The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2009, 19:13
Tak mi przyszło na myśl. Może dziennikarze strony zorganizowaliby wywiad z Frankowskim? Jakby była taka możliwość.

Spytali by się go wprost - jak to było? Po prostu żeby opowiedział całą sytuację. I to co się działo w szatni też.

news o Dudu
A szünetben Herczeg András hármas cserét hajtott végre: Leandro helyett Hugo, Czvitkovics helyett Demjén, Kerekes helyett pedig Dudu folytatta. A nigériai csatár – csakúgy mint a Nyíregyháza ellen – beállása után nem sokkal egyenlített. Továbbra is sok hibával, de nagyobb elánnal futballoztunk, távoli lövéseinknél Milinte többször bravúrral védett. Kis túlzással akár azt is állíthatnánk, hogy ha a helyzeteket belőjük, tovább is juthattunk volna, így azonban búcsúzni kényszerültünk a kupától.

[FONT=Arial]Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó[/FONT]
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 17.03.2009 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.03.2009, 19:16
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Tak mi przyszło na myśl. Może dziennikarze strony zorganizowaliby wywiad z Frankowskim? Jakby była taka możliwość.

Spytali by się go wprost - jak to było? Po prostu żeby opowiedział całą sytuację. I to co się działo w szatni też.
i myslisz,że Franek wiedząc jakie może go tu spotkać przyjęcie powie całą prawdę?lepiej spytać tego który mu oko podbił dlaczego do tego doszło.wtedy sie dowiesz więcej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.03.2009, 19:17
picasso napisał(a):Wyświetl post
i myslisz,że Franek wiedząc jakie może go tu spotkać przyjęcie powie całą prawdę?lepiej spytać tego który mu oko podbił dlaczego do tego doszło.wtedy sie dowiesz więcej.
a znamy jego wersję?
Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 17.03.2009, 19:21
Już Ci odpowiadam Mic:

Dla mnie Cleber nie jest legendą, ale gdyby został i grał dalej w Wiśle to może by osiągnął takie wyniki, żeby się zapisać złotymi głoskami w historii Wisły.

Mi nie chodzi o to, żeby się tutaj spierać czy Franek jest legendą czy nie. Różnie opinie można mieć na ten temat.
Chodzi mi głownie o to, że Frankowskiemu należy się szacunek.
Nie macie prawa go nazywać judaszem czy szczurem.
Mam wrażenie, że znaleźliście sobie kozła ofiarnego i po nim jeździcie.
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.03.2009, 19:27
mic
Ilekroć będziecie oblewać Franka , F. Smudę (Surmę ) błotem ,judaszami itp.wielu userów , kibiców Wisły będzie go bronić i Wasze "argumenty " odpierać . Zawsze będę przeciw gdy "opiniotwórczy ,najwierniejsi kibice" także niby w moim imieniu będa wywieszali kretyńskie i obrażliwe płótna. Była kiedyś ankieta dotycząca tej sytuacji ale "zniknęła" bo wynik był niewygodny dla niektórych.
Wiem że kibic zawsze był i będzie subiektywny ale "fanatyzm nie zwalnia od myślenia" .
I powtarzam: pieniactwem tylko sie ośmieszacie.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.03.2009, 19:28
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
a znamy jego wersję?
mniej więcej "dzieci mam chorowite,a w Hiszpanii jest lepszy klimat...nikt mnie nie pobił.poslizgnąłem się na mydle pod prysznicem...(może być jeszcze wersja : powiedziałem żonie,że zupa była za słona)
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.03.2009 o godz. 19:35.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.03.2009, 19:30
Mam takie prawo - uciekł w bardzo waznym momencie, a przed wyjazdem deklarował ze do konca kariery bedzie w Wisełce
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 17.03.2009, 19:30
michel napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Cleber nie jest legendą, ale gdyby został i grał dalej w Wiśle to może by osiągnął takie wyniki, żeby się zapisać złotymi głoskami w historii Wisły.
Czyli po tym co napisales nie jest/moglby byc legenda. Wiec czemu jego odejscie porownujesz z odejsciem F. ?
I czym wg Ciebie moglby zapisac sie w historii Wisly ? Takich graczy jak on bylo juz sporo. No moze jedynie tym ze strzelil bramke Barcelonie, po ktorej pierwszy raz w historii polska druzyna pokonala Barce. Ale to i tak mocno naciagane
Mi nie chodzi o to, żeby się tutaj spierać czy Franek jest legendą czy nie. Różnie opinie można mieć na ten temat.
Jasne, dla Ciebie jest, dla mnie nie jest, chociaz mogl byc.
Chodzi mi głownie o to, że Frankowskiemu należy się szacunek.
Dlatego ja na meczu nie bede sie drzec "Frankowski spier....". Ale pewnie gwizdne pare razy. Poza tym szacunek nalezy sie takze kibicom.
Nie macie prawa go nazywać judaszem czy szczurem.
Dlaczego ?
Mam wrażenie, że znaleźliście sobie kozła ofiarnego i po nim jeździcie.
A z jakiegoz to powodu mielibysmy szukac sobie kozla ofiarnego ?

