The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2009, 21:32
Dziwią mnie komentarze typu "jeba** farciarze" odnośnie zwycięstwa Lecha. Jak jesienią my strzeliliśmy Odrze dwie bramki w 3 ostanie minuty to była gatka że graliśmy do końca, brawo etc. Ludzie odpuście sobie, starajmy się być obiektywni...

Nie ma co przed derbami kalkulować, derby to derby tu zależności nie ma, może od derbów ruszymy w górę.Wierzmy w to, my w końcu od tego jesteśmya w ogóle to tak łatwiej. Przypominają mi się derby sprzed kilku lat gdy byliśmy w kryzysie i Pasy miały naprawdę realne szansę nas pokonać ale skoro derby to derby,to sąsiadka dostała 3:0, Moskal poprowadził?

Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa, że pobłażliwy pan arbiter był niesłychanie w stosunku do Rengifo i Bandrowskiego. Gdyby amikadze kończyli w 9 nie mogliby mieć pretensji. Nic jednak nie tłumaczy opieszałości Henry'ego, gra się tak, jak sędzia pozwala. Kto ma oczy, [...].
Ojejku ojejku Sędzia raz im pomoże raz nam, jak mamy mieć do kogoś pretensję to tylko do siebie
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.03.2009, 22:07
kONwalia, ale my te bramki strzeliliśmy sami, a w meczu z Odrą przeważaliśmy. Lech zremisował dzięki samobójowi a w meczu był zespołem gorszym od Górnika i na ten punkt nie zasłużył.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.03.2009, 22:10
[QUOTE=Aro1234;693298]W takiej tabeli z 3 kolejek po przerwie zimowej to:
ŁKS - 9; Lech - 7; Cracovia, Jagiellonia i Piast - 6; Śląsk, Górnik, Wisła - 5; Legia i Lechia - 4 ; Ruch - 3; GKS, Arka, obie Polonie i Odra - 1.
QUOTE]

Polonia Bytom - 1. Z kim? z Wisłą. GKS Bełchatów - 1. Z kim? z Wisłą... Bez komentarza... Na jesienie też remisy zanotowalismy z trzema ówczesnie ostatnimi drużynami... Cracovią, Górnikiem i ŁKS. Przypadek czy jednak problemowa prawidłowośc?
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2009, 01:21
Czy we wczorajszych "kontrowersjach" była poruszana sprawa Lewandowskiego sprzed tygodnia?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2009, 03:49
tomaszek67 napisał(a):Wyświetl post
Czy we wczorajszych "kontrowersjach" była poruszana sprawa Lewandowskiego sprzed tygodnia?
Byla. Chlopaki eksperty studyjne zaprezentowali linie ustalona przed programem. Okazalo sie, ze wszystko bylo OK, poniewaz Lewandowski byl naciskany od tylu przez rywala i cale zajscie okreslono jako "walke".
Szkoda tylko, ze gdy typ sciagal Boguskiego za koszulke przez prawie minute, szanowne grono nie dopatrzylo sie w tym okolicznosc lagodzacych.
W zasadzie oba te przypadki sa do siebie podobne, z ta roznica, ze jeden z pilkarzy zamachnal sie noga, a drugi zacisnieta piescia. No i w jednym przypadku uznano to za cos niezwykle karygodnego, a w drugim nie
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2009, 04:22
Wcześniej mieliśmy korupcję i kupić można było wszystko, a teraz mamy ekspertów od siedmiu boleści, którzy oceniają sytuacje na podstawie koszulki klubowej oraz następnego ligowego przeciwnika.
Śmiać się czy płakać?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 16.03.2009, 07:43
Nikomu się nie wydaje, że dziwnie ustawiona była ta kolejka?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.03.2009, 09:18
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Chodzi Ci o starty punktów przez pierwszą trójkę? jak nie to rozwiń proszę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.03.2009, 11:23
Niespodzianki zdarzają się wszędzie, a nawet jak to kontrolowane niespodzianki to i tak nic nie poradzimy.
Szkoda, że jak na razie na trzy ligowe kolejki w dwóch Wisła sprawiała niespodziankę - niemiłą. No z Bełchatowem to jeszcze można zrzucić wszystko na kontuzję Brożka.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.03.2009, 11:36
Mam nadzieję że wszyscy widzieli ostatnią Ligę + extra.

To jakiego bałwana zrobił z siebie Świerszczu opowiadając opowieści dziwne treści o Polonii doprowadziło mnie do łez .
Monty Python by tego nawet nie przewidział ).
A już opowiadanie o Wojciechowskim jakoby był gangsterem.... )))))))))))
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2009, 12:05
Programu nie oglądałem, ale o Wojciechowskim różne ploty chodziły po Warszawie i okolicach, więc coś z gangstera może mieć
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.03.2009, 12:10
Ministrant Swierczewski sie odezwal.
Zamknal by lepiej morde "wybitny reprezentant" a nie obrazal innych.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Stary 16.03.2009, 16:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Chodzi Ci o starty punktów przez pierwszą trójkę? jak nie to rozwiń proszę.
Wisła - okazji masę, stuprocentowe sytuację, niepodyktowany rzut karny...
Lech - Jakoś dziwnie w 90 minucie Strąk wybijał tą piłkę. zamiast lewą, to prawą nogą i wpadła do siatki. Poza tym ewidentna czerwień dla Rengifo za zagranie ręką.
Piast - Wygrana z silną Arką stwarzającą mnóstwo okazji - dziwne.
ŁKS - Walnął Polonię jak gdyby nigdy nic...
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 16.03.2009, 16:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Programu nie oglądałem, ale o Wojciechowskim różne ploty chodziły po Warszawie i okolicach, więc coś z gangstera może mieć

On był "znajomym" niejakiego Nikosia z Trójmiasta.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.03.2009, 17:41
Wisła - okazji masę, stuprocentowe sytuację, niepodyktowany rzut karny...
Lech - Jakoś dziwnie w 90 minucie Strąk wybijał tą piłkę. zamiast lewą, to prawą nogą i wpadła do siatki. Poza tym ewidentna czerwień dla Rengifo za zagranie ręką.
Piast - Wygrana z silną Arką stwarzającą mnóstwo okazji - dziwne.
ŁKS - Walnął Polonię jak gdyby nigdy nic...
Co kolejka to gdzieś jakiś układ jest. Poza tym umówmy się. Poprzez prokuraturę nastąpiła zwyczajna wymiana kadr.I co ważne PR się poprawił,bo przecież teraz każdy wie,że meczami się nie handluje bo złych złapano he. Zwyczajnie starych odstrzelono, ot w imię rotacji. Gdyby nie buki to całe ustawianie nic nie byłoby warte. Policz sobie ile można zarobić za mecz, gdy drużyna się zrzuca po 1.000 złotych przy kursie 2.10. I ustaw takie mecze dwa w miesiącu. Bonusik ładny,co? Oczywiście traktując sprawę czysto teoretycznie. A to ,że ta kolejka dziwna była,to nawet nie staram się negować.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 16.03.2009, 18:20
Panowie kolejka cudów - osobiscie nie pamietam kiedy ostatnio tak faworyci dwali dup............ slabeuszom
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.03.2009, 22:55
Poważna kontuzja Wojciecha Szali

Według wstępnej diagnozy Wojciech Szala zerwał mięsień czworogłowy uda.

- Zawodnik zerwał mięsień czworogłowy uda. Wojtka czeka długa przerwa. Dokładny czas rekonwalescencji oraz sposób leczenia poznamy po jutrzejszych badaniach – powiedział legia.com doktor Stanisław Machowski.

http://legia.com/www/index.php?akt=6267

W sumie podstawowy zawodnik i walczak-zadziora więc raczej spore osłabienie
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.03.2009, 23:45
Jakby wszyscy zdrowi byli to nie łapałby się do składu. Jedynie szkoda, że nie mógł teraz grać za Kumbeva bo ten jest drewniany jak pniak ścięty w grodziskim lesie. (ale po co się odwoływać od czerwonej kartki? szkoda 1tyś przeca kryzys)
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.03.2009, 09:09
Wszystkiego najgorszego wojtusiu szalo.
Nienawidze tego kmiota bardziej niz cabajatka.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Stary 17.03.2009, 10:36
Za "wszystkiego najgorszego" dla "brożka" zapewne byłby ban. Po takim tekście zbanowanie kogokolwiek będzie w twoim wydaniu wielką hipokryzją.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 17.03.2009, 10:46
Kortys napisał(a):Wyświetl post
Za "wszystkiego najgorszego" dla "brożka" zapewne byłby ban. Po takim tekście zbanowanie kogokolwiek będzie w twoim wydaniu wielką hipokryzją.
No dokładnie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2009, 11:02
Uważajcie, bo on zaraz nas wszystkich zbanuje za "nieprawomyślność". Z drugiej strony, przysłowie - nie życz drugiemu, co tobie niemiłe powinno mieć zastosowanie również do tych z czerwonym nickiem.

A co do kontuzji - to jest jakaś plaga. Garguła, Brożek, Szala... Niedawno przeczytałem, że gdyby polskie kluby stosowały jakiś system (rozgrzewka przedtreningowa, czy coś takiego - niestety nie pamiętam już) warty kilkadziesiąt tysięcy - to kontuzji byłoby zdecydowanie mniej. Tymczasem tego systemu nie stosuje w Polsce nikt! Oszczędność czy głupota?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.03.2009, 11:19
Gratuluje stawiania znaku rownosci miedzy kopaczem Szala tlukacym chamsko m.in. Wislakow z lokcia, a naszym pilkarzem Brozkiem.
Wam juz poprawnosc polityczna we lbach sieczke zostawila.
Niedlugo reissa oplakiwac bedziecie.

PS.
Za nabijanie sie, obrazanie, kpienie z pilkarzy Wisly bede ladowal bany. Bo jakbyscie nie zauwazyli TO JEST FORUM WISLY KRAKOW, a nie POLSKIEJ PILKI NOZNEJ.
Jak chcesz sobie jeden z drugim pozalamywac rece nad garbatym losem biednego szali to zapraszam na setke innych portali, gdzie cie Kortys hipokryzja nie oslepi.

PS. Ty sie el nuero nie wcinaj bo wiesz doskonale ze jestes u mnie na cenzurowanym.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 17.03.2009, 11:39
Plaga kontuzji bo w miesiac sie popsulo trzech gosci na kilkuset. CO ZA PLAGA !
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 17.03.2009, 11:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gratuluje stawiania znaku rownosci miedzy kopaczem Szala tlukacym chamsko m.in. Wislakow z lokcia, a naszym pilkarzem Brozkiem.
Wam juz poprawnosc polityczna we lbach sieczke zostawila.
A nie mylą Ci się dwa "systemu walutowe" - poprawność z przyzwoitością? Jeżeli Szala znowu kogoś uderzy łokciem - niech to odpęka jak najsurowiej, 3 mecze, 5, ile mu wlepią. A jeszcze lepiej nich pokrzywdzony domaga się zadośćuczynienia finansowego - nic tak nie uczy pokory jak "lekcja" finansowa (zresztą w klubach też są kary za takie zachowania - i to z automatu). Ale życzenie komuś aby sobie zrobił krzywdę jest żałosne, by nie powiedzieć bómánta...

PS.

"I pamiętaj Panie Boże żebyś spuścił na Karguli (L) wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas Pawlaków (W) sąsiadów Kargulowych nie doświadczaj. Bo my swojej miedzy pilnujem".
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.03.2009, 11:42
Jak masz takie odczucia co do Szali to nie musisz ich przynajmniej narzucać innym. Nienawidzisz go spoko, ale każdy inny też musi?
Co do tych trzech kontuzji to nie wydają się powodowane przez złe przygotowania czy przetrenowanie. Garguła i Brożek źle stanęli, to tak jak kontuzja od czyjegoś kopniaka.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.03.2009, 11:51
Szala karany ?
Wolne zarty : )

A zyczenie komus zle ?
Kazdy komus zyczy zle. Mocniej lub lzej. Niektorzy tylko nigdy tego nie wyartykuuja.

PS.
Wszystkiego najgorszego, to nie jest od razu zyczenie zeby sobie zrobil krzywde. Nie przesadzajmy, nie zycze mu zeby strzelil w kalendarz czy poruszal sie na kolkach.
Natomiast kazdy dluzszy odpozynek szali od futbolu mnie cieszy. Obojetne czy to kontuzja, choroba, bumela czy co innego.
Neich wiec leczy sobie jak najdluzej ta swoja gicze.
I zeby dewoty forumowe zadopwolic: niech leczy ja skutecznie.

GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Jak masz takie odczucia co do Szali to nie musisz ich przynajmniej narzucać innym. Nienawidzisz go spoko, ale każdy inny też musi?
Nie za bardzo rozumiem, w ktorym miejscu narzucam obowiazek nienawidzenia szali ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2009, 11:54. Zanim mnie zbanujesz, spróbuj odpowiedzieć
PS. Ty sie el nuero nie wcinaj bo wiesz doskonale ze jestes u mnie na cenzurowanym.
Mam do ciebie parę pytań, 7 kotów. Mam nadzięję, że nie banujesz za pytania.

1) Nieaktualne - o Szali już wyjaśniłeś.

2) Postawiłem też kwestię pewnego systemu przedtreningowego, dzięki któremu zawodnicy nie mieliby tyle kontuzji (pisała o tym bodajże GW). Jakoś NIE RACZYŁEŚ tego zauważyć, tylko wystartowałeś do mnie z pretensjami. Nie rozumiem.

3) Kiedyś zadałem pytanie w innej dziedzinie, nawet nie otrzymałem odpowiedzi. Zrobił to wolfy, szybko i konkretnie. Dlatego do ciebie mam pretensje, bo nawet nie wiem, o co chodzi, a lubię dyskusje. I szkołę już dawno skończyłem. Widzisz 7 kotów, kibice Wisełki - z Krakowa, Polski i innych krajów wymieniają zdania, przedstawiają swoje pomysły (OK, nie zawsze realne), martwią się i cieszą. Czasem też NIE ZGADZAJĄ się z adminem. Czy to dziwne? Dla mnie nie. A żeby zaraz grozić za to banem, że userzy mają inne zdanie niż ty? No wybacz.
Powód: Aktualizacja tematu
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 17.03.2009 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.03.2009, 12:03
Nie za bardzo rozumiem, w ktorym miejscu narzucam obowiazek nienawidzenia szali ?
Cytat:
Jak chcesz sobie jeden z drugim pozalamywac rece nad garbatym losem biednego szali to zapraszam na setke innych portali, gdzie cie Kortys hipokryzja nie oslepi.
Znaczy się tutaj można to tylko interpretować twoim sposobem.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.03.2009, 12:08
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Mam do ciebie parę pytań, 7 kotów. Mam nadzięję, że nie banujesz za pytania.

1) Nieaktualne - o Szali już wyjaśniłeś.

2) Postawiłem też kwestię pewnego systemu przedtreningowego, dzięki któremu zawodnicy nie mieliby tyle kontuzji (pisała o tym bodajże GW). Jakoś NIE RACZYŁEŚ tego zauważyć, tylko wystartowałeś do mnie z pretensjami. Nie rozumiem.

3) Kiedyś zadałem pytanie w innej dziedzinie, nawet nie otrzymałem odpowiedzi. Zrobił to wolfy, szybko i konkretnie. Dlatego do ciebie mam pretensje, bo nawet nie wiem, o co chodzi, a lubię dyskusje. I szkołę już dawno skończyłem. Widzisz 7 kotów, kibice Wisełki - z Krakowa, Polski i innych krajów wymieniają zdania, przedstawiają swoje pomysły (OK, nie zawsze realne), martwią się i cieszą. Czasem też NIE ZGADZAJĄ się z adminem. Czy to dziwne? Dla mnie nie. A żeby zaraz grozić za to banem, że userzy mają inne zdanie niż ty? No wybacz.
Alez bardzo prosze :

2 - nie interesuje mnie system przedtrenningowy. odpowiedzialem Ci na to: Uważajcie, bo on zaraz nas wszystkich zbanuje za "nieprawomyślność".
Nie, nie banuje za nieprawomyslnosc. Wtedy by chyba tu zostalo 15 osob. W tym 3 z Legii.
NBAnuje za zakladanie kilku kont i namolne powroty w stylu: wywal drzwiami wroci oknem.
Stad jestes na cenzurowanym. Bo podejrzewam Cie , ze jestes wlasnie jednym z takich spadachroniarzy.

3) Teraz to ja sie zdziwilem, bo nie wiem ktore pytania usunalem, czy komu grozilem banem ?

Zapraszam do tematu pytania do moderatorow.
Tu nie miejsce.

GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Znaczy się tutaj można to tylko interpretować twoim sposobem.
Tak, racja. Niefortunnie sie wypowiedzialem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów