Zbyt szybko Dudu został spisany na straty i za mało dostawal szans w pierwszym zespole. Jak dla mnie to jest nie do pojęcia dlaczego takiego piłkarza jak Dudu, który posiada szybkosc, potrafi strzelac bramki wszedzie gdzie tylko grał, został tak szybko skreslony w Wiśle. Jak dla moj gust to wieksza pocieche na chwile obecna mielibyśmy z Dudu niz z Beto. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
mic
Nie chciałbym załapać bana. Uważam Cię ,tak jak większość Naszych forumowiczów za ludzi "kumatych" , wiesz co to jest hipokryzja. SKWK, z całym szacunkiem dla niewątpliwych zasług , ilu ich (Was)jest i jak duże środowisko reprezentujecie? Działania? widzicie u kogoś drzazge w oku a u siebie belki nie widzicie.Swoją listę grzeszków też macie ale jakoś werbalnie ich nie piętnujecie. Byłem kilka razy na spotkaniach "U Wiślaków ",jeszcze za czasów Pawelca i później i wstrzymałem się z zapisaniem. Konkretów nie piszę bo to nie miejsce. Pieniactwo Znakomita większość kibiców nie ma nic do Franka,a wy z uporem lansujecie teze ze to zdrajca , obsypujecie go obelgami, macie w tym jakiś konkretny , logiczny cel |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Co do pieniactwa, czemu wmawiasz innym ze z uporem lansuja ze to zdrajca ? Myslisz ze pisza tak, bo im poprostu np sie nudzi ? A Wy macie jakis logiczny cel w tym ? Po co zaczynasz w ten sposob jakas bezsensowna dyskusje, w ktorej mozna krecic sie w kolko. Ja teraz moge napisac czy Wy macie jakis konkretny cel ze tak bronicie F ? Moze to z Was normalni kibice smieja sie z politowaniem ? Tylko po co non stop to pisac. Masz swoje zdanie to sie go trzymaj, ale nie wmawiaj innym ze F jest najlepszy i nie probuj na sile zmieniac ich zdania. Widzisz, ja szanuje F za to jakim byl pilkarzem. Za to jakim jest czlowiekiem nigdy nie bedzie mial u mnie szacunku. Bo jezeli ktos sie tak zachowuje to dla mnie jest wlasnie "judaszem" PS. A skad ta "znakomita wiekszosc" ? PS2. Nie jestem z SKWK
Ostatnio edytowane przez mic : 17.03.2009 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Chyba jest jakaś skala "grzechów" i "przewinień"? I czy Frankowski faktycznie jest "judaszem' na tej skali? Nie uważam żeby zachowanie Franka było dobre ale czy Wasza reakcja była adekwatna to jego "przewiny"? Pomijam fakt że te 115 bramek strzelonych dla Wisły to też jest "argument" na korzyść Frankowskiego ![]() a większość ludzi wie co to jest miłosierdzie i umie "wybaczać" ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Moge Ci napisac jak ja przywitam Surme. Ale chyba sie domyslasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
a oglolnie to do Surmy nic nie mam . Najmniej nielubiany przezemnie pilkarz Legii ale to moje zdanie. Wychowanek Wisły .
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No jeśli najmniej nielubiany, to chyba od niedawna się interesujesz Wisłą
Facet demonstracyjnie przed Wiślakami ucałował (L) - tak się zachowuje Wiślak? Zresztą jego rodzinne związki z drugą stroną Błoń są powszechne znane. Jak głosiło dawne hasło - Surma, wanted only dead.Liczę na solidną porcję gwizdów od kibiców Wisły na tego pseudo-piłkarzynę. Dołączę się z wielką radością ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I rzucił koszulką Wisły w błoto....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez mam podobne wrazenie. No ale co z tego,teraz juz dupa zbita. Ktos wie co tam u Jasia Paulisty Jakos mało sie mowi w tym temacie,a uwazam ze takiego "jeżdzca" jak kiedys np Brasilia nam potrzeba.Przejmie pilke i leciiii z nia 30 metrow.Zwlaszcza ze gramy schematycznie a taki "typ " zawodnika by zwyczjnie nas rozruszał.O Kosowskim juz nic nie pisze ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niedawno też pytałem o Pauliste i ktoś odpisał że od pewnego czasu nie gra bo ma kontuzje.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20522 Wywiad z Cleberem - jak widać wszystkim(pewnie poza trenerem)było to na ręke niestety. Natomiast najciekawszy dla mnie przynajmniej fragment tyczył się mieszkania/trenowania a właściwie odwrotnie, w Groznym. Tegom się nie spodziewał, że cała ekipa mieszka i trenuje gdzieś w Rosji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dudu to była wpadka Skorży - to on nie widział go w składzie. Zamiast tego wolał stawiać na Niedzielana...
Dlatego właśnie nasz trener nie powinien mieć absolutnie nic do powiedzenia w kwestii transferów. Gość nie tyle nawet się nie zna, co ma swoich ulubieńców i jest zakochany w polskich gwiazdeczkach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powinien jedynie zgladzac Bednarzowi: "do mojej taktyki brakuje mi takiego a takiego gracza", i to wszystko. Trenerzy ktorzy sa tez dobrymi managerami to biora od pol banki euro miesiecznie wzwyz.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Niedzielan jest kosztowanym kandydatem do odstrzalu. Niedzielan przed kontuzja byl co najmniej niezly. Dudu byl co najwyzej niezly w wystepach w tym pucharze smiechu. Hipotetycznie sytuacja z lata: Brozek, Niedziela odzyskuje forme, wraca Cwielong, jest Dudu. 4 napastnikow. Dudu z renegocjonowanym (czytaj wyzszym) kontraktem. Jeden napastnik musial isc do odstrzalu. Poszedl ten ktorego odstrzelenie kosztowalo najmniej. ![]()
Boia chi molla !
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Marcin Borowczyk - prawie anonim, ale jednak udało mu się strzelić wczoraj brameczkę Legii -
o ile pamiętam, grywał w naszych rezerwach przez 2 lub 3 sezony... |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Przynajmneij coś strzelił, w debiucie nawet brame zaliczył z tego co pamiętam, był bardziej obiecujący niż Beto, który podejrzewam, że miałby porblem strzelić w tym samym pucharze śmeichu...
Dudu był obiecujący i moim zdaniem nieźle grał, był młody więc jakby dostawał więcej szans, solidnie przykładałby się do treningów to w chwili obecnej byłby dużo lepszym piłkarzem. Szkoda go. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I co gorsze Dudu w tym roku się nieźle rozstrzelał a gra w czołowym węgierskim klubie , aktualnym liderze.
Walnął 4 gole w 1 meczu pucharu ligi ,dorzucił gola w pucharze Węgier i w ostatnim meczu ligowym ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybacz 7, ale skoro taki dyletant jak ja już po pierwszym(wcale nie oszałamiającym)meczu Dudu wiedział, że to materiał na klasowego napastnika, to Skorża żadnych usprawiedliwień mieć nie może. Chłopak fenomenalnie się ustawiał, świetnie wychodził na pozycje, czuł grę...
Brakowało mu spokoju i ogłady, ale gdyby je miał w tak młodym wieku to grałby w Barcelonie! Większość gości na tym forum patrzy na młodego zawodnika, często sprowadzonego z drugiego krańca świata tymi samymi kryteriami, jak na ligowego wyjadacza. A później jest zdziwienie: że Brożek wypalił, że Dudka gra w Reprezentacji, że Diaz to kawał piłkarza(jak na nasze warunki), że Dudu strzela seryjnie bramki(tyle, ze już nie u nas)... Skorża zaliczył bardzo poważną wtopę, a tłumaczenie tego tym, że Ćwielong mógłby wypalić jest lekko śmieszne. Przydałby nam się Dudu i teraz, i pół roku temu - na pewno mniej bramek od Niedzielana by nie strzelił. Mogę to napisać z czystym sumieniem, bo to samo twierdziłem rok temu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dudu to moze nie byl pilkarz pokroju Kalu Uche, ale od Niedzielana roznilo go przede wszystkim to, ze gosc miewal przyzwoite wykonczenie akcji.
Wystarczy sobie przypomniec jak wymanewrowal obrone Polonii Bytom, lub jak strzalem w okienko pokonal Irlandczykow w sparingu na Wyspach. Natomiast Niedzielan w barwach Wisly nie strzelil jeszcze gola bez wydatnej pomocy rywala. Przywolywane tu czesto wydarzenia sprzed jego kontuzji, uwazane przez wielu za czyny niebywale, to jakis zart. Jedyny jego gol ligowy, padl w wyniku kuriozalnego nieporozumienia Celebana z Mielcarzem. Nie ma na tym forum osoby, ktora nie strzelila by w tamtej sytuacji do pustej bramki. Gol w sparingu z Sevilla padl na raty po bledzie bramkarza. Tak samo jak gol w meczu z Beitarem. Gdyby bramkarz (bardzo slaby tego dnia) nie wyplul pilki przed siebie jak osiol, nie byloby o czym gadac. Mucha z Legii to juz troche inna polka i dlatego strzalami wprost w niego Niedzielan nic nie wskoral, a Wisla przegrala mecz. I taka jest moim zdaniem prawdziwa twarz snajpera Niedzielana. Nie ma podarunku od rywali - nie ma gola. Mozna sie smiac z Dudu, ze to byl gosc dobry wylacznie na slabszych rywali i puchar smietnika, tylko pamietajmy, ze dla Niedzielana ten poziom rozgrywek byl i tak za wysoki, bo nie kto inny jak wlasnie on zmarnowal 3 setki w PP z rezerwami Lechii, czy przestrzelil z 5 metrow do pustej bramki w PE ze Slaskiem Wroclaw.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.03.2009 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skorża dał ciała, a ciężko będzie drugi raz taki materiał na napastnika za darmo ściągnąć. Bardzo ciężko. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|