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Ilekroć będziecie oblewać Franka , F. Smudę (Surmę ) błotem ,judaszami itp.wielu userów , kibiców Wisły będzie go bronić i Wasze "argumenty " odpierać .
Doskonale to wiem, lecz nie rozumiem do czego zmierzasz ? Ktos Ci zakazuje miec wlasne zdanie o F ? Ktos zakazuje Ci go uwielbiac ? Jezeli masz ochote to zrob sobie transparent "Franek kocham cie". Tylko nie probuj na sile przekonywac innych, dla ktorych F jest judaszem/szczurem.
Zawsze będę przeciw gdy "opiniotwórczy ,najwierniejsi kibice" także niby w moim imieniu będa wywieszali kretyńskie i obrażliwe płótna.
j/w
Była kiedyś ankieta dotycząca tej sytuacji ale "zniknęła" bo wynik był niewygodny dla niektórych.
Internet to chyba nie najlepsze miejsce na takie rzeczy. Sa spotkania SKWK, na ktore mozesz przyjsc i powiedziec wszystko co o tym myslisz. Poza tym na tym forum ile osob "aktywnie kibicujacych" sie udziela ? 500 ? 1000 ? Na stadionie jest przewaznie grubo ponad 10 razy tyle.
Wiem że kibic zawsze był i będzie subiektywny ale "fanatyzm nie zwalnia od myślenia" .
Dlatego mam swoje zdanie na temat F., wiem co zrobil (jak gral), co zrobil (gdy odchodzil) i to wyrobilo mi opinie na jego temat.
I powtarzam: pieniactwem tylko sie ośmieszacie.
Wytlumacz mi dokladnie w jaki sposob sie osmieszamy
Ostatnio edytowane przez mic : 17.03.2009 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2009, 19:32
Oj pochopnie pozbyliśmy się tego Dudu, pochopnie.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.03.2009, 19:54
Męczy mnie już czytanie Dyskusji na temat "Franek legenda czy judasz" ani jedna strona ani druga nie zmieni zdania a temat jest wałkowany jak nie wiem co.Przeżywacie jeszcze całą historie Franka "jak stonka wykopki"
Wyluzujcie temat jest o byłch piłkarzach Wisły więc piszmy o nich pod względem sportowym a nie kto ile dla nas zrobił i kto jest legendą kto sprzedawczykiem czy kimś tam innym.

Dudu sie chyba obudził tam w Węgrzech.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 17.03.2009, 19:57
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Męczy mnie już czytanie Dyskusji na temat "Franek legenda czy judasz" ani jedna strona ani druga nie zmieni zdania a temat jest wałkowany jak nie wiem co.Przeżywacie jeszcze całą historie Franka "jak stonka wykopki"
Wyluzujcie temat jest o byłch piłkarzach Wisły więc piszmy o nich pod względem sportowym a nie kto ile dla nas zrobił i kto jest legendą kto sprzedawczykiem czy kimś tam innym.

Dudu sie chyba obudził tam w Węgrzech.
e tam obudził
w lidze 6 spotkań 2 gole - generalnie ogony, tylko raz w I składzie
puchar Węgier 2 mecze 4 gole, czerwień
w Pucharze ligi 7 spotkań 9 bramek
czyli generalnie tak jak u nas

wszystko za oficjalną stroną Debreczynu

ps. dziś sobie pewnie trzecią strzelił
Ostatnio edytowane przez emjot : 17.03.2009 o godz. 20:13.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.03.2009, 19:58
pchelas napisał(a):Wyświetl post
Oj pochopnie pozbyliśmy się tego Dudu, pochopnie.

Dokładnie!! !! Zbyt szybko Dudu został spisany na straty i za mało dostawal szans w pierwszym zespole. Jak dla mnie to jest nie do pojęcia dlaczego takiego piłkarza jak Dudu, który posiada szybkosc, potrafi strzelac bramki wszedzie gdzie tylko grał, został tak szybko skreslony w Wiśle. Jak dla moj gust to wieksza pocieche na chwile obecna mielibyśmy z Dudu niz z Beto.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.03.2009, 20:11
mic
Nie chciałbym załapać bana.
Uważam Cię ,tak jak większość Naszych forumowiczów za ludzi "kumatych" , wiesz co to jest hipokryzja.
SKWK, z całym szacunkiem dla niewątpliwych zasług , ilu ich (Was)jest i jak duże środowisko reprezentujecie?
Działania? widzicie u kogoś drzazge w oku a u siebie belki nie widzicie.Swoją listę grzeszków też macie ale jakoś werbalnie ich nie piętnujecie.
Byłem kilka razy na spotkaniach "U Wiślaków ",jeszcze za czasów Pawelca i później i wstrzymałem się z zapisaniem. Konkretów nie piszę bo to nie miejsce.

Pieniactwo
Znakomita większość kibiców nie ma nic do Franka,a wy z uporem lansujecie teze ze to zdrajca , obsypujecie go obelgami, macie w tym jakiś konkretny , logiczny cel NIe? To jest właśnie zwykłe pieniactwo, a normalni kibice zażenowani śmieją się z politowaniem.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 17.03.2009, 20:22
mic
Nie chciałbym załapać bana.
Uważam Cię ,tak jak większość Naszych forumowiczów za ludzi "kumatych" , wiesz co to jest hipokryzja.
SKWK, z całym szacunkiem dla niewątpliwych zasług , ilu ich (Was)jest i jak duże środowisko reprezentujecie?
Działania? widzicie u kogoś drzazge w oku a u siebie belki nie widzicie.Swoją listę grzeszków też macie ale jakoś werbalnie ich nie piętnujecie.
Byłem kilka razy na spotkaniach "U Wiślaków ",jeszcze za czasów Pawelca i później i wstrzymałem się z zapisaniem. Konkretów nie piszę bo to nie miejsce.

Pieniactwo
Znakomita większość kibiców nie ma nic do Franka,a wy z uporem lansujecie teze ze to zdrajca , obsypujecie go obelgami, macie w tym jakiś konkretny , logiczny cel NIe? To jest właśnie zwykłe pieniactwo, a normalni kibice zażenowani śmieją się z politowaniem.
Widzisz, z takim podejsciem jak Twoje tak to wszystko wyglada. Moze jakbys przyszedl i powiedzial, ktos inny by przyszedl i powiedzial itd, to wtedy moze i nie bylo "kretynskich i obrazliwych" napisow. SKWK reprezentowaloby wieksze srodowisko, nie trzeba sie zapisywac, wystarczy przyjsc, powiedziec. A jezeli czujesz ze bedziesz sam, to wez kolegow i zawsze mozna zaczac rzeczowa dyskusje. SKWK to tez ludzie ktorzy maja wlasne zdanie.

Co do pieniactwa, czemu wmawiasz innym ze z uporem lansuja ze to zdrajca ? Myslisz ze pisza tak, bo im poprostu np sie nudzi ? A Wy macie jakis logiczny cel w tym ? Po co zaczynasz w ten sposob jakas bezsensowna dyskusje, w ktorej mozna krecic sie w kolko.

Ja teraz moge napisac czy Wy macie jakis konkretny cel ze tak bronicie F ? Moze to z Was normalni kibice smieja sie z politowaniem ? Tylko po co non stop to pisac. Masz swoje zdanie to sie go trzymaj, ale nie wmawiaj innym ze F jest najlepszy i nie probuj na sile zmieniac ich zdania.

Widzisz, ja szanuje F za to jakim byl pilkarzem. Za to jakim jest czlowiekiem nigdy nie bedzie mial u mnie szacunku. Bo jezeli ktos sie tak zachowuje to dla mnie jest wlasnie "judaszem"

PS. A skad ta "znakomita wiekszosc" ?
PS2. Nie jestem z SKWK
Ostatnio edytowane przez mic : 17.03.2009 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.03.2009, 20:33
mic napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, z takim podejsciem jak Twoje tak to wszystko wyglada. Moze jakbys przyszedl i powiedzial, ktos inny by przyszedl i powiedzial itd, to wtedy moze i nie bylo "kretynskich i obrazliwych" napisow. SKWK reprezentowaloby wieksze srodowisko, nie trzeba sie zapisywac, wystarczy przyjsc, powiedziec. A jezeli czujesz ze bedziesz sam, to wez kolegow i zawsze mozna zaczac rzeczowa dyskusje. SKWK to tez ludzie ktorzy maja wlasne zdanie.

Co do pieniactwa, czemu wmawiasz innym ze z uporem lansuja ze to zdrajca ? Myslisz ze pisza tak, bo im poprostu np sie nudzi ? A Wy macie jakis logiczny cel w tym ? Po co zaczynasz w ten sposob jakas bezsensowna dyskusje, w ktorej mozna krecic sie w kolko.

Ja teraz moge napisac czy Wy macie jakis konkretny cel ze tak bronicie F ? Moze to z Was normalni kibice smieja sie z politowaniem ? Tylko po co non stop to pisac. Masz swoje zdanie to sie go trzymaj, ale nie wmawiaj innym ze F jest najlepszy i nie probuj na sile zmieniac ich zdania.

Widzisz, ja szanuje F za to jakim byl pilkarzem. Za to jakim jest czlowiekiem nigdy nie bedzie mial u mnie szacunku. Bo jezeli ktos sie tak zachowuje to dla mnie jest wlasnie "judaszem"
A tak z ciekawości - jak planujecie przywitać Surmę który teraz gra w Lechii i w następnym sezonie zawita na R22? Jakiś transparent? Czy już mu jest "wybaczone" bo gra w Gdańsku?

Chyba jest jakaś skala "grzechów" i "przewinień"? I czy Frankowski faktycznie jest "judaszem' na tej skali?
Nie uważam żeby zachowanie Franka było dobre ale czy Wasza reakcja była adekwatna to jego "przewiny"?

Pomijam fakt że te 115 bramek strzelonych dla Wisły to też jest "argument" na korzyść Frankowskiego
a większość ludzi wie co to jest miłosierdzie i umie "wybaczać"
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 17.03.2009, 20:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A tak z ciekawości - jak planujecie przywitać Surmę który teraz gra w Lechii i w następnym sezonie zawita na R22? Jakiś transparent? Czy już mu jest "wybaczone" bo gra w Gdańsku?

Chyba jest jakaś skala "grzechów" i "przewinień"? I czy Frankowski faktycznie jest "judaszem' na tej skali?
Nie uważam żeby zachowanie Franka było dobre ale czy Wasza reakcja była adekwatna to jego "przewiny"?

Pomijam fakt że te 115 bramek strzelonych dla Wisły to też jest "argument" na korzyść Frankowskiego
a większość ludzi wie co to jest miłosierdzie i umie "wybaczać"
Ja nie jestem z SKWK wiec nie do mnie to pytanie.
Moge Ci napisac jak ja przywitam Surme. Ale chyba sie domyslasz.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.03.2009, 20:54
a oglolnie to do Surmy nic nie mam . Najmniej nielubiany przezemnie pilkarz Legii ale to moje zdanie. Wychowanek Wisły .
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2009, 00:31
No jeśli najmniej nielubiany, to chyba od niedawna się interesujesz Wisłą Facet demonstracyjnie przed Wiślakami ucałował (L) - tak się zachowuje Wiślak? Zresztą jego rodzinne związki z drugą stroną Błoń są powszechne znane. Jak głosiło dawne hasło - Surma, wanted only dead.

Liczę na solidną porcję gwizdów od kibiców Wisły na tego pseudo-piłkarzynę. Dołączę się z wielką radością
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2009, 00:33
I rzucił koszulką Wisły w błoto....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2009, 00:40
Nitrox napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie!! !! Zbyt szybko Dudu został spisany na straty i za mało dostawal szans w pierwszym zespole. Jak dla mnie to jest nie do pojęcia dlaczego takiego piłkarza jak Dudu, który posiada szybkosc, potrafi strzelac bramki wszedzie gdzie tylko grał, został tak szybko skreslony w Wiśle. Jak dla moj gust to wieksza pocieche na chwile obecna mielibyśmy z Dudu niz z Beto.

Tez mam podobne wrazenie.

No ale co z tego,teraz juz dupa zbita.

Ktos wie co tam u Jasia Paulisty

Jakos mało sie mowi w tym temacie,a uwazam ze takiego "jeżdzca" jak kiedys np Brasilia nam potrzeba.Przejmie pilke i leciiii z nia 30 metrow.Zwlaszcza ze gramy schematycznie a taki "typ " zawodnika by zwyczjnie nas rozruszał.O Kosowskim juz nic nie pisze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 01:10
Niedawno też pytałem o Pauliste i ktoś odpisał że od pewnego czasu nie gra bo ma kontuzje.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20522

Wywiad z Cleberem - jak widać wszystkim(pewnie poza trenerem)było to na ręke niestety.
Natomiast najciekawszy dla mnie przynajmniej fragment tyczył się mieszkania/trenowania a właściwie odwrotnie, w Groznym.
Tegom się nie spodziewał, że cała ekipa mieszka i trenuje gdzieś w Rosji.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2009, 01:35
Dudu to była wpadka Skorży - to on nie widział go w składzie. Zamiast tego wolał stawiać na Niedzielana...
Dlatego właśnie nasz trener nie powinien mieć absolutnie nic do powiedzenia w kwestii transferów. Gość nie tyle nawet się nie zna, co ma swoich ulubieńców i jest zakochany w polskich gwiazdeczkach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.03.2009, 10:25
Powinien jedynie zgladzac Bednarzowi: "do mojej taktyki brakuje mi takiego a takiego gracza", i to wszystko. Trenerzy ktorzy sa tez dobrymi managerami to biora od pol banki euro miesiecznie wzwyz.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.03.2009, 11:02
Dobrze napisane. : )

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dudu to była wpadka Skorży - to on nie widział go w składzie. Zamiast tego wolał stawiać na Niedzielana...
Dlatego właśnie nasz trener nie powinien mieć absolutnie nic do powiedzenia w kwestii transferów. Gość nie tyle nawet się nie zna, co ma swoich ulubieńców i jest zakochany w polskich gwiazdeczkach.
Dudu byl malo kosztownym kandydatem do odstrzalu.
Niedzielan jest kosztowanym kandydatem do odstrzalu.

Niedzielan przed kontuzja byl co najmniej niezly.
Dudu byl co najwyzej niezly w wystepach w tym pucharze smiechu.

Hipotetycznie sytuacja z lata:
Brozek, Niedziela odzyskuje forme, wraca Cwielong, jest Dudu.
4 napastnikow. Dudu z renegocjonowanym (czytaj wyzszym) kontraktem.
Jeden napastnik musial isc do odstrzalu. Poszedl ten ktorego odstrzelenie kosztowalo najmniej.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.03.2009, 13:17
Marcin Borowczyk - prawie anonim, ale jednak udało mu się strzelić wczoraj brameczkę Legii -
o ile pamiętam, grywał w naszych rezerwach przez 2 lub 3 sezony...
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 18.03.2009, 14:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dudu byl co najwyzej niezly w wystepach w tym pucharze smiechu.
Przynajmneij coś strzelił, w debiucie nawet brame zaliczył z tego co pamiętam, był bardziej obiecujący niż Beto, który podejrzewam, że miałby porblem strzelić w tym samym pucharze śmeichu...

Dudu był obiecujący i moim zdaniem nieźle grał, był młody więc jakby dostawał więcej szans, solidnie przykładałby się do treningów to w chwili obecnej byłby dużo lepszym piłkarzem.

Szkoda go.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 14:54
I co gorsze Dudu w tym roku się nieźle rozstrzelał a gra w czołowym węgierskim klubie , aktualnym liderze.
Walnął 4 gole w 1 meczu pucharu ligi ,dorzucił gola w pucharze Węgier i w ostatnim meczu ligowym
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2009, 15:40
Wybacz 7, ale skoro taki dyletant jak ja już po pierwszym(wcale nie oszałamiającym)meczu Dudu wiedział, że to materiał na klasowego napastnika, to Skorża żadnych usprawiedliwień mieć nie może. Chłopak fenomenalnie się ustawiał, świetnie wychodził na pozycje, czuł grę...

Brakowało mu spokoju i ogłady, ale gdyby je miał w tak młodym wieku to grałby w Barcelonie! Większość gości na tym forum patrzy na młodego zawodnika, często sprowadzonego z drugiego krańca świata tymi samymi kryteriami, jak na ligowego wyjadacza. A później jest zdziwienie: że Brożek wypalił, że Dudka gra w Reprezentacji, że Diaz to kawał piłkarza(jak na nasze warunki), że Dudu strzela seryjnie bramki(tyle, ze już nie u nas)...

Skorża zaliczył bardzo poważną wtopę, a tłumaczenie tego tym, że Ćwielong mógłby wypalić jest lekko śmieszne. Przydałby nam się Dudu i teraz, i pół roku temu - na pewno mniej bramek od Niedzielana by nie strzelił. Mogę to napisać z czystym sumieniem, bo to samo twierdziłem rok temu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 18.03.2009, 15:43
Dudu to moze nie byl pilkarz pokroju Kalu Uche, ale od Niedzielana roznilo go przede wszystkim to, ze gosc miewal przyzwoite wykonczenie akcji.
Wystarczy sobie przypomniec jak wymanewrowal obrone Polonii Bytom, lub jak strzalem w okienko pokonal Irlandczykow w sparingu na Wyspach.

Natomiast Niedzielan w barwach Wisly nie strzelil jeszcze gola bez wydatnej pomocy rywala. Przywolywane tu czesto wydarzenia sprzed jego kontuzji, uwazane przez wielu za czyny niebywale, to jakis zart. Jedyny jego gol ligowy, padl w wyniku kuriozalnego nieporozumienia Celebana z Mielcarzem. Nie ma na tym forum osoby, ktora nie strzelila by w tamtej sytuacji do pustej bramki. Gol w sparingu z Sevilla padl na raty po bledzie bramkarza. Tak samo jak gol w meczu z Beitarem. Gdyby bramkarz (bardzo slaby tego dnia) nie wyplul pilki przed siebie jak osiol, nie byloby o czym gadac. Mucha z Legii to juz troche inna polka i dlatego strzalami wprost w niego Niedzielan nic nie wskoral, a Wisla przegrala mecz.

I taka jest moim zdaniem prawdziwa twarz snajpera Niedzielana. Nie ma podarunku od rywali - nie ma gola.
Mozna sie smiac z Dudu, ze to byl gosc dobry wylacznie na slabszych rywali i puchar smietnika, tylko pamietajmy, ze dla Niedzielana ten poziom rozgrywek byl i tak za wysoki, bo nie kto inny jak wlasnie on zmarnowal 3 setki w PP z rezerwami Lechii, czy przestrzelil z 5 metrow do pustej bramki w PE ze Slaskiem Wroclaw.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.03.2009 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.03.2009, 15:48
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Mozna sie smiac z Dudu, ze to byl gosc dobry wylacznie na slabszych rywali i puchar smietnika, tylko pamietajmy, ze dla Niedzielana ten poziom rozgrywek byl i tak za wysoki, bo nie kto inny jak wlasnie on zmarnowal 3 setki w PP z rezerwami Lechii, czy przestrzelil z 5 metrow do pustej bramki w PE ze Slaskiem Wroclaw.
Co do tych "słabszych rywali", to wystarczy spojrzeć z kim teraz tracimy punkty.
Skorża dał ciała, a ciężko będzie drugi raz taki materiał na napastnika za darmo ściągnąć. Bardzo ciężko.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów